abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133180121
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2013 23:04 schreef SV-tje het volgende:
Dit weekend weer een taart gemaakt voor een collega. Dochter wilde graag weer een zandkasteeltaart net als vorig jaar. Ondanks hetzelfde thema toch een hele ander taart dit jaar.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dit was die van vorig jaar
[ afbeelding ]
WOW!
Die laatste, is dat allemaal koekkruim? Geweldig gemaakt zeg ^O^
pi_133271268
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 12:42 schreef Heaven7 het volgende:

[..]

WOW!
Die laatste, is dat allemaal koekkruim? Geweldig gemaakt zeg ^O^
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 06:52 schreef Spuuglokje het volgende:
Heel mooi, SV-tje! ^O^ Daar zit veel werk in!
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 10:11 schreef trui het volgende:
wat netjes en mooi! knap!
Dank jullie wel. Ongeveer anderhalve heb ik erover gedaan om de taart te maken. De meeste tijd is gaan zitten in het plaatje.

@Heaven, de laatste is inderdaad koekruim geplakt op marsepein.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  vrijdag 15 november 2013 @ 19:30:51 #103
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_133293283
Nou, ik ben ook overstag. KitKat-M&M-taart gemaakt :+
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † vrijdag 15 november 2013 @ 19:39:26 #104
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133293679
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 november 2013 19:30 schreef Harajuku. het volgende:
Nou, ik ben ook overstag. KitKat-M&M-taart gemaakt :+
pics or it didn't happen >:)
  vrijdag 15 november 2013 @ 20:41:49 #105
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_133296315
Die zien er toch allemaal hetzelfde uit :D
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  vrijdag 15 november 2013 @ 20:45:50 #106
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_133296538
Oh fuck, is dit het verkeerde topic :o Ik zocht het baktopic, decoreren kan ik niet :')
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † vrijdag 15 november 2013 @ 22:22:57 #107
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133301949
quote:
11s.gif Op vrijdag 15 november 2013 20:45 schreef Harajuku. het volgende:
Oh fuck, is dit het verkeerde topic :o Ik zocht het baktopic, decoreren kan ik niet :')
_O-
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 20:31:39 #108
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_133422840
Vanille cupcakes met frambozenjam in 't midden, en een scheetig bovenkantje :D

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 21:47:30 #109
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133427150
die bovenkantjes zijn zeker leuk!
al vind ik bloem en vlinder een beetje teveel van het goede :@
  † In Memoriam † dinsdag 19 november 2013 @ 21:51:02 #110
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_133427376
Ik moet van mijn fondant af, ze vreten 't maar gewoon op morgen :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 29 november 2013 @ 09:41:19 #111
319308 Tink89
To live is to dance
pi_133735784
Gisteravond een workshop gedaan bij Lonnes in Oosterhout. Was leuk!

K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_133736433
Ik vind het zo omslachtig om het in een kopje te doen. :@
  vrijdag 29 november 2013 @ 11:49:34 #113
319308 Tink89
To live is to dance
pi_133738682
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 november 2013 10:12 schreef Myraela het volgende:
Ik vind het zo omslachtig om het in een kopje te doen. :@
Cupcake staat er los in, maar ik vind het er wel heel mooi uitzien zo :D Bovendien zou ik een losse cupcake met zo veel kitsch niet mooi vinden, maar in de combi met het cupje kan het wel.

Ga met kerst de technieken loslaten op een taart.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  † In Memoriam † vrijdag 29 november 2013 @ 12:12:14 #114
37843 lady-wrb
kortaf
pi_133739246
het is een leuke manier van presenteren, maar ik gruwel van zoveel goud! (rrrrril) :@
  vrijdag 29 november 2013 @ 13:50:51 #115
406326 jvo91
Impossible is nothing
pi_133741542
Ik maak een taart met bovenop een laag stijf eiwit en ga het eiwit ook wat branden. weet iemand of ik de taart dan nog even in de koelkast kan zetten? uurtje ofso en dan even mee de auto in naar de visite zonder dat het eiwit inzakt/smelt?
pi_133746203
Ik breek even in. Normaal ben ik alleen in oud te vinden.
Ik heb acht nieuwe zakken smeltchocolade vanwilton en 3 aangebroken zakken liggen.
Deze zijn net over de datum (6-2013/9-2013) maar m.i. nog prima te gebruiken.
Aangezien ik het zelf niet op korte termijn ga gebruiken wil ik er iemand anders blij mee maken.
Ze mogen tegen verzendkosten (pakket) weg of ophalen in ridderkerk.
Bij interesse graag dm/pm.
  vrijdag 29 november 2013 @ 21:42:09 #117
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_133756867
Ik heb deze zomer al gepost dat ik de basis patisserie cursus bij Robert van Beckhoven heb gevolgd. Dit weekend volgt de eerste les van de gevorderde cursus. Maar sinds gisteren is ook mijn filmpje over onder andere deze cursus online. Voor diegene die nieuwsgierig zijn:
http://www.changingdiabet(...)betes-taarten-bakken

@Tink89 Dan woon je waarschijnlijk ook niet heel ver bij mij vandaag als je bij Lonnes geweest ben. Ik wil daar ook nog steeds een keer heen voor koekjes, maar het komt er niet van helaas.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  zondag 1 december 2013 @ 11:30:26 #118
319308 Tink89
To live is to dance
pi_133797775
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 21:42 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb deze zomer al gepost dat ik de basis patisserie cursus bij Robert van Beckhoven heb gevolgd. Dit weekend volgt de eerste les van de gevorderde cursus. Maar sinds gisteren is ook mijn filmpje over onder andere deze cursus online. Voor diegene die nieuwsgierig zijn:
http://www.changingdiabet(...)betes-taarten-bakken

@Tink89 Dan woon je waarschijnlijk ook niet heel ver bij mij vandaag als je bij Lonnes geweest ben. Ik wil daar ook nog steeds een keer heen voor koekjes, maar het komt er niet van helaas.
In de buurt van Tilburg :)

Ik ga vanmiddag de geleerde technieken in praktijk brengen: Kersttaartvoorbereidingen. Ga flink wat bloemen en blaadjes maken en sterretjes en misschien wat vlindertjes om het af te maken. Heb er nu al zin in. Denk dat ik een rechthoekige kersttaart ga maken, maar vraag me wel af hoe moeilijk het is om die netjes met fondant te bekleden. Is dat moeilijker dan een rond taartje?

En Quarante-y tres botercreme, zou dat lekker zijn als vulling? En dan de andere laag iets minder zoets, appelkaneelslagroom ofzo?

[ Bericht 4% gewijzigd door Tink89 op 01-12-2013 11:51:35 ]
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_133813318
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 16:36 schreef As1981 het volgende:
Ik breek even in. Normaal ben ik alleen in oud te vinden.
Ik heb acht nieuwe zakken smeltchocolade vanwilton en 3 aangebroken zakken liggen.
Deze zijn net over de datum (6-2013/9-2013) maar m.i. nog prima te gebruiken.
Aangezien ik het zelf niet op korte termijn ga gebruiken wil ik er iemand anders blij mee maken.
Ze mogen tegen verzendkosten (pakket) weg of ophalen in ridderkerk.
Bij interesse graag dm/pm.
Ik kan hem niet aanpassen, maar ze zijn weg.
  zondag 1 december 2013 @ 21:21:16 #120
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_133820813
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 11:30 schreef Tink89 het volgende:

[..]

In de buurt van Tilburg :)

Ik ga vanmiddag de geleerde technieken in praktijk brengen: Kersttaartvoorbereidingen. Ga flink wat bloemen en blaadjes maken en sterretjes en misschien wat vlindertjes om het af te maken. Heb er nu al zin in. Denk dat ik een rechthoekige kersttaart ga maken, maar vraag me wel af hoe moeilijk het is om die netjes met fondant te bekleden. Is dat moeilijker dan een rond taartje?

En Quarante-y tres botercreme, zou dat lekker zijn als vulling? En dan de andere laag iets minder zoets, appelkaneelslagroom ofzo?
Rechthoekig is wel wat moeilijk dan rond omdat je bij de hoeken extra fondant/marsepein over hebt die je strak naar beneden moet afwerken.

Ga je de bloemen en blaadjes etc van koek maken of alleen fondant/marsepein?
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 2 december 2013 @ 08:10:22 #121
319308 Tink89
To live is to dance
pi_133833421
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2013 21:21 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Rechthoekig is wel wat moeilijk dan rond omdat je bij de hoeken extra fondant/marsepein over hebt die je strak naar beneden moet afwerken.

Ga je de bloemen en blaadjes etc van koek maken of alleen fondant/marsepein?
Ik heb inmiddels al flink gefröbeld. Er liggen een heleboel roosjes in verschillende formaten met blaadjes en losse kleinere bloemetjes in geel, roze, groen en wit klaar voor het ene kersttaartje. Het andere taartje is ook voor kindjes en daarvoor liggen er sterretjes, een sneeuwpop, kerstboom, klokje enz. klaar in dezelfde kleurtjes. Ik maak voor bovenop een taart eigenlijk nooit versieringen van koek...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_133857622
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 21:42 schreef SV-tje het volgende:
Ik heb deze zomer al gepost dat ik de basis patisserie cursus bij Robert van Beckhoven heb gevolgd. Dit weekend volgt de eerste les van de gevorderde cursus. Maar sinds gisteren is ook mijn filmpje over onder andere deze cursus online. Voor diegene die nieuwsgierig zijn:
http://www.changingdiabet(...)betes-taarten-bakken
Leuk filmpje!! Ik wil misschien ook een cursus bij hem doen.. eerst sparen..
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  maandag 2 december 2013 @ 22:11:32 #123
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_133859566
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 21:30 schreef _Liek het volgende:

[..]

Leuk filmpje!! Ik wil misschien ook een cursus bij hem doen.. eerst sparen..
Dank je! Zeker doen, ik ben nu bezig met de gevorderden cursus, het is echt de moeite waard.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  maandag 9 december 2013 @ 17:26:08 #124
363056 Wildervankstertje
Nu een Westerleestertje
pi_134086217
Mijn eerste probeersel :)

pi_134136817
Maken jullie die marsepein op de cupcakes zelf, of spelen jullie vals met zo'n prefab supermarktpakketjes?

Als ik nog wat geld over heb, dan gebruik ik daar echte amandelmeel voor (keuze 1 in de video), maar de neppe marsepein met amandelaroma heb ik ook al gemaakt, toen ik met kinderen 'marsepein' ging maken om de cupcakes mee te versieren. (keuze 2 in de video). Niemand die het verschil merkt (helaas eigenlijk).

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')