abonnement Unibet Coolblue
pi_150223575
Ho, wacht even. Met zo'n dongeltje zet je 'n netwerkje op waarmee je gewoon die cam overal kan gebruiken, begrijp ik dat goed?

Dat zou geweldig zijn en betekent dat je dat ding dus (zoals je ook beschrijft) als babyfoon overal kunt gebruiken?
"If you're not a manc, you're a wank"
  maandag 2 maart 2015 @ 18:49:54 #77
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_150223618
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 18:48 schreef Eric_Cantona het volgende:
Ho, wacht even. Met zo'n dongeltje zet je 'n netwerkje op waarmee je gewoon die cam overal kan gebruiken, begrijp ik dat goed?

Dat zou geweldig zijn en betekent dat je dat ding dus (zoals je ook beschrijft) als babyfoon overal kunt gebruiken?
Yep, zolang je ook je laptop mee-neemt ;)
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  zondag 8 maart 2015 @ 23:33:02 #78
327191 RobertNL
For your gear.
pi_150446020
Enige tijd geleden kreeg ik de Vidonn X6 binnen, daarvan vandaag de review!



- Inhoudsopgave

1. Inleiding

2. De Vidonn X6

3. Bestellen & ontvangen
- 3.1 Unboxing
- 3.2 Design en bouwkwaliteit

4. Scherm

5.Een kijkje binnenin
- 5.1 System on a chip
- 5.2 Teardown

6. Software
- 6.1 De Apps
- 6.1 Het horloge
- 6.2 De tracking

7. Batterij

8. Connectie

9. Conclusie

- 1. Inleiding

Het begon ruim 2 jaar geleden in april 2012. Pebble begon zijn Kickstartercampagne die een van de meest succesvolle kickstarters aller tijden zou worden. Het begin van het wearable tijdperk.


Foto: Pebble

Zelf heb ik van het begin af aan interesse gehad in deze wearables. De Pebble was dan ook mijn eerste smart band. Toen in januari 2014 de Pebble steel werd aangekondigd heb ik de normale Pebble verkocht en een steel aangeschaft. Deze steel gebruikte ik tot voor kort nog dagelijks.

Ondertussen heb ik al een redelijke lijst met smart-devices. Waaronder een Pebble, Pebble Steel, LG G watch R, LG G watch en de Tommy die ik eerder heb gereviewd.


Foto: Lineup smart devices


Foto: Pebble Steel, LG Gwatch R, Vidonn X6

Bij het gebruik van Smartwatches krijg je onverminderd een aantal vragen:
- Waarom?
- Hoe duur?
- Wat kan je er mee?
- Is dit een Apple watch?

Nou, notificaties bekijken, tussen de 60 en 200 euro en nee het is geen Apple watch :+. Veel mensen vinden de Wear watches te duur, daarvoor heb ik dus de Tommy dus eens gereviewd (update van review komt er aan). Maar gezien een aantal mensen een Tommy nog te duur vonden ben ik eens gaan kijken of er niet een nog goedkoper alternatief was. Na een kleine zoektocht denk ik dat de Vidonn X6 wellicht wel als 'Smartwatch / tracker' kan dienen voor een kleine(re) prijs.
Hij heeft wellicht niet de vorm van een smartwatch maar wel diverse functies:

- Notificaties
- Tijd
- Tracking

Een simpele basis uitvoering van een Smartwatch dus:

Foto:Vidonn X6

Vidonn lijkt een jong Chinees merk dat zich heeft gericht op het maken van sport trackers. In deze lijn hebben ze een aantal verschillende trackers gemaakt de: X5, X6 en vermoedelijk komen ook de A4, A6 en A8 nog uit. Verder is er nog weinig te vinden over het merk Vidonn.

- 2. Specificaties

SOC (System on a Chip):
Fabrikant:Onbekend
Bluetooth: Bluetooth LE 4.0

Geheugen
RAM: Onbekend
Flash: Onbekend

Scherm
Formaat: 0,88 inch
Resolutie: 128 x 36 pixels (~176 PPI)
Techniek: OLED
Scherm: Plastic

Sensors
Gyroscoop: Ja

Afmetingen, gewicht & materialen
Formaat: 12 x 16mm (HxB)
Breedte: 60mm
Gewicht: 20 gram
Behuizing: Polycarbonaat
Bandje: TPU rubber

Batterij
Capaciteit: 45mAh
Voltage: 3.7V
Watt uur: 0.17Wh

Software
Compabiliteit: IOS 7, IOS8, Android 4.3+

Overige:
USB: Magneetlader

- 3. Bestellen & ontvangen

Op 2 februari heb ik de smartband bij DX besteld. Een dag later was deze al verzonden, Vervolgens stond 18 februari de postbode aan de deur met de X6. Vrij snel, zeker in de periode voorafgaand aan het Chinese nieuwjaar.

De Vidonn X6 koste op het moment van bestellen $30,90 bij DX, dit lijkt een tijdelijke campagne te zijn.

3.1 Unboxing

De Vidonn X6 komt in een simpel wit doosje met plastic folie er omheen:

Foto: Doosje

Op de achterkant van het doosje vinden we ook nog de specificaties:

Foto: Specificaties


Foto: Doosje binnenkant

Het doosje voelt stevig aan en biedt genoeg bescherming voor de lange reis van China naar Nederland. In het doosje zitten: De smartband, een extra (plastic) sluitclip, laadkabel en een boekje.


Foto: Inhoud doosje

3.2 De Vidonn X6





Foto's: Vidonn X6 design

De smartband ziet er simpel uit. Geen baanbrekend design; simpel en niet te opvallend zou ik zeggen.
Waar de Pebble steel een achterkant van metaal heeft is de Vidonn X6 gemaakt van plastic met een lichte coating. Hierdoor voelt de Vidonn X6 wel wat goedkoop aan.

De X6 heeft 1 knop, in vorm van een soort touchknop. Deze knop is gemarkeerd door de kleine stippeltjes in ruitvorm op de voorkant. Verder vinden we aan de achterkant van de X6 een oplaadpoort. De voorkant van de smartband bevat daarnaast nog een klein OLED scherm.

Het siliconen bandje van de X6 zit vast aan de rest van de behuizing, Het niet kunnen verwisselen van bandjes is een gemiste kans. Daartegenover staat wel dat je de meetunit niet kwijt kan raken zoals bij de Mi band of Vidonn X5.


Xiaomi Mi band tracker


Vidonn X5 tracker

Over het algemeen ben ik redelijk tevreden met het uiterlijk en de materialen die gebruikt zijn. Het voelt wellicht wat goedkoop aan maar het zorgt er voor dat de tracker niet zwaar is en snel vergeten als je hem draagt. Het bandje, dat niet verwijderbaar is, voelt tijdens het dragen ook niet verkeerd aan. Daarnaast is het bandje makkelijk te verstellen en zit het met het dubbele drukknoopje goed vast.

De lader is een simpele magneetlader met een (zeer) dun kabeltje. Hij klikt altijd goed op zijn plek (In tegenstelling tot Pebble) en laat niet (te) snel los.

De krasbestendigheid ben ik iets minder over te spreken, zoals hieronder te lezen.

- 4. Scherm


0.88 inch OLED scherm

De Vidonn X6 heeft een klein 0.8 inch OLED display. Dit zelfde scherm zit in meerdere trackers en heeft een 128x36 pixels resolutie. Het OLED scherm ziet er binnenhuis prima uit en ook buiten lijkt hij de afgelopen weken redelijk af te lezen.

Helaas bleek bij de eerste mooie lentedag het scherm niet voldoende helder om af te lezen te zijn, je moet schaduw maken om het scherm af te lezen. Dit is wel een gemiste kans, buiten op een terras zal je dus weinig hebben aan de klokfunctie van het apparaatje.

De afleesbaarheid / grote van de letters is afdoende, het scherm valt prima af te lezen en is niet te priegelig.

- 5. Een kijkje binnenin

Soms kijk ik graag iets verder dan de buitenkant van een toestel/object. In dit hoofdstuk doen we dat ook, helaas is er maar beperkte informatie en kennis van mijn kant aanwezig. Helaas is er niet meer bekend over de gebruikte chipset in de X6. Mocht ik hier later meer over vinden dan zal ik dit deel proberen te updaten. Wat we wel kunnen doen is een Teardown!

5.2 Teardown

Natuurlijk doen we die teardown niet zelf, daar hebben we natuurlijk de FCC hebt ;). Gezien de Vidonn X6 (of 1 van zijn aan hardware identieke broertjes) netjes een keuring heeft ondergaan zijn deze foto's gewoon beschikbaar.
De hardware van Vidonn die getest is bij de FCC is de X5, qua Soc en antenne is deze gelijk aan de X6, het scherm is wel iets kleiner.

De code waarmee je de Vidonn smartbands bij de FCC te vinden zijn vinden is: 2AB62





Foto's FCC keuring Vidonn X5 (klik voor grotere versie)


Screenshot: FCC report certificering

- 6. Software

Er is nog wel het een en ander te zeggen over de Vidonn X6. Zo is het niet open-source en/of is er geen SDK beschikbaar. Daardoor ben je volledig afhankelijk van de ontwikkelaars van het horloge.
Tot nu toe werkt dit allemaal nog goed maar hoe lang zal de support blijven lopen? Hoe vaak worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd en wat als dit stopt?

Het antwoord op bovenstaande vragen zal helaas luiden: Dan moet je roeien met de riemen die je hebt. Wellicht is Vidonn in de toekomst nog om te praten om iets open te geven, maar ik heb er een hard hoofd in.

Voor nu heb ik het software gedeelte opgedeeld in twee delen, de App en het band zelf. In beide delen zal ik de ervaringen met en gebreken van de software zo veel mogelijk proberen weer te geven.

6.1 De apps

Vidonn werkt al even aan deze smartbands getuigt de FCC certificering die op 4 mei 2014 is uitgegeven. Ondertussen is de app dus ook al even beschikbaar en zou de ontwikkeling opgang zijn.
De laatste update van de app was 4 maart 2015, daaruit blijkt dat Vidonn de app nog wel update.

De app van Vidonn is te vinden in de Playstore of in de IOS appstore




Screenshot: App icoontje & splashscreen

Wanneer je de app opstart krijg je na het het splashscreen direct het overzicht van de huidige dag te zien. Dit overzicht geeft het aantal stappen, afstand, calorieën en het aantal uren slaap van de laatste nacht weer. Daarnaast zie je hier de laatste tijd van synchronisatie. Als je op het kleine batterijtje drukt kun je tevens het batterijniveau ten tijde van de laatste synchronisatie zien.

Daarnaast staan er bovenin pijltjes, door deze pijltjes kan je vooruit en terug scrollen tussen verschillende dagen.


Screenshot: Startscherm / Data scherm

Onder aan het startscherm heb je 3 keuzes, data (die je hier boven ziet), friend en more.
Het Friend scherm geeft je de mogelijkheid om vrienden toe te voegen, hierbij kan je dus competities houden en vergelijken. Niet iets wat ik zou gebruiken, maar mocht je met meerdere mensen zo'n bandje aan schaffen dan kan het best grappig zijn.


Screenshot: Friend scherm

Door op het knopje ''More'' te klikken kom je in het menu terecht:


Screenshot: More/menu

In dit menu kan je verschillende onderdelen vinden, ik zal ze stuk voor stuk even bij langs gaan.
Allereerst het My bracelet onderdeel, dit onderdeel laat je de instellingen van je band managen.
(Dit was tevens een aanpassing met de update van begin maart, links het oude, recht de nieuwe versie van dit menu).


Screenshot: My bracelet

In dit menu kan je een aantal dingen aanpassen zoals het Alarm, de tijd waarbinnen je slaapt (dit herkent de band niet zelf!) en de tijd waarin de band geen notificaties moet weergeven.


Screenshot: Alarm, sleep en silent settings (laatste is hernoemt naar silent in laatste update)

Daarnaast kan je in het My braclet menu onder other settings overige dingen vinden. Onder andere firmware upgrades, welke notificaties de band moet weergeven. Het toevoegen van notificaties gaat zeer simpel. Je kan van letterlijk iedere APK in het systeem notificaties ontvangen (zo ver ze die geven). Handig dus!
Daarnaast vinden we anti lost dat zorgt voor een trilling bij een disconnect met veel opties (zie screenshot 2) en de mogelijkheid om het lettertype van de band hier aanpassen.


Screenshot: Other settings, Anti lost, lettertype[sub]


[sub]Screenshot: Notificaties


De search for bracelet is de plek waar je connect met de Vidonn smartband, het zoekt het bandje en zorgt dat deze (goed) contact maakt met je telefoon. Onder about kan je de versie van de app vinden.


Screenshot: Search for bracelet en About

Naar mijn idee is de app redelijk compleet, het zou wel leuk zijn als de app qua uiterlijk een overhaul kreeg. Met de laatste update en het nieuwe my bracelet menu lijkt het dat ze hier mee bezig zijn. Ik hoop dan ook dat ze dit in de gehele app gaan doorvoeren.

Al met al werkt de app wel redelijk, de grafieken zijn niet het allermooiste maar geven de informatie voldoende weer. Er zitten in de app veel meer grafieken en beelden dan hierboven weergegeven. Maar de informatie die hier op staat is voor mij nog niet heel nuttig.

Als je een goed totaaloverzicht wil hebben zou je ook de website van Vidonn kunnen raadplegen, hiervoor moet je in de app je account koppelen.


Screenshot: Website vidonn

6.2 De smartband
Op de band draait natuurlijk ook software. Hier zal ik ook alle functies weer benoemen. Tevens zal ik de gemerkte problemen weergeven. Ik heb zo goed en kwaad als het kan foto's van de interface proberen te maken.Niet de beste kwaliteit maar ik denk dat het er wel mee door kan ;).

Het scherm van de Vidonn X6 is niet allways on, hiervoor moet je altijd eerst een aanraking doen op het knopje. De eerste weergave die het bandje doet bij aanraking is de tijd. Bij een tweede aanraking gaat het klokje door naar stappen, derde aanraking calorieën en bij de vierde aanraking de afstand.



Foto: Tijdweergave, stappen, calorieën en afstand

Zoals ook al onder scherm aangegeven is het mooie heldere tekst die goed af te lezen is (maar bij veel zonlicht niet). Bij een lange klik op het knopje kan je de timer opstarten, hiermee kan je een workout los tracken en timen. Ook de stappen, calorieën en afstand worden dan los gemonitord.


Foto: 1 losse activiteit tracken

Naast het traceren van een losse activiteit zit er ook een anti-activiteit meting op. Mocht je een uur op de stoel zitten dan begint het horloge te trillen en geeft het een zittend tekentje weer. Dit werkt wel redelijk goed, op het werk gaat hij na een uurtje stilzitten regelmatig af ;).

Naast het traceren van je stappen kan het bandje ook je notificaties weergeven. Dit werkt wel redelijk het bandje trilt netjes als er een nieuwe notificatie binnenkomt en je kan de titel of tekst een stukje lezen. Uitzondering hier op is helaas Whatsapp hier wordt alleen het groepsgesprek en/of de persoon die het bericht stuurt weergegeven.Mocht het berichtje nu te lang zijn voor de twee beschikbare regels dan komt er een nieuwe ''pagina'' die wederom twee regels beschikbaar. Andere dingen zoals buienradar en mail worden ook prima weergegeven.


Foto: Berichtje

Wat betreft whatsapp is wellicht een workaround beschikbaar. In de Playstore staat een app voor de Vidonn X5 die deze mogelijkheid bied, gezien de identieke hardware van de X6 zou deze app ook voor deze kunnen werken.

Naast berichtjes worden ook inkomende gesprekken weergegeven op het scherm, wederom in combinatie met een trillend banje:


Foto: Bellen, inkomend gesprek

6.1 De tracking

De precisie van de tracking is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de software. Om dit te vergelijken heb ik diverse dagen de Vidonn naast mijn Mi band om gehad. Tijdens deze dagen ben ik geen rare of grote verschillen tegen gekomen. De verschillen zaten na een dag vaak op 20-50 stappen.


Screenshots, tracking

Hierboven dus een screenshot van de X6 en Mi band op de zelfde dag. Het verschil hierboven is prima te verklaren. Er mist bij de Mi band een stukje van zo'n 400 meter van het werk naar het station. De verschillen zijn mijn inziens dus in de marge.

- 7. Batterij

De batterij van de Vidonn X6 moet volgens de fabrikant ongeveer 14 dagen mee gaan. De eerste paar cycles waren merkbaar korter dan de 14 dagen en ik was daar dan ook een beetje teleurgesteld. Maar de derde cycle (en een update van het bandje later) ben ik redelijk tevreden.

Het bandje is nu bijna 7 dagen online en heeft nog 47% batterij, 10 dagen op een lading moet dan ook zeker lukken. Dit is inclusief notificaties en het trillen bij een disconnect.

- 8. Connectie

De stabiliteit van de connectie laat wel iets te wensen over. Dit is vooral te zien als je de ''diconnect'' functie aan hebt staan. Deze gaat momenteel wel een keer of 3 per dag af. Als ik vervolgens in de app kijk maakt het bandje net weer contact. De connectie is dus maar een enkele seconde onderbroken en herstelt zich zelf.

De afstand waarin het horloge gekoppeld blijft aan het horloge is verder wel prima. Een meter 7 of 8 is geen probleem.

- 9. Conclusie

Als je opzoek bent naar een activiteiten tracker met beeldscherm dan kan de Vidonn X6 best een leuk bandje zijn. Er zijn hier en daar helaas nog wel wat puntjes waar aan gewerkt moet worden binnen de app.

Opsomming minnetjes en plusjes:

- Krasbestendigheid
- Afleesbaarheid in zon
- Via app geen volledige Whatsapp notificaties
- Matige weergave grafiekjes in de app
- Privacy?

+ lange batterijduur
+ Notificaties van berichten en telefoontjes
+ Prijs
+ Tracking van activiteiten
+ Website met uitgebreide tracking informatie

_________________________________________

Ik wederom proberen om bij een shop weer wat korting te regelen voor dit item. Mocht dat lukken dan zal ik de coupon hier posten.
MisterTao.com / Buyincoins - recommender: RobertNL
Reviews/mindfarts: http://gearbullet.tweakblogs.net/
  maandag 9 maart 2015 @ 21:20:44 #79
388071 funky_fart
What do I smell here?
pi_150475058
*oeps*

[ Bericht 96% gewijzigd door funky_fart op 10-03-2015 00:17:06 ]
  maandag 9 maart 2015 @ 21:23:26 #80
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_150475220
- Ach so, oops, dit is het review topic, niet voor discussie. :P ->

[ Bericht 35% gewijzigd door shiz op 09-03-2015 21:29:24 ]
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_150571662


Ik heb de AK435; deze geeft een horizontale en verticale lijn.
Er is ook nog de AK455 maar deze biedt IMHO niet iets extra's.

Ding is puur eenvoud zoals je kunt verwachten; 2 AA-batterijen erin; op juiste hoogte plaatsen en aanzetten. Laser zet zichzelf waterpas en piept zolang die dat niet is.
Met een paar goede batterijen erin kun je dit ding in de hoek van een ruime kamer zetten (±8 x 4m.) en heb je dan een duidelijke lijn op de muren staan.
Een grotere ruimte werkt ook wel; zeker als je wat minder invallend licht hebt.

Die 360º waar ze het over hebben betekend dus niet dat je een 360º lijn rondom hebt; maar dat je het geheel kunt draaien boven op een 5/8" mount.

Niet echt goedkoopste die er is; maar ik had het wel gehad met rondzoeken welke ik moest hebben.
Daarnaast wat ik niet de meeste goedkopere versies niet zeker van dat deze automatisch waterpas gingen en niet gewoon een lijn projecteren. (en welke dus niet per se een lijn weergeven die waterpas is).
  zaterdag 14 maart 2015 @ 15:58:37 #82
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_150634370


Quadcopters is echt iets van de laatste jaren. Na alle single rotor, double rotor’s kan je nou al een paar jaar quad-rotor helikopters kopen. Maar als je op de prijs lette waren ze eigenlijk altijd onbetaalbaar. Tot de Hubsons en andere mini-quadcopters opkwamen. Daarvan heb ik er dus eentje gehad, ergens is daar ook een review van.. maar deze nieuwe review is natuurlijk veel interessanter. Want de volgende stap wat betreft quadcopters na de kleine Cheersons van 5 a 10 cm is toch wel dit model van Syma. Deze Syma X5C is een stuk groter en volwassener in zowel het vliegen als de hele feel die de quadcopter je geeft als je hem gebruikt.




De Syma X5C is een van de nieuwste helikopters van het speelgoedmerk Syma. Dit merk heeft zich in de afgelopen jaren echt een naam toegeëigend op het gebied van afstand bestuurbare toys. Onder andere met de S107 (een echt leuke beginners dual rotor heli), en met de X5C zetten ze die lijn goed door.



De X5C is een quadcopter, heeft dus vier propellers. De propellers hebben een tip-to-tip lengte van 13,5cm, dat betekend dat ze dus best wel groot zijn en lekker veel lift kunnen creëren. De gehele body is 31 bij 31 centimeter (exclusief de propguards). De verbinding met controller verloopt via de 2,4Ghz band en de camera die onderaan de copter zit is uitgerust met een 2MP sensor en neemt op op een Micro-SD kaartje.

Overige specs:
• Formaat: 31x31x8cm
• Functies: Standaard vliegen, 3D-flips, Camera
• Gyroscoop: 6 assige sensor
• Frequentie: 2.4 Ghz
• Batterij: 3.7V 500mAh (usb re-charable)
• Range: Ongeveer 50m
• Camera: 2.0 megapixel
• Gewicht: 700gram



De X5C wordt geleverd in een redelijk grote doos (50x30x9 cm). Hierin zit de voor-geassembleerde X5C, de controller, de batterij en USB-oplaadkabel, propguards, schroevendraaier (voor de propguards), vier extra rotors en een gebruikshandleiding.
De handleiding is wel een redelijke-must have als je nog niet zo ervaren bent met quadcopters. Hier staat namelijk duidelijk in uitgelegd hoe je hem moet ‘trimmen’ voordat je er goed mee kan vliegen. En ook hoe de extra features, zoals de camera gebruikt kunnen worden. De vier extra rotors heb ik nog niet hoeven gebruiken, maar het is fijn dat ze erbij geleverd worden.



De helikopter zelf bestaat uit een witte body die uit twee kunststof delen bestaan. Aaan de uiteindes zitten de motors die met een overbrenging de propellers aandrijven. Optioneel kan je aan de onderkant een soort van landingsgestel bevestigen en aan de uiteinden de propguards om de rotors te beschermen. Voor mij wel echt een must, dat beschermen aangezien ik indoor veel vlieg en nog niet mega-ervaren ben, hoewel dit wel de vliegervaring licht beïnvloed. Op mijn X5C zit ook een camera (vandaar de “C”), deze zit op het batterijklepje geschroefd aan de onderkant van de quadcopter en zit met een apart kabeltje verbonden met de chip. Deze kan je dus ook loshalen mocht je dit willen.

De controller is een redelijk geavanceerde controller met ingebouwd LCD-scherm. Op het LCD-Scherm kan je aflezen welke modus je zit, hoeveel throttle je geeft, batterij van je quadcopter en het signaal-bereik van je controller. Best een handige tool dus met wat extra informatie om goede controle te houden.
De rest van de controller is redelijk standaard, twee sticks voor control, wat trim knopjes en een mode-switch knop. Ook vind je op de controller een “looping” functie en een knop om een foto te maken of de video stand aan te zetten. De controller werkt met vier (niet bijgeleverde) AA batterijen.





Voordat je gaat vliegen met de X5C moet je eerst de trim bijstellen zodat hij stil in de lucht blijft hangen als je niets doet. Bij mij was dit bijna niet nodig, dus de fabrieks kalibratie was prima gedaan.
Dan kan je echt gaan vliegen, om te beginnen heeft de Syma twee modes “H” en “L”. Een rustige modes en een extremere modus. In de rustige modus zijn alle controlls gewoonweg minder direct, dus best fijn als je een beginner bent!

De vliegervaring met de X5C is echt een heel ander gevoel als met de kleine cheerson/hubsons. En dan bedoel ik in positieve zin, de X5C geeft je een stuk minder nerveus vlieg gevoel. Hij hangt lekker in de lucht en bochten maken is ook een stuk fijner. Alleen het om de as draaien geeft voor mij nog een beetje een nerveus ‘vlieg gevoel’.

Eerst heb ik de X5C voornamelijk binnen gebruikt wat prima kan, alhoewel je een redelijk grote/hoge ruimte voor nodig hebt. En daarna ook buiten wat geprobeerd. En tot mijn verbazing ging het buiten eigenlijk verassend goed. De X5C kan prima tegen wat wind, zelfs met best veel wind is hij nog te controleren. Dus ik zou hem een volwaardige binnen/buiten vlieger willen noemen!

Een gimmick waar je wat meer ruimte voor nodig hebt bij deze X5C is de “flip modus”. Met een combinatie van een knop en een joystick richting maakt hij die kant een ‘looping’ op. Ziet er heel leuk uit, maar het heeft natuurlijk geen functie (dit kan trouwens niet als video aanstaat).

In deze video kan je de X5C in actie zien:


Vliegen in het donker is door de ingebouwde lampen best een interessante ervaring en prima te doen, alhoewel je moet zorgen dat je niet verblind wordt door de ingebouwde leds.
[TIP: Houd de quadcopter stabiel op de grond terwijl je hem synchroniseert. De gyroscopen kalibreren zich dan heel kort even, dus in platte uitgangspositie de controller en quadcopter aanzetten. Dit resulteert in een stabiele (begin van de) vlucht. ]


De X5C heeft een in/aangebouwde camera aan boord die foto’s en video’s kan maken tijdens het vliegen. Hij is op afstand te bedienen met de controller en zou als het goed is 2MP kwaliteit moeten geven.

In de twee onderstaande video’s kan je zien wat voor resultaat dat geeft, binnen en buiten:
(Het zijn raw-footage filmpjes, dus er valt eigenlijk niet heel veel interessants te zien, en let op! Geluid kan hard zijn)

Binnen beelden:


Buiten beelden:


Overall is het niet echt kut maar de beeldkwaliteit is ook niet goed te noemen. Leuk voor wat spelerij maar voor het serieuze werk zal je toch echt weer een slag groter moeten gaan in quadcopter land. De 2MP sensor is niet echt geschikt voor bewegende beelden zoals te zien is in de stukjes waarbij de quad ronddraait. Ook bij weinig licht geeft de camera maar matige kwaliteit beelden af. Alhoewel ik de beelden beter vind dan ik had verwacht, helemaal als hij wat hoger in de lucht hangt en je het detail niet zo mist.



Omdat de camera maar matig is en ik eigenlijk wel wat betere beeldkwaliteit wilde ben ik aan de slag gegaan met een aanpassing. De bijgeleverde camera er af en een gopro er op. In mijn geval een Sj4000. De normale camera kan je redelijk eenvoudig loshalen (1 kabel en 2 schroefjes). De Sj4000 heb ik uitgerust met wat industrieel klittenband en ook op de X5C aan de onderkant een klein stukje klittenband.. voilà.

(kleuren zijn een beetje raar, ik weet niet wat ik aan de instellingen gekloot heb.. maar het gaat om vliegervaring met de Sj4000)

Zoals je kan zien beïnvloed het extra gewicht van de sj4000 de vliegeigenschappen behoorlijk. Eigenlijk is het te zwaar, maar het gaat net. Leuk om geprobeerd te hebben maar niet heel praktisch, ook de vliegtijd gaat naar beneden van 6 minuten naar ongeveer 1,5 minuut.



De Syma X5C gaf me eindelijk echt het gevoel een quadcopter te hebben in vergelijking tot de speeltjes van Hubson/Cheerson. De vliegeigenschappen zijn uitstekend te noemen zowel in beginners als expert modus. De camera had van mij wat beter gemogen of gewoon weggelaten mogen worden. Maar overall gezien is de X5C echt z’n geld wel waard, het heeft mij al menige uurtjes aan speelplezier opgeleverd! En in situaties waar redelijk at licht is kunnen de camera beelden toch ook nog wel leuk zijn.

Wil je de Syma X5C ook kopen?
Bij Lightake heb ik hem vandaan voor ongeveer 52 usd Link.
Of koop de versie zonder camera voor ongeveer 40 dollar, de Syma X5 Link.
Of kijk voor meer informatie op de officiële product pagina van de Syma X5C op de Syma toys website. En de handleiding online linkje.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_150834321


Vandaag een review over de Jiayu S3, 1 van de flagship smartphones uit china.
Ik heb de Jiayu S3 als opvolger gekocht voor de door mij eerder gereviewde Jiayu G4s.

Ik was eigenlijk nog zeer tevreden over de Jiayu G4s, toch ben ik uiteindelijk overstag gegaan.
Met name door de prijs/kwaliteit, maar met name omdat ik een early-adopter ben :P.
In deze review probeer ik een algemeen beeld te geven over hoe ik de S3 heb ervaren.
Voor de mensen die niet graag lezen, onderaan staat uiteraard de videoreview die vrijwel dezelfde zaken behandelen als in deze tekstuele review.
Lees/kijk ze!
Groet,
Downstar



Zoals ik in de inleiding al aangaf was 1 van de redenen om te upgraden naar de Jiayu S3, de prijs.
Het toestel is te koop bij Pandawill voor 189,99$wat ongeveer 180 euro is met de huidige koers ( :'( ).
Wat mij betreft nog een goede prijs kwaliteitverhouding, maar het is toch zonde dat de koers zo gekelderd is.

Vaak zijn er nog wel coupons of acties(happy hour) beschikbaar voor de Jiayu S3 bij Pandawill. Dus mocht je hem aanschaffen altijd even kijken of er niet wat loopt :P. (sowieso altijd even in chinaprices.us kijken waar iets het goedkoopst is.)

De S3 was bij Pandawill iets duurder op het moment dat ik hem aanschafte dan andere webshops.
De reden om toch bij Pandawill te kopen is het feit dat ze mij verzekerde dat hij daar op voorraad was en dat hij binnen 1 werkdag zou kunnen worden verzonden.

En dit was uiteindelijk ook zo, na het bestellen werd hij netjes de volgende dag op de post gedaan.
Ik heb het toetel middels DHL laten verzenden en had hem binnen 3 dagen in huis!
Echter moet (er altijd) rekening worden gehouden dat het product de grenswaarde van 22 euro overschrijdt waardoor het pakker in aanmerking komt voor BTW + Inklaringskosten.

Gelukkig kwam mijn pakket zonder extra kosten aan.

Het pakket was goed verpakt zoals ik van Pandawill eigenlijk altijd wel gewend ben.
De Jiayu S3 zit in een simpel kartonnen doosje. In mijn geval een Internationale versie.
Ook iets wat mij was beloofd door Pandawill, dus ook daarin zijn ze hun belofte nagekomen
Ik zeg die even expliciet omdat er ook versies zijn die speciaal zijn gemaakt voor de Chinese markt.
Deze telefoons bevatten een andere ROM, waarbij Apps van google ontbreken. (Je hebt dus ook geen Playstore!). Een kleine opmerking die gemaakt moet worden is dat het installeren van een International ROM (met google playstore/apps) op een chinees toestel eigenlijk ook een fluitje van een cent (mits je de benodigde bestanden hebt :P) is. Toch is het voor mensen met niet al te veel technische kennis misschien een strop. Let daarom even op welke versie je koopt (mocht je hem niet bij Pandawill kopen).



In het doosje zitten naast de telefoon de volgende dingen:

- Extra screenprotector
- Europese Adapter
- Handleiding
- Transparante (blauwe) Jiayu backcase

Dan komen we aan op de punt waar we naar de specificatie van de telefoon gaan kijken.
Wat maakt deze telefoon nou bijzonder?



Voor mij springt in iedergeval de Octocore er uit,
Een octocore? Hmmm dat had de G4s toch ook al? 'Das toch nie bijzonder?'
Jawel, dat is wel bijzonder! De SoC is namelijk gebaseerd op een 64 bits architectuur.
Hiermee kunnen berekeningen een stuk sneller en efficiënter worden afgehandeld dan de octocore SoC uit de Jiayu G4s. Een bijkomend voordeel is dat hij ook gemiddeld 30% minder stroomverbruik heeft!

Als we het dan toch over stroomverbruik hebben komen we misschien wel op het meest energie slurpende component in deze telefoon, het impulsante 5.5 inch Full HD scherm.

Het scherm is als je van een 4,7 inch scherm komt wel even wennen. Maar na een week was ik al er al aangewend en vond ik de G4s maar klein en onhandig :P..

Doordat het scherm vrij dunne bezels heeft valt het toestel qua grote eigenlijk best mee.
Het blijft natuurlijk een log ding, maar voor mensen met normale tot grote handen is het eigenlijk nog prima te doen vind ik.

Om toch nog zeker 1,5 a 2 dagen door te komen met de S3, heeft Jiayu er een 3000-3100 mah batterij in gestopt. Vroeger kon je nog wel eens twijfelen over de echtheid van de Mah's in chinese telefoons maar dat zit bij Jiayu wel snor. In de G4s zat ook een 3000 mah, echter is de Jiayu S3 niet compatibel met deze batterij! De S3 is platter en langer.



Verder valt er uit de specificatie(zie hieronder) en het plaatje hierboven op te maken dat de telefoon beschikt over Dual Sim. In dit geval Dual Micro sim. Tegenwoordig is dat niet meer zo bijzonder, vrijwel elk chinees toestel heeft deze optie. Wat wel weer mooi is dat in deze nieuwe MTK6752 processor 4G op de SoC zit! 4G wordt dus ondersteund zonder aparte chip nog in de telefoon, maar het zit dus ingebakken.

De Jiayu S3 draait momenteel op Android 4.4.4 (kitkat) en doet dat met een eigen launcher.
Thema's zijn makkelijk aan te passen met een app genaamd themes.
Dit zal voor de android liefhebber niet vreemd in de oren klinken, android is uitzich zelf al redelijk naar eigen smaak in te richten.

Zeer waarschijnlijk komt Jiayu ook eerdaags met een Android 5.0 ROM voor de S3.
Niet alleen de nieuwe functionaliteiten bieden mogelijk meer dan met extra 4.4, er zou ook snelheidswinst geboekt moeten worden.

Volgens een artikel op tweakers ( zie: http://tweakers.net/revie(...)e-en-prestaties.html) is er met de komst van Lollipop nog een voordeel te behalen. Android 5.0 kan namelijk (beter) omgaan met de SoC doordat deze ondersteuning heeft voor 64bit-ARMv8-instructies. Zie hieronder het citaat uit desbetreffende artikel:

'Cortex A53 is de opvolger van de Cortex A7-kern, die tot nu toe veel in midrange-telefoons gebruikt werd, en kan overweg met de nieuwe ARMv8-instructieset, die 64bit-compatibel is. Volgens chipontwerper ARM moet de A53 tot veertig procent sneller zijn dan de A7, al zullen dergelijke verbeteringen alleen in specifieke benchmarks behaald worden. Dankzij de 64bit-ondersteuning zullen apparaten met een A53-soc in de toekomst nog beter worden. Android Lollipop maakt namelijk gebruik van die 64bit-ARMv8-instructies, waardoor een telefoon als de Desire 820 net wat sneller moet werken als hij eenmaal de update naar Android 5.0 ontvangen heeft.'
Meer informatie over 64 bit en android kun je hier vinden:
http://www.androidplanet.nl/spotlight/64-bit/


Dan komen we op het hoofdstuk design en bouwkwaliteit.
Het design is vrij simpel en daarvan ben ik wel gediend. Het scherm valt daarin vooral op aan de voorkant.
De backcover aan is leverbaar in het wit en in het zwart, al is zwart eerder grijs.
Deze voelt erg glad aan vind ik, waar bij de Jiayu G4s nog een rubberized laag over de backcover was gedaan om voor grip te zorgen. Is bij de S3 eigenlijk niks gedaan om grip te krijgen.

Aangezien het toestel toch wel wat aan de grote kant is kan het voor mensen met kleine handen toch lastig zijn om het toestel goed te kunnen houden.

Een klein nadeel aan het design vind ik de plaatsing van de knopjes(Power/Volume up-down)
Deze zitten allen aan de rechterkant. Ik ben zelf voorstander van een design waarbij de powerknop rechts zit en de volume up-down aan de linkerzijde. Ik ben er inmiddels wel aangewend maar het kan wel lastig zijn wanneer je bijvoorbeeld je telefoon in een autohouder plaatst. Je hebt dan de kans dat het powerknopje in de weg zit als je het toestel in het midden wil klemmen.

Foto's zeggen immers meer dan duizend woorden, dus bekijk zeker even de foto's.
(let op: op Onderstaande foto's heb ik een Glass screenprotector zitten, hierdoor heb je een iets dikker glaslaagje op je scherm en heb je iets meer reflecties!)

Het originele scherm heeft uiteraard geen opstaande glas randjes :P
Op de foto's zie je onder andere de dubbele speaker, Notificatie led + sensors, dual flash etc.












Over de bouwkwaliteit kan ik kort zijn, meer dan prima.
Eigenlijk wat je mag verwachten van Jiayu.

De backcover kon dus wat beter qua 'gladheidbestrijding :P' en misschien ook wel qua stevigheid.
Het covertje voetl wat fragiel aan als je het van de telefoon haalt. Echter is het wel zo dat deze erg flexibel is en dat daarmee breukjes of scheurtjes eigenlijk niet zo snel zullen ontstaan.

Verder voelt de behuizing solide aan en zijn er geen rare kraakjes of dergelijke te horen.
Ook heb ik geen scherpe randjes gevoelt.

Een puntje wat ik onder bouwkwaliteit vind vallen is het scherm. Allereerst kunnen we dan kijken naar het oppervlakte, het glas zelf dus. Het is tegenwoordig niet meer zo bijzonder maar ook dit toestel komt met een Gorilla Glass protectie. Dit houdt in dat het toestel (meer) krasbestendig is.

Toch is eerder gebleken dat dit niet inhoud dat krassen dus helemaal niet meer mogelijk zijn op het scherm, het is alleen wat lastig om ze te krijgen. Vandaar dat ik een extra screenprotector heb besteld van gehard glas. Hiermee bescherm je dus je daadwerkelijke scherm tegen krassen, maar met name ook tegen het breken van het scherm tijdens een val/impact. Welke voordelen het nog meer heeft kun je makkelijk op google vinden ?
Voor mij is de Jiayu S3 het eerste toestel dat ik ontvang met een Full HD resolutie(1080x1920) en zodoende zag ik nu pas wat een verschil het alsnog geeft ten opzichte van een HD resolutie.
Deze was welliswaar bij de G4s op 4.7 inch.
Om even aan te tonen hoe het scherm zich laat vergelijken met eerder genoemde telefoons zie je hier een vergelijking van kijkhoeken uit verschillende standen. (kijk ook zeker even het de video review, daarin zijn kijkhoeken misschien wat beter te zien)

Beide toestellen zijn ingesteld op de volledige brightness, de camera is onderbelicht met -2

Links de S3 VS rechts G4S vooraanzicht


Links de G4s VS rechts S3 Bovenaanzicht

Links de S3 VS rechts G4S onderaanzicht

Links de S3 VS rechts G4S rechter onderhoek aanzicht

Boven de S3 VS onder G4S rechter zij aanzicht

Onder de S3 VS Boven G4S Linker zij aanzicht

Onder de S3 VS Boven G4S linker bovenhoek aanzicht

Uit de kijkhoeken is te concluderen dat de G4s(let op oude scherm*) het beter doet dan de S3.
Echter is dat alleen vanuit een bepaalde hoek. Het vooraanzicht(uiteraard de belangrijkste kijkhoek :P) is nagenoeg gelijk op beide toestellen en is qua contrast prima.

[i]* zie voor een vergelijking van nieuw en oude jiayu G4S schermen deze post van mij:
DIG / [Chinese Smartphones] #42 - Android Phone uit china

Ook heb ik het scherm vergeleken met de G4s op een backlight test.
Door te kiezen voor zwarte achtergrond kan men bekijken in hoeverre de backlight egaal is.
En in hoeverre er bleeding onstaat.



Links de S3 vs Rechts de G4s

De bleeding bij de S3 lijkt dus wat meer te bleeden, het dit is gewoonweg omdat de brightness hoger is bij de S3. Er opzich wel een mooie egale belichting en echte hotspots qua licht zijn er niet te zien.
Dan komen we op de misschien wel het belangrijkste punt van een telefoon,
en ja.. dat is nog steeds bellen :D !
De gesprekskwaliteit wordt gevormd door de microfoon, de spraak microfoon zit aan de onderzijde van het toestel. Om het de gesprekkwaliteit te verbeteren is er ook een background microfoon.
Deze microfoon filtert achtergrond geluiden weg om de spraak helderder te maken. De kwaliteit is naar mijn beoordeling ook zeker prima te noemen. De oorspeaker is echt prima.
Mijn eerste belletje met de S3 was ik eigenlijk vrij verbluft, de speaker was luid en duidelijk.
Het toestel ondersteund Voice HD, dus mogelijk heb ik een gesprek met voice HD gehad.
Het was in iedergeval wel erg goed.

De backspeaker is in de S3 in dual mode uitgevoerd, dit moet met name de schelheid en het holle geluid uit smartphone speakers weg halen. En dat gebeurd ook redelijk goed al kan de speaker zeker beter ben ik van mening.
Het bereik van de telefoon is meer dan prima, zowel GSM als het 3G netwerk.
(speedtests etc. komen in het volgende hoofdstuk)

In het prestatie tabje wil ik jullie de verschillende prestaties laten zien van dit toestel.
Hierbij moet je denken aan o.a camera, Antutu benchmarks, GPS , speedtests, WIFI bereik etc.

Kijkend naar het toestel dan zien we de standaard Jiayu launcher.
Dit is een vrij basic schil van jiayu met enkele herkenbare widgets zoals de platenspeler muziek widget en de galerij/foto widget. Deze schil is daarnaast makkelijk aan te passen met een thema's.
Zelf ben ik niet zo van dat uitgewerkte inconen, laat mij het maar lekker simpel bij de stock android iconen houden.




De widgets zijn ook vrij makkelijk uit te schakelen.

De Internationale ROM waarmee de S3 bij mij werd geleverd is verder niet voorzien van (hardnekkige!) chinese apps.
Er staan dus geen gekke chinese apps op. Aanwezig zijn de standaard google apps waaronder een volledig werkende playstore. Het toestel kan uiteraard in de Nederlandse taal worden ingesteld.
Root toegang is makkelijk in en uit te schakelen doormiddel van het omzetten van het SuperUser schuifje in instellingen > Beveiliging.



We gaan maar verder met de camera.
Aller eerst de backcamera, dit is een Sony IMX214 13 F2.0 megapixel camera inclusief dual LED-flitser. Waarmee je in de donkere situaties nog steeds goede foto's kunt maken.

De camera app is gewoon de standaard google android camera app en heeft verder geen uitleg nodig denk ik. We kunnen beter kijken naar wat foto's en indien waar mogelijk vergeleken met de G4s.

Eerst zal een foto volgen van de Jiayu G4s daarna van de S3 in dezelfde situatie.
(foto's zijn uiteraard aanklikbaar om origineel formaat te openen)









Uit de vergelijking is te zien dat het contrast wat levendiger is qua kleuren in de S3.
Het is naar mijn mening net genoeg, het maakt de foto wat spannender om naar te kijken zonder dat je gelijk een te nep beeld krijgt. De scherpte van de de foto is genomen op standaard settings en is zeker prima te noemen!

Nog wat andere foto's zijn hier te vinden:


De frontcam is in mijn geval een stuk voorruit gegaan in scherpte. De Jiayu G4s frontcam zag er bij mij nog al ongefocust uit. Nu kan het zijn dat dit een probleempje was in mijn specifieke G4s, maar dat weet ik niet zeker. De frontcam heeft met 5 megapixel genoeg kwaliteit om een leuke videochat te doen. Ook in het donker presteert de camera naar verassing nog prima

Het toestel haalt een hele goede score in Antutu, met de komst van lollipop (Android 5.0) zal dit ongetwijfeld nog een beetje omhoog gaan. Daarmee scoort de S3 net iets onder de Samsung Galaxy S5.
'Ik koop geen china telefoons meer. Die GPS chips uit mediateks zijn echt zo ruk'
Ik heb heb het menig china shopper horen zeggen en ik kan ze er niet direct ongelijk geven, maar toch ook niet echt gelijk. Ik ken schrijnende verhalen over mediateks waarbij er totaal geen fix gevonden werd. Bij mijn G4s was het nog zo slecht nog niet, maar duurder het soms wel lang voor dat hij de fix gevonden had. Toch had ik gemiddeld wel een fix binnen een minuut.
Met een navigatie app als TOM-TOM was het navigeren dan ansich best te doen, toch was hij je af en toe wel eens kwijt en kreeg je daardoor rare situaties en herberekeningen van routes.

In de nieuwste Soc is GPS sterk verbeterd, en zijn er zelfs 2 alternatieven bij gevoegd namelijk GLONASS(Russische Satellieten en Beidu(china) om je locatie te bepalen. En ik moet zeggen dat ik ECHT ECHT ECHT tevreden ben over de huidige locatiebepaling. Ik vind een binnen 30 seconden zeker een fix, en vaak nog wel sneller! Mijn locatie wordt op de meter nauwkeurig gelogd en blijft stabiel. Op sommige momenten heb ik zeker 21 satellieten in beeld en gebruik ik er zeker 18 (inclusief glosnass) van!
op de G4S vond ik er soms maar 10 en dan was ik blij als ik er 6 van kon connecten!)

Ik ben de locatiebepaling eens grondig gaan testen en ik kan er zelfs weer mee geocachen,
ik heb het toestel zeker 3 weken nonstop elke dag gebruikt om verschillende werklocaties te bezoeken en ik heb echt geen enkel moment het signaal verloren of een misberekening gehad!

Met deze sterke verbetering komt een china smartphone nog weer dichter bij de Europese kwaliteit die we gewend zijn van telefoons zoals Samsung/HTC etc.



Zo kan ik eigenlijk ook niet klagen over de stabiliteit en bereik van het WIFI signaal. Dit lijkt zelfs ten opzichte van de G4s iets verbeterd.(zie screen 1 vs screen 2)
Deze meer dan uitstekend. Op +- 10 meter(en enkele betonnen muren) van de router af haal ik nog een prima verbinding met een prima snelheid.


Zoals ik in de specificaties heb aangehaald heeft het toestel beschikking over 4G.
Echter heb ik zelf niet de beschikking over een 4G abo, dus heb ik even een screentje gepikt van mijn mede review china shopper RobertNL (thanks :) !)



Prima snelheden zijn te halen dus!
Een ander belangrijk punt is natuurlijk, Hoelang kun je nu met een accu doen?
In het toestel zit dus een 3000-3100 mah batterij, hiermee zou je zeker 2 dagen bij normaal gebruik moeten halen. Ik heb een screentime (met +- 70% brightness) van ruim 5 uur met nog 11% over.
Misschien haal jij wel meer of minder uit jebatterij, maar dit is erg gebruikerafhankelijk.




Nouja dan breiden we er zogoed als maar een eind aan, uiteraard in de vorm van een conclusie.

Pluspunten:
++ Locatiebepaling(GPS/GLONASS/BEIDU!)
+ 64 bit SoC
+ 4G ondersteuning!
+ Camera
+ Geen Bloatware aanwezig
+ Prijs
+ Accu
+ Full HD

Nadelen:
- Design(knopjes)
-Backcover
- Kwaliteit videopname


Uiteraard heb ik voor de luie of misschien wel erg fanatieke mensen ook weer een video review gemaakt. Hiermee hoop ik een nog duidelijker beeld te geven van deze telefoon.
Vrijwel alle punten uit deze review worden daar nog eens uitgelegd.

Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een likeje op de video in Youtube van harte welkom.

Mochten er nog fouten in deze review staan(ongetwijfeld spelfouten, ik heb de tekst verder niet gecontroleerd en vrij vlot getypt dus :P..) dan mag je me even PM/DM'en

Downstar
pi_151440108
Heb nu een week met mijn M52 kunnen spelen :)



OS Android 5.0 Lollipop (OTA)
CPU MTK6752 OCTA CORE 1.7G MHZ 64 BIT CPU
GPU GPU: ARM MALI-T760
Size (mm) 152*78*8.2MM(L×W×H)
FREQUENCY(BAND)(MHZ) 2G GSM: 850/900/1800/1900MHz;
3G WCDMA: 850/900/1900/2100MHz;
4G FDD-LTE: B1/3/7/20 (800/1800/2100/2600) (Standard).
Rear camera 13.0MP AF with True Flash LED camera
Front camera 8.0MP + 88° Wild-angle Front-facing Camera
Screen 5.5" HD 1280*720 IPS OGS Full lamination technology
Internal Memory 2GB RAM +16GB ROM
External Memory Micro SD card ( T-FLASH card), max 64GB
Capacity 3200mAh integrated lithium polymer built-in battery
Charger INPUT :100-240V, OUTPUT: 5V-1000mA quick charge
SIM card Support Dual Sim dual standby
Bluetooth BT4.0
Sensor Light sensor , G-sensor , P-sensor, Gesture sensing
OTG Support
GPS GPS, A-GPS
Network 4G LTE, 3G, EDGE, GPRS, EGSM ,WAP, WI-FI
Color Changeable backcover: white, blue, orange, black
Certification CE/Rohs
Accessories 1*USB cable, 1*multi-language user manual, 1*charge,1* box
Language English, Spanish, Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Italian, German, Dutch, French, Polish, Romanian, Turkish, Russian, Arabic, Indonesian, Malay, Thai, Vietnamese, Hindi, Hebrew, Simplified Chinese, Traditional Chinese.


Tot zover de officiele specs. Als je over die lijst gaat ziet het er behoorlijk uit. Een 64bits octacore processor in de vorm van de MT6752, dat is toch wel een krachtpatser op dit moment. 2GB geheugen en 16GB opslag, degelijk.
5,5” IPS OGS, lekker groot en helder, wel maar 720P. 13MP camera, ook dat klinkt leuk. En dan de 3200mAh batterij, mooi! Dat zou er voor moeten zorgen dat je niet al na een halve dag aan de noodstroom moet.
De specs beloven een hoop, maar hoe zit het in de praktijk?

Design & Bouwkwaliteit.

Veel mensen zullen nog nooit gehoord hebben van Mlais. Het is dan ook een redelijk onbekend merk nog met maar echt weinig nieuws het afgelopen jaar. Maar 2015 pakken ze flink uit alvast. Eerst was daar de M9 die vrij goed werd ontvangen. De M9 was een echte sub $99 telefoon, met goede specs voor een instapmodel en bijbehorende kwaliteit. Enige minpunt was een gps module die niet vlekkeloos werkte.
Met de M52 mikken ze een stuk hoger. Het is geen ‘flagshipkiller’ zoals bijvoorbeeld de OPO maar ze richten zich meer op modellen zoals de Xiaomi Red Mi Note 4G.
De M52 heeft dan ook uiterlijk vrijwel gelijkenissen met de Red Mi Note, zelfs de volledige naam: M52 Red Note.
Op zich niks mis mee, heel origineel is het niet maar het werkt. En de M52 is zeker geen lelijke telefoon. De backcover is verwisselbaar en ik kreeg er 3 andere kleuren bij dus je kan ook nog een beetje verpersoonlijken.
De camera steekt ietsjes uit aan de achterzijde, bedoeld om deze te beschermen maar het maakt de M52 niet echt dikker door.

De M52 voelt met zijn 158g erg licht aan, (ten opzichte bijvoorbeeld van de Red Mi Note 4G die 185g is). Door het lage gewicht voelt de M52 misschien een beetje fragiel aan maar niks is minder waar. De gebruikte materialen, veelal plastic zijn toch wel degelijk en ik heb nog niks kunnen merken van schade of slijtage bij normaal gebruik (broekzak, tas, bureau enz.). De backcover is vrij dun maar flexibel, vergelijkbaar met die van de Jiayu S3.
Wat dat betreft zit het met de bouwkwaliteit wel prima van de M52.
Als ik dan toch op dit gebied een nadeel moet noemen dan is het dat de backcover wat glad is en vingerafdrukgevoelig, vooral de gekleurde covers. Ook zijn de capacitieve knoppen een beetje fel.

Prestaties.

De M52 komt standaard met stock Android 4.4.4, een OTA update naar Lollipop is in de maak en zou volgens de fabrikant spoedig moeten komen.

Met de MT6752 en 2GB aan geheugen, en zeker door het ontbreken aan bloatware die je soms ziet op telefoons, voelt de M52 snel aan. Hij reageert snel, multitasking gaat ook zonder problemen. Op de prestaties van de M52 is dan ook niks aan te merken. Het is wachten op de Lollipop update om te zien hoe de volledige power uit de 64bits MT6752 wordt gehaald.
Standaard heeft de M52 al de Google apps geïnstalleerd, zoals Google Maps, Gmail en de Play Store. De M52 is dan ook vooral gemaakt voor de internationale markt.
De backcamera is een 13MP f./2.0 CMOS met enkele led. De foto’s hiervan zijn goed te noemen, scherp en geen noemenswaardige kleurafwijkingen. De camera app reageert behoorlijk snel, en bijvoorbeeld het openen van de camera en nemen van een foto vanuit lockscreen door middel van het tekenen van een C op het scherm als deze uit is gaat enorm snel. Dat is bij mijn Honor 6+ wel anders. De kwaliteit van de foto’s is misschien niet te vergelijken met diezelfde Honor 6+ maar voor normaal gebruik maakt de M52 gewoon goede foto’s. En de camera app is vrij uitgebreid met leuke features zoals Gesture detect (maak een victory-gebaar en hij neemt automatisch een foto), panorama, 3d, HDR en meer.
De frontcamera is een 8MP CMOS die leuk is voor selfies, al zijn de foto’s soms ietwat onscherp. Maar ook hier is het gewoon een degelijke camera.

De 720P display, met 267ppi is nagenoeg gelijk aan die van (daar heb je hem weer) de Red Mi Note 4G.
Sommige mensen zullen zeggen dat 720P te laag is voor een 5,5” maar zelf heb ik daar weinig last van.
(Net zoals bij Tv’s de een zal zeggen dat het per se 4K moet zijn en de ander geen verschil ziet.)
Het display is scherp, kleuren zijn helder, een filmpje kijken op de M52 is dan ook absoluut geen straf.
De speaker doet ook gewoon zijn werk, er komt een redelijk volume uit de achterkant van de M52 zonder te vervormen.

Voor locatie bepaling maakt de M52 gebruik van GPS, A-GPS en Glonass. Een onnauwkeurige locatie of een fix die erg lang op zich liet wachten was een veel gehoorde klacht bij vorige generaties Mediatek smartphones maar bij de huidige is dat probleem zo goed als verdwenen. De fix komt vrij snel en de locatie is ook vrij nauwkeurig.

De M52 heeft ondersteuning voor Dual Sim, er gaat een Sim en MicroSim in (naast de MicroSD). Deze 2 sims zijn alle twee standby.
Dan de netwerken. De M52 ondersteund 3G op de gebruikelijke banden maar ook 4G LTE. Vooral de toevoeging van LTE op een telefoon in deze prijsklasse zie je niet zo veel. Daarbij heeft de M52 ook nog ondersteuning voor 800 Mhz wat voor veel mensen in Nederland zeer wenselijk is. Nu woon ikzelf niet in Nederland dus ik kan het bereik daar niet uit te testen maar hier haal ik goede snelheden met 3G (4G sim is in bestelling, test daarvan zal ik later toevoegen) en het bereik is altijd prima. Wifi ondersteund de M52 met B/G/N, 5Ghz en Dual Band. Ook hier geen verrassingen, gewoon prima in orde.

Mlais heeft de M52 een 3200 mAh batterij meegegeven, en samen met de stock Android zorgt dit voor een redelijke accuduur. Een werkdag op 3G/4G/Wifi met browsen en dergelijke is geen probleem. Ga je een film kijken of 3D spellen spelen dan moet je wel een powerbank meenemen om de dag vol te maken. De batterij ondersteund overigens Quick Charging maar vergeleken met mijn Honor 6+ die ongeveer dezelfde capaciteit bezit en ook Quick Charging ondersteund is de M52 toch wel een stuk minder zuinig en minder snel vol.

Conclusie

Met de M52 heeft Mlais een product neergezet die zowel uitstekende performance verbind met veel features (zoals 800 Mhz band, dual sim, microSD) voor een prijs waar menig concurrent niet tegen op kan.
De bouwkwaliteit is gewoon goed, al lijkt dat op het eerste gevoel niet zo te zijn doordat de telefoon zo licht is.
Prestaties zijn wat je mag verwachten van een MT6752, en er is nog ruimte voor verbetering met de komst van Android 5.0. Het design is niet helemaal origineel maar een kniesoor die daar om gaat zeuren als je de prijs ziet.
De Red Mi Note 4G en Meizu Note hebben er een geduchte concurrent bij.

Foto's: http://imgur.com/a/LIHnN#0

[ Bericht 0% gewijzigd door Kenzi op 07-04-2015 06:18:26 ]
  dinsdag 7 april 2015 @ 21:41:57 #85
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_151465219


Alweer een maandje terug heb ik de Axgio U5 ontvangen. De Axgio U5 is een bluetooth koptelefoon met een heel assortiment aan funcitonaliteiten. Ik heb ‘m met name gehaald omdat ik voor het hardlopen een opossing zocht voor het kabelprobleem. Dus een kabel die van je hoofd naar een zak waar je telefoon in zit loopt en heen en weer zwiept. Of dit dé oplossing is kan je lezen in deze review.
De U5 wordt geleverd in een simpel doosje met een redelijk standaard maar altijd handige set aan accessoire. Zoals de USB oplaad kabel, verschillende formaten earplugs, een handleiding en speciale ‘earhooks’.






De Axgio U5 heeft naast de standaard bluetooth-audio functionaliteit best nog een aantal handige functies. Zo zit er een remote in de kabel gebouwd om je audio te regelen, maar zit er ook een microfoontje in zodat je hiermee ook kunt bellen. En heb je een telefoon met NFC? Dan kan je de koptelefoon daarmee eenvoudig koppelen aan je telefoon. Hij onthoud trouwens twee bluetooth connecties, dus als jij en je vriendin ‘m af en toe gebruiken hoef je niet elke keer opnieuw te pairen!
Maar dat is niet alles, de Axgio komt met een (Engelse) app met stappenteller, muziekspeler en FM radio. Maar over de app kan je meer lezen onder het app kopje.
Features:
• Bluetooth 4.1 and NFC technology
• Magneten in de oortjes (voor vervoer)
• 2x 60mAh batterij (±10 uur bij actief gebruik)
• 8mm audio drivers
• 12.8g



Het koppelen van de Axgio U5 is heel makkelijk, koptelefoon in en de middelste knop ingedrukt houden tot je door middel van de audio boodschappen in de koppel-modus zit. Op je telefoon even naar de Axgio U5 zoeken en voilá (of met NFC). Ook op m’n laptop ging het net zo makkelijk, let hier wel even op dat je de goede audio bron zelf selecteerd, een van de twee is de low-quality variant en dat wil je niet hebben. Het bereik van de Bluetooth is redelijk te noemen, als je je telefoon tijdens het hardlopen in je zak hebt kan hij dus nog prima muziek en dergelijke afspelen.

De U5 is een robuutst aanvoelend setje koptelefoons met een opvallend (groen) kleurtje en handig magneetjes in de oortjes. Door de magneetjes kan je de koptelefoon om je nek hangen als je hem niet gebruikt en zal hij niet van je nek glijden. Ook tijdens het opbergen is het handig aangezien hij dan minder snel in de knoop raakt. De behuizing bestaat uit wat kunststof en wat aluminium delen.
Met de kabelbindertjes kan je de lengte van je kabel afstellen zodat hij precies goed hangt tijdens het hardlopen. Als je de goede earplugs gebruikt blijft de koptelefoon bij mij prima zitten, de earhooks die er bij zitten vond ik niet echt chill en heb ze er dus ook maar af gelaten.
Na gebruik kan je de U5 weer opladen met een Micro-usb kabel in een van de oortjes waardoor ze allebei opgeladen worden.
Qua geluidskwaliteit vond ik de Axgio U5 echt een meevaller. Eerdere koptelefoons die ik heb gehad met bluetooth functionaliteit waren toch altijd een beetje een teleurstelling qua sound signature en kwaliteit. Dat wil niet zeggen dat de U5 je echt top geluid geeft, maar voor dit geld en rekening houdend met het feit dat het ook nog allemaal via bluetooth gebeurt vind ik het toch echt prima.


Bij de Axgio U5 zit een speciale APP specifiek voor de Axgio bluetoooth koptelefoons. Deze app heeft verassend veel functionaliteiten: Run tracker, smart reminder, speach to text, internet radio, speed dial en een audio speler.


Met namen de stappenteller en de audio functionaliteit heb ik gebruikt. In de spoiler beneden kan je zien hoe de interace er uit ziet. Bijna alles is engels, voor een chiense app is dat dus prima geregeld. Je hebt altijd het swipe menutje van links waarin je de instellingen kan bereiken die op dat moment relevant zijjn. In de app kan je ook best wel veel instellen direct aan de U5, onder andere wat de knopjes van je U5 doen. Zoals aannemen van telefoon gesprekken, het skippen van muziek of het op pauze zetten van je muziek. De app downloaden van de site ging niet heel vlug dus heb ‘m maar ergens anders even opnieuw geüpload. Dus als je hem wilt downloaden klik hier.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


De Axgio U5 is voor mij precies en eigenlijk wel meer dan wat ik er van verwachtte. Ik zocht een goede koptelefoon voor tijdens het lopen en heb nu een uitgebreide bluetooth headset. De mogelijkheid om met twee appraten gepaired te zijn is echt een toppertje bijvoorbeeld. Qua geluidskwaliteit is het ook echt prima, ik hoef tijdens het rennen buiten toch geen ultra-HiFi sound maar gewoon lekker duidelijke oppeppende beats!

Wil je meer informatie, dan kan je op de site van Axgio kijken LINK . En wil je hem ook bestellen? Dat kan onder andere bij Tinydeal (waar ik hem vandaan heb) HIER.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  maandag 4 mei 2015 @ 11:12:55 #86
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_152257214


In deze review van de Guleek i8 een competente mini-pc uit china zal ik mijn product ervaring omschrijven en de voor en nadelen van dit apparaat benoemen. Zelf zocht ik naar een standalone media player die goed samen zou werken met mijn NAS (Synology) en mijn bestaande TV. De keus is dan tussen de tientallen verschillende systemen met Android, Linux, Mac en sinds een tijdje ook Windows er op. Voorheen draaide ik films etc. altijd vanaf een Windows laptop en de mogelijkheden die dit bied bevielen mij wel. Dus daarom is het fijn dat dit kastje ook Windows draait.


De Guleek i8 is een ‘mini-pc’ en dan bedoel ik ook echt mini, hij meet 15 x 8,2 x 1 centimeter. Daarmee kan hij prima achter je bestaande tv gehangen worden zonder dat je tv zichtbaar veel naar voren komt. Het kastje bevat alle hardware die een normale pc ook heeft en is passief gekoeld. Qua aansluitingen is er een Micro HDMI 1.4, twee USB poorten (2.0) en heeft hij Wi-Fi en Bluetooth aan boord. Een unieke feature is dat er ook een 3000 mAh batterij in zit om het systeem dus ook mee te kunnen nemen terwijl hij aan staat naar bijvoorbeeld een andere werklocatie.

De i8 wordt geleverd in een stevige professioneel overkomende doos. Qua uitstraling doet het niet onder voor westerse producten. Het kastje komt met een USB oplader om hem van stroom te voorzien en is uit te breiden met een Micro-SD kaartje voor meer geheugen wat zeker ook nodig is zoals je verderop in de review kan lezen. En daarnaast komt hij met een volledig Engelse gebruikershandleiding.




De Guleek i8 is een mini-pc die een (volledige) windows 8.1 OS draait. Dus qua software kan je alles draaien wat je normaal gesproken ook op je Windows desktop zou draaien. Oa media players als VLC, BS-Player en Itunes zijn dus gewoon standaard beschikbaar voor dit kastje. Voor iedereen wat wils als het ware.

Ik heb het systeem voornamelijk gebruikt om film, foto en audio vanaf een NAS te streamen via de ingebouwde Wi-Fi. Daarnaast heb ik er redelijk wat mee gesurft en wat Netflix mee gekeken.


De i8 zit een aluminium behuizing met aan de voor en achter kant kunstof bezels. De voorkant is gemaakt van een zwart glanzende kunststof met wat logo’s en de achterkant van dezelfde kunststof maar dan met alle aansluitingen en de aan-/en uitknop. En dat is het eigenlijk al, het geheel ziet er super simpel maar strak uit en zo voelt het ook, simpel maar stevig.
Hij wordt aangedreven door een quadcore 1,8 Ghz Atom CPU en de graphics worden verzorgd door de ingebouwde Intel GPU. Voor de draait hij op 2GB werkgeheugen en heeft hij een 16Gb opslag. Eigenlijk allemaal specificaties/onderdelen die je ook in een tablet terug zou kunnen vinden. Je zou het dus ook kunnen zien als een tablet zonder scherm die je in combinatie met een extern (tv) scherm gebruikt. Alle hardware is trouwens volledig CE gecertificeerd!
Specificaties:
CPU: Intel Atom (Bay Trail) Z3735F ,Quad core ,1.8GHz
GPU: Intel HD Graphic(Gen7)
Geheugen: 2Gb
Opslag: 16GB
Aansluitingen: (micro) HDMI 4.1, 2xUSB2.0, Micro-USB power in, Audio jack (3,5mm), Micro SD
Wireless: Wifi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0
Batterij: 3000mAh
Gewicht: 240g
Formaat: 15 x 8,2 x 1 cm


Bij de eerste boot krijg je een Windows 8.1 installatie scherm te zien met alle mogelijkheden die hierbij horen zoals computernaam kiezen, gebruikersnaam kiezen en personificatie van de gebruiksomgeving. Na de eerste boot heb ik hem ongeveer 5 keer laten herstarter met elke keer Windows update om hem even helemaal up-to-date te krijgen. Even een virusscanner er op en gaan!
Na een paar programma’s geïnstalleerd te hebben bleek de opslag al vol te zitten, dus het geheugen dat de Windows installatie in nam met een paar programma’s was al genoeg om de 16Gb te vullen. Toch maar even langs de winkel om een extra Micro-SD kaartje te kopen dus! De ingebouwde 16Gb is lang niet genoeg als je er ook een paar foto’s/films op zet af en toe.

Ik gebruik de i8 in combinatie met een extern toetsenbord/combinatie die ik ook uit china gehaald heb, namelijk de Rii. Dat werkt prima, maar in principe werkt hij met elk toetsenbord en of keyboard wat je op de USB poorten of via Bluetooth aansluit. Voor mij is de Rii wel de ideale combinatie omdat het een all-in-one oplossing is en gewoon naast de tv-afstandsbediening op de bank kan hebben liggen.


De snelheid van het systeem voldoet zeker aan mijn verwachtingen, je moet niet verwachten er soepel op te kunnen Photoshoppen maar een beetje browsen en films kijken gaat meer dan prima. Films Streamen van een NAS in full-hd (en 3D) kan zonder problemen, enige minpuntje is dat het kastje dan wel echt warm wordt. Daarin merk je wel duidelijk dat hij passief gekoeld is, maar de prestaties lijden er niet onder dus als je zorgt dat het kastje een beetje ruimte heeft om zijn warmte kwijt te kunnen is alles prima. Internet browsen gaat ook prima, sites laden vlot en films streamen met bijvoorbeeld Netflix gaat ook zonder problemen.



De Guleek i8 voldoet aan de verwachtingen van een klein maar competent Windows 8 media systeem. Door de passieve koeling is hij stil maar wordt hij merkbaar warm bij het kijken van video’s en dergelijke. Qua prestaties is het alles wat je volgens mij van een mini-pc mag verwachten en doe je zeker geen miskoop als je dit systeem koopt. Zorg er alleen wel voor dat je een extra micro-sd kaartje in het systeem doet want de 16GB die er standaard in zit is gewoon niet voldoende.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  maandag 4 mei 2015 @ 11:15:27 #87
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_152257282
Mooie review :). Ik heb hem zelf ook, leuk ding. Doe er uiteraard weer helemaal niets mee, maar het is een leuk speeltje.

Vond hem idd best redelijk performen nog al wordt hij idd wat warm, maar das geen probleem.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  dinsdag 5 mei 2015 @ 22:11:10 #88
306371 zerokil
psvunited
pi_152314078
Prijs?
Waar heb je hem gekocht?
pi_152354541
test?
pi_152357350
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 00:09 schreef Downstar het volgende:

Dank voor het lezen/bekijken van de review, mochten jullie het waarderen..
Dan is een likeje op de video in Youtube van harte welkom.

Bedankt voor deze review. Waarschijnlijk moet ik binnenkort aan een nieuwe telefoon en ik twijfelde of ik nog een Jiayu wilde, en voor een ander merk zou gaan deze keer. Maar eerlijk gezegd ben ik nu redelijk overtuigd dat voor mij de S3 er gaat komen. Enige minpuntje is dat-ie zo groot is :(
pi_152417079
Hikvision DS-2CD2132F-IWS.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geen uitgebreide review, want daar ben ik niet goed in en ik heb het ding ook nog niet uitgebreid getest. Voor een goede review moet je hier zijn, het type dat ik heb is een variant van wat hij daar test.
Deze man heeft de laatste jaren vrij veel IP-camera's getest (en randzaken) en daar wordt genoeg genoemd om een goed besluit te kunnen nemen over deze camera. Ook daar heb ik - ook in het verleden - rondgekeken als het om dit onderwerp ging.
Helaas was dit type wel de een na laatste IP-camera die hij getest heeft want eind maart is hij overleden.

Ik heb de Hikvision DS-2CD2132F-IWS van Aliexpress gehaald.
Je hebt een aantal varianten van de 2CD2132F-I.
De versie met -S heeft een Audio en Alarm I/O interface en de versie met -W heeft ingebouwde Wifi
(802.11n op 2.4GHz.). Ik heb dus de meest uitgebreide versie. :P

- In het kort; deze IP-camera kan maximaal 1920*1080 30fps. filmen of 2048*1536 met 20fps.
Uiteraard ook lagere resoluties maar waarom zou je dat doen. :+
Momenteel heb ik de camera ingesteld op 1080p 30fps voor de hoofdstream en 640*480 voor de substream. Dat laatste kan nog omhoog naar 704*576 maar ik vond deze combinatie een goed compromis (denk bijvoorbeeld ook aan je datalimiet van je mobiel internet).
Deze resolutie is ruim voldoende voor op je smartphone.
Ik gebruik deze app om de substream te kunnen bekijken op m'n telefoon; hier kun je ook nog oude opnames terugkijken, snapshots maken enz. enz.
Als je op de camera een speaker en/of microfoon hebt aangesloten kun je deze hier ook inspreken en/of luisteren. Zo kun je er ook nog een intercom van maken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- De camera ondersteunt dus ook Wifi. Wifi is eigenlijk niet aan te raden. Sowieso moet je niet je videobeelden ergens op je netwerk opslaan via Wifi want je krijgt geheid problemen dat bijvoorbeeld het signaal even wegvalt.
Bovendien heb je vaak wegvallende frames. Tevens is onze router niet een bepaalde hoogvlieger (de TP-Link TL-WR1043ND) dus opslaan van de beelden op onze NAS via Wifi zag ik sowieso niet gebeuren.
Voor het bekijken van de livestream (zowel de hoofdstream op een PC/laptop als substream op smartphone) is wel te doen via Wifi.
Ik heb nog wel eens problemen dat de camera wegvalt maar dat denk ik meer aan onze router dan aan de camera. Zeker omdat ik in die gevallen zelfs het IP-adres van de camera niet kan pingen.
Maar omdat de opnames van de camera op de lokale SD-kaart worden opgeslagen is - in mijn geval - twijfelachtige Wifi-verbinding niet zo'n ramp.

Helaas moest ik wel aan Wifi voor de camera want een netwerkkabel trekken was geen optie.
Mogelijk ga ik de camera nog aan een powerline-adapter hangen voor een stabielere verbinding.

- De camera heeft een ingebouwde microSD-slot welke maximaal 64GB ondersteunt.
Normaal gesproken zou ik dit niet aanraden te gebruiken; want men zou door simpelweg de camera te vernielen er de kaart uit te halen je opnames kunnen meenemen. Altijd aan te raden om opnames op je NAS te laten plaatsvinden.
Omdat m'n NAS wat nukken heeft kan ik het nog niet testen; maar deze camera is compatible met Surveillance Station van Qnap.

Ik zet de opnames wél op de SD-kaart want zoals gezegd kan ik de camera niet bekabeld aan het netwerk hangen. Bovendien hangt de camera zo hoog dat je er niet eens bij kunt.

- De camera heeft dus zowel Audio- als Alarm input en output. Je kunt hier dus bijvoorbeeld een bewegingsmelder of sirene op aansluiten. Qua audio kun je er dus ook een microfoon en speaker op aansluiten. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat opnemen van audio een twijfelachtig iets op qua regelgeving. Ik gebruik beide soorten in- en output niet en heb dit (net als de netwerkaansluiting) afgedekt met duct tape.
Die aansluitingen zijn overigens ook een nadeel; je hebt er immers een flinke kluwen kabels aan de camera hangen (te zien op de foto). Wil je dit dus netjes aan de muur of plafond hebben hangen dan moet je hier wel iets voor verzinnen.
In mijn geval hangt de camera aan de buitenmuur vlak naast een ornament; ik heb deze kluwen kabels daar achter kunnen stoppen waardoor ze (vanaf de grond) nauwelijks te zien zijn.
De voeding gaat tussen het kozijn en raam door naar binnen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- De camera kan op 3 manieren worden versteld; pan, tilt en roteren.
Hoewel een dome-camera het best werkt als je deze aan het plafond hangt (i.p.v. een muur) kon ik op deze manier de camera toch uitstekend richten op de manier dat ik wil.
Omdat het geheel onder de dome zit moet je hiervoor deze wel verwijderen, dus even snel bijstellen gaat niet echt.

- Ik heb deze camera gekozen (en niet de goedkopere IP-camera's uit China) omdat ik een stabiel product wilde met een goede interface en veel opties. En dat laatste heeft ie. De lijst met opties is enorm. Je kunt werkelijk alles instellen; van WDR tot contrast en helderheid, de dag- en nachtschakeling, witbalans en beeld draaien en spiegelen.
Ook zijn er uitgebreide instellingen voor bewegingsinstelling (waar je o.a. het gebied kunt selecteren voor beweging zodat de camera bijvoorbeeld niet reageert op bewegende planten of verkeer dat over een naastgelegen weg rijdt),
Hiermee kun je een altijd wel uit op instellingen die voor de situatie het meest geschikt zijn, zowel in het donker als overdag. Kijk op genoemde link voor de interface.
Wat overigens ook wel opviel dat er de goede - en meest recente - firmware opstond.
Je hebt kans dat er de Chinese firmware opstaat met alles in het Chinees. Dat is dan ook niet te veranderen in het Engels of - zoals ik heb - Nederlands.
Je kan er dan wel een Engelse firmware opzetten maar dat is niet geheel zonder risico.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- Beeldkwaliteit is dan ook uitstekend. Overdag is het helemaal een plaatje; het is scherp, ik kan kentekens prima lezen en ook personen zijn te herkennen.
's Nachts is het beeld ook prima. Ik moet hier nog wel even spelen met de instellingen want er is nog een beetje te veel ruis.
De ingebouwde IR-LED's doen het uitstekend; de hele oprit (pak 'm beet zo'n 7 x 9 meter) wordt verlicht. Met de juiste instellingen zijn wederom kentekens en gezichten herkenbaar.
Voorbeelden van beeldkwaliteit zijn te vinden in de link hierboven. Ik ga hier geen beelden van mijzelf plaatsen wegens privacy redenen.

- Over de IR-LED's gesproken; daar zit wel een gebruiksaanwijzing bij. Deze zitten namelijk rond de lens en alles wordt afgedekt met een transparante, plastic dome. Dit betekend dat de IR-LED's in die plastic dome worden weerkaatst waardoor je flare krijgt. (vlekken in beeld).
Dit is vrij eenvoudig op te lossen door rond de lens bijvoorbeeld wat dubbelzijdig tape te plakken.
(op de zwarte rand die te zien is op de foto hieronder)
Zo zorg je dat de lichtstralen van de LED's niet meer in de lens kunnen komen waardoor je flare verdwijnt.
Zorg wel dat je tape strak aansluit op de dome anders werkt dat niet. Haal je vaak de dome eraf; dan zul je de tape moeten vervangen want je krijgt dan ruimte ertussen.

Op de foto hieronder heb ik dus nog geen dubbelzijdig tape rond de lens zitten.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- Bouwkwaliteit; uitstekend. De printboard, camera en lens zitten op een metalen plate. Deze kun je met drie schroeven (inclusief de pluggen meegeleverd) aan de muur/plafond schroeven.
Er zit ook een sticker bij met een drill template bij.
De dome kun je hierop weer vastschroeven met 3 inbusschroeven (inbussleutel is ook meegeleverd).

Conclusie:
Alles wat je kunt bedenken wat een IP-camera kan hebben zit op deze camera. Enig wat ontbreekt is PTZ en een multifocale lens. Beide zaken vindt ik voor een IP-camera ook totaal niet nodig.
Beeldkwaliteit is - na de nodige instellingen - uitstekend, zowel overdag als 's nachts.
Er is een shitload aan opties waarmee je de camera precies zo kunt instellen zoals jij wil.

Onder de streep is het in vergelijking met andere Chinese IP-camera's een duur ding.
Maar dit komt vooral vanwege het feit dat deze over zowel een MicroSD-slot als Wifi beschikt en ik beide nodig had. Heb je beide zaken niet nodig (omdat je beelden via bekabelde netwerkaansluiting op bijv. je NAS opslaat) dan heb je ook goedkopere Hikvision camera's.
Een troost; dit model wordt over de hele wereld verkocht en in Nederland is deze véél duurder dan wat ik heb betaald. :P

[ Bericht 2% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:58:36 ]
  zaterdag 9 mei 2015 @ 12:58:26 #92
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_152428338

Review: Na tijdenlang genoten te hebben van Xiaomi Piston V2 werd de V3 aangekondigd. Nu nog hipper, nog beter en nog mooier! Nou dat viel nog te bezien, want die V2’s waren eigenlijk voor de prijsrange waarin ze zaten echt top. De V3 zou wel in dezelfde prijsrange vallen en in deze review zal ik je vertellen of hij inderdaad hipper, beter en of mooier is!



V2 vs V3: De Xiaomi Piston V2 kwamen in een redelijk unieke verpakking, de Piston V3 komen eigenlijk in dezelfde (licht aangepaste) verpakking. No suprise there. Hij komt in een kleine doos(met Chinese envelop er omheen) die net qua hoogte door de brievenbus past.
Bij het openen begint de “Xiaomi” experience al echt vind ik, de verpakking ontvouwt zich om als een cocon om de Piston vrij te geven. Op de binnenkant van de verpakking staat meteen de (Chinese) handleiding, maar de plaatjes spreken voor zich om te zien hoe/wat je allemaal met de Piston kan doen.
De piston zelf zit weer in een hard plastic doosje met doorzichtige deksel, net als de V2. Haal je de Pistons uit het doosje dan vind je daaronder 3 paar vervangende silicone oordopjes in de maten XS, S en L. Blijkbaar zit M op de Pistons voor bevestigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Travelbumper: De piston zelf zit in een rubberachtige bumper, dit is ook meteen de travelcase als je de Pistons mee wilt nemen. De kabel zit er om heen gewonden zodat hij niet in de knoop raakt. Het er uit halen en weer terug doen van de Pistons is even een uitdaging maar zo gepiept als je de truc eenmaal doorhebt. En het ziet er dan wel echt gelikt uit! Alhoewel de V2 er net wat beter in leek te passen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Bouwkaliteit: De V3’s zijn zoals men van Xiaomi tegenwoordig verwacht echt meer dan uitstekend in bouwkwaliteit en afwerking. Over elk detail lijkt te zijn nagedacht. Dit geld voor de oortjes zelf die net een andere hoek hebben dan anders, waarover straks meer. Maar ook over de bedieningsknopjes in de kabel waar ook de microfoon in verwerkt zit even als het punt waar de kabel splits en de aansluiting bij de jack. De kabel zelf is trouwens van prima kwaliteit, gevlochten omhulsel en TPE coated koperen kern met voldoende shielding om interferentie van buitenaf te voorkomen.

Gebruiksgemak: Ik kan niet anders zeggen dan dat de Xiaomi Piston V3’s echt als gegoten zitten. Ik weet niet hoe ze het doen, maar de hoek waarin de oortjes staan in verhouding tot de richting van de kabels is gewoon perfect (voor mij dan). Zodra ik ze in doe lijkt het gewoon te kloppen, geen drukpunten in je oren, ze blijven goed zitten. Het is alsof ze er niet zijn.
De kabel van 1,25m is prima maar houdt niet over als je hem bijvoorbeeld met een vast computer wilt gebruiken in plaats van je telefoon in je zak. Een minpuntje vind ik de controller die erg hoog aan de kabel zit, dit is natuurlijk zo omdat er ook een microfoon in zit. Maar omdat ik de microfoon eigenlijk nooit gebruik had ik hem liever wat lager gehad zodat ik kan zien welk knopje ik in druk.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geluidskwaliteit en signature: Qua soundsignature heeft Xiaomi het op ‘safe’ gespeeld volgens mij. Er zijn niet echt audio tonen die er meer of minder uitspringen, alles is een goed uitgebalanceerd. Voor mij geeft dit een prima geluid, mogelijk is het wat vlak te noemen maar ik stoor mij er absoluut niet aan. Onder andere omdat er echt nog voldoende bas aanwezig is om deze goed te voelen zonder meteen de zang of andere klankgroepen te overstemmen. Zonder versterker kunnen de oortjes ook prima hard zonder voor mij merkbare vervorming van muziek, alhoewel ik hem niet op z’n aller hardst geprobeerd heb (mijn gehoor is mij lief!). Overall dus uitstekende kwaliteit muziek met een prima gebalanceerde sound. Wat ik wel hoorde van veel mensen online is dat de sound beter/dieper wordt als je hem een aantal uur inspeelt, persoonlijk geloof ik hier niet in.. maar heb hem al zo lang gebruikt dat hij inmiddels wel ingespeeld zou zijn.



Conclulsie: Hou je van een goede sound maar vind je design en gebruiksgemak/comfort net zo belangrijk? Dan kan je met deze Xiaomi Piston V3’s geen miskoop doen. Overall echt uitstekende doppen die niet echt uitblinken in een unieke sound maar lekker veilig gebalanceerde sound geven, dus voldoende maar niet overmatige bas, goede mids en highs.

Wil je ook dit setje goede prijs/kwaliteit/design oordoppen kopen? Ik heb ze van Tinydeal, daar krijg je zeker de echte en voor een goede prijs! Link .
Voor meer informatie en de andere producten van Xiaomi kan je terecht op hun website Mi.com .

[ Bericht 2% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 22:00:46 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  vrijdag 15 mei 2015 @ 10:23:34 #93
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_152615108
BTS-06 Bluetooth Douche Speaker

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Korte review, want zoveel valt er niet over te zeggen :P

De BTS-06 is een vrij bekende speaker die talloze keren gerebranded is en ook regelmatig bij bv. de Kruidvat in de schappen ligt voor pakweg een tientje. Shop je een beetje tactisch uit China dan kun je hem voor ongeveer ¤6 krijgen.

De bediening:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Standaard Bluetooth speaker knopjes.

Eigenschappen:
Met de waterdichtheid zit het wel snor, afgelopen weken heeft ie flink goed in de douchestralen gehangen en heb ik hem ook een paar keer per ongeluk expres in het water laten vallen en hij geeft geen kick.
De zuignap doet het ook prima, hij is nog niet van de douchewand gekegeld.
Geluidskwaliteit prima te doen, maar verwacht geen wonderen. Ik stream meestal radio en waarbij een speaker/telefoon buiten de cabine toch altijd een matig geluid geeft. Het grote voordeel van deze speaker is dat ie vlak bij je hoofd hangt en daarom ook niet zo hard hoeft.

Pluspunten:
- Goedkoop genoeg om als dedicated douche speaker te dienen
- Accu gaat een uur of 4 mee
- Bellen onder de douche :P

Minpunt:
- Valt niet te laden met micro-usb maar met een apart stekkertje

[ Bericht 4% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 22:05:11 ]
  zondag 17 mei 2015 @ 10:36:15 #94
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_152670758
(Repost van de Frontpage, maar toch handiger om op te zoeken in het reviewtopic)



Op zoek naar een nieuwe Chinese telefoon kwam ik Elephone tegen. Er zijn wat matige verhalen over Elphone te vinden, maar die zijn van tijden terug. De laatste tijd doen ze het steeds beter en daarom besloot ik voor de Elephone G2 te gaan. Een 4G, 64bit telefoon voor onder de 100 dollar!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


De Elephone G2 komt uit China, dat is heel ver en zal wel heel lang duren dan? Nee, met DHL is hij binnen drie dagen bij jou in huis. Na de importheffing betaald te hebben kan je uitpakken. En wat je dan ziet is een redelijk basic doos. Niet veel bijzonders aan de buitenkant, eigenlijk net als veel moderne verpakkingen ‘minimal’. Dus op een rode streep en het karakteristieke Elephone logo na niets.

Unboxing: Bij het opendoen komt de Elephone je meteen tegemoet, in een kunststof zakje en met schermprotector, bijna klaar voor gebruik. Als het beschermende stickertje van de batterij haalt en deze weer in de telefoon doet gaat hij meteen aan, in het Engels net als alle andere Android telefoons.
In de doos zitten overigens nog een oplader en een oplaad (micro-usb) kabel. De kabel gebruik ik elke dag, maar de oplader zonder enig keurmerk (Geen CE/FCC) heb ik toch maar links laten liggen. Je weet het nooit met Chinese opladers…

Inhoud:
• Elephone G2
• Screenprotector (op de G2)
• Oplader
• Micro USB kabel

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Specificaties:
• Quad Core MTK6732 1.3GHz processor (64 Bit)
• Android 5.0; RAM 1GB+ROM 8GB
• LTE FDD 4G Netwerk
• 4.5" multi-touch screen (854*480 Pixels)
• 2.0MP front camera en 8.0MP rear camera
• Supports Wi-Fi, G-sensor, Bluetooth, GPS and FM radio
• Micro usb kaart slot (tot 32GB)
• Dualsim
• 66.6 x 134 x 8.9 mm
Uitgebreide specs uit de Antutu benchmark in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Design: Qua design loopt de G2 misschien iets achter op de high end westerse telefoons. Dit is onder te merken aan de wat dikke bezels (randen) langs het scherm en de dikte van de gehele telefoon (8.9mm). Op de dikte na ziet hij er wel modern uit. Een groot Touch screen, Android 5.0 knoppen aan de onderkant, speaker bovenaan en aan knop en volume aan de (rechter) zijkant. De achterkant is gemaakt van een glanzend kunststof die redelijk gevoelig is voor vingerafdrukken.

Qua bouwkwaliteit voelt de Elephone G2 echt goed aan, het geheel vervormt/buigt niet makkelijk als je dit met de hand probeert te doen. De achterkant zit goed op z’n plek doordat hij onderaan net onder de voorkant haakt en op alle andere plekken met klikvingers vast zit. De knopjes voelen ook goed aan. De twee connectoren voor Micro usb en 3.5mm audio jack die aan de bovenkant van de telefoon zitten ook goed vast en lijken niet snel af te breken. Het geheel voelt (misschien ook door de dikte) heel degelijk aan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Scherm: Resolutie is matig te noemen met 854 bij 480 pixels voor een 4.5 inch scherm. Dat is misschien wel het allergrootste minpunten van de telefoon. Maar wat verwacht je ook met alle andere hoge specificaties. Het is in ieder geval duidelijk dat hier minder geld aan uitgegeven is door Elphone. Alhoewel het LCD scherm dat er in zit wel een prima brightnes waarde heeft onder andere omdat het gebruikte paneel een IPS paneel is. Bij de hoogste brightnes spatten de kleuren van je scherm, ga je wat lager in de brightness wordt het al snel minder. Door het IPS paneel zijn de kijkhoeken uitstekend, dus ook bij extreme hoeken zie je nog minimale verkleuring.
Bij het testen van het scherm heb ik geen dode pixels kunnen ontdekken. Ook de multitouch test heeft hij prima doorstaan (5 punten).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In praktijk heb ik niet veel van de relatief lage resolutie gemerkt. Bij het alten zien aan anderen werd er zelfs een aantal keer geroepen, oh wat een scherp scherm. Of ze dit nou zeiden om aardig over te komen of omdat het echt zo fel/scherp was weet ik niet. Maar ik kan er in ieder geval zonder problemen mee leven.


Camera: De camera modules van de G2 zijn niet echt top. Aan de voorkant zit een 2MP camera die prima z’n werk doet voor selfies, maar je moet er geen hoogstaande foto’s van verwachten.
De module aan de achterkant is ook al niet echt een wondermachine. Volgens de specificaties is het een 8MP camera dus kan hij plaatjes van 3264x2448 pixels schieten. In donkere omstandigheden merk je dat de sensor niet een van de beste is. Als het wat lichter is, bijvoorbeeld buiten schiet hij prima plaatjes voor een honderd dollar toestel. Hieronder een aantal voorbeelden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Lollipop: De Elephone G2 komt met Android Lollipop 5.0. Maar op de website van de fabricant wordt e rook reclame gemaakt met ondersteuning voor onder andere Cyanogenmod, MIUI en LEWA ROM. Out of the box draait er alleen Lollipop op, maar via het forum zullen later ook de ander roms beschikbaar komen.

Toen ik het toestel kreeg, ongeveer een maandje geleden was het officieel nog niet op de markt en zaten er nog wat bugs en kinderziektes in de rom. Hoewel de rom die er op draait zo goed als ‘standaard’ Android is waren er dus toch wat problemen. Deze zijn er in de afgelopen maand via verschillende OTA updates inmiddels allemaal uitgehaald na wat contact met de serviceafdeling van Elephone. Wat dat betreft top! Alhoewel ze natuurlijk eigenlijk eerst deze foutjes er zelf uit hadden moete halen.

Op een Elephone service app na is er geen bloatware te bekennen. De officiële google playstore is voor geïnstalleerd dus je kan zonder problemen al je favoriete apps installeren. Na een maand gebruik heb ik de telefoon inmiddels al redelijk vol met apps maar alles blijft soepel draaien. Af en toe een halve seconde wachten bij het inladen van grote apps maar geen merkbare traagheid.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Prestaties: Qua prestaties is de Elephone G2 echt een competente telefoon te noemen, helemaal als je gaat kijken naar de prijs/specificaties verhouding. De ingebouwde 64 bit processor zorgt voor veel snelheid en bied onder andere uitstekende ondersteuning voor multitasking. Dit is onder andere merkbaar bij het wisselen tussen de apps die je hebt openstaan.

Prestatie benchmarks:
De AnTuTu score bedraagt 31696, hiermee is hij vergelijkbaar met een Xiaomi Redmi Note, HTC one en een LG G3.

• Antutu: 31696
• Geekbench: 1860 multi-core, 640 single-core
• Vellamo: 1550 multi-core, 954 metal, 2256 browser
• Quadrant: 9866
• Ice storm extreme: 4557

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In de spoiler de andere benchmarks:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Connectiviteit:
De Elehone is een dualsim telefoon waarbij een van de simkaarten 4G ondersteunt, hiermee is het meteen een van de goedkoopste 4G telefoons op dit moment. Maar de G2 heeft naast de simkaarten uiteraard ook gewoon Wifi, GPS, Bluetooth, en ingebouwde ondersteuning voor Screencasten. Qua wifi snelheid kom ik niets tekort, hier ga ik met de telefoon gewoon tegen het limiet van mijn internet abonnement aan en dus niet het limiet van de telefoon. Qua 4G trekt hij 50 Mbps, wat voor mobiel surfen en streamen meer dan voldoende is. Dit is mijn eerst 4G telefoon dus wat betreft internet snelheid is het voor mij een enorme boost. De verbindingssterkte is prima, ook in de polder pak je nog gewoon normaal netwerk, alhoewel geen 4G meer, maar daar is ook gewoonweg geen dekking vanuit Vodafone.
De GPS vind binnen een aantal seconden een lock, dus dit werkt ook prima.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Links Gps, Midden 4G, rechts Wifi

Gebruiksgemak:
De overige ervaringen met het toestel zijn prima. De geluidskwaliteit tijdens het bellen is prima zowel voor mij als voor de ontvangende partij. De geluidskwaliteit van de koptelefoon is prima (in combinatie met een oké koptelefoon in mijn geval Xiaomi Piston V3).
Bij het langer runnen van benchmarks en het kijken van films wordt de telefoon voelbaar warm maar niet echt heet. Mogelijk klokt de processor zichzelf naar beneden als hij te heet wordt maar dit heeft bij filmkijken geen merkbare invloed op de framerate.


Batterij: De G2 is uitgerust met een verwisselbare 2300mAh Lithium Ion batterij. Op zich een redelijk formaat maar de hedendaagse smartphones hebben ook steeds meer stroom nodig. Theoretisch zou de 2300mAh batterij 11 uur video playback en 20 uur internet surftijd geven en 2 tot 3 dagen stand-by. In praktijk is hij na een volle dag gebruik, met Wifi en Bluetooth altijd aan (Xiaomi Smar tracker) en regelmatig internet/Whatsapp op z’n 70 procent. Er zijn geen losse batterij-tests uitgevoerd omdat dit mijn dagelijkse telefoon is. Het is dus lastig om hem even 10+ uur video/audio te laten spelen.
Twee dagen stand-by met een beetje zuinig gebruik, geen Wifi, geen Bluetooth redde hij prima. Maar in praktijk laad ik de telefoon elke nacht op uit gewoonte en omdat hij toch nog maar 30% overheeft, dus niet genoeg voor een volledige “drukke” dag.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

Overall krijg je voor nog geen honderd dollar zeker een goede telefoon. De snelle 64bit processor en 4G functionaliteit wegen ruim op tegen het wat matige scherm en camera’s. Voor die 99 dollar haal je misschien een beetje een dikke maar heel competente telefoon in huis!

Pluspunten:
• 64 bit snelle processor
• Dualsim
• 4G connectiviteit
• Ligt goed in de hand
• Beperkte prijs

Minpunten:
• Redelijk bulky
• Beperkte accu
• 854*480 pixel scherm
• Matige camera’s

Hij is te koop bij de wat betere Chinese webshops zoals:
Tinydeal
Banggood
Pandawill
Of de andere officële verkoop kanalen van Elephone via de Elephone website.
En meer algemene informatie is te vinden op de Engelstalige officiële Elphone G2 website.


[ Bericht 1% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 22:05:52 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_152745884




[ Bericht 58% gewijzigd door rene90 op 30-05-2015 11:37:21 ]
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  zondag 31 mei 2015 @ 17:54:39 #96
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_153132813


Eens een keer wat anders uit china, een gitaar pedaal. En specifiek een Noise gate gitaar pedaal. Is toch het proberen waard vond ik toen ik ‘m bij de new-arrivals langs zag komen. Besteld, snel geshipped en binnen paar weekjes was hij binnen zoals het tegenwoordig met china-post gaat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De JF-31 Noise Gate is een pedaal dat achtergrondgeluiden filtert. Door in te stellen hoe gevoelig hij hierin moet zijn kan je bepalen hoeveel en tot op zekere hoogte welke geluiden er worden gefilterd. Dit is simpel in te stellen met de “treshold” knop. Je kan de Noise Gate aan en uit zetten met een knopje op het pedaal.

De Noise Gate wordt geleverd in een strakke kartonnen verpakking. Bij het uitpakken bleek dat het apparaat geen bijgeleverde adapter of batterij had. Er zit een klein papiertje in dat in bijna correct Engels(Chinglish) een heel basis beschrijving geeft van het apparaat.


Om de (9V) batterij in het pedaal te plaatsen moet het pedaal aan de achterzijde met vier schroeven worden losgeschroefd. De schroeven zijn echter van lage kwaliteit en een van de schroeven sleet tijdens het opendraaien zo ver door dat deze niet meer los kwam. Na wat wrik en trek werk kreeg ik het pedaal licht beschadigd open.
Na een batterij in het apparaat te plaatsen en het weer dicht te schroeven heb ik hem aangesloten op mijn gitaar. Achtergrond geluiden bleken goed weggefilterd worden, en het pedaal werkt intuïtief. Omdat in de handleiding werd gewaarschuwd dat het pedaal het niet altijd goed deed met een delay effect heb ik hier wat op getest. Het blijkt dat als je de treshhold van de het pedaal heel hoog zet dat het delay effect deels wordt weggefilterd, wat een vreemd geluid ter gevolge heeft. Bij lagere (normale) treshholds was dit probleem nauwelijks ter sprake.

Het knopje om het pedaal aan of uit te switchen werkt aardig, maar voelt niet hoog kwalitatief aan. Het geeft een onbevredigend zacht klikje als hij aan of uit wordt geschakeld. Naast het knopje zit een ledje dat aangeeft of het apparaat aan of uit is. Deze werkt naar behoren.

Verder viel het mij op dat de afwerking van de aluminium casing niet precies over de binnenste elektronica zit, wat het apparaatje een wat slordig uiterlijk geeft als je het van dichterbij bekijkt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.

De JF-31 Noise Gate is een leuk apparaatje dat goed achtergrondgeluid blijkt te filtert. De afwerking van het apparaatje blijkt echter niet erg sterk te zijn, waardoor het goedkoop aanvoelt in gebruik. Voor de relatief lage prijs die je voor het apparaatje betaald is het echter een goed pedaaltje.

Het pedaal heb ik bij Lightake vandaan, hier voor 30 dollar. Ze hebben trouwens ook wat andere pedalen en gitaar accessoires op deze pagina. Wil je meer informatie over de andere Joyo muziek producten dan kan je hun officiële pagina even bezoeken hier.

[ Bericht 2% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:57:33 ]
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_153152562
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_153195794
Vandaag de Nillkin bluetooth speaker binnen gekregen, een erg handzaam formaat en ik heb hem natuurlijk vergeleken naast de Earson ER-151(A). Wat ik ervan kan zeggen is dat ik de Nillkin zeker een erg goed ding vind, het is een goed ontworpen en ziet er zeer degelijk uit. Zelfs wat beter dan de Earson op dat gebied. Voorbeeldje is de afsluit dopjes die perfect aansluiten en onderop een rubberen ring zodat hij stevig op tafel kan blijven staan.

Je kan hem verbinden met NFC (heb ik niet), een gewone 3.5mm jack en bluetooth, die laatste heb ik gekozen. Qua geluid vind ik hem wat helderder klinken dan de Earson, dat maakt dat in bepaalde song het wat 'scheller' klinkt maar ik ervaar dit over het algemeen wat beter dan de Earson die ik juist op een aantal gebieden weer te vol/dof vind klinken waardoor je de verschillen minder lekker hoort.

Het volume is ook in orde, hij vervormd maar erg weinig en alleen op het allerhoogste merk je er iet van, maar dat heeft de Earson natuurlijk ook. De handsfree functie kan praktisch zijn voor Skype gesprekken wat ik ook nog later even zal proberen. Kortom, tevreden met dit dingetje, kan hem ook best wel adviseren voor die $24 en denk dat ik hem eerder zal pakken dan de Earson vanwege het kleinere formaat (kan nog even kijken of ik een coupon kan regelen).
Linkje naar de Nillkin
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 3% gewijzigd door rene90 op 10-09-2015 21:57:03 ]
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  vrijdag 12 juni 2015 @ 23:22:25 #99
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_153486616

Na een heel scala aan succesvolle oortelefoons met meestal uitstekende prijs/kwaliteit ratio, en een paar prima koptelefoons doet Brainwavz weer wat anders. Niet écht heel veel anders dan de die koptelefoons maar toch wel beetje vernieuwend. De BLU-100, en zoals de naam al een beetje verraad is het een Bluetooth koptelefoon.
Of ze met de Brainwavz/Bluetooth combinatie de goede prijs/kwaliteit die ze over het algemeen hebben vol kunnen houden is de vraag. En hoe zal de Bluetooth functionaliteit zich gedragen, is er veel storing of kan hij zelfs over wat langere afstanden probleemloos werken?



De eerste indruk van de BLU-100 is de doos, en dat is echt een klein doosje. Geen grote retail verpakking met showvensters, gewoon de koptelefoon in zijn carry-case (zoals we inmiddels wel gewend zijn van Brainwavz) en daar een doosje omheen. Niet veel bijzonders dus.
Maar in de carr-case blijkt heel wat te zitten, namelijk 3 paar extra silicone eartips (in verschillende maten), een setje Comply Foam tips (S-400), ear clips/hooks, een USB-oplaadkabel en uiteraard de BLU-100 zelf.


De BLU-100 zijn twee wat groot uitgevallen oortjes met een kort kabeltje verbonden en Bluetooth functionaliteit dus. In een van de oortjes zit een batterij van 60mAh en in de andere zit de aansturingschip van de audio en Bluetooth. Het formaat valt eigenlijk reuze mee als je het vergelijkt met Brainwavz dual-driver’s R3 zijn ze zelfs nog kleiner. De achterkant van het linker oortje kan je openklappen om de USB-connector bloot te leggen die gebruikt kan worden om het setje op te laden. Aan de flatcable die de twee oortjes verbind zit dicht bij de het linker oortje een controller. Die controller met de groene elementen bij de knopjes, het formaat en de overall-vorm kwam me redelijk bekend voor. Toen ik wat navraag deed bij Brainwavz bleek er een standaard Bluetooth platform gebruikt te zijn die vaker in China gebruikt wordt. De behuizing van de oortjes, case en alle geluids-gerelateerde elementen (Drivers) waren van Brainwavz zelf. Slim om niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden met Bluetooth maar gewoon voor een bestaand en bewezen platform te kiezen. En dat dan als goede basis te gebruiken in combinatie met je eigen Audio-ervaring.

Specificities:
• Drivers: Dynamische 8mm drivers
• Rated Impedance: 30Ω gesloten dynamisch
• Frequency Range: 20 ~ 20000Hz
• Sensitivity: 110 dB @ 1 mW
• Bluetooth versie: 4.0
• Codec: aptX™
• Maximale Bluetooth afstand: 10 meter
• Batterij: 60mAh
• Afspeeltijd en standby tijd: 4 uur/100 uur
• Oplaad tijd: 2 uur (USB)
• Noise Cancellation: CVC echo/noise
• Spraak meldingen: Ja
• Bluetooth profielen: HFP HSP A2DP
• Bluetooth connecties geheugen: 2
• Ingebouwde microfoon: Ja




Het koppelen van de BLU-100 gaat eenvoudig, je kan twee verschillende apparaten koppelen dus tussen je laptop en telefoon switchen is geen enkel probleem. Bij het aanzetten van de koptelefoon hoor je gesproken audio boodschappen (Engels) in welke mode hij staat (Aan/Uit, etc.) en wat andere play/pause opties. Met de controller kan je je telefoon bedienen, zo kan je dus gesprekken opnemen en ophangen, volume bepalen en het volgende nummer aanzetten. Het is even uitvogelen wat elk knopje doet en wat er gebeurt als je hem langer ingedrukt houd, maar dit went wel bij wat langer gebruik.
Het bereik van Bluetooth is z’n 5 a 6 meter bij open zicht en als er wat tussen zit wat minder. Zit je audio bron n je zak of tas en heb je de koptelefoon op dan kan je zonder problemen vloeiend muziek luisteren. De ingebouwde microfoon heb ik een paar keer gebruikt en er werd niet geklaagd over geluidskwaliteit dus dat lijkt wel prima te zijn.
De batterij van 60mAh is netjes weggewerkt in de relatief (voor Bluetooth oortjes) kleine behuizing. Maar dat ze voor een redelijk beperkte accu gekozen hebben is wel te merken in afspeeltijd. Ik redde bij wat testjes tussen de 3,5 uur en iets meer dan vier uur. Redelijk matig dus. Een hele week regelmatig gebruiken zit er dus niet op, eerder regelmatig gebruiken en ook regelmatig opladen! Tijdens hardlopen of gewoon gebruik blijven de oortjes redelijk zitten, voor mij goed genoeg om de bijgeleverde ear hooks niet nodig te hebben. Al kan ik begrijpen, omdat ze toch iets zwaarder zijn dan een gemiddeld setje oortjes dat ze niet bij iedereen evengoed zitten.


Op geluidskwaliteit moet de BLU-100 zichzelf waar maken, tenminste dat verwacht ik wel bij een setje van Brainwavz. Dus heb verschillende muzieksoorten en stijlen geluisterd om te bepalen hoe het setje klinkt. En overall klinkt het best wel prima, je merkt dat er gekozen is voor een redelijk ‘vol’ geluid. Dus met redelijk wat bas, al moet ik zeggen dat de echt diepe bas nummer niet helemaal uit de verf lijken te komen. Maar voor de meeste muziek stijlen is het een prima setje. Ik merk trouwens weinig of niets nu het setje ‘ingespeeld’ raakt. Of dat nou gewenning is of ze gewoon niet ingespeeld hoeven worden, de audio-signature lijkt nog ongeveer hetzelfde.




Qua prijs/kwaliteit hebben heeft Brainwavz met dit setje weer een prima koptelefoon op de markt gebracht. De geluidskwaliteit is uitstekend ondanks dat het een Bluetooth koptelefoon is. Het is niet zoals de wat duurdere setjes van Brainwavz maar al je erbij denkt dat er ook nog Bluetooth in zit is het voor de prijs echt prima geluid. De bouwkwaliteit is uitstekend en met het Bluetooth bereik is absoluut niets mis. Daarbij is de case die bij dit setje zit is zoals ik gewend ben van Brainwavz super stevig en de hoeveelheid accessoire is ook meer dan voldoende. Al met al een prima aankoop voor iemand die voor onderweg een goede kwaliteit Bluetooth koptelefoon zoekt.

De Brainwavz BLU-100 kost ten tijde van schrijven bij MP4Nation z’n $44,50, ongeveer 40 euro. Wil je meer informatie over de BLU-100? Stuur mij een PM of kijk op de website van Brainwavz.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
pi_153491905
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')