FOK!forum / Culinesse à gogo / AH half om half gehakt ruikt vreemd?
Musildonderdag 21 november 2013 @ 18:08
Kocht vandaag een pakje half om half gehakt van de ah, gehakt zag er qua kleur prima uit, rook rauw ook niet echt, was ook nog 6 dagen houdbaar. Maar toen ik het ging bakken kwam er (naast de verwachte flinke hoeveelheid water :') ) ineens echt een penetrante lucht vanaf... Geen bedorven lucht, ik kon het niet plaatsen. Qua type geur (penetrant, scherp) nog het beste te vergelijken met ammoniak.

Het zit door een saus, paar keer geproefd en de saus smaakt op zich ok, maar heb nog nooit eerder gehad dat gehakt zo rook....

Iemand hier ervaringen mee? Eet zelf zeer zelden gehakt en koop vlees ook liever bij de slager dan de super, maar misschien herkennen anderen het.
GGMMdonderdag 21 november 2013 @ 18:08
Je ruikt zelf vreemd.
Isdatzodonderdag 21 november 2013 @ 18:11
Wat is de vraag nou :') ?

Smaakt het goed?
- Ja: eten.
- Nee: niet eten.

Hoe moeilijk kan 't zijn.
Jellereppedonderdag 21 november 2013 @ 18:11
Misschien is het bedorven vlees? Je weet het niet. Je wordt tegenwoordig keihard van achteren genomen door de voedselindustrie als consument zonder dat je er erg in hebt.
Pino112donderdag 21 november 2013 @ 18:14
Gemengd gehakt :').

Daar zit echt een berg zooi in.
Musildonderdag 21 november 2013 @ 18:14
quote:
10s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:11 schreef Isdatzo het volgende:
Wat is de vraag nou :') ?

Smaakt het goed?
- Ja: eten.
- Nee: niet eten.

Hoe moeilijk kan 't zijn.
Mijn vraag is of meer mensen hier ervaring mee hebben. Of het bedorven en dus niet eetbaar is, of wel eetbaar, kan ik zelf ook wel beoordelen maar ik vind het nogal vreemd dat die meuk zo stinkt. En als mensen mogelijke verklaringen hebben voor wat die lucht zou kunnen zijn ben ik ook wel benieuwd.
__Saviour__donderdag 21 november 2013 @ 18:15
Van wat voedselvergiftiging is nog nooit iemand doodgegaan. Hooguit een avondje buikpijn.
JackHerrerdonderdag 21 november 2013 @ 18:15
AH gehakt ruikt inderdaad soms vreemd.
TheFreshPrincedonderdag 21 november 2013 @ 18:16
Dat is "berengeur", van varkens.

Heb het ook wel eens gehad met half-om-half gehakt.

http://www.vleesmagazine.(...)rst-zijn-VLS012294W/

Daarom eet ik alleen nog rundergehakt.
mailydonderdag 21 november 2013 @ 18:19
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:16 schreef MaGNeT het volgende:
Dat is "berengeur", van varkens.

Heb het ook wel eens gehad met half-om-half gehakt.

http://www.vleesmagazine.(...)rst-zijn-VLS012294W/

Daarom eet ik alleen nog rundergehakt.
Dat is echt smerig, die berengeur... :r

hallo :W
Jellereppedonderdag 21 november 2013 @ 18:20
Hey, TS. Leef je nog?
aequusdonderdag 21 november 2013 @ 18:23
Wat een stelletje azijn zeikers zitten hier zeg :')
Sanghadonderdag 21 november 2013 @ 18:30
Waarschijnlijk gaat het idd om berengeur. :{

Ik vind het zelf een naar penetrant luchtje, bah! Het komt van varkensvlees van niet gecasteerde mannelijke varkens door ophoping van bepaalde stoffen die bij verhitting vrijkomen. Meer hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Berengeur :Y)
flappydonderdag 21 november 2013 @ 18:34
Het is dus gewoon varkenssperma. Eet smakelijk.
Greysondonderdag 21 november 2013 @ 18:42
Weggooien. Al paar keer gehad. Was toen niet goed. Bij twijfel altijd weggooien.
TheFreshPrincedonderdag 21 november 2013 @ 18:44
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:42 schreef Greyson het volgende:
Weggooien. Al paar keer gehad. Was toen niet goed. Bij twijfel altijd weggooien.
Als het nog houdbaar is zou ik het niet weggooien maar terugbrengen.

Mocht je vaak 5 Euro in de vuilnisbak gooien, dan wil ik je mijn vuilnisbak wel sturen.
PM me maar zodra hij vol zit :)
Greysondonderdag 21 november 2013 @ 18:50
Bereid gehakt terugbrengen? Kan dat überhaupt wel?
Isdatzodonderdag 21 november 2013 @ 18:54
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:42 schreef Greyson het volgende:
Weggooien. Al paar keer gehad. Was toen niet goed. Bij twijfel altijd weggooien.
Tering, je kan toch ook gewoon een beetje proeven of het nog goed is? Het is niet alsof je meteen dood neervalt.
Greysondonderdag 21 november 2013 @ 18:54
quote:
15s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:54 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Tering, je kan toch ook gewoon een beetje proeven of het nog goed is? Het is niet alsof je meteen dood neervalt.
Daarom zeg ik ook, bij twijfel. Jantje.
Isdatzodonderdag 21 november 2013 @ 18:57
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:08 schreef Musil het volgende:
- zag er qua kleur prima uit
- rook rauw ook niet echt
- was ook nog 6 dagen houdbaar.
- Geen bedorven lucht, ik kon het niet plaatsen.
- Het zit door een saus, paar keer geproefd en de saus smaakt op zich ok
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:42 schreef Greyson het volgende:
Weggooien.
Musildonderdag 21 november 2013 @ 19:12
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:16 schreef MaGNeT het volgende:
Dat is "berengeur", van varkens.

Heb het ook wel eens gehad met half-om-half gehakt.

http://www.vleesmagazine.(...)rst-zijn-VLS012294W/

Daarom eet ik alleen nog rundergehakt.
quote:
13s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:30 schreef Sangha het volgende:
Waarschijnlijk gaat het idd om berengeur. :{

Ik vind het zelf een naar penetrant luchtje, bah! Het komt van varkensvlees van niet gecasteerde mannelijke varkens door ophoping van bepaalde stoffen die bij verhitting vrijkomen. Meer hier: http://nl.wikipedia.org/wiki/Berengeur :Y)
Oh thanks, als ik die beschrijving lees dan denk ik dat het inderdaad exact dat is! Weer een mysterie opgelost ;)

quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:20 schreef Jellereppe het volgende:
Hey, TS. Leef je nog?
Ja hoor! Maar ik heb het ook nog niet op :+

Je proeft het gelukkig niet zo, en het gehakt heeft ook zo'n 1,5 uur in de saus staan sudderen dus de geur is ook voor 60% verdwenen. En staat nu in de oven (verse lasagne :9 )
Jellereppedonderdag 21 november 2013 @ 19:13
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 19:12 schreef Musil het volgende:

Je proeft het gelukkig niet zo, en het gehakt heeft ook zo'n 1,5 uur in de saus staan sudderen dus de geur is ook voor 60% verdwenen. En staat nu in de oven (verse lasagne :9 )
Mooi zo. Voortaan geen vlees meer van de Appie voor jou?
TheThirdMarkdonderdag 21 november 2013 @ 19:14
Gewoon 100% rundvlees halen in het vervolg. Is maar een fractie duurder en smaakt een stuk beter.
Musildonderdag 21 november 2013 @ 19:17
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 19:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Mooi zo. Voortaan geen vlees meer van de Appie voor jou?
Vrees dat ik er nog wel eens vlees ga kopen, maar heb liever slager. Alleen niet altijd budget ;)
Overigens vind ik die berengeur nog niet zo'n ramp, stoor me meer aan de hoeveelheid vocht die er uit het gehakt komt. En uit de varkenslappen trouwens, maakte gisteren babi ketjap en toen ik het vlees aanbraadde heb ik serieus meer dan een vol waterglas aan vocht uit de pan kunnen gieten (zodat het nog kon bakken, wilde het immers niet koken). En het vlees was zo geslonken dat terwijl ik begon met 100 gram meer vlees dan het recept voorschreef, ik eindigde met veel te teveel saus op deze tot 3/4 gereduceerde hoeveelheid vlees. :')
AnnaNiemdonderdag 21 november 2013 @ 19:24
Ik vind het Lidl gehakt beter, veel minder vocht en goedkoper. Iedereen blij....
plintladdertjedonderdag 21 november 2013 @ 20:20
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 19:17 schreef Musil het volgende:

[..]

Vrees dat ik er nog wel eens vlees ga kopen, maar heb liever slager. Alleen niet altijd budget ;)
Overigens vind ik die berengeur nog niet zo'n ramp, stoor me meer aan de hoeveelheid vocht die er uit het gehakt komt. En uit de varkenslappen trouwens, maakte gisteren babi ketjap en toen ik het vlees aanbraadde heb ik serieus meer dan een vol waterglas aan vocht uit de pan kunnen gieten (zodat het nog kon bakken, wilde het immers niet koken). En het vlees was zo geslonken dat terwijl ik begon met 100 gram meer vlees dan het recept voorschreef, ik eindigde met veel te teveel saus op deze tot 3/4 gereduceerde hoeveelheid vlees. :')
Dat ligt niet aan het vlees maar aan jezelf, vlees op hoog vuur zo snel'mogelijk dichtschroeien
Dat duurt maar even
troveydonderdag 21 november 2013 @ 20:42
Berenlucht? Soms gebeurt dat wel eens als ze de mannelijke biggen niet castreren, dan stinkt het vlees.
Musildonderdag 21 november 2013 @ 20:53
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 20:20 schreef plintladdertje het volgende:

[..]

Dat ligt niet aan het vlees maar aan jezelf, vlees op hoog vuur zo snel'mogelijk dichtschroeien
Dat duurt maar even
Ehm dat ligt aan het vlees, niet aan mijzelf, want zo bereid ik vlees ook, ik weet wel hoe ik vlees moet bakken.

Als ik een pan op het allerhoogste vuur zet, olie erin doe tot deze goed heet is, vlees erin doe en dan als resultaat krijg dat er binnen een minuut als een malle vocht uit het vlees begint te lopen met als gevolg kokend vlees, dan is er toch echt iets mis met het vlees imo.
plintladdertjedonderdag 21 november 2013 @ 20:59
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 20:53 schreef Musil het volgende:

[..]

Ehm dat ligt aan het vlees, niet aan mijzelf, want zo bereid ik vlees ook, ik weet wel hoe ik vlees moet bakken.

Als ik een pan op het allerhoogste vuur zet, olie erin doe tot deze goed heet is, vlees erin doe en dan als resultaat krijg dat er binnen een minuut als een malle vocht uit het vlees begint te lopen met als resultaat kokend vlees, dan is er toch echt iets mis met het vlees imo.
diepvries dan? En nee dat hoef je bij aankoop niet te merken
Musildonderdag 21 november 2013 @ 21:22
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 20:59 schreef plintladdertje het volgende:

[..]

diepvries dan? En nee dat hoef je bij aankoop niet te merken
Hoe bedoel je? Dat het vlees al ingevroren is geweest? Dat zal sowieso wel het geval zijn denk ik ja.
plintladdertjedonderdag 21 november 2013 @ 21:43
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 21:22 schreef Musil het volgende:

[..]

Hoe bedoel je? Dat het vlees al ingevroren is geweest? Dat zal sowieso wel het geval zijn denk ik ja.
Ja dat heb je bij de zelfslachter niet, wel iets duurder maar krijg steeds meer een hekel aan het geklooi met voedsel