abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134521462
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Zalmhaasje ga ik maken zoals in de OP ^O^. Koop vandaag de ingrediënten voor de saus.
Wil je mij nog adviseren over de steranijs? Smaakt de soep erg anijs-achtig? Zoja, kan ik het minderen?
Je proeft 'm wel maar het overheerst niet. nu vind ik steranijs erg lekker (smaakt wel iets anders dan 'gewone' anijs, is zelfs eigenlijk geen echte anijs), maar bij twijfel gewoon één sterretje erin ipv twee :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 21 december 2013 @ 13:19:25 #177
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_134521899
Wat een gekkenhuis bij de slagers van de Sligro! Maar ik heb mijn hertenpoulette en kalkoekfilets.

En bij de boerderij net alle groentes gehaald. Ze hadden nu gelukkig zelfs krulsla! Prachtig voor decoratie en komt in de kalkoensalade! Maandag alleen nog even worstelen door de Albert Heijn voor de "laatste" dingen
»» Democracy is so overrated »»
pi_134522256
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:59 schreef minilot het volgende:

[..]

Je proeft 'm wel maar het overheerst niet. nu vind ik steranijs erg lekker (smaakt wel iets anders dan 'gewone' anijs, is zelfs eigenlijk geen echte anijs), maar bij twijfel gewoon één sterretje erin ipv twee :Y
Thanks! Ga zo halen bij de Appie!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134522345
Kan ik ipv maiszetmeel aardappelzetmeel gebruiken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134522627
http://www.atelierdeschef(...)n-salmon-tartare.php

Ik wilde deze zalmtartaar maken als amuse/tussengerecht maar nu hoor ik dat er iemand geen rauwe vis lust maar wel gerookte zalm. Kan ik dit dan maken van gerookte zalmhaasjes of zal de smaak dan wat te intens bij elkaar zijn?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134523648
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 10:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Voor 6 volw. en 2 ukkies iig de 2 voorgerechten bijna klaar (met bedenken):
Voor: vistrio; coquilles gebakken in kruidenboter (eerste keer dat ik ze ga bakken en eten en hoop zo dat ze niet rauw of gaar zijn!)
Dat zou jammer zijn inderdaad, hoewel je ze rauw kunt eten, dus als ik moest kiezen aan welke kant ik het risico zou nemen dan zou dat bij te rauw zijn. Ik heb ze maar één keer gemaakt, maar ze waren toen wel geslaagd.

Volgens mij is de truc om de boter niet te laten verbranden, want je moet ze flink heet bakken terwijl je meestal niet de hele pan bedekt hebt met die dingen. Dus dan heb je veel boter die zijn hitte niet kwijt kan aan een noot, en dus snel verbrandt. Boter is wel lekkerder dan olie. Ik zou met geklaarde boter (ghee) beginnen, en dan 1 kant goudbruin bakken, gewoon laten liggen waar je ze neer hebt gelegd, niet schuiven, omdraaien na een seconde of 20-30 afhankelijk van de grote(in de volgorde van in de pan leggen uiteraard) en dan boter in kleine stukjes erbij in, als die bruin wordt de kruiden (peterselie, knoflook, bieslook en lente-ui?) erbij in en dan de ban scheef houden en de boter nog even over de noten scheppen. Je verliest wat hitte door de koude boter en het scheef houden, dus dat mag dan alles bij elkaar na het omdraaien wel een minuutje duren.

Maar goed, ik kan dus niet bogen op veel ervaring.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134523789
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, tof! Succes! :) Ik maak 'm dinsdag en dan bewaar ik 'm tot aan 2e kerstdag in de vriezer. ^O^

Staat nu op..vond na half uurtje de gedroogde shiitake nog niet echt prettig van structuur, dus nog maar even 10 minuten erbij.

Smaakt erg goed moet ik zeggen, de bouillon. Even afwachten hoe ik hem verder op smaak moet brengen als de kokosmelk erbij gaat.

Zit nog te twijfelen om er rice sticks in te doen, vind zelf de noedels erg lekker, maar twijfel over de rest van de aanwezigen. :D
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_134525593
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 14:24 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat zou jammer zijn inderdaad, hoewel je ze rauw kunt eten, dus als ik moest kiezen aan welke kant ik het risico zou nemen dan zou dat bij te rauw zijn. Ik heb ze maar één keer gemaakt, maar ze waren toen wel geslaagd.

Volgens mij is de truc om de boter niet te laten verbranden, want je moet ze flink heet bakken terwijl je meestal niet de hele pan bedekt hebt met die dingen. Dus dan heb je veel boter die zijn hitte niet kwijt kan aan een noot, en dus snel verbrandt. Boter is wel lekkerder dan olie. Ik zou met geklaarde boter (ghee) beginnen, en dan 1 kant goudbruin bakken, gewoon laten liggen waar je ze neer hebt gelegd, niet schuiven, omdraaien na een seconde of 20-30 afhankelijk van de grote(in de volgorde van in de pan leggen uiteraard) en dan boter in kleine stukjes erbij in, als die bruin wordt de kruiden (peterselie, knoflook, bieslook en lente-ui?) erbij in en dan de ban scheef houden en de boter nog even over de noten scheppen. Je verliest wat hitte door de koude boter en het scheef houden, dus dat mag dan alles bij elkaar na het omdraaien wel een minuutje duren.

Maar goed, ik kan dus niet bogen op veel ervaring.
Thanks. Ik dacht eigenlijk aan kruidenboter maken en dat in de pan doen en dat dus als de boter bakken.

Irritant dat ik nog geen boodschappen heb gedaan, het regent nog steeds en ik ben op de fiets :(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134526090
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 13:44 schreef habitue het volgende:
http://www.atelierdeschef(...)n-salmon-tartare.php

Ik wilde deze zalmtartaar maken als amuse/tussengerecht maar nu hoor ik dat er iemand geen rauwe vis lust maar wel gerookte zalm. Kan ik dit dan maken van gerookte zalmhaasjes of zal de smaak dan wat te intens bij elkaar zijn?
Ik denk dat er door het limoensap er tijdens het marineren voldoende koude garing plaats vind. Net als bij een chevice of een zelfgemaakte gravad lax. Waarschijnlijk is het dus niet rauw meer. Ik zou gewoon het recept aanhouden en eventueel een aparte amuse maken van een rolletje gerookte zalm met een vulling van roomkaas met bosui en het pepertje.
pi_134528043
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 16:05 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Ik denk dat er door het limoensap er tijdens het marineren voldoende koude garing plaats vind. Net als bij een chevice of een zelfgemaakte gravad lax. Waarschijnlijk is het dus niet rauw meer. Ik zou gewoon het recept aanhouden en eventueel een aparte amuse maken van een rolletje gerookte zalm met een vulling van roomkaas met bosui en het pepertje.
Ah zo had ik het nog niet bekeken. Thanks.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134529264
Ik heb er nog iets bijgemaakt voor kerst!

Omdat ervaring leert dat iets vissigs qua smaak goed combineert met de Soep der Soepen heb ik gisteren en vandaag ter garnering van de soep zelf kroepoek from scratch gemaakt, van garnalen en tapiocameel.

Garnalen fijnstampen en met zout en wat vissaus mengen met tapiocameel, kneden, rolletjes van draaien, uurtje stomen in een stoommand, laten afkoelen, rolletjes in flinterdunne plakjes snijden, die plakjes een paar uur drogen in de oven op de allerlaagste stand (maar met de ventilator aan) en dan de plakjes een seconde of tien frituren. *)

Blijkt vrij bewerkelijk dus, maar heel leuk om te doen, en het idee van homemade kroepoek is toch wel gaaf vind ik! :7 En lekker ook: sterke garnalensmaak. O+

Zal morgen wel even wat foto's posten. Ik ga nu nog even met mijn versgebakken kroepoek knuffelen. :+

quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 13:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Kan ik ipv maiszetmeel aardappelzetmeel gebruiken?
Yep!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 21-12-2013 22:57:21 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134529645
Ik ben nog op zoek naar hét groenten-bijgerecht (bij een Beef Wellington). Ik heb al iets met groene asperges maar kan iemand mij verblijden met de gouden tip? :D
pi_134529804
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 18:23 schreef n0ir het volgende:
Ik ben nog op zoek naar hét groenten-bijgerecht (bij een Beef Wellington). Ik heb al iets met groene asperges maar kan iemand mij verblijden met de gouden tip? :D
Naast je asperges is dit vast ook heel lekker! En simpel! Wel een beetje lente-achtig, maar dat ben je met je asperges toch al. ;)
http://www.etenenzo.nl/blog/2012/07/janneke-maakt-klassieke-franse-doperwtjes

Ik maak mijn doperwtjes heel graag zo, en kan in de winter het beste met goede kwaliteit tuinerwtjes uit de diepvries (heel even onder de koude kraan om ze te ontdooien). Vind ik dan. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134530727
Minilot, ken je venkelsalade met granaatappelpitjes en sumac van Ottolenghi? Dat wordt waarschijnlijk het bijgerecht bij de zalm met paprika-hazelnoot salsa.

Hopelijk is het wat ;)

Net de garnalen met tomaat en Arak op.. Ook super lekker!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_134530804
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:06 schreef roos85 het volgende:
Minilot, ken je venkelsalade met granaatappelpitjes en sumac van Ottolenghi? Dat wordt waarschijnlijk het bijgerecht bij de zalm met paprika-hazelnoot salsa.
Ik ken ALLES van Ottolenghi. ;)

Lekker! Venkel, sowieso: O+

quote:
Net de garnalen met tomaat en Arak op.. Ook super lekker!
Haaa, mijn favoriete recept uit het eerste kookboek! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_134530828
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik ken ALLES van Ottolenghi. ;)

Lekker! Venkel, sowieso: O+
Maar dat kan toch wel bij elkaar toch?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_134530935
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 18:09 schreef minilot het volgende:
Ik heb er nog iets bijgemaakt voor kerst!

Omdat ervaring leert dat iets vissigs qua smaak goed combineert met de Soep der Soepen heb ik gisteren en vandaag ter garnering van de zoep zelf kroepoek from scratch gemaakt, van garnalen en tapiocameel.

Garnalen fijnstampen en met zout en wat vissaus mengen met tapiocameel, knede, rolletjes van draaien, uurtje stomen in een stoommand, laten afkoelen, rolletjes in flinterdunne plakjes snijden, die plakjes een paar uur drogen in de oven op de allerlaagste stand (maar met de ventilator aan) en dan de plakjes een seconde of tien frituren. *)

Blijkt vrij bewerkelijk dus, maar heel leuk om te doen, en het idee van homemade kroepoek is toch wel gaaf vind ik! :7 En lekker ook: sterke garnalensmaak. O+

Zal morgen wel even wat foto's posten. Ik ga nu nog even met mijn versgebakken kroepoek knuffelen. :+

[..]

Yep!
Zelf kroepoek maken. :D
Je enthousiasme is aanstekelijk. ^O^
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134536870
Zo de eerste boodschappen zijn gedaan!

Fam 1: toetje
Grand dessert
- op verzoek crème brulee
- stukje brownie met toffee
- granita van gluhwein
- stoofpeertje 'met effect' http://www.24kitchen.nl/s(...)toofperen-met-effect
- toefje kaneelslagroom

Voor bij de soep heb ik stokbrood en tomatenbrood gebakken, erbij ga ik kruidenboter maken
Ik wil eigenlijk ook nog koekjes maken voor bij de koffie maar dat is afhankelijk van de tijd en t toetje is natuurkijk ook al veel zoet

Fam. 2 voorgerecht
- grote ravioli met spinazie, geitenkaas en een hele eidooier. Erover goede olijfolie en geschaafde truffel.

- ook stokbrood voor bij de soep
- amuse door vriendje: avocadomousse met paprikacoulis en rivierkreeftje

Ontbijt bij beide families: heb al verschillende zuurdesembroodjes: chocolade rozijnen, vijgen walnoten, een kruidig broodje met vijgen en noten. Ik wil nog suikerbrood en kerstbrood maken.

2 kerstdag:
- pasteitje door m'n moeder
- stoofvlees met cranberry's, aardappelkroketjes, witlof, broccoli http://www.kayotic.nl/blog/winter-cranberry-beef-stew
- appelcrumble
  Hoofdredactie Fotografie zondag 22 december 2013 @ 11:21:58 #194
95752 crew  Chell
Kluns
pi_134552860
Zo, inmiddels in Frankrijk. Gisteren door twee supermarkten heen gestruind. Omdat helaas beide wildpoeliers waar we heen gingen al dicht waren, hebben we nu eend.

Change of plans dus ;) wat ik al wel had verwacht ;)

Gelukkig is er verder genoeg te krijgen, maar ik moet wel even een nieuw menuutje gaan bedenken :)
pi_134552904
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Deze varkenshaas?
http://www.kayotic.nl/blog/pork-tenderloin-the-autumn-way

Eenvoudig, maar heel lekker :Y
Ik ga em doen! *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 22 december 2013 @ 11:32:50 #196
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_134553077
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Jazeker! Iedereen heeft er na kerst nog een heel tijd van gegeten op boterhammen met allerlei soorten vleesbeleg en met rosbief was het in elk geval zeker ook een succes. :)

Bedankt voor je antwoord!
Gister een eerste poging gedaan en die bleef vloeibaar. Net snel nieuwe ingrediënten gehaald en nog een poging gedaan. Hopelijk lukt het, anders wordt het rosbief zonder toevoegingen. :')
pi_134563056
Hoi allemaal, ik maak voor 18 man een voorgerecht met rauwe zalm, groene asperges en een vissaus. Nou heb ik dit nog nooit voor 18 man gemaakt en vraag ik me af hoeveel gram zalm ik ongeveer per persoon moet inkopen. Het is een 5 gangen diner dat bestaat uit soep, 2x voor, hoofd en na. Ik ben bang dat ik teveel koop dus daarom deze vraag naar advies! :)
pi_134563248
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 13:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Kan ik ipv maiszetmeel aardappelzetmeel gebruiken?
Dat denk ik wel, ja.

wb de anijs. Ik vind anijs ook niet zo heel erg lekker en ik doe er de volgende keer eentje in ipv twee.

quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 12:37 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank, ik ben niet zo enorm van de opmaak, maar zal t overwegen. Op plaatjes zie ik hem ook wel vaak uit een cakevorm of zo, volgens mij, dat kan ook nog.

Verder heb ik steranijs vrij eenvoudig gevonden, maar nog geen shiitakes. Maandag nog eens kijken bij de jumbo, maar anders zie ik het somber in. Misschien dan maar met verse doen, en met fond als basis ipv bouillon ( of zou die fond sowieso een goed idee zijn)?
Jumbo heeft ze bij de andere gedroogde paddenstoelen en noten staan. :) Bij de groente en fruit.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_134563768
quote:
2s.gif Op zondag 22 december 2013 15:50 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat denk ik wel, ja.

wb de anijs. Ik vind anijs ook niet zo heel erg lekker en ik doe er de volgende keer eentje in ipv twee.

Ik ga er ook een in doen. Ga em dinsdag maken voor woensdag. Mocht ie mislukken kan ik nog gauw opnieuw boodschappen doen nml.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134569091
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 18:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Naast je asperges is dit vast ook heel lekker! En simpel! Wel een beetje lente-achtig, maar dat ben je met je asperges toch al. ;)
http://www.etenenzo.nl/blog/2012/07/janneke-maakt-klassieke-franse-doperwtjes

Ik maak mijn doperwtjes heel graag zo, en kan in de winter het beste met goede kwaliteit tuinerwtjes uit de diepvries (heel even onder de koude kraan om ze te ontdooien). Vind ik dan. :)
Dat ziet er goed uit zeg, dankjewel!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')