abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 24 november 2013 @ 14:45:10 #101
416443 ikwiltrolletje
Free Leafeon672!!!
pi_133573878
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 14:15 schreef nikao het volgende:
multibit
Oh wow die was binnen 5 seconden klaar om te gaan. Is die niet minder veilig dan Bitcoin-Qt?
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 14:15 schreef Dynd het volgende:

[..]

Nee, gaat gewoon verder waar je gebleven bent. En het kan wel even duren ja, soms wel 15 minuten. Als administrator starten zorgt ervoor dat het sneller gaat naar mijn ervaring.
Ik ben al als administrator ingelogd maar krijg het echt niet meer aan de praat. Hij controleert eerst eventjes en als hij dan verder wil openen loopt hij nog op het opstartschermpje vast.Edit:
Heb me hier al even ingelezen http://bitcoin.org/nl/kies-uw-portemonnee
Op maandag 27 januari 2014 02:27 schreef Toto69 het volgende:
ik maakbhet morgen uitgebreider zitbnu mobiep ek ogen vallen dicht
pi_133575134
http://www.joop.nl/opinie(...)n_is_onvermijdelijk/

quote:
De opkomst van de Bitcoin is onvermijdelijk

De cryptogelden, en de Bitcoin in het bijzonder, staan voor iets veel groters

De aanleiding voor het schrijven van dit opiniestuk komt door een aantal gebeurtenissen die zich de afgelopen dagen hebben voorgedaan. Op woensdag 20 november jongstleden kondigde een aantal Bitcoin wisselkantoren aan dat bepaalde banken (waaronder de Rabobank) het niet meer mogelijk maakte om betalingen over te maken naar dit type bedrijven.

Omdat ik altijd goede zaken heb gedaan met een aantal van deze bedrijven, nam ik contact op met mijn lokale bank om te weten te komen wat er gaande was. Ik werd doorverbonden met een medewerkster die mij -tot mijn grote verbazing- vertelde dat 'De Ethische Commissie' van de Rabobank een interne memo had verzonden waarin vermeld stond dat de bank het niet toe staat om Bitcoins te kopen. Ik was om twee redenen verbaasd.

1) Ik mag toch zelf bepalen waar ik mijn geld aan uitgeef? (waarop de dame in kwestie antwoordde: 'jazeker, maar niet met een account van de Rabobank')

2) Dat we hier exact hetzelfde zien gebeuren als we voorheen met de muziek/film industrie en vervolgens de publishers industrie zagen gebeuren.

Toen ik aangaf dat dit voor mij reden zou zijn om de bank -waar ik al mijn hele leven klant ben- te verlaten reageerde de vrouw nonchalant en wenste mij "succes".

In de Volkskrant verscheen een artikel van Peter de Waard. Opvallend was dat er vele zaken in het artikel stonden die gebaseerd waren op onjuistheden en meningen die als feiten werden gebracht. Meneer de Waard schrijft vanuit een aantal misverstanden en misconcepties. Iets wat niet heel ongebruikelijk is waar het de Bitcoin betreft en mogelijk ook ten grondslag ligt aan de keuze van de Rabobank om de betalingen onmogelijk te maken. De Waard schreef onder andere:

"Als de bitcoinmanie uiteindelijk een miljardenoplichterij blijkt te zijn..."

Waar baseert meneer de Waard het idee op, dat er mogelijk sprake kan zijn van een miljardenoplichterij? Weet hij dat er sprake is van een peer-to-peer netwerk waar hij zelf deel van uit kan maken? Hij is vrij de opensource software (lees: block-chain) te downloaden en deel uit te maken van het netwerk dat de transacties valideert. Nu vergt dat nog enige technische kennis, maar het zal niet lang meer duren voordat deze wegen voor een ieder goed begaanbaar zullen worden. Er komen steeds meer websites op die deze service en/of software aanbieden. De Waard schrijft ook:

"Zelfs de bedenker van de Bitcoin blijkt onbekend te zijn, hetgeen al doet vermoeden dat de virtuele munt het schimmigste betaalmiddel in de geschiedenis is."

De bedenker(s) van Bitcoin is/zijn inderdaad onbekend. Het eerste artikel waarin de Bitcoin wordt gepresenteerd is openlijk online te lezen(.pdf) en geschreven door het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Er zijn vele redenen te noemen waarom Satoshi gekozen heeft om anoniem te blijven en die juist positief zijn voor het zijn van de Bitcoin. Om er een paar te noemen.

1) Het eerste beroemde peer-to-peer netwerk was Napster, omdat Napster een hoofdkantoor had, konden mensen die het niet eens waren met de diensten die Napster aanbood, naar het bedrijf stappen en ze aanklagen. Bitcoin is een cryptocurrency. Bitcoin staat in verhouding tot Napster als het peer-to-peer delen tot cryptocurrencies met als enige verschil dat de Bitcoin gedecentraliseerd is om bovenstaand probleem te voorkomen.

2) Volgens Ted Nelson () is Satoshi Nakamoto het pseudoniem van Shinichi Mochizuki. Nelson stelt dat het voor de Westerse culturen niet begrijpbaar is om een dergelijke uitvinding zonder credit aan de wereld te geven, maar dat het voor de Japanse eercultuur juist ongebruikelijk is om jezelf eer toe te eigenen voor gelijksoortige daden.

3) In de introductie van zijn artikel schrijft Satoshi: "... Commerce on the Internet has come to rely almost exclusively on financial institutions serving as trusted third parties to process electronic payments. While the system works well enough for most transactions, it still suffers from the inherent weaknesses of the trust based model..."

De bankensector heeft in het recente verleden niet echt een goede reputatie opgebouwd waar het eerlijke handel betreft. Om zo schoon mogelijk een introductie te doen van een cryptovaluta is anonimiteit te verkiezen boven bekendheid. Door bekendheid is de kans dat de discussie over belangenverstrengeling of invloed op de koers verkeerd uitpakt vele male groter.
Daarnaast, is het zo lastig voor te stellen dat iemand zonder eigen gewin iets aan de wereld wil geven? De Waard schrijft ook:

"Er is geen centrale bank of andere toezichthouder die een oogje in het zeil houdt of intervenieert. En er is geen overheid die te hulp schiet als de virtuele bitcoinbank als too big to fail op omvallen staat."

Dat is dan ook precies wat ze willen voorkomen. Het beste is om de vergelijking met energiewinning te trekken. Een groot voordeel van wind/zonne-energie ten opzichte van kernenergie (los van alle andere discussies die dit onderwerp kan opleveren) is dat er voor kernenergie een derde partij in het spel moet zijn. Met wind/zonne-energie ben jijzelf als mens eigenaar van de energie. Dit geldt ook voor de cryptocurrencies. Ik kan een transactie doen met iemand anders, zonder tussenkomst van wie dan ook.

De Bitcoin is een perfect voorbeeld van een gedecentraliseerde munt die van de mensen zelf is en niet van een overheid, instantie of corporatie.

Waar gaat het om, waarvoor staat de Bitcoin?
Als u denkt dat de Bitcoin slechts interessant is als belegging om snel wat euros of dollars te verdienen, dan mist u -mijns inziens- het grote punt. De cryptocurrencies en -op het moment van schrijven- met name de Bitcoin, is een uitvloeisel van een probleem dat de banken en overheden zelf gecreerd hebben. De Bitcoin staat synoniem voor het ouderwetse 'power to the people'. Niet in negatieve, maar in positieve zin. Deze voorbeelden zien we in onze huidige samenleving steeds vaker:

Je kunt een bank gebruiken voor je Bitcoins maar het hoeft niet.
Je kunt je energie afnemen bij een grote corporatie maar het hoeft niet.
Je kunt je muziek kopen bij een keten maar ook bij de maker zelf.
etcetera.

Zoals Daan Roosegaarde in de meest recente Zomergasten opperde: "delen is het nieuwe hebben". De Bitcoin is hier een voorbeeld van. Hij is opensource, iedereen mag onder de motorkap kijken, iedereen is welkom om mee te doen, iedereen kan bijdragen aan een eerlijke handel. En dankzij Satoshi kan iedereen zelfs zijn eigen valuta maken.

De Bitcoin is een proof of concept, de Bitcoin heeft zijn bestaansrecht als valuta al lang bewezen en er ontstaan langzaam nieuwe valuta's (zoals de Litecoin). De Bitcoin is dus niet alleen maar een nieuw betaalmiddel, maar het is een synoniem voor een nieuwe maatschappij gebaseerd op: delen, creativiteit en kennis boven macht, geld en bezit.

En misschien wel het meest belangrijke: jouw coins zijn ook echt jouw coins en niemand zal jou vertellen wat je er wel of niet mee mag doen.

PS:
Bent u nog steeds sceptisch over de munt of bang voor het voortbestaan ervan? Dan raad ik u aan niet naar de economen, maar juist naar de filosofen, creatievelingen en (vooral in dit geval) cryptografen te luisteren.
pi_133575273
Zeer goed stuk!!
  zondag 24 november 2013 @ 15:27:02 #104
298362 Lollertrolle
Wilt je in zijn kooi
pi_133575317
registreer om deze reclame te verbergen
Mooi stukje, duidelijk geschreven dat ik het ook kan begrijpen :P

Snap wel de fascinatie niet voor die Satoshi, als hij zich niet kenbaar wilt maken dan moet dat toch gerespecteerd worden...
  zondag 24 november 2013 @ 15:28:24 #105
416443 ikwiltrolletje
Free Leafeon672!!!
pi_133575360
Mooi stuk, inderdaad fijn om te lezen zodat ik het ook begrijp 8-)
Op maandag 27 januari 2014 02:27 schreef Toto69 het volgende:
ik maakbhet morgen uitgebreider zitbnu mobiep ek ogen vallen dicht
pi_133575417
Wow, net dus gekocht op BTCnext, als ik hem nu op Bitonic weer verkoop heb ik al winst, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt met dat grote verschil in koop/verkoop op die sites :+
pi_133575517
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Bizar dat de Rabobank dus blijkbaar eventjes beslist waar jij je geld aan uit mag geven...
  zondag 24 november 2013 @ 15:36:44 #108
298362 Lollertrolle
Wilt je in zijn kooi
pi_133575666
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:30 schreef DarkNoize het volgende:
Wow, net dus gekocht op BTCnext, als ik hem nu op Bitonic weer verkoop heb ik al winst, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt met dat grote verschil in koop/verkoop op die sites :+
Dat zou wel briljant zijn, gewoon doen DN :P
  zondag 24 november 2013 @ 15:36:45 #109
416443 ikwiltrolletje
Free Leafeon672!!!
pi_133575668
Ik bedenk me net dat ik rabobank heb :') wtf
Op maandag 27 januari 2014 02:27 schreef Toto69 het volgende:
ik maakbhet morgen uitgebreider zitbnu mobiep ek ogen vallen dicht
pi_133575681
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:33 schreef Okeanos het volgende:

[..]

Bizar dat de Rabobank dus blijkbaar eventjes beslist waar jij je geld aan uit mag geven...
Nouja, ik heb er nog steeds geen probleem mee gehad. Ik zit bij de Rabo en heb nog geen 1 foutmelding gehad, maat van mij ook niet, die ook bij de Rabo zit.
pi_133575713
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:30 schreef DarkNoize het volgende:
Wow, net dus gekocht op BTCnext, als ik hem nu op Bitonic weer verkoop heb ik al winst, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt met dat grote verschil in koop/verkoop op die sites :+
Heb je alle fee's mee ingerekend?
Nee, toch niet
pi_133575738
Is LTC nou al boven $10 geweest? Stond vannacht weer op $8.5 -.-
  zondag 24 november 2013 @ 15:38:58 #113
298362 Lollertrolle
Wilt je in zijn kooi
pi_133575768
quote:
7s.gif Op zondag 24 november 2013 15:38 schreef Toto69 het volgende:
Is LTC nou al boven $10 geweest? Stond vannacht weer op $8.5 -.-
Nog niet, zal ooit wel eens gebeuren.
  zondag 24 november 2013 @ 15:39:51 #114
416443 ikwiltrolletje
Free Leafeon672!!!
pi_133575803
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:36 schreef ikwiltrolletje het volgende:
Ik bedenk me net dat ik rabobank heb :') wtf
Oh toch gelukt. Feliciteer mij, ik heb net mijn eerst 50 euro aan Btc uit gegeven. :7
Op maandag 27 januari 2014 02:27 schreef Toto69 het volgende:
ik maakbhet morgen uitgebreider zitbnu mobiep ek ogen vallen dicht
pi_133575822
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:37 schreef Solidberg het volgende:

[..]

Heb je alle fee's mee ingerekend?
Fee's? Je bedoelt die 0,0001 Bitcoin bij verkoop? Dat is 6 cent...
Verder heb je bij BTCnext en Bitonic niks met fee's te maken :)
  zondag 24 november 2013 @ 15:40:18 #116
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_133575825
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:30 schreef DarkNoize het volgende:
Wow, net dus gekocht op BTCnext, als ik hem nu op Bitonic weer verkoop heb ik al winst, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt met dat grote verschil in koop/verkoop op die sites :+
Verkoop BTCNext = 650 euro, Inkoop Bitonic = 614 euro.
pi_133575843
quote:
7s.gif Op zondag 24 november 2013 15:38 schreef Lollertrolle het volgende:

[..]

Nog niet, zal ooit wel eens gebeuren.
Blijft op 9.7 hikken en gisteren continu rond 9.95
pi_133575897
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:30 schreef DarkNoize het volgende:
Wow, net dus gekocht op BTCnext, als ik hem nu op Bitonic weer verkoop heb ik al winst, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt met dat grote verschil in koop/verkoop op die sites :+
Voor hoeveel is dat dan want op dit moment ligt de verkoopprijs op bitonic 35 eurp lager dan de koopprijs op btcnext
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_133575898
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Verkoop BTCNext = 650 euro, Inkoop Bitonic = 614 euro.
Inkoop Bitonic werkt even niet omdat ze zelden coins op voorraad hebben, iig niet als ik kijk :P
pi_133575958
quote:
1s.gif Op zondag 24 november 2013 15:41 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Voor hoeveel is dat dan want op dit moment ligt de verkoopprijs op bitonic 35 eurp lager dan de koopprijs op btcnext
0,5 voor 304 gekocht op btcnext, nog geen uur geleden volgens mij, en bij verkoop krijg ik er nu 307 voor op bitonic...
  zondag 24 november 2013 @ 15:43:06 #121
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_133575963
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:41 schreef DarkNoize het volgende:

[..]

Inkoop Bitonic werkt even niet omdat ze zelden coins op voorraad hebben, iig niet als ik kijk :P
Ik bedoel dat je per bitcoin 35 euro verlies maakt als je op deze manier gaan arbitreren.
  zondag 24 november 2013 @ 15:43:33 #122
416443 ikwiltrolletje
Free Leafeon672!!!
pi_133575980
Als ik wat ik net voor 50 euro op btcNext heb gekocht, meteen op Bitonic zou verkopen krijg ik er maar 46,97 voor.
Op maandag 27 januari 2014 02:27 schreef Toto69 het volgende:
ik maakbhet morgen uitgebreider zitbnu mobiep ek ogen vallen dicht
pi_133576031
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:42 schreef DarkNoize het volgende:

[..]

0,5 voor 304 gekocht op btcnext, nog geen uur geleden volgens mij, en bij verkoop krijg ik er nu 307 voor op bitonic...
Ja dat is omdat de koers gestegen is afgelopen uur :')
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_133576042
Weer een deeltje verkocht voor net geen $830 :)
pi_133576075
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 15:42 schreef DarkNoize het volgende:

[..]

0,5 voor 304 gekocht op btcnext, nog geen uur geleden volgens mij, en bij verkoop krijg ik er nu 307 voor op bitonic...
Waarschijnlijk doordat de koers inmiddels weer is gestegen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')