abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:19:38 #1
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_132436444


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 36 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_132436979
Het
pi_132437330
Ik mis Piet ;(
Spoilers!
pi_132437862
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mis Piet ;(
Dat!
pi_132440021
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik mis Piet ;(
(Wanneer) komt hij terug?
Somebody that I used to know
pi_132440733
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:01 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

(Wanneer) komt hij terug?
als de tijd rijp is.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441085
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als de tijd rijp is.
Gebanned vanwege Hexagon / libertariėrtopic? Ik denk dat na een unban, de banner in kwestie met een flinke bos bloemen moet komen willen we'm hier dan terug zien :) :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_132441163
quote:
5s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Gebanned vanwege Hexagon / libertariėrtopic? Ik denk dat na een unban, de banner in kwestie met een flinke bos bloemen moet komen willen we'm hier dan terug zien :) :P
bans worden niet besproken op het forum
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441170
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:41 schreef Mirjam het volgende:

[..]

bans worden niet besproken op het forum
Waar wel dan? :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_132441180
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Waar wel dan? :P
nergens, waarom zou dat wel het geval zijn?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_132441201
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:42 schreef Mirjam het volgende:

[..]

nergens, waarom zou dat wel het geval zijn?
'Op het forum' suggereert dat :) Vroeger was daar toch een speciaal FB-topic voor?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_132441762
Wat is dat met die hetze tegen pieten de laatste tijd? Het houdt echt niet op hč!
pi_132511322
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2013 13:41:51 ]
pi_132511915
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:41 schreef madeliefff het volgende:
heej gebruiken jullie eigenlijk wel eens slagroom in een taart die in de oven gaat? ze zeggen dat t kan gaan schiften en je beter creme fraiche kunt gebruiken. Toch heb ik het laatst gedaan en niks gemerkt ervan.. vandaar mijn vraag.
Volgens mij is het zure room die gaat schiften bij verhitting. Dat moet je vervangen door creme fraiche.
Spoilers!
pi_132525692
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Volgens mij is het zure room die gaat schiften bij verhitting. Dat moet je vervangen door creme fraiche.
Ja. Slagroom en creme fraiche kan je verhitten zonder dat het gaat schiften. Zure room niet. Het staat ook op het potje van zure room.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_132542140
Weet iemand hoe ik een klein, bol brood (liefst wit) kan maken? In bratislava hadden ze die broden, kopje eraf gesneden, uitgehold om te gebruiken als soepkop, knoflook soep er in. Jammmm
  † In Memoriam † vrijdag 25 oktober 2013 @ 13:40:04 #17
91830 MaximusTG
pi_132547116
Neem eens een kijk in het broodbaktopic! Maar voor wat jij nu wil bakken; je moet het soort harde korst hebben dat stokbroden vaak hebben. Bv dit recept:http://uitdekeukenvanarde(...)stokbrood-2.html?m=1
Of google even naar het no knead recept (filmpje) van Vincent Talleu (gekke Fransoos).
En dan dus bij dat eerste recept goed opbollen ipv stokbrood van maken.
pi_132551265
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2013 13:40 schreef MaximusTG het volgende:
Neem eens een kijk in het broodbaktopic! Maar voor wat jij nu wil bakken; je moet het soort harde korst hebben dat stokbroden vaak hebben. Bv dit recept:http://uitdekeukenvanarde(...)stokbrood-2.html?m=1
Of google even naar het no knead recept (filmpje) van Vincent Talleu (gekke Fransoos).
En dan dus bij dat eerste recept goed opbollen ipv stokbrood van maken.
Dat 'opbollen' hoe kun je dat het allerbest doen? Ik heb vaak dat het sneller toch een soort turks brood vorm wordt :(

edit: awsome filmpje van die vincent :P hihi

[ Bericht 6% gewijzigd door Holy_Goat op 25-10-2013 17:20:44 ]
  vrijdag 25 oktober 2013 @ 17:26:24 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_132554381
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 18:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als de tijd rijp is.
Als er iemand weet of iets rijp is is het Piet wel en anders weet ie wel dingen om het rijpingsproces te versnellen.. in de zon leggen of een banaantje erbij bijv. ;)
pi_132688404
Ik heb eens lauwe courgettesalde gegeten. Weet iemand toevallig wat ik bedoel en hoe je het moet maken?
  † In Memoriam † dinsdag 29 oktober 2013 @ 16:33:58 #21
91830 MaximusTG
pi_132693734
Neem een courgette, snij in de lengte in dunne plakken. Smeer in met wat olijfolie, zout en peper. Grill de plakken courgette. Maak er een salade van en eet em op als de courgette wat afgekoeld is, maar niet helemaal. Dan is ie namelijk lauw.

Heb je al eens gegoogled op "lauwe courgettesalade" of "lukewarm/tepid salad". Hoe moeten wij nou weten welke courgettesalade jij toen op hebt..?
  dinsdag 29 oktober 2013 @ 17:10:55 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132694892
Tip: gebruik een kaasschaaf of mandoline om dunne plakken te maken. (in de lengte)
pi_132797135
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132828063
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Het kan ook met knikkers of kiezelstenen. Couscous lijkt me niet zwaar genoeg.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 2 november 2013 @ 17:56:24 #25
393211 Ambicioso
Bzzt electricity
pi_132828085
PIET IS RACISME
  zaterdag 2 november 2013 @ 18:19:12 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132828634
Wie heeft 'm nou eigenlijk weggejaagd en hoe lang gaat dat nog duren?
  zaterdag 2 november 2013 @ 18:24:38 #27
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_132828780
Misschien grind ofzo?
  zondag 3 november 2013 @ 00:41:24 #28
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132843140
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:19 schreef RobinOok het volgende:
Wie heeft 'm nou eigenlijk weggejaagd en hoe lang gaat dat nog duren?
Libertariėr topic? Ik denk dat Piet er klaar mee is...
Siesta & Fiesta!
  zondag 3 november 2013 @ 02:05:54 #29
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_132844511
quote:
1s.gif Op zondag 3 november 2013 00:41 schreef Bramito het volgende:

[..]

Libertariėr topic? Ik denk dat Piet er klaar mee is...
Ik hoop het niet. Hij is al eens eerder geband en toen uit woede een jaar ofzo weggebleven. Hij is nogal lichtgeraakt maar weet wel waar hij het over heeft en dat soort mensen maakt een forum leuk. Volgens mij vind hij het zelf ook wel leuk en is hij niet zo haatdragend dus ik zie hem nog wel terugkomen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 13:18 schreef Kamper86 het volgende:
Ik heb eens lauwe courgettesalde gegeten. Weet iemand toevallig wat ik bedoel en hoe je het moet maken?
Bij deze loopt het water in mijn mond: Courgettesalade-uit-Apulie
Ik heb hem geprobeerd: lekker maar de rauwe knoflook was wat scherp, die zou ik nu eerst even bakken.
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 16:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
Even een heel stom vraagje: ik moet zo een bodem blind bakken, maar heb geen bonen meer in huis. Met rijst vind ik zonde, maar ik heb nog wel een half pak couscous staan die niet lekker was. Kan het toevallig ook met couscous of vliegt de boel dan in de fik oid?
Couscous is te licht. Dan lijkt rijst me beter, maar dat gaat misschien poffen in de oven. Jeroen Meus doet het met linzen.
maar het oog wil ook wat
pi_132846008
Ik deed het met macaroni. ging ook best goed.
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 3 november 2013 @ 10:14:31 #31
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132846583
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 02:05 schreef zakstront het volgende:

[..]

Ik hoop het niet. Hij is al eens eerder geband en toen uit woede een jaar ofzo weggebleven. Hij is nogal lichtgeraakt maar weet wel waar hij het over heeft en dat soort mensen maakt een forum leuk. Volgens mij vind hij het zelf ook wel leuk en is hij niet zo haatdragend dus ik zie hem nog wel terugkomen.

[..]

Laten we het hopen.
Siesta & Fiesta!
pi_132855724
Bij gebrek aan reactie had ik het toch maar met de rijst gedaan, en die uiteraard bewaard voor volgende keren. Dat ging prima.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132860857
Heb ik ook eindelijk Piet eens nodig, zie ik dat ie gebanned is :(

Iemand anders die dit weet wellicht dan. Ik heb vandaag zelf aardappelkroketjes gemaakt. Ze zagen er fantastisch uit, maar de meeste barstten naar een minuutje in de frituur open en liepen dus leeg. Ik vraag me af waar dat aan zou kunnen liggen. Het lijkt erop dat zodra de buitenkant hard wordt, de binnenkant (de puree dus) nog uitzet waardoor hij barst. Ik had de kroketjes na het maken een paar uurtjes in de koelkast bewaard. Het korstje werd wel lekker krokant, maar liep leeg en een leeg korstje is ook niet echt lekker meer :)

Hoop dat iemand hier een gouden tip heeft, wil ze met kerst gaan maken. Die paar die ik heb kunnen redden door ze snel weer uit het vet te halen waren erg lekker namelijk.
pi_132860914
Heb je ze wel goed gepaneerd? Bloem, ei, paneermeel?
Als het korstje te dun is: evt bloem, ei, paneermeel, ei, paneermeel.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_132861932
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 18:15 schreef CRX_master het volgende:
Heb ik ook eindelijk Piet eens nodig, zie ik dat ie gebanned is :(

Iemand anders die dit weet wellicht dan. Ik heb vandaag zelf aardappelkroketjes gemaakt. Ze zagen er fantastisch uit, maar de meeste barstten naar een minuutje in de frituur open en liepen dus leeg. Ik vraag me af waar dat aan zou kunnen liggen. Het lijkt erop dat zodra de buitenkant hard wordt, de binnenkant (de puree dus) nog uitzet waardoor hij barst. Ik had de kroketjes na het maken een paar uurtjes in de koelkast bewaard. Het korstje werd wel lekker krokant, maar liep leeg en een leeg korstje is ook niet echt lekker meer :)

Hoop dat iemand hier een gouden tip heeft, wil ze met kerst gaan maken. Die paar die ik heb kunnen redden door ze snel weer uit het vet te halen waren erg lekker namelijk.
Olie te heet?
Te veel vocht in de puree?
pi_132863743
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 18:51 schreef kvd het volgende:

[..]

Olie te heet?
Te veel vocht in de puree?
Na wat gegoogle denk ik idd dat het vochtgehalte toch wat te hoog lag.. Volgende keer met wat maizena erbij proberen, en idd wellicht dubbel paneren. Alhoewel ik denk dat de paneerlaag wel goed was.
  zondag 3 november 2013 @ 19:47:49 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132863853
Volgens mij helpt eerst invriezen ook. Vraag me niet waarom.
pi_132863989
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 19:47 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij helpt eerst invriezen ook. Vraag me niet waarom.
Dan moet het vocht er wel uit zijn. Anders is er volgens mij zelfs sprake van 'ontploffingsgevaar'
  maandag 4 november 2013 @ 17:42:36 #39
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_132895100
Ik heb geen koolzaadolie in huis, kan ik ook arachideolie of zonnebloemolie gebruiken?
  † In Memoriam † maandag 4 november 2013 @ 18:05:48 #40
91830 MaximusTG
pi_132895877
Waarvoor?
Maar hoogstwaarschijnlijk wel.
pi_132898354
ik mis piet :'(
Fok is minder leuk zo en een stuk minder nuttig
  † In Memoriam † maandag 4 november 2013 @ 19:21:42 #42
91830 MaximusTG
pi_132898747
Dat las ik ook al in het "ik mis piet" topic; Volgens mij was het Spanky78(87?), die zei iets dergelijks.
Natuurlijk heeft Piet veel waardevolle kennis en sarcastische humor :+, maar volgens mij doe je dan toch ook een boel andere behulpzame users met kennis van zaken tekort. Zeker in CUL.
  dinsdag 5 november 2013 @ 21:12:11 #43
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132940094
Oef.... Ego gekrenkt?

Morgen komt Piet vrij.
Siesta & Fiesta!
pi_132950987
Wat zal het zijn ego weer strelen dat iedereen hier zo reageert. Piet heeft kennis en is (meestal) behulpzaam maar ook zo eigenwijs als de pest en heeft altijd gelijk, volgens Piet dan.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 6 november 2013 @ 07:54:02 #45
306949 dude1986
Always bored...
pi_132951074
Who the fuck is Piet? :?
  woensdag 6 november 2013 @ 07:56:10 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132951096
Wat is er mis met eigenwijs zijn en altijd gelijk hebben? :)
pi_132951134
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 07:56 schreef RobinOok het volgende:
Wat is er mis met eigenwijs zijn en altijd gelijk hebben? :)
Niets als je ook daadwerkelijk altijd gelijk hebt :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_132951141
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 07:54 schreef dude1986 het volgende:
Who the fuck is Piet? :?
Onze favo culinaire relnicht :)
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 6 november 2013 @ 09:24:17 #49
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132952155
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2013 07:38 schreef DrParanoid het volgende:
Wat zal het zijn ego weer strelen dat iedereen hier zo reageert. Piet heeft kennis en is (meestal) behulpzaam maar ook zo eigenwijs als de pest en heeft altijd gelijk, volgens Piet dan.
Dat is juist zo leuk. Hij laat zich af en toe ook verschrikkelijk kennen, heerlijk! Ik volg ook zijn andere topics, gewoon voor de fun.
Siesta & Fiesta!
pi_133107699
Hier iemand toevallig ervaring met Quinoa? Ik heb voorgekookte Quinoa gekocht om eens wat recepten uit te proberen. Nu zie ik op de website dat in de leukste recepten gepofte quinoa of quinoazaden worden gebruikt. Kan ik deze dan ook met Voorgekookte quinoa maken?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_133107797
Ik heb runderpoulet gekocht ipv nasi/bamivlees. Kan ik dat ook gewoon marineren en bakken?

I
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')