abonnement Unibet Coolblue
pi_133304212
Dat kan ook, ligt eraan hoe je de soep graag ziet.. en of hij helemaal warm moet zijn of niet. Conclusie: doe het gewoon zoals jij het wilt, zolang je de room maar niet meekookt.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_133426906
Is het nog steeds kookvragen stellen, maar dan zonder Piet? Ik heb nog andijvie liggen, maar heb niet zo'n zin in de typische andijviestamppot. Heeft iemand een ander lekker idee voor de andijvie of een leuke toevoeging aan de stamppot?
pi_133427364
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 21:43 schreef ArtemisQ het volgende:
Is het nog steeds kookvragen stellen, maar dan zonder Piet? Ik heb nog andijvie liggen, maar heb niet zo'n zin in de typische andijviestamppot. Heeft iemand een ander lekker idee voor de andijvie of een leuke toevoeging aan de stamppot?
Rauwe andijvie en aardappels tot stamppot maken en dan kleine stukjes feta en zongedroogde tomaatjes er door heen.
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 19 november 2013 @ 22:10:25 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133428596

Peppersteak with endive mash

Met blauwe kaas bommetjes (erin duwen, niet roeren) en Taiwanese pepersteak. :p
  dinsdag 19 november 2013 @ 23:29:55 #80
296595 foodlover
live and learn
pi_133432610
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2013 22:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Peppersteak with endive mash

Met blauwe kaas bommetjes (erin duwen, niet roeren) en Taiwanese pepersteak. :p
Yum!
pi_133466834
Weet iemand of baking soda hetzelfde is als bakpoeder?
pi_133466974
quote:
0s.gif Op woensdag 20 november 2013 22:17 schreef Gwywen het volgende:
Weet iemand of baking soda hetzelfde is als bakpoeder?
nee, het is een onderdeel van bakpoeder.
  † In Memoriam † woensdag 20 november 2013 @ 22:20:33 #83
91830 MaximusTG
pi_133466980
Nee, dat is niet hetzelfde. Bakpoeder = baking soda + een zuur (wijnsteen)
pi_133467025
Ik wou namelijk sodabread maken, daar moet baking soda in. Maar daar kan ik dus geen bakpoeder voor gebruiken?
En zo nee, waar kun je baking soda kopen?
  † In Memoriam † woensdag 20 november 2013 @ 22:23:16 #85
91830 MaximusTG
pi_133467088
Bij de toko bv, met oranje verpakking met een hamer. Je kunt ook bakpoeder gebruiken, maar dan moet je meer gebruiken (dacht ongeveer twee keer zoveel).

Maar vind sodabread persoonlijk niet te vreten.
  woensdag 20 november 2013 @ 22:23:48 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133476732
quote:
2s.gif Op dinsdag 19 november 2013 21:50 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Rauwe andijvie en aardappels tot stamppot maken en dan kleine stukjes feta en zongedroogde tomaatjes er door heen.
Het is uiteindelijk andijviestampot met tomaten, mozzarella en olijven geworden. Ik wilde ipv de mozzarella feta, maar die was ik vergeten te halen bij de supermarkt. :')
pi_133477807
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 10:36 schreef ArtemisQ het volgende:

[..]

Het is uiteindelijk andijviestampot met tomaten, mozzarella en olijven geworden. Ik wilde ipv de mozzarella feta, maar die was ik vergeten te halen bij de supermarkt. :')
Persoonlijk vind ik olijven niet lekker en mozzarella ook niet zo (feta vind ik sowieso veel lekkerder) maar:
Was het lekker? :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_133480350
quote:
2s.gif Op donderdag 21 november 2013 11:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Persoonlijk vind ik olijven niet lekker en mozzarella ook niet zo (feta vind ik sowieso veel lekkerder) maar:
Was het lekker? :)
Yess! Vooral omdat de stamppot zelf ook lekker romig was :)
En de mozzarella viel een beetje weg door de vele smaken dus had net zo goed weggelaten kunnen worden.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 21 november 2013 @ 14:19:00 #90
414785 sirdanilot
pi_133482898
Hallo, ik heb een knolselderij. Wat kan ik ermee doen, behalve erwtensoep maken?

BTW: ik maak geen erwtensoep omdat ik daarvoor wel meer eters nodig heb, en als ik het op de volledig juiste wijze doe zoals mijn familie dat doet ben ik een paar dagen bezig; bouillon trekken van schenkel of varkenspoot, groene erwten weken, dag laten staan als het klaar is etc. En in een halfbakken erwtensoep heb ik weinig zin ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  † In Memoriam † donderdag 21 november 2013 @ 14:33:53 #91
91830 MaximusTG
pi_133483365
Een puree bijvoorbeeld, met alleen knolselderij, of met aardappel gecombineerd.

dit ziet er ook wel lekker uit: http://www.lekkerensimpel.com/2012/11/02/zoete-knolselderij/
pi_133483868
quote:
0s.gif Op donderdag 21 november 2013 14:19 schreef sirdanilot het volgende:
Hallo, ik heb een knolselderij. Wat kan ik ermee doen, behalve erwtensoep maken?

BTW: ik maak geen erwtensoep omdat ik daarvoor wel meer eters nodig heb, en als ik het op de volledig juiste wijze doe zoals mijn familie dat doet ben ik een paar dagen bezig; bouillon trekken van schenkel of varkenspoot, groene erwten weken, dag laten staan als het klaar is etc. En in een halfbakken erwtensoep heb ik weinig zin ;)
Mogelijkheden te over! :9
http://foodgawker.com/page/2/?s=Celeriac

Zelf maakte ik toevallig gsiteren iets met knolselderij dat heel lekker was! Om precies te zijn dit, maar dan met knolselderij in plaats van de pastinaak: Root vegetable patties with spicy chorizo

[ Bericht 11% gewijzigd door minilot op 21-11-2013 14:53:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_133485194
Klein vraagje over moscovisch taart beslag, op het internet zijn er twee manieren te vinden.

Met de eerste manier moet je 5 eieren met suiker tien minuten mixen. De beslagkom moet dan in een teiltje heet water staan.

Bij de tweede manier moeten de eieren gesplitst worden, het eiwit moet dan met de helft van de suiker stijf geklopt worden, de dooiers moeten dan samen met boter en meel vermengd worden en op het laatst wordt alles bij elkaar gegooid.

Optie twee gebruikt boter en optie 1 niet - nu de grote vraag, welk deeg is het beste voor een slagroom taart? (en waarom)
at your service
  † In Memoriam † donderdag 21 november 2013 @ 15:51:57 #94
91830 MaximusTG
pi_133485676
Volgens mij hoort daar gewoon boter in; dus ik zou voor optie 2 gaan; kijk anders ook even naar dit filmpje:
http://www.nrc.nl/koken/2(...)d-van-cees-holtkamp/
pi_133487884
Dank, goed filmpje, over een uurtje begin ik, met optie 2.
at your service
pi_133642203
Ik wil graag een quiche maken zonder ei (er eet iemand mee die niet tegen ei kan) maar hoe kan ik dat het beste aanpakken? Is bechamelsaus hiervoor geschikt ipv een ei-roommengsel? Of bindt dat niet genoeg waardoor het bij het aansnijden uit elkaar valt?

Iemand ideeën?

Zou ik er bijvoorbeeld kaas door kunnen doen als extra binding?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_133642847
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:24 schreef essnhills het volgende:
Ik wil graag een quiche maken zonder ei (er eet iemand mee die niet tegen ei kan) maar hoe kan ik dat het beste aanpakken? Is bechamelsaus hiervoor geschikt ipv een ei-roommengsel? Of bindt dat niet genoeg waardoor het bij het aansnijden uit elkaar valt?

Iemand ideeën?

Zou ik er bijvoorbeeld kaas door kunnen doen als extra binding?
Bechamelsaus lijkt me te bloemig qua smaak, en dus niet lekker. Zou eerder voor kookroom gaan...
pi_133643219
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:49 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Bechamelsaus lijkt me te bloemig qua smaak, en dus niet lekker. Zou eerder voor kookroom gaan...
Kookroom gebruik ik normaal in combinatie met ei voor een quiche. Het moet wel genoeg binden om ook daadwerkelijk een quiche te worden.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  † In Memoriam † dinsdag 26 november 2013 @ 15:07:43 #99
91830 MaximusTG
pi_133643297
Misschien heb je hier wat aan; http://www.korasoi.com/bl(...)ised-onions-and-feta
?
Die gebruikt een combinatie van room, melk, kaas, maisbloem, zelfrijzend bakmeel, boter en olie om een gebonden saus te maken;
Neem aan dat je bedoelde met ''bechamelsaus" dat je de vulling ook met een roux wou binden?
pi_133643299
Ik zou dan een ander gerecht kiezen. Quiche zonder ei is gewoon heel lastig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')