abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 18 februari 2014 @ 15:47:00 #76
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_136852551
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 16:42 schreef Zon het volgende:
[ afbeelding ]
En als je 'm probeert op te eten dan denk ik dat je over je nek gaat en nog heel wat calorieën ermee verliest.
  Moderator dinsdag 18 februari 2014 @ 16:00:45 #77
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136853260
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:43 schreef d4v1d het volgende:

[..]

:P
Biergist, broodgist, het zit meestal gewoon in portiezakjes van 7-9 gram.


Maar biergist is wel een beetje duur voor door een pizza als je het per stuk gaat kopen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137018735
Kent iemand de baking steel? Schijnt wel goed te werken!

http://slice.seriouseats.(...)-steel-delivers.html
pi_137027225
Verse gist is toch altijd biergist?
En je kunt ook bier ipv water gebruiken. (Doen we altijd met de pannenkoeken bij de melk).
pi_137401051
En we zijn weer bezig. *G* Ik verveel me nu in de tijd dat ik de gist, suiker en water laat borrelen :O
pi_137401459
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2014 16:52 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Kent iemand de baking steel? Schijnt wel goed te werken!

http://slice.seriouseats.(...)-steel-delivers.html
Klinkt interessant idd
pi_137402394
Het artikel is een beetje onduidelijk. Maar is het gewoon een stalen bakplaat of wat? Want die zit toch standaard in je oven. En zo'n plaat is idd insta heet itt een steen.
pi_137420535
Van het weekend zoals elk weekend weer pizza gemaakt. Dit keer lukte het eindelijk om een mooie rand te krijgen :)

mag het weten
pi_137425067
Elk weekend. Omg :D waar kunnen we heen komen?
pi_137434007
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 20:16 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Elk weekend. Omg :D waar kunnen we heen komen?
1x in de week, in het weekend op zondag, kijkt lekker weg met studio sport om 19:00 uur en eigen pizza met bier :9
mag het weten
  donderdag 6 maart 2014 @ 11:46:01 #86
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137442537
Nou, ik ga straks ook maar weer eens een poging doen om pizza te bakken.
Vorige keer was de bodem behoorlijk dik en broodachtig :P ...tips?
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 11:54:08 #87
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137442731
De bodem dunner maken :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 6 maart 2014 @ 12:47:15 #88
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137444028
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 11:54 schreef djkoelkast het volgende:
De bodem dunner maken :D
ja duh. Maar dat kreeg ik niet voor mekaar vorige keer..
  † In Memoriam † donderdag 6 maart 2014 @ 12:49:34 #89
91830 MaximusTG
pi_137444098
Welk recept heb je vorige keer dan gebruikt? Dus, wat heb je precies gedaan vorige keer?
  donderdag 6 maart 2014 @ 12:53:19 #90
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137444194
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 12:49 schreef MaximusTG het volgende:
Welk recept heb je vorige keer dan gebruikt? Dus, wat heb je precies gedaan vorige keer?
volgens mij het recept uit dit topic. Maar 't is al ff geleden dus...ik weet het ook niet meer precies hoe of wat
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 12:56:01 #91
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137444264
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 12:47 schreef PureEvil het volgende:

[..]

ja duh. Maar dat kreeg ik niet voor mekaar vorige keer..
Van de italianen mag het niet, maar gewoon met de deegroller steeds dunner rollen, omdraaien, rollen, omdraaien. Dan kun je het deeg echt heel dun krijgen.
Wel genoeg kneden de 1e keer, anders zijn je gluten onderontwikkeld en breekt je deeg heel snel en is het niet rekbaar genoeg.
Ook geen 'tarwebloem' van 30ct/kilo gebruiken, want dat heeft te weinig gluten, je hebt een 'hardere' bloemsoort nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 6 maart 2014 @ 12:59:11 #92
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137444359
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 12:56 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Van de italianen mag het niet, maar gewoon met de deegroller steeds dunner rollen, omdraaien, rollen, omdraaien. Dan kun je het deeg echt heel dun krijgen.
Wel genoeg kneden de 1e keer, anders zijn je gluten onderontwikkeld en breekt je deeg heel snel en is het niet rekbaar genoeg.
Ook geen 'tarwebloem' van 30ct/kilo gebruiken, want dat heeft te weinig gluten, je hebt een 'hardere' bloemsoort nodig.
Hmz, ik heb nu alleen weizenmehl type 405 en dinkelmehl type 630 staan.
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 13:10:57 #93
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137444681
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 12:59 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Hmz, ik heb nu alleen weizenmehl type 405 en dinkelmehl type 630 staan.
405 is prima, dinkel 630 is spelt, kan ook ;)
405 heeft dezelfde uitmalingsgraad als 00, alleen is waarschijnlijk iets zachter. Je kunt het ook 50/50 mengen.
Zolang het maar geen 'bindy tarwebloem' is, want dat is echt net genoeg om sauzen mee aan te dikken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 13:16:41 #94
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137444843
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:10 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

405 is prima, dinkel 630 is spelt, kan ook ;)
405 heeft dezelfde uitmalingsgraad als 00, alleen is waarschijnlijk iets zachter. Je kunt het ook 50/50 mengen.
Zolang het maar geen 'bindy tarwebloem' is, want dat is echt net genoeg om sauzen mee aan te dikken.
Rijst spelt wel goed dan? Dacht dat dit een ander soort gluten was dan in tarwe bloem
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 13:19:30 #95
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137444929
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:16 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Rijst spelt wel goed dan? Dacht dat dit een ander soort gluten was dan in tarwe bloem
Het is een iets ander soort, maar wel meer gluten dan in tarwe. Je kunt alles met spelt maken, ik doe het al tijden. Speltpannenkoeken, speltoliebollen, taarten, koekjes, cakes, broden, pizza's etc.
Het rijst alleen wat minder in de hoogte, maar da's bij pizza toch al niet nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 6 maart 2014 @ 14:58:56 #96
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137448073
oh gadver, maak ik net een pak meel open, zitten er beestjes in :r
  † In Memoriam † donderdag 6 maart 2014 @ 15:04:11 #97
91830 MaximusTG
pi_137448228
Weggooien dan natuurlijk, maar dat lijkt me wel logisch he ;)

En dan loop/fiets/rij je daarna naar de supermarkt, en je haalt er bv een pak biotarwe bloem van koopmans, of biotarwe van de AH;
Daar ga je dan mee een pizzadeeg maken. Maar voor vandaag wordt dat een beetje te laat ben ik bang. Dan kan je beter voor morgen een deeg maken.
  donderdag 6 maart 2014 @ 15:12:27 #98
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137448443
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Weggooien dan natuurlijk, maar dat lijkt me wel logisch he ;)

En dan loop/fiets/rij je daarna naar de supermarkt, en je haalt er bv een pak biotarwe bloem van koopmans, of biotarwe van de AH;
Daar ga je dan mee een pizzadeeg maken. Maar voor vandaag wordt dat een beetje te laat ben ik bang. Dan kan je beter voor morgen een deeg maken.
Neuh, ik heb nog een pak meel staan, dus dat scheelt ;) Maar echt gadver, heb dat nog nooit meegemaakt :o
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 15:15:47 #99
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137448528
Als er beestjes in zitten is het te oud :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 6 maart 2014 @ 18:44:01 #100
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137455181




Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')