Ik was op internet naar vormen aan het zoeken (heb er nog geen) en het leek alsof de muffinvormen kleiner waren omdat daar nog een deel omhoog gaat. Maar kan zijn dat ik het niet goed gezien hebquote:Op zaterdag 16 november 2013 10:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn.
Overigens gebruik ik voor beide gewoon dezelfde vorm.
In mijn bakboek staat dat een cupcakevorm 'minder diepe en vaak ook kleine holtes' heeft dan een muffinvorm, maar dat in NL doorgaans gewone muffinvormen gebruikt worden voor cupcakes.quote:Op zaterdag 16 november 2013 10:49 schreef Luxuria het volgende:
Hee, ik lees hier wel vaker mee en heb nu toch een vraag.
Kun je cupcakevormpjes ook gebruiken voor muffins?
Of moet een muffinvorm echt kleiner zijn?
echt niet hierquote:Op zaterdag 16 november 2013 10:28 schreef Myraela het volgende:
Volgens mij heeft elke supermarkt dat wel.
Het verschil tussen cupcakes en muffins zit in de ingredienten en daardoor hoe de bovenkant eruit ziet en de afwerking. Je hebt ze beide in allerlei maten.quote:Op zaterdag 16 november 2013 10:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik dacht juist dat cupcakes officieel kleiner zijn.
Overigens gebruik ik voor beide gewoon dezelfde vorm.
Plank er bovenop als ze er uit komen scheelt een hoop frustratiequote:Op zaterdag 16 november 2013 16:13 schreef Kinga het volgende:
En ik word helemaal gek van mijn oven. De cupcakes willen gewoon niet lukken. Nou ja, ze smaken geweldig, alleen die bovenkant he! Ik wil ze echt plat eruit laten komen, maar de ene keer zien ze er in de oven fantastisch uit en als ik ze dan laat afkoelen zakken ze in! En die wat ik net gemaakt heb zijn geen cupcakes meer, maar ontplofte muffins. Help. Heb er al een thermometer in gehangen om de temperatuur elke keer te checken...
Oh ja! Dat trucje heb ik wel eens van gehoord maar helemaal vergeten... en ik maar met die temperatuur aan het spelen, pffff....quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:53 schreef laziness het volgende:
[..]
Plank er bovenop als ze er uit komen scheelt een hoop frustratie
inderdaad een hete lucht oven, is dat niet goed dan?quote:Op donderdag 14 november 2013 19:37 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Wat voor oven heb je? Gebruik je hete lucht toevallig?
koekjesmix van de leuktste taartenshop doet het best goedquote:Op zaterdag 16 november 2013 16:42 schreef littledrummergirl het volgende:
Heeft iemand n goed basiskoekjesrecept wat mooi in vorm blijft zodra t in de oven gaat? Ik heb al vanalles geprobeerd, verschillende verhoudingen, deeg eerst lang in de koelkast ect.. niks helpt
Je hebt geen Jumbo? Want ik heb ze toevallig gisteren bij de Jumbo gekocht .quote:Op zaterdag 16 november 2013 13:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
echt niet hier
ik denk dat ik dan bij de notenkraam op de markt moet kijken
jammm recept??quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:36 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb vanavond kaneel appel/Pecannoten taart gemaakt
ik heb laatst het recept van Peggy Poschen (twijfel over de spelling van de achternaam) gebruikt. Vorm bleef erg goed. Reliëf in de koekjes wel iets minder goed,maar de vorm liep niet uit.quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:42 schreef littledrummergirl het volgende:
Heeft iemand n goed basiskoekjesrecept wat mooi in vorm blijft zodra t in de oven gaat? Ik heb al vanalles geprobeerd, verschillende verhoudingen, deeg eerst lang in de koelkast ect.. niks helpt
quote:
volgens mij zag ik dat staan in het blad van de dekamarkt (ook wel dirk/bas/vomar)quote:Op zondag 17 november 2013 13:20 schreef Vicky het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
hoop dat ie leesbaar is
Hoogvliet hierquote:Op zondag 17 november 2013 13:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
volgens mij zag ik dat staan in het blad van de dekamarkt (ook wel dirk/bas/vomar)
nopequote:Op zondag 17 november 2013 12:22 schreef Anne het volgende:
[..]
Je hebt geen Jumbo? Want ik heb ze toevallig gisteren bij de Jumbo gekocht .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |