abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 17 januari 2014 @ 20:22:41 #76
97745 Thorical
finding a way
pi_135616498
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 15:57 schreef the_butler het volgende:
... ik heb helaas geen soesjes.... heb het recept van Cees Holtkamp hier liggen maar ik heb geen spuitzak om de soesjes op te spuiten....
je hebt toch wel een boterhamzakje? Puntje eraf en je kan er prima mee spuiten.
  vrijdag 17 januari 2014 @ 21:23:56 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135619951
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 20:22 schreef Thorical het volgende:

[..]

je hebt toch wel een boterhamzakje? Puntje eraf en je kan er prima mee spuiten.
Soezendeeg is nogal stevig, boterhamplastic rekt/scheurt dan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 januari 2014 @ 21:24:59 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135620021
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 20:07 schreef Sauslepel het volgende:
Zag vandaag op de markt een pompoen liggen, aangezien me dat wel interessant leek heb ik 'm meegenomen. Nu heb ik de pompoen in blokjes gesneden en gewoon wat gebakken tussen wat aardappelblokjes. Niet heel erg bijzonder, maar de smaak en geur van de pompoen vond ik wel heel erg lekker.

Nu heb ik wel eens gehoord van pompoensoep, maar ik weet niet wat voor pompoen je daarvoor moet/kan gebruiken. Bovendien staat bij alle recepten 'pompoen' en wordt dit niet verder uitgelegd, terwijl er volgens mij heel veel (eetbare) pompoensoorten zijn.

De pompoen die ik kocht, en wel eens vaker heb zien liggen, betreft een flespompoen (butternut squash), iemand hier tips voor? Zou graag eens een soep proberen. :Y)
Soep is daarmee prima te maken, of aan blokjes snijden en in zoetzuur inleggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 januari 2014 @ 21:36:00 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_135620714
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Soep is daarmee prima te maken, of aan blokjes snijden en in zoetzuur inleggen
paar bollen knoflook door midden klieven, stukken (ongeschilde) pompoen ertussen leggen en met wat peper, zout en olijfolie in de oven mikken voor een half uur op 200 graden. Zo doe ik het vaak. Daarna wat zachte geitenkaas eroverheen krummelen, Heerlijk.
Ik vind soep van pompoen vaak zo saai.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 18 januari 2014 @ 03:53:36 #80
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135632352
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Soezendeeg is nogal stevig, boterhamplastic rekt/scheurt dan
Meerdere boterhamzakjes gebruiken en die in elkaar stoppen?
Of een diepvrieszak/zip-lock-zak gebruiken..

Maar stel je hebt dat allemaal niet, als ik dan hier in huis zou kijken of ik iets kan vinden dan zou ik een stekertje gebruiken als het echt rond moet zijn, stekertje kan je desnoods van (bak)papier en plakband maken.
En opzich zou je daar ook weer een soort spuitzak van kunnen maken dan.
Er in knijpen zal niet gaan maar met een (pol)lepel aandrukken en als een soort spuit gebruiken lijkt me wel mogelijk.
Altijd leuk om te experimenteren met dat soort zaken.

Maar goed, na het koken is mijn keuken altijd wel een zooitje, ik denk dat je wel kan begrijpen hoe dat zou komen ;)

Oh, tip: doe geen redelijk vloeibare zaken in een springvorm.. en ga dan niet nog even snel boodschappen doen want voor je het weet is je combimagnetron een bakblik... gelukkig smaakte het deel dat in de oven bleef wel lekker dus wat het niet eens zo heel erg om m'n oven schoon te maken :Y)
  zaterdag 18 januari 2014 @ 05:05:31 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135632514
Je kunt soezendeeg ook gewoon mbv lepels in hoopjes op je bakplaat leggen.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 05:12:09 #82
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135632527
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 05:05 schreef RobinOok het volgende:
Je kunt soezendeeg ook gewoon mbv lepels in hoopjes op je bakplaat leggen.
Ja maar dat is weer te simpel.. zo simpel dat de er niet aan denkt als je een oplossing zoekt :D

Wat ikzelf overigens de lekkerste soes vind is de bananensoes..
Veel bakkers maken 'm alleen "verkeerd"
Het "moet" namelijk met gele glazuur afgewerkt worden en niet met gele chocolade.
Gek genoeg heeft het me nog best veel moeite gekost om naast bakkerij Verkerk uit De Meern (waar ik opgegroeid ben en m'n eerste bananensoes at) een andere bakkerij te vinden die de soes op dezelfde manier maakte.

[ Bericht 4% gewijzigd door SiGNe op 18-01-2014 05:17:34 ]
  zaterdag 18 januari 2014 @ 08:26:24 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135633132
Ik hou helemaaaaal niet van soesjes. Stom concept. Vies deeg met een grote, vette klodder in het midden. Blugh. De allerergste zijn Bosche bollen. Brrrr.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 08:27:36 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135633140
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 08:26 schreef RobinOok het volgende:
Ik hou helemaaaaal niet van soesjes. Stom concept. Vies deeg met een grote, vette klodder in het midden. Blugh. De allerergste zijn Bosche bollen. Brrrr.
Van een Bosche Bol ben ik een hele middag misselijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135634720
quote:
1s.gif Op woensdag 15 januari 2014 23:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Basmati en pandan rijst hebben ze bij elke AH tegenwoordig, hoe dat bij andere supermarkten zit weet ik dan weer niet.
Koken met afgepast water is het lekkerst, dus zeg maar droog laten koken. Dan blijft de meeste smaak erin. En dat is heel lekker, is niet alleen maar droge maagvulling zoals je dat bij cheap ass (uncle Benz) rijst wel hebt
Ook aldi en lidl..... Ik weet niet of de kwaliteit dan beroerd is, Ik vind tsmakelijk genoeg
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 18 januari 2014 @ 10:40:11 #86
414785 sirdanilot
pi_135634814
Soezen vies? Ik vind het het lekkerste wat er is. Hoe meer slagroom hoe beter, Bosche Bollen zijn nog het goddelijkst :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_135634888
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 08:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Van een Bosche Bol ben ik een hele middag misselijk.
Ja, dit dus. Bah.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 10:59:13 #88
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_135635157
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 10:40 schreef sirdanilot het volgende:
Soezen vies? Ik vind het het lekkerste wat er is. Hoe meer slagroom hoe beter, Bosche Bollen zijn nog het goddelijkst :D
Dit :D

Als ik nog maar drie dingen zou mogen eten zou het vers brood met roomboter zijn, lasagne en Bossche bollen :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 18 januari 2014 @ 11:53:16 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135636342
Lasagne eet ik ook niet meer.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 18 januari 2014 @ 11:58:17 #90
414785 sirdanilot
pi_135636447
Lasagne is, afhankelijk van hoe je het klaarmaakt, ook goddelijk. Je kunt er ook zo veel kanten mee op :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 18 januari 2014 @ 12:01:54 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_135636524
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 11:53 schreef RobinOok het volgende:
Lasagne eet ik ook niet meer.
Omdat?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 18 januari 2014 @ 12:16:56 #92
414785 sirdanilot
pi_135636842
Als je Aziatisch eten gewend bent, is zo'n westerse moddervette hap natuurlijk niet meer te kanen :')

Maar lasagne hķef je natuurlijk niet moddervet te maken. Een beetje witte saus is al genoeg en er hoeven ook geen karrenladingen kaas in.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 18 januari 2014 @ 12:31:58 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135637166
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 12:01 schreef Molo het volgende:

[..]

Omdat?
Omdat ik nog nooit lekkere lasagne heb gegeten en het gewoon opgegeven heb.
Net als Bosche bollen. Begin ik ook niet meer aan.

Al moet ik zeggen dat ik lasagne uit beleefdheid nog wel zou eten als iemand het voor me klaar had gemaakt. Een Bosche bol niet, die weiger ik.
pi_135637249
lasagne O+
Bossche bollen O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_135640392
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 12:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Omdat ik nog nooit lekkere lasagne heb gegeten en het gewoon opgegeven heb.
Ik snap het ook niet, het zal wel weer zoiets zijn dat je gegeten moet hebben in dat kleine restaurantje in dat ene steegje net buiten het centrum van Bologna. Maar mij lijkt het concept vooral prima voor de kant en klaarindustrie. Ook de zelfgemaakte is iets wat je voorgezet krijgt bij mensen die niet kunnen koken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_135640486
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 14:27 schreef Weltschmerz het volgende:
Ook de zelfgemaakte is iets wat je voorgezet krijgt bij mensen die niet kunnen koken.
De zelfingenomenheid. brrr kots
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 14:33:11 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135640571
Nou, het is natuurlijk wel waar, Habitue. Lasagne staat denk ik in de top 5 van gerechten die mensen die maar 5 gerechten kunnen koken kunnen koken.
pi_135640673
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 14:33 schreef RobinOok het volgende:
Nou, het is natuurlijk wel waar, Habitue. Lasagne staat denk ik in de top 5 van gerechten die mensen die maar 5 gerechten kunnen koken kunnen koken.
Dat is heel wat anders dan wat Weltschmerz roept.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_135640689
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 14:30 schreef habitue het volgende:

[..]

De zelfingenomenheid. brrr kots
Daar ken ik het van, van die mensen die doorgaans een pakje leegschudden maar als ze dan bezoek krijgen dan maken ze lasagne, dat is dan hun 'signature dish'. Daar heb ik verder niks tegen, sterker nog, ik waardeer de moeite om toch iets zelf te maken en ik maak dan ook altijd de beleefde geluidjes. Kost ook niet zoveel moeite want heel vies wordt het ook niet snel, maar het lijkt me als gerecht ongeschikt om iets echt heel lekkers van te maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_135640857
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 14:36 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

maar het lijkt me als gerecht ongeschikt om iets echt heel lekkers van te maken.
Ik kan wel koken, maak zo af en toe lasagne en vind het heel lekker. En nu?
En waarom zou je het niet lekker kunnen maken? Je kunt er zo ontzettend mee varieren.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')