Volgens mij niet, maar dan ben ik gelukkig niet de enige.quote:Op donderdag 18 september 2014 13:27 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ergens komt me het bekend voor: pizza met knoflooksaus, heb je dat verhaal al eens eerder verteld ergens?Soweiso doe ik op een pizza alleen maar tomaat en kaas, de rest hoeft van mij allemaal niet zo.
Ik hou het gewoon plain. Tomaat, kaas. Tomatensaus maak ik ook zelf en kaas hangt net af wat ik heb liggen. In elk geval geen buffelmozzarella meer, want het gaat niet goed met die buffelsquote:Op donderdag 18 september 2014 13:29 schreef de_boswachter het volgende:
[..]
Volgens mij niet, maar dan ben ik gelukkig niet de enige.
Nee joh, zelfgemaakte pizza hoort helemaal vol te liggen; champignons, paprika's, mozarella, kaas, tomaten
300g deeg of 300g meel?quote:Op donderdag 18 september 2014 14:27 schreef Pandaplint het volgende:
Hoeveel gram deeg gebruiken jullie eigenlijk per pizza? Ik heb nu twee bollen van 300gr in de koelkast liggen. Maar heb het idee dat dat een beetje veel is voor 2 pizza's voor 2 personen
300Gr deeg per pizza. Maar vond dat wat veel en heb er 3x200gr van gemaakt. Dat was voldoende voor 3pizza's ter grote van een groot bord.quote:Op vrijdag 19 september 2014 16:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
300g deeg of 300g meel?
Ik had laatst een pond meel voor 4 man, maar dat werden geen hele grote pizza's.
Heerlijk hoor! Het is alleen wel veel lastiger om het goed te krijgen omdat het veel meer water zuigt.quote:Op donderdag 18 september 2014 12:27 schreef de_boswachter het volgende:
Iemand ooit al eens een pizza met volkorenbodem gemaakt![]()
![]()
Omdat dat makkelijker is. Ik merk weinig verschil in hoe de bodem uiteindelijk smaakt. Een keer heb ik de bodem met verse gist gemaakt. Deeg kwam meer omhoog tijdens de rijs, maar smaak was net anders na het bakken.quote:Op zaterdag 20 september 2014 09:40 schreef timmmmm het volgende:
Vanavond pizzatje maken. Al wel vaker gedaan maar nooit helemaal tevreden over het deeg, dus het receptje in de OP proberen. Twee vragen:
Welke bloem kan je het best pakken?
Ik was in de veronderstelling dat verse gist beter is. Waarom instant?
Hier tegenover bij de poolse supermarkt hebben ze het ook dus voor mij is het even makkelijk.quote:Op zaterdag 20 september 2014 19:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Omdat dat makkelijker is. Ik merk weinig verschil in hoe de bodem uiteindelijk smaakt. Een keer heb ik de bodem met verse gist gemaakt. Deeg kwam meer omhoog tijdens de rijs, maar smaak was net anders na het bakken.
Gebruik eigenlijk alleen maar verse gist voor oliebollen en met het overgebleven gist maak ik vaak waar pizza's. Waarom ik dan wel verse gist gebruik? Geen idee, zo ist t recept van mijn opa nou eenmaal...
Maar v als je voor elke keer pizza naar de bakker wilt voor gist, ga je gang
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |