abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:19:38 #1
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_132436444


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 36 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_132436979
Het
pi_132437330
Ik mis Piet ;(
Spoilers!
pi_132437862
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mis Piet ;(
Dat!
pi_132440021
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mis Piet ;(
(Wanneer) komt hij terug?
Somebody that I used to know
pi_132440733
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:01 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

(Wanneer) komt hij terug?
als de tijd rijp is.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441085
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als de tijd rijp is.
Gebanned vanwege Hexagon / libertariėrtopic? Ik denk dat na een unban, de banner in kwestie met een flinke bos bloemen moet komen willen we'm hier dan terug zien :) :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_132441163
quote:
5s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Gebanned vanwege Hexagon / libertariėrtopic? Ik denk dat na een unban, de banner in kwestie met een flinke bos bloemen moet komen willen we'm hier dan terug zien :) :P
bans worden niet besproken op het forum
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441170
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:41 schreef Mirjam het volgende:

[..]

bans worden niet besproken op het forum
Waar wel dan? :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_132441180
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Waar wel dan? :P
nergens, waarom zou dat wel het geval zijn?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441201
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:42 schreef Mirjam het volgende:

[..]

nergens, waarom zou dat wel het geval zijn?
'Op het forum' suggereert dat :) Vroeger was daar toch een speciaal FB-topic voor?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_132441762
Wat is dat met die hetze tegen pieten de laatste tijd? Het houdt echt niet op hč!
pi_132511322
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2013 13:41:51 ]
pi_132511915
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:41 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Volgens mij is het zure room die gaat schiften bij verhitting. Dat moet je vervangen door creme fraiche.
Spoilers!
pi_132525692
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Volgens mij is het zure room die gaat schiften bij verhitting. Dat moet je vervangen door creme fraiche.
Ja. Slagroom en creme fraiche kan je verhitten zonder dat het gaat schiften. Zure room niet. Het staat ook op het potje van zure room.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132542140
Weet iemand hoe ik een klein, bol brood (liefst wit) kan maken? In bratislava hadden ze die broden, kopje eraf gesneden, uitgehold om te gebruiken als soepkop, knoflook soep er in. Jammmm
  † In Memoriam † vrijdag 25 oktober 2013 @ 13:40:04 #17
91830 MaximusTG
pi_132547116
Neem eens een kijk in het broodbaktopic! Maar voor wat jij nu wil bakken; je moet het soort harde korst hebben dat stokbroden vaak hebben. Bv dit recept:http://uitdekeukenvanarde(...)stokbrood-2.html?m=1
Of google even naar het no knead recept (filmpje) van Vincent Talleu (gekke Fransoos).
En dan dus bij dat eerste recept goed opbollen ipv stokbrood van maken.
pi_132551265
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 13:40 schreef MaximusTG het volgende:
Neem eens een kijk in het broodbaktopic! Maar voor wat jij nu wil bakken; je moet het soort harde korst hebben dat stokbroden vaak hebben. Bv dit recept:http://uitdekeukenvanarde(...)stokbrood-2.html?m=1
Of google even naar het no knead recept (filmpje) van Vincent Talleu (gekke Fransoos).
En dan dus bij dat eerste recept goed opbollen ipv stokbrood van maken.
Dat 'opbollen' hoe kun je dat het allerbest doen? Ik heb vaak dat het sneller toch een soort turks brood vorm wordt :(

edit: awsome filmpje van die vincent :P hihi

[ Bericht 6% gewijzigd door Holy_Goat op 25-10-2013 17:20:44 ]
  vrijdag 25 oktober 2013 @ 17:26:24 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132554381
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als de tijd rijp is.
Als er iemand weet of iets rijp is is het Piet wel en anders weet ie wel dingen om het rijpingsproces te versnellen.. in de zon leggen of een banaantje erbij bijv. ;)
pi_132688404
Ik heb eens lauwe courgettesalde gegeten. Weet iemand toevallig wat ik bedoel en hoe je het moet maken?
  † In Memoriam † dinsdag 29 oktober 2013 @ 16:33:58 #21
91830 MaximusTG
pi_132693734
Neem een courgette, snij in de lengte in dunne plakken. Smeer in met wat olijfolie, zout en peper. Grill de plakken courgette. Maak er een salade van en eet em op als de courgette wat afgekoeld is, maar niet helemaal. Dan is ie namelijk lauw.

Heb je al eens gegoogled op "lauwe courgettesalade" of "lukewarm/tepid salad". Hoe moeten wij nou weten welke courgettesalade jij toen op hebt..?
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 17:10:55 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132694892
Tip: gebruik een kaasschaaf of mandoline om dunne plakken te maken. (in de lengte)
pi_132797135
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132828063
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Het kan ook met knikkers of kiezelstenen. Couscous lijkt me niet zwaar genoeg.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 2 november 2013 @ 17:56:24 #25
393211 Ambicioso
Bzzt electricity
pi_132828085
PIET IS RACISME
  zaterdag 2 november 2013 @ 18:19:12 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132828634
Wie heeft 'm nou eigenlijk weggejaagd en hoe lang gaat dat nog duren?
  zaterdag 2 november 2013 @ 18:24:38 #27
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_132828780
Misschien grind ofzo?
  zondag 3 november 2013 @ 00:41:24 #28
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132843140
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:19 schreef RobinOok het volgende:
Wie heeft 'm nou eigenlijk weggejaagd en hoe lang gaat dat nog duren?
Libertariėr topic? Ik denk dat Piet er klaar mee is...
Siesta & Fiesta!
  zondag 3 november 2013 @ 02:05:54 #29
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_132844511
quote:
1s.gif Op zondag 3 november 2013 00:41 schreef Bramito het volgende:

[..]

Libertariėr topic? Ik denk dat Piet er klaar mee is...
Ik hoop het niet. Hij is al eens eerder geband en toen uit woede een jaar ofzo weggebleven. Hij is nogal lichtgeraakt maar weet wel waar hij het over heeft en dat soort mensen maakt een forum leuk. Volgens mij vind hij het zelf ook wel leuk en is hij niet zo haatdragend dus ik zie hem nog wel terugkomen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 13:18 schreef Kamper86 het volgende:
Ik heb eens lauwe courgettesalde gegeten. Weet iemand toevallig wat ik bedoel en hoe je het moet maken?
Bij deze loopt het water in mijn mond: Courgettesalade-uit-Apulie
Ik heb hem geprobeerd: lekker maar de rauwe knoflook was wat scherp, die zou ik nu eerst even bakken.
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Couscous is te licht. Dan lijkt rijst me beter, maar dat gaat misschien poffen in de oven. Jeroen Meus doet het met linzen.
maar het oog wil ook wat
pi_132846008
Ik deed het met macaroni. ging ook best goed.
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 3 november 2013 @ 10:14:31 #31
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132846583
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 02:05 schreef zakstront het volgende:

[..]

Ik hoop het niet. Hij is al eens eerder geband en toen uit woede een jaar ofzo weggebleven. Hij is nogal lichtgeraakt maar weet wel waar hij het over heeft en dat soort mensen maakt een forum leuk. Volgens mij vind hij het zelf ook wel leuk en is hij niet zo haatdragend dus ik zie hem nog wel terugkomen.

[..]

Laten we het hopen.
Siesta & Fiesta!
pi_132855724
Bij gebrek aan reactie had ik het toch maar met de rijst gedaan, en die uiteraard bewaard voor volgende keren. Dat ging prima.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132860857
Heb ik ook eindelijk Piet eens nodig, zie ik dat ie gebanned is :(

Iemand anders die dit weet wellicht dan. Ik heb vandaag zelf aardappelkroketjes gemaakt. Ze zagen er fantastisch uit, maar de meeste barstten naar een minuutje in de frituur open en liepen dus leeg. Ik vraag me af waar dat aan zou kunnen liggen. Het lijkt erop dat zodra de buitenkant hard wordt, de binnenkant (de puree dus) nog uitzet waardoor hij barst. Ik had de kroketjes na het maken een paar uurtjes in de koelkast bewaard. Het korstje werd wel lekker krokant, maar liep leeg en een leeg korstje is ook niet echt lekker meer :)

Hoop dat iemand hier een gouden tip heeft, wil ze met kerst gaan maken. Die paar die ik heb kunnen redden door ze snel weer uit het vet te halen waren erg lekker namelijk.
pi_132860914
Heb je ze wel goed gepaneerd? Bloem, ei, paneermeel?
Als het korstje te dun is: evt bloem, ei, paneermeel, ei, paneermeel.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132861932
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 18:15 schreef CRX_master het volgende:
Heb ik ook eindelijk Piet eens nodig, zie ik dat ie gebanned is :(

Iemand anders die dit weet wellicht dan. Ik heb vandaag zelf aardappelkroketjes gemaakt. Ze zagen er fantastisch uit, maar de meeste barstten naar een minuutje in de frituur open en liepen dus leeg. Ik vraag me af waar dat aan zou kunnen liggen. Het lijkt erop dat zodra de buitenkant hard wordt, de binnenkant (de puree dus) nog uitzet waardoor hij barst. Ik had de kroketjes na het maken een paar uurtjes in de koelkast bewaard. Het korstje werd wel lekker krokant, maar liep leeg en een leeg korstje is ook niet echt lekker meer :)

Hoop dat iemand hier een gouden tip heeft, wil ze met kerst gaan maken. Die paar die ik heb kunnen redden door ze snel weer uit het vet te halen waren erg lekker namelijk.
Olie te heet?
Te veel vocht in de puree?
pi_132863743
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 18:51 schreef kvd het volgende:

[..]

Olie te heet?
Te veel vocht in de puree?
Na wat gegoogle denk ik idd dat het vochtgehalte toch wat te hoog lag.. Volgende keer met wat maizena erbij proberen, en idd wellicht dubbel paneren. Alhoewel ik denk dat de paneerlaag wel goed was.
  zondag 3 november 2013 @ 19:47:49 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132863853
Volgens mij helpt eerst invriezen ook. Vraag me niet waarom.
pi_132863989
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij helpt eerst invriezen ook. Vraag me niet waarom.
Dan moet het vocht er wel uit zijn. Anders is er volgens mij zelfs sprake van 'ontploffingsgevaar'
  maandag 4 november 2013 @ 17:42:36 #39
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_132895100
Ik heb geen koolzaadolie in huis, kan ik ook arachideolie of zonnebloemolie gebruiken?
  † In Memoriam † maandag 4 november 2013 @ 18:05:48 #40
91830 MaximusTG
pi_132895877
Waarvoor?
Maar hoogstwaarschijnlijk wel.
pi_132898354
ik mis piet :'(
Fok is minder leuk zo en een stuk minder nuttig
  † In Memoriam † maandag 4 november 2013 @ 19:21:42 #42
91830 MaximusTG
pi_132898747
Dat las ik ook al in het "ik mis piet" topic; Volgens mij was het Spanky78(87?), die zei iets dergelijks.
Natuurlijk heeft Piet veel waardevolle kennis en sarcastische humor :+, maar volgens mij doe je dan toch ook een boel andere behulpzame users met kennis van zaken tekort. Zeker in CUL.
  dinsdag 5 november 2013 @ 21:12:11 #43
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132940094
Oef.... Ego gekrenkt?

Morgen komt Piet vrij.
Siesta & Fiesta!
pi_132950987
Wat zal het zijn ego weer strelen dat iedereen hier zo reageert. Piet heeft kennis en is (meestal) behulpzaam maar ook zo eigenwijs als de pest en heeft altijd gelijk, volgens Piet dan.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 6 november 2013 @ 07:54:02 #45
306949 dude1986
Always bored...
pi_132951074
Who the fuck is Piet? :?
  woensdag 6 november 2013 @ 07:56:10 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132951096
Wat is er mis met eigenwijs zijn en altijd gelijk hebben? :)
pi_132951134
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 07:56 schreef RobinOok het volgende:
Wat is er mis met eigenwijs zijn en altijd gelijk hebben? :)
Niets als je ook daadwerkelijk altijd gelijk hebt :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_132951141
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 07:54 schreef dude1986 het volgende:
Who the fuck is Piet? :?
Onze favo culinaire relnicht :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 6 november 2013 @ 09:24:17 #49
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132952155
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 07:38 schreef DrParanoid het volgende:
Wat zal het zijn ego weer strelen dat iedereen hier zo reageert. Piet heeft kennis en is (meestal) behulpzaam maar ook zo eigenwijs als de pest en heeft altijd gelijk, volgens Piet dan.
Dat is juist zo leuk. Hij laat zich af en toe ook verschrikkelijk kennen, heerlijk! Ik volg ook zijn andere topics, gewoon voor de fun.
Siesta & Fiesta!
pi_133107699
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_133107797
Ik heb runderpoulet gekocht ipv nasi/bamivlees. Kan ik dat ook gewoon marineren en bakken?

I
  zondag 10 november 2013 @ 17:37:25 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133115445
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 13:57 schreef Tinuviel het volgende:
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
Maakt allemaal niet uit, quinoa is hoe dan ook nooit te vreten.
  zondag 10 november 2013 @ 17:39:52 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133115571
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 14:00 schreef Kamper86 het volgende:
Ik heb runderpoulet gekocht ipv nasi/bamivlees. Kan ik dat ook gewoon marineren en bakken?

I
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 13:57 schreef Tinuviel het volgende:
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
Nah, dat is stoofvlees. Ik zou het toch echt eerst garen. Al is het maar gewoon eerst ene paar uurtjes koken in bouillon. Daarna eventueel marineren en dan roerbakken.
Of je draait er gehakt van, dat kan ook. Maar ik denk niet dat het eetbaar is als je het alleen bakt.
pi_133118302
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 17:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maakt allemaal niet uit, quinoa is hoe dan ook nooit te vreten.
Valt reuze mee vind ik. Niet echt veel smaak van zichzelf, maar dat heeft couscous bijvoorbeeld ook niet.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 10 november 2013 @ 19:04:08 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133118330
Couscous is 1000x lekkerder.
  woensdag 13 november 2013 @ 11:20:18 #56
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_133211692
Ik heb witte wijn waarin varkensvlees heeft gemarineerd en daarna gekookt, met tijm, venkel en laurier. Dit mengsel is voor het recept zelf verder niet meer nodig, kan ik hier nog iets leuks mee doen? Ik heb overigens nog een half potje crčme fraiche in de koelkast staan wat binnenkort een keer op moet, hoeft niet perse vandaag maar kan dus wel :)
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_133259456
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 13:57 schreef Tinuviel het volgende:
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
Denk even na. Als het om rijst of mais gaat, zouden die recepten dan ook goedgaan? Nee dus. Je maakt geen popcorn met voorgegaarde mais.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 14 november 2013 @ 19:14:58 #58
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_133260693
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2013 13:57 schreef Tinuviel het volgende:
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
Sowieso eerst goed spoelen voor je het gaat koken, anders kan het bitter of naar zeep smaken..
pi_133262055
Piet, ik heb een kilootje paard in blokjes liggen. Tips? Iets met speciaalbier misschien?
pi_133262086
Kut, Piet is met vakantie.
pi_133264110
Zuurvlees natuurlijk!
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_133275195
Piet-topic zonder Piet. :{
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_133283711
Ah, na 6 december komt Piet wel vanzelf terug. :)
pi_133283741
quote:
1s.gif Op donderdag 14 november 2013 20:36 schreef Vanyel het volgende:
Zuurvlees natuurlijk!
Smerig limburgs voer. :')
pi_133284082
quote:
13s.gif Op vrijdag 15 november 2013 14:10 schreef Myraela het volgende:

[..]

Smerig limburgs voer. :')
Barbaar.
pi_133284099
quote:
13s.gif Op vrijdag 15 november 2013 14:10 schreef Myraela het volgende:

[..]

Smerig limburgs voer. :')
:')
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_133284324
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2013 14:23 schreef Vanyel het volgende:

[..]

:')
Ik heb er stoofvlees van gemaakt. Paard met Grand Prestige :9 .
pi_133284408
Ook lekker :Y
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_133285754
Ik heb zojuist een grote hamschijf gekookt voor in de erwtensoep, maar heb dat nog nooit eerder gebruikt. Welke delen (behalve het bot natuurlijk haha) kan ik gebruiken? Alleen het vlees of vinden jullie het zonde om het vet/zwoerd/ wat er nog meer aan zit ( ik heb echt geen idee) weg te doen?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_133285796
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2013 15:19 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb zojuist een grote hamschijf gekookt voor in de erwtensoep, maar heb dat nog nooit eerder gebruikt. Welke delen (behalve het bot natuurlijk haha) kan ik gebruiken? Alleen het vlees of vinden jullie het zonde om het vet/zwoerd/ wat er nog meer aan zit ( ik heb echt geen idee) weg te doen?
Het bot is toch juist prima geschikt voor de smaak en binding van de boullion?
pi_133286512
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 november 2013 15:21 schreef MMGYMCMB het volgende:

[..]

Het bot is toch juist prima geschikt voor de smaak en binding van de boullion?
Ja ik kook hem ook mee, maar eet hem natuurlijk niet op. Lijkt me pijnlijk.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_133290757
Voor etentje morgenavond wil ik graag dit recept maken:
quote:
Soep: Avocado-munt soep
Nodig:
- 6 lentje-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 25 gram bloem
- 5dl groentebouillon
- 2 grote, rijpe avocado’s
- 2 tl citroensap
- 1 tl geraspte citroenschil
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl (slank)room
- 1,5 el fijngehakte munt
- zout en peper

Bereiden:
Verwarm een scheut olijfolie in de pan. Voeg de uitjes en knoflook toe en bak ze glazig. Roer de bloem erdoor en bak het mengsel al roerend nog 1-2 minuten. Schenk er geleidelijk al roerend de bouillon bij en breng het geheel aan de kook. Laat pruttelen terwijl we de avocado’s erbij pakken.

Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Meng het samen met citroensap en -schil, wat peper en zout en voeg het geheel toe aan de soep. Laat 10 minuten, geheel afgedekt, pruttelen. Laat de soep iets afkoelen en pureer hem met de keukenmachine.

Roer de melk en de room erdoor. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de munt er doorheen. Je kunt deze soep zowel koud als warm eten.
Nu wil ik deze warm serveren. Hoe kan ik dat het beste doen met de room en melk (volle melk en kookroom)?
Deze eerst apart warm maken of kan dit na het toevoegen bij de rest?
  vrijdag 15 november 2013 @ 19:49:07 #73
63722 z80
I fink you freaky
pi_133294052
quote:
13s.gif Op vrijdag 15 november 2013 14:10 schreef Myraela het volgende:

[..]

Smerig limburgs voer. :')
gij weet niet wat lekker is.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_133300564
Ik zou het gewoon toevoegen aan de soep en op heel zacht vuur nog even verwarmen, maar wel onder de kook houden, 60graden oid, lijkt me dat het dan niet gaat schiften..
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_133302134
Of melk weglaten en dan room op bord toevoegen?
pi_133304212
Dat kan ook, ligt eraan hoe je de soep graag ziet.. en of hij helemaal warm moet zijn of niet. Conclusie: doe het gewoon zoals jij het wilt, zolang je de room maar niet meekookt.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_133426906
Is het nog steeds kookvragen stellen, maar dan zonder Piet? Ik heb nog andijvie liggen, maar heb niet zo'n zin in de typische andijviestamppot. Heeft iemand een ander lekker idee voor de andijvie of een leuke toevoeging aan de stamppot?
pi_133427364
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 21:43 schreef ArtemisQ het volgende:
Is het nog steeds kookvragen stellen, maar dan zonder Piet? Ik heb nog andijvie liggen, maar heb niet zo'n zin in de typische andijviestamppot. Heeft iemand een ander lekker idee voor de andijvie of een leuke toevoeging aan de stamppot?
Rauwe andijvie en aardappels tot stamppot maken en dan kleine stukjes feta en zongedroogde tomaatjes er door heen.
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 19 november 2013 @ 22:10:25 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133428596

Peppersteak with endive mash

Met blauwe kaas bommetjes (erin duwen, niet roeren) en Taiwanese pepersteak. :p
  dinsdag 19 november 2013 @ 23:29:55 #80
296595 foodlover
live and learn
pi_133432610
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 22:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Peppersteak with endive mash

Met blauwe kaas bommetjes (erin duwen, niet roeren) en Taiwanese pepersteak. :p
Yum!
pi_133466834
Weet iemand of baking soda hetzelfde is als bakpoeder?
pi_133466974
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 22:17 schreef Gwywen het volgende:
Weet iemand of baking soda hetzelfde is als bakpoeder?
nee, het is een onderdeel van bakpoeder.
  † In Memoriam † woensdag 20 november 2013 @ 22:20:33 #83
91830 MaximusTG
pi_133466980
Nee, dat is niet hetzelfde. Bakpoeder = baking soda + een zuur (wijnsteen)
pi_133467025
Ik wou namelijk sodabread maken, daar moet baking soda in. Maar daar kan ik dus geen bakpoeder voor gebruiken?
En zo nee, waar kun je baking soda kopen?
  † In Memoriam † woensdag 20 november 2013 @ 22:23:16 #85
91830 MaximusTG
pi_133467088
Bij de toko bv, met oranje verpakking met een hamer. Je kunt ook bakpoeder gebruiken, maar dan moet je meer gebruiken (dacht ongeveer twee keer zoveel).

Maar vind sodabread persoonlijk niet te vreten.
  woensdag 20 november 2013 @ 22:23:48 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133476732
quote:
2s.gif Op dinsdag 19 november 2013 21:50 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Rauwe andijvie en aardappels tot stamppot maken en dan kleine stukjes feta en zongedroogde tomaatjes er door heen.
Het is uiteindelijk andijviestampot met tomaten, mozzarella en olijven geworden. Ik wilde ipv de mozzarella feta, maar die was ik vergeten te halen bij de supermarkt. :')
pi_133477807
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 10:36 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Het is uiteindelijk andijviestampot met tomaten, mozzarella en olijven geworden. Ik wilde ipv de mozzarella feta, maar die was ik vergeten te halen bij de supermarkt. :')
Persoonlijk vind ik olijven niet lekker en mozzarella ook niet zo (feta vind ik sowieso veel lekkerder) maar:
Was het lekker? :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_133480350
quote:
2s.gif Op donderdag 21 november 2013 11:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik olijven niet lekker en mozzarella ook niet zo (feta vind ik sowieso veel lekkerder) maar:
Was het lekker? :)
Yess! Vooral omdat de stamppot zelf ook lekker romig was :)
En de mozzarella viel een beetje weg door de vele smaken dus had net zo goed weggelaten kunnen worden.
pi_133482898
Hallo, ik heb een knolselderij. Wat kan ik ermee doen, behalve erwtensoep maken?

BTW: ik maak geen erwtensoep omdat ik daarvoor wel meer eters nodig heb, en als ik het op de volledig juiste wijze doe zoals mijn familie dat doet ben ik een paar dagen bezig; bouillon trekken van schenkel of varkenspoot, groene erwten weken, dag laten staan als het klaar is etc. En in een halfbakken erwtensoep heb ik weinig zin ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  † In Memoriam † donderdag 21 november 2013 @ 14:33:53 #91
91830 MaximusTG
pi_133483365
Een puree bijvoorbeeld, met alleen knolselderij, of met aardappel gecombineerd.

dit ziet er ook wel lekker uit: http://www.lekkerensimpel.com/2012/11/02/zoete-knolselderij/
pi_133483868
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 14:19 schreef sirdanilot het volgende:
Hallo, ik heb een knolselderij. Wat kan ik ermee doen, behalve erwtensoep maken?

BTW: ik maak geen erwtensoep omdat ik daarvoor wel meer eters nodig heb, en als ik het op de volledig juiste wijze doe zoals mijn familie dat doet ben ik een paar dagen bezig; bouillon trekken van schenkel of varkenspoot, groene erwten weken, dag laten staan als het klaar is etc. En in een halfbakken erwtensoep heb ik weinig zin ;)
Mogelijkheden te over! :9
http://foodgawker.com/page/2/?s=Celeriac

Zelf maakte ik toevallig gsiteren iets met knolselderij dat heel lekker was! Om precies te zijn dit, maar dan met knolselderij in plaats van de pastinaak: Root vegetable patties with spicy chorizo

[ Bericht 11% gewijzigd door minilot op 21-11-2013 14:53:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_133485194
Klein vraagje over moscovisch taart beslag, op het internet zijn er twee manieren te vinden.

Met de eerste manier moet je 5 eieren met suiker tien minuten mixen. De beslagkom moet dan in een teiltje heet water staan.

Bij de tweede manier moeten de eieren gesplitst worden, het eiwit moet dan met de helft van de suiker stijf geklopt worden, de dooiers moeten dan samen met boter en meel vermengd worden en op het laatst wordt alles bij elkaar gegooid.

Optie twee gebruikt boter en optie 1 niet - nu de grote vraag, welk deeg is het beste voor een slagroom taart? (en waarom)
at your service
  † In Memoriam † donderdag 21 november 2013 @ 15:51:57 #94
91830 MaximusTG
pi_133485676
Volgens mij hoort daar gewoon boter in; dus ik zou voor optie 2 gaan; kijk anders ook even naar dit filmpje:
http://www.nrc.nl/koken/2(...)d-van-cees-holtkamp/
pi_133487884
Dank, goed filmpje, over een uurtje begin ik, met optie 2.
at your service
pi_133642203
Ik wil graag een quiche maken zonder ei (er eet iemand mee die niet tegen ei kan) maar hoe kan ik dat het beste aanpakken? Is bechamelsaus hiervoor geschikt ipv een ei-roommengsel? Of bindt dat niet genoeg waardoor het bij het aansnijden uit elkaar valt?

Iemand ideeėn?

Zou ik er bijvoorbeeld kaas door kunnen doen als extra binding?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_133642847
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:24 schreef essnhills het volgende:
Ik wil graag een quiche maken zonder ei (er eet iemand mee die niet tegen ei kan) maar hoe kan ik dat het beste aanpakken? Is bechamelsaus hiervoor geschikt ipv een ei-roommengsel? Of bindt dat niet genoeg waardoor het bij het aansnijden uit elkaar valt?

Iemand ideeėn?

Zou ik er bijvoorbeeld kaas door kunnen doen als extra binding?
Bechamelsaus lijkt me te bloemig qua smaak, en dus niet lekker. Zou eerder voor kookroom gaan...
pi_133643219
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:49 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Bechamelsaus lijkt me te bloemig qua smaak, en dus niet lekker. Zou eerder voor kookroom gaan...
Kookroom gebruik ik normaal in combinatie met ei voor een quiche. Het moet wel genoeg binden om ook daadwerkelijk een quiche te worden.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  † In Memoriam † dinsdag 26 november 2013 @ 15:07:43 #99
91830 MaximusTG
pi_133643297
Misschien heb je hier wat aan; http://www.korasoi.com/bl(...)ised-onions-and-feta
?
Die gebruikt een combinatie van room, melk, kaas, maisbloem, zelfrijzend bakmeel, boter en olie om een gebonden saus te maken;
Neem aan dat je bedoelde met ''bechamelsaus" dat je de vulling ook met een roux wou binden?
pi_133643299
Ik zou dan een ander gerecht kiezen. Quiche zonder ei is gewoon heel lastig.
pi_133643535
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 15:07 schreef MaximusTG het volgende:
Misschien heb je hier wat aan; http://www.korasoi.com/bl(...)ised-onions-and-feta
?
Die gebruikt een combinatie van room, melk, kaas, maisbloem, zelfrijzend bakmeel, boter en olie om een gebonden saus te maken;
Neem aan dat je bedoelde met ''bechamelsaus" dat je de vulling ook met een roux wou binden?
Dat klinkt wel als iets dat goed zou kunnen werken. En dat bedoelde ik er inderdaad mee ja.

Bedankt ^O^
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')