quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:45 schreef fathank het volgende:
[..]
Zou het niet doen, tenzij je in 1,5 dag 4kg wil afvallen.
ok als je niet gaat helpen fuck jou manquote:Op woensdag 15 januari 2014 21:46 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Je kan het invriezen, daarna ontdooien, dooien invriezen en daarna in de koelkast, of gewoon invriezen en daarna laten ontdooien, maar als je het ontdooit dan kun je niet invriezen, want als je het invriest dan dooit het, dus dan moet je het gewoon ontdooien. :p :p
quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:46 schreef JackieBrown het volgende:
[..]dat wil ik eigenlijk wel maar verlies ik dan ook spiermassa?
![]()
Iets met bacteriën die niet meer doodgaan.quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:45 schreef JackieBrown het volgende:
[..]
Geen idee dus, waarom zou het niet mogen? Is het iets microbiologisch of chemisch?
Heb het idee dat het antwoord heel makkelijk is maar ik kan het nu niet bedenken
Nee, als de kip eenmaal is ontdooit kan je hem niet meer invriezen. Heeft iets te maken met het feit dat bacteriën zich langzamer vermenigvuldigen als de kip bevroren is. Zodra de kip ontdooit kunnen de bacteriën zich via het (ontdooide) vocht sneller ontwikkelen. Als je het vervolgens dan weer invriest dood je die bacteriën niet maar verloopt het proces slechts trager. Oftewel niet verstandig om te doen.quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:40 schreef JackieBrown het volgende:
Serieuze vraag; als je kip hebt ingevroren, daarna ontdooit maar niet klaarmaakt, kan je het dan nog bewaren? Kan je het weer opnieuw invriezen en daarna weer ontdooien en klaarmaken? Of evt in de koelkast bewaren een paar dagen? :p
Maar als je het daarna klaarmaakt door te verhitten gaan die bacteriën alsnog dood toch? En wat is er anders aan "ontdooid" vocht, waardoor het na aanschaf of na 1x ontdooien niet gevaarlijk is om het kipje klaar te maken maar de 2e keer wel?quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:49 schreef Poppiholla het volgende:
[..]
Nee, als de kip eenmaal is ontdooit kan je hem niet meer invriezen. Heeft iets te maken met het feit dat bacteriën zich langzamer vermenigvuldigen als de kip bevroren is. Zodra de kip ontdooit kunnen de bacteriën zich via het (ontdooide) vocht sneller ontwikkelen. Als je het vervolgens dan weer invriest dood je die bacteriën niet maar verloopt het proces slechts trager. Oftewel niet verstandig om te doen.
Ja geweldig zelfs.quote:
Vroeger. Toen McNulty nog geen obsessieve cyberstalker was en gewoon alleen harde oldschool hiphop en RnB dropte.quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:04 schreef McNulty het volgende:
[..]
En vroeger was je geweldig. Gaat bergafwaarts met jou he?
quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:54 schreef JackieBrown het volgende:
[..]
Ja geweldig zelfs.
Nog nooit iemand ziek van geworden
Maar hubbyliefheeft een kilo kip ingevroren zonder ze afzonderlijk te verpakken dus moest dat in zijn geheel ontdooien en heb maar een deel ervan klaargemaakt, vind het zo zonde om de rest weg te gooien.
Dus kwam ik op deze levensvraag
Gewoon op z'n Panzer's ergens in een speeltuintje gaan trainen totdat de politie je oppakt.quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:50 schreef Drinky het volgende:
Godver. Helemaal verslapen. Stond net in de tram richting sportschool en besefte me dat ik hooguit 20 min zou kunnen trainen
Geen idee of je alle bacteriën makkelijk dood krijgt door de kip te bakken. Ik denk dat de kans aanwezig blijft dat je daarna een paar dagen op de pot door kan brengen.quote:Op woensdag 15 januari 2014 21:51 schreef JackieBrown het volgende:
[..]
Maar als je het daarna klaarmaakt door te verhitten gaan die bacteriën alsnog dood toch? En wat is er anders aan "ontdooid" vocht, waardoor het na aanschaf of na 1x ontdooien niet gevaarlijk is om het kipje klaar te maken maar de 2e keer wel?
squats in een speeltuin lol watquote:Op woensdag 15 januari 2014 21:57 schreef G.R.S. het volgende:
[..]
Gewoon op z'n Panzer's ergens in een speeltuintje gaan trainen totdat de politie je oppakt.
Iets Tevewl in dieetclub rondgehangen?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke sounds legit inderdaad, ik doe het maar nietquote:Op woensdag 15 januari 2014 21:59 schreef Poppiholla het volgende:
[..]
Geen idee of je alle bacteriën makkelijk dood krijgt door de kip te bakken. Ik denk dat de kans aanwezig blijft dat je daarna een paar dagen op de pot door kan brengen.
Als je bevroren kip ontdooit komt er altijd meer vocht bij vrij in vergelijking met kip die alleen in de koelkast is bewaard. Net als met bevroren wokgroente o.i.d. Door dit extra vocht hebben de bacteriën een betere bakermat om te ontwikkelen.
Maar ik ben verder geen expert. Heb het laatst een keer gegoogled omdat ik deze discussie laatst ook had met een collega.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |