Zei m'n vriend ook al. Volgens mij komt het bij iedere studie wel voor, dus ik leer er maar mee leven.quote:Op woensdag 25 september 2013 07:56 schreef destrovel het volgende:
Heel bekend. Je doet er vaak weinig aan, omdat je het volgens de docent "als volwassenen" kunt oplossen. Je kan alleen slecht onderhandelen met iemand die er gewoon een sport van maakt om geen flikker uit te voeren, want dan eindig je inderdaad om half 12 's nachts met "Ja ik ga het niet halen doe jij het maar"
Gewoon aankaarten hoor, heb je geen peer reviews die meetellen voor je beoordeling? Als je niks doet heb je de kans dat ze over je heenlopen want ach, ze maakt het toch wel weer als wij het niet doen.quote:Op woensdag 25 september 2013 20:28 schreef Alweerz het volgende:
[..]
Zei m'n vriend ook al. Volgens mij komt het bij iedere studie wel voor, dus ik leer er maar mee leven.
Dit is wel een slim systeem inderdaadquote:Op woensdag 25 september 2013 22:24 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Bij mij in het eerste jaar, werd voor het eindproject de beste 20% van de studenten bij elkaar gestopt. Dat werd bepaald op basis van je tentamencijfers. Zo komen de meest capabele studenten bijelkaar en moeten meelifters ook aan de slag.
Het idee lijkt op zich goed, maar werkt niet altijd.quote:Op donderdag 26 september 2013 17:57 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Dit is wel een slim systeem inderdaad
Ik heb zelf een universitaire studie gevolgd (geen HBO-opleiding) en het is al weer een tijdje terug, maar ik moest toen toch al best vaak in groepjes werken (inclusief "groepjes" van 2 dan). Overigens verliepen die samenwerkingen ook wel eens goed hoor en soms hield ik er zelfs leuke contacten aan overquote:Op vrijdag 27 september 2013 01:14 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik hoor vooral negatieve geluiden over groepswerkjes van medestudenten. Nu is Alweerz blijkbaar een HBO-leerling maar ook op de universiteit moet je steeds vaker met groepjes werken.
Nee hoor, ik studeer aan universiteit waar ik heel veel in groepjes moet gaan werken. Ook in de toekomst. Ik begrijp nooit waar het idee vandaan komt dat dat veelal op hbo os, das in mijn ervaring sowieso niet zo. Tijdens mijn studie 'moet' samenwerken ook echt Wel.quote:Op vrijdag 27 september 2013 01:14 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik hoor vooral negatieve geluiden over groepswerkjes van medestudenten. Nu is Alweerz blijkbaar een HBO-leerling maar ook op de universiteit moet je steeds vaker met groepjes werken.
Dat kan maar even goed zal je groepen krijgen waar je niet lekker mee kan werken. Belangrijker dan dat is dat het didactisch gezien niet werkt. In het algemeen. Samen wiskundeopgaves maken kan bijv. wel handig zijn aangezien je van elkaar wat kan leren en je heel erg concreet bezig bent, dat is anders dan een project.quote:Op vrijdag 27 september 2013 01:31 schreef Forbry het volgende:
[..]
Ik heb zelf een universitaire studie gevolgd (geen HBO-opleiding) en het is al weer een tijdje terug, maar ik moest toen toch al best vaak in groepjes werken (inclusief "groepjes" van 2 dan). Overigens verliepen die samenwerkingen ook wel eens goed hoor en soms hield ik er zelfs leuke contacten aan over
Gewoon stoppen met al dat geforceerde groepswerk werkt nog veel beter maar goed, als ze toch met deze modegril verder gaan dan werkt het het beste als de taken goed worden verdeeld en iedereen elkaar helpt.quote:Op vrijdag 27 september 2013 12:23 schreef Faeroer het volgende:
Wij moesten altijd een contract opstellen voor elke groepsopdracht. Wel pathetic zou je denken, maar het heeft wel degelijk geholpen. Niet meewerken, weg ermee. Op je werk wordt je er meestal ook uitgegooid als je je werk niet voldoende weet te klaren.
Hen voor lul zetten voor een grote groep helpt ook wel, maar daar maak je geen vrienden mee.
Nouja, een beetje docent en begeleiding prikt daar toch wel doorheen.quote:Op vrijdag 27 september 2013 14:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ook afstuderen hoef je niet alleen te doen, er zijn bureaus waar je tegen betaling wordt geholpen en er zijn zelfs bureaus waar ze het werk volledig voor jou doen.
Met die subjectieve indrukken wie meer en minder toevoegt moet je opletten!
Blijkbaar niet gezien de schaal waarop deze mensen worden ingehuurd.quote:Nouja, een beetje docent en begeleiding prikt daar toch wel doorheen.
Ik heb mijn scriptie helemaal zelf/alleen geschreven, maar je hoort dat inderdaad best wel eens, in ieder geval dat het gedééltelijk wordt uitbesteedquote:Op vrijdag 27 september 2013 14:38 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Blijkbaar niet gezien de schaal waarop deze mensen worden ingehuurd.
Nou ja, zie mijn relaas hierboven. Het was al met al zo'n beetje de grootste ergernis die ik tijdens mijn studie had en hoewel het dus ook wel eens goed verliep, verliep het in mijn geval toch vaker NIET naar tevredenheid. In ieder geval niet vanuit MIJN kant bezienquote:Op vrijdag 27 september 2013 13:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat kan maar even goed zal je groepen krijgen waar je niet lekker mee kan werken. Belangrijker dan dat is dat het didactisch gezien niet werkt. In het algemeen. Samen wiskundeopgaves maken kan bijv. wel handig zijn aangezien je van elkaar wat kan leren en je heel erg concreet bezig bent, dat is anders dan een project.
Ik zou hieraan ook "assertiviteit" aan toe willen voegen, leren delegeren, etc. Vaardigheden die je vooral ook tijdens je latere werk nog nodig zult hebben, aangezien je -in de meeste gevallen- dan ook heel vaak samen moet werken natuurlijk (en helaas ook dan nog soms met "free-riders" te maken hebt).quote:Op woensdag 25 september 2013 02:53 schreef Shreyas het volgende:
(...)
Een belangrijk aspect van groepswerk is ook dat je van elkaar leert, elkaar helpt en verantwoordelijkheid leert nemen voor elkaar.
Vraag me af wat dat dan voor scriptie moet voorstellen als iemand anders de denkstappen (deels) voor jou kan maken.quote:Op vrijdag 27 september 2013 16:39 schreef Forbry het volgende:
[..]
Ik heb mijn scriptie helemaal zelf/alleen geschreven, maar je hoort dat inderdaad best wel eens, in ieder geval dat het gedééltelijk wordt uitbesteed
Nou, op een gegeven ogenblik staat het geraamte van de scriptie wel. Onderzoek en verslaggeving is iets wat je dan prima kan uitbesteden. Doen ook vrij veel studenten. Wanneer jezelf bezig bent met een masterscriptie dan wordt dat op een gegeven moment ook een heel aanlokkelijk idee.quote:Op vrijdag 27 september 2013 17:19 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Vraag me af wat dat dan voor scriptie moet voorstellen als iemand anders de denkstappen (deels) voor jou kan maken.
Kan me er alsnog weinig bij voorstellen. Maar ik weet dan buiten m'n eigen studie niet hoe scripties eraan toe gaan en wat te vereisten zijn.quote:Op vrijdag 27 september 2013 17:22 schreef Ryon het volgende:
[..]
Nou, op een gegeven ogenblik staat het geraamte van de scriptie wel. Onderzoek en verslaggeving is iets wat je dan prima kan uitbesteden. Doen ook vrij veel studenten. Wanneer jezelf bezig bent met een masterscriptie dan wordt dat op een gegeven moment ook een heel aanlokkelijk idee.
Hangt natuurlijk ook van het onderzoek af. Als je scriptie bestaat uit het verzamelen en analyseren van data (door bijvoorbeeld een hypothese te toetsen a.d.h.v experimenten) dan is dat redelijk eenvoudig uit te besteden in vergelijking met het construeren van een theorie. Daar heb je inzicht en vrij unieke kennis voor nodig.quote:Op vrijdag 27 september 2013 17:23 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Kan me er alsnog weinig bij voorstellen. Maar ik weet dan buiten m'n eigen studie niet hoe scripties eraan toe gaan en wat te vereisten zijn.
Ik ben al afgestudeerd en het was onmogelijk dat iemand anders m'n scriptie voor me had kunnen schrijven. Ja, m'n begeleider misschien.
Dit. SPSS-bezigheden enzo kun je volgens mij prima uitbesteden.quote:Op vrijdag 27 september 2013 17:26 schreef Ryon het volgende:
[..]
Hangt natuurlijk ook van het onderzoek af. Als je scriptie bestaat uit het verzamelen en analyseren van data (door bijvoorbeeld een hypothese te toetsen a.d.h.v experimenten) dan is dat redelijk eenvoudig uit te besteden in vergelijking met het construeren van een theorie. Daar heb je inzicht en vrij unieke kennis voor nodig.
Nee, eerder te hoog, want datgene wat die studenten uitbesteden kunnen ze zelf vaak niet eens (goed) geloof ikquote:Op vrijdag 27 september 2013 17:28 schreef rijsttafel het volgende:
Nu goed, ik denk dan, als een scriptie uit te besteden is, is het niveau dan niet te laag? Danwel van de eisen aan de afstudeerder OF de oplettendheid van de begeleiding en afstudeercommissie.
Heeft verder weinig met het topic te maken, dus laat die vraag maar open.
Dat leer je ook vanzelf wel als je eenmaal gaat werken. Studeren doe je echter maar 1 keer, in Nederland - een uitzondering in Europa - in veel gevallen zelfs maar 4 jaartjes inclusief een eenjarige mastertjequote:Op vrijdag 27 september 2013 17:06 schreef Forbry het volgende:
Alleen, de andere kant van de medaille is wel degelijk dat er tijdens het werken in groepsverband ook een hoop te leren valt. Dingen, die in de rest van de studie niet tot nauwelijks op een andere manier aan bod komen. Zeker niet op de universiteit?
[..]
Ik zou hieraan ook "assertiviteit" aan toe willen voegen, leren delegeren, etc. Vaardigheden die je vooral ook tijdens je latere werk nog nodig zult hebben, aangezien je -in de meeste gevallen- dan ook heel vaak samen moet werken natuurlijk (en helaas ook dan nog soms met "free-riders" te maken hebt).
Nee, het niveau van die studenten is te laag aangezien het om de top van onze onderwijspiramide gaat en het niveau van dit onderwijs dus aangepast moet zijn aan de top van de voormalige VWO-leerlingen.quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:24 schreef Forbry het volgende:
[..]
Nee, eerder te hoog, want datgene wat die studenten uitbesteden kunnen ze zelf vaak niet eens (goed) geloof ik
Het voordeel van bèta-opleidingen: het smokkelen bij tentamens is veel lastiger (het gaat er om dat je van alles begrijpt, slechts wat af kunnen kijken brengt je niet ver) en in de praktijk val je wel door de mand als je een nepdiploma zou hebben.quote:Op zaterdag 28 september 2013 10:22 schreef Ryon het volgende:
Grote onderzoeken besteed je uit en zelfs bij tentamens kan er nog flink wat gesmokkeld worden. Als je het lef hebt.
Ja, ik denk dat ik het hier op zich wel mee eens ben. Aan de andere kant, kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met wat-voor-sociale vaardigheden-dan-ook te leren. Ik weet mijn standpunt in dit geval dus niet echt eigenlijk. Van mij persoonlijk had al dat groepsgebeuren sowieso per direct afgeschaft mogen worden, maar dat is vooral omdat voor mij persoonlijk vooral als een (behoorlijk) "obstakel" aanvoelde. Ik vrees dat ik in dit geval wellicht niet objectief genoeg ben om concrete uitspraken te doenquote:Op zaterdag 28 september 2013 16:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat leer je ook vanzelf wel als je eenmaal gaat werken. Studeren doe je echter maar 1 keer, in Nederland - een uitzondering in Europa - in veel gevallen zelfs maar 4 jaartjes inclusief een eenjarige mastertjeterwijl je daarna 45 jaar lang moet werken. Dan kan je beter ook maar goed theoretisch onderwijs krijgen in die 4 jaartjes. Ik weet dat veel mensen een baan krijgen waarvoor ze geen opleiding nodig zouden hebben (diploma-inflatie en zo) maar die mensen die wel een baan krijgen die aansluit op hun opleiding hebben er baat bij om die paar jaartjes ook goedopgeleid te worden.
Mijn opmerking was enigszins cynisch bedoeld en ook vanuit een wat andere insteek gemaaktquote:Op zaterdag 28 september 2013 16:09 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nee, het niveau van die studenten is te laag aangezien het om de top van onze onderwijspiramide gaat en het niveau van dit onderwijs dus aangepast moet zijn aan de top van de voormalige VWO-leerlingen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |