abonnement Unibet Coolblue
pi_135274389
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.

P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.
  Redactie Sport donderdag 9 januari 2014 @ 15:03:55 #2
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_135274592
Is het trouwens zo dat je persé in cluster A of C valt, of kun je ook een combinatie hebben van bepaalde stoornissen?
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_135274747
Ik heb gisteren dus een oriëntatiegesprek gehad bij de Wieke van Mediant in Enschede. Ik had het gesprek met een mannelijke klinisch psycholoog en een vrouwelijke psycholoog in opleiding die haar stage daar doet. Mijn vriend was mee en mocht gelukkig het hele gesprek aanwezig zijn. Ook al heeft hij niet veel gezegd, ik voel me toch wat meer op mijn gemak als hij er bij is *;

Het was echt een heel fijn en open gesprek. Natuurlijk werd er gevraagd waarom ik naar de Wieke wil, wat mijn klachten zijn, wat voor behandelingen hiervoor niet gewerkt hebben, wat ik daar wil leren etc. Ze hebben daar als methodes Schematherapie en Groepsdynamica. Dus daar werd ook al wat uitleg over gegeven en er werden een aantal vragen gesteld over hoe ik in een groep functioneer.

Ook werden er wat praktische zaken verteld. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je het woonhuis hebt waar je eet en slaapt en gewoon met de groep bent (27 personen verdeeld in 3 groepen) en dat je overdag de therapieën volgt op de hoofdlocatie van Mediant. Dat is ongeveer 10 minuten lopen. Het gebouw is eigenlijk afgekeurd omdat het te klein is (in de slaapkamers staan de bedden zo dicht bij elkaar dat je elkaar kunt aanraken als je in bed ligt :o) maar het is wel de bedoeling dat ze over een tijd gaan verhuizen. Alleen zal ik dat dan waarschijnlijk niet meemaken. Het is dus niet de bedoeling dat je je op je kamer gaat afzonderen, de slaapkamers zijn echt alleen om te slapen. Verder moet je gewoon zelf met je groep koken, corvee doen etc.

De behandeling duurt nu nog maximaal een jaar, maar het kan zijn dat dat verkort wordt naar 6 tot 9 maanden. Wel is het mogelijk om verlenging te krijgen. Dan moet je 1 maand naar huis en mag je daarna nog 3 maanden terugkomen.

Aan het eind van het gesprek werd van beide kanten een voorlopige conclusie getrokken. En in mijn geval is dat dat ik met de officiële intakeprocedure mag beginnen *O*
Dus dat houdt in dat ik gesprekken krijg met een psychiater, een psycholoog en een maatschappelijk werker/spv-er. Ook krijg ik een nieuw psychologisch onderzoek, waarbij ook gekeken wordt naar welke schema's ik heb ontwikkeld. Ik krijg een rondleiding, moet een levensverhaal en een motivatiebrief schrijven. Na dit alles volgt er een adviesgesprek. Ze zetten er wel vaart achter gelukkig, als het goed is is de intakeprocedure met een maand ongeveer al afgerond ^O^

Ik heb er wel een goed gevoel over iig :)
pi_135274794
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:03 schreef DeLuna het volgende:
Is het trouwens zo dat je persé in cluster A of C valt, of kun je ook een combinatie hebben van bepaalde stoornissen?
Je kunt ook een combinatie hebben van bepaalde stoornissen. Als het er 2 zijn dan krijg je vaak allebei de stoornissen, heb je kenmerken van meerdere stoornissen (zoals ik) dan wordt het vaak Persoonlijkheidsstoornis NAO ( Niet Anders Omschreven) genoemd.
pi_135275485
Sylvana, wat fijn dat het gesprek goed ging. Er komt wel veel gedoe bij zeg, het lijkt wel een sollicitatie! Ik snap dat wel want ze willen natuurlijk alleen mensen die echt gemotiveerd zijn. Maar zie je dat wel een beetje zitten allemaal, die dingen die je moet doen?

Ik heb morgen een eerste gesprek met een klinisch psycholoog van de afdeling. Best wel spannend. Elke keer dat ik denk aan de deeltijdbehandeling die ik waarschijnlijk ga volgen, raak ik half in paniek. Ik wil eigenlijk helemaal niet, zie er echt verschrikkelijk tegen op. Aan de andere kant ben ik een beetje wanhopig aangezien eerdere individuele therapie niet zoveel heeft geholpen en het daarom tijd wordt voor iets anders. Maar het is zo eng allemaal ;(
Why are you wearing that stupid man suit?
  donderdag 9 januari 2014 @ 15:26:34 #6
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_135275566
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:03 schreef DeLuna het volgende:
Is het trouwens zo dat je persé in cluster A of C valt, of kun je ook een combinatie hebben van bepaalde stoornissen?
Lijkt me mogelijk, maar weet er het fijne niet van. Cluster A is bijvoorbeeld ook maar een apart iets, er zijn zat mensen die autistisch zijn die eigenlijk ook wel cluster A zijn want ze zijn gewoon excentriek/anders.

Veel mensen zien mij ook als Autistisch maar nee ik ben gewoon excentriek.

Sylvana ik ga zo op jouw verhaal reageren ik moet eerst even bijkomen van mijn drukke middag.
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_135275653
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:03 schreef DeLuna het volgende:
Is het trouwens zo dat je persé in cluster A of C valt, of kun je ook een combinatie hebben van bepaalde stoornissen?
Je kunt combinaties hebben. Ik vertoon ook wat van cluster B en C, maar die zijn waarschijnlijk gerelateerd aan mijn paranoïde.
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_135275706
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:24 schreef kuolema het volgende:
Sylvana, wat fijn dat het gesprek goed ging. Er komt wel veel gedoe bij zeg, het lijkt wel een sollicitatie! Ik snap dat wel want ze willen natuurlijk alleen mensen die echt gemotiveerd zijn. Maar zie je dat wel een beetje zitten allemaal, die dingen die je moet doen?

Ik heb morgen een eerste gesprek met een klinisch psycholoog van de afdeling. Best wel spannend. Elke keer dat ik denk aan de deeltijdbehandeling die ik waarschijnlijk ga volgen, raak ik half in paniek. Ik wil eigenlijk helemaal niet, zie er echt verschrikkelijk tegen op. Aan de andere kant ben ik een beetje wanhopig aangezien eerdere individuele therapie niet zoveel heeft geholpen en het daarom tijd wordt voor iets anders. Maar het is zo eng allemaal ;(
Ja, zo voelt het ook wel een beetje hoor. Maar het is gelukkig niet alleen zo dat zij gaan beslissen of ik er mag komen, het gaat er ook echt om of ik na alles zelf de indruk heb dat het goed voor me is en dat ik erdoor vooruit kom. Ik moest dan ook niet schromen om tijdens de intakeprocedure kritische vragen te stellen.
En ik snap het idd ook wel dat het zo uitgebreid is allemaal, maar het kost zo wel veel tijd. Maar mijn vorige psychologisch onderzoek is van november 2011 bijvoorbeeld en sindsdien is er weer van alles gebeurd. Dus snap wel dat ze dat dan weer opnieuw willen doen. En als ze gebruik maken van de methode Schematherapie, is het logisch dat mijn schema's ontdekt moeten worden. Gelukkig is dit een stuk dichter bij dan Scelta EN durf ik weer alleen met het OV. Dus ik denk dat het nu wel goed komt :)

En ik snap dat het voor jou eng is dat je na die individuele therapieën nu deeltijdbehandeling gaat doen. Maar ik denk wel dat het je verder gaat helpen. Heel veel succes morgen! :*
pi_135275917
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:30 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja, zo voelt het ook wel een beetje hoor. maar het is gelukkig niet alleen zo dat zij gaan beslissen of ik er mag komen, het gaat er ook echt om of ik na alles zelf de indruk heb dat het goed voor me is en dat ik erdoor vooruit kom. Ik moest dan ook niet schromen om tijdens de intakeprocedure kritische vragen te stellen.
En ik snap het idd ook wel dat het zo uitgebreid is allemaal, maar het kost zo wel veel tijd. Gelukkig is dit een stuk dichter bij dan Scelta EN durf ik weer alleen met het OV. Dus ik denk dat het nu wel goed komt :)

En ik snap dat het voor jou eng is dat je na die individuele therapieën nu deeltijdbehandeling gaat doen. Maar ik denk wel dat het je verder gaat helpen. Heel veel succes morgen! :*
Het klinkt alsof je het wel ziet zitten. Je komt zo optimistisch en positief over altijd. Dat is natuurlijk een heel fijne instelling om een behandeling mee te beginnen. Waar haal je dat vandaan? :P Had je dat ook toen je nog niet zo lang in behandeling zat?
Als je je bedenkt dat je daar over 4 weken al kan zitten, is dat al snel toch?

Dank je.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_135276209
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:35 schreef kuolema het volgende:

[..]

Het klinkt alsof je het wel ziet zitten. Je komt zo optimistisch en positief over altijd. Dat is natuurlijk een heel fijne instelling om een behandeling mee te beginnen. Waar haal je dat vandaan? :P Had je dat ook toen je nog niet zo lang in behandeling zat?
Als je je bedenkt dat je daar over 4 weken al kan zitten, is dat al snel toch?

Dank je.
Nee, ik vind het altijd wel spannend/eng hoor. Maar ik ben gewoon blij dat ik weer in een procedure zit die me hopelijk verder kan brengen. Ik heb al zoveel behandelingen en therapieën gehad en als dat steeds niet werkt en je steeds weer terugvalt is dat heel frustrerend. Helemaal nadat het bij Scelta stukliep had ik haast geen hoop meer, omdat ik echt niet meer wist wat ik nou moest. Want voordat ik naar Scelta ging hadden ze het ook al wel over de Wieke gehad, maar iedereen zei dat Scelta voor mij geschikter was, vanwege mijn persoonlijkheid en omdat ze daar werken met de Dialectische Gedragstherapie en iedereen dat beter bij mij vindt passen. Maar dat ging niet door en dan is de Wieke dus Second best.

Maar ik heb nu gewoon weer een beetje hoop, dat als ik idd daar "aangenomen" word, ik echt serieus met mezelf aan de slag kan en hopelijk na jaren weer vooruit kan. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet spannend/eng vind, want dat vind ik ook wel. Als ik een gesprek heb, dan slaap ik de nacht ervoor niet van de zenuwen, krijg ik geen hap door mijn keel en heb ik ontzettende koppijn van de spanning. En na het gesprek dan ben ik er de rest van de dag ook nog wel mee bezig, het gesprek herhaalt zich de hele tijd in mijn hoofd, totdat ik het een plaatsje kan geven en het kan loslaten. Maar zo makkelijk als het hier misschien overkomt is het niet hoor ;)
pi_135276449
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:42 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Nee, ik vind het altijd wel spannend/eng hoor. Maar ik ben gewoon blij dat ik weer in een procedure zit die me hopelijk verder kan brengen. Ik heb al zoveel behandelingen en therapieën gehad en als dat steeds niet werkt en je steeds weer terugvalt is dat heel frustrerend. Helemaal nadat het bij Scelta stukliep had ik haast geen hoop meer, omdat ik echt niet meer wist wat ik nou moest. Want voordat ik naar Scelta ging hadden ze het ook al wel over de Wieke gehad, maar iedereen zei dat Scelta voor mij geschikter was, vanwege mijn persoonlijkheid en omdat ze daar werken met de Dialectische Gedragstherapie en iedereen dat beter bij mij vindt passen. Maar dat ging niet door en dan is de Wieke dus Second best.

Maar ik heb nu gewoon weer een beetje hoop, dat als ik idd daar "aangenomen" word, ik echt serieus met mezelf aan de slag kan en hopelijk na jaren weer vooruit kan. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet spannend/eng vind, want dat vind ik ook wel. Als ik een gesprek heb, dan slaap ik de nacht ervoor niet van de zenuwen, krijg ik geen hap door mijn keel en heb ik ontzettende koppijn van de spanning. En na het gesprek dan ben ik er de rest van de dag ook nog wel mee bezig, het gesprek herhaalt zich de hele tijd in mijn hoofd, totdat ik het een plaatsje kan geven en het kan loslaten. Maar zo makkelijk als het hier misschien overkomt is het niet hoor ;)
Uiteraard ging ik er niet van uit dat je het helemaal niet spannend vind, maar ik verbaas me er gewoon over dat je er zo positief over bent. Want je hebt al veel behandelingen gehad die niet genoeg hebben geholpen, dus ik vind het knap dat je er dan nog vertrouwen in hebt dat het beter zal gaan. Ik heb daar zelf vaak moeite mee, ook al heb ik nog lang niet alles geprobeerd. Dus gewoon ^O^ voor jou. Ik hoop dat die behandeling je gaat helpen!
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_135276524
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:47 schreef kuolema het volgende:

[..]

Uiteraard ging ik er niet van uit dat je het helemaal niet spannend vind, maar ik verbaas me er gewoon over dat je er zo positief over bent. Want je hebt al veel behandelingen gehad die niet genoeg hebben geholpen, dus ik vind het knap dat je er dan nog vertrouwen in hebt dat het beter zal gaan. Ik heb daar zelf vaak moeite mee, ook al heb ik nog lang niet alles geprobeerd. Dus gewoon ^O^ voor jou. Ik hoop dat die behandeling je gaat helpen!
Thnx :) En veel slechter dan dit kan het toch niet gaan ;)
pi_135276755
Owja, nog even het oude topic doorlezend, ik gedraag me ook niet naar mijn diagnose. Ik gedraag me zoals ik ben en daardoor heb ik nu een aantal diagnoses. Maar ik hecht zelf weinig aan die labeltjes, ik kijk meer naar mijn gedachten/gevoelens/gedrag en de problemen die daaruit voort komen, dan naar wat bij welk labeltje hoort. Ook omdat die labeltjes toch elke keer weer veranderen en ook al heb je hetzelfde labeltje als iemand anders, dat wil niet zeggen dat je je ook hetzelfde gedraagt.

En ik was wel net zoals iemand (weet ff niet meer wie :@ ) blij dat ASS uitgesloten werd. Want ik herkende me daar helemaal niet in, ik gaf zelf hele andere oorzaken aan voor de problemen die ik in contact ervaar en ik vond het dan ook maar 1 grote onzin dat ik die testen moest doen. Alleen maar omdat 1 vrouw bij Scelta dat geopperd had tijdens een halfuurtje gesprek. Maar ik mocht die vrouw niet en dan stel ik me niet open, is er geen contactgroei etc. Dat heeft niks met autisme te maken verder :')
En ook de andere problemen die ik heb in contact zijn meer te verklaren vanuit de traumatische gebeurtenissen dan door autisme. Dus ik heb wel meegewerkt aan dat onderzoek, maar ik vond meteen al dat ze die tijd veel beter aan iemand konden besteden waar het er waarschijnlijk wel uit kwam, zodat diegene duidelijkheid had. De wachttijd was tenslotte meer dan een half jaar :o
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:31:01 #14
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_135278310
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:07 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb gisteren dus een oriëntatiegesprek gehad bij de Wieke van Mediant in Enschede. Ik had het gesprek met een mannelijke klinisch psycholoog en een vrouwelijke psycholoog in opleiding die haar stage daar doet. Mijn vriend was mee en mocht gelukkig het hele gesprek aanwezig zijn. Ook al heeft hij niet veel gezegd, ik voel me toch wat meer op mijn gemak als hij er bij is *;

Het was echt een heel fijn en open gesprek. Natuurlijk werd er gevraagd waarom ik naar de Wieke wil, wat mijn klachten zijn, wat voor behandelingen hiervoor niet gewerkt hebben, wat ik daar wil leren etc. Ze hebben daar als methodes Schematherapie en Groepsdynamica. Dus daar werd ook al wat uitleg over gegeven en er werden een aantal vragen gesteld over hoe ik in een groep functioneer.

Ook werden er wat praktische zaken verteld. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je het woonhuis hebt waar je eet en slaapt en gewoon met de groep bent (27 personen verdeeld in 3 groepen) en dat je overdag de therapieën volgt op de hoofdlocatie van Mediant. Dat is ongeveer 10 minuten lopen. Het gebouw is eigenlijk afgekeurd omdat het te klein is (in de slaapkamers staan de bedden zo dicht bij elkaar dat je elkaar kunt aanraken als je in bed ligt :o) maar het is wel de bedoeling dat ze over een tijd gaan verhuizen. Alleen zal ik dat dan waarschijnlijk niet meemaken. Het is dus niet de bedoeling dat je je op je kamer gaat afzonderen, de slaapkamers zijn echt alleen om te slapen. Verder moet je gewoon zelf met je groep koken, corvee doen etc.

De behandeling duurt nu nog maximaal een jaar, maar het kan zijn dat dat verkort wordt naar 6 tot 9 maanden. Wel is het mogelijk om verlenging te krijgen. Dan moet je 1 maand naar huis en mag je daarna nog 3 maanden terugkomen.

Aan het eind van het gesprek werd van beide kanten een voorlopige conclusie getrokken. En in mijn geval is dat dat ik met de officiële intakeprocedure mag beginnen *O*
Dus dat houdt in dat ik gesprekken krijg met een psychiater, een psycholoog en een maatschappelijk werker/spv-er. Ook krijg ik een nieuw psychologisch onderzoek, waarbij ook gekeken wordt naar welke schema's ik heb ontwikkeld. Ik krijg een rondleiding, moet een levensverhaal en een motivatiebrief schrijven. Na dit alles volgt er een adviesgesprek. Ze zetten er wel vaart achter gelukkig, als het goed is is de intakeprocedure met een maand ongeveer al afgerond ^O^

Ik heb er wel een goed gevoel over iig :)
Dat elkaar aanraken klinkt erg creepy, de hele dag in groepen zitten, ik zou een burn-out krijgen, maar gelukkig kan het voor jou baat hebben. Want begrijp dat je hier wel voor wilt gaan? Voor zover ik weet zetten ze nooit al teveel haast erin maar komt wel goed.

Wel jammer dat je je niet mag afzonderen het zou wel tof zijn als je een dagboek kon bijhouden hoe iedere dag verloopt. Daar kan je nog wat hebben als je later weer eens in een dipje zit. Slechts een suggestie he, ik zeg niet dat je dat moet doen. Zelf hou ik wel eens een dagboek bij.

Voor mij is genezing geweest het loslaten ik hecht nergens meer waarde aan. Dit lijdt wel tot veel frictie, want andere mensen hechten veel waardes aan geld etc. Terwijl ik het allemaal onzin ben gaan vinden, hierdoor heb ik mezelf nog excentrieker gemaakt. Mag je wel een boek meenemen? Zou wel kijken of je iets moois kan meenemen om te lezen als het even wat minder gaat.

Spannend is het zeker, maar alles gaat zoals het gaat, niet teveel zorgen om maken dus. :) Ook al is dat erg lastig!
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_135278503
Nouja, ik wil er wel voor gaan omdat ik zo wel aan heel veel dingen kan werken. Ook dingen die alleen in een groep te leren zijn. Maar dat je zo weinig privacy hebt dat vind ik wel een héél groot nadeel hoor. Ik heb wel vaker op een tweepersoonskamer in een kliniek gelegen, maar dan had je wel gewoon genoeg ruimte en had je ook gewoon 2 bureau's, een nachtkastje, 2 kasten en een eigen wastafel erbij. Maar het liefst slaap ik ook gewoon alleen natuurlijk. En bij andere opnames zat ik wel veel alleen op mijn kamer, maar dat waren crisisopnames en dat is toch anders dan dit natuurlijk. En vermijding is juist 1 van de dingen waar ik erg last van heb, dus aan de andere kant is het ook wel goed voor me als ik verplicht in de groep moet blijven, wat er ook gebeurd. Dat ik niet als er een conflict is me kan afzonderen en zo de situatie kan vermijden. Want ik ga er juist heen om met dat soort situaties om te leren gaan.

En dagboeken bijhouden ben ik niet zo goed in. Als er iets echt belangrijks/heftigs is gebeurd wil ik het wel eens opschrijven, maar trouw elke dag een dagboek bijhouden lukt me niet. Na een paar dagen vergeet ik het gewoon weer en dan laat ik het gewoon weer voor wat het is :P

En ja, je mag wel gewoon persoonlijke spullen meenemen hoor. Dus je mag gewoon boeken/tijdschriften/knutselspullen en zelfs je laptop meenemen ( ben alleen vergeten te vragen of ze er wifi hebben, nouja, volgende keer maar even vragen dus)
  donderdag 9 januari 2014 @ 16:47:50 #16
342349 Hiergaanwedan
Komt hier komt gaan
pi_135279029
Even een post om te zeggen dat ik de OP 1 van de beste vindt van alle reeksen. Heel netjes gedaan, eindelijk informatief een keer.

OT: Verder heb ik geen stoornis voor zover ik weet, wel narcistische en een paar psychopathische eigenschappen maar niet genoeg om het een stoornis te noemen. Wat betreft het narcistische ook wel redenen om mezelf goed te vinden dus ja. Of het dan nog narcisme is als het realiteit is weet ik ook niet maar op zo'n test scoorde ik ook wel wat punten daarop zeg maar.
we dan
  vrijdag 10 januari 2014 @ 18:02:13 #17
419250 Spongeboss
Middelpunt van de wereld.
pi_135324648
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 16:47 schreef Hiergaanwedan het volgende:
Even een post om te zeggen dat ik de OP 1 van de beste vindt van alle reeksen. Heel netjes gedaan, eindelijk informatief een keer.

OT: Verder heb ik geen stoornis voor zover ik weet, wel narcistische en een paar psychopathische eigenschappen maar niet genoeg om het een stoornis te noemen. Wat betreft het narcistische ook wel redenen om mezelf goed te vinden dus ja. Of het dan nog narcisme is als het realiteit is weet ik ook niet maar op zo'n test scoorde ik ook wel wat punten daarop zeg maar.
Ja op zo'n test scoor je overal wel punten. Ik moet zeggen dat ik maar op een vlak heel hoog scoorde. :')
Het leven is een vijand die je niet met een uppercut kan slaan.
Kapotte topics van een kapotte jongen - Spongeboss
Het belangrijkste wordt onderdrukt als in de kelder van Fritzl, de duivel woont naast de deur, geloof me, dat is het stigma van mensen.
pi_135337170
Idd, iedereen herkent in die testen wel wat van zichzelf.

Vandaag al brief binnen en ik heb maandag de 20e mijn volgende gesprek bij de Wieke. Dus volgende week de tijd om dat levensverhaal te schrijven. Mag maar maximaal 5 kantjes zijn, dus wordt alles kort beschrijven dus (als het moet kan ik een heel boek schrijven :P )

Vandaag gesprek gehad met mijn huidige behandelaar en zij vond me ook erg positief overkomen. Heb elke week gesprek met haar (nu 6e keer gehad) en blijf dat ook gewoon doen totdat ik echt bij de Wieke mag beginnen. Toch wel fijn om gewoon elke week even te kletsen over hoe het gaat en waar ik tegenaan gelopen ben die week, ook al zijn we niet echt heel therapeutisch bezig ofzo ;)
  zaterdag 11 januari 2014 @ 09:04:23 #19
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_135347108
Wat kan dat een hoop rust in je donder geven he, als je gewoon weet dat je straks aan de slag kan met iets dat waarschijnlijk goed voor je is?
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_135349027
Gisteren eens heel duidelijk nee gezegd op een vraag of ik iets 'last minute' nog ff kon doen. Heb mijn rust hard nodig en loop mezelf al mn hele leven voorbij. Goede actie dus, alleen voelt het toch nog niet zo goed...
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_135349630
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 09:04 schreef Murmeli het volgende:
Wat kan dat een hoop rust in je donder geven he, als je gewoon weet dat je straks aan de slag kan met iets dat waarschijnlijk goed voor je is?
Idd Murmeli :Y Bedankt voor je PM trouwens, reageer er op als ik op laptop zit ipv op telefoon :)
Zomertje, goed van je dat je je grens hebt aangegeven ^O^
Maar hoezo voelt het niet goed nog? Omdat je het niet gewend bent om assertief te zijn ofzo?
pi_135350101
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:13 schreef zomertje het volgende:
Gisteren eens heel duidelijk nee gezegd op een vraag of ik iets 'last minute' nog ff kon doen. Heb mijn rust hard nodig en loop mezelf al mn hele leven voorbij. Goede actie dus, alleen voelt het toch nog niet zo goed...
Waarom voelt het toch niet zo goed?
"What I did, I did without choice... in the name of peace and sanity." - The Doctor
pi_135350484
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 11:56 schreef Comp_Lex het volgende:

[..]

Waarom voelt het toch niet zo goed?
Omdat ik toch graag mensen een plezier doe. En daarbij vergeet ik altijd mijn eigen grenzen.
"In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer".
-Albert Camus.
pi_135350501
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 12:09 schreef zomertje het volgende:

[..]

Omdat ik toch graag mensen een plezier doe. En daarbij vergeet ik altijd mijn eigen grenzen.
Herkenbaar :{
pi_135350548
Herkenbaar ja... ik denk eerst wat het bij een ander teweeg kan brengen en later bedenk ik "oh shit dat was een grens".

En ehm... ik meld me hier ook maar aan :@ Ik zat al in het depressie&angst topic maar ik 'hoor' hier ook thuis :') Ik heb "persoonlijkheidsproblematiek" maar (nog) geen stoornis. De diagnose borderline kwam wel even voorbij maar die is geloof ik weer vervallen :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')