abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 maart 2014 @ 07:44:27 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137371051
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 02:44 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, stuk van Mac van Dinther gelezen over de Duitse culinaire wereld? Stond in het Volkskrant magazine van afgelopen weekend als ik me niet vergis. Hij maakt een reis langs zes Duitse toprestaurants (4x drie en 2x twee sterren, als ik me niet vergis). Druiste nogal in tegen wat ik dacht te weten en jij ons vertelt over eten in Duitsland.
Oh?
Nee, niet gelezen, maar wat vertelde hij over eten in Duitsland?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137378790
Precies hetzelfde als wij over Nederland zeggen: eten moet snel en gemakkelijk, wordt gezien als een verplichting. De duitse keuken is gebaseerd op worsten, aardappelen en kool. Culinaire traditie is ruk. Vooral heel erg vet. En nu begint een nieuwe generatie topchefs zich te manifesteren.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 13:43:40 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137379081
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 13:37 schreef Hagelkaas het volgende:
Precies hetzelfde als wij over Nederland zeggen: eten moet snel en gemakkelijk, wordt gezien als een verplichting. De duitse keuken is gebaseerd op worsten, aardappelen en kool. Culinaire traditie is ruk. Vooral heel erg vet. En nu begint een nieuwe generatie topchefs zich te manifesteren.
Onzin, loop een supermarkt binnen in Duisland en je ziet veel meer en betere ingredienten om zaken zelf te maken. Zelfs de Aldi heeft eend en gans.
Veel zaken om zelf brood te maken, naast de mixen ook allerlei soorten meel. Veel zaken om zelf taarten te bakken, om augurken in te leggen, etc etc.

[ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 04-03-2014 13:56:43 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 14:12:56 #254
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137380146
De keren dat ik een Duitse supermarkt inliep zag ik dezelfde meuk als in Nederlandse supermarkten. Misschien nog wel meer zelfs.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 4 maart 2014 @ 14:14:48 #255
414785 sirdanilot
pi_137380207
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 13:37 schreef Hagelkaas het volgende:
Precies hetzelfde als wij over Nederland zeggen: eten moet snel en gemakkelijk, wordt gezien als een verplichting. De duitse keuken is gebaseerd op worsten, aardappelen en kool. Culinaire traditie is ruk. Vooral heel erg vet. En nu begint een nieuwe generatie topchefs zich te manifesteren.
'Je kunt veel zeggen over de kut-eetmentaliteit in ons land, maar de culinaire traditie zelf is helemaal niet ruk. Met een goede, ouderwets gestoofde gehaktbal is niks mis. Of met mooi gekruide rode kool, een ambachtelijke erwtensoep, mooie stamppotten, haring, lekker gebakken scholletje e.d. En zelfs toeristen genieten van stroopwafels, appeltaart, poffertjes etc.
Het zelfde geldt voor Duitsland, en ook vaak in Oost-Europa, al heb je dat 'snel snel snel' in Oost-Europa natuurlijk weer minder. Eigenlijk is de hele eetcultuur van Nederland tot Rusland een soort continuüm; gebaseerd op aardappels, kool en worst, maar hoe oostelijker je gaat hoe meer verschillend het wordt van onze eettradities.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 4 maart 2014 @ 14:20:38 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137380396
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 14:12 schreef RobinOok het volgende:
De keren dat ik een Duitse supermarkt inliep zag ik dezelfde meuk als in Nederlandse supermarkten. Misschien nog wel meer zelfs.
Er wordt veel met spiegels gewerkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 14:53:58 #257
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137381399
Ik kan het stuk van Mac van Dinther niet vinden. Heeft iemand een link?
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 4 maart 2014 @ 14:55:55 #258
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137381467
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er wordt veel met spiegels gewerkt
En bedankt.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 16:26:12 #259
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_137384277
Morgen ga ik een lekkere champignon risotto maken voor mij en mijn ouders, alleen mijn ouders willen er perse een stuk vlees of vis bij. Wat is er lekker bij?
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  dinsdag 4 maart 2014 @ 16:27:34 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137384316
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 16:26 schreef LPFAN het volgende:
Morgen ga ik een lekkere champignon risotto maken voor mij en mijn ouders, alleen mijn ouders willen er perse een stuk vlees of vis bij. Wat is er lekker bij?
Doe de risotto als tweede gang en je vlees/vis met wat bijlage als derde?
Dan kan je gewoon wat maken dat jij lekker vindt.
Risotto is een tussengerecht in Italie, geen bijlage bij het hoofdgerecht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137384325
Piet; we hebben vis over dus we gaan je gevierde recept van vis in de oven maken (room, knoflook e.d.). Maar hoe lang moet zoiets ongeveer in de oven. Ik lees dat je dat op 175 graden doet, maar om enigszins gelijk uit te komen met de rest van het eten is een globale tijd wel handig. :+

(Ik neem aan dat diepvries pangafilet ook geschikt is daarvoor)
  dinsdag 4 maart 2014 @ 16:29:26 #262
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_137384379
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe de risotto als tweede gang en je vlees/vis met wat bijlage als derde?
Dan kan je gewoon wat maken dat jij lekker vindt.
Risotto is een tussengerecht in Italie, geen bijlage bij het hoofdgerecht
thnx! ga ik dat gewoon doen!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  dinsdag 4 maart 2014 @ 16:31:41 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137384449
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 16:27 schreef Iemand91 het volgende:
Piet; we hebben vis over dus we gaan je gevierde recept van vis in de oven maken (room, knoflook e.d.). Maar hoe lang moet zoiets ongeveer in de oven. Ik lees dat je dat op 175 graden doet, maar om enigszins gelijk uit te komen met de rest van het eten is een globale tijd wel handig. :+
Kan rustig wat langer, maakt niet zoveel uit, ff afhankelijk van je oven en de hoeveelheid, ergens tussen een half uur en een 3 kwartier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137386343
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 14:53 schreef Bramito het volgende:
Ik kan het stuk van Mac van Dinther niet vinden. Heeft iemand een link?
Kan hem online ook niet vinden. Krantenbak net geleegd dus thuis ook niet meer vrees ik, zal hem inscannen als ik hem vind.
pi_137388490
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan rustig wat langer, maakt niet zoveel uit, ff afhankelijk van je oven en de hoeveelheid, ergens tussen een half uur en een 3 kwartier.
Was lekker. Bedankt! ^O^
  dinsdag 4 maart 2014 @ 18:53:31 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137388684
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 18:47 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Was lekker. Bedankt! ^O^
goed te horen, wat voor een vis had je?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 19:12:26 #267
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137389354
Piet, ken jij een goed naslagwerk met Oud-Hollandse koek / koekjes / gebak? Liefst ook met veel regionale specialiteiten?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 4 maart 2014 @ 19:25:47 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137389825
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 19:12 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ken jij een goed naslagwerk met Oud-Hollandse koek / koekjes / gebak? Liefst ook met veel regionale specialiteiten?
Handboek voor de banketbakker springt naar voren in mijn hoofd, zal verder nog eens kijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137390481
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
goed te horen, wat voor een vis had je?
We hadden pangafilet in de diepvries die op moest.

Je kunt wel raden wat voor effect dat had op de room, maar was uiteindelijk nog prima te doen.

Andere filets hadden we in de pan gebakken. 2 manieren en beide lekker.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 21:23:54 #270
171936 DuTank
Spaashaas.
pi_137395192
quote:
pistache ijs

Om goed en lekker pistache ijs te maken heb je verse en van goede kwaliteit pistache noten nodig. Voor de rest is dit recept vrij eenvoudig als de meeste ijs recepten.

Ingrediėnten:pistache noten voor ijs

verse volle melk: 200 ml
room: 200 ml
suiker: 80 gr
eieren: 2
vanille stokje
pistachenoten in de dop: 100 gr
Bereiding:

Doe de melk in een steelpan en voeg de vanille toe, zet het vuur uit zodra de melk bijna kookt. Zeef de melk en verwijder de zaden.

Klop de eieren met de suiker romig, opgezet en pluizig, roer nu de gekoelde melk door de eieren. Breng de room heel zachtjes aan de kook zodra dit punt is bereikt laat je de room afkoelen.

Ondertussen hak je de pistachenoten (erg fijn) en voeg de eieren room toe. Roer de eieren en de fijngehakte pistachenoten goed, klop hierna de room stijf. Meng nu alles nog een keer goed door elkaar, giet het vervolgens in de ijsmachine.
Ik snap, terwijl ik nu bezig ben, echt geen kut meer ervan.

Ik heb nu gemaakt:
- die melk met vanille.
- eieren+suiker opgeklopt
Moet ik bij het dikgedrukte nu de slagroom-room aan de kook brengen, of het mengel van de eieren+suiker+melk+vanille?

Later staat namelijk weer dat ik "room" moet stijf kloppen. Ik snap er echt even helemaal niks van _O-
Herb is the healing of a nation, alcohol is the destruction.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 21:40:46 #271
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137396206
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Handboek voor de banketbakker springt naar voren in mijn hoofd, zal verder nog eens kijken.
Dank. ^O^ Ik zou het liefst iets willen waar ook het verhaal achter het recept in te vinden is, herkomst, ouderdom etc.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_137398210
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 21:40 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dank. ^O^ Ik zou het liefst iets willen waar ook het verhaal achter het recept in te vinden is, herkomst, ouderdom etc.
Kijk eens op de coquinaria.nl. Heel veel oud hollandse kook en keuken informatie met de bijbehorende achtergrond. Ook veel oudhollandse recepten. Leuke site om eens rond te spneuzen.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 4 maart 2014 @ 22:24:48 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137398259
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 21:23 schreef DuTank het volgende:

[..]

Ik snap, terwijl ik nu bezig ben, echt geen kut meer ervan.

Ik heb nu gemaakt:
- die melk met vanille.
- eieren+suiker opgeklopt
Moet ik bij het dikgedrukte nu de slagroom-room aan de kook brengen, of het mengel van de eieren+suiker+melk+vanille?

Later staat namelijk weer dat ik "room" moet stijf kloppen. Ik snap er echt even helemaal niks van _O-
Ik begrijp het recept ook niet echt maar ik vermoed dat je een custard moet maken van de room, melk suiker eieren en vanille, beste doe je dat au bain marie. Het recept is zeer warrig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 22:25:47 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137398310
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 21:40 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dank. ^O^ Ik zou het liefst iets willen waar ook het verhaal achter het recept in te vinden is, herkomst, ouderdom etc.
Pfff, lastig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 22:26:55 #275
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137398383
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 22:23 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Kijk eens op de coquinaria.nl. Heel veel oud hollandse kook en keuken informatie met de bijbehorende achtergrond. Ook veel oudhollandse recepten. Leuke site om eens rond te spneuzen.
Die ken ik inderdaad. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')