fespo | zondag 2 februari 2014 @ 02:06 |
ik heb dinsdag 500 gram kipfilet en 500 gram kippendijnen gekocht bij de lokale turkse slager. ik wilde dat gebruiken voor een soort stoofpot die ik morgen ga maken. nu deed ik net de koelkast open en volgens mij ruikt die kip niet lekker meer. het zat wel verpakt in plastic folie dus dat kan de kip ook niet echt lekker laten ruiken. vooral het vet van de kippendijen lijkt te ruiken. het is niet een bijzonder sterke lucht maar echt fris ruikt het ook niet. kan ik het nog gebruiken? ik vind het een beetje zonde + dat kan ik morgen niet kan koken, maar als het echt niet aan te raden is gooi ik het weg. | |
hugecooll | zondag 2 februari 2014 @ 02:09 |
Beetje fruitig? ![]() | |
Kowloon | zondag 2 februari 2014 @ 02:11 |
Kan het niet een geur van iets anders in de koelkast overgenomen hebben? | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 02:18 |
Moeilijk. Je kunt het erop wagen. Vooral met een stoofpotje, als je dat lang genoeg goed verhit. Eventuele bacterieën (zoals salmonella) krijg je wel dood, maar ja, als die al gifstoffen gemaakt hadden, die kook je er niet uit. Je moet toch echt zelf die afweging maken.... | |
fespo | zondag 2 februari 2014 @ 02:18 |
ja ik had nog wat andere dingen in de koelkast staan, ik zal morgen nog eens goed ruiken. maar ik begin nu ook veel te lezen dat je kipfilet max 2 dagen kan bewaren. morgen is het al 5 dagen geleden dat ik heb heb gekocht. (maar het ligt er toch ook aan hoe lang het bij de slager ligt) anyway is 5 dagen sowieso echt te lang? | |
hugecooll | zondag 2 februari 2014 @ 02:20 |
Dan ruikt het toch al behoorlijk sterk? Vies laagje over je kip en zo | |
Kowloon | zondag 2 februari 2014 @ 02:21 |
Veel gifstoffen denatureren denk ik als je ze lang genoeg verhit. | |
fespo | zondag 2 februari 2014 @ 02:21 |
is die 2 dagen rauw in koelkast bewaren echt zo streng? indien ja dan gooi ik het weg. | |
Kowloon | zondag 2 februari 2014 @ 02:23 |
5 dagen is wel lang vind ik. Ik vries het altijd gelijk in als ik het niet binnen een dag gebruik. | |
Fer | zondag 2 februari 2014 @ 02:23 |
2 dagen is kort, maar 5 dagen is best wel lang. Meestal vries ik het in, of gebruik het dezelfde of volgende dag. Als kip gaat ruiken, gaat het daarna snel hoor. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 02:29 |
Ik vind 5 dagen vrij lang. Zeker als het van de Turk komt, omdat je dan niet weet of hij het net geleverd heeft gekregen of al een tijdje in zijn vitrine lag. Wat dat betreft vind ik voorverpakt toch wel fijner hoor. Dat er gewoon een datum op staat. Je had beter die stoofpot gisteren of eergisteren kunnen maken. Dan begint de houdbaarheid weer overnieuw... | |
hugecooll | zondag 2 februari 2014 @ 02:29 |
Het verbaasde mij iig hoe snel het slecht was ![]() | |
Fer | zondag 2 februari 2014 @ 02:31 |
trouwens, van kip trek je soep. Stoofpot van rund of lams. | |
Nico987 | zondag 2 februari 2014 @ 03:45 |
Die Turken hebben vaak een heel trouwe maar kritische klanten kring. Mijn idee is dat Turken over het algemeen met meer passie met eten bezig zijn dan NL Overigens hoe kan het dat het vlees van AH een route van 3 dagen maakt van slacht naar de winkel en dan nog 3? Dagen houdbaar is. Lekker hoor voorverpakt.. | |
Kowloon | zondag 2 februari 2014 @ 03:46 |
Plus dat sudder/stoofgerechten na een paar dagen staan nog lekkerder zijn. | |
FutureFairytale | zondag 2 februari 2014 @ 04:06 |
Waarom toen al gekocht?? | |
Deetch | zondag 2 februari 2014 @ 04:10 |
Ik zou het niet doen. Waarom ook niet de stoofpot eerder gemaakt, die wordt alleen maar lekkerder van nog een keer weer verhitten. | |
fespo | zondag 2 februari 2014 @ 04:13 |
ik had geen tijd ![]() maar het lijkt erop dat die stank aan mijn hand o.i.d. is blijven hangen. ik had het met mijn handen vast gepakt. ik heb die lucht nu nog om mij heen hangen. met zeep gaat het niet weg. ik gooi het morgen weg..!! | |
Kowloon | zondag 2 februari 2014 @ 04:26 |
Handen over roestvaststaal wrijven. | |
Pietverdriet | zondag 2 februari 2014 @ 09:13 |
Bij twijfel, weggooien, je wilt geen tubgirl worden. | |
Alan_Bastard | zondag 2 februari 2014 @ 09:14 |
Wat Piet zegt. Zeker bij kip: twijfelen is niet doen. Waar Piet en ik het waarschijnlijk niet over eens zijn is: vries kip gelijk in als je het niet dezelfde avond gaat gebruiken, dan kun je het ook over een week nog prima gebruiken. Zeker als je het als ingrediënt gebruikt en niet als hele kipfilet merk je er qua smaak weinig van (zoveel smaak zit er toch niet aan supermarktkip) en hoef je het nooit weg te gooien. | |
hoas | zondag 2 februari 2014 @ 09:24 |
Ik zelfs zou er geen seconde aan twijfelen en weggooien. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 10:41 |
Wow, jij denkt dat kip maar 6 dagen goed blijft? ![]() Enneeuh, wat ik schreef over de Turk geldt net zo goed voor een gewone slager. Gewoon over vlees dat niet voorverpakt wordt verkocht. Het is nu eenmaal zo dat vlees niet altijd meteen met een klant meegaat . Bij de supermarkt verschilt de houdbaarheidsdatum ook tussen verpakkingen. Je weet gewoon beter waar je aan toe bent, heb in mijn leven maar 1 keer meegemaakt dat die datum niet klopte en vlees toch bedorven was. Andersom komt uiteraard veel vaker voor, vlees van over de datum dat nog goed is. Zeker als het lang in je eigen koelkast heeft gelegen ipv het koelvak van de supermarkt. | |
Kowloon | zondag 2 februari 2014 @ 13:01 |
Brrrr. ![]() | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 13:23 |
Moest even googelen. Blij dat ik niet op afbeelding heb gegoogeld. Geef mijn portie maar aan fikkie. Dank je. | |
Rickocum | zondag 2 februari 2014 @ 13:44 |
Vijf dagen in de koelkast bewaard ![]() | |
Mord_Sith | zondag 2 februari 2014 @ 13:44 |
Nou, dat, gatsie, dat doe ik met voorverpakte kip al niet, laat staan die van de turkse slager ![]() Weggooien hoor, en wel meteen.. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 13:55 |
Oh, de miepjes die alles al voor het verstrijken van de datum weggooien worden wakker. | |
Rickocum | zondag 2 februari 2014 @ 14:48 |
Jij bent vet cool want jij hebt die cooking skills en je een mini beetje ingelezen enzo. Lekker tegendraads! Lekker een week lang kip in de koelkast bewaren, want ach, de houdbaarheidsdatum is toch maar een richtlijn hé? | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 14:55 |
Ja. | |
Pietverdriet | zondag 2 februari 2014 @ 15:02 |
Liever tien keer teveel onnodig weggeflikkerd, dan één keer te weinig | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 15:24 |
Dat is ook dom, te weinig wegmieteren. Gewoon alleen bedorven eten weggooien. | |
Pietverdriet | zondag 2 februari 2014 @ 16:30 |
Dom is vooral jouw gepost over miepjes, robin | |
fespo | zondag 2 februari 2014 @ 16:36 |
zelfs mijn kat liet het staan en die is dol op kip ![]() | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 16:39 |
Jij vindt het normaal om voorverpakte kip ongeacht de houdbaarheidsdatum weg te mieteren? Voorverpakte kip kan echt langer dan 5 dagen houdbaar zijn en als iemand het dan evengoed wegmikt vind ik dat een miep ja. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 16:40 |
Volgende keer gewoon meteen aan je kat voorzetten. Dat scheelt een hoop gedoe. :-) | |
Pietverdriet | zondag 2 februari 2014 @ 16:43 |
Nee, ik vind jouw post dom, waarin je duidelijk reageerd op in geval van twijfel weggooien. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 17:50 |
Nee, ik reageer op iemand die ook voorverpakte kip weg zou gooien. Gewoon omdat ze 5 dagen te lang vindt.
| |
Bramito | zondag 2 februari 2014 @ 18:02 |
Touché | |
Geerd | zondag 2 februari 2014 @ 18:06 |
Kip en vis, altijd mee oppassen ![]() | |
Life2.0 | zondag 2 februari 2014 @ 18:07 |
daarmee beginnen | |
Geerd | zondag 2 februari 2014 @ 18:08 |
Tot je der zelf een keer tering ziek van wordt dan praat je wel anders. | |
Mord_Sith | zondag 2 februari 2014 @ 18:11 |
Je legt me woorden in de mond, ik gooi het niet weg, ik laat het geen 5 dagen liggen. Dus ik verwerk het snel of vries het in. ![]() | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 18:13 |
Zou je het opeten, als het bij iemand anders al 5 dagen in de ijskast lag en de datum nog niet verstreke was? | |
Mord_Sith | zondag 2 februari 2014 @ 18:15 |
Dat moeten zij lekker weten. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 18:19 |
Zij moeten weten of jij het opeet of ervoor bedankt? Je draait er lekker omheen. | |
Mord_Sith | zondag 2 februari 2014 @ 18:20 |
Ik snap niet helemaal waarom je perse je gelijk probeert te halen, zij moeten het lekker zelf weten als zij het 5 dagen bewaren. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 18:21 |
Omdat ik erop aangesproken wordt en er discussie is over wat je bedoelt. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 18:21 |
Maar ik ben er al uit. Dus draai maar lekker verder. | |
Mord_Sith | zondag 2 februari 2014 @ 18:21 |
Ik spreek je nergens op aan, jij begint zelf over miepjes die alles weggooien. | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 18:22 |
Ik word erop aangesproken door Piet. | |
Pietverdriet | zondag 2 februari 2014 @ 18:22 |
Anyway, vuistrregel is twijfel? Weggooien! | |
Mord_Sith | zondag 2 februari 2014 @ 18:23 |
Waarom probeer je dan bij mij je gram te halen. Zo komt het namelijk over en i.m.o. doet het er niet toe of ik het wel of niet op zou eten. | |
Pietverdriet | zondag 2 februari 2014 @ 18:23 |
Robin maakt wat gestoomd vanavond | |
Mord_Sith | zondag 2 februari 2014 @ 18:24 |
En dat is een hele goeie vuistregel w.m.b. | |
MMGYMCMB | zondag 2 februari 2014 @ 18:24 |
Als je zeker weet dat het te knagen is, maar het ruikt gewoon vies zou ik het gewoon even spoelen met azijn/limoen ![]() | |
RobinOok | zondag 2 februari 2014 @ 18:24 |
Ik probeer mijn gram niet te halen, ik probeerDE duidelijk te krijgen wat je bedoelde. Maar echt, het maakt me niks meer uit, ik heb je nu definitief ingeschaald als miep, ongeacht je verdere antwoord. | |
mytec | zondag 2 februari 2014 @ 18:47 |
Gewoon voor de datum opeten, niet wachten tot de THT van supermarkten. Veel spul ziet er voor die tijd al niet meer uit. | |
Nico987 | zondag 2 februari 2014 @ 21:37 |
ik vertrouw supermarkt vlees niet.. Ik heb jaren geleden in een supermarkt gewerkt op de vlees afdeling.. Daar gebeuren echt zieke dingen met vlees.. Kip komt ingevroren binnen, en zou dan nog 5 dagen houdbaar zijn.. dat kan wel, maar dan heb je de kip wel met iets vol gespoten. Kip dat dagen lang op het DC wordt laten staan, onder code 12 naar de winkel komen, betekend omgestickerd, verkopen als overschot, korte houdbaarheids datum, verpakkingen fout. (eigenlijk al op de datum). vlees dat op zondag op de datum was, voor VK en kip werd op zaterdag uit de bak gehaald, en daar werden vaak kip rollades van gemaakt en ingevroren, maandag ontdooit en een datum van 2 dagen erop. Of dat was op maandag gegrild en als VK verkocht of bij de vleeswaren als kipfilet. grap is dat wij helemaal geen kip mochten verwerken.. Bij AH is geen slager, maar bij AH is al het vlees dusdanig lang houdbaar dat ik zeker weet dat het niet goed is.. Het vlees duurt echt lang voor het in de winkel komt, en dan is het nog 5 dagen houdbaar. Dan heb je het dus over 8 tot 10 dagen.. Waar je je kunt afvragen of die kip niet al ingevroren is geweest bij de slager. Je proeft het natuurlijk ook aan het vlees. | |
Nico987 | zondag 2 februari 2014 @ 21:42 |
overigens is het onzin dat het bij de slager vaak heel lang in de vitrine ligt... Vlees komt in veel gevallen binnen met een code, zodra ze dit vlees gaan verwerken moeten ze die code invullen, die geeft een THT aan voor de slager. Het is dan alleen de vraag of de slager zich hier aan houdt.. Tuurlijk zal de slager grapjes uithalen, en proberen vlees dat op de rand is, anders te verkopen, verwerkt of een aanbieding om het sneller te verkopen. Maar de regels hebben hier voor een x aantal dagen. Dat is bijvoorbeeld dat het vlees 2 dagen voor de THT niet verkocht meer mag worden. Kom je bij een slager waar je dit niet vertrouwd ben je dom om daar vlees te kopen.. Ik heb 3 slagers waar ik mijn vlees koop. 1tje vertrouw ik niet helemaal, is een turkse supermarkt, daar haal ik lamskoteleten, maar die controleer ik altijd, en ik denk dat ik ondertussen dus wel wat er van af weet. De andere is een top slager, blindelings koop ik daar. ik rijdt er dan ook 30 km voor als ik daar ga. De derde kom ik niet vaak is prima, maar kom daar vooral voor vleeswaren en soep etc. |