Dat werd ook uitgelegd, maar beide spullen al zou je die apart tot je nemen gebeurd er niet veel goeds met je, doet je het bij elkaar is het allemaal geneutraliseerd, best apart.quote:Op maandag 20 januari 2014 13:58 schreef aegir_de_viking het volgende:
De opgiet is overigens niet giftig. In het proces van de mandarijnen wordt inderdaad NatriumHydroxide gebruikt (NaOH) om het schilletje af te breken. Dit is gewoon een base, en in sterke concentraties zeker gevaarlijk, omdat het bijtend is.
In het blikje komt dit zeker niet terecht, dus niks om je druk over te maken.
Overigens om NaOH te neutraliseren gebruikt men zoutzuur (HCl) waardoor er gewoon water overblijft met een snufje keukenzout.
Ik vind geblikte ananas lekkerderquote:Op maandag 20 januari 2014 14:22 schreef Sauslepel het volgende:
Niet zozeer een gezondheidsargument, meer een smaakargument. Maar vergelijk eens blikananas met verse ananas. Vers is zo veel lekkerder. Ook ligt ingeblikt fruit inderdaad bijna altijd in suikersiroop, wat over het algemeen niet als enorm gezond wordt ervaren.
quote:Op maandag 20 januari 2014 14:30 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik vind geblikte ananas lekkerder
Dan zou ik diegene op sap nemen,quote:Op maandag 20 januari 2014 14:30 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik vind geblikte ananas lekkerder
Piet!quote:Op maandag 20 januari 2014 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Even afgezien van de toegevoegde suiker betwijfel ik of blikfruit ongezonder zou zijn. Onderzoek wees al jaren geleden uit dat als het om de voedingswaarde gaat blikgroenten gezonder zijn. Dit klinkt vreemd maar het gaat om het volgende.
Blikgroente worden op hun optimale moment gelijk geoogst en verwerkt, ze liggen niet dagenlang in veiling en winkel. Ze worden strontgaar gemaakt, das wellicht niet lekker, maar het zorgt er wel voor dat je de voedingswaarde veel beter kan opnemen. Als je rauwe groeten eet, dan zijn de de meeste cellen nog intact als ze in je maag terechtkomen, en je verteerd niet de helft. Er zitten dan wellicht meer vitaminen in, maar die poep je weer net zo hard uit. Het gaat immers om het verschil in de vitamine die je eet en uitpoept, dat is wat je opneemt.
Blikfruit is ook gegaard, en meestal rijp geoogst en ingeblikt. Dit in tegenstelling tot vers fruit, wat vaak onrijp wordt geplukt omdat het dan de veel langere transportketen doorstaat. Daarom zijn goede blikperzikken ook zo aromatisch, en verse vaak zo een teleurstelling. Blijft over de suiker in blikfruit en het zout in blikgroente
Laat ik het zo zeggen, het is iig beter dan geen fruit eten.quote:Op maandag 20 januari 2014 15:41 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Piet!
Jij hoort het te weten, dus ik kan gewoon blikfruit vreten dus?
quote:Op maandag 20 januari 2014 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Laat ik het zo zeggen, het is iig beter dan geen fruit eten.
Je hebt wel een grotere kans op caries door de hoeveelheden suiker
Perziken, manderijntjes en anannannanananans zijn veel lekkerderquote:Op maandag 20 januari 2014 15:47 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]![]()
Ik beperk het tot af en toe die fruitcocktail oké?
Whoehahahaha! Oh, wat erg dit. Eigenlijk om te huilen....quote:Op maandag 20 januari 2014 13:52 schreef spierbal het volgende:
Het siroop waarin mandarijnen liggen, wat veel mensen opdrinken omdat ze het zo lekker vinden. Dat siroop is een mengsel van chloor en soorten gif waardoor het witte velletje ervan af teert.
Tja, en het erge is, de hele volksstammen die dit soort onzin geloven.quote:Op maandag 20 januari 2014 18:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Whoehahahaha! Oh, wat erg dit. Eigenlijk om te huilen....
Zucht.
Net als de uiers en ogen in frikandellenquote:Op maandag 20 januari 2014 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, en het erge is, de hele volksstammen die dit soort onzin geloven.
En al die onzin over E-nummersquote:Op maandag 20 januari 2014 19:10 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Net als de uiers en ogen in frikandellen
Al die huisvrouwen die laatst zo panisch deden omdat er iets over E-nummers te zien was in Zembla/KvW?quote:Op maandag 20 januari 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En al die onzin over E-nummers
Bevat waarschijnlijk meer dioxine dan spul uit het westlandquote:Op maandag 20 januari 2014 19:12 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Al die huisvrouwen die laatst zo panisch deden omdat er iets over E-nummers te zien was in Zembla/KvW?![]()
Niet bij stilstaan manDan kun je alleen je zelfgekweekte prut uit eigen tuin eten.
Ik heb niet eens een idee wat dat isquote:Op maandag 20 januari 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bevat waarschijnlijk meer dioxine dan spul uit het westland
Een Duits Statisticus heeft daar een leuk boek over geschreven. Hij toont daar aan dat hoe banger mensen er voor zijn, en hoe groter de pershype, hoe kleiner het gevaar is.quote:Op maandag 20 januari 2014 20:41 schreef RobinOok het volgende:
Pfffff. De mensen die zich het meeste druk maken, die weten er het minste van.
Wat an sich ook een gevaarlijke conclusie isquote:Op maandag 20 januari 2014 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een Duits Statisticus heeft daar een leuk boek over geschreven. Hij toont daar aan dat hoe banger mensen er voor zijn, en hoe groter de pershype, hoe kleiner het gevaar is.
Ik kan niet tegen verse ananas (hoofdpijn, evenals bij mango) maar blikananas kan ik wel tegen gelukkig. Lekker hoor, door bv zuurkool of in wraps met flink gekruide kipquote:Op maandag 20 januari 2014 14:22 schreef Sauslepel het volgende:
Niet zozeer een gezondheidsargument, meer een smaakargument. Maar vergelijk eens blikananas met verse ananas. Vers is zo veel lekkerder. Ook ligt ingeblikt fruit inderdaad bijna altijd in suikersiroop, wat over het algemeen niet als enorm gezond wordt ervaren.
An Sich of Für Sich?quote:Op maandag 20 januari 2014 20:49 schreef Tchock het volgende:
[..]
Wat an sich ook een gevaarlijke conclusie isNiets waar de gemiddelde burger zo weinig van snapt als statistiek.
An sich, op zichzelf (buiten ons bewustzijn), für sich, Voor ons (in ons bewustzijn, hoe wij het waarnemen)quote:
Niks chloor. Ze behandelen eerst met zoutzuur (HCl) en daarna met natronloog (NaOH) er blijft dan alleen NaCl over, keukenzout. En dat spoelen ze eruit.quote:Op maandag 20 januari 2014 13:52 schreef spierbal het volgende:
Het siroop waarin mandarijnen liggen, wat veel mensen opdrinken omdat ze het zo lekker vinden. Dat siroop is een mengsel van chloor en soorten gif waardoor het witte velletje ervan af teert.
Was ooit bij keuringsdienst van waarde. En ik denk dat er zo'n goedje wel in elke blik zit.
Met name uit die volkstuintjes langs het spoor. Waar denk je dat die beddingen van gemaakt zijn? Hoogovenafval... veel zware metalen. En verder werd er altijd al veel gedumpt.quote:Op maandag 20 januari 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bevat waarschijnlijk meer dioxine dan spul uit het westland
Ingevroren groente is vaak beter dan verse; het wordt namelijk kort geblancheerd en snel ingevroren, vitamines etc. blijven goed bewaard. Bovendien wordt de groente in het juist seizoen geoogst, dus goed rijp.quote:Op maandag 20 januari 2014 19:37 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik heb niet eens een idee wat dat is
Op vlees en vis na eet ik alles. Of het nou uit pot, diepvries, vers en/of biologisch is.
De verse broccoli vanavond smaakte écht niet zo lekker als die uit de diepvries..
Alleen aardappelen heb ik liever vers dan uit de diepvries/koeling.
Ja dat wist ik al, van groenten. Maar over fruit twijfelde ik dus, door het siroop.quote:Op maandag 20 januari 2014 21:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ingevroren groente is vaak beter dan verse; het wordt namelijk kort geblancheerd en snel ingevroren, vitamines etc. blijven goed bewaard. Bovendien wordt de groente in het juist seizoen geoogst, dus goed rijp.
Potgroenten bevat nog steeds veel vitaminen, wel minder vitamine C. Wat wel belangrijk is, is dat er heel veel zout gebruitk wordt, anders wordt de groente slap. Dat is dus niet zo gezond.
Vers is met name duur omdat het veel ruimte ndoig heeft en snel bederft, du er is relatief veel afval. Dat is de reden dat diepvries goedkoper is, ondanks de kosten voor invriezen.quote:Op maandag 20 januari 2014 22:17 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ja dat wist ik al, van groenten. Maar over fruit twijfelde ik dus, door het siroop.
Vers is vaak ook duurder dan een pakje/potje
Dan is de keus weer zo karig.. Ik ben gek op zomerfruit (meloen, aardbeien, druiven, perzikken etc) en eet dat het liefst. Maar de helft van het jaar zijn alleen appels/peren/mandarijntjes te krijgen, ben je gauw uitgegetenquote:Op maandag 20 januari 2014 22:20 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Vers is met name duur omdat het veel ruimte ndoig heeft en snel bederft, du er is relatief veel afval. Dat is de reden dat diepvries goedkoper is, ondanks de kosten voor invriezen.
Dus voor de kosten krijg je meestal met diepvries de beste kwaliteit. En verse groenten in het seizoen zijn helemaal niet zo duur. JE moet alleen niet hartje winter sperciebonene willen eten, die moeten worden ingevlogen.
Heel veel mensen roepen vanalles. Vers is vaak prima, maar niet per definitie het beste. Verse, en pas geoogst en midden in het seizoen is wel het beste. Maar boontjes uit egypte? Die zijn echt niet beter dan diepgevroren.quote:Op maandag 20 januari 2014 22:23 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Dan is de keus weer zo karig.. Ik ben gek op zomerfruit (meloen, aardbeien, druiven, perzikken etc) en eet dat het liefst. Maar de helft van het jaar zijn alleen appels/peren/mandarijntjes te krijgen, ben je gauw uitgegeten![]()
Hoe komt het dan dat ''iedereen'' altijd roept dat vers beter is? Zelfs IK koop af en toe vers omdat ik denk dat het gezonder/beter is, ook al weet ik dat het helemaal niet zo hoeft te zijn.
De verse broccoli was in ieder geval vies
Echt wel!quote:Op maandag 20 januari 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Maar boontjes uit egypte? Die zijn echt niet beter dan diepgevroren.
Merk ik anders niets van, niets slechter dan de rest en die flikker ik ook in een smoothie.quote:Op maandag 20 januari 2014 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Heel veel mensen roepen vanalles. Vers is vaak prima, maar niet per definitie het beste. Verse, en pas geoogst en midden in het seizoen is wel het beste. Maar boontjes uit egypte? Die zijn echt niet beter dan diepgevroren.
Je kunt heel aardige ingevroren frambozen, bessen en aardbeien krijgen. Bij de AH en lidl in de diepvries. een klein beetje zahct zullen ze wel worden, maar in een smoothie merk je daar neits van.
Meloen, druiven en perziken zijn niet echt goed in te vriezen... die worden snot bij ontdooien.
Gefermenteerd sap? Jij wil doodziek worden of zo?? Eet zeker ook rauw vlees..quote:Op maandag 20 januari 2014 22:27 schreef Pietverdriet het volgende:
druiven zijn als gefermenteerd sap goddelijk
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |