abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † donderdag 16 januari 2014 @ 11:11:24 #51
91830 MaximusTG
pi_135553663
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 11:05 schreef derLudolf het volgende:

[..]

10 minuten met een handmixer is niet lang genoeg met zo'n hoeveelheid?
Anyway, aankomend weekend maar weer een poging doen, het is niet anders :+
Ik zou gewoon eens een soort goede bloem halen, niet mengen tussen die twee soorten. 1050 is niet echt volkoren dacht ik, meer gewoon tarwemeel (geen bloem dus). Maar dan nog is 60% water nou niet bepaald veel hoor.
De pizza met spinaziesaus hierboven is met T550 gemaakt iig.
  Moderator donderdag 16 januari 2014 @ 11:15:33 #52
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_135553800
1050 heeft te maken met de uitmalingsgraad, die ligt heel laag naarmate het getal hoger komt.
1050 is in de regel niet volkoren, althans, ik heb gewoon witte 1050 staan.
Mijn Einkornmeel is onderweg, ik ben daar erg benieuwd naar, Einkornpizza _O_
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 16 januari 2014 @ 11:19:30 #53
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_135553919
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2014 17:54 schreef MaximusTG het volgende:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Paar pizza's gebakken met AH Basic Tarwebloem, omdat er niks anders was.
Beleg: Saus op basis van ingekookte gepureerde spinazie met uitje en knoflook en wat griekse yoghurt, zout en peper. Boerenham, champignons, pijnboompitten en gorgonzola.
Nou Maximus, deze smaakjes ga ik zeker eens proberen. Mooie plaatjes by the way.
pi_135554539
In duitsland kun je '1050volkoren' halen. Dunkel en niet dunkel.
Maar de niet dunkel die ik heb is heel grijs/bruin. En is toch echt volkoren. Volgens mij worden er de hele tjjd 2 dingen door elkaar gebruikt (door iedereen). De maling en het type.
  Moderator donderdag 16 januari 2014 @ 11:46:40 #55
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_135554769
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2014 11:40 schreef Opblaaspop077 het volgende:
In duitsland kun je '1050volkoren' halen. Dunkel en niet dunkel.
Maar de niet dunkel die ik heb is heel grijs/bruin. En is toch echt volkoren. Volgens mij worden er de hele tjjd 2 dingen door elkaar gebruikt (door iedereen). De maling en het type.
De 1050 die ik heb gebruikt was ook grijzig. Die fabrikant (Aurora) heeft echter naast 1050 Weizenmehl ook Weizen Vollkornmehl op de website staan. In elk geval, ik zal de 1050 volgende keer laten staan. 550 gebruiken en goed kneden. Wordt vervolgd :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator zaterdag 18 januari 2014 @ 19:47:35 #56
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_135650516
en het vervolg...


66% 405 en 33% 1050, met 53% water en goed kneden: perfect gewoon. Kon een super dunne bodem maken die lekker krokant was :D


Dat gaan we vaker doen!
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_135650780
Euh, 53% water van het totaal? Of van het meel. Want 53% is volgens mij wel erg weinig. Alhoewel het eigenlijk ook weer niet heel veel uit maakt voor pizza aangezien je maar een heel dun laagje gebruikt.
  Moderator zaterdag 18 januari 2014 @ 20:29:32 #58
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_135652924
Van de totale hoeveelheid bloem
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_135653146
Net echt de lekkerste pizza ooit op. Met tonijn. :9
pi_135854562
Ruzie met het deksel van m'n Bestron.... gaat moeizaam open. Tot een bepaald punt prima en net voorbij die knik moet je half geweld gebruiken. Vanuit het niets... heb 'm pas 4x gebruikt ofzo. Bheh :{
  Moderator donderdag 23 januari 2014 @ 17:05:41 #61
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_135856675
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 16:25 schreef ChilllayD het volgende:
Ruzie met het deksel van m'n Bestron.... gaat moeizaam open. Tot een bepaald punt prima en net voorbij die knik moet je half geweld gebruiken. Vanuit het niets... heb 'm pas 4x gebruikt ofzo. Bheh :{
Zit 5 jaar garantie op die dingen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator vrijdag 24 januari 2014 @ 20:30:45 #62
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_135906424
Net even 4 bolletjes deeg gemaakt en ga dit koud laten gisten. Kan ik dit tot zondag laten staan? Of kan ik beter morgen pizza eten?


Hoe vriezen jullie bodems in? Het bolletje invriezen of uitrollen en dan invriezen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_135936111
Mijn pizza's worden steeds mooier (en lekkerder), alleen jammer dat ik geen goede camera heb.


Paddestoelen, spinazie, pijnboompitjes en truffelolie O+
pi_136055309
Hoe krijg je 'm toch zo mooi bruin :D

Anyway, hier is 'Bye Bye Bestron', het waren 4 fijne weken.
Wordt morgen ter reparatie opgehaald :'(
pi_136175008
pi_136175102
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 16:42 schreef Zon het volgende:
[ afbeelding ]
:')
pi_136178433
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 16:42 schreef Zon het volgende:

:D _O- Hij is goed!
  Moderator vrijdag 31 januari 2014 @ 18:48:21 #68
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_136178592
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_136179382
Kijk vaker in dit pizza topic, gebruik het recept van het deeg maar heb een paar vragen.
- zie foto's van pizza's met een mooie rand, dit lukt mij alleen niet. Hoe krijg ik de rand ook zo mooi.
- is zelfgemaakte pizza makkelijk in te vriezen? Kan ik hem 'rouw' in de vriezer doen of moet de pizza eerst in de oven en dan invriezen?
  vrijdag 31 januari 2014 @ 19:15:54 #70
194233 Friday12
Originele kloon
pi_136179668
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 19:08 schreef icanhascheezburger het volgende:
Kijk vaker in dit pizza topic, gebruik het recept van het deeg maar heb een paar vragen.
- zie foto's van pizza's met een mooie rand, dit lukt mij alleen niet. Hoe krijg ik de rand ook zo mooi.
- is zelfgemaakte pizza makkelijk in te vriezen? Kan ik hem 'rouw' in de vriezer doen of moet de pizza eerst in de oven en dan invriezen?
De rand lukt mij ook niet :')

Maar het deeg kan wel zo in de vriezer
  Moderator maandag 3 februari 2014 @ 14:34:40 #71
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_136284890
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 19:08 schreef icanhascheezburger het volgende:
Kijk vaker in dit pizza topic, gebruik het recept van het deeg maar heb een paar vragen.
- zie foto's van pizza's met een mooie rand, dit lukt mij alleen niet. Hoe krijg ik de rand ook zo mooi.
- is zelfgemaakte pizza makkelijk in te vriezen? Kan ik hem 'rouw' in de vriezer doen of moet de pizza eerst in de oven en dan invriezen?
een rand die zo opkomt, komt doordat het deeg met de hand is gevormd. Gebruik je een deegroller druk je alles plat en als je met de hand de bodem vormt blijft het randje iets dikker.


Rauwe pizza's invriezen zou ik niet doen, je kunt het deeg wel (als dan niet al als pizzabodem uitgerold) wel invriezen
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 17 februari 2014 @ 10:33:48 #72
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_136803662
Afgelopen weekend weer de nodige pizzaperikelen.
Zaterdag eerst naar Diepenheim (vuurmeersters.nl) gereden om een pizzasteen aan te schaffen. Daarna heen en weer getourd om deze op maat te laten zagen. Dit is dan jammer genoeg nog niet gelukt. Maar niet getreurd, ik had mijn ouwe vloertegel nog.
Donderdag heb ik voor de bodem deeg van volkorenmeel met zuurdesem gemaakt. Zaterdagavond voor de kinderen kleine pizza's met pesto, mozzarella, één met salami en één met gerookte zalm. Voor mij en mijn vrouw ook de variant met gerookte zalm en een pizza carbonara en tot slotte een pizza (min of meer) volgens een recept van #MaximusTG, een absolute aanrader!
Eerst heb ik knoflook en ui in olijfolie gefruit. Daarna flink wat versie spinazie hieraan toegevoegd en laten slinken. Dit heb ik vervolgens gepureerd, griekse yoghurt aan toegevoegd, een beetje citroensap en wat zout en peper. Dit prutje op de bodem van de pizza en hierop kastanjechampignons, pijnboompitjes en na het bakken afgemaakt met boerenham. HEERLIJK!

Jammer genoeg geeft het lamplicht niet de smakelijke kleuren weer...
pi_136851313
Dit is niet de biergist die wordt bedoeld hé?

;(
  Moderator dinsdag 18 februari 2014 @ 15:40:56 #74
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136852218
_O-
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136852350
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:40 schreef djkoelkast het volgende:
_O-
:P
  dinsdag 18 februari 2014 @ 15:47:00 #76
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_136852551
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 januari 2014 16:42 schreef Zon het volgende:
[ afbeelding ]
En als je 'm probeert op te eten dan denk ik dat je over je nek gaat en nog heel wat calorieën ermee verliest.
  Moderator dinsdag 18 februari 2014 @ 16:00:45 #77
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136853260
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:43 schreef d4v1d het volgende:

[..]

:P
Biergist, broodgist, het zit meestal gewoon in portiezakjes van 7-9 gram.


Maar biergist is wel een beetje duur voor door een pizza als je het per stuk gaat kopen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137018735
Kent iemand de baking steel? Schijnt wel goed te werken!

http://slice.seriouseats.(...)-steel-delivers.html
pi_137027225
Verse gist is toch altijd biergist?
En je kunt ook bier ipv water gebruiken. (Doen we altijd met de pannenkoeken bij de melk).
pi_137401051
En we zijn weer bezig. *G* Ik verveel me nu in de tijd dat ik de gist, suiker en water laat borrelen :O
pi_137401459
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2014 16:52 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Kent iemand de baking steel? Schijnt wel goed te werken!

http://slice.seriouseats.(...)-steel-delivers.html
Klinkt interessant idd
pi_137402394
Het artikel is een beetje onduidelijk. Maar is het gewoon een stalen bakplaat of wat? Want die zit toch standaard in je oven. En zo'n plaat is idd insta heet itt een steen.
pi_137420535
Van het weekend zoals elk weekend weer pizza gemaakt. Dit keer lukte het eindelijk om een mooie rand te krijgen :)

mag het weten
pi_137425067
Elk weekend. Omg :D waar kunnen we heen komen?
pi_137434007
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 20:16 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Elk weekend. Omg :D waar kunnen we heen komen?
1x in de week, in het weekend op zondag, kijkt lekker weg met studio sport om 19:00 uur en eigen pizza met bier :9
mag het weten
  donderdag 6 maart 2014 @ 11:46:01 #86
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137442537
Nou, ik ga straks ook maar weer eens een poging doen om pizza te bakken.
Vorige keer was de bodem behoorlijk dik en broodachtig :P ...tips?
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 11:54:08 #87
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137442731
De bodem dunner maken :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 6 maart 2014 @ 12:47:15 #88
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137444028
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 11:54 schreef djkoelkast het volgende:
De bodem dunner maken :D
ja duh. Maar dat kreeg ik niet voor mekaar vorige keer..
  † In Memoriam † donderdag 6 maart 2014 @ 12:49:34 #89
91830 MaximusTG
pi_137444098
Welk recept heb je vorige keer dan gebruikt? Dus, wat heb je precies gedaan vorige keer?
  donderdag 6 maart 2014 @ 12:53:19 #90
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137444194
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 12:49 schreef MaximusTG het volgende:
Welk recept heb je vorige keer dan gebruikt? Dus, wat heb je precies gedaan vorige keer?
volgens mij het recept uit dit topic. Maar 't is al ff geleden dus...ik weet het ook niet meer precies hoe of wat
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 12:56:01 #91
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137444264
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 12:47 schreef PureEvil het volgende:

[..]

ja duh. Maar dat kreeg ik niet voor mekaar vorige keer..
Van de italianen mag het niet, maar gewoon met de deegroller steeds dunner rollen, omdraaien, rollen, omdraaien. Dan kun je het deeg echt heel dun krijgen.
Wel genoeg kneden de 1e keer, anders zijn je gluten onderontwikkeld en breekt je deeg heel snel en is het niet rekbaar genoeg.
Ook geen 'tarwebloem' van 30ct/kilo gebruiken, want dat heeft te weinig gluten, je hebt een 'hardere' bloemsoort nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 6 maart 2014 @ 12:59:11 #92
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137444359
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 12:56 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Van de italianen mag het niet, maar gewoon met de deegroller steeds dunner rollen, omdraaien, rollen, omdraaien. Dan kun je het deeg echt heel dun krijgen.
Wel genoeg kneden de 1e keer, anders zijn je gluten onderontwikkeld en breekt je deeg heel snel en is het niet rekbaar genoeg.
Ook geen 'tarwebloem' van 30ct/kilo gebruiken, want dat heeft te weinig gluten, je hebt een 'hardere' bloemsoort nodig.
Hmz, ik heb nu alleen weizenmehl type 405 en dinkelmehl type 630 staan.
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 13:10:57 #93
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137444681
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 12:59 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Hmz, ik heb nu alleen weizenmehl type 405 en dinkelmehl type 630 staan.
405 is prima, dinkel 630 is spelt, kan ook ;)
405 heeft dezelfde uitmalingsgraad als 00, alleen is waarschijnlijk iets zachter. Je kunt het ook 50/50 mengen.
Zolang het maar geen 'bindy tarwebloem' is, want dat is echt net genoeg om sauzen mee aan te dikken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 13:16:41 #94
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137444843
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:10 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

405 is prima, dinkel 630 is spelt, kan ook ;)
405 heeft dezelfde uitmalingsgraad als 00, alleen is waarschijnlijk iets zachter. Je kunt het ook 50/50 mengen.
Zolang het maar geen 'bindy tarwebloem' is, want dat is echt net genoeg om sauzen mee aan te dikken.
Rijst spelt wel goed dan? Dacht dat dit een ander soort gluten was dan in tarwe bloem
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 13:19:30 #95
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137444929
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:16 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Rijst spelt wel goed dan? Dacht dat dit een ander soort gluten was dan in tarwe bloem
Het is een iets ander soort, maar wel meer gluten dan in tarwe. Je kunt alles met spelt maken, ik doe het al tijden. Speltpannenkoeken, speltoliebollen, taarten, koekjes, cakes, broden, pizza's etc.
Het rijst alleen wat minder in de hoogte, maar da's bij pizza toch al niet nodig.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 6 maart 2014 @ 14:58:56 #96
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137448073
oh gadver, maak ik net een pak meel open, zitten er beestjes in :r
  † In Memoriam † donderdag 6 maart 2014 @ 15:04:11 #97
91830 MaximusTG
pi_137448228
Weggooien dan natuurlijk, maar dat lijkt me wel logisch he ;)

En dan loop/fiets/rij je daarna naar de supermarkt, en je haalt er bv een pak biotarwe bloem van koopmans, of biotarwe van de AH;
Daar ga je dan mee een pizzadeeg maken. Maar voor vandaag wordt dat een beetje te laat ben ik bang. Dan kan je beter voor morgen een deeg maken.
  donderdag 6 maart 2014 @ 15:12:27 #98
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137448443
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Weggooien dan natuurlijk, maar dat lijkt me wel logisch he ;)

En dan loop/fiets/rij je daarna naar de supermarkt, en je haalt er bv een pak biotarwe bloem van koopmans, of biotarwe van de AH;
Daar ga je dan mee een pizzadeeg maken. Maar voor vandaag wordt dat een beetje te laat ben ik bang. Dan kan je beter voor morgen een deeg maken.
Neuh, ik heb nog een pak meel staan, dus dat scheelt ;) Maar echt gadver, heb dat nog nooit meegemaakt :o
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 15:15:47 #99
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137448528
Als er beestjes in zitten is het te oud :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 6 maart 2014 @ 18:44:01 #100
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_137455181




Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')