abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 30 januari 2014 @ 09:26:46 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136126181
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:24 schreef Leipo666 het volgende:

[..]

ik wel, lekker Duits/Oostenrijks :9~
In Wenen vaak Schnitzel gegeten, maar die werden in een koekenpan gebakken, niet gefrituurd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136126454
op de piste, campings, wegrestaurants en andere kleine restaurantjes in dorpjes krijg ik ze gelukkig vaak gefrituurd (maar inderdaad doet niet iedereen dat ;) )

maar dat is ook gewoon persoonlijke voorkeur :P

maar dat is zo'n beetje het enige waarvoor ik de pan nog aanzet, voor de snacks loop ik wel even 100 meter naar de snackbar :Y
(╯°□°)╯︵ ┻━┻ ლ(ಠ益ಠლ) ٩͡๏̯͡๏۶ ಠ_ಠ ᕕ( ᐛ )ᕗ
  vrijdag 31 januari 2014 @ 01:30:52 #103
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_136159556
Geen. Scheelt kilo's.
Kierkegaard: Life Can Only Be Understood Backwards, But It Must Be Lived Forwards
pi_136163953
Als ik een frietpan had, zou ik 10 kilo zwaarder wegen denk ik :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 2 februari 2014 @ 02:36:37 #105
269262 PalmRoyale
Life's a bitch.
pi_136228165
Wij hebben 2 Fritels, 1 om friet in te bakken en de ander voor de overige snacks. Oh, en we frituren uitsluitend in pindaolie. Dat is heel neutraal van smaak en kan veel hogere temperaturen aan dan frituurvet/olie. Kroketten en bitterballen maak ik trouwens altijd zelf, veel lekkerder dan die rotzooi die ze in de winkel verkopen.
"Our rights are not granted by governments. They are inherent to our nature. But it's entirely the opposite for governments: their privileges are precisely equal to only that which we suffer them to enjoy." - Edward Snowden
  zondag 2 februari 2014 @ 02:50:16 #106
156695 Tism
Sinds 24, Aug, 2006
pi_136228243
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 11:16 schreef Re.active het volgende:
Ik heb gewoon een frituur"pan"

Staat ook nog eens mooi tussen de rest van de pannen, en gaat eeuwig mee :s)

[ afbeelding ]
Zo een heb ik ook!.. :)
....nachtrijder...Nachtzwelgje!
pi_136231012
Hij doeg het goed. 2x gebruikt tot nu toe :9
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_136392438
Ik heb een princes van 20 euro, om de 3 jaar is dat ding te vet om aan te pakken, dan flikker ik hem weer weg. Doe ik een jaar zonder, en dan weer 3 jaar zo'n ding van 20 euro. Kapot zijn ze nog nooit gegaan.
pi_136424912
Geen, als ik frituur dan doe ik het in een gewone pan.
pi_136433741
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 09:38 schreef Nico987 het volgende:
Ik heb een princes van 20 euro, om de 3 jaar is dat ding te vet om aan te pakken, dan flikker ik hem weer weg. Doe ik een jaar zonder, en dan weer 3 jaar zo'n ding van 20 euro. Kapot zijn ze nog nooit gegaan.
Dan heb je geluk gehad, of een vriend van mij pech.
Zijn Princess is uit elkaar geklapt. De hele keuken onder het vet, hij stond gelukkig niet in de buurt.
Reactie van Princess was; "ah jah, dat gebeurd helaas vaker". Heeft een nieuwe van Princess gekregen, de grappenmakers.

Persoonlijk zou ik dus niet snel voor een Princess kiezen.
pi_136436583
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In Wenen vaak Schnitzel gegeten, maar die werden in een koekenpan gebakken, niet gefrituurd
Klopt, maar wel zwemmend waarschijnlijk. Een schnitzel moet groter dan het bord zijn dus heb je niks aan een gewone frituurpan, en bakken ze het in een hele grote koekenpan met een paar centimeter hele hete reuzel erin. Er staat me ook nog iets bij van een methode waarbij de schnitzel van het ene vetbad in het andere gaat en dan weer een ander, maar de logica daarvan heb ik niet meegekregen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 7 februari 2014 @ 14:20:22 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136437611
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 13:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, maar wel zwemmend waarschijnlijk. Een schnitzel moet groter dan het bord zijn dus heb je niks aan een gewone frituurpan, en bakken ze het in een hele grote koekenpan met een paar centimeter hele hete reuzel erin. Er staat me ook nog iets bij van een methode waarbij de schnitzel van het ene vetbad in het andere gaat en dan weer een ander, maar de logica daarvan heb ik niet meegekregen.
Wiener Traditionshaus Figlmüller.
Hebben het over Butterschmalz (geklaarde boter) en Öl,
De meerdere pannen methode gaat om een specifieke schnitzel die ze maken, de Wienerschnitzel niet maar de Figlmüller Schnitzel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136440475
geen..

bewust omdat je het toch makkelijk pakt

hier friet betekent halen... of oven friet en oven kroketjes en frikandelletjes enzo uit de pan :D
pi_136440478
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 13:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, maar wel zwemmend waarschijnlijk. Een schnitzel moet groter dan het bord zijn dus heb je niks aan een gewone frituurpan, en bakken ze het in een hele grote koekenpan met een paar centimeter hele hete reuzel erin. Er staat me ook nog iets bij van een methode waarbij de schnitzel van het ene vetbad in het andere gaat en dan weer een ander, maar de logica daarvan heb ik niet meegekregen.
Van de hete olie in de hete boter of andersom... Dar zou het extra lekker moeten maken.
pi_136440567
Je krijgt in feite maar weinig vlees binnen als je zo'n ding bestelt, maar het ziet er wel heel lekker uit :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Licht Ontvlambaar vrijdag 7 februari 2014 @ 23:35:55 #116
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_136456972
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 18:47 schreef Sannr_ het volgende:
Hahaha, je rijdt zeker ook in een Kia "Waar 7 jaar garantie de standaard is".

[..]

Maar dat kan ik dus uit de praktijk vertellen, is niet waar. De friet koelt het apparaat niet te snel af en het wordt ook mooi "droog krokant". Nu werk ik wel meestal met vers gesneden voorgekookte frietjes, maar vroeger ook met diepvries geen probleem gehad eigenlijk. Dus als het apparaat de temp snel genoeg weer omhoog krijgt zijn die extra watts pure verspilling.

Ik frituur trouwens gewoon in Diamant, aangezien zij 3 liter verpakkingen verkopen. Vloeibaar vet is sowieso veel gezonder dan vet dat verhard (zoals Ossewit).

Misschien ook geen onbelangrijke vraag: Wat ga je eigenlijk frituren, frietjes, of ook andere dingen? En wat is er stuk aan de vorige en wat voor apparaat was dat?
nou nee...

Maar goed, hier wordt ook gewoon in Ossenwit gefrituurd.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_136459161
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 23:35 schreef Sjeen het volgende:

[..]

nou nee...
Niet? Ik dacht dat de stand van wetenschap was, dat vaste (verzadigde) vetten vervangen door koolhydraten niet goed was, maar vervangen door vloeibare (onverzadigde) vetten en bij voorkeur die omega-vetten wel.
pi_136459318
Van die over geprocessde zooi is sowieso niet goed. Bijvoorbeeld diamant frituurvet. Verhard plantaardig vet, zoals ouderwetsche margarine of van die blokken frietvet, is ook niet goed.

Pinda olie is eigenlijk het beste, maar da's wel enigszins aan de prijs. Gewoon zonnebloemolie kan ook maar daar kleven ook nadelen aan natuurlijk. Ik frituur dus niet omdat ik geen frietpan heb uit zelfbescherming (anders word ik echt moddervet :') ) maar ik zou het denk ik in ossewit doen.

Al heb ik wel het idee dat frituren helemaal niet veel ongezonder is dan bakken in veel vet. Bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, als ik dat maak dan eet ik eigenlijk ook al het vet dat erin gaat op. Als je het dan frituurt krijg je volgens mij netto evenveel of zelfs minder vet binnen? Gisteren nog voor meer dan vijftig man aardappeltjes staan frituren :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 8 februari 2014 @ 06:48:14 #119
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_136461211
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2014 00:47 schreef sirdanilot het volgende:

Al heb ik wel het idee dat frituren helemaal niet veel ongezonder is dan bakken in veel vet. Bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, als ik dat maak dan eet ik eigenlijk ook al het vet dat erin gaat op. Als je het dan frituurt krijg je volgens mij netto evenveel of zelfs minder vet binnen? Gisteren nog voor meer dan vijftig man aardappeltjes staan frituren :')
Frituren is op zich helemaal niet zo vet.
Als de frituur goed heet is, dan neemt de friet bijvoorbeeld niet veel vet op. Vlaamse friet bevat gebakken ongeveer 11% vet. Maar in de praktijk eet je dat natuurlijk met een klodder mayo :P

Daarom is het ook belangrijk niet te veel tegelijk in een frituur te gooien en een frituur te hebben met flink vermogen.

[ Bericht 12% gewijzigd door BasEnAad op 08-02-2014 07:02:16 ]
  zaterdag 8 februari 2014 @ 09:17:05 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136461711
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2014 00:47 schreef sirdanilot het volgende:
Van die over geprocessde zooi is sowieso niet goed. Bijvoorbeeld diamant frituurvet. Verhard plantaardig vet, zoals ouderwetsche margarine of van die blokken frietvet, is ook niet goed.

Pinda olie is eigenlijk het beste, maar da's wel enigszins aan de prijs. Gewoon zonnebloemolie kan ook maar daar kleven ook nadelen aan natuurlijk. Ik frituur dus niet omdat ik geen frietpan heb uit zelfbescherming (anders word ik echt moddervet :') ) maar ik zou het denk ik in ossewit doen.

Al heb ik wel het idee dat frituren helemaal niet veel ongezonder is dan bakken in veel vet. Bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, als ik dat maak dan eet ik eigenlijk ook al het vet dat erin gaat op. Als je het dan frituurt krijg je volgens mij netto evenveel of zelfs minder vet binnen? Gisteren nog voor meer dan vijftig man aardappeltjes staan frituren :')
I beg to differ, ossewit is het beste
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 februari 2014 @ 18:27:00 #121
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_136515090
Geen frituurpan hier, ook nooit gehad. De enkele keer dat ik patat eet bak ik het in een normale pan in een laagje zonnebloemolie.
  woensdag 28 oktober 2015 @ 20:05:25 #122
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_157166305
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 20:05 schreef Geralt het volgende:

[..]

Zojuist besteld bij Cool Blue; morgen in huis en geen verzendkosten.

:)
me too :)

Zat te googlen en kwam hier terecht.
Bevalt ie nog na bijna 2 jaar? Vind je 4 liter te veel of genoeg?
pi_157166985
Ik heb geen frituurpan, ik gebruik de wok wel eens met een klein laagje olie.
🐱
  woensdag 28 oktober 2015 @ 20:46:30 #124
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_157167872
2x 3L (Zo'n dubbel geval) Werkt al 6 jaar perfect. Was een inventum dacht ik. (Alle tekst is natuurlijk al verdwenen)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_157173035
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 20:05 schreef Manke het volgende:

[..]

me too :)

Zat te googlen en kwam hier terecht.
Bevalt ie nog na bijna 2 jaar? Vind je 4 liter te veel of genoeg?
Hij bevalt prima. Ziet er nog als nieuw uit en ik maak hem minder vaak schoon dan eigenlijk zou moeten. Hij doet het erg goed en spettert niet over de rand waardoor die goedkope Princess klote dingen altijd na een 2 jaar weggetieft kunnen worden.

4L is prima. We zijn met zn 2-en. :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_157173496
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 18:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry? Dit betekend niets meer of minder dat je princess (baggermerk) gewoon langer 2000 watt trekt om het vet warm te krijgen dan de fritel, en daarbij meer stroom verbruikt dan de fritel, want de afkoelingsratio (warmte afgifte aan de lucht) is hoger omdat hij er langer over doet.
Als je vervolgens friet in doet koelt het vet af en is de princes niet zo goed in staat als de fritel om het warm te stoken.
Het is gewoon een kutapparaat
Nog erger is het als je zo'n klein volume olie hebt en een klein vermogen dat je olie heel snel afkoelt en je de friet dus niet bakt maar kookt. Het wordt moddervet, is niet lekker en zo verneuk je je voedsel.

Zeker als je wel eens diepvriesfriet wilt eten heb je een goede pan nodig... (alhoewel verse friet oneindig veel lekkerder is natuurlijk).
Whatever...
  vrijdag 30 oktober 2015 @ 14:22:44 #127
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_157203977
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 februari 2014 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

I beg to differ, ossewit is het beste
heb je dit vaker zien zeggen, ben er wel benieuwd naar en wil het proberen. Weet je hoe lang het houdbaar is in de praktijk als je het in een friteuse laat zitten?
  † In Memoriam † vrijdag 30 oktober 2015 @ 16:18:13 #128
231686 budvar
budvar
pi_157205973
quote:
7s.gif Op vrijdag 30 oktober 2015 14:22 schreef Manke het volgende:

[..]

heb je dit vaker zien zeggen, ben er wel benieuwd naar en wil het proberen. Weet je hoe lang het houdbaar is in de praktijk als je het in een friteuse laat zitten?
Tot je het te bruin vindt :P Heb net mijn frituur met ossewit ververst heb ik denk ik zo'n half jaar mee gedaan.
Maar volgens mij blijft het(zo lang het een beetje schoon blijft) makkelijk een jaar goed in de friteuse.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
  zaterdag 31 oktober 2015 @ 18:16:14 #129
241690 kibo
Semper Fidelis
pi_157226972
Beetje offtopic: Wat zijn de beste aardappelen om friet/patat van te bakken?
  zaterdag 31 oktober 2015 @ 18:26:12 #130
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_157227133
Bintjes.
pi_157227836
agria oftewel bonkers, victoria, bintjes.
pi_157228021
Eentje van de Lidl en die staat op het balkon. En als ik 'm te ranzig vind worden gaat hij weg en koop ik een nieuwe. :@
  zaterdag 31 oktober 2015 @ 19:07:03 #133
346077 Slip
Zwakke Geest!
pi_157228058
er is niet onderuit te komen ze zijn allemaal bagger slecht, heb zelf een 6liter. Beter maak je er zelf eentje!
pi_157228165
Hier ook 1 van de Lidl. Doet zijn werk goed, die 6x dat ik hem per jaar gebruik :+

(maar de olie gaat wel na een half jaar +1 frituurbeurt er uit, en weer verse er in)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_157229644
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 18:26 schreef Erasmo het volgende:
Bintjes.
En waar haal je die heden ten dage nog?
pindazakje
  zaterdag 31 oktober 2015 @ 20:11:59 #136
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_157229788
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 20:06 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

En waar haal je die heden ten dage nog?
Markt of groenteboer. Of direct bij de boer zelf als je in de buurt woont.
  zaterdag 14 november 2015 @ 11:04:20 #137
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_157540459
Geen frituurpan, wil ik ook niet hebben.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')