Smaken verschillen, dat jij het niets vindt wil weinig zeggen over het hele idee. Italiaanse boerenkost uit de oven kan heel lekker zijn, maar goed klaarmaken is bijna geen enkele Nederlander gegeven. Jou waarschijnlijk ook niet, het tenslotte niet aziatisch.....quote:Op zaterdag 18 januari 2014 16:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Het hele concept van lasagne deugt gewoon niet. Net als het concept van soesjes. Dat hadden destijds toen ze het bedachten meteen moeten afgekeuren en wegmieteren. Foutje, bedankt!
Ik moet dat toch nog eens maken, nog nooit gedaan een hele schouder.quote:Op zondag 19 januari 2014 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond de rest van gisteren opgegeten, koud dun geneden, kan geen vleeswaar tegenop.
Jij komt altijd zo gefrustreerd over, is dat een act of meen je die zure posts oprecht?quote:Op zondag 19 januari 2014 21:18 schreef RobinOok het volgende:
Het gaat niet over smaak en het gaat niet over wel of niet kunnen koken, het gaat over het concept. Humorloze sukkels....
Robin is niet zuur, ze weet waar ze het over heeft en heeft weinig geduld met sukkels en nekkletsers.quote:Op zondag 19 januari 2014 21:24 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Jij komt altijd zo gefrustreerd over, is dat een act of meen je die zure posts oprecht?
Stomen in een stoommandje boven het kokende water.quote:Op maandag 20 januari 2014 00:29 schreef Hagelkaas het volgende:
Hoe voorkom ik dat mijn sperziebonen 'rubberig' worden? Ik maak vaak een salade met geblancheerde sperziebonen en soms zijn de boontjes dan erg rubberig. Ik dop ze en kook ze dan in water met zout voor een paar minuutjes, tot ze nog wel helder groen zijn maar de rauwe smaak er vanaf is. Dan spoelen onder koud water. Soms worden ze perfect, soms eet ik rubber.
Tuurlijk, deed ik ook voor ik de pastamachine had. Gevulde pasta maak ik nog steeds met de handquote:Op maandag 20 januari 2014 00:44 schreef Iemand91 het volgende:
Pasta maken met alleen een deegroller (i.p.v. fancy pastamachine) is toch wel te doen (voor 5 pers.)?
Wil het wel eens proberen; is ook lekker simpel met een 100gr. bloem/ 1 ei per persoon.
We stikken in de eieren momenteel (de kippen hebben de smaak te pakken ) en wilde dus maar Pasta Carbonara maken met zelfgemaakte pasta zodat de eieren wat vlotter door gaan
(dus zowel eieren gebruiken voor de pasta als de 'saus'.)
met genot naar gekeken het ziet er zo makkelijk uit, maar de eenvoud waarmee ze die deegroller hanteert is verraderlijkquote:
Leuk om weer te zien. Wij hebben in Italië (ook in Umbrië) van zo'n Di Mama ook een cursus zelf tagliatelle maken gekregen. Opvallend hoe sterk haar armen waren, vanwege dat met de hand kneden.quote:
?quote:Op maandag 20 januari 2014 06:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stomen in een stoommandje boven het kokende water.
Wat bakpoeder erbij en ze zijn prachtig groenquote:Op maandag 20 januari 2014 22:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
?
Ik heb zelf nooit last gehad van rubberige sperziebonen. Zijn het wel goede kwaliteit?
Ik kook ze het liefst op de ouderwetse manier; in een heel klein beetje water met zout en de deksel erop, ipv in ruim water zonder deksel. De kleur is wat minder mooi groen maar ik vind het wel lekkerder.
Wat dik zegquote:Op maandag 20 januari 2014 18:56 schreef Iemand91 het volgende:
Bedankt voor de hulp. Vanavond eens geprobeerd. Best leuk om te doen, maar ik ga het niet weer doen voor 5 personen. Voor een paar nog wel te doen.
Wat er nog niet goed ging kun je duidelijk zien op de foto.
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |