Wat een rampzalige ideeën.quote:Op maandag 4 november 2013 01:55 schreef sturmpie het volgende:
ik vind dat men het belastingstelsel internationaal moet aanpakken zodat multinationals eerlijk belasting betalen, zoals iedere andere hardwerkende ondernemer/werknemer
en dat de corruptie binnen de financiele sector ontmanteld moet worden door een deskundig ambtenarenapparaat
Als je het over de EU hebt dan kan je beter dat vrije verkeer van arbeid aanpakken. Een simpele nieuwe regel: Je betaalt loonbelasting in het land waar je daadwerkelijk werkt en valt daar ook onder de arbeidswetgeving.quote:Op maandag 4 november 2013 05:50 schreef SpecialK het volgende:
EU (pleiten voor)Losrukken van de politieke invloed van de VS; Met andere EU landen een blok vormen met verregaande militaire samenwerking. Tactische informatie doorspelen aan de VS is gelijk aan landverraad. Wellicht wat interessante wetgeving waarbij EU ambtenaren die zich schuldig maken aan corruptie/landverraad in januari worden gedropt in een noordelijk puntje van Siberië. Hen die het lukt om levend de beschaving te bereiken, wolvenbeet wonden verzorgen en levenslang laten uitzitten in een celletje met een playstation. Ambtenaren die het niet redden niet eens bergen.
Eensquote:Op maandag 4 november 2013 06:11 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Als je het over de EU hebt dan kan je beter dat vrije verkeer van arbeid aanpakken. Een simpele nieuwe regel: Je betaalt loonbelasting in het land waar je daadwerkelijk werkt en valt daar ook onder de arbeidswetgeving.
Voor een beroep als vrachtwagenchauffeur kan dan een uitzondering gemaakt worden bij internationale ritten maar onder de voorwaarde dat de truck hetzelfde kenteken heeft als de oplegger; je betaalt loonbelasting in het land waar je oplegger geregistreerd is.
Nóg meer belastingen? Betalen wij ondertussen niet genoeg?quote:Op maandag 4 november 2013 11:02 schreef Ryon het volgende:
-> Gemeentelijke belastingen uitbreiden. Gemeenten krijgen meer mogelijkheden om belastingen te innen en op grond daarvan beleid uit te voeren. Hierdoor vindt er meer diversiteit plaats tussen gemeenten, wat burgers weer meer keus geeft.
Ook eens, mits daar een inspanning op nationaal niveau tegenover staat waarbij belastingstelsels zodanig worden herzien dat ze niet een onoverkoombare bureaucratische horde voor (kleine) buitenlandse partijen vormen.quote:
Een systeem met een president én een koning?quote:Op maandag 4 november 2013 11:02 schreef Ryon het volgende:
Op nationaal niveau:
-> Presidentieel stelsel. President apart verkiezen buiten het parlement om. President vormt ook een ministerploeg. Hierdoor verliest onze Twee Kamer een deel van monistisch karakter en kan het volledige parlement weer controle uitoefenen.
-> vertrouwensregel afschaffen. Kabinetten kunnen alleen vallen door het volgen van een nauwkeurig vastgelegd procedure, ingezet door het Parlement (en de Senaat!).
-> De Senaat. Vergroten naar 80 zetels en om de twee jaar veertig van deze zetels weer laten doorschuiven. 50% van de zetels wordt bepaald op voordracht van de TK, de andere helft op voordracht van de provincie. Senaat krijgt ook meer macht, in de zin dat zij wetsvoorstellen mogen aanpassen. Bij een vrij ingrijpende wijziging kan de TK aanvragen om wederom het wetsvoorstel in stemmen te mogen nemen.
-> Constitutioneel hof. Schrappen van artikel 120 Gw en de Grondwet sowieso op een aantal punten herzien. Constitutioneel hof instellen dat bevoegd is om (hogere en lagere) wetgeving te mogen toetsen aan zowel de Grondwet als aan ongeschreven rechtsbeginselen.
-> De Koning. Lastig. De monarch is eigenlijk een relikwie uit het verleden, dus bij een herziening is het niet vanzelfsprekend dat deze een rol krijgt, zeker niet in de onaanstastbare positie als waar hij nu in zit. Maar als staatshoofd heeft het wel wat. Toch blijven behouden, zijn onschendbaarheid (en belastingvoordelen) mogen wel eruit. Maar dat kan geregeld worden bij de eerdere herziening van de Grondwet.
Ja, de president is regeringsleider en de koning is het staatshoofd. Zie de president als een direct gekozen premier die aan ook aan het hoofd staat van een kabinetsformatie. Hierdoor kan 'de burger' veel meer invloed uitoefenen op de formatie dan nu. De president kan ook campagne voeren en beleid opstellen en de koning kan dat vanzelfsprekend niet. Sommigen zouden de president willen zien als een vervanger van het staatshoofd en daarnaast nog een aparte regeringsleider, maar dat is niet nodig.quote:Op maandag 4 november 2013 11:26 schreef Reya het volgende:
[..]
Een systeem met een president én een koning?
Ik zou dan iets zuiverder willen zijn in de terminologie en spreken van een 'direct gekozen premier'. Internationaal wordt een president toch vrijwel automatisch gezien als het staatshoofd, tegelijkertijd een koning en een president hebben zou vooral verwarrend werken.quote:Op maandag 4 november 2013 11:34 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja, de president is regeringsleider en de koning is het staatshoofd. Zie de president als een direct gekozen premier die aan ook aan het hoofd staat van een kabinetsformatie. Hierdoor kan 'de burger' veel meer invloed uitoefenen op de formatie dan nu. De president kan ook campagne voeren en beleid opstellen en de koning kan dat vanzelfsprekend niet. Sommigen zouden de president willen zien als een vervanger van het staatshoofd en daarnaast nog een aparte regeringsleider, maar dat is niet nodig.
De president is in dat opzicht wel politieke verantwoording verschuldigd (en wordt ook verwacht aan te schuiven bij P&W) en de koning is dat in beginsel niet. Dat betekent echter niet meer dat de koning onaantastbaar is, alleen zijn functie is niet politiek geladen. Koning zou ik wel een veto recht geven voor uitzonderlijke situaties. Die heeft hij in principe nu ook al, maar dat is een vrij afgeleide variant.
Dan noem je ook gelijk de meest slechte journalisten die ik ooit gezien heb. Zij zijn niet onbevooroordeeld en beïnvloeden de stemmers in hoge mate. De paar keer dat ik gekeken heb, heb ik echt mijn nagels op lopen eten en, gelijk een man bij een voetbalwedstrijd, heel wat naar het scherm lopen roepen.quote:Op maandag 4 november 2013 11:34 schreef Ryon het volgende:
(en wordt ook verwacht aan te schuiven bij P&W)
Ja, als Nederland een republiek zou zijn is het logisch dat de president ook het staatshoofd zou zijn (eventueel naast regeringsleider)quote:Op maandag 4 november 2013 11:38 schreef Reya het volgende:
[..]
Ik zou dan iets zuiverder willen zijn in de terminologie en spreken van een 'direct gekozen premier'. Internationaal wordt een president toch vrijwel automatisch gezien als het staatshoofd, tegelijkertijd een koning en een president hebben zou vooral verwarrend werken.
Dat kan, het is wel het belangrijkste politieke discussieplatform in Nederland (met het grootse bereik). Hoewel leden van het koninklijk huis daar wel eens aanschuiven (op persoonlijk titel) heeft de koning dat nog nooit gedaan.quote:Op maandag 4 november 2013 11:40 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Dan noem je ook gelijk de meest slechte journalisten die ik ooit gezien heb. Zij zijn niet onbevooroordeeld en beïnvloeden de stemmers in hoge mate. De paar keer dat ik gekeken heb, heb ik echt mijn nagels op lopen eten en, gelijk een man bij een voetbalwedstrijd, heel wat naar het scherm lopen roepen.
Wat een stelletje kneuzen zeg.
Dat zou ik ook zeggen. Weinigen zouden bij hun gezonde verstand vanuit niets weer een Koningshuis opzetten, maar omdat het toch al bestaat, kun je er ook maar beter gebruik van maken.quote:Op maandag 4 november 2013 11:57 schreef Ryon het volgende:
Interessant is trouwens wel dat het inderdaad de meest logische keus is, om als je naar de tekentafel toegaat, om de monarchie af te schaffen en i.p.v de republiek uit te roepen. De monarchie is immers geen resultaat van een weldoordacht proces, maar meer een overblijfsel van een eeuwenlange strijd tussen koning en volk. Die anno 2013 beslecht zou kunnen worden ten gunste van het volk. de verhouding tussen de minister en de koning moet ook vanuit dat licht bezien worden, en is eigenlijk aan herziening toe.
Hoewel het koningshuis anno 2013 niet opnieuw bedacht zou worden, is het wel verdraaid handig dat wij er al een tot onze beschikking hebben. Zonde om daar dan geen gebruik van te maken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |