Even gequote uit laatste topic...quote:Op zondag 17 november 2013 17:28 schreef Kinga het volgende:
Heeft iemand nog een goed recept voor roomkaas frosting? Ene waarvan je weet dat de verhoudingen van de ingredienten goed zijn...
Ik heb 'm iets van 4 uur laten staan op het bord voordat ik hem ging aansnijden, ik dacht dat dat lang genoeg zou zijn.quote:Op zondag 17 november 2013 23:50 schreef Piger het volgende:
Brownies vallen bij mij ook uit elkaar net na het bakken. Langer laten afkoelen. Mijn ervaring is sowieso dat brownies lekkerder zijn als je ze 1/2 dagen laat staan.
http://www.nadelunch.com/binnen/echte-brownies/quote:Op zondag 17 november 2013 23:07 schreef casper019 het volgende:
brownie ziet er erg nat uit nog, miss te kort er in, of teveel vocht in je beslag?
wat voor recept had je gebruikt
mijn bananenbrood is wel goed gerezen. ondanks de hoeveelheid chocola die ik er van mijn zoon altijd in moet kieperen.quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?quote:Op zondag 17 november 2013 17:53 schreef Xaryna het volgende:
Brownies met walnoten en een bananenbrood zijn klaar! En allebei best goed gelukt Bananenbrood is alleen niet echt gerezen al had ik daar wel op gehoopt, maar het is ook niet zwaar. Brownies braken meteen in stukken toen ik 'm uit de vorm haalde. Lekker vochtig van binnen, maar niet te.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Edit: bij het in stukjes hakken van de brownie kom ik er achter dat het echt uit elkaar valt waar je bij staat. Met name de onderkant. Wat heb ik verkeerd gedaan?
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...quote:Op maandag 18 november 2013 11:33 schreef kvd het volgende:
[..]
Te kort? Oven op verkeerde stand (grill)? Te hoog in de oven gezet? Misschien wijken je graden af, waardoor je te koud bakt zeg maar?
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijktquote:Op maandag 18 november 2013 19:29 schreef Xaryna het volgende:
[..]
Geen idee. Had hem wel zeker op oven staan en andere dingen als broodjes en pizza lukken altijd perfect. Te hoog in de oven zou kunnen misschien...
Hij is wel echt goddelijk en je blijft er van eten
Goed idee, dank jequote:Op maandag 18 november 2013 19:55 schreef kvd het volgende:
[..]
Ik zou je temperatuur ook nog een keer bekijken, kijken of die afwijkt
heb ik nou nog nooit gedaan.quote:Op dinsdag 19 november 2013 19:49 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Niet zoet, maar hartige muffins:
[ afbeelding ]
Volgende keer iets meer zout/peper, maar zeker voor herhaling vatbaar!quote:Op dinsdag 19 november 2013 21:50 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
heb ik nou nog nooit gedaan.
is dat nou lekker?
Cake moet een minuut of 10 afkoelen, niet te veel, dan kakt hij weer in.quote:Op dinsdag 19 november 2013 22:09 schreef Luxuria het volgende:
Hebben jullie ook wel eens dat echt ALLES niet goed gaat en mislukt?
Wat een hel.
En nog even een vraag wat ik me eigenlijk al lang afvraag: als je wat bakt, bijv. cake, muffins e.d., moet je die meteen uit de vorm halen als het klaar is in de oven, of eerst in de vorm laten afkoelen?
Als het snel breekt heb je waarschijnlijk slechte kwaliteit meel gebruikt.quote:Op woensdag 20 november 2013 16:23 schreef chocolatelover het volgende:
volgens mij is het beter om dingen in de bakvorm wat te laten afkoelen, het breekt namelijk nogal snel bij mij. Ik ben zo'n type dat iets bakt en dan als het klaar is meteen het eindresultaat zonder vorm wil zien , en dat gaat meestal niet zo goed (bij mij dan)
quote:Op maandag 18 november 2013 18:25 schreef casper019 het volgende:
van n amerikaans recept havermout-pindakaas-chocolade muffins gebakken!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |