abonnement Unibet Coolblue
  zondag 17 november 2013 @ 17:28:29 #1
130755 Kinga
versier hier
pi_133347306
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:





En nog veel meer.
  zondag 17 november 2013 @ 17:29:26 #2
130755 Kinga
versier hier
pi_133347330
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:28 schreef Kinga het volgende:
Heeft iemand nog een goed recept voor roomkaas frosting? Ene waarvan je weet dat de verhoudingen van de ingredienten goed zijn... :)
Even gequote uit laatste topic...
pi_133348032
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt :) Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. _O- Lekker vochtig van binnen, maar niet te.




Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? :@

[ Bericht 16% gewijzigd door Xaryna op 17-11-2013 20:16:30 ]
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_133362185
brownie ziet er erg nat uit nog, miss te kort er in, of teveel vocht in je beslag?
wat voor recept had je gebruikt
pi_133363945
Brownies vallen bij mij ook uit elkaar net na het bakken. Langer laten afkoelen. Mijn ervaring is sowieso dat brownies lekkerder zijn als je ze 1/2 dagen laat staan.
Eerst denken, dan typen
pi_133368459
quote:
7s.gif Op zondag 17 november 2013 23:50 schreef Piger het volgende:
Brownies vallen bij mij ook uit elkaar net na het bakken. Langer laten afkoelen. Mijn ervaring is sowieso dat brownies lekkerder zijn als je ze 1/2 dagen laat staan.
Ik heb 'm iets van 4 uur laten staan op het bord voordat ik hem ging aansnijden, ik dacht dat dat lang genoeg zou zijn. :@
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:
brownie ziet er erg nat uit nog, miss te kort er in, of teveel vocht in je beslag?
wat voor recept had je gebruikt
http://www.nadelunch.com/binnen/echte-brownies/
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_133368755
Dat lijkt me een vrij vochtig beslag ja. Ik maak ze altijd volgens recept van Nigella Lawson (http://www.ah.nl/kookschr(...)235945&userid=287848), maar dan zonder noten, want dat vind ik niet lekker. Volgens mij gaan daar naar verhouding veel meer droge ingrediënten in. Ze zijn in elk geval heerlijk!
  † In Memoriam † maandag 18 november 2013 @ 09:27:17 #8
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133368776
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt :) Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. _O- Lekker vochtig van binnen, maar niet te.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? :@
mijn bananenbrood is wel goed gerezen. ondanks de hoeveelheid chocola die ik er van mijn zoon altijd in moet kieperen.
  maandag 18 november 2013 @ 11:08:20 #9
407262 Lonely-girl
graag verwijderen
pi_133370391
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt :) Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. _O- Lekker vochtig van binnen, maar niet te.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? :@
:9~
pi_133370947
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt :) Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. _O- Lekker vochtig van binnen, maar niet te.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan? :@
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?
pi_133382576
van n amerikaans recept havermout-pindakaas-chocolade muffins gebakken!

pi_133384896
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 11:33 schreef kvd het volgende:

[..]

Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...

Hij is wel echt goddelijk en je blijft er van eten :D
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_133386369
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 19:29 schreef Xaryna het volgende:

[..]

Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...

Hij is wel echt goddelijk en je blijft er van eten :D
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijkt
pi_133387591
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 19:55 schreef kvd het volgende:

[..]

Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijkt
Goed idee, dank je :)
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
  maandag 18 november 2013 @ 20:57:48 #15
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_133389619


Had snel een pretty taart nodig dus ik ben ook overstag gegaan :+ Volgende keer weer wat leukers *O*
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  dinsdag 19 november 2013 @ 19:49:17 #16
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_133420879
Niet zoet, maar hartige muffins:



:Y)
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 21:50:17 #17
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133427332
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 19:49 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Niet zoet, maar hartige muffins:

[ afbeelding ]

:Y)
heb ik nou nog nooit gedaan.
is dat nou lekker?
  dinsdag 19 november 2013 @ 22:07:58 #18
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_133428492
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 21:50 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

heb ik nou nog nooit gedaan.
is dat nou lekker?
Volgende keer iets meer zout/peper, maar zeker voor herhaling vatbaar!
  dinsdag 19 november 2013 @ 22:09:53 #19
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_133428571
Hebben jullie ook wel eens dat echt ALLES niet goed gaat en mislukt? :')
Wat een hel.

En nog even een vraag wat ik me eigenlijk al lang afvraag: als je wat bakt, bijv. cake, muffins e.d., moet je die meteen uit de vorm halen als het klaar is in de oven, of eerst in de vorm laten afkoelen?
All she wants and needs is just a little taste..
pi_133451070
volgens mij is het beter om dingen in de bakvorm wat te laten afkoelen, het breekt namelijk nogal snel bij mij. Ik ben zo'n type dat iets bakt en dan als het klaar is meteen het eindresultaat zonder vorm wil zien :P , en dat gaat meestal niet zo goed ;( (bij mij dan)
  Moderator / KerstCrewQuizWinner woensdag 20 november 2013 @ 17:54:11 #21
39237 crew  H_T
2733
pi_133454465
Ik laat het meestal nog een paar minuten in de vorm zitten voor ik het verder bewerk. Dat gaat over het algemeen goed :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Moderator woensdag 20 november 2013 @ 17:58:42 #22
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133454600
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 22:09 schreef Luxuria het volgende:
Hebben jullie ook wel eens dat echt ALLES niet goed gaat en mislukt? :')
Wat een hel.

En nog even een vraag wat ik me eigenlijk al lang afvraag: als je wat bakt, bijv. cake, muffins e.d., moet je die meteen uit de vorm halen als het klaar is in de oven, of eerst in de vorm laten afkoelen?
Cake moet een minuut of 10 afkoelen, niet te veel, dan kakt hij weer in.
Appeltaart ook +/- 10 minuten voor je de ring verwijdert.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator woensdag 20 november 2013 @ 17:59:11 #23
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_133454615
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 16:23 schreef chocolatelover het volgende:
volgens mij is het beter om dingen in de bakvorm wat te laten afkoelen, het breekt namelijk nogal snel bij mij. Ik ben zo'n type dat iets bakt en dan als het klaar is meteen het eindresultaat zonder vorm wil zien :P , en dat gaat meestal niet zo goed ;( (bij mij dan)
Als het snel breekt heb je waarschijnlijk slechte kwaliteit meel gebruikt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 20 november 2013 @ 18:12:22 #24
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_133455112
Oke dan is dat het probleem dus dat mijn cake altijd inzakt :D
All she wants and needs is just a little taste..
pi_133455204
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2013 18:25 schreef casper019 het volgende:
van n amerikaans recept havermout-pindakaas-chocolade muffins gebakken!

[ afbeelding ]
:9
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')