Ik denk toch dat daar zuur moet staanquote:Op woensdag 9 juli 2014 22:05 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Koelkast zelfs beter. Gaat langzamer dus wss meer smaak op gang. Ook wordt beweerd dat koud rijzen meer zoutig smaakt
Eerst aanmaken in (lauw)water met een beetje suiker als het dan in 15 minuten geen bellen heeft gevormd is de gist "dood""quote:Op zondag 13 juli 2014 16:57 schreef robuust89 het volgende:
Hoe weet je of de gist "op" is? Als het deeg niet meer kan rijzen?
Proest....quote:Op zondag 13 juli 2014 23:31 schreef derLudolf het volgende:
Vandaag een pizza bij de shoarma boer gehaald. Ze leveren alle pizza's standaard met Goudse kaas Ook de pizza mozzerela staat beschreven als: tomaat, kaas, mozerella.
Dus ik bestel ik die, zonder kaas en met ham. Krijg je vervolgens een pizza met 5 lichte vlekjes... Dat zal de mozzerla wel geweest zijn. Volgende keer zelf weer bakken...
Ik laat het ook altijd twee keer rijzen... Eerst in z'n geheel, daarna in kleine bollenquote:Op dinsdag 15 juli 2014 11:54 schreef Sparafucile het volgende:
Hmm...... dan zou daar wel eens de fout kunnen zitten. Ik kneed het deeg goed en laat het dan rijzen. Maar na het rijzen verdeel ik het in stukken en vorm het direct. Als ik het goed begrijp moet ik het dan eerst weer laten rusten. Maar dan gaat het deeg weer rijzen is mijn ervaring. Waar en hoe lang moet ik het deeg na opbollen dan laten rusten, in de koelkast? Hoe dek je dit dan af, ik gebruik soms plastic folie, maar dit plakt dan weer aan het deeg.
Dit klopt niet (het is wordt, maar dat bedoel ik in dit geval niet). Gist kan niet tegen zoutkristallen, als je het zout eerst in het water oplost dan is er niets aan de hand. Het gaat dus niet om het zout als zout, maar de kristallen. Kneden verhelpt dit niet, maar wel het oplossen van de kristallen in het water (wat ook gebeurt tijdens het kneden natuurlijk).quote:Op dinsdag 15 juli 2014 14:06 schreef Snowballed het volgende:
(gist kan slecht tegen zout, tot het gekneed word)
Hmm oke.. Ik heb dit altijd zo geleerd... (vroeger ooit in een bakkerij gewerkt)quote:Op dinsdag 15 juli 2014 14:28 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dit klopt niet (het is wordt, maar dat bedoel ik in dit geval niet). Gist kan niet tegen zoutkristallen, als je het zout eerst in het water oplost dan is er niets aan de hand. Het gaat dus niet om het zout als zout, maar de kristallen. Kneden verhelpt dit niet, maar wel het oplossen van de kristallen in het water (wat ook gebeurt tijdens het kneden natuurlijk).
Het beste is dus: zout in water oplossen, dan heb je geen kristallen meer.
Als je verse gist hebt kun je dat het beste "starten" in wat lauwe melk met bloem. Instantgist uit zakjes hoef je niks mee te doen, dat is er voor gemaakt om direct mee te kneden.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 14:55 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Hmm oke.. Ik heb dit altijd zo geleerd... (vroeger ooit in een bakkerij gewerkt)
Ik vermeng de suiker en gist zodat het al een beetje begint te reageren...
Maar ik ken de reden waarom ik dat doe niet, dus ik zal het eens anders doen
Melk..?? in een pizza..? Gaat je deeg dan niet zuur worden als je het lang laat rijzen..?quote:Op dinsdag 15 juli 2014 14:56 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als je verse gist hebt kun je dat het beste "starten" in wat lauwe melk met bloem. Instantgist uit zakjes hoef je niks mee te doen, dat is er voor gemaakt om direct mee te kneden.
Het is natuurlijk niet slecht wat je doet, maar het is niet nodig
Verse gist start je met een scheutje melk. Dat wordt niet zuur hoorquote:Op dinsdag 15 juli 2014 14:58 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Melk..?? in een pizza..? Gaat je deeg dan niet zuur worden als je het lang laat rijzen..?
Ja ik bedoel instant gist idd.. ik kan bijna nergens verse krijgen hier... de bakker heeft het wel, maar die wil me het niet verkopen...quote:Op dinsdag 15 juli 2014 15:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Verse gist start je met een scheutje melk. Dat wordt niet zuur hoor
Maar ik neem aan dat iedereen instantgist gebruikt?
Hier kun je het bij de Dekamarkt krijgen in kleine blokjes. Kost geen drol ook.quote:Op dinsdag 15 juli 2014 15:16 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Ja ik bedoel instant gist idd.. ik kan bijna nergens verse krijgen hier... de bakker heeft het wel, maar die wil me het niet verkopen...
Nooit geweten dat je verse gist met melk start...
Eehm ja.. maar de dichtstbijzijnde Dekamarkt is 108km hiervandaan...quote:Op dinsdag 15 juli 2014 15:30 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Hier kun je het bij de Dekamarkt krijgen in kleine blokjes. Kost geen drol ook.
Heb allerlei dure en vage en speciale bloem gebruikt... en die van de Aldi voldoet prima...quote:Op dinsdag 15 juli 2014 19:28 schreef Sparafucile het volgende:
Gebruiken jullie allemaal normale/goedkope bloem? Volgens een collega is Caputo bloem het beste. Waar kun je dat krijgen?
Hmm het swypen ging niet helemaal zoals het moet dus Maar ik bedoel dat spul van buffel melk wat je in het koelvak van de supermarkt vindt (al vermoed ik dat de shoarma boer geen buffel mozzarella gebruikt)quote:Op maandag 14 juli 2014 17:33 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Proest....
Gast.... wat..?
Bak ze beter zelf maar inderdaad...
(trouwens wees blij dat er goudse op zit ipv analoogkaas)
Het is patat.. en het is mozzarella..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |