Mwah, dat is er min of meer uit aan het gaan.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:58 schreef Isdatzo het volgende:
In Nederland noemen we dat gewoon 'promovendus' hoor. Misschien dat men daarom niet snapt waar je het over hebt. Verder kloppen je cirkeltjes niet en is je Nederlands onder de maat.
Groetjes,
Isdatzo.
Dr. is nog steeds een geldige titel in Nederland ja. Ph.D. is eveneens een geldige titel en wordt de komende 10 jaar de enige variant van deze titel wereldwijd.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:02 schreef Lilliesleaf het volgende:
Je gaat naar de universiteit, daar haal je een bachelor (met de titel - in mijn geval - Bsc: bachelor of science), daarna kun je verder gaan met een aansluitende master (met de titel - eveneens in mijn geval - Msc: master of science)
Of dit moment ben je in Nederland op zich student af. Je kunt daarna, als je goed genoeg bent, aangenomen worden als promovendus door een hoogleraar in zijn onderzoeksgroep om daar 4 jaar (betaald) onderzoek te doen. In die 4 jaar moet je dan een aantal publicaties schrijven en een proefschrift. Als dat geaccepteerd word, dan word je na een promotieceremonie tot doctor benoemd, met de titel (voor iedereen) Dr. En die Dr. titel is dus de Nederlandse/Europese variant van de titel PhD: Doctor of Philosophy.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Trouwens, dit is alleen gebruikelijk in Nederland. In de meeste landen ben je inderdaad nog gewoon echt een student en moet je betalen voor een promotietraject, of beter gezegd: fondsen en bedrijven vinden die het vóór je betalen.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:44 schreef NaturalScience het volgende:
'Tjah..... ik ben PhD. student.'
'Maar je hebt toch al een salaris? En ben je inmiddels niet een keer klaar met studeren?'
Was ook meer bedoeld als voorbeeld van hoe ik het uitleg tegen mensen die zulke dingen niet snappen, zijn er nogal veel.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:06 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Dr. is nog steeds een geldige titel in Nederland ja. Ph.D. is eveneens een geldige titel en wordt de komende 10 jaar de enige variant van deze titel wereldwijd.
Waarom nog zoveel spreken over de verouderde Nederlandse titel?
[spoiler]Oh, en het topic was enigszins niet al te serieus bedoeld.[s/poiler]
Omdat Mr., Drs. en Ir. veel toffer zijn dan LL.M. en M.Sc.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:06 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Dr. is nog steeds een geldige titel in Nederland ja. Ph.D. is eveneens een geldige titel en wordt de komende 10 jaar de enige variant van deze titel wereldwijd.
Waarom nog zoveel spreken over de verouderde Nederlandse titel?
[spoiler]Oh, en het topic was enigszins niet al te serieus bedoeld.[s/poiler]
Maar niet erkend in het buitenland en dus nutteloos als je als onderzoeksgroep veel samenwerkt met buitenlandse instituten en bedrijven.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:10 schreef Yreal het volgende:
[..]
Omdat Mr., Drs. en Ir. veel toffer zijn dan LL.M. en M.Sc.
promoveren en dan erkend met een t schrijvenquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:11 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Maar niet erkent in het buitenland en dus nutteloos als je als onderzoeksgroep veel samenwerkt met buitenlandse instituten en bedrijven.
Aangepast.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:13 schreef erikkll het volgende:
[..]
promoveren en dan erkend met een t schrijven
Ja, sorry hoor, maar voor een genie als jij is het leren van werkwoordvervoegingen niet meer dan 5 minuten werk. Dus ik vind het maar een waardeloos excuus.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:15 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Aangepast.![]()
Het mooie aan exacte wetenschap is voor mij dat ik me nooit druk hoef te maken over de Nederlandse taal. Mijn Engelse spelling is een stuk beter en dat is voor mij ook belangrijker gelukkig.
Op informeel niveau ja. Formele communicatie gaat veelal in het Engels. Puur omdat er meestal buitenlandse collega's bij betrokken zijn.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:16 schreef Isdatzo het volgende:
Want je hoeft nooit schriftelijk te communiceren met Nederlandstalige collega's?
Dat is geen argument om geen aandacht meer te besteden aan de beheersing van je moedertaal. Taalverloedering gaat al rap genoeg.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:18 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Op informeel niveau ja. Formele communicatie gaat veelal in het Engels. Puur omdat er meestal buitenlandse collega's bij betrokken zijn.
Op de afdeling is het ook vrij gebruikelijk om standaard Engels te praten.
Blijkbaar hoef je dus geen genie te zijn om te kunnen promoveren.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:17 schreef erikkll het volgende:
[..]
Ja, sorry hoor, maar voor een genie als jij is het leren van werkwoordvervoegingen niet meer dan 5 minuten werk. Dus ik vind het maar een waardeloos excuus.
Z'n piemel bedoel je? Leuk voor hem dat 'ie aan het promoveren is maar er zo mee te koop lopen is erom vragen.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:22 schreef LelijKnap het volgende:
Ah, de hollanders zijn weer aan het maaien hoor.
Trek je kop maar weer terug TS.
Ik vind het leuk als iemand op zijn vakgebied veel weet te bereiken, en juich dat ook zeker toe. Maar dit topic? Come on zegquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:22 schreef LelijKnap het volgende:
Ah, de hollanders zijn weer aan het maaien hoor.
Trek je kop maar weer terug TS.
Compleet irrelevante baggertaal die moedertaal van je. Beter richt men zich op het engels en laten we het nederlands verloederen tot het stopt te bestaan.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:22 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Dat is geen argument om geen aandacht meer te besteden aan de beheersing van je moedertaal. Taalverloedering gaat al rap genoeg.
Er zijn héél veel wetenschappers die het hier met je mee oneens zijn.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:25 schreef LelijKnap het volgende:
[..]
Compleet irrelevante baggertaal die moedertaal van je. Beter richt men zich op het engels en laten we het nederlands verloederen tot het stopt te bestaan.
Ok, sluit het topic maar.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:24 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Z'n piemel bedoel je? Leuk voor hem dat 'ie aan het promoveren is maar er zo mee te koop lopen is erom vragen.
Oh jah joh ? Laat mij raden: nederlandse wetenschappers ?quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:26 schreef erikkll het volgende:
[..]
Er zijn héél veel wetenschappers die het hier met je mee oneens zijn.
De dr. titel is achterhaald en niet internationaal? Waar heb je het over? Dr. is zelfs een officiële aanspreektitel (zoals mr.) in het Engels. Overigens ook in Duitsland en nog zo alle landen in de wereld.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:03 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Mwah, dat is er min of meer uit aan het gaan.
De Nederlandse promovendi van de huidige generatie spreken liever over een PhD.
De Dr. titel is oud, achterhaald en simpelweg onhandig in wetenschap die per definitie internationaal georiënteerd hoort te zijn.
Nederlandse taal op het Fok! forum heeft voor mij nooit veel prioriteit gehad.Zeker niet als bio-medisch wetenschapper.
Het is een oversimplificatie van de werkelijkheid toegespitst op het tonen hoe intelligent een promovendus is. Ik vind er niets mis mee dat ts promoveert; dat juich ik van harte toe, ik hoop dat hij zijn steentje bijdraagt aan de wetenschap in Nederland en de wereld, maar deze uitleg doet het lijken alsof de gemiddelde mbo'er (ervan uitgaande dat de gemiddelde fok-bezoeker een mbo'er isquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:30 schreef LelijKnap het volgende:
Mja ik las het helemaal niet zo. Pas na de reacties op de OP begon TS wat pretentieus te klinken. De OP vind ik wel een grappige uitleg geven. Miss zelfs handig voor zij die r nog geen voorstelling bij konden maken...
De OP had niet op hemzelf betrokken hoeven worden misschien ? Maar dat maakte t wmb dus leuker om te lezen.
quote:
Het is leuker om met plaatjes iedereen te behandelen als een mongool.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:37 schreef erikkll het volgende:
En op die verjaardag kun je toch eenvoudigweg zeggen dat je een phd doet en dat dat inhoudt dat je betaald onderzoek doet voor een universiteit. Dat snapt iedere boerenlul.
Dit dus.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:37 schreef erikkll het volgende:
En op die verjaardag kun je toch eenvoudigweg zeggen dat je een phd doet en dat dat inhoudt dat je betaald onderzoek doet voor een universiteit. Dat snapt iedere boerenlul.
En dit.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:34 schreef speknek het volgende:
[..]
De dr. titel is achterhaald en niet internationaal? Waar heb je het over? Dr. is zelfs een officiële aanspreektitel (zoals mr.) in het Engels. Overigens ook in Duitsland en nog zo alle landen in de wereld.
Gr.
dr. speknek.
het is maar goed dat hij rood is ipv paars.....quote:
je hebt dit helemaal niet zelf bedacht joh.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:27 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Ok, sluit het topic maar.
Ik had gewoon een komische, ietswat sarcastische beschrijving van het promoveren gepost. Duidelijk is dat de reden bij uitstek om mensen af te rekenen op hun taalgebruik en er een goed excuus in te zoeken dat iemand aan het opscheppen is.
Er is weinig stoer aan een Ph.D. hoor. Het is gewoon een manier om met je passie bezig te zijn.
Je bent de bronvermelding vergeten.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:44 schreef NaturalScience het volgende:
Ieder jaar op de random familiefeestjes moet ik mij het hoofd weer breken over één vraag die alle familieleden maar niet echt begrijpen, 'Wat ben je nou eigenlijk aan het doen?'.
[..]
quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 10:37 schreef speknek het volgende:
Ja bij mij is het meer zo:
[ afbeelding ] ________________ [ afbeelding ]
In mijn tijd was MBO heel wat en gewoon met kapitalen jah.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 10:52 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Het is mbo'er, met kleine letters
Waar vindt de falsificatie plaats op de plaatjes?quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 10:37 schreef speknek het volgende:
Ja bij mij is het meer zo:
[ afbeelding ] ________________ [ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cardiovasculair regeneratief onderzoek.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 19:35 schreef Aardappeltaart het volgende:
Kunnen we conclusies trekken over de integriteit van deze onderzoeker? Deze circelmetafoor komt me inderdaad té bekend voor. De alternatieve schematische weergaves vind ik overigens leuker en beter, misschien maak je daar meer indruk mee op een verjaardag.
Waar doe je onderzoek naar, TS?
quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 19:33 schreef JoelBaka het volgende:
Die plaatjes
Nee maar, hoe is het om te promoveren? Wanneer kwam je erachter dat je dat wilde gaan doen, en hoe ging het proces van bachelor -> (research) master -> PhD? Ik heb zelf namelijk interesse om te promoveren, dus ik ben wel benieuwd naar ervaringen!Antwoord komt als ik weer achter een computer zit (dus niet mobiel).SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Jazeker.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 20:00 schreef Festa94 het volgende:
MD is medical doctor.
En PhD is doctor of philosophy
Kun je én MD én PhD worden?
Je bent pas MD als je ook je rotations/coschappen hebt gedaan. Is hetzelfde voor Europa en VS.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 21:07 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Jazeker.
MD betekent in dit geval niets meer dan dat je arts bent (en staat in dat geval gelijk aan de Nederlandse Drs. titel vanwege het afronden van een master). Wanneer een arts vervolgens promoveert mag hij de titels MD. PhD. dragen. (Veelal worden deze titels achter de naam gezet, in plaats van ervoor zoals bij Dr. of Drs.)
In Nederland zijn speciale MD/PhD trajecten opgezet voor veelal uitmuntende geneeskunde studenten die doormiddel van een verkort traject (5 jaar), na het afronden van hun bachelor en een wetenschappelijke stage, hun master en PhD willen behalen.
Klopt. Beweer ik ergens iets anders dan?quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:08 schreef Shivo het volgende:
[..]
Je bent pas MD als je ook je rotations/coschappen hebt gedaan. Is hetzelfde voor Europa en VS.
Een geneeskunde student is Drs. aan het einde van zijn master periode. Die master periode bestaat uit een 3 jarig traject, bestaande uit een wetenschappelijke stage van een half jaar en twee en half jaar co-schappen in combinatie met theoretische ondersteuning.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:27 schreef Shivo het volgende:
Een geneeskunde student is drs aan het einde van de vier jaar theorie. MD titel is niet hetzelfde als drs.
Ik moet daar trouwens wel aan toevoegen dat de M.D. titel in veel landen op verschillende wijzen worden gebruikt. Er zijn zowel landen die de MD titel pas erkennen na specialisatie (dus het traject dat nog na de master komt) en landen die het erkennen zodra je als arts in het artsen register komt te staan, dus tijdens het behalen van artsen examen (einde van de master).quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:30 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Een geneeskunde student is Drs. aan het einde van zijn master periode. Die master periode bestaat uit een 3 jarig traject, bestaande uit een wetenschappelijke stage van een half jaar en twee en half jaar co-schappen in combinatie met theoretische ondersteuning.
3 Jaar bachelor en 3 jaar master dus. Aan het einde van dit traject mag men zich basisarts noemen en de titel Drs. voeren. Dit is ook pas het moment dat je als arts in het BIG register komt te staan.
quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 19:33 schreef JoelBaka het volgende:
Die plaatjes
Nee maar, hoe is het om te promoveren? Wanneer kwam je erachter dat je dat wilde gaan doen, en hoe ging het proces van bachelor -> (research) master -> PhD? Ik heb zelf namelijk interesse om te promoveren, dus ik ben wel benieuwd naar ervaringen!Hoe het is, geen idee, ben net 3 dagen begonnenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar waarom/wanneer ik het wist? In m'n tweede jaar van m'n bachelor: zoals het er nu voor staat wil ik universitair docent/onderzoeker en wie weet ooit professor worden. Wil goed worden in wat ik tof vind, studenten motiveren zoals ik zelf ook door de toffe docenten ben gemotiveerd en gesteund en hopelijk bijdragen aan zowel het academisch 'canon' als aan de maatschappij (doe sociaal wetenschappelijk onderzoek).
Ja doei.
Ik geloof dat ik nergens heb gesuggereerd dit zelf gemaakt te hebben.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:39 schreef JoPiDo het volgende:
Ik hoop dat je PhD-verslag niet net zo gejat is als je OP.
je brengt het alsof je het gisteravond zelf in elkaar heb zitten knutselen, zeg dan op zijn minst dat je deze uitleg ergens anders hebt gelezenquote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:48 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Ik geloof dat ik nergens heb gesuggereerd dit zelf gemaakt te hebben.
Stiptheid m.b.t. bijvoorbeeld refereren is hier op Fok! vaak ver te zoeken. Maar als men hier op Fok! een excuus heeft om erover te gaan zeuren nemen velen dat maar al te graag met beide handen aan.
Daarnaast heeft de inhoud van de OP geen enkele impact op een stelling, suggereert het verder niets en is het puur als vermaak bedoeld. Ik ga aan deze discussie dus verder ook geen woorden vuil maken.
In mijn geval kwam het besef op ongeveer dezelfde periode in mijn studie.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:47 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Hoe het is, geen idee, ben net 3 dagen begonnenMaar waarom/wanneer ik het wist? In m'n tweede jaar van m'n bachelor: zoals het er nu voor staat wil ik universitair docent/onderzoeker en wie weet ooit professor worden. Wil goed worden in wat ik tof vind, studenten motiveren zoals ik zelf ook door de toffe docenten ben gemotiveerd en gesteund en hopelijk bijdragen aan zowel het academisch 'canon' als aan de maatschappij (doe sociaal wetenschappelijk onderzoek).
Het gedeelte dat blijft staan is het tegenbewijs. Gelukkig gebeurt dat niet vaak.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 15:48 schreef superdrufus het volgende:
[..]
Waar vindt de falsificatie plaats op de plaatjes?
Ik ken wel basisartsen die zichzelf dr. noemen op basis van dat ze in sommige landen MD mogen noemen en dit in andere landen weer een dr. is. Dat is echt heel irritant.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 21:07 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Jazeker.
MD betekent in dit geval niets meer dan dat je arts bent (en staat in dat geval gelijk aan de Nederlandse Drs. titel vanwege het afronden van een master). Wanneer een arts vervolgens promoveert mag hij de titels MD. PhD. dragen. (Veelal worden deze titels achter de naam gezet, in plaats van ervoor zoals bij Dr. of Drs.)
In Nederland zijn speciale MD/PhD trajecten opgezet voor veelal uitmuntende geneeskunde studenten die doormiddel van een verkort traject (5 jaar), na het afronden van hun bachelor en een wetenschappelijke stage, hun master en PhD willen behalen.
Ik ben drs. na mijn doctoraal, die vier jaar duurt. Daarna doe ik twee jaar co-schappen, waarna ik ', arts' achter mijn naam mag zetten. Alle mensen die niet aan een doctoraalstudie zijn begonnen worden nooit drs., die worden BSc en daarna MSc, dat staat ook op hun diploma's.quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 22:30 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Een geneeskunde student is Drs. aan het einde van zijn master periode. Die master periode bestaat uit een 3 jarig traject, bestaande uit een wetenschappelijke stage van een half jaar en twee en half jaar co-schappen in combinatie met theoretische ondersteuning.
3 Jaar bachelor en 3 jaar master dus. Aan het einde van dit traject mag men zich basisarts noemen en de titel Drs. voeren. Dit is ook pas het moment dat je als arts in het BIG register komt te staan.
Het is mij dan een raadsel in wat voor stelsel jij studeert maar ik durf vrijwel met zekerheid te stellen dat dit niet juist is en jij dit ook niet op deze manier doet.quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 23:59 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik ben drs. na mijn doctoraal, die vier jaar duurt. Daarna doe ik twee jaar co-schappen, waarna ik ', arts' achter mijn naam mag zetten. Alle mensen die niet aan een doctoraalstudie zijn begonnen worden nooit drs., die worden BSc en daarna MSc, dat staat ook op hun diploma's.
Ik ben inderdaad de allerlaatste lichting doctoraalstudenten in Nederland. Op mijn doctoraaldiploma komt te staan dat ik mijzelf drs. of MSc mag noemen. Op het masterdiploma dat andere studenten na mij behalen, staat dat ze zichzelf MSc mogen noemen, niet drs. Ik doe dus geen master en zal ook nooit een masterdiploma behalen.quote:Op zondag 6 oktober 2013 00:46 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Het is mij dan een raadsel in wat voor stelsel jij studeert maar ik durf vrijwel met zekerheid te stellen dat dit niet juist is en jij dit ook niet op deze manier doet.
Na het behalen van je doctoraalexamen krijg je idd de titel Drs.
Het is wettelijk vastgesteld dat deze titel gelijk staat aan de titel van MSc (deze titel mag je ook gewoon voeren als je in het bezit bent van een Drs. titel).
Je co-schappen loop je tijdens de master fase van de geneeskunde opleiding. Deze master fase duurt 3 jaar en bestaat uit 2 tot 2 en half jaar aan co-schappen (afhankelijk van het soort traject dat je doorloopt).
Je kunt nooit arts worden zonder de titel Drs. (gelijk aan MSc) te behalen.
Ah, de oude lichting dus.quote:Op zondag 6 oktober 2013 00:50 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik ben inderdaad de allerlaatste lichting doctoraalstudenten in Nederland. Op mijn doctoraaldiploma komt te staan dat ik mijzelf drs. of MSc mag noemen. Op het masterdiploma dat andere studenten na mij behalen, staat dat ze zichzelf MSc mogen noemen, niet drs. Ik doe dus geen master en zal ook nooit een masterdiploma behalen.
Ik vind het nog steeds wel maf dat ik na vier jaar dezelfde titel mag voeren als alle andere geneeskundestudenten na zes jaarquote:Op zondag 6 oktober 2013 00:56 schreef dotKoen het volgende:
Op je getuigschrift staat dan wel Master of Science, maar ex art. 7.20 lid 1c Whw mag ik mij ook doctorandus noemen (als ik mijn diploma heb over een paar weken).
Ik blijf het ook raar vinden.quote:Op zondag 6 oktober 2013 00:57 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik vind het nog steeds wel maf dat ik na vier jaar dezelfde titel mag voeren als alle andere geneeskundestudenten na zes jaar
Onwetendequote:Op zaterdag 5 oktober 2013 09:37 schreef speknek het volgende:
Nee dat ben je niet, al was het maar omdat je dan de volgorde van titels zou weten.
Wel belangrijk ja, niet om er tegenover iedereen mee te patsen, maar in je vakgebied is het gewoon belangrijk.quote:
Niet echt, nee.quote:Op zondag 6 oktober 2013 18:17 schreef Martin-Ssempa het volgende:
betaald het goed als je aan zo'n onderzoek werkt?
In het bedrijfsleven verdien je bijna altijd meer, dus is het niet echt goedquote:Op zondag 6 oktober 2013 18:19 schreef motorbloempje het volgende:
Ligt aan het land en het veld waarin je werkt. Maar 'goed', mwah.
Ik zou ook niet vergeten juiste referenties te geven want dit zou direct ontslag vanwege plagiaat zijn.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 23:44 schreef NaturalScience het volgende:
Maar vergeet nooit het grotere geheel!![]()
quote:Op vrijdag 4 oktober 2013 00:06 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Dr. is nog steeds een geldige titel in Nederland ja. Ph.D. is eveneens een geldige titel en wordt de komende 10 jaar de enige variant van deze titel wereldwijd.
Waarom nog zoveel spreken over de verouderde Nederlandse titel?Er is nogal een niveau verschil tussen de PhD en de Dr. titel hoor.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De PhD krijg je al na een hoeveelheid werk die in Nederland overeenkomt met een dubbele (maar wel goede) scriptie. De Dr. titel zoals die in Nederland uitgereikt wordt staat garant voor minimaal de hoeveelheid werk van twee PhD's. Wij moeten in Nederland minimaal 2 (liefst 3) keer publiceren. In de landen waar de PhD in swung is, is dit slechts eenmaal (als er al gepubliceerd wordt). Dit is allemaal uit bezuiniging, en is dus ook de kant waar helaas Nederland ook naar toe gaat.
Het makkelijkste land om te promoveren is overigens Duitsland, daar krijg je hem zowat cadeau bij het kopen van een auto zo ongeveer.
Dit is ook zo'n onzin dingetje dat hardnekkig is: de Nederlandse rechter heeft beide titels aan elkaar gelijkgesteld. Oftewel: iedereen mag altijd een MSc of een Drs titel voeren na afronding van een WO studie (bachelor + master). Het enige wat niet mag, is ze tegelijkertijd voeren. Oftewel, mijn vader is tegenwoordig ook gewoon MSc, en mijn broertje mag zich ook gewoon drs. noemen. Gewoon wat je wilt dus. Zolang het maar niet Drs. Wimpie, MSc is.quote:Op zondag 6 oktober 2013 00:50 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Ik ben inderdaad de allerlaatste lichting doctoraalstudenten in Nederland. Op mijn doctoraaldiploma komt te staan dat ik mijzelf drs. of MSc mag noemen. Op het masterdiploma dat andere studenten na mij behalen, staat dat ze zichzelf MSc mogen noemen, niet drs. Ik doe dus geen master en zal ook nooit een masterdiploma behalen.
Niet de rechter, maar de wetgever, volgens mij. Staat gewoon in de Whw.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:31 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Dit is ook zo'n onzin dingetje dat hardnekkig is: de Nederlandse rechter heeft beide titels aan elkaar gelijkgesteld. Oftewel: iedereen mag altijd een MSc of een Drs titel voeren na afronding van een WO studie (bachelor + master). Het enige wat niet mag, is ze tegelijkertijd voeren. Oftewel, mijn vader is tegenwoordig ook gewoon MSc, en mijn broertje mag zich ook gewoon drs. noemen. Gewoon wat je wilt dus.
Kan ook, interpretatie is hetzelfdequote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:32 schreef dotKoen het volgende:
[..]
[..]
Niet de rechter, maar de wetgever, volgens mij. Staat gewoon in de Whw.
Ik ben meer voor de 16:00 variant! Zoute oplos"soep" uit een mileuonvriendelijke verpakking!quote:
Ik weet niet hoe het precies in andere vakgebieden werkt maar in het biomedisch veld moeten tijdens een PhD traject minimaal 4 artikelen zijn gepubliceerd die tot slot worden verwerkt in een zelf gepubliceerd boek(je).quote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:26 schreef Grumpey het volgende:
[..]
Er is nogal een niveau verschil tussen de PhD en de Dr. titel hoor.
De PhD krijg je al na een hoeveelheid werk die in Nederland overeenkomt met een dubbele (maar wel goede) scriptie. De Dr. titel zoals die in Nederland uitgereikt wordt staat garant voor minimaal de hoeveelheid werk van twee PhD's. Wij moeten in Nederland minimaal 2 (liefst 3) keer publiceren. In de landen waar de PhD in swung is, is dit slechts eenmaal (als er al gepubliceerd wordt). Dit is allemaal uit bezuiniging, en is dus ook de kant waar helaas Nederland ook naar toe gaat.
Het makkelijkste land om te promoveren is overigens Duitsland, daar krijg je hem zowat cadeau bij het kopen van een auto zo ongeveer.
In Nederland ja. Neemt niet weg dat je die PhD titel in het buitenland (lees: met name VS) al kan krijgen door gewoon 1 publicatie te fixen. En niks publiceren van boekje, gewoon uitprinten en klaar is kees aldaar.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:35 schreef NaturalScience het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe het precies in andere vakgebieden werkt maar in het biomedisch veld moeten tijdens een PhD traject minimaal 4 artikelen zijn gepubliceerd die tot slot worden verwerkt in een zelf gepubliceerd boek(je).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |