abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136227762
ik heb dinsdag 500 gram kipfilet en 500 gram kippendijnen gekocht bij de lokale turkse slager.
ik wilde dat gebruiken voor een soort stoofpot die ik morgen ga maken.

nu deed ik net de koelkast open en volgens mij ruikt die kip niet lekker meer.
het zat wel verpakt in plastic folie dus dat kan de kip ook niet echt lekker laten ruiken.
vooral het vet van de kippendijen lijkt te ruiken.

het is niet een bijzonder sterke lucht maar echt fris ruikt het ook niet.

kan ik het nog gebruiken?

ik vind het een beetje zonde + dat kan ik morgen niet kan koken, maar als het echt niet aan te raden is gooi ik het weg.
  zondag 2 februari 2014 @ 02:09:36 #2
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_136227845
Kan het niet een geur van iets anders in de koelkast overgenomen hebben?
  zondag 2 februari 2014 @ 02:18:22 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136227950
Moeilijk. Je kunt het erop wagen. Vooral met een stoofpotje, als je dat lang genoeg goed verhit. Eventuele bacterieën (zoals salmonella) krijg je wel dood, maar ja, als die al gifstoffen gemaakt hadden, die kook je er niet uit. Je moet toch echt zelf die afweging maken....
pi_136227958
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 02:11 schreef Kowloon het volgende:
Kan het niet een geur van iets anders in de koelkast overgenomen hebben?
ja ik had nog wat andere dingen in de koelkast staan, ik zal morgen nog eens goed ruiken.

maar ik begin nu ook veel te lezen dat je kipfilet max 2 dagen kan bewaren.

morgen is het al 5 dagen geleden dat ik heb heb gekocht.
(maar het ligt er toch ook aan hoe lang het bij de slager ligt)

anyway is 5 dagen sowieso echt te lang?
  zondag 2 februari 2014 @ 02:20:35 #6
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_136227977
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 02:18 schreef fespo het volgende:

[..]

ja ik had nog wat andere dingen in de koelkast staan, ik zal morgen nog eens goed ruiken.

maar ik begin nu ook veel te lezen dat je kipfilet max 2 dagen kan bewaren.

morgen is het al 5 dagen geleden dat ik heb heb gekocht.
(maar het ligt er toch ook aan hoe lang het bij de slager ligt)

anyway is 5 dagen sowieso echt te lang?
Dan ruikt het toch al behoorlijk sterk? Vies laagje over je kip en zo
pi_136227987
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 02:18 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk. Je kunt het erop wagen. Vooral met een stoofpotje, als je dat lang genoeg goed verhit. Eventuele bacterieën (zoals salmonella) krijg je wel dood, maar ja, als die al gifstoffen gemaakt hadden, die kook je er niet uit. Je moet toch echt zelf die afweging maken....
Veel gifstoffen denatureren denk ik als je ze lang genoeg verhit.
pi_136227989
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 02:18 schreef RobinOok het volgende:
Moeilijk. Je kunt het erop wagen. Vooral met een stoofpotje, als je dat lang genoeg goed verhit. Eventuele bacterieën (zoals salmonella) krijg je wel dood, maar ja, als die al gifstoffen gemaakt hadden, die kook je er niet uit. Je moet toch echt zelf die afweging maken....
is die 2 dagen rauw in koelkast bewaren echt zo streng?
indien ja dan gooi ik het weg.
pi_136228015
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 02:18 schreef fespo het volgende:
morgen is het al 5 dagen geleden dat ik heb heb gekocht.
(maar het ligt er toch ook aan hoe lang het bij de slager ligt)

anyway is 5 dagen sowieso echt te lang?
5 dagen is wel lang vind ik. Ik vries het altijd gelijk in als ik het niet binnen een dag gebruik.
pi_136228019
2 dagen is kort, maar 5 dagen is best wel lang.

Meestal vries ik het in, of gebruik het dezelfde of volgende dag.

Als kip gaat ruiken, gaat het daarna snel hoor.
.
  zondag 2 februari 2014 @ 02:29:18 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136228090
Ik vind 5 dagen vrij lang. Zeker als het van de Turk komt, omdat je dan niet weet of hij het net geleverd heeft gekregen of al een tijdje in zijn vitrine lag. Wat dat betreft vind ik voorverpakt toch wel fijner hoor. Dat er gewoon een datum op staat.

Je had beter die stoofpot gisteren of eergisteren kunnen maken. Dan begint de houdbaarheid weer overnieuw...
  zondag 2 februari 2014 @ 02:29:28 #12
179075 hugecooll
Deelt corrigerende tikken uit
pi_136228092
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 02:21 schreef fespo het volgende:

[..]

is die 2 dagen rauw in koelkast bewaren echt zo streng?
indien ja dan gooi ik het weg.
Het verbaasde mij iig hoe snel het slecht was :D
pi_136228112
trouwens, van kip trek je soep. Stoofpot van rund of lams.
.
pi_136228616
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 02:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind 5 dagen vrij lang. Zeker als het van de Turk komt, omdat je dan niet weet of hij het net geleverd heeft gekregen of al een tijdje in zijn vitrine lag. Wat dat betreft vind ik voorverpakt toch wel fijner hoor. Dat er gewoon een datum op staat.

Je had beter die stoofpot gisteren of eergisteren kunnen maken. Dan begint de houdbaarheid weer overnieuw...
Die Turken hebben vaak een heel trouwe maar kritische klanten kring. Mijn idee is dat Turken over het algemeen met meer passie met eten bezig zijn dan NL

Overigens hoe kan het dat het vlees van AH een route van 3 dagen maakt van slacht naar de winkel en dan nog 3? Dagen houdbaar is. Lekker hoor voorverpakt..
pi_136228624
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 02:29 schreef RobinOok het volgende:
Je had beter die stoofpot gisteren of eergisteren kunnen maken. Dan begint de houdbaarheid weer overnieuw...
Plus dat sudder/stoofgerechten na een paar dagen staan nog lekkerder zijn.
pi_136228721
Waarom toen al gekocht??
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_136228736
Ik zou het niet doen. Waarom ook niet de stoofpot eerder gemaakt, die wordt alleen maar lekkerder van nog een keer weer verhitten.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_136228750
ik had geen tijd :'(

maar het lijkt erop dat die stank aan mijn hand o.i.d. is blijven hangen. ik had het met mijn handen vast gepakt.
ik heb die lucht nu nog om mij heen hangen.

met zeep gaat het niet weg.

ik gooi het morgen weg..!!
pi_136228797
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 04:13 schreef fespo het volgende:
maar het lijkt erop dat die stank aan mijn hand o.i.d. is blijven hangen. ik had het met mijn handen vast gepakt.
ik heb die lucht nu nog om mij heen hangen.

met zeep gaat het niet weg.
Handen over roestvaststaal wrijven.
  zondag 2 februari 2014 @ 09:13:59 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136230098
Bij twijfel, weggooien, je wilt geen tubgirl worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136230107
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij twijfel, weggooien, je wilt geen tubgirl worden.
Wat Piet zegt. Zeker bij kip: twijfelen is niet doen.

Waar Piet en ik het waarschijnlijk niet over eens zijn is: vries kip gelijk in als je het niet dezelfde avond gaat gebruiken, dan kun je het ook over een week nog prima gebruiken. Zeker als je het als ingrediënt gebruikt en niet als hele kipfilet merk je er qua smaak weinig van (zoveel smaak zit er toch niet aan supermarktkip) en hoef je het nooit weg te gooien.
Grootverdiener die ook de kleintjes Est.
pi_136230222
Ik zelfs zou er geen seconde aan twijfelen en weggooien.
  zondag 2 februari 2014 @ 10:41:42 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136231274
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2014 03:45 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Die Turken hebben vaak een heel trouwe maar kritische klanten kring. Mijn idee is dat Turken over het algemeen met meer passie met eten bezig zijn dan NL

Overigens hoe kan het dat het vlees van AH een route van 3 dagen maakt van slacht naar de winkel en dan nog 3? Dagen houdbaar is. Lekker hoor voorverpakt..
Wow, jij denkt dat kip maar 6 dagen goed blijft? :)

Enneeuh, wat ik schreef over de Turk geldt net zo goed voor een gewone slager. Gewoon over vlees dat niet voorverpakt wordt verkocht. Het is nu eenmaal zo dat vlees niet altijd meteen met een klant meegaat . Bij de supermarkt verschilt de houdbaarheidsdatum ook tussen verpakkingen. Je weet gewoon beter waar je aan toe bent, heb in mijn leven maar 1 keer meegemaakt dat die datum niet klopte en vlees toch bedorven was. Andersom komt uiteraard veel vaker voor, vlees van over de datum dat nog goed is. Zeker als het lang in je eigen koelkast heeft gelegen ipv het koelvak van de supermarkt.
pi_136234811
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij twijfel, weggooien, je wilt geen tubgirl worden.
Brrrr. :')
  zondag 2 februari 2014 @ 13:23:18 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136235584
Moest even googelen. Blij dat ik niet op afbeelding heb gegoogeld.
Geef mijn portie maar aan fikkie. Dank je.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')