Dat werd ook uitgelegd, maar beide spullen al zou je die apart tot je nemen gebeurd er niet veel goeds met je, doet je het bij elkaar is het allemaal geneutraliseerd, best apart.quote:Op maandag 20 januari 2014 13:58 schreef aegir_de_viking het volgende:
De opgiet is overigens niet giftig. In het proces van de mandarijnen wordt inderdaad NatriumHydroxide gebruikt (NaOH) om het schilletje af te breken. Dit is gewoon een base, en in sterke concentraties zeker gevaarlijk, omdat het bijtend is.
In het blikje komt dit zeker niet terecht, dus niks om je druk over te maken.
Overigens om NaOH te neutraliseren gebruikt men zoutzuur (HCl) waardoor er gewoon water overblijft met een snufje keukenzout.
Ik vind geblikte ananas lekkerderquote:Op maandag 20 januari 2014 14:22 schreef Sauslepel het volgende:
Niet zozeer een gezondheidsargument, meer een smaakargument. Maar vergelijk eens blikananas met verse ananas. Vers is zo veel lekkerder. Ook ligt ingeblikt fruit inderdaad bijna altijd in suikersiroop, wat over het algemeen niet als enorm gezond wordt ervaren.
quote:Op maandag 20 januari 2014 14:30 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik vind geblikte ananas lekkerder
Dan zou ik diegene op sap nemen,quote:Op maandag 20 januari 2014 14:30 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik vind geblikte ananas lekkerder
Piet!quote:Op maandag 20 januari 2014 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Even afgezien van de toegevoegde suiker betwijfel ik of blikfruit ongezonder zou zijn. Onderzoek wees al jaren geleden uit dat als het om de voedingswaarde gaat blikgroenten gezonder zijn. Dit klinkt vreemd maar het gaat om het volgende.
Blikgroente worden op hun optimale moment gelijk geoogst en verwerkt, ze liggen niet dagenlang in veiling en winkel. Ze worden strontgaar gemaakt, das wellicht niet lekker, maar het zorgt er wel voor dat je de voedingswaarde veel beter kan opnemen. Als je rauwe groeten eet, dan zijn de de meeste cellen nog intact als ze in je maag terechtkomen, en je verteerd niet de helft. Er zitten dan wellicht meer vitaminen in, maar die poep je weer net zo hard uit. Het gaat immers om het verschil in de vitamine die je eet en uitpoept, dat is wat je opneemt.
Blikfruit is ook gegaard, en meestal rijp geoogst en ingeblikt. Dit in tegenstelling tot vers fruit, wat vaak onrijp wordt geplukt omdat het dan de veel langere transportketen doorstaat. Daarom zijn goede blikperzikken ook zo aromatisch, en verse vaak zo een teleurstelling. Blijft over de suiker in blikfruit en het zout in blikgroente
Laat ik het zo zeggen, het is iig beter dan geen fruit eten.quote:Op maandag 20 januari 2014 15:41 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Piet!
Jij hoort het te weten, dus ik kan gewoon blikfruit vreten dus?
quote:Op maandag 20 januari 2014 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Laat ik het zo zeggen, het is iig beter dan geen fruit eten.
Je hebt wel een grotere kans op caries door de hoeveelheden suiker
Perziken, manderijntjes en anannannanananans zijn veel lekkerderquote:Op maandag 20 januari 2014 15:47 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]![]()
Ik beperk het tot af en toe die fruitcocktail oké?
Whoehahahaha! Oh, wat erg dit. Eigenlijk om te huilen....quote:Op maandag 20 januari 2014 13:52 schreef spierbal het volgende:
Het siroop waarin mandarijnen liggen, wat veel mensen opdrinken omdat ze het zo lekker vinden. Dat siroop is een mengsel van chloor en soorten gif waardoor het witte velletje ervan af teert.
Tja, en het erge is, de hele volksstammen die dit soort onzin geloven.quote:Op maandag 20 januari 2014 18:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Whoehahahaha! Oh, wat erg dit. Eigenlijk om te huilen....
Zucht.
Net als de uiers en ogen in frikandellenquote:Op maandag 20 januari 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, en het erge is, de hele volksstammen die dit soort onzin geloven.
En al die onzin over E-nummersquote:Op maandag 20 januari 2014 19:10 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Net als de uiers en ogen in frikandellen
Al die huisvrouwen die laatst zo panisch deden omdat er iets over E-nummers te zien was in Zembla/KvW?quote:Op maandag 20 januari 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En al die onzin over E-nummers
Bevat waarschijnlijk meer dioxine dan spul uit het westlandquote:Op maandag 20 januari 2014 19:12 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Al die huisvrouwen die laatst zo panisch deden omdat er iets over E-nummers te zien was in Zembla/KvW?![]()
Niet bij stilstaan manDan kun je alleen je zelfgekweekte prut uit eigen tuin eten.
Ik heb niet eens een idee wat dat isquote:Op maandag 20 januari 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bevat waarschijnlijk meer dioxine dan spul uit het westland
Een Duits Statisticus heeft daar een leuk boek over geschreven. Hij toont daar aan dat hoe banger mensen er voor zijn, en hoe groter de pershype, hoe kleiner het gevaar is.quote:Op maandag 20 januari 2014 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Pfffff. De mensen die zich het meeste druk maken, die weten er het minste van.
Wat an sich ook een gevaarlijke conclusie isquote:Op maandag 20 januari 2014 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een Duits Statisticus heeft daar een leuk boek over geschreven. Hij toont daar aan dat hoe banger mensen er voor zijn, en hoe groter de pershype, hoe kleiner het gevaar is.
Ik kan niet tegen verse ananas (hoofdpijn, evenals bij mango) maar blikananas kan ik wel tegen gelukkig. Lekker hoor, door bv zuurkool of in wraps met flink gekruide kipquote:Op maandag 20 januari 2014 14:22 schreef Sauslepel het volgende:
Niet zozeer een gezondheidsargument, meer een smaakargument. Maar vergelijk eens blikananas met verse ananas. Vers is zo veel lekkerder. Ook ligt ingeblikt fruit inderdaad bijna altijd in suikersiroop, wat over het algemeen niet als enorm gezond wordt ervaren.
An Sich of Für Sich?quote:Op maandag 20 januari 2014 20:49 schreef Tchock het volgende:
[..]
Wat an sich ook een gevaarlijke conclusie isNiets waar de gemiddelde burger zo weinig van snapt als statistiek.
An sich, op zichzelf (buiten ons bewustzijn), für sich, Voor ons (in ons bewustzijn, hoe wij het waarnemen)quote:
Niks chloor. Ze behandelen eerst met zoutzuur (HCl) en daarna met natronloog (NaOH) er blijft dan alleen NaCl over, keukenzout. En dat spoelen ze eruit.quote:Op maandag 20 januari 2014 13:52 schreef spierbal het volgende:
Het siroop waarin mandarijnen liggen, wat veel mensen opdrinken omdat ze het zo lekker vinden. Dat siroop is een mengsel van chloor en soorten gif waardoor het witte velletje ervan af teert.
Was ooit bij keuringsdienst van waarde. En ik denk dat er zo'n goedje wel in elke blik zit.
Met name uit die volkstuintjes langs het spoor. Waar denk je dat die beddingen van gemaakt zijn? Hoogovenafval... veel zware metalen. En verder werd er altijd al veel gedumpt.quote:Op maandag 20 januari 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bevat waarschijnlijk meer dioxine dan spul uit het westland
Ingevroren groente is vaak beter dan verse; het wordt namelijk kort geblancheerd en snel ingevroren, vitamines etc. blijven goed bewaard. Bovendien wordt de groente in het juist seizoen geoogst, dus goed rijp.quote:Op maandag 20 januari 2014 19:37 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik heb niet eens een idee wat dat is
Op vlees en vis na eet ik alles. Of het nou uit pot, diepvries, vers en/of biologisch is.
De verse broccoli vanavond smaakte écht niet zo lekker als die uit de diepvries..
Alleen aardappelen heb ik liever vers dan uit de diepvries/koeling.
Ja dat wist ik al, van groenten. Maar over fruit twijfelde ik dus, door het siroop.quote:Op maandag 20 januari 2014 21:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ingevroren groente is vaak beter dan verse; het wordt namelijk kort geblancheerd en snel ingevroren, vitamines etc. blijven goed bewaard. Bovendien wordt de groente in het juist seizoen geoogst, dus goed rijp.
Potgroenten bevat nog steeds veel vitaminen, wel minder vitamine C. Wat wel belangrijk is, is dat er heel veel zout gebruitk wordt, anders wordt de groente slap. Dat is dus niet zo gezond.
Vers is met name duur omdat het veel ruimte ndoig heeft en snel bederft, du er is relatief veel afval. Dat is de reden dat diepvries goedkoper is, ondanks de kosten voor invriezen.quote:Op maandag 20 januari 2014 22:17 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ja dat wist ik al, van groenten. Maar over fruit twijfelde ik dus, door het siroop.
Vers is vaak ook duurder dan een pakje/potje
Dan is de keus weer zo karig.. Ik ben gek op zomerfruit (meloen, aardbeien, druiven, perzikken etc) en eet dat het liefst. Maar de helft van het jaar zijn alleen appels/peren/mandarijntjes te krijgen, ben je gauw uitgegetenquote:Op maandag 20 januari 2014 22:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Vers is met name duur omdat het veel ruimte ndoig heeft en snel bederft, du er is relatief veel afval. Dat is de reden dat diepvries goedkoper is, ondanks de kosten voor invriezen.
Dus voor de kosten krijg je meestal met diepvries de beste kwaliteit. En verse groenten in het seizoen zijn helemaal niet zo duur. JE moet alleen niet hartje winter sperciebonene willen eten, die moeten worden ingevlogen.
Heel veel mensen roepen vanalles. Vers is vaak prima, maar niet per definitie het beste. Verse, en pas geoogst en midden in het seizoen is wel het beste. Maar boontjes uit egypte? Die zijn echt niet beter dan diepgevroren.quote:Op maandag 20 januari 2014 22:23 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Dan is de keus weer zo karig.. Ik ben gek op zomerfruit (meloen, aardbeien, druiven, perzikken etc) en eet dat het liefst. Maar de helft van het jaar zijn alleen appels/peren/mandarijntjes te krijgen, ben je gauw uitgegeten![]()
Hoe komt het dan dat ''iedereen'' altijd roept dat vers beter is? Zelfs IK koop af en toe vers omdat ik denk dat het gezonder/beter is, ook al weet ik dat het helemaal niet zo hoeft te zijn.
De verse broccoli was in ieder geval vies
Echt wel!quote:Op maandag 20 januari 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Maar boontjes uit egypte? Die zijn echt niet beter dan diepgevroren.
Merk ik anders niets van, niets slechter dan de rest en die flikker ik ook in een smoothie.quote:Op maandag 20 januari 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Heel veel mensen roepen vanalles. Vers is vaak prima, maar niet per definitie het beste. Verse, en pas geoogst en midden in het seizoen is wel het beste. Maar boontjes uit egypte? Die zijn echt niet beter dan diepgevroren.
Je kunt heel aardige ingevroren frambozen, bessen en aardbeien krijgen. Bij de AH en lidl in de diepvries. een klein beetje zahct zullen ze wel worden, maar in een smoothie merk je daar neits van.
Meloen, druiven en perziken zijn niet echt goed in te vriezen... die worden snot bij ontdooien.
Gefermenteerd sap? Jij wil doodziek worden of zo?? Eet zeker ook rauw vlees..quote:Op maandag 20 januari 2014 22:27 schreef Pietverdriet het volgende:
druiven zijn als gefermenteerd sap goddelijk
Enig idee wat de titel is? Klinkt interessantquote:Op maandag 20 januari 2014 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een Duits Statisticus heeft daar een leuk boek over geschreven. Hij toont daar aan dat hoe banger mensen er voor zijn, en hoe groter de pershype, hoe kleiner het gevaar is.
Jij hebt het zeker nooit geprobeerd getuige je reactie...quote:Op dinsdag 21 januari 2014 01:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Gefermenteerd sap? Jij wil doodziek worden of zo?? Eet zeker ook rauw vlees..
waarschijnlijk fruitzurenquote:Op dinsdag 21 januari 2014 08:08 schreef Just_some_random_dude het volgende:
Even een off-topic vraag, ik heb altijd last van jeuk bij mijn gehemelte of mijn tandvlees als ik bijvoorbeeld een verse perzik of appel eet, maar zodra die is verwerkt kan ik het op eten zonder problemen.
ik zat zelf te denken dat het pesticiden zijn?, maar ik was altijd alles voordat ik het op eet dus ik snap het niet echt.
was ook vergeten te vermelden dat me lip een beetje opgezwollen raakt, oftewel een soort allergische reactie, maar het lijkt me niet dat fruitzuren daarmee te maken hebben of wel?.quote:
Piet is een bikkel, die drinkt het liefst zijn koffie met een glaasje dihydrogenium monoxide ernaast...quote:Op dinsdag 21 januari 2014 01:09 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Gefermenteerd sap? Jij wil doodziek worden of zo?? Eet zeker ook rauw vlees..
Ik doe zelfs gehydrateerd koolstof in mijn koffiequote:Op dinsdag 21 januari 2014 08:27 schreef Deshain het volgende:
[..]
Piet is een bikkel, die drinkt het liefst zijn koffie met een glaasje dihydrogenium monoxide ernaast...
Die Panik-Macherquote:Op dinsdag 21 januari 2014 01:16 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Enig idee wat de titel is? Klinkt interessant
#YOLOquote:Op dinsdag 21 januari 2014 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik doe zelfs gehydrateerd koolstof in mijn koffie
Wil je een cumulus bovien colloïde dispersie van proteïnen, lactose en lipiden in je koffie?quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:36 schreef Deshain het volgende:
[..]
#YOLO
Je zou bijna pleiten voor de invoering van een bullshitherkenningsdiploma wat je moet halen om handelsbekwaam te zijn...
Nee bedankt, ga je van uit je bek stinken...quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wil je een cumulus bovien colloïde dispersie van proteïnen, lactose en lipiden in je koffie?
Je bent gewoon allergisch voor die fruitsoortenquote:Op dinsdag 21 januari 2014 08:08 schreef Just_some_random_dude het volgende:
Even een off-topic vraag, ik heb altijd last van jeuk bij mijn gehemelte of mijn tandvlees als ik bijvoorbeeld een verse perzik of appel eet, maar zodra die is verwerkt kan ik het op eten zonder problemen.
ik zat zelf te denken dat het pesticiden zijn?, maar ik was altijd alles voordat ik het op eet dus ik snap het niet echt.
quote:Op dinsdag 21 januari 2014 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die Panik-Macher
Door Walter Krämer en Gerald Mackenthun
Ik vind het eerlijk gezegd ook wel behoorlijk schokkend dat je niet gewoon van het land kunt eten omdat dat te giftig is, maar het kennelijk eerst door hele lange distributieketens moet zodat je meer verschillende gifstoffen binnenkrijgt, maar dan in concentraties net onder de wettelijke norm. Waarbij je je dan ook kunt afvragen of die normen niet gebaseerd zijn op die haalbaarheid en op de grootschaligheid van de voedingsindustrie.quote:Op maandag 20 januari 2014 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, vorige week weer op het nieuws, ophef omdat in Friesland bleek dat eitjes van hobbyboeren zo vervuild waren met dioxine dat het niet veilig was er meer dan 1 per week van te eten. Is al jaaaaaaren bekend, elke keer weer, dat je wat dat betreft nog beter een legbatterij-ei eet en toch willen mensen het blijkbaar niet weten en zijn ze geschokt als ze het horen..... Keer op keer op keer op keer.
Pfffff. De mensen die zich het meeste druk maken, die weten er het minste van.
quote:Op maandag 20 januari 2014 21:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Met name uit die volkstuintjes langs het spoor. Waar denk je dat die beddingen van gemaakt zijn? Hoogovenafval... veel zware metalen. En verder werd er altijd al veel gedumpt.
Denk je niet dat het komt doordat men verschrikkelijk goed kan meten?quote:Op dinsdag 21 januari 2014 13:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik vind het eerlijk gezegd ook wel behoorlijk schokkend dat je niet gewoon van het land kunt eten omdat dat te giftig is, maar het kennelijk eerst door hele lange distributieketens moet zodat je meer verschillende gifstoffen binnenkrijgt, maar dan in concentraties net onder de wettelijke norm. Waarbij je je dan ook kunt afvragen of die normen niet gebaseerd zijn op die haalbaarheid en op de grootschaligheid van de voedingsindustrie
Nee, ik denk dat het komt omdat bedrijven de grond mogen vergiftigen.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk je niet dat het komt doordat men verschrikkelijk goed kan meten?
Met wat dan? En wat voor voordeel hebben zij daarvan?quote:Op dinsdag 21 januari 2014 13:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, ik denk dat het komt omdat bedrijven de grond mogen vergiftigen.
Dioxines bijvoorbeeld, en het voordeel is dat je niet hoeft te investeren in een update van je verbrandingsoven bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 13:40 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Met wat dan? En wat voor voordeel hebben zij daarvan?
Lees dit boek eens een keerquote:Op dinsdag 21 januari 2014 13:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, ik denk dat het komt omdat bedrijven de grond mogen vergiftigen.
Welke gifstoffen denk jij dat er dan allemaal in eitjes zitten?quote:Op dinsdag 21 januari 2014 13:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
het kennelijk eerst door hele lange distributieketens moet zodat je meer verschillende gifstoffen binnenkrijgt, maar dan in concentraties net onder de wettelijke norm.
Dat lijkt me niet zo relevant. Als er een norm is voor een veilige dosis, dan lijkt mij dat die norm houdbaar moet zijn als je de eieren van je eigen kippen eet. En dan heb ik niet over het paniekmaximum uit de jaren 60 van 6 eieren per week.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lees dit boek eens een keer
Die Panik-Macher
Door Walter Krämer en Gerald Mackenthun
Het gaat ook over hoe die normen tot stand komen, als je het kan meten is het fout zeg maarquote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat lijkt me niet zo relevant. Als er een norm is voor een veilige dosis, dan lijkt mij dat die norm houdbaar moet zijn als je de eieren van je eigen kippen eet. En dan heb ik niet over het paniekmaximum uit de jaren 60 van 6 eieren per week.
Of als de industrie niet beter kan zonder dure maatregelen, dan is het goed zeg maar. Of als we het voedsel maar allemaal op een hoop gooien en dan weer over vele honderden kilometers verspreiden, blijft de gemiddelde consument van de supermarkt nét onder de normen van een heleboel verschillende giften.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat ook over hoe die normen tot stand komen, als je het kan meten is het fout zeg maar
Knap dat je een mening over dat boek hebt zonder het te hebben gelezen.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:25 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Of als de industrie niet beter kan zonder dure maatregelen, dan is het goed zeg maar. Of als we het voedsel maar allemaal op een hoop gooien en dan weer over vele honderden kilometers verspreiden, blijft de gemiddelde consument van de supermarkt nét onder de normen van een heleboel verschillende giften.
Mijn mening is dat je niet per se een boek zus of zo gelezen moet hebben, maar dat je ook zelfstandig een mening kunt vormen.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Knap dat je een mening over dat boek hebt zonder het te hebben gelezen.
Dan is het verstandig dat je de inhoud kent en je niet laat drijven door paniek over zaken als dioxinesquote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Mijn mening is dat je niet per se een boek zus of zo gelezen moet hebben, maar dat je ook zelfstandig een mening kunt vormen.
Ja doei. Er is ook een norm voor verontreinigingen in drinkwater. Als ik dat uit mijn achtertuintje oppomp is het waarschijnlijk ook niet geschikt om te drinken.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:12 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat lijkt me niet zo relevant. Als er een norm is voor een veilige dosis, dan lijkt mij dat die norm houdbaar moet zijn als je de eieren van je eigen kippen eet. En dan heb ik niet over het paniekmaximum uit de jaren 60 van 6 eieren per week.
Je snapt het niet. Ik ben helemaal niet in paniek, ik zeg alleen dat als een overheid een norm stelt voor de hoeveelheid dioxines in eieren, die norm ook gehaald moet kunnen worden door eieren van je eigen land te eten, en niet slechts door grootindustriele 'verdunning'. Daarvoor hoef ik geen boek gelezen te hebben, nou ben ik niet tegen boekentips maar sowieso is de stelling dat je een bepaald boek gelezen zou moeten hebben er eentje die doorgaans de plek van een zinnig argument in moet nemen.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan is het verstandig dat je de inhoud kent en je niet laat drijven door paniek over zaken als dioxines
Veel voedsel is per definitie giftig als je er teveel van eet. Zonder dat het "verontreinigd" is.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:25 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
blijft de gemiddelde consument van de supermarkt nét onder de normen van een heleboel verschillende giften.
Nee, je had een uitgesproken complottheorie achtige mening over hoe zulke normen tot stand komen, daar gaat oa dit boek ook over.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je snapt het niet. Ik ben helemaal niet in paniek, ik zeg alleen dat als een overheid een norm stelt voor de hoeveelheid dioxines in eieren, die norm ook gehaald moet kunnen worden door eieren van je eigen land te eten, en niet slechts door grootindustriele 'verdunning'. Daarvoor hoef ik geen boek gelezen te hebben, nou ben ik niet tegen boekentips maar sowieso is de stelling dat je een bepaald boek gelezen zou moeten hebben er eentje die doorgaans de plek van een zinnig argument in moet nemen.
Of nog veel strakkerquote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:47 schreef Felagund het volgende:
Zulke normen worden toch altijd zo strak gezet dat zelfs een factor 10 meer vaak niet echt gevaarlijk is?
Heb begrepen dat als Zout nu als nieuw product op de markt zou komen het absoluut niet zou worden toegelaten.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Veel voedsel is per definitie giftig als je er teveel van eet. Zonder dat het "verontreinigd" is.
Dat lijkt mij in deze totaal niet relevant.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Veel voedsel is per definitie giftig als je er teveel van eet. Zonder dat het "verontreinigd" is.
Er zijn vast wel meer boeken en artikelen die daarover gaan, heb je die ook allemaal gelezen? Ik zeg helemaal niet dat die dioxinenorm deugt, ik zeg alleen dat als die norm over hoeveel je binnen mag krijgen dan ook gehaald moet worden als je eieren van het land eet.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, je had een uitgesproken complottheorie achtige mening over hoe zulke normen tot stand komen, daar gaat oa dit boek ook over.
Nou, mij dus wel. Jij vindt dat dingen uit je achtertuin per definitie veilig zouden moeten zijn, ik vind van niet.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat lijkt mij in deze totaal niet relevant.
Nee hoor, als jij rauwe aubergines uit eigen tuin wil eten of je eigen tabak verbouwt dan moet je het gif erbij nemen. Maar als je niet van je eigen land kunt eten zonder teveel externe gifstoffen binnen te krijgen dan is dat land niet schoon genoeg.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 14:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, mij dus wel. Jij vindt dat dingen uit je achtertuin per definitie veilig zouden moeten zijn, ik vind van niet.
Ik ookquote:Op maandag 20 januari 2014 14:30 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik vind geblikte ananas lekkerder
Je bent waarschijnlijk allergisch voor steenvruchten. Heb je ook hooikoorts/huisstofmijtallergie/astma?quote:Op dinsdag 21 januari 2014 08:08 schreef Just_some_random_dude het volgende:
Even een off-topic vraag, ik heb altijd last van jeuk bij mijn gehemelte of mijn tandvlees als ik bijvoorbeeld een verse perzik of appel eet, maar zodra die is verwerkt kan ik het op eten zonder problemen.
ik zat zelf te denken dat het pesticiden zijn?, maar ik was altijd alles voordat ik het op eet dus ik snap het niet echt.
Komt inderdaad regelamtig voor. Appels en aardbeien met name..quote:Op dinsdag 21 januari 2014 21:25 schreef Scissor het volgende:
[..]
Je bent waarschijnlijk allergisch voor steenvruchten. Heb je ook hooikoorts/huisstofmijtallergie/astma?
Hooiskoorts/huisstofmijallergie check!quote:Op dinsdag 21 januari 2014 21:25 schreef Scissor het volgende:
[..]
Je bent waarschijnlijk allergisch voor steenvruchten. Heb je ook hooikoorts/huisstofmijtallergie/astma?
En appelmoes?quote:Op woensdag 22 januari 2014 02:11 schreef Just_some_random_dude het volgende:
[..]
Hooiskoorts/huisstofmijallergie check!
Nee dat nietquote:
Heb je het ook met amandelspijs? Dan heb je precies hetzelfde probleem als mijn zus.quote:Op woensdag 22 januari 2014 15:33 schreef Just_some_random_dude het volgende:
[..]
Nee dat niet, omdat het is bewerkt of zo.. ik kan ook gewoon kersen uit blik en abrikozen en al die zooi uit blik of als het is verwerkt in een taart dan kan ik het ook zonder problemen op eten.
wel krijg ik het zelfde effect van walnoten,amandelen en hazelnoten als ik die uit een zakje op eet of zo.
Amandelspijs is de shit!! <3quote:Op woensdag 22 januari 2014 15:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Heb je het ook met amandelspijs? Dan heb je precies hetzelfde probleem als mijn zus.
Een appel eten krijgt ze last mee, maar appeltaart en appelmoes niet, amandelen ook
niet en amandelspijs ook niet, waar het door komt weet ik niet.
Ja, het is best een ''raar'' probleemquote:Op woensdag 22 januari 2014 15:40 schreef Just_some_random_dude het volgende:
[..]
Amandelspijs is de shit!! <3
Dat kan ik gewoon eten omdat het niet in een pure vorm is of zo, het is best wel kut en het is echt pas sinds een paar jaar dat ik bepaalde dingen niet meer kan eten omdat me mond gaat jeuken en me lippen een beetje opgezwollen worden..
Kortom alles wat ik zeg maar zo uit de "natuur" zou eten van die dingen daar ben ik allergisch voor TOTDAT het bewerkt is, dat wil zeggen in een taart gezet er moes van wordt gemaakt of chocola etc etc.
Kan ze het alleen eten als het gekookt is?quote:Op woensdag 22 januari 2014 15:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Heb je het ook met amandelspijs? Dan heb je precies hetzelfde probleem als mijn zus.
Een appel eten krijgt ze last mee, maar appeltaart en appelmoes niet, amandelen ook
niet en amandelspijs ook niet, waar het door komt weet ik niet.
edit:
eh... staat er een beetje onduidelijk, dus amandelen en amandelspijs kan ze ook niet eten
bedoel ik![]()
Ja precies!, het enige moment dat ik er echt last van heb is als ik ga vliegen.quote:Op woensdag 22 januari 2014 15:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja, het is best een ''raar'' probleemmaar goed er valt mee te leven dat wel
Appel bedoel je?quote:Op woensdag 22 januari 2014 15:43 schreef Felagund het volgende:
[..]
Kan ze het alleen eten als het gekookt is?
Smokkel je gewoon een zakkie pinda's mee...quote:Op woensdag 22 januari 2014 15:45 schreef Just_some_random_dude het volgende:
[..]
Ja precies!, het enige moment dat ik er echt last van heb is als ik ga vliegen.
Het blijkt dat meer mensen allergisch zijn voor pinda's dan amandelen dus geven ze nu amandelen in het vliegtuig... nu moet ik dus verplicht toekijken hoe iedereen aan het genieten is van hun amandelen!!
![]()
![]()
ziet men waarschijnlijk als potentieel wapenquote:Op woensdag 22 januari 2014 15:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Smokkel je gewoon een zakkie pinda's mee...
Hahah.. jij he... jij laat me gewoon dom voelenquote:Op woensdag 22 januari 2014 15:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Smokkel je gewoon een zakkie pinda's mee...
Oral Allergy Syndrome.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 08:08 schreef Just_some_random_dude het volgende:
Even een off-topic vraag, ik heb altijd last van jeuk bij mijn gehemelte of mijn tandvlees als ik bijvoorbeeld een verse perzik of appel eet, maar zodra die is verwerkt kan ik het op eten zonder problemen.
ik zat zelf te denken dat het pesticiden zijn?, maar ik was altijd alles voordat ik het op eet dus ik snap het niet echt.
Jups, bij verhitting mol je gewoon de ruimtelijke structuur van de eiwitten waardoor ze (vaak) geen last meer veroorzakenquote:Op donderdag 23 januari 2014 16:00 schreef _Loki het volgende:
[..]
Oral Allergy Syndrome.
Hele officiele naam. Kortgezegd: allergie voor dezelfde allergeen die hooikoorts veroorzaakt, maar dan als je het eet en je krijgt vooral symptomen in je mond. Ik heb het ook en krijg blaartjes, jeuk en een gezwollen tong en gehemelte. Heb het ook erger wanneer ik iets buiten het seizoen eet. Aardbeien uit spanje zijn een ramp, Hollandse niet. Geen idee waarom dat is, eigenlijk.
Dat appelmoes wel kan eten is omdat verhitting die allergeen kapot maakt, zegt de dokter.Vandaar dat appeltaart en -moes vaak gewoon kan.
Als je ze vergelijkt met een sinaasappel of mango of voor mij part een pruim dan heb je gelijk.quote:Op woensdag 22 januari 2014 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Kiwis zijn ook zelden lekker en rijp.
Mango's, pruimen, perzikken, ananas, ook zelden goed rijp te vindenquote:Op vrijdag 24 januari 2014 10:59 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Als je ze vergelijkt met een sinaasappel of mango of voor mij part een pruim dan heb je gelijk.
Wel eens in Frankrijk een echt rijpe perzik gegeten? Wel eens in de tropen een echt rijpe mango gegeten, of een mooie gevlogen mango uit bv Pakistan?quote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:03 schreef Iwanius het volgende:
Dan moet je beter zoeken en het als je ze gekocht hebt even de tijd geven om iets verder te rijpen.
Ik heb er i.i.g. zelden problemen mee.
onzin. Is natronloog (om de velletjes eraf te weken) plus zoutzuur (om te neutraliseren) en dan hou je zout water over.quote:Op maandag 20 januari 2014 13:52 schreef spierbal het volgende:
Het siroop waarin mandarijnen liggen, wat veel mensen opdrinken omdat ze het zo lekker vinden. Dat siroop is een mengsel van chloor en soorten gif waardoor het witte velletje ervan af teert.
Was ooit bij keuringsdienst van waarde. En ik denk dat er zo'n goedje wel in elke blik zit.
Dan weet je dat het verdomt lastig is lekkere Mango's, pruimen, perzikken, ananas, te vinden en dat dit niet op te lossen is door ze ff te laten liggen.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:21 schreef Iwanius het volgende:
Ja...Ja... nee. Dat laatste wel in de Filippijnen. Nog meer van dit "wie de grootste...heeft?"
Chemie, formules, engquote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:22 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
onzin. Is natronloog (om de velletjes eraf te weken) plus zoutzuur (om te neutraliseren) en dan hou je zout water over.
NaOH + HCl --> H2O (water!!) + NaCl (keukenzout)
Dat zout spoelen ze eraf en dan doen ze er suikersiroop bij. Wel opletten als je tv kijkt.
Hahahahahaha, dan ben ik heel eng, dit is mijn dagelijks leven. Die mandarijnen-truc heb ik in mijn eigen lab nog wel eens uitgeprobeerd. Dat duurde echt lang! En ik kreeg de velletjes niet helemaal weg (wel geproeft na afloop...).quote:
Klopt...ik beschadig ze soms of... ik leg het in de zon...(maar dat laatste bedoelde ik ook meer met mijn manier van rijpenquote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Dan weet je dat het verdomt lastig is lekkere Mango's, pruimen, perzikken, ananas, te vinden en dat dit niet op te lossen is door ze ff te laten liggen.
Mijn opmerking was ironie, het is een volkomen ok proces, zie ook mijn opmerking over Natronloog en zoute stengels en ander looggebakquote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:26 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Hahahahahaha, dan ben ik heel eng, dit is mijn dagelijks leven. Die mandarijnen-truc heb ik in mijn eigen lab nog wel eens uitgeprobeerd. Dat duurde echt lang! En ik kreeg de velletjes niet helemaal weg (wel geproeft na afloop...).
Dat is een mager compromis. Steenfruit rijpt niet of nauwelijks na.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:28 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Klopt...ik beschadig ze soms of... ik leg het in de zon...(maar dat laatste bedoelde ik ook meer met mijn manier van rijpen)
Lutefisk daarentegen is echt niet te etenquote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn opmerking was ironie, het is een volkomen ok proces, zie ook mijn opmerking over Natronloog en zoute stengels en ander looggebak
Ik hoef geen chemische troep door mijn eten. Leuk voor jou, houd je meer blikjes fruit overquote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:22 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
onzin. Is natronloog (om de velletjes eraf te weken) plus zoutzuur (om te neutraliseren) en dan hou je zout water over.
NaOH + HCl --> H2O (water!!) + NaCl (keukenzout)
Dat zout spoelen ze eraf en dan doen ze er suikersiroop bij. Wel opletten als je tv kijkt.
Je strooit ook geen snufje zout door je eten?quote:Op vrijdag 24 januari 2014 13:32 schreef spierbal het volgende:
[..]
Ik hoef geen chemische troep door mijn eten. Leuk voor jou, houd je meer blikjes fruit over
Je hebt echt geen idee wat je roept.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 13:32 schreef spierbal het volgende:
[..]
Ik hoef geen chemische troep door mijn eten. Leuk voor jou, houd je meer blikjes fruit over
Zo klinkt het een stuk engerquote:Op vrijdag 24 januari 2014 13:56 schreef RobinOok het volgende:
Water Dihydrogeniummonoxide en zout Natriumchloride chemische troep noemen.
Hoeveel molair had je gebruikt?quote:Op vrijdag 24 januari 2014 11:26 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Hahahahahaha, dan ben ik heel eng, dit is mijn dagelijks leven. Die mandarijnen-truc heb ik in mijn eigen lab nog wel eens uitgeprobeerd. Dat duurde echt lang! En ik kreeg de velletjes niet helemaal weg (wel geproeft na afloop...).
Eerst 1 molair en later 5. Maar het blijkt dat de temperatuur van grote invloed is.quote:
Waar maak je je druk om?quote:Op vrijdag 24 januari 2014 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt echt geen idee wat je roept.
Wauw, echt? Reactiesnelheid oid?quote:Op vrijdag 24 januari 2014 14:31 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Eerst 1 molair en later 5. Maar het blijkt dat de temperatuur van grote invloed is.
Nu nog een link naar die site van die australierquote:Op zaterdag 25 januari 2014 23:14 schreef NoCigar het volgende:
Het blijft inderdaad levensgevaarlijk spul: http://motherboard.vice.c(...)jke-producten-zitten
Ja, en dit zijn dan nog de ongevaarlijke stoffen... nu nog de afweerstoffen als de plant ziek wordt, mycotoxinen als hij niet goed is bewaard of geteeld en eventuele zware metalen en radioactiviteit uit de teeltgebieden...quote:Op zaterdag 25 januari 2014 23:14 schreef NoCigar het volgende:
Het blijft inderdaad levensgevaarlijk spul: http://motherboard.vice.c(...)jke-producten-zitten
Yup, aflatoxine is ook zon mycotoxine. Ook lekker is rijst die meerdere keren is opgewarmd... en bewaard.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 23:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Aflatoxinen op noten.
Begreep van een chemicus dat worteltje stoffen produceren die wij als zenuwgas zien
Rijst en pasta zijn heel gevaarlijk als je ze gekookt bewaren wil.quote:Op zondag 26 januari 2014 00:08 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yup, aflatoxine is ook zon mycotoxine. Ook lekker is rijst die meerdere keren is opgewarmd... en bewaard.
Waarom is dat met pasta zo?quote:Op zondag 26 januari 2014 00:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rijst en pasta zijn heel gevaarlijk als je ze gekookt bewaren wil.
Mag tot n bepaald maximum en is in heel Europa altijd veilig. Anders wordt de oogst gewoon niet afgenomen.quote:
Heel goede voedingsbodem voor foute bacteriën en schimmelsquote:
Er zijn gewoon wetenschappelijke artikelen over te vinden hoor. Wel uit de jaren 50 geloof ik, dus boven tafel halen kán lastig zijn.quote:Op vrijdag 24 januari 2014 23:53 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Wauw, echt? Reactiesnelheid oid?
quote:Op zaterdag 25 januari 2014 23:14 schreef NoCigar het volgende:
Het blijft inderdaad levensgevaarlijk spul: http://motherboard.vice.c(...)jke-producten-zitten
Om maar even aan te geven hoe beperkt de kennis van veel mensen eigenlijk is als het om voeding gaatquote:Ander ding wat ik hierdoor heb geleerd: e-nummers zijn in feite niets anders dan codes om substanties aan te geven die aan eten toegevoegd kunnen worden.
Bananen en Paranoten schijnen nogal wat radioactive isotopen op te nemen, kwam dat niet eens langs bij Qi?quote:Op zaterdag 25 januari 2014 23:27 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ja, en dit zijn dan nog de ongevaarlijke stoffen... nu nog de afweerstoffen als de plant ziek wordt, mycotoxinen als hij niet goed is bewaard of geteeld en eventuele zware metalen en radioactiviteit uit de teeltgebieden...
Paranoten bevatten veel selenium, maar om je daarmee te vergiftigen moet je er wel nmeer dan 100 gram van eten oid. En daarnaast iets van 5% fytinezuur, dat opname van sommige voedingsstoffen remt. En inderdaad iets van radium, maar ik geloo f dat dat uiteindelijk niet zo veel is.quote:Op zondag 26 januari 2014 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bananen en Paranoten schijnen nogal wat radioactive isotopen op te nemen, kwam dat niet eens langs bij Qi?
1000 keer meer radium dan andere voedingsmiddelen. Niets om over te panieken, maar zou er niet mee adverteren.quote:Op zondag 26 januari 2014 20:57 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Paranoten bevatten veel selenium, maar om je daarmee te vergiftigen moet je er wel nmeer dan 100 gram van eten oid. En daarnaast iets van 5% fytinezuur, dat opname van sommige voedingsstoffen remt. En inderdaad iets van radium, maar ik geloo f dat dat uiteindelijk niet zo veel is.
Bananen bevatten veel kalium en daarmee ook wat radioactief kalium, maar dat geldt voor alle kaliumrijke producten..
Inderdaad niets om je druk over te maken.quote:Op zondag 26 januari 2014 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1000 keer meer radium dan andere voedingsmiddelen. Niets om over te panieken, maar zou er niet mee adverteren.
Mineraalwater mag een keer of tien zo radioactief zijn als het koelwater van kerncentrales, niets om over te panieken.
Nope, maar jij weet ook hoe de media en jan publiek functioneren, zie eerdere posts over natronloog in de voedselindustrie.quote:Op zondag 26 januari 2014 21:35 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Inderdaad niets om je druk over te maken.
Yup, slecht geinformeerde media, half geinteresseerde mensen en een stel kwakzalvers die daar hun (financiele ) slaatje uit slaan. Die hele e-nummer hype is gekomen uit de marketing van grote voedingsbedrijven zelf, die daarin een manier vonden om zichzelf te differentieren. Ze riepen zelf; nu zonder e-nummers. Nou, scoren bij de gemiddelde mbo-miep natuurlijk...quote:Op zondag 26 januari 2014 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nope, maar jij weet ook hoe de media en jan publiek functioneren, zie eerdere posts over natronloog in de voedselindustrie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |