Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is dat je gewoonweg niet kunt voorspellen hoe je in zult staan. Ik dacht zelf bijvoorbeeld dat ik Graag wilde blijven werken, geen probleem zou hebben met opvang of uit logeren gaan. Niets was minder waar. Mijn beste vriendinnetje dacht dat ze graag parttime wilde werken, maar ze werd erg ongelukkig van het thuis zijn en heeft vrij snel haar uren weer uitgebreid. Het kan alle kanten op, dus geef jezelf ook de mogelijkheid om naar jezelf te luisteren. Wees niet star omdat je iets nou eenmaal hebt bedacht of hebt gewild,quote:Op woensdag 25 september 2013 20:35 schreef Milchat het volgende:
[..]
Niet iets specifieks, maar meer nieuwsgierigheid naar hoe men de verdeling werken en zorgen inricht. Leuk om te zien ook dat er nog best veel verschillen zijn tussen mensen hierin. En wie weet wat er aan tips of ander bruikbaars uit voortkomt (niet zozeer voor mijzelf want geen kinderen, maar onderling). Wat ik me wel eens afvraag is in hoeverre het haalbaar is om allebei te werken als er meer kinderen komen (3+ ofzo)? Of zijn er tegenwoordig gewoon weinig 'grotere' gezinnen meer?
Ik weet dat mijn moeder op een gegeven moment burn-out kreeg toen ze 3 jonge kinderen had en veel werkte. Iets waar ik toch wel van plan ben er later extra op te letten en proberen te voorkomen.
Ik kan me voorstellen dat het in jouw gezinssituatie ook heel veel rust brengt, om thuis te zijn. Maar inderdaad het feit dat je niet weet wanneer je weer een baan vindt, lijkt me erg moeilijk. Ik zou het eerste jaar volledig ouderverlof zeker overwegen als ik zou weten dat ik daarna weer terug zou kunnen komen in mijn huidige functie.quote:Op woensdag 25 september 2013 15:02 schreef Kyara het volgende:
[..]
Ja en nee.
Toen ik net thuis was, was het gezien de omstandigheden echt wel heel fijn om thuis te zijn. Ook voor mijn man was het prettig dat alles thuis geregeld was. Omgeving was het wel met me eens maar ik kreeg ook meteen de nodige preken naar mijn hoofd dat ik wel weer aan de slag moest.
Overigens vooral van de generatie die heeft "gevochten" om te mogen werken.
Als ik zeker zou weten dat ik begin 2014 een andere baan zou hebben dan zou ik dit een ideale situatie vinden. Maar goed, die garantie heb ik niet en die onzekerheid maakt het soms ook wel benauwend.
We hebben hier vanaf het begin werken met kind gecombineerd. De vrijdag werkte vriend van huis uit, ik de dinsdagmorgen. Toen ik van baan wisselde, ging Isa de dinsdagmorgen mee naar mijn werk. Nu werkt vriend op maandag en vrijdag van huis uit na schooltijd. En als het nodig is, gaat ze me mij mee naar werk (in de vakanties of op studiedagen). Voor ons werkt het prima zoquote:Op woensdag 25 september 2013 20:22 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Ik kan je in ieder geval vertellen dat ik in de beginperiode, zeg het eerste jaar van beide kinderen, vrij goed het oppassen kon combineren met werken. Het waren en zijn allebei rustige en tevreden kinderen die zichzelf prima kunnen vermaken. Ik denk wel dat je je kind al heel gauw tekort doet als je gaat werken en het kind opdraagt zichzelf uren achtereen te vermaken, al moet ik zeggen dat ik het vanaf de leeftijd van ongeveer 3 pas echt vervelend begon te vinden. Maar nog lukt het me wel aardig als het moet, zelfs met twee kinderen. Of misschien moet ik zeggen juist met twee kinderen, want ze spelen zo leuk samen. Je moet er alleen wel tegen kunnen dat je voortdurend onderbroken wordt in het werken.
quote:Op woensdag 25 september 2013 20:43 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is dat je gewoonweg niet kunt voorspellen hoe je in zult staan. Ik dacht zelf bijvoorbeeld dat ik Graag wilde blijven werken, geen probleem zou hebben met opvang of uit logeren gaan. Niets was minder waar. Mijn beste vriendinnetje dacht dat ze graag parttime wilde werken, maar ze werd erg ongelukkig van het thuis zijn en heeft vrij snel haar uren weer uitgebreid. Het kan alle kanten op, dus geef jezelf ook de mogelijkheid om naar jezelf te luisteren. Wees niet star omdat je iets nou eenmaal hebt bedacht of hebt gewild,
Dit, inderdaad. Ik dacht, als ik een kind krijg ga ik lekker drie dagen werken, en dat deed ik dus ook, maar raakte al na een half jaar overspannen (deels doordat ze op het werk uiterst ouderwets dachten over parttime werkende moeders: ik moest vooral niet denken dat ik, omdat ik zo nodig een kind wilde hebben, m'n collega's met extra werk liet zitten, m.a.w. of ik in drie dagen even net zo veel werk wilde verstouwen als voor die tijd in een fulltimefunctie) en ging na een tijd ziekteverlof naar twee dagen, werd niet lang daarna ontslagen (midden in de crisis, kwam niet meer aan de bak) begon voor mezelf, werk nu onder schooltijd en voel me sindsdien een stuk minder geleefd en gestrest, daarnaast kan ik er gewoon zijn voor mijn kind, samen een kop thee na schooltijd, leuke dingen met haar doen, enzovoorts.quote:Op woensdag 25 september 2013 20:43 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is dat je gewoonweg niet kunt voorspellen hoe je in zult staan. Ik dacht zelf bijvoorbeeld dat ik Graag wilde blijven werken, geen probleem zou hebben met opvang of uit logeren gaan. Niets was minder waar. Mijn beste vriendinnetje dacht dat ze graag parttime wilde werken, maar ze werd erg ongelukkig van het thuis zijn en heeft vrij snel haar uren weer uitgebreid. Het kan alle kanten op, dus geef jezelf ook de mogelijkheid om naar jezelf te luisteren. Wees niet star omdat je iets nou eenmaal hebt bedacht of hebt gewild,
Zit nu inderdaad niet meer in de detachering. Bewust. Ik wou een vaste baan dichter bij huis zodat als ik haar zelf naar school kon brengen s'morgens en ik de buurt was als er een keer iets zou zijn (ziek bijv) Mijn man werkt nl al op 1,5 uur rijden van huis en ik voorheen ook vaak.quote:Op woensdag 25 september 2013 17:07 schreef KapiteinGasthof het volgende:
Het balletje is eigenlijk vanzelf goed gerold dusJe zat in de detachering, als in nu niet meer? Want het lijkt me dat je het in detachering juist allemaal wat flexibeler kan aanpakken of niet?
Ik zie anders wel een aantal red flags in die opsomming... maar dat terzijde.quote:Op donderdag 26 september 2013 09:49 schreef becky27 het volgende:
Kiek nou! We hebben ondanks de kdv's etc wel happy kids
http://www.findingdutchland.com/happiest-kids-in-the-world/
Ja, de blog is natuurlijk niet wetenschappelijk onderbouwd. Het onderzoek wrs welquote:Op donderdag 26 september 2013 10:14 schreef DS4 het volgende:
[..]
Ik zie anders wel een aantal red flags in die opsomming... maar dat terzijde.
Ik herken de red flags, dus het zijn net dingen die wel lijken te kloppen...quote:Op donderdag 26 september 2013 10:17 schreef becky27 het volgende:
Ja, de blog is natuurlijk niet wetenschappelijk onderbouwd. Het onderzoek wrs wel
http://www.unicef-irc.org/Report-Card-11/
ik snap jequote:Op donderdag 26 september 2013 10:28 schreef DS4 het volgende:
[..]
Ik herken de red flags, dus het zijn net dingen die wel lijken te kloppen...
Fijnquote:Op donderdag 26 september 2013 08:57 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
[..]
Zit nu inderdaad niet meer in de detachering. Bewust. Ik wou een vaste baan dichter bij huis zodat als ik haar zelf naar school kon brengen s'morgens en ik de buurt was als er een keer iets zou zijn (ziek bijv) Mijn man werkt nl al op 1,5 uur rijden van huis en ik voorheen ook vaak.
Dus voor mijn gevoel ben ik nu juist flexibeler. Een dagje thuiswerken, of wat later beginnen of eerder stoppen is nooit een probleem. En ik kan dr elke dag zelf naar school brengen en dat vinden we wel zo prettig
Bijvoorbeeld ja...quote:Op donderdag 26 september 2013 10:51 schreef becky27 het volgende:
ik snap jevooral die boterham met hagelslag
Eerlijk gezegd kan ik me dan ook weer niet voorstellen dat je net vierjarige het zo gevoeld heeft (verschrikkelijk en opluchting) en zich dat zoveel later nog zo kan herinneren, en daar nooit iets van heeft laten merken.quote:Op donderdag 26 september 2013 13:40 schreef Gwywen het volgende:
Ik vraag me wel eens af of kinderen het KDV werkelijk zo fantastisch vinden, of dat ze het gewoon maar accepteren omdat het toch niet anders is.
Mijn dochter is toen ik nog buitenshuis werkte jarenlang naar het KDV geweest (4 dagdelen, ik werkte 3 dagen mijn man 4x9), en ik kreeg altijd de indruk, door haarzelf maar ook door wat de leidsters vertelden, dat ze het daar prima naar haar zin had.
Totdat ze me later, toen we er toevallig nog eens voorbij fietsten, ineens uit het niets vertelde hoe verschrikkelijk ze het daar altijd gevonden had, en dat ze zo blij was toen het daar haar laatste dag was, de opluchting dat ze er nooit meer heen hoefde.
Ik kreeg hier een afschuwelijk gevoel van, omdat ik er, net als de meesten denk ik, maar gewoon van uit was gegaan dat ze het daar prima had, en ook nog te klein was om echt te kunnen "faken" dat ze het er wel naar haar zin had. Ik bedoel, een kind van twee, drie kan niet doen alsof ze iets leuk vindt - dacht ik altijd.
Ik denk dat het ene kind het leuk vind en het andere kind niet.quote:Op donderdag 26 september 2013 13:40 schreef Gwywen het volgende:
Ik vraag me wel eens af of kinderen het KDV werkelijk zo fantastisch vinden, of dat ze het gewoon maar accepteren omdat het toch niet anders is.
In een herinnering is iets geregeld anders dan het feitelijk was. Zou ook wel doorvragen naar het waarom...quote:Op donderdag 26 september 2013 13:47 schreef miss_sly het volgende:
Eerlijk gezegd kan ik me dan ook weer niet voorstellen dat je net vierjarige het zo gevoeld heeft (verschrikkelijk en opluchting) en zich dat zoveel later nog zo kan herinneren, en daar nooit iets van heeft laten merken.
Dat sowieso!quote:Op donderdag 26 september 2013 13:54 schreef DS4 het volgende:
[..]
In een herinnering is iets geregeld anders dan het feitelijk was. Zou ook wel doorvragen naar het waarom...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |