Ik zou gewoon eens een soort goede bloem halen, niet mengen tussen die twee soorten. 1050 is niet echt volkoren dacht ik, meer gewoon tarwemeel (geen bloem dus). Maar dan nog is 60% water nou niet bepaald veel hoor.quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
10 minuten met een handmixer is niet lang genoeg met zo'n hoeveelheid?
Anyway, aankomend weekend maar weer een poging doen, het is niet anders
Nou Maximus, deze smaakjes ga ik zeker eens proberen. Mooie plaatjes by the way.quote:Op maandag 13 januari 2014 17:54 schreef MaximusTG het volgende:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Paar pizza's gebakken met AH Basic Tarwebloem, omdat er niks anders was.
Beleg: Saus op basis van ingekookte gepureerde spinazie met uitje en knoflook en wat griekse yoghurt, zout en peper. Boerenham, champignons, pijnboompitten en gorgonzola.
De 1050 die ik heb gebruikt was ook grijzig. Die fabrikant (Aurora) heeft echter naast 1050 Weizenmehl ook Weizen Vollkornmehl op de website staan. In elk geval, ik zal de 1050 volgende keer laten staan. 550 gebruiken en goed kneden. Wordt vervolgdquote:Op donderdag 16 januari 2014 11:40 schreef Opblaaspop077 het volgende:
In duitsland kun je '1050volkoren' halen. Dunkel en niet dunkel.
Maar de niet dunkel die ik heb is heel grijs/bruin. En is toch echt volkoren. Volgens mij worden er de hele tjjd 2 dingen door elkaar gebruikt (door iedereen). De maling en het type.
Zit 5 jaar garantie op die dingen.quote:Op donderdag 23 januari 2014 16:25 schreef ChilllayD het volgende:
Ruzie met het deksel van m'n Bestron.... gaat moeizaam open. Tot een bepaald punt prima en net voorbij die knik moet je half geweld gebruiken. Vanuit het niets... heb 'm pas 4x gebruikt ofzo. Bheh
De rand lukt mij ook nietquote:Op vrijdag 31 januari 2014 19:08 schreef icanhascheezburger het volgende:
Kijk vaker in dit pizza topic, gebruik het recept van het deeg maar heb een paar vragen.
- zie foto's van pizza's met een mooie rand, dit lukt mij alleen niet. Hoe krijg ik de rand ook zo mooi.
- is zelfgemaakte pizza makkelijk in te vriezen? Kan ik hem 'rouw' in de vriezer doen of moet de pizza eerst in de oven en dan invriezen?
een rand die zo opkomt, komt doordat het deeg met de hand is gevormd. Gebruik je een deegroller druk je alles plat en als je met de hand de bodem vormt blijft het randje iets dikker.quote:Op vrijdag 31 januari 2014 19:08 schreef icanhascheezburger het volgende:
Kijk vaker in dit pizza topic, gebruik het recept van het deeg maar heb een paar vragen.
- zie foto's van pizza's met een mooie rand, dit lukt mij alleen niet. Hoe krijg ik de rand ook zo mooi.
- is zelfgemaakte pizza makkelijk in te vriezen? Kan ik hem 'rouw' in de vriezer doen of moet de pizza eerst in de oven en dan invriezen?
En als je 'm probeert op te eten dan denk ik dat je over je nek gaat en nog heel wat calorieën ermee verliest.quote:
Biergist, broodgist, het zit meestal gewoon in portiezakjes van 7-9 gram.quote:
Klinkt interessant iddquote:Op zaterdag 22 februari 2014 16:52 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Kent iemand de baking steel? Schijnt wel goed te werken!
http://slice.seriouseats.(...)-steel-delivers.html
1x in de week, in het weekend op zondag, kijkt lekker weg met studio sport om 19:00 uur en eigen pizza met bierquote:Op woensdag 5 maart 2014 20:16 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Elk weekend. Omgwaar kunnen we heen komen?
volgens mij het recept uit dit topic. Maar 't is al ff geleden dus...ik weet het ook niet meer precies hoe of watquote:Op donderdag 6 maart 2014 12:49 schreef MaximusTG het volgende:
Welk recept heb je vorige keer dan gebruikt? Dus, wat heb je precies gedaan vorige keer?
Van de italianen mag het niet, maar gewoon met de deegroller steeds dunner rollen, omdraaien, rollen, omdraaien. Dan kun je het deeg echt heel dun krijgen.quote:Op donderdag 6 maart 2014 12:47 schreef PureEvil het volgende:
[..]
ja duh. Maar dat kreeg ik niet voor mekaar vorige keer..
Hmz, ik heb nu alleen weizenmehl type 405 en dinkelmehl type 630 staan.quote:Op donderdag 6 maart 2014 12:56 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Van de italianen mag het niet, maar gewoon met de deegroller steeds dunner rollen, omdraaien, rollen, omdraaien. Dan kun je het deeg echt heel dun krijgen.
Wel genoeg kneden de 1e keer, anders zijn je gluten onderontwikkeld en breekt je deeg heel snel en is het niet rekbaar genoeg.
Ook geen 'tarwebloem' van 30ct/kilo gebruiken, want dat heeft te weinig gluten, je hebt een 'hardere' bloemsoort nodig.
405 is prima, dinkel 630 is spelt, kan ookquote:Op donderdag 6 maart 2014 12:59 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Hmz, ik heb nu alleen weizenmehl type 405 en dinkelmehl type 630 staan.
Rijst spelt wel goed dan? Dacht dat dit een ander soort gluten was dan in tarwe bloemquote:Op donderdag 6 maart 2014 13:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
405 is prima, dinkel 630 is spelt, kan ook![]()
405 heeft dezelfde uitmalingsgraad als 00, alleen is waarschijnlijk iets zachter. Je kunt het ook 50/50 mengen.
Zolang het maar geen 'bindy tarwebloem' is, want dat is echt net genoeg om sauzen mee aan te dikken.
Het is een iets ander soort, maar wel meer gluten dan in tarwe. Je kunt alles met spelt maken, ik doe het al tijden. Speltpannenkoeken, speltoliebollen, taarten, koekjes, cakes, broden, pizza's etc.quote:Op donderdag 6 maart 2014 13:16 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Rijst spelt wel goed dan? Dacht dat dit een ander soort gluten was dan in tarwe bloem
Neuh, ik heb nog een pak meel staan, dus dat scheeltquote:Op donderdag 6 maart 2014 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Weggooien dan natuurlijk, maar dat lijkt me wel logisch he
En dan loop/fiets/rij je daarna naar de supermarkt, en je haalt er bv een pak biotarwe bloem van koopmans, of biotarwe van de AH;
Daar ga je dan mee een pizzadeeg maken. Maar voor vandaag wordt dat een beetje te laat ben ik bang. Dan kan je beter voor morgen een deeg maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |