abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133696381
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:14 schreef Greys het volgende:

[..]
Vijf minuten hakken (worst, champignons, prei) en daarna op je kont zitten tot de oven klaar is. Ik houd er van.
Dat is wat anders dan ik vandaag gedaan heb ja :') zes uur snijden, hakken, mengen en kruiden, en dan te lang op je komt zitten zodat er zwartgeblakerde meuk uit de oven komt :')


Maar wat je post klinkt erg lekker. Sowieso pastaschotels O+

[ Bericht 8% gewijzigd door BlackLining op 27-11-2013 23:35:39 ]
Alle Urkers het land uit! Deporteer de burgemeester! Hier werken wij aan uw afzinking!!
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 27 november 2013 @ 23:30:08 #127
163650 Greys
pi_133696501
quote:
1s.gif Op woensdag 27 november 2013 20:55 schreef BlackLining het volgende:

[..]

Mislukt :(

Had sowieso maar 2 uur tijd om te stoven wat véél te kort is, meestal doe ik 6 uur. En de handel is toen ik ff niet op zat te letten aan de kook gegaan. Bijzonder taai vlees dus, en teveel saus die ik niet ingekookt kreeg. Daarnaast de laag puree die er nog overheen gaat laten verbranden in de oven.

:(
Oef! Zonde!
En wat heb je toen gegeten? :@
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_133696544
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:14 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik ben niet van de mixjes, maar deze mix MOET je een keer proberen :9 (o.a. bij Jumbo en AH)
Je koopt dit zakje:

[ afbeelding ]

Je gooit 250 gram ongekookte harde pasta in een ovenschaal en gooit er door wat je lekker vindt. Op het zakje mix staat 'blokjes ham', maar ik hak in plaats daarvan een chorizo/salamiworst aan stukkies, dat geeft honderd keer meer smaak :9 En dan preiringen en champignons of paprika, wat je wilt. Er over een laag geraspte oude kaas.

Dan 700 ml water mengen met 125 ml ongeslagen room (op het zakje staat 125 ml Bueband Finesse, maar da's kul, zo'n klein bakje ongeslagen room is precies 125 ml en goed zat) en daardoor het zakje mix, dat roer je door elkaar en giet je er overheen. En dan 45 minuten op 200 graden.

Dat wordt je nieuwe favo ovenschotel, wedden? :9 Vijf minuten hakken (worst, champignons, prei) en daarna op je kont zitten tot de oven klaar is. Ik houd er van.
dat ga ik zeker eens proberen :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_133697482
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:30 schreef Greys het volgende:

[..]

Oef! Zonde!
En wat heb je toen gegeten? :@
Gewoon dat :') ik maak van de boeuf altijd een ovenschotel. Boeuf onderin de schaal, daar overheen een laag puree besmeerd met eigeel. Dat was verbrand, maar bovenste laagje eraf scheppen en dan is het wel te doen. Dat is mijn redding geweest :P

Helaas was het stoven ook mislukt (te heet geworden) dus wat eronder zat was ook geen groot succes.

Nou ja, volgende keer beter :) blijft een vrij lastig recept natuurlijk.
Alle Urkers het land uit! Deporteer de burgemeester! Hier werken wij aan uw afzinking!!
pi_133698858
Had vnv patatje met en kaassouffle :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 28 november 2013 @ 11:08:01 #131
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_133704671
Wij hadden een heerlijk hotel ontbijt met echt alles zo vrrs en lekker! En voor vanmiddag hebben wij wat fruit en gekookt eitje. Lekker speciaal biertjes drinken.

Vanavond uit eten bij een Balkan restaurant.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_133708307
2 kommen tomatencremesoep met soepvlees :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_133708343
Vanmorgen geen tijd gehad voor ontbijt. Zo maar even langs de Subway denk ik :9~
Alle Urkers het land uit! Deporteer de burgemeester! Hier werken wij aan uw afzinking!!
pi_133710141
Ik heb nog een potje mosselen in azijn. zou ik daar nou iets mee kunnen maken?
pi_133710763
quote:
0s.gif Op woensdag 27 november 2013 23:14 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik ben niet van de mixjes, maar deze mix MOET je een keer proberen :9 (o.a. bij Jumbo en AH)
Je koopt dit zakje:

[ afbeelding ]

Je gooit 250 gram ongekookte harde pasta in een ovenschaal en gooit er door wat je lekker vindt. Op het zakje mix staat 'blokjes ham', maar ik hak in plaats daarvan een chorizo/salamiworst aan stukkies, dat geeft honderd keer meer smaak :9 En dan preiringen en champignons of paprika, wat je wilt. Er over een laag geraspte oude kaas.

Dan 700 ml water mengen met 125 ml ongeslagen room (op het zakje staat 125 ml Bueband Finesse, maar da's kul, zo'n klein bakje ongeslagen room is precies 125 ml en goed zat) en daardoor het zakje mix, dat roer je door elkaar en giet je er overheen. En dan 45 minuten op 200 graden.

Dat wordt je nieuwe favo ovenschotel, wedden? :9 Vijf minuten hakken (worst, champignons, prei) en daarna op je kont zitten tot de oven klaar is. Ik houd er van.
Smaakt het heel erg naar (gesmolten) kaas, of valt dat wel mee?

SD houdt daar namelijk niet van, helaas.
pi_133711257
quote:
3s.gif Op donderdag 28 november 2013 14:57 schreef Anne het volgende:

[..]

Smaakt het heel erg naar (gesmolten) kaas, of valt dat wel mee?

SD houdt daar namelijk niet van, helaas.
Ik ga hem vanavond maken :D :@
Dus ik kan daar nog wel over posten later :Y
Overigens, als je oude kaas gebruikt wordt die wat harder, knapperiger, ik weet niet of hij dat wel lekker vindt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_133711526
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 15:19 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Ik ga hem vanavond maken :D :@
Dus ik kan daar nog wel over posten later :Y
Overigens, als je oude kaas gebruikt wordt die wat harder, knapperiger, ik weet niet of hij dat wel lekker vindt?
Met de kaas die je er zelf in strooit zorg ik wel dat het maar op 1 helft komt (doe ik altijd met van die ovenschotels :D), dus dat komt wel goed.

Het gaat mij meer om de 'saus'. Als jij zou willen laten weten of die erg naar kaas smaakt, ben ik een blij (of juist niet als het zo is, lol) mens ;).
pi_133711632
quote:
14s.gif Op donderdag 28 november 2013 15:29 schreef Anne het volgende:

[..]

Met de kaas die je er zelf in strooit zorg ik wel dat het maar op 1 helft komt (doe ik altijd met van die ovenschotels :D), dus dat komt wel goed.

Het gaat mij meer om de 'saus'. Als jij zou willen laten weten of die erg naar kaas smaakt, ben ik een blij (of juist niet als het zo is, lol) mens ;).
Ik laat het je weten :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_133714611
Toastjes kruidenaoili op werk.

Vnv iets simpels, eerst overwerken -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_133714780
Heel fout maar ohzo lekker een paar keer per jaar: aardappel anders O+ Daarbij een gehaktbal en boontjes
  donderdag 28 november 2013 @ 17:34:11 #141
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_133714847
Straks: lauwwarme oosterse salade met mie vergezeld door kort gegrilde met sesamzaad bedekte tonijnfilets. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 28 november 2013 @ 17:54:49 #142
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_133715366
Westmalle tripel

Zo Balkan.. ik denk gegrilde forel
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 28 november 2013 @ 18:07:24 #143
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_133715663
Een portie kibbeling :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_133715797
Een klein thanksgiving diner :P Kip ipv kalkoen, met zoete aardappel puree en sperziebonen gebakken met spekjes.
Als toetje cheesecake met caramel topping.
pi_133715930
Ik wilde eigenlijk hutspot maken, maar ik ben vergeten de aardappelen uit de vriezer te halen, dus dat eten we morgen.

Vanavond wordt het huisgemaakte erwtensoep en een paar diepvriespizza's.
pi_133716394
Na de kooktijd was de ovenpasta 1 vieze natte bende die niet gaar was. Na nog 20 minuten was het een stuk beter te pruimen.
Anne, het smaakt naar ham/kaas zoals die ham/kaas broodjes van de turk of warme bakker soms kunnen smaken, kun je daar wat mee?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_133716602
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 18:32 schreef Mirjam het volgende:
Na de kooktijd was de ovenpasta 1 vieze natte bende die niet gaar was. Na nog 20 minuten was het een stuk beter te pruimen.
Anne, het smaakt naar ham/kaas zoals die ham/kaas broodjes van de turk of warme bakker soms kunnen smaken, kun je daar wat mee?
Echt heel erg smakelijk klinkt het niet :D
  donderdag 28 november 2013 @ 19:34:25 #148
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_133718505
Halve pizza salami
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 28 november 2013 @ 20:26:49 #149
163650 Greys
pi_133720700
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 18:32 schreef Mirjam het volgende:
Na de kooktijd was de ovenpasta 1 vieze natte bende die niet gaar was. Na nog 20 minuten was het een stuk beter te pruimen.
45 minuten op 200 graden? :o Is je oven dan wel goed qua warmte? Ik heb echt van de 30 keer dat ik het gemaakt heb ofzo nog nooit gehad dat het een ongare kledderbende was namelijk. En degenen die ik ken die het ook altijd maken met datzelfde recept ook niet :D
De kaaskorst is natuurlijk 'hard' achtig en de pasta gewoon zacht. De eerste drie minuten na het uit de oven halen pruttelt het nog een beetje na aan de randjes, dat hoort zo, dat is na een paar minuten weg.

Jammer dat je het geen succes vond. Ik ga hem volgende week weer maken :9
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_133720872
Ein wienerschnitzel mit ei :9
Alle Urkers het land uit! Deporteer de burgemeester! Hier werken wij aan uw afzinking!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')