Bedoel je een huur van 1 miljoen per maand voor een garage?quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:36 schreef De_uitblinker het volgende:
Kan een verhuurder in Nederland een onredelijk hoog huurbedrag stellen?
quote:Regels voor geliberaliseerde huurcontracten
Voor een geliberaliseerd huurcontract geldt:
Het puntensysteem voor huurwoningen en de maximale huurprijzen zijn niet van toepassing.
De verhuurder hoeft zich niet te houden aan het wettelijke maximale huurverhoging.
De verhuurder mag de huurprijs maximaal 1 keer in de 12 maanden verhogen.
Een tussentijdse huurverhoging na verbetering van de woning is wel toegestaan.
De verhuurder is niet verplicht de huurder binnen een bepaalde termijn op de hoogte te brengen van de huurverhoging.
Bij conflicten kunnen huurder en verhuurder niet naar de Huurcommissie stappen. Tenzij in het huurcontract is aangegeven dat dit wel kan. Huurder en verhuurder kunnen wel de rechter inschakelen.
De huurder kan wel aan de Huurcommissie vragen om de huurprijs te toetsen in de eerste 6 maanden van het contract. Met het puntensysteem bepaalt de Huurcommissie wat de maximale huurprijs is. Als die onder de liberalisatiegrens ligt, is het huurcontract niet langer geliberaliseerd.
In de regel heeft u geen recht op huurtoeslag als u een geliberaliseerde huur heeft. De grens voor de huurtoeslag loopt namelijk gelijk met de liberalisatiegrens.
Huurverhoging bij huurliberalisatie
De huurprijs mag maar eens in de 12 maanden worden verhoogd. Een tussentijdse huurverhoging na verbetering van de woning is wel toegestaan. Er is geen maximale huurverhoging en de verhuurder is niet verplicht u binnen een bepaalde termijn op de hoogte te brengen van de huurverhoging.
Als uw verhuurder de huur wil verhogen of een nieuw huurcontract met een hogere huurprijs voorstelt, moet u er samen uit zien te komen. U kunt geen beroep doen op de Huurcommissie. De verhuurder kan de huurovereenkomst opzeggen als u weigert huurverhoging te betalen. Stemt u niet schriftelijk in met de opzegging, dan kan alleen de rechter de huur beëindigen.
Huurverlaging bij huurliberalisatie
Een verzoek om huurverlaging moet u indienen bij uw verhuurder. Als uw verhuurder niet instemt met uw verzoek, gaat de huurverlaging niet door. U kunt ook niet om een uitspraak van de Huurcommissie vragen. U kunt het huurcontract wel opzeggen, maar dan moet u de woning ook verlaten. U kunt ook de rechter vragen om de huur te verlagen, maar deze zal de huur alleen in bijzondere gevallen verlagen, bij onvoorziene omstandigheden. Met vragen hierover kunt u terecht bij het Juridisch Loket.
Huurgeschillen bij huurliberalisatie
Huurgeschillen bij een geliberaliseerde huurovereenkomst kunt u alleen aan de rechter voorleggen. De Huurcommissie doet namelijk geen uitspraak over geliberaliseerde huurovereenkomsten. In de volksmond worden dit vrije sectorwoningen genoemd. Hierdoor wordt wel gedacht dat de Huurcommissie geen gevallen behandelt waarbij het gaat om particuliere verhuur. Echter, bij particuliere verhuur kan ook een niet-geliberaliseerd huurcontract worden gesloten. In dat geval kunt u wel terecht bij de Huurcommissie.
Heeft u een geliberaliseerd huurcontract? Dan kunt u wel in de eerste 6 maanden nadat het is ingegaan de huurprijs laten toetsen door de Huurcommissie. Op grond van het puntensysteem wordt dan bepaald wat de maximale huurprijs is. Als er een maximale huurprijs wordt vastgesteld die onder de liberalisatiegrens ligt, gaat de huurprijs omlaag en is de huurovereenkomst niet meer geliberaliseerd.
de verhuurder mag je huur 1 dag voor het verlopen van het jaar met 1000% verhogen als hij dat wil. Echt te idioot voor woorden. Wat dat betreft ben je veel beter af in Belgie.quote:
kloptquote:Op woensdag 1 januari 2014 15:46 schreef hottentot het volgende:
TS sociale huur of niet?
Als ik voor mijn tuinhuis 10.000,- p/m wil vragen ben ik daar vrij in.
Dus als hij telkens weer en oneindig lang mag verhogen, wordt die beperking aan huur die is opgelegd niet gewoon tegengewerkt? Lijkt me niet de bedoeling:quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:45 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
De huurprijs mag maar eens in de 12 maanden worden verhoogd. Een tussentijdse huurverhoging na verbetering van de woning is wel toegestaan. Er is geen maximale huurverhoging en de verhuurder is niet verplicht u binnen een bepaalde termijn op de hoogte te brengen van de huurverhoging.
Stel dat de maximale huur voor zijn woning, gebaseerd op de WOZ-waarde 850 euro is, dus hij laat een huurder binnenkomen voor dat bedrag. Over een jaar mag hij dan gewoon 1300 of wat dan ook vragen toch? Waardoor jij in essentie weer op straat terechtkomt?quote:De huurprijs mag maar eens in de 12 maanden worden verhoogd. Een tussentijdse huurverhoging na verbetering van de woning is wel toegestaan. Er is geen maximale huurverhoging en de verhuurder is niet verplicht u binnen een bepaalde termijn op de hoogte te brengen van de huurverhoging.
Er is 1 belangrijke regel: namelijk de regel van de marktwerking. Als iemand een te hoge huur vraagt, zal hij het nooit verhuren.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:47 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
klopt
sociale huur=veel regels ; vrije sector= bijna geen regels.
Nou dat lijkt me niet redelijk. Er is toch een WOZ-waarde?quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:46 schreef hottentot het volgende:
TS sociale huur of niet?
Als ik voor mijn tuinhuis 10.000,- p/m wil vragen ben ik daar vrij in.
dat klopt, lang leve Stef Blok.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:50 schreef De_uitblinker het volgende:
[..]
Dus als hij telkens weer en oneindig lang mag verhogen, wordt die beperking aan huur die is opgelegd niet gewoon tegengewerkt? Lijkt me niet de bedoeling:
[..]
Stel dat de maximale huur voor zijn woning, gebaseerd op de WOZ-waarde 850 euro is, dus hij laat een huurder binnenkomen voor dat bedrag. Over een jaar mag hij dan gewoon 1300 of wat dan ook vragen toch? Waardoor jij in essentie weer op straat terechtkomt?
Jij hebt het weer over geliberaliseerde contracten? Wat zijn dat alweer? Van die contracten waarvoor een speciale uitzondering geldt?quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:47 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
klopt
sociale huur=veel regels ; vrije sector= bijna geen regels.
Niet in de sociale huursector, dus echt helemaal niets nodig met wat redelijk is of niet. Vind iemand 10.000,- te duur voor mijn tuinhuisje dan huurt hij hem maar niet.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:52 schreef De_uitblinker het volgende:
[..]
Nou dat lijkt me niet redelijk. Er is toch een WOZ-waarde?
alles wat geen sociale huur is , is geliberaliseerd. (huurders zijn dus vogelvrij en hebben geen enkele bescherming meer)quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:53 schreef De_uitblinker het volgende:
[..]
Jij hebt het weer over geliberaliseerde contracten? Wat zijn dat alweer? Van die contracten waarvoor een speciale uitzondering geldt?
jammer dat alleen minima kunnen huren in de sociale sector. Dankzij Blok wordt iedereen gedwongen te kopen. Hij draait vakkundig wat er nog over was van huursector om zeep.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:55 schreef hottentot het volgende:
[..]
Niet in de sociale huursector, dus echt helemaal niets nodig met wat redelijk is of niet. Vind iemand 10.000,- te duur voor mijn tuinhuisje dan huurt hij hem maar niet.
Zo werkt het
Huurcommisie doet geen uitspraken over liberale contracten, alleen de rechtbank doet dat.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:53 schreef De_uitblinker het volgende:
[..]
Jij hebt het weer over geliberaliseerde contracten? Wat zijn dat alweer? Van die contracten waarvoor een speciale uitzondering geldt?
moet je wel een hypotheek kunnen krijgen en ook nog eens weten dat je de komende jaren op dezelfde plek wilt blijvenquote:Op woensdag 1 januari 2014 15:50 schreef rikkerdeflikker het volgende:
700 euro betalen voor een huurhuis, waarom koop je dan niet gewoon? Hypotheek is veel lager....
Klopt, zelf ook jaren geleden een huis gekocht omdat dit zelfs met de bijkomende kosten nog goedkoper was dan huren.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:56 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
jammer dat alleen minima kunnen huren in de sociale sector. Dankzij Blok wordt iedereen gedwongen te kopen. Hij draait vakkundig wat er nog over was van huursector om zeep.
Ja maar toch elke maand zo enorm veel geld weggooien en er niks meer van terug zien, ik kan me dat moeilijk voorstellen.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:57 schreef Holenbeer het volgende:
[..]
moet je wel een hypotheek kunnen krijgen en ook nog eens weten dat je de komende jaren op dezelfde plek wilt blijven
het is ook niet mijn ideaalplaatje, maar voor mensen die wat minder honkvast zijn is kopen (en met name weer verkopen) in deze tijd ook geen pretje.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:57 schreef rikkerdeflikker het volgende:
[..]
Ja maar toch elke maand zo enorm veel geld weggooien en er niks meer van terug zien, ik kan me dat moeilijk voorstellen.
tja als de huisbaas eens per jaar de huur met 1000% mag verhogen sta je ook op straat. Voordeel is dat je als verhuurder makkelijk van je huurders af kunt komen.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:57 schreef Holenbeer het volgende:
[..]
moet je wel een hypotheek kunnen krijgen en ook nog eens weten dat je de komende jaren op dezelfde plek wilt blijven
Alsof een huurder een verhoging van 1000% accepteert, doe aub niet zo negatief en onrealistisch.quote:Op woensdag 1 januari 2014 16:02 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
tja als de huisbaas eens per jaar de huur met 1000% mag verhogen sta je ook op straat. Voordeel is dat je als verhuurder makkelijk van je huurders af kunt komen.
Dan kan de verhuurder het contract opzeggen, gaat de huurder hier niet mee akkoord dan rest alleen de gang naar de rechtbank.quote:Op woensdag 1 januari 2014 16:05 schreef rikkerdeflikker het volgende:
[..]
Alsof een huurder een verhoging van 1000% accepteert, doe aub niet zo negatief en onrealistisch.
Als een huurder er al in zit kun je elk jaar de huur flink verhogen. Hij kan hier niets tegen doen, behalve verhuizen. Aangezien er een enorme schaarste is, ben je als huurder vogelvrij.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:51 schreef Ferrari_Tape het volgende:
[..]
Er is 1 belangrijke regel: namelijk de regel van de marktwerking. Als iemand een te hoge huur vraagt, zal hij het nooit verhuren.
conclusie: de verhuurder zal een redelijke huurprijs vragen anders blijft het leeg staan.
Zit een maar aan.quote:Op woensdag 1 januari 2014 16:25 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
Als een huurder er al in zit kun je elk jaar de huur flink verhogen. Hij kan hier niets tegen doen, behalve verhuizen. Aangezien er een enorme schaarste is, ben je als huurder vogelvrij.
Daar is de sociale sector eigenlijk ook voor bedoeld natuurlijk: voor de minima.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:56 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
jammer dat alleen minima kunnen huren in de sociale sector. Dankzij Blok wordt iedereen gedwongen te kopen. Hij draait vakkundig wat er nog over was van huursector om zeep.
Onzin.quote:Op woensdag 1 januari 2014 15:56 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
jammer dat alleen minima kunnen huren in de sociale sector. Dankzij Blok wordt iedereen gedwongen te kopen. Hij draait vakkundig wat er nog over was van huursector om zeep.
och die grenzen liggen zo laag dat bijna niemand daar voor in aanmerking komt en al helemaal niet als je tweeverdiener bent. En dan nog, 700 euro per maand voor een sociaal huurkrot is al absurd veel. Tel daar bij de gemiddelde vrije sector woning nog maar 500 euro pm, bij op.quote:Op woensdag 1 januari 2014 16:48 schreef trovey het volgende:
[..]
Onzin.Er is een bepaalde maximum maar dat is lang niet het minimum.
Bijna niemand.quote:Op woensdag 1 januari 2014 16:53 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
och die grenzen liggen zo laag dat bijna niemand daar voor in aanmerking komt en al helemaal niet als je tweeverdiener bent. En dan nog, 700 euro per maand voor een sociaal huurkrot is al absurd veel. Tel daar bij de gemiddelde vrije sector woning nog maar 500 euro pm, bij op.
quote:
De meesten verdienen alleen al meer, laat staan met zn 2en. Dus 2 verdieners komen nooit in aanmerking voor een sociale huurwoning.quote:Uw inkomen mag niet te hoog zijn. Woningcorporaties moeten namelijk 90% van hun vrijgekomen sociale huurwoningen toewijzen aan huishoudens met een inkomen tot ¤ 34.678 (prijspeil 2014). 10% mag naar de hogere inkomens.
Terecht.quote:Op woensdag 1 januari 2014 16:58 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
[..]
De meesten verdienen alleen al meer, laat staan met zn 2en. Dus 2 verdieners komen nooit in aanmerking voor een sociale huurwoning.
¤ 34.678 Daar zit je als werkende toch al snel boven.quote:
Daarom zijn de wachtlijsten zo langquote:Op woensdag 1 januari 2014 16:58 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
[..]
De meesten verdienen alleen al meer, laat staan met zn 2en. Dus 2 verdieners komen nooit in aanmerking voor een sociale huurwoning.
niet als je kijkt dat er geen fatsoenlijke vrije sector is in Nederland en dat de prijzen van een "sociale" huurwoning al op een absurde 700 euro p.m zit. (dus de vrije sector nog veel duurder is) Je wordt met een vrij minimaal inkomen al gedwongen in een koopwoning.quote:
Even opgezocht de meesten verdienen schijnbaar toch niet meer.quote:Op woensdag 1 januari 2014 16:58 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
[..]
De meesten verdienen alleen al meer, laat staan met zn 2en. Dus 2 verdieners komen nooit in aanmerking voor een sociale huurwoning.
Al je 40.000,- p/j hebt kun je gemakkelijk wat kopen, je moet alleen je wensen even aanpassen aan je inkomen.quote:Op woensdag 1 januari 2014 17:01 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
niet als je kijkt dat er geen fatsoenlijke vrije sector is in Nederland en dat de prijzen van een "sociale" huurwoning al op een absurde 700 euro p.m zit. (dus de vrije sector nog veel duurder is) Je wordt met een vrij minimaal inkomen al gedwongen in een koopwoning.
Dat is een ander probleem. Maar sociale huur is bedoeld voor de echte minima, en daar zijn er echt geen 1,8 miljoen (huishoudens) van. Oftewel, minstens de helft van de sociale huurwoningen afstoten uit de sociale sector en de criteria om daarin te mogen (en te blijven!) nog veel strenger maken. Geeft een hoop lucht op de rest van de huurmarkt.quote:Op woensdag 1 januari 2014 17:01 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
niet als je kijkt dat er geen fatsoenlijke vrije sector is in Nederland en dat de prijzen van een "sociale" huurwoning al op een absurde 700 euro p.m zit. (dus de vrije sector nog veel duurder is) Je wordt met een vrij minimaal inkomen al gedwongen in een koopwoning.
Dan moet je ook de huursubsidie afschaffen en die absurde 700 euro grens afschaffen. Want waarom zou ik in de vrije sector niet voor 400 euro per maand mogen huren??quote:Op woensdag 1 januari 2014 17:04 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat is een ander probleem. Maar sociale huur is bedoeld voor de echte minima, en daar zijn er echt geen 1,8 miljoen (huishoudens) van. Oftewel, minstens de helft van de sociale huurwoningen afstoten uit de sociale sector en de criteria om daarin te mogen (en te blijven!) nog veel strenger maken. Geeft een hoop lucht op de rest van de huurmarkt.
Waar staat dat dat niet mag?quote:Op woensdag 1 januari 2014 17:08 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
Dan moet je ook de huursubsidie afschaffen en die absurde 700 euro grens afschaffen. Want waarom zou ik in de vrije sector niet voor 400 euro per maand mogen huren??
die vallen niet onder de geliberaliseerde huurregels, dus het is niet aantrekkelijk voor verhuurders zulke huizen te verhuren. Door de absurde regels in Nederland is het overigens ook helemaal niet aantrekkelijk om te verhuren. Men zou een voorbeeld moeten nemen aan Belgie, waar de huursector wel goed gereguleerd is en waar je over het algemeen wel een goed en betaalbaar aanbod hebt.quote:
Hoe kunnen 'de meesten' meer dan een modaal salaris verdienen? Want daar ligt ongeveer de grens momenteel.quote:Op woensdag 1 januari 2014 16:58 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
[..]
De meesten verdienen alleen al meer, laat staan met zn 2en. Dus 2 verdieners komen nooit in aanmerking voor een sociale huurwoning.
het gaat om een gezinsinkomen. Die grens ligt op 35000 euro. Als 2 verdiener zit je al snel aan 60000-80000 per jaar.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:49 schreef Ivo1985 het volgende:
[..]
Hoe kunnen 'de meesten' meer dan een modaal salaris verdienen? Want daar ligt ongeveer de grens momenteel.
dat valt tegen. Je krijgt als 2 verdiener geen toeslagen. Voor de kinderen moet je alles zelfbetalen, je betaalt veel meer belastin g..... dus je houdt maar bar weinig over. dan is ook 700 per maand heel veel geld! In Nederland kun je maar het beste steuntrekker of minima zijn, want dan krijg je alles vergoed, toelagen en voorrang op een betaalbaar huis!quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:53 schreef Ivo1985 het volgende:
Je schrijft zelf dat de meesten daar alleen al aan komen.
En als je 60.000-80.000 per jaar binnen harkt, allen of als stel maakt niet uit, dan kun je jezelf prima een hogere huur veroorloven.
Overigens staat het particuliere verhuurders vrij om ook aan mensen met een bovenmodaal inkomen een huur te vragen die onder de liberalisatiegrens ligt. Alleen woningcorporaties mogen dat niet.
Als je wilt kun je met een inkomen van 100k per jaar rustig een studiootje gaan huren voor 500 euro per maand all-in (= kale huur tussen de 350 en 400 euro).
Nah kom op, als je als gezin 60-80K binnenharkt kun je gemakkelijk 700,- per maand opbrengen.quote:Op woensdag 1 januari 2014 18:58 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
[..]
dat valt tegen. Je krijgt als 2 verdiener geen toeslagen. Voor de kinderen moet je alles zelfbetalen, je betaalt veel meer belastin g..... dus je houdt maar bar weinig over. dan is ook 700 per maand heel veel geld! In Nederland kun je maar het beste steuntrekker of minima zijn, want dan krijg je alles vergoed, toelagen en voorrang op een betaalbaar huis!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |