Wanneer je zo gaat beginnen, moet je veel verder gaan dan alleen maar mensen voorschrijven hoe ze moeten eten. Daarnaast zijn er indicaties dat niet alleen voedsel, maar domweg infecties voor bepaalde aandoeningen (voor hartaandoeningen zit Chlamydia in het verdachtenbankje) verantwoordelijk zijn. Verder zou je de werksituatie ook aan moeten pakken (stress!) en nog veel en veel meer.quote:Op dinsdag 17 december 2013 15:59 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Vele onnodige/voortijdige tumoren, hartaanvallen en andere gezondheidsmankementen. Is dat niet belangrijk genoeg voor jou? Ik weet dat de heren en dames libertariërs niet houden van strengere wetgeving om de burger te beschermen maar hoe kan je er nu tegen zijn dat je voeding objectief bezien (volgens alle maatstaven) gezonder is door troep er uit te laten.
Nee, GS, het gaat niet om de leeftijd die je haalt, het gaat er om hoe je die leeftijd haalt. Aan iemand die tot zijn 80ste gezond is en t/m zijn 70ste of wat dan ook blijft werken daar heb je als maatschappij heel wat mee raan dan aan iemand die rond zijn 40ste een ernstig hartinfarct krijgt met als gevolg torenhoge medische kosten en eventueel een groot gederft inkomen. Dat mensen ouder worden is op zichzelf geen probleem, zolang ze maar gezond oud worden. Langer leven => langer werken en bijdragen.
en kaas moet gewoon kaas zijnquote:Op donderdag 19 december 2013 17:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik zie geen enkel nadeel aan strengere regels voor etiketten tenzij je zwaar tilt aan een beetje extra inktverbruik.
Gewoon zo streng mogelijk maken die regels dus. Volledige en volledig juiste informatie eisen, aangeven met welke woorden/namen ze iets moeten aangeven (geen synoniemen toestaan) en met boetes strooien als ze zich niet aan de regels houden.
verkiezingstijd weer, laat de allergie aanduiding nou het minste probleem zijnquote:Op donderdag 19 december 2013 10:18 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ze gaan nu wel eindelijk eens wat aan die etiketten doen trouwens...
http://www.nu.nl/gezondhe(...)ten-duidelijker.html
'Etiketten op voedsel moeten duidelijker'
18 december 2013
De etiketten op voedingsproducten kunnen en moeten duidelijker worden, vindt de Tweede Kamer. Consumenten moeten snel te weten kunnen komen wat er precies in het eten en drinken zit.
Ook minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil dat etiketten helder zijn. Volgens haar zijn de regels hiervoor in Nederland al streng, maar er zijn nieuwe regels op komst.
''Goede etiketten zijn belangrijk. We willen als consument serieus worden genomen en niet misleid worden'', zei de minister woensdag in de Tweede Kamer. Zelf moet ze ook vaak met een leesbrilletje de etiketten doorgronden, vooral in verband met een allergie. ''Boodschappen doen duurt bij mij soms echt lang.''
De partijen in de Kamer ergeren zich al langer aan de moeilijke en soms onjuiste informatie op de verpakking. Een werkgroep is nog bezig met een actieplan, zei de minister.
Om verspilling van voedsel tegen te gaan, wil ze ook kijken of de houdbaarheidsdatum op verpakkingen kan worden verruimd. Veel producten zijn veel langer eetbaar dan de datum op de verpakking aangeeft, zodat mensen de spullen soms onterecht weggooien.
Jaarlijks wordt er vijfitg kilo per persoon aan voedsel verspild. Schippers gaat inventariseren om welke producten het gaat.
Wat verkiezings tijd is dat of bijna weer zover?quote:Op donderdag 19 december 2013 17:34 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
verkiezingstijd weer, laat de allergie aanduiding nou het minste probleem zijn
Ik had het over de tekst in jouw topic. Controleren van voedsel moet de consument zelf doen en niet de overheid. De overheid kan zichzelf nu al niet financieren en ik hoor jou in elk topic pleiten voor nog meer overheid. Mogen we ook nog wat overhouden om dat voedsel te kopen? Als je goed en eerlijk voedsel wil eten dan is dat gewoon te koop.quote:Op donderdag 19 december 2013 18:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Eh, hoe zie jij dat voor je? Waarom zou het voedsel duurder worden als je eerlijker en duidelijker op de etiketten meldt wat er in zit?
Ja en nee, waarom is er een deel van de bevolking dan naar mijn mening wat ongevoelig is voor penceline?quote:Op donderdag 19 december 2013 18:33 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Ik had het over de tekst in jouw topic. Controleren van voedsel moet de consument zelf doen en niet de overheid. De overheid kan zichzelf nu al niet financieren en ik hoor jou in elk topic pleiten voor nog meer overheid. Mogen we ook nog wat overhouden om dat voedsel te kopen? Als je goed en eerlijk voedsel wil eten dan is dat gewoon te koop.
Er staan woorden maar is het tekst?quote:Op donderdag 19 december 2013 18:44 schreef john2406 het volgende:
[..]
Ja en nee, waarom is er een deel van de bevolking dan naar mijn mening wat ongevoelig is voor penceline?
Dat hoord naar mijn idee de overheid voor te staan, en dan niet minder zout en smaakmakers ervoor in de plaats.
Dan zou ik zeggen laat het zout voor wat het is, want het bederft nu naar mijn mening al snel genoeg.
Laat staan met nog minde zout, toen er nog geen ijskasten waren werd het namelijk gerookt het bederflijke of dat wat net zonder koeling te bewaren was.
Als je je een beetje moeite doet is het best te ontcijferen hoor, vind ik.quote:Op donderdag 19 december 2013 18:45 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Er staan woorden maar is het tekst?
Als iemand op zoek is naar de Chinees op de hoek komt het als eerste zoekresultaat.quote:Op donderdag 19 december 2013 18:46 schreef john2406 het volgende:
[..]
Als je je een beetje moeite doet is het best te ontcijferen hoor, vind ik.
Ik wil het namelijk ook niet zo duidelijk hebben dat het bij de eerste hit op google eruit komt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |