Gebanned vanwege Hexagon / libertariėrtopic? Ik denk dat na een unban, de banner in kwestie met een flinke bos bloemen moet komen willen we'm hier dan terug zienquote:
bans worden niet besproken op het forumquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 18:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Gebanned vanwege Hexagon / libertariėrtopic? Ik denk dat na een unban, de banner in kwestie met een flinke bos bloemen moet komen willen we'm hier dan terug zien![]()
Waar wel dan?quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 18:41 schreef Mirjam het volgende:
[..]
bans worden niet besproken op het forum
'Op het forum' suggereert datquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 18:42 schreef Mirjam het volgende:
[..]
nergens, waarom zou dat wel het geval zijn?
Volgens mij is het zure room die gaat schiften bij verhitting. Dat moet je vervangen door creme fraiche.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:41 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Ja. Slagroom en creme fraiche kan je verhitten zonder dat het gaat schiften. Zure room niet. Het staat ook op het potje van zure room.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 13:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Volgens mij is het zure room die gaat schiften bij verhitting. Dat moet je vervangen door creme fraiche.
Dat 'opbollen' hoe kun je dat het allerbest doen? Ik heb vaak dat het sneller toch een soort turks brood vorm wordtquote:Op vrijdag 25 oktober 2013 13:40 schreef MaximusTG het volgende:
Neem eens een kijk in het broodbaktopic! Maar voor wat jij nu wil bakken; je moet het soort harde korst hebben dat stokbroden vaak hebben. Bv dit recept:http://uitdekeukenvanarde(...)stokbrood-2.html?m=1
Of google even naar het no knead recept (filmpje) van Vincent Talleu (gekke Fransoos).
En dan dus bij dat eerste recept goed opbollen ipv stokbrood van maken.
Als er iemand weet of iets rijp is is het Piet wel en anders weet ie wel dingen om het rijpingsproces te versnellen.. in de zon leggen of een banaantje erbij bijv.quote:
Het kan ook met knikkers of kiezelstenen. Couscous lijkt me niet zwaar genoeg.quote:Op vrijdag 1 november 2013 16:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Libertariėr topic? Ik denk dat Piet er klaar mee is...quote:Op zaterdag 2 november 2013 18:19 schreef RobinOok het volgende:
Wie heeft 'm nou eigenlijk weggejaagd en hoe lang gaat dat nog duren?
Ik hoop het niet. Hij is al eens eerder geband en toen uit woede een jaar ofzo weggebleven. Hij is nogal lichtgeraakt maar weet wel waar hij het over heeft en dat soort mensen maakt een forum leuk. Volgens mij vind hij het zelf ook wel leuk en is hij niet zo haatdragend dus ik zie hem nog wel terugkomen.quote:Op zondag 3 november 2013 00:41 schreef Bramito het volgende:
[..]
Libertariėr topic? Ik denk dat Piet er klaar mee is...
Bij deze loopt het water in mijn mond: Courgettesalade-uit-Apuliequote:Op dinsdag 29 oktober 2013 13:18 schreef Kamper86 het volgende:
Ik heb eens lauwe courgettesalde gegeten. Weet iemand toevallig wat ik bedoel en hoe je het moet maken?
Couscous is te licht. Dan lijkt rijst me beter, maar dat gaat misschien poffen in de oven. Jeroen Meus doet het met linzen.quote:Op vrijdag 1 november 2013 16:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Laten we het hopen.quote:Op zondag 3 november 2013 02:05 schreef zakstront het volgende:
[..]
Ik hoop het niet. Hij is al eens eerder geband en toen uit woede een jaar ofzo weggebleven. Hij is nogal lichtgeraakt maar weet wel waar hij het over heeft en dat soort mensen maakt een forum leuk. Volgens mij vind hij het zelf ook wel leuk en is hij niet zo haatdragend dus ik zie hem nog wel terugkomen.
[..]
Olie te heet?quote:Op zondag 3 november 2013 18:15 schreef CRX_master het volgende:
Heb ik ook eindelijk Piet eens nodig, zie ik dat ie gebanned is
Iemand anders die dit weet wellicht dan. Ik heb vandaag zelf aardappelkroketjes gemaakt. Ze zagen er fantastisch uit, maar de meeste barstten naar een minuutje in de frituur open en liepen dus leeg. Ik vraag me af waar dat aan zou kunnen liggen. Het lijkt erop dat zodra de buitenkant hard wordt, de binnenkant (de puree dus) nog uitzet waardoor hij barst. Ik had de kroketjes na het maken een paar uurtjes in de koelkast bewaard. Het korstje werd wel lekker krokant, maar liep leeg en een leeg korstje is ook niet echt lekker meer
Hoop dat iemand hier een gouden tip heeft, wil ze met kerst gaan maken. Die paar die ik heb kunnen redden door ze snel weer uit het vet te halen waren erg lekker namelijk.
Na wat gegoogle denk ik idd dat het vochtgehalte toch wat te hoog lag.. Volgende keer met wat maizena erbij proberen, en idd wellicht dubbel paneren. Alhoewel ik denk dat de paneerlaag wel goed was.quote:Op zondag 3 november 2013 18:51 schreef kvd het volgende:
[..]
Olie te heet?
Te veel vocht in de puree?
Dan moet het vocht er wel uit zijn. Anders is er volgens mij zelfs sprake van 'ontploffingsgevaar'quote:Op zondag 3 november 2013 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij helpt eerst invriezen ook. Vraag me niet waarom.
Niets als je ook daadwerkelijk altijd gelijk hebtquote:Op woensdag 6 november 2013 07:56 schreef RobinOok het volgende:
Wat is er mis met eigenwijs zijn en altijd gelijk hebben?
Onze favo culinaire relnichtquote:
Dat is juist zo leuk. Hij laat zich af en toe ook verschrikkelijk kennen, heerlijk! Ik volg ook zijn andere topics, gewoon voor de fun.quote:Op woensdag 6 november 2013 07:38 schreef DrParanoid het volgende:
Wat zal het zijn ego weer strelen dat iedereen hier zo reageert. Piet heeft kennis en is (meestal) behulpzaam maar ook zo eigenwijs als de pest en heeft altijd gelijk, volgens Piet dan.
Maakt allemaal niet uit, quinoa is hoe dan ook nooit te vreten.quote:Op zondag 10 november 2013 13:57 schreef Tinuviel het volgende:
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
quote:Op zondag 10 november 2013 14:00 schreef Kamper86 het volgende:
Ik heb runderpoulet gekocht ipv nasi/bamivlees. Kan ik dat ook gewoon marineren en bakken?
I
Nah, dat is stoofvlees. Ik zou het toch echt eerst garen. Al is het maar gewoon eerst ene paar uurtjes koken in bouillon. Daarna eventueel marineren en dan roerbakken.quote:Op zondag 10 november 2013 13:57 schreef Tinuviel het volgende:
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
Valt reuze mee vind ik. Niet echt veel smaak van zichzelf, maar dat heeft couscous bijvoorbeeld ook niet.quote:Op zondag 10 november 2013 17:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maakt allemaal niet uit, quinoa is hoe dan ook nooit te vreten.
Denk even na. Als het om rijst of mais gaat, zouden die recepten dan ook goedgaan? Nee dus. Je maakt geen popcorn met voorgegaarde mais.quote:Op zondag 10 november 2013 13:57 schreef Tinuviel het volgende:
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
Sowieso eerst goed spoelen voor je het gaat koken, anders kan het bitter of naar zeep smaken..quote:Op zondag 10 november 2013 13:57 schreef Tinuviel het volgende:
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
quote:
Het bot is toch juist prima geschikt voor de smaak en binding van de boullion?quote:Op vrijdag 15 november 2013 15:19 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb zojuist een grote hamschijf gekookt voor in de erwtensoep, maar heb dat nog nooit eerder gebruikt. Welke delen (behalve het bot natuurlijk haha) kan ik gebruiken? Alleen het vlees of vinden jullie het zonde om het vet/zwoerd/ wat er nog meer aan zit ( ik heb echt geen idee) weg te doen?
Ja ik kook hem ook mee, maar eet hem natuurlijk niet op. Lijkt me pijnlijk.quote:Op vrijdag 15 november 2013 15:21 schreef MMGYMCMB het volgende:
[..]
Het bot is toch juist prima geschikt voor de smaak en binding van de boullion?
Nu wil ik deze warm serveren. Hoe kan ik dat het beste doen met de room en melk (volle melk en kookroom)?quote:Soep: Avocado-munt soep
Nodig:
- 6 lentje-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 25 gram bloem
- 5dl groentebouillon
- 2 grote, rijpe avocado’s
- 2 tl citroensap
- 1 tl geraspte citroenschil
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl (slank)room
- 1,5 el fijngehakte munt
- zout en peper
Bereiden:
Verwarm een scheut olijfolie in de pan. Voeg de uitjes en knoflook toe en bak ze glazig. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel al roerend nog 1-2 minuten. Schenk er geleidelijk al roerend de bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Laat pruttelen terwijl we de avocado’s erbij pakken.
Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Meng het samen met citroensap en -schil, wat peper en zout en voeg het geheel toe aan de soep. Laat 10 minuten, geheel afgedekt, pruttelen. Laat de soep iets afkoelen en pureer hem met de keukenmachine.
Roer de melk en de room erdoor. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de munt er doorheen. Je kunt deze soep zowel koud als warm eten.
gij weet niet wat lekker is.quote:
Rauwe andijvie en aardappels tot stamppot maken en dan kleine stukjes feta en zongedroogde tomaatjes er door heen.quote:Op dinsdag 19 november 2013 21:43 schreef ArtemisQ het volgende:
Is het nog steeds kookvragen stellen, maar dan zonder Piet? Ik heb nog andijvie liggen, maar heb niet zo'n zin in de typische andijviestamppot. Heeft iemand een ander lekker idee voor de andijvie of een leuke toevoeging aan de stamppot?
Yum!quote:Op dinsdag 19 november 2013 22:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Peppersteak with endive mash
Met blauwe kaas bommetjes (erin duwen, niet roeren) en Taiwanese pepersteak. :p
nee, het is een onderdeel van bakpoeder.quote:Op woensdag 20 november 2013 22:17 schreef Gwywen het volgende:
Weet iemand of baking soda hetzelfde is als bakpoeder?
Het is uiteindelijk andijviestampot met tomaten, mozzarella en olijven geworden. Ik wilde ipv de mozzarella feta, maar die was ik vergeten te halen bij de supermarkt.quote:Op dinsdag 19 november 2013 21:50 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Rauwe andijvie en aardappels tot stamppot maken en dan kleine stukjes feta en zongedroogde tomaatjes er door heen.
Persoonlijk vind ik olijven niet lekker en mozzarella ook niet zo (feta vind ik sowieso veel lekkerder) maar:quote:Op donderdag 21 november 2013 10:36 schreef ArtemisQ het volgende:
[..]
Het is uiteindelijk andijviestampot met tomaten, mozzarella en olijven geworden. Ik wilde ipv de mozzarella feta, maar die was ik vergeten te halen bij de supermarkt.
Yess! Vooral omdat de stamppot zelf ook lekker romig wasquote:Op donderdag 21 november 2013 11:14 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik olijven niet lekker en mozzarella ook niet zo (feta vind ik sowieso veel lekkerder) maar:
Was het lekker?
Mogelijkheden te over!quote:Op donderdag 21 november 2013 14:19 schreef sirdanilot het volgende:
Hallo, ik heb een knolselderij. Wat kan ik ermee doen, behalve erwtensoep maken?
BTW: ik maak geen erwtensoep omdat ik daarvoor wel meer eters nodig heb, en als ik het op de volledig juiste wijze doe zoals mijn familie dat doet ben ik een paar dagen bezig; bouillon trekken van schenkel of varkenspoot, groene erwten weken, dag laten staan als het klaar is etc. En in een halfbakken erwtensoep heb ik weinig zin
Bechamelsaus lijkt me te bloemig qua smaak, en dus niet lekker. Zou eerder voor kookroom gaan...quote:Op dinsdag 26 november 2013 14:24 schreef essnhills het volgende:
Ik wil graag een quiche maken zonder ei (er eet iemand mee die niet tegen ei kan) maar hoe kan ik dat het beste aanpakken? Is bechamelsaus hiervoor geschikt ipv een ei-roommengsel? Of bindt dat niet genoeg waardoor het bij het aansnijden uit elkaar valt?
Iemand ideeėn?
Zou ik er bijvoorbeeld kaas door kunnen doen als extra binding?
Kookroom gebruik ik normaal in combinatie met ei voor een quiche. Het moet wel genoeg binden om ook daadwerkelijk een quiche te worden.quote:Op dinsdag 26 november 2013 14:49 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Bechamelsaus lijkt me te bloemig qua smaak, en dus niet lekker. Zou eerder voor kookroom gaan...
Dat klinkt wel als iets dat goed zou kunnen werken. En dat bedoelde ik er inderdaad mee ja.quote:Op dinsdag 26 november 2013 15:07 schreef MaximusTG het volgende:
Misschien heb je hier wat aan; http://www.korasoi.com/bl(...)ised-onions-and-feta
?
Die gebruikt een combinatie van room, melk, kaas, maisbloem, zelfrijzend bakmeel, boter en olie om een gebonden saus te maken;
Neem aan dat je bedoelde met ''bechamelsaus" dat je de vulling ook met een roux wou binden?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |