FOK!forum / Lifestyle / Klassiek scheren #XI
Sie_scheitern_Eposmaandag 28 oktober 2013 @ 13:54
ZjvMHvl.jpg

Steeds meer mannen gooien hun hypermoderne scheermesjes weg en bekeren zich tot het klassieke scheermes, ook wel het krabbertje genoemd. Een klassiek scheermes beschikt over een mesje, dat tussen twee metalen plaatjes zit geklemd. Een klassiek scheermes maakt het dagelijkse scheerritueel tot een waar genot, mits goed gedaan natuurlijk. Scheren met een klassiek scheermes vergt enige oefening en duurt iets langer dan het scheren met een modern scheermesje, maar de resultaten zijn het zeker waard.
Voordelen van een klassiek scheermes

Als er van die mooie, strak vormgegeven, moderne scheermessen van Gillette verkrijgbaar zijn, waarom zou je dan overstappen op een krabbertje? Het zal je nog verbazen hoeveel voordelen er zitten aan een klassiek scheermes!


• Een modern scheermesje bestaat uit 3, 4 of soms zelfs 5 kleine mesjes. Daardoor worden de baardharen eerst opgetild en vervolgens afgeschoren. De kans op ingegroeide baardharen is groter, dan wanneer je een scheermesje met een enkel mes gebruikt, zoals een krabbertje.

• Doordat het klassieke scheermesje maar één mesje heeft, is de kans op huidirritaties veel minder dan bij een modern scheermes waar er vijf mesjes tegelijk over de huid worden geschraapt.

• Losse scheermesjes voor een klassiek scheermes zijn een stuk goedkoper dan mesjes voor een modern scheermes. Je kunt dus heel wat kosten besparen!

Verschillende types klassiek scheermes

Er zijn twee types klassieke scheermessen.

Bij de meest traditionele versie moet je om het mesje te vervangen, eerst het handvat van de houder af draaien. Vervolgens plaats je een nieuw mesje tussen de metalen plaatjes, alvorens het handvat weer vast te draaien. Doe dit wel voorzichtig!

De andere is een vlindermesje, ook wel Twist To Open (TTO) genoemd. Door de vlindersluiting wordt het een stuk makkelijker om je mesje te vervangen. Je draait simpelweg aan de handgreep en de houder klapt vanzelf open, zodat je het mesje kunt vervangen.
Onderhoud klassiek scheermes

Ook bij een klassiek scheermesje is het van belang dat je regelmatig het mesje vervangt. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van:


• hoe dik je baardgroei is

• hoe vaak je je scheert

• welk scheerproduct je gebruikt

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld vijf scheerbeurten met hetzelfde mesje kunt doen. Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen. Gebruik hiervoor de Double Edge Scheermesjes van Derby of Merkur. Deze gangbare mesjes passen in ieder klassiek scheermes. Gelukkig zijn deze mesjes niet al te duur: je bent sowieso goedkoper uit dan wanneer je met een modern scheermesje scheert!

Gwt1cJ8h.jpg

5FJemFq.jpg

Alles over het open scheermes.

platinumrazor1.jpg

SPOILER
Alles over het open scheermes


Staalsoort

Een hedendaags open scheermes kan van diverse materialen worden gemaakt. Zachte staalsoorten hebben het voordeel dat ze makkelijk scherp te houden zijn en zich makkelijker plooien. Harde staalsoorten (zoals RVS) blijven langer scherp maar zijn moeilijker scherp te houden. Roest op het scheermes betekent, als het te diep is ingevreten, het einde van het scheermes als gebruiksvoorwerp.

Koolstofstaal: Het meest gebruikte staal voor open scheermessen.
Zilverstaal: Een gereedschapsstaallegering die tot 64 gr Rockwell kan worden gehard en tot een hoge glans kan worden gepolijst. Het bevat geen zilver: UK specification BS-1407, koolstof 0.95–1.25, mangaan 0.25–0.45, chroom 0.35–0.45, silicium 0.40 max.
Roestvast staal: Een zeer hard staal dat nauwelijks roest. Blijft langer scherp maar is moeilijker scherp te krijgen.
Damaststaal: Een uit laagjes met verschillende eigenschappen opgebouwd, zeer kostbaar staal met typisch patroon dat de eigenschappen van een heel hard en heel zacht tracht te combineren.
Maten

De breedte van een scheermes wordt weergegeven in achtsten van een inch. De gangbaarste messen zijn 5/8" breed wat overeenkomt met 1,8 centimeter. Hoe langer of zwaarder de baard hoe breder het scheermes mag zijn. Zachtere of lichtere baarden kunnen met een smaller mes geschoren worden. Welk mes men gebruikt is echter grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Slijping

Messen worden op de fabriek tussen 2 ronddraaiende slijpstenen geslepen, waardoor het holle flanken krijgt. Dit noemt men een full hollow ground. De snede wordt dan op een zeer fijne steen, bv. een Japanse watersteen of een Belgische coticulesteen, met een korrelgrootte van 6000 à 12000 geslepen, en vervolgens op een spanriem met slijppasta gepolijst. Ten slotte wordt het mes voor iedere scheerbeurt op een strijkriem met aan een zijde canvas en aan de andere kant juchtleer gericht en gepolijst, waarna het zo scherp is dat men er een haar zonder druk mee kan doorsnijden. Het goed scherpen van een scheermes is een kunst die men pas na oefening kan leren en waarbij ervaring tot voordeel strekt. Eenmaal scherp hoeft een scheermes bijna nooit meer op een steen te worden geslepen; de strijkriem en bij iets ernstiger botheid de spanriem met pasta zijn afdoende.

Punttypes

Punttypes- en dus de scheermessen kan men onderverdelen in 4 types:
Recht: Rechthoekig mes met een scherpe punt.
Franse punt (of oblique): Rechthoekig mes met een licht afgeronde punt.
Barbersnotch: Met een kleine inkeping op de punt.
Ronde punt: Rechthoekig mes met ronde punt.

shop2027500.images.openscheermes%20functies.jpg

Het onderhouden van het open scheermes


Dagelijks onderhoud

Na een rustpauze van 24 tot 48 uur heeft het metaal van de snede zich weer grotendeels hersteld van de vervormingen opgelopen bij het doorsnijden van de baardharen. Voor het scheren richt u uw mes op de canvas zijde van een scheerriem om alle metaaldeeltjes weer in de goede richting te zetten. Dit gaat als volgt: Hang uw scheerriem aan een stevige haak, haal de onderzijde van de riem naar u toe en houd zoveel spanning op de riem dat hij nog iets doorbuigt, verwijder met uw hand de losse stofdeeltjes aan de canvaszijde en plaats het mes vlak op de onderzijde van de scheerriem met de rug van het mes naar boven. Nu gaat u rustig zonder druk op het mes uit te oefen naar boven waarna u het mes boven aangekomen rustig over de rug omdraait en weer naar beneden beweegt.

Laat aan de uiteinden van de riem altijd wat canvas en leder ongebruikt zodat u het mes zeker niet beschadigd aan de uiteinden van de riem, herhaal dit ongeveer 15 keer. Vervolgens draait u de scheerriem met de lederzijde naar u toe en herhalen we dezelfde handelingen, maar dan op het leder om het mes een beetje bij te slijpen en te polijsten, herhaal dit tussen de 20 á 25 keer.

shop2027500.images.scheerriem%20onderhoud.jpg

Scherpen

Wanneer het mes bot aanvoelt, is het nodig een spanriem te gebruiken. Deze spanriem kent twee zijden: een gekleurde rode of groene zijde en een bruine zijde. De gekleurde zijde wrijft u in met een slijppasta, dit hoeft niet iedere keer, zolang het mes een slijpend geluid op de riem maakt zit er voldoende pasta op. Laat de pasta even indrogen wanneer u hem opgezet heeft, en vervolgens beweegt u het mes op dezelfde wijze als op de scheerriem ongeveer 10 keer over de spanriem. Daarna 10 keer op het canvas en 20 keer op het leder van de scheerriem.

Is de snede van uw mes werkelijk beschadigd, dan gebruikt u een slijpsteen om de snijvlakken te herstellen. Hiervoor gebruikt u de Belgische Blauwe Wetsteen (korrelgrootte 4000) of liever nog de Coticule, deze Coticule is een natuurlijke slijpsteen met een gele kleur en een zeer fijne korrelgrootte (8000). U kunt meer over deze bijzondere slijpsteen lezen onder de rubriek “onze merken”, Ardennes Coticule. Voordat u de steen gebruikt besprenkeld u hem met water vermengt met een druppel afwasmiddel, daarna neemt u een klein stukje coticule en wrijft hiermee over de gele zijde van de steen tot er een melkwit papje op de steen ontstaat. Dit papje bevat vele miljoenen slijpdeeltjes.

Nu legt u uw scheermes volledig vlak op de slijpsteen met de smalle kant van de schouder van het mes tussen duim en wijsvinger en een vinger van de andere hand legt u op de bovenzijde van het lemmet enkel voor de begeleiding van het mes. Oefen zeker geen druk uit! Nu beweegt u het mes heen en weer over de steen en beschrijft u als het ware een letter “X” waardoor u de gehele snede van het mes raakt, maar anders dan bij de scheerriem volgt de rug van het mes nu de snede.

Draai het mes altijd over de rug, wanneer u het mes per abuis over de snede draait is het weer bot. Een scheermes wat terug scherp gemaakt moet worden heeft genoeg aan zo’n 10 bewegingen over de slijpsteen. Een mes wat beschadigd is vergt meer bewegingen. Vergeet dan niet uw slijpsteen en snede tussendoor braamvrij te maken, anders zou u uw scheermes enkel maar beschadigen. Na het slijpen op de steen maakt u lemmet droog met een doekje zonder de snede te raken, vervolgens maakt u met uw mes weer een slijpbeweging over de natte slijpsteen. Wanneer het water nu op het lemmet komt en er niet onderdoor gaat weet u dat uw mes volledig vlak is, maak u mes nu weer droog en herhaal dit ook aan de andere zijde van het mes. Nu de snede weer hersteld is en u met uw mes een keer voorzichtig door een dun nat papiertje gesneden hebt om de eventuele braam te verwijderen, kunt u de scherpte van uw mes testen. Dit gaat als volgt: maak uw duimnagel vochtig in uw mond, beweeg de snede langzaam naar uw natte duimnagel. Op een gegeven moment lijkt het alsof het mes door de nagel aangetrokken wordt, het mes bijt als het ware in je nagel.

Nu nemen we de spanriem en maken we zo’n 15 bewegingen, vervolgens het canvas van de scheerriem zo’n 10 bewegingen, waarna we de snede polijsten op de lederen kant ongeveer 20 keer. Uw mes zou nu weer in een optimale staat moeten zijn, maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Voor meer informatie willen wij u graag wijzen op onze workshop “open scheermes”.
5FJemFq.jpg
Voor goede scheertips verwijzen wij je naar het Youtube kanaal van mantic59 of geofatboy.5FJemFq.jpg

DYs1HLx.png

5FJemFq.jpg
Welke mesjes kan ik gebruiken in mijn DE scheermes?

Er zijn veel soorten mesjes. een aantal veel voorkomende mesjes zijn:
shop2027500.images.astraextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Scherp, Agressief

Omschrijving:

Zeer scherpe mesjes met een zeer lange levensduur, geïmporteerd uit Rusland. Afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 5 stuks. Nadat Gillette het Tsjechische Astra kocht werd de productie van deze mesjes verplaatst naar Rusland. Astra Superior Platinums zijn agressiever dan de meeste blades, maar als je geen gevoelige huid hebt zou de scherpte je wel eens kunnen bevallen.
shop2027500.images.derbyextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Comfortabel, vergevingsgezind

Omschrijving:

Deze mesjes zijn erg vergevingsgezind en daardoor ook erg geschikt voor de beginnende Safety Razor gebruiker. Derby Extra blades zijn afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 5 stuks en worden geïmporteerd uit Turkije. Derby Extra Double Edge Razor Blades worden vervaardigd in Turkije. De mesjes zijn gemaakt van Zweeds roestvrij staal. Ze hebben een hoog koolstofgehalte en worden langdurig met platina gecoat onder strikte kwaliteitsnormen.
shop2027500.images.featherextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Extreem scherp, Agressief

Omschrijving:

Feather mesjes zijn gemaakt met dezelfde apparatuur en voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen als een chirurgisch mesje en worden geïmporteerd uit Japan. Afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 10 stuks. Bij de Feather Safetyrazor Co. telt alleen de beste state-of-the-art technologie bij elke stap van het productieproces. De scherpte is ongeëvenaard. Zeer geschikt voor een grove baardgroei. Het mes kan voor de beginnende scheerder of mensen met een gevoelige huid agressief overkomen. Het gebruik van deze blades vereist dan ook dat je weet hoe je de huid moet voorbereiden en hoe je met scheerzeep of -crème een beschermende laag schuim kunt creëren. Gemiddeld goed voor zon 8 tot 12 comfortabele scheerbehandelingen.
5FJemFq.jpg

Scheerzeep, scheercrème, olie?
Er zijn enorm veel soorten zeep.
Een aantal merken die veel terugkomen op diverse fora's zijn:

shop2027500.images.taylorofoldbondstreetheaderlabel.jpg
SPOILER
Taylor of Old Bond Street is opgericht 1 september 1854 door Jeremia Taylor, de overgrootvader van de huidige directeur. Jeremia Taylor opende zijn Hair Treatment Salon in het hart van Londen's West End in Bond Street. Hij had al snel een reputatie in de Britse samenleving voor zijn plantenextract voor haar en hoofdhuid behandeling.

De traditie wordt voortgezet van generatie op generatie en sinds 1930 gevestigd in de Jermyn Street. Vandaag de dag, met meer dan 150 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoge kwaliteit haar, huid en scheerproducten.

Taylor heeft een groot aanbod van scheerzepen, scheerkwasten, scheerapparaten en scheeraccessoires, manicure sets, deodorants, talk, zepen, oliën, sponzen, haarborstels, kammen, scheerspiegels, het eigen merk Eau de Toilette, eau de Cologne en exclusieve geschenkboxen.

De geuren:
GiM7e1A.png
Hv4unHK.png
qTQBUkU.png
Proraso-mens-shaving-products.jpg

Vergulde%20hand.JPG

Zo zijn er nog legio's soorten zeep.
Leuk om te lezen, is het blog van Greg.
http://shavesoaps.wordpress.com/

5FJemFq.jpg

Lather tip van Snowballed
SPOILER
Het verschilt hoe stug je kwast is, hoeveel zeep hij meeneemt uit het bakje... op den duur weet je precies welke slag je moet maken om precies genoeg te nemen.. (soms kun je best wat meer water toevoegen dan dat er in je kwast zit...)

Met een stick doe ik vaak ook heel even in een heel klein laagje heet water deppen, en dan met de stick over de kwast bewegen... (niet andersom)
En dan klop ik die ook verder op in de kom...

Je kunt hem ook direct op je wang wrijven en de schuim op je gezicht maken, maar dat is niets voor mij...
5FJemFq.jpg

En voor honderdduizend tips en trucs:
http://badgerandblade.com/vb/forum.php

5FJemFq.jpg

8156316712_49307ed0e2_z.jpg

Voor het aanschaffen van materiaal online, verwijzen wij je naar de volgende webshops:

http://www.scheersalon.nl/

http://www.manandshaving.nl/

http://www.barbieredifigaro.nl/
(5% korting met kortingscode: FOK!)
Bij het afrekenen.

http://webshop.total-shave.nl/

Topicmascotte:

zzz%20demon.jpg

5FJemFq.jpg

Deel van de op tekst/info komt van:
www.scheeradviezen.nl
www.scheersalon.nl
OP door Sosuacafe

5FJemFq.jpg
Sie_scheitern_Eposmaandag 28 oktober 2013 @ 13:56
Ik ben nu bezig om een knoop door te hakken m.b.t. een scheerkwast. Ik ben opzoek naar een dassenharen kwast die bij voorkeur maat L is. Wie kan mij iets aanraden?

In het vorige topic had ik zo'n soortgelijke vraag gesteld, maar ik ben bang dat de kwast die ik had uitgezocht iets te zacht is.

Vorige kwast.

Mijn budget ligt zo rond de ¤70,-
SosuaCafemaandag 28 oktober 2013 @ 14:12
Ik hoor goede dingen over shavemac, en die simpson. Ik heb zelf alleen nog een boar.
Drinkymaandag 28 oktober 2013 @ 14:41
Van wat ik heb gelezen en gehoord zijn kwasten van dassenhaar uit het middensegment het "beste". Ben even de benaming vergeten maar het is iig geen silvertip.
Sie_scheitern_Eposmaandag 28 oktober 2013 @ 14:42
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 14:41 schreef Drinky het volgende:
Van wat ik heb gelezen en gehoord zijn kwasten van dassenhaar uit het middensegment het "beste". Ben even de benaming vergeten maar het is iig geen silvertip.
Pure en Best?
Mubassiemaandag 28 oktober 2013 @ 14:42
Is het verschil nu echt merkbaar?
Ik gebruik een kwast van 3 euro, gaat perfect. Wat is er anders met een kwast van 70?
Sie_scheitern_Eposmaandag 28 oktober 2013 @ 14:43
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 14:42 schreef Mubassie het volgende:
Is het verschil nu echt merkbaar?
Ik gebruik een kwast van 3 euro, gaat perfect. Wat is er anders met een kwast van 70?
Onder andere materiaal soort, comfort en levensduur.
Drinkymaandag 28 oktober 2013 @ 14:46
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 14:42 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:

[..]

Pure en Best?
best was het volgens mij.

Op badger & blade staan vaak reviews van kwasten.

De kwast die ik nu heb is een pure bijv. Komt van HJM (Mühle) en voelt heel erg zacht, en ziet er ook machinegemaakt uit. Als het een pure badger is, wat niet anders kan voor die schamele ¤6, dan is het wel een erg zachte borstel.

Heb van sommige Boar borstels goede verhalen gehoord. Zachte tips, harde back-end voor masserend effect.
The_daybreakermaandag 28 oktober 2013 @ 14:51
Middensegment is toch 'best badger' en 'superbadger'? 'pure' is laagste en 'silvertip' hoogste...?
Sie_scheitern_Eposmaandag 28 oktober 2013 @ 14:54
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 14:51 schreef The_daybreaker het volgende:
Middensegment is toch 'best badger' en 'superbadger'? 'pure' is laagste en 'silvertip' hoogste...?
Klopt, hier meer info :

http://www.scheersalon.nl/scheerkwasteninfo
Sie_scheitern_Eposmaandag 28 oktober 2013 @ 17:05
Nou, het volgende is besteld;

http://www.scheersalon.nl(...)%29/p-1b/93K252.html

en

http://www.scheersalon.nl(...)en/p-1b/ARL-SZ1.html

Ben benieuwd.
lukaonmaandag 28 oktober 2013 @ 20:53
Was laatst in Duitsland en de Nivea scheercreme in tube gekocht. Heerlijke scheercreme voor maar ¤ 1,60.
Ik vind veel scheercremes en scheerzepen enorm aan de prijs. Benieuwd naar andere ervaringen die goed èn voordelig zijn. Want het voordeel van goedkope DE-mesjes ben je zo kwijt aan luxe scheerzepen. Jammer dat het een behoorlijke yuppen markt is geworden. (pardon the pun).

Ik wissel mijn DE mesjes regelmatig af met het 2-mesjes Gibellini systeem van de Lidl. Scheert toch wel beter en gemakkelijker dan DE om heel eerlijk te zijn. Fabrikant van die messen is Feintechnik Eisen. Een houder met 20 (!) mesjes voor 5 euro is geen geld. Deze mesjes kwamen laatst ook erg goed uit een Duitse consumententest. De Gibelinni lijn heeft uit 3 en 5 mesje systemen.

gibellini_1.jpg
Deezertjemaandag 28 oktober 2013 @ 21:05
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 20:53 schreef lukaon het volgende:
Was laatst in Duitsland en de Nivea scheercreme in tube gekocht. Heerlijke scheercreme voor maar ¤ 1,60.
Ik vind veel scheercremes en scheerzepen enorm aan de prijs. Benieuwd naar andere ervaringen die goed èn voordelig zijn. Want het voordeel van goedkope DE-mesjes ben je zo kwijt aan luxe scheerzepen. Jammer dat het een behoorlijke yuppen markt is geworden. (pardon the pun).

Ik wissel mijn DE mesjes regelmatig af met het 2-mesjes Gibellini systeem van de Lidl. Scheert toch wel beter en gemakkelijker dan DE om heel eerlijk te zijn. Fabrikant van die messen is Feintechnik Eisen. Een houder met 20 (!) mesjes voor 5 euro is geen geld. Deze mesjes kwamen laatst ook erg goed uit een Duitse consumententest. De Gibelinni lijn heeft uit 3 en 5 mesje systemen.

[ afbeelding ]
Deze cartridges heb ik ook gebruikt, maar met scheerschuim en al waren ze echt ongelofelijk stroef. Enorm veel bloed en wondjes.De blauwe strip was er iedere keer ook zo af na 2 scheerbeurten. Je zou ze eigenlijk als wegwerp moeten gebruiken. Bij iedere scheerbeurt een nieuw mesje pakken. Heb ze zelf toen tijdens XXL gekocht: 25 (!) mesjes voor 5 euro :)

Ik heb ze nog liggen, en ga ze voor het gemak nog weleens gebruiken als ik 's morgens haast heb gok ik. Maar deze keer dan wel met aluin stick en goed opgeklopt schuim in plaats van scheergel uit een bus. ;)
znarchmaandag 28 oktober 2013 @ 21:20
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 20:53 schreef lukaon het volgende:
Was laatst in Duitsland en de Nivea scheercreme in tube gekocht. Heerlijke scheercreme voor maar ¤ 1,60.
Ik vind veel scheercremes en scheerzepen enorm aan de prijs. Benieuwd naar andere ervaringen die goed èn voordelig zijn. Want het voordeel van goedkope DE-mesjes ben je zo kwijt aan luxe scheerzepen. Jammer dat het een behoorlijke yuppen markt is geworden. (pardon the pun).

Ik wissel mijn DE mesjes regelmatig af met het 2-mesjes Gibellini systeem van de Lidl. Scheert toch wel beter en gemakkelijker dan DE om heel eerlijk te zijn. Fabrikant van die messen is Feintechnik Eisen. Een houder met 20 (!) mesjes voor 5 euro is geen geld. Deze mesjes kwamen laatst ook erg goed uit een Duitse consumententest. De Gibelinni lijn heeft uit 3 en 5 mesje systemen.

[ afbeelding ]
Als je een goede techniek hebt met een DE en het juiste mesje kan ik me bijna niet voorstellen dat zon systeem nog beter en comfortabeler scheert om eerlijk te zijn.
lukaonmaandag 28 oktober 2013 @ 22:01
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 21:05 schreef Deezertje het volgende:

[..]

Deze cartridges heb ik ook gebruikt, maar met scheerschuim en al waren ze echt ongelofelijk stroef. Enorm veel bloed en wondjes.De blauwe strip was er iedere keer ook zo af na 2 scheerbeurten. Je zou ze eigenlijk als wegwerp moeten gebruiken. Bij iedere scheerbeurt een nieuw mesje pakken. Heb ze zelf toen tijdens XXL gekocht: 25 (!) mesjes voor 5 euro :)

Ik heb ze nog liggen, en ga ze voor het gemak nog weleens gebruiken als ik 's morgens haast heb gok ik. Maar deze keer dan wel met aluin stick en goed opgeklopt schuim in plaats van scheergel uit een bus. ;)
Dat is wel bijzonder, doe met gemak 1 maand met zo'n mesje en de blauwe strip is dan ook nog niet verdwenen. En scheer meestal om de dag. Wel altijd goed het mesje uitslaan en niet in de badkamer bewaren, misschien helpt dat?

Ik heb ook een vintage Gillete Slim en een Mühle. Heb heel veel verschillende DE mesjes geprobeerd, BIC en Astra bevallen mij het beste. Maar het Lidl mesje scheert altijd gladder, zal vast ook komen door de dubbele mesjes en het beweegbare scheerhoofd. Mijn DE-mesjes doe ik zeker niet weg, toch pak ik steeds vaker de Lidl mesjes. Wel mèt kwast en zeep.
Sie_scheitern_Eposmaandag 28 oktober 2013 @ 22:08
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 22:01 schreef lukaon het volgende:

[..]

Dat is wel bijzonder, doe met gemak 1 maand met zo'n mesje en de blauwe strip is dan ook nog niet verdwenen. En scheer meestal om de dag. Wel altijd goed het mesje uitslaan en niet in de badkamer bewaren, misschien helpt dat?

Ik heb ook een vintage Gillete Slim en een Mühle. Heb heel veel verschillende DE mesjes geprobeerd, BIC en Astra bevallen mij het beste. Maar het Lidl mesje scheert altijd gladder, zal vast ook komen door de dubbele mesjes en het beweegbare scheerhoofd. Mijn DE-mesjes doe ik zeker niet weg, toch pak ik steeds vaker de Lidl mesjes. Wel mèt kwast en zeep.
Feathers al eens geprobeerd?
lukaondinsdag 29 oktober 2013 @ 11:08
Feathers was mij wat te agressief. Heb veel mesjes geprobeerd, Perma-Sharp Super beviel ook wel. Maar die mesjes van de Lidl scheer ik mij toch gladder.

De Lidl heeft trouwens ook meer verrassingen op scheergebied, zoals hun after shave lijn.

Bijzondere video: http://fashion.telegraph.(...)put-to-the-test.html

(L-R)%20Hugo%20Boss%20and%20Gibellini,%20X%20Bolt-1364468
SosuaCafedinsdag 29 oktober 2013 @ 11:40
Voor mensen met een "lichte" baard snap ik dat die lidl mesjes werken. Mensen die wat dichter verwant zijn aan de oorspronkelijke homo sapiens gaat dat echt niet. Ik blijf gewoon "hangen. "
Mubassiedinsdag 29 oktober 2013 @ 22:36
Mijn project is binnen :)

gL8JAY9.jpg

Handvat was slecht en lelijk dus heb ik verwijderd. Ik ga er zelf eentje maken van eikenhout.
Maar eerst ga ik me op het mes richten. Morgen eerst maar eens wat schuurpapier halen :)
Shaggy8675dinsdag 29 oktober 2013 @ 23:01
Kijk, dat ziet er prima uit :) Kan je wel iets bruikbaars van maken denk ik :)
SosuaCafewoensdag 30 oktober 2013 @ 09:04
Iemand hier wel eens iets van dat bay rum gebruikt?
SosuaCafewoensdag 30 oktober 2013 @ 12:47
En ik zag een tijd geleden iemand die goede bakjes had voor zeep?
0ne_of_the_fewwoensdag 30 oktober 2013 @ 12:48
quote:
99s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 12:47 schreef SosuaCafe het volgende:
En ik zag een tijd geleden iemand die goede bakjes had voor zeep?
Ikea heeft er mooie bakjes voor geloof ik.
SosuaCafewoensdag 30 oktober 2013 @ 12:51
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 12:48 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Ikea heeft er mooie bakjes voor geloof ik.
het is meer dat ik wel zo'n refill van tobs wil halen, maar die prijs van dat kommetje.
SosuaCafewoensdag 30 oktober 2013 @ 15:01
Jermyn st. zeep gekocht (refill) 100 astras en arko voor 22 euros. ^O^
lukaonwoensdag 30 oktober 2013 @ 19:09
quote:
99s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 12:47 schreef SosuaCafe het volgende:
En ik zag een tijd geleden iemand die goede bakjes had voor zeep?
De HEMA ook. Van melamine, praktisch onverwoestbaar.
Speedballwoensdag 30 oktober 2013 @ 19:18
wat een uiterst kekke OP
_O_
SosuaCafewoensdag 30 oktober 2013 @ 19:22
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 19:18 schreef Speedball het volgende:
wat een uiterst kekke OP
_O_
merci. Als er toevoegingen zijn dan horen wij dat graag.
SosuaCafewoensdag 30 oktober 2013 @ 19:22
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 19:09 schreef lukaon het volgende:

[..]

De HEMA ook. Van melamine, praktisch onverwoestbaar.
mooi! Morgen even kijken.
Sie_scheitern_Eposwoensdag 30 oktober 2013 @ 19:26
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 15:01 schreef SosuaCafe het volgende:
Jermyn st. zeep gekocht (refill) 100 astras en arko voor 22 euros. ^O^
Hoe bevalt die Jermyn St? Heb hem net namelijk ook besteld.
Drinkywoensdag 30 oktober 2013 @ 19:27
Heeft iemand hier ervaring met Balea scheercreme? Die kost per tube ook geen drol, blijkbaar een of ander Duits huismerk?

Best grappig dat DE enthousiasten hier in Hongarije de Vergulde Hand e.d. kennen.
Sie_scheitern_Eposwoensdag 30 oktober 2013 @ 19:30
quote:
5s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 19:27 schreef Drinky het volgende:
Heeft iemand hier ervaring met Balea scheercreme? Die kost per tube ook geen drol, blijkbaar een of ander Duits huismerk?

Best grappig dat DE enthousiasten hier in Hongarije de Vergulde Hand e.d. kennen.
Apart inderdaad, laatst was er ook een discussie hierover in het topic. (Al een tijdje geleden weliswaar.) Toen ging het erover dat wij bv hier Proraso heel goed vinden, en zij bv weer De Vergulde Hand top vinden.
SosuaCafewoensdag 30 oktober 2013 @ 19:37
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 19:26 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:

[..]

Hoe bevalt die Jermyn St? Heb hem net namelijk ook besteld.
vandaag ook besteld bij die engelse site. 3% korting en geen shipping. In vervolg 10% korting op alle ToBS producten daar.
SosuaCafedonderdag 31 oktober 2013 @ 11:22
Mooie scheerkom gevonden voor die tobs refill.

Van steen met hout.
5 euro hema.


2FIu6x5.jpg

[ Bericht 6% gewijzigd door SosuaCafe op 31-10-2013 19:39:08 ]
rijsttafeldonderdag 31 oktober 2013 @ 19:08
Na een week of 2/3 oefenen gaat het nu prima. DE-mes scheert echt fijn.

Van de week scheerbak voor 1 euro bij de eurowinkel gehaald en Kruidvat-aftershavebalsem. Werkt allebei prima. ^O^
Shaggy8675vrijdag 1 november 2013 @ 15:37
Deze week een besluit genomen. Heb mijn groene Wilh Mandt scheermes uit elkaar gehaald. Was nog niet helemaal tevreden over de afwerkingsgraad van het metaal. Nu na nog meer zwoegen eindelijk wel ^O^

Dit weekend weer in elkaar zetten, scheerklaar maken, en dan gaat ie in de verkoop :) Kunnen we weer andere leuke dingen voor halen voor de restauraties. Heb prachtig materiaal gezien voor nieuwe handvatten, maar is behoorlijk prijzig, dus dan maar verkopen om centjes te krijgen :)

10231566675_19031e955d_n.jpg
_DSC2663 by Remco van de Sanden, on Flickr
Sie_scheitern_Eposvrijdag 1 november 2013 @ 16:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 15:37 schreef Shaggy8675 het volgende:
Deze week een besluit genomen. Heb mijn groene Wilh Mandt scheermes uit elkaar gehaald. Was nog niet helemaal tevreden over de afwerkingsgraad van het metaal. Nu na nog meer zwoegen eindelijk wel ^O^

Dit weekend weer in elkaar zetten, scheerklaar maken, en dan gaat ie in de verkoop :) Kunnen we weer andere leuke dingen voor halen voor de restauraties. Heb prachtig materiaal gezien voor nieuwe handvatten, maar is behoorlijk prijzig, dus dan maar verkopen om centjes te krijgen :)

[ link | afbeelding ]
_DSC2663 by Remco van de Sanden, on Flickr
Al bekend wat de prijs wordt?
Drinkyvrijdag 1 november 2013 @ 16:13
Gisteren haastig geschoren, wat een gigantische fout :'). DE schere is ontspannend en werkt goed als je de tijd hebt, maar als je snel moet zijn, de tering :').
Shaggy8675vrijdag 1 november 2013 @ 17:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:09 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:

[..]

Al bekend wat de prijs wordt?
Heb iets in gedachten. Moet even kijken hoe duur het slijpen uitpakt.
Thoricalvrijdag 1 november 2013 @ 19:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 17:03 schreef Shaggy8675 het volgende:

[..]

Heb iets in gedachten. Moet even kijken hoe duur het slijpen uitpakt.
Ik dacht dat je zelf wilde slijpen?
Shaggy8675vrijdag 1 november 2013 @ 19:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 19:41 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik dacht dat je zelf wilde slijpen?
Ja, maar heb nog niet alle juiste spullen. Steentjes zijn nogal duur namelijk. Maar ken iemand die er goed bedreven mee is en snel :)
Sie_scheitern_Eposzaterdag 2 november 2013 @ 17:26
Vandaag is mijn scheerkwast binnen gekomen. Ze weten bij Mühle wel hoe ze het moeten verpakken.

6QEVsY5l.jpg

jfs2bI7l.jpg

IobDErQl.jpg

En als laatste het hele setje:

pAySPUSl.jpg
Thoricalzaterdag 2 november 2013 @ 17:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 17:26 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:
Vandaag is mijn scheerkwast binnen gekomen. Ze weten bij Mühle wel hoe ze het moeten verpakken.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En als laatste het hele setje:

[ afbeelding ]
Bijzonder fraai en is het mes scheerklaar?
Drinkyzaterdag 2 november 2013 @ 17:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 17:26 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:
Vandaag is mijn scheerkwast binnen gekomen. Ze weten bij Mühle wel hoe ze het moeten verpakken.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En als laatste het hele setje:

[ afbeelding ]
Zo, dat is toch wel een luxe. Heb je het filmpje van hen al over hun hele bedrijf al gezien? Staat op de Muehle website.

Overigens gister voor het eerst met de Lord Captain geschoren gister. Carbon-steel, ziet er heel anders uit. Zit ook een laagje olie over het mesje heen. Scheert nog best goed eerlijk gezegd. Normaal gesproken als ik me scheer na de dag ervoor helemaal BBS geschoren te hebben krijg ik overal last van irritatie en heel veel bloed (zeer stugge haartjes). Nu was de irritatie wel aanwezig, maar in veel mindere mate en helemaal geen sneetjes.

Deze mesjes maar eens even in de gaten houden :)
SosuaCafezaterdag 2 november 2013 @ 18:22
Het ziet er wel erg mooi uit zo'n open scheermes. Ik heb alleen niet zo'n trek in dat onderhoud en bloedspatters aan de spiegel. Zou niet weten hoe ik met zo'n ding rond m'n adamsappel zou moeten gaan. Heb ik nu al af en toe moeite mee ivm verschillende richting haar. :'(
Sie_scheitern_Eposzaterdag 2 november 2013 @ 18:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 17:51 schreef Thorical het volgende:

[..]

Bijzonder fraai en is het mes scheerklaar?
Het mes is inderdaad scheerklaar en werkt prima. :)

quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:22 schreef SosuaCafe het volgende:
Het ziet er wel erg mooi uit zo'n open scheermes. Ik heb alleen niet zo'n trek in dat onderhoud en bloedspatters aan de spiegel. Zou niet weten hoe ik met zo'n ding rond m'n adamsappel zou moeten gaan. Heb ik nu al af en toe moeite mee ivm verschillende richting haar. :'(
Het is wel prijzig, maar ik zie het ook meer als een hobby. Naast een mes moet je ook een scheerriem kopen om het mes op te richten, deze beginnen ongeveer vanaf ¤35,-, als ik mij niet vergis.

Net wel een behoorlijke snee van het mes in mijn gezicht dus maar snel de DE erbij gepakt. :')
znarchzaterdag 2 november 2013 @ 18:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:22 schreef SosuaCafe het volgende:
Het ziet er wel erg mooi uit zo'n open scheermes. Ik heb alleen niet zo'n trek in dat onderhoud en bloedspatters aan de spiegel. Zou niet weten hoe ik met zo'n ding rond m'n adamsappel zou moeten gaan. Heb ik nu al af en toe moeite mee ivm verschillende richting haar. :'(
Vel over je Adams appel heen trekken zodat het ernaast ligt zegmaar.

En ach dat bloeden valt mee :P

Met een beetje pech snijd je jezelf flinker dan met een DE maar als je oppast valt dat goed mee.

Heb mezelf eigenlijk nog het meest gesneden met een DE tot nu toe. Qua hoeveelheid bloed dan.
IPA35zaterdag 2 november 2013 @ 18:55
Mijn Mühle kwast zat gewoon in een kokertje...


Wat vinden jullie trouwens van een geur als lavendel. Ik heb het gekke idee een keer iets van Castle Forbes te bestellen. Ooit.
SosuaCafezaterdag 2 november 2013 @ 19:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:55 schreef IPA35 het volgende:
Mijn Mühle kwast zat gewoon in een kokertje...


Wat vinden jullie trouwens van een geur als lavendel. Ik heb het gekke idee een keer iets van Castle Forbes te bestellen. Ooit.
mr taylor zit het ook in. Van tobs.
Drinkyzaterdag 2 november 2013 @ 19:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:22 schreef SosuaCafe het volgende:
Het ziet er wel erg mooi uit zo'n open scheermes. Ik heb alleen niet zo'n trek in dat onderhoud en bloedspatters aan de spiegel. Zou niet weten hoe ik met zo'n ding rond m'n adamsappel zou moeten gaan. Heb ik nu al af en toe moeite mee ivm verschillende richting haar. :'(
Bij je adamsappel kun je gewoon de huid een beetje opzij trekken, dan komt het stukje met haar op je hals. Ik scheerde me eerst ook compleet open bij m'n ademsappel, of het nou met een Gillette Fusion, Scheerapparaat( ja echt :') ) of DE was.

quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:48 schreef znarch het volgende:

[..]

Vel over je Adams appel heen trekken zodat het ernaast ligt zegmaar.

En ach dat bloeden valt mee :P

Met een beetje pech snijd je jezelf flinker dan met een DE maar als je oppast valt dat goed mee.

Heb mezelf eigenlijk nog het meest gesneden met een DE tot nu toe. Qua hoeveelheid bloed dan.
Had een beetje verder moeten lezen zie ik nu :')
SosuaCafezaterdag 2 november 2013 @ 19:24
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 november 2013 19:23 schreef Drinky het volgende:

[..]

Bij je adamsappel kun je gewoon de huid een beetje opzij trekken, dan komt het stukje met haar op je hals. Ik scheerde me eerst ook compleet open bij m'n ademsappel, of het nou met een Gillette Fusion, Scheerapparaat( ja echt :') ) of DE was.
mn adamsappel zelf heb ik nooit problemen mee. Daarboven zit een tricky stukje bij mij.
Drinkyzaterdag 2 november 2013 @ 19:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2013 19:24 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

mn adamsappel zelf heb ik nooit problemen mee. Daarboven zit een tricky stukje bij mij.
Ik heb altijd dat ik die lijn die van mijn adamsappel naar mijn kin gaat nooit BBS kan krijgen, als ik het probeer snij ik me daar altijd helemaal open om de een of andere reden.
IPA35zaterdag 2 november 2013 @ 21:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2013 19:16 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

mr taylor zit het ook in. Van tobs.
Die heb ik en heb het niet gemerkt.
Maar het is inderdaad best wel een 'zoete geur'.
Shaggy8675zondag 3 november 2013 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 17:26 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:
Vandaag is mijn scheerkwast binnen gekomen. Ze weten bij Mühle wel hoe ze het moeten verpakken.

Hele mooie set zo, veel scheerplezier :)
Lucozondag 3 november 2013 @ 11:17
Iedereen op pauze deze maand?
Sie_scheitern_Eposzondag 3 november 2013 @ 13:13
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 10:56 schreef Shaggy8675 het volgende:

[..]

Hele mooie set zo, veel scheerplezier :)
Dank je, het open scheermes heb ik al een tijdje. ;) (Stond gewoon leuk voor de foto.)
IPA35zondag 3 november 2013 @ 13:16
Ik gebruik nu dus scheercrème, de enige zeep die ik bezit is een bakje Vergulde Hand.

Ik heb dus een silvertip kwast en die is redelijk 'slap' zeg maar. Je leest soms dat dit minder handig is voor zeep. Wat denken jullie? Die kwast is vast wel goed genoeg om goede (harde) zeep te gebruiken?
n0irzondag 3 november 2013 @ 14:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:55 schreef IPA35 het volgende:
Wat vinden jullie trouwens van een geur als lavendel. Ik heb het gekke idee een keer iets van Castle Forbes te bestellen. Ooit.
Een Lavendelzeep staat hoog op mijn verlanglijstje, maar dat zal waarschijnlijk de DR Harris worden :P.
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 13:16 schreef IPA35 het volgende:
Ik gebruik nu dus scheercrème, de enige zeep die ik bezit is een bakje Vergulde Hand.

Ik heb dus een silvertip kwast en die is redelijk 'slap' zeg maar. Je leest soms dat dit minder handig is voor zeep. Wat denken jullie? Die kwast is vast wel goed genoeg om goede (harde) zeep te gebruiken?
Misschien duurt het met een zachte kwast iets langer om harde zeep te laden dan met een wat steviger kwast maar het zal wel gewoon werken.
Froopzondag 3 november 2013 @ 17:20
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 11:17 schreef Luco het volgende:
Iedereen op pauze deze maand?
Met uitzondering van het bijhouden van de baardlijn wel ja. Nog meer Movemberparticipanten hier?
znarchzondag 3 november 2013 @ 17:31
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 17:20 schreef Froop het volgende:

[..]

Met uitzondering van het bijhouden van de baardlijn wel ja. Nog meer Movemberparticipanten hier?
Nope. Zie het nut er niet van in :P
leeroymaandag 4 november 2013 @ 14:47
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 17:20 schreef Froop het volgende:

[..]

Met uitzondering van het bijhouden van de baardlijn wel ja. Nog meer Movemberparticipanten hier?
Ja ik :Y
leeroymaandag 4 november 2013 @ 14:47
Even een soort van verkapte tvp, ik wil deze maand aangrijpen om een begin te maken voor een krulsnor, tevens wil ik ook graag overstappen op een klassiek mes maar ik heb er nauwelijks ervaring mee. Kunnen jullie mij van wat beginners tips voorzien? En zijn er nog tips om z'n snor te krijgen?
Drinkymaandag 4 november 2013 @ 15:17
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 17:20 schreef Froop het volgende:

[..]

Met uitzondering van het bijhouden van de baardlijn wel ja. Nog meer Movemberparticipanten hier?
Ja, movemberparticipant present. Ik moet nu MEER scheren dan ik normaal gesproken doe, aangezien het nu geen porum is om met stoppels en een snor rond te lopen.

Ik haat alleen scheren met 1 daagse stoppels, vanwege mijn zware baardgroei is dat nooit echt prettig.

Overigens net Feathers uitgeprobeerd. Ben ik nu heel gek als ik zeg dat ik niet zo heel veel verschil merk tussen die en de Hema ( Israeli ) mesjes?
znarchmaandag 4 november 2013 @ 15:24
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 14:47 schreef leeroy het volgende:
Even een soort van verkapte tvp, ik wil deze maand aangrijpen om een begin te maken voor een krulsnor, tevens wil ik ook graag overstappen op een klassiek mes maar ik heb er nauwelijks ervaring mee. Kunnen jullie mij van wat beginners tips voorzien? En zijn er nog tips om z'n snor te krijgen?
Tips? Wat ga je doen? DE of straight?
leeroymaandag 4 november 2013 @ 15:28
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:24 schreef znarch het volgende:

[..]

Tips? Wat ga je doen? DE of straight?
Zoiets lijkt mij wel vet

Handlebar-Mustache-5-5-2013.jpg
znarchmaandag 4 november 2013 @ 15:32
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:28 schreef leeroy het volgende:

[..]

Zoiets lijkt mij wel vet

[ afbeelding ]
Maar hoe ga je je scheren? Met een straight of double edge?
Drinkymaandag 4 november 2013 @ 15:33
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:28 schreef leeroy het volgende:

[..]

Zoiets lijkt mij wel vet

[ afbeelding ]
Hij bedoelt wat voor mesje ga je gebruiken?

Overigens kan ik je vertellen dat je met zo'n snor toch even een tijdje bezig bent. Mijne staat nu al 5 weken en ik kan de uiteinden slechts een heel klein beetje krullen. Voor zo'n mooie krul ben je toch minstens wel 3~4 maanden bezig.
leeroymaandag 4 november 2013 @ 15:36
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:32 schreef znarch het volgende:

[..]

Maar hoe ga je je scheren? Met een straight of double edge?
oh sorry, ja ik ben echt nog een leek. Ik heb geen idee wat het makkelijkste en op dit moment goedkoopste is om te beginnen.
leeroymaandag 4 november 2013 @ 15:37
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:33 schreef Drinky het volgende:

[..]

Hij bedoelt wat voor mesje ga je gebruiken?

Overigens kan ik je vertellen dat je met zo'n snor toch even een tijdje bezig bent. Mijne staat nu al 5 weken en ik kan de uiteinden slechts een heel klein beetje krullen. Voor zo'n mooie krul ben je toch minstens wel 3~4 maanden bezig.
Ach het zij zo toch? Heb ik een mooi doel :Y

Maar over mesjes, ik sta open voor suggesties
Sie_scheitern_Eposmaandag 4 november 2013 @ 17:28
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:37 schreef leeroy het volgende:

[..]

Ach het zij zo toch? Heb ik een mooi doel :Y

Maar over mesjes, ik sta open voor suggesties
Mühle R89, vind hem zelf heel goed.

http://www.scheersalon.nl(...)-razor/p-1b/R89.html

Dat mes in combinatie met Feather scheermesjes is perfect.
Wiehoemaandag 4 november 2013 @ 17:30
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:17 schreef Drinky het volgende:

[..]

Ja, movemberparticipant present. Ik moet nu MEER scheren dan ik normaal gesproken doe, aangezien het nu geen porum is om met stoppels en een snor rond te lopen.

Ik haat alleen scheren met 1 daagse stoppels, vanwege mijn zware baardgroei is dat nooit echt prettig.

Overigens net Feathers uitgeprobeerd. Ben ik nu heel gek als ik zeg dat ik niet zo heel veel verschil merk tussen die en de Hema ( Israeli ) mesjes?
Ik heb vanochtend zelf een Hema mesjes geprobeerd en ik moet zeggen dat ik al wel scherpere mesjes heb gebruikt waaronder feather mesjes. Na een keer met hema mesjes wil ik nog niet te snel conclusies trekken, maar mijn eerste indruk is dat ik Hema fijner vind scheren dan feathers.
Drinkymaandag 4 november 2013 @ 17:34
http://www.marktplaats.nl(...)40d2&previousPage=lr

Ook geen slechte krabber om mee te beginnen. Ik heb mijn super speed nog steeds, en die van mij is een jaar of 15 jonger denk ik.
Drinkymaandag 4 november 2013 @ 17:35
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 17:30 schreef Wiehoe het volgende:

[..]

Ik heb vanochtend zelf een Hema mesjes geprobeerd en ik moet zeggen dat ik al wel scherpere mesjes heb gebruikt waaronder feather mesjes. Na een keer met hema mesjes wil ik nog niet te snel conclusies trekken, maar mijn eerste indruk is dat ik Hema fijner vind scheren dan feathers.
Ja ik weet niet precies wat het is met die Hema mesjes, maar bij mij glijden ze echt soepel over m'n huid, terwijl de meeste mesjes toch wel (een klein beetje) trekken.
mime_negertmaandag 4 november 2013 @ 17:48
Vanochtend voor het eerst geschoren zonder de aluinblok te hoeven gebruiken *O*

Oefening baart kunst!
SosuaCafemaandag 4 november 2013 @ 18:30
Iemand enig idee hoe lang feelunique er meestal over doet om te bezorgen?
The_daybreakermaandag 4 november 2013 @ 18:47
Ik zou niet met feather beginnen. In mijn optiek zijn die niet echt vergevingsgezind...Astra of Derby zou ik mee starten
Drinkymaandag 4 november 2013 @ 23:38
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 18:47 schreef The_daybreaker het volgende:
Ik zou niet met feather beginnen. In mijn optiek zijn die niet echt vergevingsgezind...Astra of Derby zou ik mee starten
Nu ik voor het eerst de feather heb gebruikt vind ik het eerlijk gezegd wel meevallen met die horrorverhalen. Heb me met de Derby's vaker opengehaald omdat die meer "trekken" en niet altijd even consistent zijn.
Lucodinsdag 5 november 2013 @ 00:27
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2013 18:30 schreef SosuaCafe het volgende:
Iemand enig idee hoe lang feelunique er meestal over doet om te bezorgen?
mijn beide bestellingen waren in 3 werkdagen bezorgd.
SosuaCafedinsdag 5 november 2013 @ 15:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2013 00:27 schreef Luco het volgende:

[..]

mijn beide bestellingen waren in 3 werkdagen bezorgd.
vandaag 3, dan zal het morgen wel komen. Wel vandaag 100 astra met arko stick gekregen.
Mubassiedinsdag 5 november 2013 @ 15:12
Zijn er mensen die interesse hebben in een lederen etui/toilettas in cognac kleur? Afmeting 34x20cm.
Leuk voor je scheerspullen :)

Ik heb er 8 en wil ze voor 2 euro p/s wel versturen.

kwzNNlA.jpg
uoIhy9z.jpg
The_daybreakerdinsdag 5 november 2013 @ 17:00
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 23:38 schreef Drinky het volgende:

[..]

Nu ik voor het eerst de feather heb gebruikt vind ik het eerlijk gezegd wel meevallen met die horrorverhalen. Heb me met de Derby's vaker opengehaald omdat die meer "trekken" en niet altijd even consistent zijn.
Bij mij was de eerste keer met feather wel bloederiger dan anders...en niet veel gladder. Maar het ging mij vooral om de learningcurve... Voor de eerste keer zou ik toch niet voor de allerscherpste gaan
Deezertjewoensdag 6 november 2013 @ 10:49
Morgen belangrijke afspraak, dus vandaag alvast geschoren. Vorige keer 0 wondjes, en vandaag uiteraard wél een paar... Gelukkig is die aluinstick echt een wondermiddeltje! Rustig geschoren maar had iets meer bultjes dan vorige keer rond mijn nek. Net het Astra mesje weggegooid want was de vierde scheerbeurt ermee. Hij deed het nog prima, maar als ik er 100 heb voor 9 euro dan doe ik niet moeilijk hoor. :) Dat zijn 400 scheerbeurten, 2x per week, dat is zo'n 4 jaar scheren! Volgens mij kost één Gillette Fusion mesje al 4-5 euro :D Alleen die Aftershave Balsem van DM merk ik eerlijk gezegd nog niet veel van. Soms gaat het wondje daardoor weer open terwijl de aluinstick het juist dichtmaakte.
DrParanoidwoensdag 6 november 2013 @ 11:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:12 schreef Mubassie het volgende:
Zijn er mensen die interesse hebben in een lederen etui/toilettas in cognac kleur? Afmeting 34x20cm.
Leuk voor je scheerspullen :)

Ik heb er 8 en wil ze voor 2 euro p/s wel versturen.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb interesse :) eind deze maand op reis en nog geen reis etui :O
SosuaCafewoensdag 6 november 2013 @ 11:11
Arko. Absurd goede scheerzeep voor dat geld.

*)
Drinkywoensdag 6 november 2013 @ 11:30
Alleen die geur is niet om over naar huis te schrijven :')

Ik heb mijn stick al een jaar maar bijna niet meer aangeraakt nadat ik wat goede crèmes had.
mime_negertwoensdag 6 november 2013 @ 11:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2013 15:12 schreef Mubassie het volgende:
Zijn er mensen die interesse hebben in een lederen etui/toilettas in cognac kleur? Afmeting 34x20cm.
Leuk voor je scheerspullen :)

Ik heb er 8 en wil ze voor 2 euro p/s wel versturen.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik wil er ook wel eentje.
leeroywoensdag 6 november 2013 @ 11:42
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 17:28 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:

[..]

Mühle R89, vind hem zelf heel goed.

http://www.scheersalon.nl(...)-razor/p-1b/R89.html

Dat mes in combinatie met Feather scheermesjes is perfect.
Thanks! Dat ding is ook niet echt super duur, ik heb de link even opgeslagen.

Een stuk duurder maar is zoiets aan te raden voor een beginner?
http://www.scheersalon.nl(...)-1b/KIT1-DOV-ZW.html
SosuaCafewoensdag 6 november 2013 @ 11:49
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:42 schreef leeroy het volgende:

[..]

Thanks! Dat ding is ook niet echt super duur, ik heb de link even opgeslagen.

Een stuk duurder maar is zoiets aan te raden voor een beginner?
http://www.scheersalon.nl(...)-1b/KIT1-DOV-ZW.html
je kan het altijd proberen.

Ik waag me er (nog) niet aan.
leeroywoensdag 6 november 2013 @ 11:53
quote:
1s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:49 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

je kan het altijd proberen.

Ik waag me er (nog) niet aan.
quote:
1s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:49 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

je kan het altijd proberen.

Ik waag me er (nog) niet aan.
Hoe lang scheer jij al klassiek als ik vragen mag?
SosuaCafewoensdag 6 november 2013 @ 12:09
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:53 schreef leeroy het volgende:

[..]

[..]

Hoe lang scheer jij al klassiek als ik vragen mag?
poeh. Klein jaar ofzo.
Lucowoensdag 6 november 2013 @ 13:00
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:42 schreef leeroy het volgende:

[..]

Thanks! Dat ding is ook niet echt super duur, ik heb de link even opgeslagen.

Een stuk duurder maar is zoiets aan te raden voor een beginner?
http://www.scheersalon.nl(...)-1b/KIT1-DOV-ZW.html
Techniek bij beide is compleet anders. Je zal sowieso een beginner zijn met een SR, al scheer je al jaren met een DE. Ik ben na 4 maanden DE al over gegaan op SR, en wissel nu af. DE als het snel moet, SR als ik rustig aan wil doen.
Lucowoensdag 6 november 2013 @ 13:01
Twee weken terug nog een Edwin Bagger DE89 voor 15GBP gekocht. Nieuw via Amazon. Mooi op tijd voor een kerstcadeau voor mijn pa.
Sie_scheitern_Eposwoensdag 6 november 2013 @ 13:35
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:42 schreef leeroy het volgende:

[..]

Thanks! Dat ding is ook niet echt super duur, ik heb de link even opgeslagen.

Een stuk duurder maar is zoiets aan te raden voor een beginner?
http://www.scheersalon.nl(...)-1b/KIT1-DOV-ZW.html
Je kan het proberen, maar zo'n Straight Razor is een stuk onderhoud gevoeliger. Het is in een keer veel geld uit geven, en mocht je het niks vinden ben je gewoon veel geld kwijt.

Persoonlijk zou ik beginnen met een DE, zo kan je een beetje de techniek aanleren, welke overigens compleet anders is dan een SR.
SosuaCafewoensdag 6 november 2013 @ 18:34
Vandaag jermyn st. Refill binnen gehad. Ben benieuwd.
znarchwoensdag 6 november 2013 @ 20:43
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:42 schreef leeroy het volgende:

[..]

Thanks! Dat ding is ook niet echt super duur, ik heb de link even opgeslagen.

Een stuk duurder maar is zoiets aan te raden voor een beginner?
http://www.scheersalon.nl(...)-1b/KIT1-DOV-ZW.html
Beide moet je leren. Beide ga je je in het begin af en toe mee snijden.

Straight is duurder en vergt meer onderhoudt. Verder gewoon doen wat je leuk lijkt :)
IPA35woensdag 6 november 2013 @ 21:33
quote:
1s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:11 schreef SosuaCafe het volgende:
Arko. Absurd goede scheerzeep voor dat geld.

*)
quote:
1s.gif Op woensdag 6 november 2013 11:30 schreef Drinky het volgende:
Alleen die geur is niet om over naar huis te schrijven :')

Ik heb mijn stick al een jaar maar bijna niet meer aangeraakt nadat ik wat goede crèmes had.
Net nog geschoren met de Arko crème.
Top spul hoor en de geur is helemaal niet verkeerd of zo.
Zonnestraal10donderdag 7 november 2013 @ 10:06
Ik ben totaal nieuw in deze scène maar ben va plan dit op te pakken ik laat me meestal scheren bij de turk die het met een straight razor doet voor 2.50 en anders scheer ik mij met het wel bekende mesje van gillette.. daarnaast heb ik dan wel een bus aftershave van arko staan ook van de turk :)
Lucodonderdag 7 november 2013 @ 10:32
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 10:06 schreef Zonnestraal10 het volgende:
Ik ben totaal nieuw in deze scène maar ben va plan dit op te pakken ik laat me meestal scheren bij de turk die het met een straight razor doet voor 2.50 en anders scheer ik mij met het wel bekende mesje van gillette.. daarnaast heb ik dan wel een bus aftershave van arko staan ook van de turk :)
2,50? Wat doet hij allemaal voor dat geld dan?
Zonnestraal10donderdag 7 november 2013 @ 11:11
Het scheren met een mes inzepen vlammetje aftershave balsem etc. Jij zult het beter weten als mij maar dit doe ik uiteraard als ik me ook laat knippen (en nee geen opgeschoren kapsel) ;)
Zonnestraal10donderdag 7 november 2013 @ 11:12
Eventueel het tussen stukje bij de wenkbrauwen, neus en oren harsen
Zonnestraal10donderdag 7 november 2013 @ 11:16
Al met al kun je hier niks van zeggen zo word ik netjes geknipt, gewassen, geschoren (gemasseerd) voor 12.50 wat ik zag is dat hij vergulde hand zeep gebruikt akra aftershave en een crème uit een wit met groen potje.. voor het lekkere luchtje gebruikt hij trove? Ofzo :)
Sie_scheitern_Eposdonderdag 7 november 2013 @ 15:49
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 11:16 schreef Zonnestraal10 het volgende:
een crème uit een wit met groen potje..
proraso_pre_shave-_scheerschuim.jpg
Zonnestraal10donderdag 7 november 2013 @ 17:45
quote:
Dit is hem inderdaad :) ik weet zelf niet of dit goed of niet goed is, maar ik vind hem heerlijk ;)
Sie_scheitern_Eposdonderdag 7 november 2013 @ 18:19
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 17:45 schreef Zonnestraal10 het volgende:

[..]

Dit is hem inderdaad :) ik weet zelf niet of dit goed of niet goed is, maar ik vind hem heerlijk ;)
Het is wel goed, maar persoonlijk vind ik het te duur voor wat het toevoegt. Ik heb er toentertijd een euro of acht voor betaald, maar een pre-shave doet voor mij niet zoveel, en als aftershave gebruik ik al iets anders.

Desondanks is het niet verkeerd, maar ik zou dan liever voor de vloeibare variant gaan;

Proraso-Aftershave-Lotion-600x489.jpg
Sie_scheitern_Eposdonderdag 7 november 2013 @ 18:33
Volgens mij zijn hier wel een aantal Taylor of Old Bond St. fans hier.

Een tijd geleden heb ik een flesje Taylor of Old Bond Street - Mr Taylors Aftershave Lotion - 100ml gekocht. Dit is niet echt mijn geur en ik vroeg mij af of ik hier iemand blij mee kan maken. Heb het daardoor ook nooit gebruikt, het flesje zit nog volledig vol.

Mochten hier gegadigden voor zijn, kan ik eventueel wel foto's plaatsen.

SPOILER
TB06003.jpg
Lucodonderdag 7 november 2013 @ 18:35
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:33 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:
Volgens mij zijn hier wel een aantal Taylor of Old Bond St. fans hier.

Een tijd geleden heb ik een flesje Taylor of Old Bond Street - Mr Taylors Aftershave Lotion - 100ml gekocht. Dit is niet echt mijn geur en ik vroeg mij af of ik hier iemand blij mee kan maken. Heb het daardoor ook nooit gebruikt, het flesje zit nog volledig vol.

Mochten hier gegadigden voor zijn, kan ik eventueel wel foto's plaatsen.

SPOILER
Helaas, een geur die ik niet geprobeerd heb. Als je nou Eton of Jermyn had gekocht :).
Mubassiedonderdag 7 november 2013 @ 18:52
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:33 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:
Volgens mij zijn hier wel een aantal Taylor of Old Bond St. fans hier.

Een tijd geleden heb ik een flesje Taylor of Old Bond Street - Mr Taylors Aftershave Lotion - 100ml gekocht. Dit is niet echt mijn geur en ik vroeg mij af of ik hier iemand blij mee kan maken. Heb het daardoor ook nooit gebruikt, het flesje zit nog volledig vol.

Mochten hier gegadigden voor zijn, kan ik eventueel wel foto's plaatsen.

SPOILER
Ik ben wel groot fan van Jermyn, alleen heb de aftershave nog nooit gebruikt.
Wat voor geur is het?
Sie_scheitern_Eposdonderdag 7 november 2013 @ 18:57
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:52 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Ik ben wel groot fan van Jermyn, alleen heb de aftershave nog nooit gebruikt.
Wat voor geur is het?
Dat vind ik heel lastig om te omschrijven.. :P
Shaggy8675donderdag 7 november 2013 @ 19:10
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:52 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Ik ben wel groot fan van Jermyn, alleen heb de aftershave nog nooit gebruikt.
Wat voor geur is het?
Een frisse zakelijke, citroen, zuidwestenwind geurtje. Ken eigenlijk niemand die hem niet lekker vindt. Is geen klassieke zware mannengeur, maar echt een moderne frisse mannengeur. Zalig.
Mubassiedonderdag 7 november 2013 @ 19:21
Dankje Shaggy ^O^

Epos wat vraag je er voor?
Ooh ik heb nog zoveel op voorraad :o
Shaggy8675donderdag 7 november 2013 @ 19:23
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 19:21 schreef Mubassie het volgende:
Dankje Shaggy ^O^

Epos wat vraag je er voor?
Ooh ik heb nog zoveel op voorraad :o
Whoops... foutje, ik beschreef de geur van Jermyn... Onzin verhaal dus van mijn hierboven o|O
Mubassiedonderdag 7 november 2013 @ 19:27
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 19:10 schreef Shaggy8675 het volgende:

[..]

Een frisse zakelijke, citroen, zuidwestenwind geurtje.
Of was dit ouwehoer? :D


"Een kruidige geur met noten van lavendel, bergamot en geraniumolie. De basis van deze geur is ceder, mos en muskus. Bevat cederhout en Patchouli olie."
Mubassiedonderdag 7 november 2013 @ 19:28
Haha zie je :D
Shaggy8675donderdag 7 november 2013 @ 19:30
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 19:28 schreef Mubassie het volgende:
Haha zie je :D
Dat zeg ik. Geen . bij Karwei >:O
IPA35donderdag 7 november 2013 @ 19:56
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:33 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:
Volgens mij zijn hier wel een aantal Taylor of Old Bond St. fans hier.

Een tijd geleden heb ik een flesje Taylor of Old Bond Street - Mr Taylors Aftershave Lotion - 100ml gekocht. Dit is niet echt mijn geur en ik vroeg mij af of ik hier iemand blij mee kan maken. Heb het daardoor ook nooit gebruikt, het flesje zit nog volledig vol.

Mochten hier gegadigden voor zijn, kan ik eventueel wel foto's plaatsen.

SPOILER
Ik heb hier een bijna nieuw setje Mr. Taylors crème en aftershave gel staan...

Als het nou de parfum was geweest...

EDIT:

Ik gebruik eigenlijk altijd aftershave balsem en nu dan gel. Ik begrijp dat lotion (vloeibaar met alcohol) niet goed voor je is. Klopt dit? Wat is er zo fijn aan? Ik zit er aan te denken een flesje Floïd te gaan halen een keer, of is dat echt alleen voor oude mannen?
SosuaCafedonderdag 7 november 2013 @ 19:57
Wat moet het kosten?
n0irdonderdag 7 november 2013 @ 20:31
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 19:56 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ik begrijp dat lotion (vloeibaar met alcohol) niet goed voor je is. Klopt dit? Wat is er zo fijn aan?
Sommige mannen krijgen een droge huid van de alcohol maar anderen vinden de 'burn' van een aftershave met alcohol lekker. En het werkt ontsmettend.
Dezelfde redenen waarom mensen (zoals ik) aluin gebruiken.
IPA35donderdag 7 november 2013 @ 20:32
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 20:31 schreef n0ir het volgende:

[..]

Sommige mannen krijgen een droge huid van de alcohol maar anderen vinden de 'burn' van een aftershave met alcohol lekker. En het werkt ontsmettend.
Dezelfde redenen waarom mensen (zoals ik) aluin gebruiken.
Ik gebruik inderdaad aluin voordat ik de balsem gebruik.
Uiteraard spoel ik de aluin goed af...
n0irdonderdag 7 november 2013 @ 21:27
quote:
1s.gif Op woensdag 6 november 2013 18:34 schreef SosuaCafe het volgende:
Vandaag jermyn st. Refill binnen gehad. Ben benieuwd.
En hoe bevalt ie?
Ik heb em vandaag na een lange tijd ook weer gebruikt, lekker hoor :s)
Sie_scheitern_Eposdonderdag 7 november 2013 @ 22:14
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 19:21 schreef Mubassie het volgende:
Dankje Shaggy ^O^

Epos wat vraag je er voor?
Ooh ik heb nog zoveel op voorraad :o
quote:
1s.gif Op donderdag 7 november 2013 19:57 schreef SosuaCafe het volgende:
Wat moet het kosten?
Wat heb je er voor over, ik kan er eventueel nog foto's van maken.
Drinkydonderdag 7 november 2013 @ 23:46
Over aftershave gesproken. Iemand ervaring met die van nivea? Die zijn nu afgeprijst voor ¤3,50 en leken mij wel een het proberen waard, maarja, geen idee welke ik moet nemen :') .
n0irvrijdag 8 november 2013 @ 01:04
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 23:46 schreef Drinky het volgende:
Over aftershave gesproken. Iemand ervaring met die van nivea? Die zijn nu afgeprijst voor ¤3,50 en leken mij wel een het proberen waard, maarja, geen idee welke ik moet nemen :') .
Ik gebruik die Sensitive balsem vaak en ik vind hem lekker, een zachte geur, licht vettige balsem maar trekt wel snel in zonder plakkerig te worden. Hydrateert goed.
rumiiivrijdag 8 november 2013 @ 07:20
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 18:33 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:
Volgens mij zijn hier wel een aantal Taylor of Old Bond St. fans hier.

Een tijd geleden heb ik een flesje Taylor of Old Bond Street - Mr Taylors Aftershave Lotion - 100ml gekocht. Dit is niet echt mijn geur en ik vroeg mij af of ik hier iemand blij mee kan maken. Heb het daardoor ook nooit gebruikt, het flesje zit nog volledig vol.

Mochten hier gegadigden voor zijn, kan ik eventueel wel foto's plaatsen.

SPOILER
Tientje voor de moeite broer.
SosuaCafevrijdag 8 november 2013 @ 08:03
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2013 21:27 schreef n0ir het volgende:

[..]

En hoe bevalt ie?
Ik heb em vandaag na een lange tijd ook weer gebruikt, lekker hoor :s)
Iets zoetere geur dan ik had verwacht. Maar zeker niet onprettig. Even kijken wat voor after shave hier bij past.
Sie_scheitern_Eposvrijdag 8 november 2013 @ 17:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 november 2013 07:20 schreef rumiii het volgende:

[..]

Tientje voor de moeite broer.
Dat vind ik de moeite niet waard. -O-
The_daybreakervrijdag 8 november 2013 @ 18:37
25?
Zeus1981vrijdag 8 november 2013 @ 19:34
Ik zit erover te denken om van mijn Gillette Mach3 over te stappen op het klassieke scheermes. Wil er in eerste instantie nog niet teveel aan uitgeven (wie weet vind ik het niks). Kwam net via één van de linkjes op de website van Scheersalon en daar vond ik deze:
http://www.scheersalon.nl(...)mes/p-1b/201081.html

Er gaan extra lange scheermesjes in en die kosten 10,95 per 10 stuks. Dat is volgens mij nog steeds goedkoper dan de Mach3 mesjes. Begrijp ik het goed dat je die mesjes in tweeën breekt en dus (met gemiddeld 4/5 scheerbeurten per helft) dus 80-100 scheerbeurten verder bent met 10 mesjes?
http://www.scheersalon.nl(...)ble-edge-blades.html
IPA35vrijdag 8 november 2013 @ 19:37
Ik weet niet of je 4/5 keer uit één kant haalt. Geen idee.

Maar waarom haal je geen DE mes? Is wel makkelijker om te leren denk ik.
znarchvrijdag 8 november 2013 @ 19:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 19:34 schreef Zeus1981 het volgende:
Ik zit erover te denken om van mijn Gillette Mach3 over te stappen op het klassieke scheermes. Wil er in eerste instantie nog niet teveel aan uitgeven (wie weet vind ik het niks). Kwam net via één van de linkjes op de website van Scheersalon en daar vond ik deze:
http://www.scheersalon.nl(...)mes/p-1b/201081.html

Er gaan extra lange scheermesjes in en die kosten 10,95 per 10 stuks. Dat is volgens mij nog steeds goedkoper dan de Mach3 mesjes. Begrijp ik het goed dat je die mesjes in tweeën breekt en dus (met gemiddeld 4/5 scheerbeurten per helft) dus 80-100 scheerbeurten verder bent met 10 mesjes?
http://www.scheersalon.nl(...)ble-edge-blades.html
Shavettes kunnen ok normale DE mesjes in. Die breek in in 2en en zijn veeel goedkoper dan 10 voor 10 stuks.

Welk mesje erin gaat ligt aan het stukje waar je hem in schuift. Bij die DOVO heb je verschillende kleuren (op je foto rood) voor welk mesje erin past.
IPA35vrijdag 8 november 2013 @ 19:58
Kan en klaar doorgebroken Derby mesjes zijn 100 voor ¤10 op die website. Elders heb je er 100 hele voor ¤10 (plus iets van 6 verzendkosten).
znarchvrijdag 8 november 2013 @ 20:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 19:58 schreef IPA35 het volgende:
Kan en klaar doorgebroken Derby mesjes zijn 100 voor ¤10 op die website. Elders heb je er 100 hele voor ¤10 (plus iets van 6 verzendkosten).
Stond ook op de site las ik nu:

quote:
een rode adapter voor de standaard double-edge blades
rumiiivrijdag 8 november 2013 @ 20:58
Welke aftershave is in jullie ogen een klassieker?
Hierbij doel ik op een aftershave die bijvoorbeeld geprezen werd in de tijd van mijn grootvader.
IPA35vrijdag 8 november 2013 @ 21:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 20:58 schreef rumiii het volgende:
Welke aftershave is in jullie ogen een klassieker?
Hierbij doel ik op een aftershave die bijvoorbeeld geprezen werd in de tijd van mijn grootvader.
Old Spice, maar Floïd is ook bekend online.

Zelf heb ik ze nooit gebruikt of geroken.
Shaggy8675vrijdag 8 november 2013 @ 21:14
Fresh up ook een klasieker hehe
IPA35vrijdag 8 november 2013 @ 21:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 21:14 schreef Shaggy8675 het volgende:
Fresh up ook een klasieker hehe
En Nederlands...

Maar moet je dat willen? Volgens mij is dat echt pure troep.
rumiiivrijdag 8 november 2013 @ 21:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 21:06 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Old Spice, maar Floïd is ook bekend online.

Zelf heb ik ze nooit gebruikt of geroken.
Thanks man, kwam uit op de volgende artikel.

Artikel op Art of Manliness over klassieke aftershaves:

Pinaud Clubman
Aqua Velva Ice Blue
Old Spice
English Leather
Brut
Stetson

Heeft een van jullie ervaring met de bovenstaande aftershaves?
Genoeg om uit te proberen in ieder geval.

Zou ik de ''Taylor of Old Bond Street Sandalwood Shaving Cream'' moeten proberen als ik in de buurt van mijn grootvader wil komen?
IPA35vrijdag 8 november 2013 @ 21:35
Pinaud, Aqua Velva en Brut komen ook veel voorbij op de Amerikaanse sites inderdaad.

Ik heb alleen balsem...
Dimaurovrijdag 8 november 2013 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 21:22 schreef rumiii het volgende:

[..]

Thanks man, kwam uit op de volgende artikel.

Artikel op Art of Manliness over klassieke aftershaves:

Pinaud Clubman
Aqua Velva Ice Blue
Old Spice
English Leather
Brut
Stetson

Heeft een van jullie ervaring met de bovenstaande aftershaves?
Genoeg om uit te proberen in ieder geval.

Zou ik de ''Taylor of Old Bond Street Sandalwood Shaving Cream'' moeten proberen als ik in de buurt van mijn grootvader wil komen?
TOBS Sandalwood bevalt mij goed! Lekker vette creme en makkelijk te kloppen. After shaves heb ik maar een simpele nivea dus daar kan ik je niet mee helpen
IPA35vrijdag 8 november 2013 @ 23:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 21:22 schreef rumiii het volgende:
Zou ik de ''Taylor of Old Bond Street Sandalwood Shaving Cream'' moeten proberen als ik in de buurt van mijn grootvader wil komen?
Die is heerlijk qua geur en schuim maar ik weet niet of dat een oude mannen geur is.
Het is een interpretatie op sandalhout...

Er is wel een bijpassende aftershave van, ook als gel.
Bramitovrijdag 8 november 2013 @ 23:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 21:18 schreef IPA35 het volgende:

[..]

En Nederlands...

Maar moet je dat willen? Volgens mij is dat echt pure troep.
Floid moet je ook niet willen. Mijn schoonvader gebruikte die troep.
IPA35vrijdag 8 november 2013 @ 23:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 november 2013 23:36 schreef Bramito het volgende:

[..]

Floid moet je ook niet willen. Mijn schoonvader gebruikte die troep.
Er is ook een balsem van :o .

EDIT:

Die is schijnbaar minder of bijna niet menthol-achtig.

Maar ik ben nogal jong dus ik weet niet of ik het hebben kan, de balsem vast wel, maar dat is niet 'de echte' zeg maar.
Bramitovrijdag 8 november 2013 @ 23:52
Ik ken alleen het origineel wat de echte Spaanse man de afgelopen 80 jaar gebruikte. Af en toe stap ik in een lift en dan ruik ik het. Die shit blijft echt lang hangen.
IPA35vrijdag 8 november 2013 @ 23:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 23:52 schreef Bramito het volgende:
Ik ken alleen het origineel wat de echte Spaanse man de afgelopen 80 jaar gebruikte. Af en toe stap ik in een lift en dan ruik ik het. Die shit blijft echt lang hangen.
Maar waar ruikt het nu eigenlijk naar?
Bramitozaterdag 9 november 2013 @ 00:09
Zoet, menthol, grootvader....
Froopzaterdag 9 november 2013 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2013 00:09 schreef Bramito het volgende:
Zoet, menthol, grootvader....
Zo ruikt de Floid Amber inderdaad; De Vigaroso is iets zoeter en frisser. Beide geven een ongelooflijke mentholkick, waarbij de geur lang blijft hangen.
Mubassiezaterdag 9 november 2013 @ 19:48
Sinterklaas komt er weer aan, ik zet een scheerkom op mijn lijstje :P
Welke raden jullie me aan als ik onder de 10 euro moet blijven?
Thoricalzaterdag 9 november 2013 @ 20:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2013 19:48 schreef Mubassie het volgende:
Sinterklaas komt er weer aan, ik zet een scheerkom op mijn lijstje :P
Welke raden jullie me aan als ik onder de 10 euro moet blijven?
Als ik schuim in een kom maak dan gebruik ik daar een soepkop voor. Je ziet wel van die scutles maar ik hoor nooit dat iemand die gebruikt.
En dit Scuttle-Estremoz_Green-2-pieces-01-340x340.jpg is al een stuk duurder dan een tientje

Dit komt al meer in de buurt maar dan moet je er ook nog de vezend kosten bij rekenen.
Maar als je er een blok Klar Kabinett scheerzeep bij koop dan valt dat ook weer mee.

Dusy-professional-Rasiermug.jpg

[ Bericht 12% gewijzigd door Thorical op 09-11-2013 21:40:22 ]
SosuaCafezaterdag 9 november 2013 @ 21:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2013 19:48 schreef Mubassie het volgende:
Sinterklaas komt er weer aan, ik zet een scheerkom op mijn lijstje :P
Welke raden jullie me aan als ik onder de 10 euro moet blijven?
face lather is beter voor je huid. ;)

scrub je gelijk alles mee.
Mubassiezaterdag 9 november 2013 @ 21:28
quote:
99s.gif Op zaterdag 9 november 2013 21:06 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

face lather is beter voor je huid. ;)

scrub je gelijk alles mee.
Hmm dat wist ik niet, thanks :)

Ik gebruik nu een rvs kommetje uit de keuken :P Dacht al dat ze wat prijziger zouden zijn.
Misschien moet ik het maar zo laten..
Spelvoutzaterdag 9 november 2013 @ 23:21
Ik heb zo'n porseleinen ding van Edwin Jagger, misschien 2x gebruikt voordat ik er achter kwam dat ik face lather fijner vind :')
mime_negertzondag 10 november 2013 @ 00:44
Face lather? Kan iemand hier wat meer over uitleggen?
Sie_scheitern_Eposzondag 10 november 2013 @ 00:49
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2013 00:44 schreef mime_negert het volgende:
Face lather? Kan iemand hier wat meer over uitleggen?
Als ik mij niet vergis, klop je dan het schuim op je gezicht op, in plaats van een schaal o.i.d.
Drinkyzondag 10 november 2013 @ 19:09
Ik gebruik de kom alleen maar om mijn kwast mee te weken. face lather is idd een stuck handiger.

Overigens is Astra groen echt bagger voor mij, overal bloed zonder reden en een niet erg goed resultaat. Redelijk trekkend. Heb de rest maar met mijn scheerapparaat af moeten maken :')

Wordt zo wel een hele opgave om een goed mesje te vinden, of gewoon Hema en Derby blijven gebruiken :P

Nivea sensitive aftershave is wel lekker mild, helaas alleen niet erg goed tegen het bloeden.
IPA35zondag 10 november 2013 @ 19:43
Bloeden?

Je moet gewoon minder drukken denk ik dan.
Mubassiezondag 10 november 2013 @ 20:00
Hmm ik bloed ook wel eens, maar dat komt omdat ik irritatie bultjes krijg als ik te lang wacht met scheren.. dan haal ik die bultjes open.

Sinds ik klassiek scheer is die irritatie flink verminderd maar ik vrees dat ik er niet vanaf kom..
Thoricalzondag 10 november 2013 @ 20:58
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2013 19:09 schreef Drinky het volgende:
Ik gebruik de kom alleen maar om mijn kwast mee te weken. face lather is idd een stuck handiger.

Overigens is Astra groen echt bagger voor mij, overal bloed zonder reden en een niet erg goed resultaat. Redelijk trekkend. Heb de rest maar met mijn scheerapparaat af moeten maken :')

Wordt zo wel een hele opgave om een goed mesje te vinden, of gewoon Hema en Derby blijven gebruiken :P

Nivea sensitive aftershave is wel lekker mild, helaas alleen niet erg goed tegen het bloeden.
Goede voorbereiding, douchen, pre shave? Een lekker schuimpje en een scherp mesje. Het moet er overheen vliegen niet erin. Het is echt meer aaien dan krabben en een goed schuim glijd ook maar houdt wel je huid strak door of gekke bekken te trekken of door je vrije hand te gebruiken.
Toen ik door had dat scheren het je baard reduceren in stappen was, waren mijn bloedbaden voorbij.
Shaggy8675zondag 10 november 2013 @ 21:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 november 2013 21:18 schreef IPA35 het volgende:

[..]

En Nederlands...

Maar moet je dat willen? Volgens mij is dat echt pure troep.
Ach mijn pa gebruikte dat ergens jaren 80. Een heel herkenbare geur iig.
Drinkyzondag 10 november 2013 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 20:58 schreef Thorical het volgende:

[..]

Goede voorbereiding, douchen, pre shave? Een lekker schuimpje en een scherp mesje. Het moet er overheen vliegen niet erin. Het is echt meer aaien dan krabben en een goed schuim glijd ook maar houdt wel je huid strak door of gekke bekken te trekken of door je vrije hand te gebruiken.
Toen ik door had dat scheren het je baard reduceren in stappen was, waren mijn bloedbaden voorbij.
Ik kom vaak net uit de douche als ik begin. Kwast een minuut of 2 in warm water weken, daarna lekkere lather opwekken. Gebruik (bijna) geen druk, het mesje alles laten doen. Bij de Astra is het ook heel vaag, ik voel er niks van en het gaat heel soepel, alleen begint het opeens te bloeden.

Ik scheer me al bekant 2 jaar met Derby of Hema mesjes, en daarbij gebruik ik soms geeneens een lather en kan gewoon against the grain een glad resultaat krijgen zonder sneetjes. Het is ook niet zo dat mijn krabber super aggresief is ofzo (eerder tamelijk mild).

Voor mij is het nu alsnog 1. Hema 2. Feather 3. Derby of Lord Captain en dan de rest die gewoon niet goed werkt (lord super platinum en super stainless, Astra Platinum, Wilkinson (vreselijke mesjes).

Ach, heb van mijn sample pack de Lord classic en de BiC mesjes nog niet geprobeerd, wie weet zit daar nog een goede tussen.
IPA35zondag 10 november 2013 @ 21:45
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 20:58 schreef Thorical het volgende:

[..]

Goede voorbereiding, douchen, pre shave? Een lekker schuimpje en een scherp mesje. Het moet er overheen vliegen niet erin. Het is echt meer aaien dan krabben en een goed schuim glijd ook maar houdt wel je huid strak door of gekke bekken te trekken of door je vrije hand te gebruiken.
Toen ik door had dat scheren het je baard reduceren in stappen was, waren mijn bloedbaden voorbij.
Ik doe meestal twee passages overal, en op de vervelende plekjes nog een of twee keer.
t4rt4rusmaandag 11 november 2013 @ 00:07
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2013 19:09 schreef Drinky het volgende:
Overigens is Astra groen echt bagger voor mij, overal bloed zonder reden en een niet erg goed resultaat. Redelijk trekkend. Heb de rest maar met mijn scheerapparaat af moeten maken :')

Wordt zo wel een hele opgave om een goed mesje te vinden, of gewoon Hema en Derby blijven gebruiken :P
Derby is anders ook gewoon bagger...

Of dat zijn mijn stalen haren.
Maar die dingen komen er gewoon niet door.
En dan ga je een beetje kracht geven en ga je bloeden.
Drinkymaandag 11 november 2013 @ 00:09
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 00:07 schreef t4rt4rus het volgende:

[..]

Derby is anders ook gewoon bagger...

Of dat zijn mijn stalen haren.
Maar die dingen komen er gewoon niet door.
En dan ga je een beetje kracht geven en ga je bloeden.
Ja derby is ook goede bagger, maar merk dat bij derby de mesjes vaak bij scheerbeurt 2-4 redelijk goed gaan scheren, voor de kwaliteit weer minder wordt :')

Mischien moet ik een iets agressievere krabber halen.
Deezertjemaandag 11 november 2013 @ 00:10
Wat heb je eigenlijk aan de uiteinden links en rechts van een scheermesje?
Sie_scheitern_Eposmaandag 11 november 2013 @ 00:16
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:10 schreef Deezertje het volgende:
Wat heb je eigenlijk aan de uiteinden links en rechts van een scheermesje?
Wat bedoel je?
Drinkymaandag 11 november 2013 @ 00:32
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:16 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:

[..]

Wat bedoel je?
Ik denk die uiteinden boven en onder
Carbon_steel_double_edge_shaving_razor_blade.jpg

Wordt volgens mij gebruikt om het mesje te centreren en op z'n plek te houden.
rumiiimaandag 11 november 2013 @ 00:35
Is de R89(open kam) agressiever dan de 34C?
IPA35maandag 11 november 2013 @ 00:38
Volgens mij zijn dat allebei redelijk milde messen...

Maar waarom open kam? Volgens mij moet dat qua agressie weinig uit maken verder overigens...
rumiiimaandag 11 november 2013 @ 00:54
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:38 schreef IPA35 het volgende:
Volgens mij zijn dat allebei redelijk milde messen...

Maar waarom open kam? Volgens mij moet dat qua agressie weinig uit maken verder overigens...
Wat agressiviteit met betrekking tot open/gesloten kam betreft zou je wel eens gelijk kunnen hebben. Ik baseerde dat op deze site: http://www.nkdman.co.uk/safety-razor-buying-guide/

Om te bekennen weet ik niet hoe agressief de twee genoemde messen zijn vergeleken met anderen. Heb jij enig idee wat als een agressieve mes wordt beschouwd in dezelfde prijsklasse?


Bij voorbaat dank.
IPA35maandag 11 november 2013 @ 00:57
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 00:54 schreef rumiii het volgende:

[..]

Wat agressiviteit met betrekking tot open/gesloten kam betreft zou je wel eens gelijk kunnen hebben. Ik baseerde dat op deze site: http://www.nkdman.co.uk/safety-razor-buying-guide/

Om te bekennen weet ik niet hoe agressief de twee genoemde messen zijn vergeleken met anderen. Heb jij enig idee wat als een agressieve mes wordt beschouwd in dezelfde prijsklasse?

Bij voorbaat dank.
Echt geen idee. Ikzelf heb alleen de R106 (dat is een R89 met zwart handvat) en heb nog nooit een andere geprobeerd.

Als je écht iets agressiefs wilt hebben moet je voor een zogeheten slant bar gaan.
rumiiimaandag 11 november 2013 @ 01:26
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 00:57 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Echt geen idee. Ikzelf heb alleen de R106 (dat is een R89 met zwart handvat) en heb nog nooit een andere geprobeerd.

Als je écht iets agressiefs wilt hebben moet je voor een zogeheten slant bar gaan.
De slant bar razors zien er goed uit. Bedankt voor de informatie, ik had tot nu toe nog nooit iets over de slant bar gehoord of gelezen.

Informatief artikel over de slant bar
http://shavenook.com/thread-the-slant-concept
Lucomaandag 11 november 2013 @ 10:16
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2013 01:26 schreef rumiii het volgende:

[..]

De slant bar razors zien er goed uit. Bedankt voor de informatie, ik had tot nu toe nog nooit iets over de slant bar gehoord of gelezen.

Informatief artikel over de slant bar
http://shavenook.com/thread-the-slant-concept
Gegarandeerd bloedbad de eerste keer :D
Wiehoedinsdag 12 november 2013 @ 07:45
Vanochtend een Merkur mesje geprobeerd. De conclusie is dat dat absoluut niet mijn mesje is. Het voelde eerder als epileren dan scheren. De Timor mesjes zijn voor mij nog steeds het plezierigst.
SosuaCafedinsdag 12 november 2013 @ 08:16
Ik wil nog steeds die lord platinum, rapira, super iridium. Proberen.
Mocht iemand willen ruilen tegen astra.

Andere verrassende mesjes zijn ook welkom.
Drinkydinsdag 12 november 2013 @ 15:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2013 08:16 schreef SosuaCafe het volgende:
Ik wil nog steeds die lord platinum, rapira, super iridium. Proberen.
Mocht iemand willen ruilen tegen astra.

Andere verrassende mesjes zijn ook welkom.
van wat ik te horen heb gekregen van iemand die bij lord werkt is dat de lord platinum hetzelfde is als de shark platinum in een andere verpakking.

Overigens weet ik niet of je BiC al geprobeerd hebt, maar vond die zelf fijner dan de Astra.
rumiiiwoensdag 13 november 2013 @ 00:38
Goedenavond,

Bij deze een vraag over het maken van lather met een scheerzeep.
Ik zie video's waarin men de bovenkant van de borstel bedenkt met scheerzeep en vervolgens de lather in een aparte kom (zonder scheerzeep erin) maakt, maar ik zie ook video's waarin men de lather direct op de zeep zelf maakt.

Aan welke methode geven jullie de voorkeur?
IPA35woensdag 13 november 2013 @ 01:06
De enige zeep die ik heb is Vergulde Hand, daar ben ik mee begonnen. Ik faalde keihard om goed schuim te maken daarmee...

Wil je zeep opschuimen dan is het volgende stappenplan wel handig:

Doe wat heet water op de zeep, heel weinig iets van een paar druppels zodat de bovenkant nat is.
Dit moet je bij voorkeur even zo laten staan zodat het bovenste laagje van de zeep wat zachter wordt.

Daarna gooi je het water eruit, in je scheerkom bijvoorbeeld. Dan pak je je kwast, die maak je nat met warm water en vervolgens knijp je het water eruit en schud je een paar keer zodat hij eigenlijk bijna droog is. Dan ga je met je kwast ronddraaien (niet hard drukken, dat moet nooit) op de zeep.

Je zult dan zien dat er bijna geen schuim af komt, enkel een wit laagje. Dat doe je een minuut of zo en dan zie je dat er genoeg zeep op de kwast zit. Vervolgens ga je met je kwast schuim maken in je scheerkom, je doet er beetje bij beetje water bij natuurlijk.

Laatste keer dat ik het zelf probeerde lukte het niet goed, maar dat was dan ook de eerste keer dat ik zeep gebruikte in meer dan een half jaar. Ik had denk ik iets te weinig de zeep zacht laten worden en te weinig op de kwast gekregen dus.

Dit heb ik trouwens gewoon van Badger & Blade af.
rumiiiwoensdag 13 november 2013 @ 02:26
Bedankt voor de moeite. Ik zal deze methode zeker op de proef stellen. Overigens maak ik ook gebruik van zeep van de Vergulde Hand. Scheerzeep van degelijke kwaliteit als je het mij vraagt.

Vergulde Hand vind ik vrij neutraal ruiken, maar bij andere zepen lijkt het juist om de geuren te draaien. Zou men de aftershave op basis van de zeep moeten kiezen? Andersom is ook een mogelijkheid natuurlijk.
n0irwoensdag 13 november 2013 @ 02:35
Het voordeel van schuim in een kom (of op het gezicht) kloppen ten opzichte van op de zeep schijnt te zijn dat je met een vaste hoeveelheid zeep werkt waardoor het makkelijker is de juiste hoeveelheid water in verhouding toe te voegen. Als je het direct op de zeep maakt heb je misschien de goede ratio bereikt maar door het kloppen komt er weer zeep bij.

Naar mijn mening zijn de geuren van zepen vooral belangrijk tijdens het scheren, een lekkere geur draagt bij aan de ervaring. Meestal is de geur niet sterk genoeg om lang te blijven hangen of de aftershavegeur te beïnvloeden, dus kan je in principe elke aftershave gebruiken. Maar sommige mensen vinden het leuk om te scheren en verzorgen met producten uit dezelfde lijn of categorie, gewoon doen wat je leuk vindt. :s)
rumiiiwoensdag 13 november 2013 @ 02:47
Bedankt voor de informatie. Ik zal mijn bevindingen over de methode met de kom hier delen.
Goed om te horen dat de aftershave ongeacht de zeep tot zijn recht zal komen.
Zijn er overigens (gegronde) bezwaren tegen aftershave op alcoholbasis?
Drinkywoensdag 13 november 2013 @ 08:50
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 00:38 schreef rumiii het volgende:
Goedenavond,

Bij deze een vraag over het maken van lather met een scheerzeep.
Ik zie video's waarin men de bovenkant van de borstel bedenkt met scheerzeep en vervolgens de lather in een aparte kom (zonder scheerzeep erin) maakt, maar ik zie ook video's waarin men de lather direct op de zeep zelf maakt.

Aan welke methode geven jullie de voorkeur?
lather direct op de gezicht aanmaken. Werkt voor mij fijner en handiger
Thoricalwoensdag 13 november 2013 @ 10:20
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 00:38 schreef rumiii het volgende:
Goedenavond,

Bij deze een vraag over het maken van lather met een scheerzeep.
Ik zie video's waarin men de bovenkant van de borstel bedenkt met scheerzeep en vervolgens de lather in een aparte kom (zonder scheerzeep erin) maakt, maar ik zie ook video's waarin men de lather direct op de zeep zelf maakt.

Aan welke methode geven jullie de voorkeur?
Meestal face-lather ik omdat ik best vaak een zeepstick gebruik. Maar uitgebreid zeep in een kommetje kloppen en iedere pass warm schuim op mijn gezicht kwasten is ook wel eens lekker
Sie_scheitern_Eposwoensdag 13 november 2013 @ 15:31
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 01:06 schreef IPA35 het volgende:
De enige zeep die ik heb is Vergulde Hand, daar ben ik mee begonnen. Ik faalde keihard om goed schuim te maken daarmee...

Wil je zeep opschuimen dan is het volgende stappenplan wel handig:

Doe wat heet water op de zeep, heel weinig iets van een paar druppels zodat de bovenkant nat is.
Dit moet je bij voorkeur even zo laten staan zodat het bovenste laagje van de zeep wat zachter wordt.

Daarna gooi je het water eruit, in je scheerkom bijvoorbeeld. Dan pak je je kwast, die maak je nat met warm water en vervolgens knijp je het water eruit en schud je een paar keer zodat hij eigenlijk bijna droog is. Dan ga je met je kwast ronddraaien (niet hard drukken, dat moet nooit) op de zeep.

Je zult dan zien dat er bijna geen schuim af komt, enkel een wit laagje. Dat doe je een minuut of zo en dan zie je dat er genoeg zeep op de kwast zit. Vervolgens ga je met je kwast schuim maken in je scheerkom, je doet er beetje bij beetje water bij natuurlijk.

Laatste keer dat ik het zelf probeerde lukte het niet goed, maar dat was dan ook de eerste keer dat ik zeep gebruikte in meer dan een half jaar. Ik had denk ik iets te weinig de zeep zacht laten worden en te weinig op de kwast gekregen dus.

Dit heb ik trouwens gewoon van Badger & Blade af.
Deze methode gebruik ik ook. In het begin ging het verkeerd, omdat ik de kwast bijna droog had 'gegooid'.

Als je deze methode gaat proberen raad ik je dit aan:

Het doosje van de Vergulde Hand gewoon tot de rand vullen met heet water, dit doe je ook met een kopje/beker waar je je kwast inzet. Dit zorgt ervoor dat het goed weekt.

Na een minuut of vijf kiep je het bakje leeg, de zeep is nu goed zacht en is dus makkelijk bewerkbaar. De kwast schud je twee á drie keer zachtjes uit, niet te overdreven. Vervolgens klop je zeer makkelijk de zeep op naar een (naar mijn idee) prima schuim.
IPA35woensdag 13 november 2013 @ 15:47
Op die manier gaat misschien een stuk meer zeep verloren...
0ne_of_the_fewwoensdag 13 november 2013 @ 16:14
Ik week mijn kwast even in heet water, schut die een klein beetje uit en draai er dan een paar seconden over in het bakje van vergulde hand. Daarna face lather. Prima kwaliteit. Dat zacht maken van de zeep is met mijn kwast niet nodig en lijkt mij ook veel zeep kosten.
Stansfieldwoensdag 13 november 2013 @ 16:45
Ik heb al mijn scheertechniek van deze youtuber.

0ne_of_the_fewwoensdag 13 november 2013 @ 18:43
Face lathering van mij pa geleerd O+

Hij scheert dan nog wel met mach3 :'(
IPA35woensdag 13 november 2013 @ 18:47
Ik heb een silvertip, misschien niet ideaal voor dat soort techniek.

Mocht ik door mijn nieuwe crèmes heen zijn dan wil ik wel wat zepen proberen, TFS en Calani vooral.
n0irwoensdag 13 november 2013 @ 20:38
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 18:47 schreef IPA35 het volgende:
Mocht ik door mijn nieuwe crèmes heen zijn
Die dingen gaan bij mij toch langzamer op dan je eigenlijk zou willen :P
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2013 02:47 schreef rumiii het volgende:
Zijn er overigens (gegronde) bezwaren tegen aftershave op alcoholbasis?
Bij sommige mannen droogt alcohol de huid uit, bij anderen niet. Elk product, van mesjes tot zeep tot aftershave, werkt verschillend bij verschillende personen dus bij deze manier van scheren kan je pas zeggen of iets goed werkt nadat je het zelf hebt geprobeerd.

[ Bericht 37% gewijzigd door n0ir op 13-11-2013 20:45:25 ]
IPA35woensdag 13 november 2013 @ 20:40
quote:
10s.gif Op woensdag 13 november 2013 20:38 schreef n0ir het volgende:

[..]

Die dingen gaan bij mij toch langzamer op dan je eigenlijk zou willen :P
Exact hetzelfde hier.
Dus dat duurt nog wel een jaar _O- .
Lucowoensdag 13 november 2013 @ 20:44
Ik doe gemiddeld 4 maanden met een pot TOBS. Heb nu een een pot die nog voor een kwart gevuld is met Mr. Taylor en een Jermynn Str. die voor 3/4 gevuld is. Voorkeur gaat toch hard uit naar Jermynn, die geur man _O_
n0irwoensdag 13 november 2013 @ 20:44
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 20:44 schreef Luco het volgende:
Ik doe gemiddeld 4 maanden met een pot TOBS. Heb nu een een pot die nog voor een kwart gevuld is met Mr. Taylor en een Jermynn Str. die voor 3/4 gevuld is. Voorkeur gaat toch hard uit naar Jermynn, die geur man _O_
Ja die is lekker :D .
Het probleem met het vinden van een product wat je heel erg aanspreekt is toch wel dat je anderen uitgaven ineens minder noodzakelijk lijken.
Ik gebruikt bijna alleen nog maar DR Harris Arlington, staan al die andere zepen mooi te verpieteren ;( .
Maar die zeep werkt gewoon het beste dus heb ik nooit zoveel zin om een ander te pakken .
Lucowoensdag 13 november 2013 @ 20:46
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 20:44 schreef n0ir het volgende:

[..]

[..]

Bij sommige mannen droogt alcohol de huid uit, bij anderen niet. Elk product, van mesjes tot zeep tot aftershave, werkt verschillend bij verschillende personen dus bij deze manier van scheren kan je pas zeggen of iets goed werkt nadat je het zelf hebt geprobeerd.
Hear hear!

Ik twijfel nog waar ik me zo mee ga scheren. Heb de volgende opties:

TOBS - Jermynn Str.
TOBS - Mr. Taylor

en

Bakelite Slant Bar
Edwin Jagger DE89
Dovo Straight Razor

En dan kan ik nog zeuren over het mesje voor in de BSB of DE89 maar dat zal Shark Super Chrome worden.

Roept u maar!
Lucowoensdag 13 november 2013 @ 20:50
De volgende twee artikelen staan wil ik ook nog een keer proberen

Occams Crushed Lime Pre-Shave Soap (6AUD)
Occams Crushed Lime Shave Cream (35AUD)

Alleen de prijs staat me flink tegen ;(
hmmmzwoensdag 13 november 2013 @ 20:50
Jermyn st, slant bar.
IPA35woensdag 13 november 2013 @ 20:56
Hoe vaak scheren jullie? Ik heb een periode achter de rug waar ik wat minder deed scheren omdat ik altijd vroeg moest opstaan. Dan hield ik het altijd even snel kort met een super goedkoop elektrisch ding. Achteraf gezien waardeloos, je liep dan nooit mooi glad rond met dat onding. Na die periode raakte dat onding in ongebruik. Sindsdien is mijn DE weer mijn enige wapen tegen gezichtsbeharing geworden. Ik heb er nu de tijd en zin weer voor en sinds ik pas nieuwe spullen ingekocht heb is de obsessie weer een beetje terug (lees: fantaseren over toekomstige aankopen :@ ).
Lucowoensdag 13 november 2013 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2013 20:56 schreef IPA35 het volgende:
Hoe vaak scheren jullie? Ik heb een periode achter de rug waar ik wat minder deed scheren omdat ik altijd vroeg moest opstaan. Dan hield ik het altijd even snel kort met een super goedkoop elektrisch ding. Achteraf gezien waardeloos, je liep dan nooit mooi glad rond met dat onding. Na die periode raakte dat onding in ongebruik. Sindsdien is mijn DE weer mijn enige wapen tegen gezichtsbeharing geworden. Ik heb er nu de tijd en zin weer voor en sinds ik pas nieuwe spullen ingekocht heb is de obsessie weer een beetje terug (lees: fantaseren over toekomstige aankopen :@ ).
Hangt volledig van mijn week af, Kan me de ene week om de dag scheren en in een drukke week zomaar een week geen mes aanraken :@
SosuaCafedonderdag 14 november 2013 @ 14:10
10% korting op aankopen bij feelunique met deze code: EVENT10
rumiiivrijdag 15 november 2013 @ 21:50
Heren, hoe staan jullie tegenover Silvertip Fibre kwasten? Heeft een van jullie ervaring met een dergelijk kwast van Mühle?
SosuaCafevrijdag 15 november 2013 @ 22:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2013 21:50 schreef rumiii het volgende:
Heren, hoe staan jullie tegenover Silvertip Fibre kwasten? Heeft een van jullie ervaring met een dergelijk kwast van Mühle?
Ik niet. Ik prefereer dierlijke producten.

Maar wellicht kan dit je op weg helpen.

http://badgerandblade.com(...)vertip-Badger-Review
IPA35vrijdag 15 november 2013 @ 22:19
Ik heb een echte, maar wel met dat zwarte handvat.
SosuaCafevrijdag 15 november 2013 @ 22:20
Wil deze voor de kerst.

VuStIyi.jpg
SosuaCafevrijdag 15 november 2013 @ 22:21
Of deze

Shavemac-Edition-Colonia-No1-Front.jpg
Thoricalzaterdag 16 november 2013 @ 08:50
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2013 21:50 schreef rumiii het volgende:
Heren, hoe staan jullie tegenover Silvertip Fibre kwasten? Heeft een van jullie ervaring met een dergelijk kwast van Mühle?
Ik ben daar best wel positief over. Ik heb zelf een synthetische kwast van Frank Shaving en dat is zo zacht als een zilvertip. En als ik het schuim in een kommetje maak heb ik nergens last van maar als ik het op mijn gezicht maak is er iets raars. De spanning op de haren hebben iets onnatuurlijks. (backbone).
Ik heb ook de Silvertip Fibre V2 van Muhle bij Paul Kox in mijn handen gehad en dat lijkt mij wel een geweldige kwast. Als ik nog eens geld over heb dan zou dat een kanshebber zijn waarnaar ik mijn geld zou uitgeven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Thorical op 16-11-2013 09:24:07 ]
SosuaCafezaterdag 16 november 2013 @ 08:51
Zo'n dassenkwast komt gauw wat floppy over op mij.

Suggesties voor een goede kwast? Heb nu een boar, maar zou ook graag nog een badger erbij willen.
Shaggy8675zaterdag 16 november 2013 @ 08:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2013 21:50 schreef rumiii het volgende:
Heren, hoe staan jullie tegenover Silvertip Fibre kwasten? Heeft een van jullie ervaring met een dergelijk kwast van Mühle?
Ik heb zelf een Muhle Silvertip Fibre V2, echt een prima kwast, niets mis mee.
rumiiizaterdag 16 november 2013 @ 10:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 08:50 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik ben daar best wel positief over. Ik heb zelf een synthetische kwast van Frank Shaving en dat is zo zacht als een zilvertip. En als ik het schuim in een kommetje maak heb ik nergens last van maar als ik het op mijn gezicht maak is er iets raars. De spanning op de haren hebben iets onnatuurlijks. (backbone).
Ik heb ook de Silvertip Fibre V2 van Muhle bij Paul Kox in mijn handen gehad en dat lijkt mij wel een geweldige kwast. Als ik nog eens geld over heb dan zou dat een kanshebber zijn waarnaar ik mijn geld zou uitgeven.
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2013 08:53 schreef Shaggy8675 het volgende:

[..]

Ik heb zelf een Muhle Silvertip Fibre V2, echt een prima kwast, niets mis mee.
Goed om te horen dat de kwast presteert. De kwast presteert zowel bij een scheercreme als zeep neem ik aan?
Ik wil zelf ook een V2 bestellen, maar ik heb geen idee welke ik moet kiezen tussen de 19mm, 21mm, 23mm, 25mm knot.
Afgaande op reviews en vergelijkingen op the Shave Nook en Badger & Blade lijkt elke kwast wel de klus te klaren namelijk. Welke afwegingen zou men hierbij moeten maken? Face lathering loop ik niet warm voor, eerlijk gezegd.
Welke afmeting knot hebben jullie overigens en waarom, als ik vragen mag?

Alvast bedankt
benkrukzaterdag 16 november 2013 @ 16:18
Ikzelf heb de Muhle Silvertip Fiber V2 nu ca 2 maanden in het bezit en bevalt mij zeer goed. Ik maak mijn lather altijd in een kom en dat gaat zeer goed bij zowel zeep als creme.

Let wel op dat je de kwast niet te heet afspoelt of in te heet water legt, dan kunnen de haartjes wat misvormen. Dat weet ik helaas uit ervaring.

Deze kwast komt overigens niet met houder, deze zal je dus extra aan moeten schaffen (al van af 3 euro) of al in het bezit hebben..
The_daybreakerzondag 17 november 2013 @ 10:18
Even een kleine update van mijn zoektocht naar het 'perfecte' mesje.. So far op 1 Astra groen. Derby is ok maar na 1 of 2 keer bot. Feather is voor mij wat te agressief. Lord Platinum was een drama: trekken en bloed. Nieuw getest Gilette Goal stainless: bloedbad..en Supermax stainless: na de eerste keer eigenlijk wel ok. Glad en geen bloed.

Ook nieuw (overgenomen van TS) TOBS mr Taylor aftershave: even wennen aan de alcohol (hiervoor altijd balsem) maar wel prettig en de geur bevalt!

The quest goes on!!
Drinkyzondag 17 november 2013 @ 16:17
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 10:18 schreef The_daybreaker het volgende:
Even een kleine update van mijn zoektocht naar het 'perfecte' mesje.. So far op 1 Astra groen. Derby is ok maar na 1 of 2 keer bot. Feather is voor mij wat te agressief. Lord Platinum was een drama: trekken en bloed. Nieuw getest Gilette Goal stainless: bloedbad..en Supermax stainless: na de eerste keer eigenlijk wel ok. Glad en geen bloed.

Ook nieuw (overgenomen van TS) TOBS mr Taylor aftershave: even wennen aan de alcohol (hiervoor altijd balsem) maar wel prettig en de geur bevalt!

The quest goes on!!
herkenbaar qua ervaring met mesjes, alhoewel ik Astra ook niet echt chill vind.

Heb gister weer met Hema mesje geschoren en dat is echt zo'n lekker mesje. Glijdt soepel over de huid, trekt niet, scheert alles en geen irritatie.
IPA35zondag 17 november 2013 @ 16:26
Hema is troep. Derby is wat je hebben wilt als je een soepel mesje wilt.
Ze zijn alleen niet echt scherp.

Astra blauw moet je gewoon wat langer mee doen, de eerste twee keer absoluut niet drukken. Geen diepe halen maken tegen de haargroei richting in op je keel zeg maar. Daarna worden ze best soepel.

Maar jullie kunnen misschien beter vaker scheren als je een gevoelige huid hebt, als het nog heel kort is.
Drinkyzondag 17 november 2013 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2013 16:26 schreef IPA35 het volgende:
Hema is troep. Derby is wat je hebben wilt als je een soepel mesje wilt.
Ze zijn alleen niet echt scherp.

Astra blauw moet je gewoon wat langer mee doen, de eerste twee keer absoluut niet drukken. Geen diepe halen maken tegen de haargroei richting in op je keel zeg maar. Daarna worden ze best soepel.

Maar jullie kunnen misschien beter vaker scheren als je een gevoelige huid hebt, als het nog heel kort is.
nee derby is voor mij ook echt troep. Om de een of andere reden trekken alle andere mesjes vaak, zelfs al is het een heel klein beetje waardoor je er soms een klein beetje druk achter moet zetten. Zelfs bij feather mesjes had ik dit ever so slightly.

Ervaring verschilt denk ik ook per persoon aangezien de gene die mij de sample pack verkocht had helemaal lyrisch was over de lord super platinum.
IPA35zondag 17 november 2013 @ 18:06
Ik probeerde net weer eens mijn enige zeep (Vergulde Hand). Iets beter schuim dan de vorige keer maar voor mijn gevoel nog steeds nogal dun en luchtig. Ook het scheren voelde minder beschermd aan.

Maar shit, wat ben ik glad nu :o .
The_daybreakerzondag 17 november 2013 @ 18:10
Astra blauw ga ik nog een keer proberen... Nog op de lijst staat in ieder geval nog 7 a.m en Gilette nacet....Ik scheer me gemiddeld eens per 2 dagen, vaker is een beetje nutteloos.
benkrukzondag 17 november 2013 @ 21:18
Grappig wel, die discussie welk scheermesje beter is.

Het blijkt maar weer hoe persoonlijk het is, de meningen lopen uiteen van bloedbad tot bbs per mesje.
IPA35zondag 17 november 2013 @ 21:20
BBS is me nog nooit echt gelukt.

Dat stukje onder de kin (tussen het puntje van de kin en de adamsappel zeg maar) krijg ik nooit echt totaal glad. En de kaaklijn ook niet echt.
Deezertjezondag 17 november 2013 @ 21:26
Tegenwoordig scheer ik me weer 's avonds. Laatste tijd haal ik me te vaak open (vorig Astra groen mesje ging wel goed...) en ondanks de wonderbaarlijke aluin stick zie je als je goed kijkt nog wel opengehaalde wondjes, opgedroogde bloedpuntjes e.d. Een crèmepje en nachtrust later om te herstellen, ziet het er 's morgens een stuk beter uit... Als ik me iedere keer openhaal smorgens durf ik de deur niet meer uit... :P
SosuaCafezondag 17 november 2013 @ 22:56
Laat het duidelijk zijn dat ieder scheermesje kan verschillen per scheermes. Dus hema of astra is kut gaat niet echt op.
Deezertjedonderdag 21 november 2013 @ 10:33
Vandaag weer geschoren! Voor het zicht mooi glad, maar als ik zelf even over mijn gezicht ga voel ik hier en daar nog wat haartjes. Deze keer wel veel minder wondjes (2 hele kleine), heb ook vaker de krabber onder kraanwater gehouden tijdens het scheren, kortere passes dus, en dat helpt. Ben er inmiddels ook achter dat mijn huid gewoon érg gevoelig is en je binnen no time wondjes openhaalt, maar erg rustig scheren helpt dus al een flink stuk en sneller tevreden zijn. Uiteindelijk gaat het voor het grootste gedeelte ook om het zicht, dat je geen baardje meer hebt etc. Heb het idee dat de Astra mesjes perfect zijn voor mij, het moet niet veel scherper en deze neemt mooi alle haartjes netjes weg.
Lucodonderdag 21 november 2013 @ 11:23
Vanavond maar weer scheren *O*. Afgelopen dagen niet van gekomen :@
Dimaurodonderdag 21 november 2013 @ 11:54
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 11:23 schreef Luco het volgende:
Vanavond maar weer scheren *O*. Afgelopen dagen niet van gekomen :@
Mo-baard-vember nee toch ?
Lucodonderdag 21 november 2013 @ 14:17
quote:
11s.gif Op donderdag 21 november 2013 11:54 schreef Dimauro het volgende:

[..]

Mo-baard-vember nee toch ?
had deze maand vijf sollicitatiegesprekken, niet de beste maand daarvoor.
Dimaurodonderdag 21 november 2013 @ 14:46
quote:
1s.gif Op donderdag 21 november 2013 14:17 schreef Luco het volgende:

[..]

had deze maand vijf sollicitatiegesprekken, niet de beste maand daarvoor.
beter maar BBS dan :Y hopen dat het geholpen heeft :D
Lucodonderdag 21 november 2013 @ 16:40
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 14:46 schreef Dimauro het volgende:

[..]

beter maar BBS dan :Y hopen dat het geholpen heeft :D
Per 1 December een baan, dus ja *O*
Drinkydonderdag 21 november 2013 @ 16:52
Heerlijk, heel m'n gezicht inclusief hals BBS, geen irritatie en geen wondjes.

Today-was-a-2mkomu.jpg
Lucodonderdag 21 november 2013 @ 16:55
quote:
17s.gif Op donderdag 21 november 2013 16:52 schreef Drinky het volgende:
Heerlijk, heel m'n gezicht inclusief hals BBS, geen irritatie en geen wondjes.

[ afbeelding ]
Met wat voor set-up?
Drinkydonderdag 21 november 2013 @ 17:03
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 16:55 schreef Luco het volgende:

[..]

Met wat voor set-up?
HJM pure badger brush
Gillette Super Speed '61
Barbon shaving cream
en natuurlijk de Hema (Israeli) DE mesjes :)
Lucodonderdag 21 november 2013 @ 17:40
quote:
14s.gif Op donderdag 21 november 2013 17:03 schreef Drinky het volgende:

[..]

HJM pure badger brush
Gillette Super Speed '61
Barbon shaving cream
en natuurlijk de Hema (Israeli) DE mesjes :)
Ik wil ook nog een oude DE op de kop tikken ergens. Bij voorkeur een Fat Boy :X
Drinkydonderdag 21 november 2013 @ 18:03
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 17:40 schreef Luco het volgende:

[..]

Ik wil ook nog een oude DE op de kop tikken ergens. Bij voorkeur een Fat Boy :X
Ik had mijn krabber van deze verkoper op marktplaats, kleine 2 jaar geleden denk ik?

http://www.marktplaats.nl/verkopers/7648860.html

Hij is nog steeds actief en volgens mij de enige die structureel oude krabbers verkoopt.
Stansfielddonderdag 21 november 2013 @ 20:30
Kun je een aluin stick van de vergulde hand gewoon bij de etos of kruidvat kopen?
IPA35donderdag 21 november 2013 @ 20:31
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 20:30 schreef Stansfield het volgende:
Kun je een aluin stick van de vergulde hand gewoon bij de etos of kruidvat kopen?
Ja. Maar het is meer een blok, niet echt zo'n aanstip ding.
Stansfielddonderdag 21 november 2013 @ 20:32
Oh ja nu zie ik op hun site dat ze zowel een blok als een stick verkopen. Bedankt morgenmiddag even langsgaan.
Lucodonderdag 21 november 2013 @ 20:46
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 20:30 schreef Stansfield het volgende:
Kun je een aluin stick van de vergulde hand gewoon bij de etos of kruidvat kopen?
DA heeft ze ook. Grote voordeel van de aluin van Vergulde Hand is dat deze in een houdertje komt, met iets om hem af te sluiten als je hem weg zet. Weet je in ieder geval zeker dat het aluin niet door je sanitair heen gaat vreten 14.gif

quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 18:03 schreef Drinky het volgende:

[..]

Ik had mijn krabber van deze verkoper op marktplaats, kleine 2 jaar geleden denk ik?

http://www.marktplaats.nl/verkopers/7648860.html

Hij is nog steeds actief en volgens mij de enige die structureel oude krabbers verkoopt.

Die vent is lekker bezig met zijn handeltje. Ik blijf hopen op een antiekwinkelvondst.
Shaggy8675zaterdag 23 november 2013 @ 19:07
Lekker even aan het knutselen in de schuur voor een klantje. Proberen iets leuks te maken met wat G10 ;)

Ff grove vorm zagen met een watergekoelde diamantzaag :)

Laat niet te veel zien, anders is de verassing weg voor de klant, of mijn vingers :)
Stansfieldzondag 24 november 2013 @ 16:29
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 20:46 schreef Luco het volgende:

[..]

DA heeft ze ook. Grote voordeel van de aluin van Vergulde Hand is dat deze in een houdertje komt, met iets om hem af te sluiten als je hem weg zet. Weet je in ieder geval zeker dat het aluin niet door je sanitair heen gaat vreten 14.gif

Ik heb het bij de kruitvat gekocht. In een stick. Alleen nu zat daar een stick in die in 3 stukken was gebroken. Beetje jammer maar ja nog wel te gebruiken zo.
Shaggy8675zondag 24 november 2013 @ 17:43
Hier mijn SOTD voor zometeen :)

11026305545_a7e668b790_c.jpg
2013-11-24 12.51.38 by Remco van de Sanden, on Flickr
Drinkyzondag 24 november 2013 @ 17:46
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 17:43 schreef Shaggy8675 het volgende:
Hier mijn SOTD voor zometeen :)

[ link | afbeelding ]
2013-11-24 12.51.38 by Remco van de Sanden, on Flickr
Mirin'
Shaggy8675zondag 24 november 2013 @ 17:58
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 17:46 schreef Drinky het volgende:

[..]

Mirin'
:?
Drinkyzondag 24 november 2013 @ 18:00
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 17:58 schreef Shaggy8675 het volgende:

[..]

:?
(Ad)mirin(g) (your setup)
Thoricalzondag 24 november 2013 @ 19:03
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 17:43 schreef Shaggy8675 het volgende:
Hier mijn SOTD voor zometeen :)

[ link | afbeelding ]
2013-11-24 12.51.38 by Remco van de Sanden, on Flickr
Shaggy heb je je mes toch scherp gekregen?
En is dat een Muhle Silvertip fibre die ik daar zie in jouw SOTD?
Spannend hoor dat blanke staal tegen je keel.
Shaggy8675zondag 24 november 2013 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 18:00 schreef Drinky het volgende:

[..]

(Ad)mirin(g) (your setup)
Ahh, ik dacht aan een rijstwijn namelijk :)

quote:
0s.gif Op zondag 24 november 2013 19:03 schreef Thorical het volgende:

[..]

Shaggy heb je je mes toch scherp gekregen?
En is dat een Muhle Silvertip fibre die ik daar zie in jouw SOTD?
Spannend hoor dat blanke staal tegen je keel.
Is idd een Fibre, maar M. Prima kwast mag ik zeggen. En heb mijn mes laten slijpen door een kennis, ervaren slijper :)
znarchmaandag 25 november 2013 @ 16:27
Setup van vandaag. Prima :)

lU1IbSD.jpg
Thoricalmaandag 25 november 2013 @ 17:59
Ha, ik heb me vandaag ook met een recht scheermes proberen te scheren maar dat ging niet helemaal goed. M'n Gold-Dollar bleek nog niet scherp genoeg te zijn. Jezus wat een scheerbrand was dat en een hele rode kin. Dus maar afgemaakt met een bekend DE krabbertje.
Shaggy8675maandag 25 november 2013 @ 20:21
Een Gold Dollar moet ook altijd helemaal geslepen worden. Die dingen snijden nog geen gesmolten boter. Eenmaal goed geslepen kan je je daar best ok met scheren.
Drinkymaandag 25 november 2013 @ 20:31
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 16:27 schreef znarch het volgende:
Setup van vandaag. Prima :)

[ afbeelding ]
Ik de heb de nivea aftershave lotion voor gevoelige huid, maar vind het niet echt lekker ruiken noch helpt het kleine wondjes dicht te krijgen. Is de balsam beter?
znarchmaandag 25 november 2013 @ 20:35
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 20:31 schreef Drinky het volgende:

[..]

Ik de heb de nivea aftershave lotion voor gevoelige huid, maar vind het niet echt lekker ruiken noch helpt het kleine wondjes dicht te krijgen. Is de balsam beter?
Nee, voor wondjes en bloed heb je aluin nodig. Voor de geur gewoon een echte aftershave splash of een andere balsem.

Ik gebruik dit puur voor mijn huid zelf. Voor de geur gooi ik er desnoods een aftershave of ed bovenop.
Drinkymaandag 25 november 2013 @ 20:40
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 20:35 schreef znarch het volgende:

[..]

Nee, voor wondjes en bloed heb je aluin nodig. Voor de geur gewoon een echte aftershave splash.

Ik gebruik dit puur voor mijn huid zelf. Voor de geur gooi ik er desnoods een aftershave of ed bovenop.
Heb hier nog geen aluin kunnen vinden, maar de aftershave van Barbon (Caola) is erg goed in het stoppen van kleine wondjes, enige nadeel is wel dat het zwaar prikt.

Die nivea dingen zijn weer in de aanbieding hier, maar vind de geur gewoon niet lekker. Denk dat ik binnenkort maar eens de Old Spice Lagoon ga halen. Een lastig verkrijgbaar geurtje, maar zo lekker :9
znarchmaandag 25 november 2013 @ 20:42
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 20:40 schreef Drinky het volgende:

[..]

Heb hier nog geen aluin kunnen vinden, maar de aftershave van Barbon (Caola) is erg goed in het stoppen van kleine wondjes, enige nadeel is wel dat het zwaar prikt.

Die nivea dingen zijn weer in de aanbieding hier, maar vind de geur gewoon niet lekker. Denk dat ik binnenkort maar eens de Old Spice Lagoon ga halen. Een lastig verkrijgbaar geurtje, maar zo lekker :9
Kruidvat en DA hebben hier beide aluin liggen. Weet niet waar je gezocht hebt?
Drinkymaandag 25 november 2013 @ 20:50
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 20:42 schreef znarch het volgende:

[..]

Kruidvat en DA hebben hier beide aluin liggen. Weet niet waar je gezocht hebt?
Budapest
znarchmaandag 25 november 2013 @ 20:51
quote:
10s.gif Op maandag 25 november 2013 20:50 schreef Drinky het volgende:

[..]

Budapest
Ff langs wat drogisten/kappers/barbiers/toko? Moet te vinden zijn.
Drinkymaandag 25 november 2013 @ 20:54
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 20:51 schreef znarch het volgende:

[..]

Ff langs wat drogisten/kappers/barbiers/toko? Moet te vinden zijn.
Tot nu toe alleen een wilkinson sword aluin stick gevonden, maar voor ¤4,50 behoorlijk aan de prijs. Met de Barbon aftershave (¤1,75) en soms handdoek om m'n nek bereik ik hetzelfde voor veel minder.
0ne_of_the_fewmaandag 25 november 2013 @ 20:59
Verkeerd topic.
znarchmaandag 25 november 2013 @ 21:52
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 20:54 schreef Drinky het volgende:

[..]

Tot nu toe alleen een wilkinson sword aluin stick gevonden, maar voor ¤4,50 behoorlijk aan de prijs. Met de Barbon aftershave (¤1,75) en soms handdoek om m'n nek bereik ik hetzelfde voor veel minder.
Ik zou zeggen pak die gewoon. Een handdoek en aftershave gaan bloedingen toch niet stoppen. Daar werkt echt gewoon aluin voor. En voor die 2 euro verschil.
Wootismmaandag 25 november 2013 @ 22:08
Heb vol bewondering dit topic even doorgelezen!
Respect dat jullie het geduld kunnen opbrengen om dit scheerambacht elke ochtend uit te oefenen. Of is dit niet iets dat je elke ochtend doet?

Het zou mij allemaal te lang duren, maar vind het wel erg tof om te zien :Y
Mubassiemaandag 25 november 2013 @ 22:51
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 22:08 schreef Wootism het volgende:
Heb vol bewondering dit topic even doorgelezen!
Respect dat jullie het geduld kunnen opbrengen om dit scheerambacht elke ochtend uit te oefenen. Of is dit niet iets dat je elke ochtend doet?

Het zou mij allemaal te lang duren, maar vind het wel erg tof om te zien :Y
Voor mij niet elke ochtend, maar zo'n 2x per week.
Sinds ik dit topic heb ontdekt ben ik me er meer in gaan verdiepen. Echt een genot om zo te scheren _O_
Drinkymaandag 25 november 2013 @ 23:51
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 21:52 schreef znarch het volgende:

[..]

Ik zou zeggen pak die gewoon. Een handdoek en aftershave gaan bloedingen toch niet stoppen. Daar werkt echt gewoon aluin voor. En voor die 2 euro verschil.
Geloof me, aftershave en handdoek om je nek werkt wonderen, zelfs als je een keer helemaal bent uitgeschoten. Maar mischien ook maar eens zo'n aluin stick aanschaffen nu ik toch op rampage ben hier :+
Drinkymaandag 25 november 2013 @ 23:52
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 22:08 schreef Wootism het volgende:
Heb vol bewondering dit topic even doorgelezen!
Respect dat jullie het geduld kunnen opbrengen om dit scheerambacht elke ochtend uit te oefenen. Of is dit niet iets dat je elke ochtend doet?

Het zou mij allemaal te lang duren, maar vind het wel erg tof om te zien :Y
Ik doe het elke avond. Ik kan me er zo glad mee scheren dat het voor mij de volgende ochtend nog net zo glad is als wanneer ik die ochtend met een apparaat of fusion geval zou scheren.
znarchmaandag 25 november 2013 @ 23:57
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2013 23:51 schreef Drinky het volgende:

[..]

Geloof me, aftershave en handdoek om je nek werkt wonderen, zelfs als je een keer helemaal bent uitgeschoten. Maar mischien ook maar eens zo'n aluin stick aanschaffen nu ik toch op rampage ben hier :+
Naja. Handdoek stelt het bloeden niet. Kun je hoogstens mee deppen. Aluin zorgt echt dat je wondje dicht gaat. En dat voel je ook :'(
Wootismdinsdag 26 november 2013 @ 00:00
quote:
1s.gif Op maandag 25 november 2013 22:51 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Voor mij niet elke ochtend, maar zo'n 2x per week.
Sinds ik dit topic heb ontdekt ben ik me er meer in gaan verdiepen. Echt een genot om zo te scheren _O_
Een genot ja? Ik zou vooral bang zijn dat ik m'n mes in de verkeerde hoek hou en een stukje opperhuid mee neem... :P

quote:
14s.gif Op maandag 25 november 2013 23:52 schreef Drinky het volgende:

[..]

Ik doe het elke avond. Ik kan me er zo glad mee scheren dat het voor mij de volgende ochtend nog net zo glad is als wanneer ik die ochtend met een apparaat of fusion geval zou scheren.
Ik neem aan dat je geen gevoelige huid hebt dan. Als je elke dag zo ontzettend glad scheert dan gaat je huid op ten duur toch wel protesteren in de vorm van roodheid of ingegroeide haartjes?

Heb zelf een best gevoelige huid en het lukte me met geen enkel gebruikelijk scheermesje (Gilette, Wilkinson) om irritatieloos te scheren. Kan me niet voorstellen dat een 'simpel' mes uitkomst zou kunnen bieden.
Dimaurodinsdag 26 november 2013 @ 00:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 00:00 schreef Wootism het volgende:

[..]

Een genot ja? Ik zou vooral bang zijn dat ik m'n mes in de verkeerde hoek hou en een stukje opperhuid mee neem... :P

[..]

Ik neem aan dat je geen gevoelige huid hebt dan. Als je elke dag zo ontzettend glad scheert dan gaat je huid op ten duur toch wel protesteren in de vorm van roodheid of ingegroeide haartjes?

Heb zelf een best gevoelige huid en het lukte me met geen enkel gebruikelijk scheermesje (Gilette, Wilkinson) om irritatieloos te scheren. Kan me niet voorstellen dat een 'simpel' mes uitkomst zou kunnen bieden.
Een goede pre-shave doet wonderen. Bijvoorbeeld eerst goed warm douchen. Als je van te voren je huid goed warm maakt en de baardharen zacht gaat het makkelijker.

Daarnaast is de druk op de huid stukken minder omdat er niet 5 mesjes achter elkaar over de huid schuren, maar gewoon één vlijmscherp mes de haren afsnijdt.
znarchdinsdag 26 november 2013 @ 00:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 00:00 schreef Wootism het volgende:

[..]

Een genot ja? Ik zou vooral bang zijn dat ik m'n mes in de verkeerde hoek hou en een stukje opperhuid mee neem... :P

[..]

Ik neem aan dat je geen gevoelige huid hebt dan. Als je elke dag zo ontzettend glad scheert dan gaat je huid op ten duur toch wel protesteren in de vorm van roodheid of ingegroeide haartjes?

Heb zelf een best gevoelige huid en het lukte me met geen enkel gebruikelijk scheermesje (Gilette, Wilkinson) om irritatieloos te scheren. Kan me niet voorstellen dat een 'simpel' mes uitkomst zou kunnen bieden.
Simpel mes helpt juist wel. Je gaat ipv met 5 met 1 mes over je gezicht heen. :)
Drinkydinsdag 26 november 2013 @ 00:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 00:00 schreef Wootism het volgende:
voelige huid hebt dan. Als je elke dag zo ontzettend glad scheert dan gaat je huid op ten duur toch wel protesteren in de vorm van roodheid of ingegroeide haartjes?

Heb zelf een best gevoelige huid en het lukte me met geen enkel gebruikelijk scheermesje (Gilette, Wilkinson) om irritatieloos te scheren. Kan me niet voorstellen dat een 'simpel' mes uitkomst zou kunnen bieden
Ik scheer me om de dag, omdat ik me zo glad kan scheren. Elke dag kan ook, maar alleen met een bepaald mesje (voor mij die van Hema), met andere mesjes trek ik me open als ik elke dag ga scheren.

Ik had me bijvoorbeeld zaterdagavond voor het laatst geschoren en ik begin nu weer rond het punt te komen dat ik me moet scheren, maar voor vele mensen is waar ik nu mee rondloop hetgeen wat ze met zo'n apparaat bereiken. Daarnaast is de irritatie die ik van een apparaat krijg echt ondoenllijk, heb een redelijk gevoelige huid :) .
Wootismdinsdag 26 november 2013 @ 00:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 00:03 schreef Dimauro het volgende:

[..]

Een goede pre-shave doet wonderen. Bijvoorbeeld eerst goed warm douchen. Als je van te voren je huid goed warm maakt en de baardharen zacht gaat het makkelijker.

Daarnaast is de druk op de huid stukken minder omdat er niet 5 mesjes achter elkaar over de huid schuren, maar gewoon één vlijmscherp mes de haren afsnijdt.
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 november 2013 00:07 schreef znarch het volgende:

[..]

Simpel mes helpt juist wel. Je gaat ipv met 5 met 1 mes over je gezicht heen. :)
Dat de baardharen zachter worden van warm water weet ik, maar bij mij wordt mijn huid ook 10x zo gevoelig als ik lekker warm heb gedouched. ;(

Dat van die 5 mesjes Vs. 1 mes klinkt inderdaad wel logisch ja.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 00:08 schreef Drinky het volgende:

[..]

Ik scheer me om de dag, omdat ik me zo glad kan scheren. Elke dag kan ook, maar alleen met een bepaald mesje (voor mij die van Hema), met andere mesjes trek ik me open als ik elke dag ga scheren.

Ik had me bijvoorbeeld zaterdagavond voor het laatst geschoren en ik begin nu weer rond het punt te komen dat ik me moet scheren, maar voor vele mensen is waar ik nu mee rondloop hetgeen wat ze met zo'n apparaat bereiken. Daarnaast is de irritatie die ik van een apparaat krijg echt ondoenllijk, heb een redelijk gevoelige huid :) .
Bizar, had er dus blijkbaar altijd een verkeerd beeld bij. Vooral dat jij dus deze techniek gebruikt omdat je niet tegen apparaat-scheren kunt had ik nooit gedacht.
Misschien ga ik mij er ooit nog eens aan wagen, maar moet nog steeds wennen aan de grootte van het gemiddelde mes dat jullie gebruiken... :P
IPA35dinsdag 26 november 2013 @ 00:53
De meeste hier gebruiken DE, die zijn niet echt groot.
De 'kop' is alleen wat lomp in het begin.
Stickersdonderdag 28 november 2013 @ 16:10
Al enige tijd aan het meelezen. Nu op zoek naar een DE en het volgende gevonden. Iemand hier ervaringen mee?

http://scheerwinkel.nl/me(...)henkdoos-detail.html
Lucodonderdag 28 november 2013 @ 16:16
Prima set, alleen al de DE89LBL gaat voor zo'n 30 euro.
Thoricaldonderdag 28 november 2013 @ 16:25
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 16:10 schreef Stickers het volgende:
Al enige tijd aan het meelezen. Nu op zoek naar een DE en het volgende gevonden. Iemand hier ervaringen mee?

http://scheerwinkel.nl/me(...)henkdoos-detail.html
Geen ervaring mee maar het zijn gewoon goede spullen. Nu nog opzoek naar een kwast en mesjes. Als kwast rad ik je de trekpleister Omega aan. Mesjes, Hema? Probeer wat samples te regelen want wat voor de een werkt kan voor een ander drie keer niets zijn.
Bramitodonderdag 28 november 2013 @ 20:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 00:34 schreef Wootism het volgende:

[..]


[..]

Dat de baardharen zachter worden van warm water weet ik, maar bij mij wordt mijn huid ook 10x zo gevoelig als ik lekker warm heb gedouched. ;(

Dat heb ik ook, dan ga ik me opeens snijden.

Ik vond scheren echt kut todat ik overstapte op een DE. Dit scheelt echt veel voor je huid. Ik gebruik graag Mitchel's Wool Fat scheerzeep. Zeer aan te raden voor de gevoelige huid.

Ik zou zeggen, probeer het gewoon.
IPA35donderdag 28 november 2013 @ 23:08
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 16:10 schreef Stickers het volgende:
Al enige tijd aan het meelezen. Nu op zoek naar een DE en het volgende gevonden. Iemand hier ervaringen mee?

http://scheerwinkel.nl/me(...)henkdoos-detail.html
Let wel dat de aftershave maar een monster is.
SosuaCafedonderdag 28 november 2013 @ 23:10
Ik zoek nog steeds een goede ajustable DE. Gewoon een soort modern day fatboy.
hmmmzvrijdag 29 november 2013 @ 00:08
quote:
99s.gif Op donderdag 28 november 2013 23:10 schreef SosuaCafe het volgende:
Ik zoek nog steeds een goede ajustable DE. Gewoon een soort modern day fatboy.
Op ebay een mooie fatboy zoeken geen optie?
Lucovrijdag 29 november 2013 @ 10:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 00:08 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Op ebay een mooie fatboy zoeken geen optie?
mooie fat boy gaat op eBay voor minstens zestig euro...
Thoricalvrijdag 29 november 2013 @ 11:54
quote:
99s.gif Op donderdag 28 november 2013 23:10 schreef SosuaCafe het volgende:
Ik zoek nog steeds een goede ajustable DE. Gewoon een soort modern day fatboy.
Automatisch zoeken bij veilingen en jouw bied bedrag invullen op een sniper dan komt het op den duur wel goed.
Lucovrijdag 29 november 2013 @ 12:22
quote:
99s.gif Op donderdag 28 november 2013 23:10 schreef SosuaCafe het volgende:
Ik zoek nog steeds een goede ajustable DE. Gewoon een soort modern day fatboy.
Kijk anders eens op http://www.reddit.com/r/Shave_Bazaar/ , daar worden nog wel eens messen voor een leuke prijs aangeboden.
SosuaCafevrijdag 29 november 2013 @ 15:24
Wellicht koop ik wel zo'n "goede" fat boy van ebay idd.

Even m'n btc/ltc laten doorstijgen. ;)

Overigens 15% korting dit weekend bij feelunique.com.

code:FESTIVE15
Sie_scheitern_Eposvrijdag 29 november 2013 @ 15:30
Nu wil ik graag een shavette gaan kopen, en ik denk dat ik dan voor Feather ga. Het lijkt mij verstandig om deze van Ebay af te halen, hier zijn ze best wel normaal geprijsd.

Of kan iemand anders nog een shavette aanraden die er goed uitziet.
SosuaCafevrijdag 29 november 2013 @ 15:35
Vond deze ook wel mooi..

http://shavenation.com/in(...)10_41&products_id=49
Sie_scheitern_Eposvrijdag 29 november 2013 @ 15:38
quote:
Ben persoonlijk meer weg van zoiets:

jatai_feather_ss_straight_razor_f1-25-212a.jpg

Of zoiets:

1000x1000.jpg
SosuaCafevrijdag 29 november 2013 @ 16:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 15:38 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:

[..]

Ben persoonlijk meer weg van zoiets:

[ afbeelding ]

Of zoiets:

[ afbeelding ]
Die 2e is erg mooi idd.
Lucovrijdag 29 november 2013 @ 16:52
quote:
99s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:29 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

Die 2e is erg mooi idd.
Het lemmet waar je mes in gaat is inderdaad mooi. Het heft lijkt een beetje op een takje wat je in het bos vindt :@.
Deezertjezaterdag 30 november 2013 @ 20:28
Net geschoren met Astra. Bevalt steeds beter, huid begint ook mooi te wennen! Nagenoeg geen wondjes meer. :)
Sie_scheitern_Eposzaterdag 30 november 2013 @ 20:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 20:28 schreef Deezertje het volgende:
Net geschoren met Astra. Bevalt steeds beter, huid begint ook mooi te wennen! Nagenoeg geen wondjes meer. :)
Ik heb mij vanochtend ook geschoren met Astra blauw, en ik moet zeggen dat ze het prima doen.
Thoricalzondag 1 december 2013 @ 21:21
Wat mesjes gescoord op Ebay
rapira-super-stainless__69919_zoom.jpg
Kon ze niet laten liggen voor dat bedrag.
Mubassiezondag 1 december 2013 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 21:21 schreef Thorical het volgende:
Wat mesjes gescoord op Ebay
[ afbeelding ]
Kon ze niet laten liggen voor dat bedrag.
^O^ wat heb je betaald als ik vragen mag?
Thoricalzondag 1 december 2013 @ 22:23
Nog geen ¤ 3,50 thuis gebracht en met z'n 50en.
IPA35zondag 1 december 2013 @ 22:42
Astra Blauw blijft ook lang scherp bij mij. Ik scheer er wel 4 of 5 keer mee.

En ik heb de TOBS Sandalwood eindelijk op. Nu heb ik nog een nieuwe pot Mr. Taylor en een tube Arko om door te komen :9 .
Mubassiezondag 1 december 2013 @ 23:21
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 22:23 schreef Thorical het volgende:
Nog geen ¤ 3,50 thuis gebracht en met z'n 50en.
Das goddomme geen geld 8-)
Ben benieuwd hoe ze je bevallen
rumiiimaandag 2 december 2013 @ 23:43
Vergulde Hand scheerkom bij aankoop van DVG scheerzeep bij Jumbo
Sie_scheitern_Eposmaandag 2 december 2013 @ 23:43
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2013 23:43 schreef rumiii het volgende:
Vergulde Hand scheerkom bij aankoop van DVG scheerzeep bij Jumbo
Bij elk Jumbo filiaal?

Misschien een leuke website voor de liefhebber:

http://www.straightrazormagazine.com/

Zelf nog niet gelezen.

[ Bericht 17% gewijzigd door Sie_scheitern_Epos op 03-12-2013 00:03:41 ]
znarchdinsdag 3 december 2013 @ 00:20
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 23:43 schreef Sie_scheitern_Epos het volgende:

[..]

Bij elk Jumbo filiaal?

Misschien een leuke website voor de liefhebber:

http://www.straightrazormagazine.com/

Zelf nog niet gelezen.
Mijn jumbo ook toevallig. Miss gewoon elke jumbo deze week?
De_Hertogdinsdag 3 december 2013 @ 17:04
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2013 16:10 schreef Stickers het volgende:
Al enige tijd aan het meelezen. Nu op zoek naar een DE en het volgende gevonden. Iemand hier ervaringen mee?

http://scheerwinkel.nl/me(...)henkdoos-detail.html
Hier ook al een tijdje meegelezen, nu ook maar eens tijd om mee te gaan doen. Kwam vandaag toevallig langs een Trekpleister dus vast een Omega kwast en aluin stickje meegenomen. Als ik dan deze set bestel hoef ik verder alleen nog maar de mesjes te hebben toch?

En wat mesjes betreft, ik snap dat dit heel persoonlijk is, maar zijn er mesjes die in het algemeen beter passen in bepaalde omstandigheden? Ik heb een redelijk gevoelige huid en vrij snelle baardgroei, waar kan ik dan zoal naar kijken (en welke kan ik beter mijden?)
Mubassiedinsdag 3 december 2013 @ 17:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:04 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Hier ook al een tijdje meegelezen, nu ook maar eens tijd om mee te gaan doen. Kwam vandaag toevallig langs een Trekpleister dus vast een Omega kwast en aluin stickje meegenomen. Als ik dan deze set bestel hoef ik verder alleen nog maar de mesjes te hebben toch?

En wat mesjes betreft, ik snap dat dit heel persoonlijk is, maar zijn er mesjes die in het algemeen beter passen in bepaalde omstandigheden? Ik heb een redelijk gevoelige huid en vrij snelle baardgroei, waar kan ik dan zoal naar kijken (en welke kan ik beter mijden?)
Niet persé noodzakelijk, wel erg fijn. Een preshave en aftershave ;)
De_Hertogdinsdag 3 december 2013 @ 17:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:13 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Niet persé noodzakelijk, wel erg fijn. Een preshave en aftershave ;)
Preshave (lotion) en aftershave (monster, maar vast voldoende voor het begin) zit daar al bij toch? Of bedoel je nog iets anders?
n0irdinsdag 3 december 2013 @ 17:24
Mesjes van het merk Astra zijn heel populair, met name de Superior Platinum (SP) variant in de groene verpakking.
Ze zitten redelijk in het midden van het spectrum qua scherpte dus op zich een goede om mee te beginnen.
Mijn favoriet zijn mesjes van Feather, die staan bekend als scherp/agressief. Ik kan niet overweg met Derby, die worden onscherp of mild genoemd, maar werken voor sommige mensen juist erg prettig.

In plaats van een kant en klare set te kopen kan je er ook voor kiezen om die Edwin Jagger DE89 krabber los te kopen en dan verder te kijken voor een scheerzeep/crème. Die zepen van EJ (zelf nooit gebruikt) worden vooral als 'wel oké' beoordeeld maar nooit echt aangeraden.

[ Bericht 8% gewijzigd door n0ir op 03-12-2013 17:32:41 ]
De_Hertogdinsdag 3 december 2013 @ 17:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:24 schreef n0ir het volgende:
Mesjes van het merk Astra zijn heel populair, met name de Superior Platinum (SP) variant in de groene verpakking.
Ze zitten redelijk in het midden van het spectrum qua scherpte dus op zich een goede om mee te beginnen.
Mijn favoriet zijn mesjes van Feather, die staan bekend als scherp/agressief. Ik kan niet overweg met Derby, die worden onscherp of mild genoemd, maar werken voor sommige mensen juist erg prettig.

In plaats van een kant en klare set te kopen kan je er ook voor kiezen om die Edwin Jagger DE89 krabber los te kopen en dan verder te kijken voor een scheerzeep/crème. Die zepen van EJ (zelf nooit gebruikt) worden vooral als 'wel oké' beoordeeld maar nooit echt aangeraden.
Ah, die wijziging maakt de tip inderdaad beter :). Mijn idee was meer om, omdat ik toch nog geen enkel idee heb wat me bevalt, gewoon met zo'n set te beginnen zodat ik in ieder geval iets heb om mee te beginnen. Maar misschien kan ik inderdaad beter even verder kijken naar de echte aanraders.
n0irdinsdag 3 december 2013 @ 17:47
Als je nog even wil aankijken of deze manier van scheren je bevalt kan je ook voor minder dan twee euro een tube Palmolive halen bij de drogist. Populaire zepen op het forum zijn bijvoorbeeld Taylor of Old Bond Street, DR Harris (engels), Cella (amandel) Proraso (menthol) (italiaans) .
Drinkydinsdag 3 december 2013 @ 18:13
Gisteren weer met Lord Captain geschoren (carbon steel mesjes), blijft een rare ervaring, maar scheert helemaal BBS zonder wondjes dus not bad. Denk dat ik een 100 pack bestel om mee naar nederland terug te nemen. Ze kosten ongeveer 80 cent per pakje van 10 dacht ik.
Thoricaldinsdag 3 december 2013 @ 20:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:13 schreef Drinky het volgende:
Gisteren weer met Lord Captain geschoren (carbon steel mesjes), blijft een rare ervaring, maar scheert helemaal BBS zonder wondjes dus not bad. Denk dat ik een 100 pack bestel om mee naar nederland terug te nemen. Ze kosten ongeveer 80 cent per pakje van 10 dacht ik.
Waar kan die die dan kopen?
Lijkt mij wel een aparte ervaring.
Drinkydinsdag 3 december 2013 @ 20:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 20:39 schreef Thorical het volgende:

[..]

Waar kan die die dan kopen?
Lijkt mij wel een aparte ervaring.
hier in Hongarije online. Heb ze verder nergens kunnen vinden. Hooguit in Azië/Afrika dat ze het ook nog verkopen.

Ik kan mischien een paar samples meenemen voor fokkers.
n0irdinsdag 3 december 2013 @ 20:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:13 schreef Drinky het volgende:
(carbon steel mesjes), blijft een rare ervaring,
Wat is er dan zo raar aan?
Drinkydinsdag 3 december 2013 @ 21:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2013 20:59 schreef n0ir het volgende:

[..]

Wat is er dan zo raar aan?
scheert "anders". Beetje lastig uit te leggen. Het is milder maar scheert gladder. Zoiets iig :')
IPA35dinsdag 3 december 2013 @ 21:11
Is er echt een merkbaar verschil qua scheren door de andere taalsoort?
Die dingen zit binnen drie dagen roest op heb ik begrepen.
Sie_scheitern_Eposdinsdag 3 december 2013 @ 23:33
En op slot.