Al is dat een user met een nogal hoog troll-gehalte.quote:Op zondag 22 september 2013 18:56 schreef Hexagon het volgende:
[..]
En ook bij Nederlanders als Linkse Boomknuffelaar
Jazeker. Het zou nog wel eens nachtwerk kunnen worden voor er duidelijkheid is.quote:Op zondag 22 september 2013 19:03 schreef arjan1112 het volgende:
afd 4,9% die kunnen het nog wel redden ?
hij was wel in Tsjechie geweest, liet foto's zien enzquote:Op zondag 22 september 2013 18:59 schreef freako het volgende:
[..]
Al is dat een user met een nogal hoog troll-gehalte.
De SPD wil eurobonds dus dan kun je zwaaien naar je geld. De beste uitslag was waarschijnlijk de huidige coalitie houden en als het even kan ook nog AFD boven de kiesdrempel.quote:Op zondag 22 september 2013 18:57 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
Wat dacht je dan ? een coalitie van FDP en AFD ofzo ?
het kan zijn dat cdu/csu alleen genoeg zetels haaltquote:Op zondag 22 september 2013 19:06 schreef SeLang het volgende:
[..]
De SPD wil eurobonds dus dan kun je zwaaien naar je geld. De beste uitslag was waarschijnlijk de huidige coalitie houden en als het even kan ook nog AFD boven de kiesdrempel.
Maar dat wil je niet. Er moet een eurokritisch tegengewicht zijn anders vliegt Merkel alle kanten op.quote:Op zondag 22 september 2013 19:07 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
het kan zijn dat cdu/csu alleen genoeg zetels haalt
Ach, erg Eurokritisch was de FDP ook niet. Sowieso komt je dramatische verhaaltje niet echt overquote:Op zondag 22 september 2013 19:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Maar dat wil je niet. Er moet een eurokritisch tegengewicht zijn anders vliegt Merkel alle kanten op.
Bizar inderdaad.quote:Op zondag 22 september 2013 19:14 schreef freako het volgende:
Wel een geinig effect van zo'n kiesdrempel: Dat een partij met 42% op een meerderheid afstevent.
En dan is het maar goed dat er niet een 10% kiesdrempel is, zoals in Turkije. Had je maar 2 partijen gehad in de Bondsdag.quote:
Dus eigenlijk heeft de regering in Berlijn geen zak te vertellen ?quote:De overheidstaken in Duitsland zijn in principe zaak van de deelstaten – tenzij de Grondwet bepaalde taken aan het federaal niveau heeft opgedragen. Over een aantal zaken gaan Bond (vertegenwoordigd door de Bondsdag, het nationaal parlement) en deelstaten (vertegenwoordigd door de Bondsraad) samen. Er zijn dus drie soorten van wetgeving in Duitsland: uitsluitend federale wetgeving (bijvoorbeeld defensie, munt), gezamenlijke wetgeving (zogenoemde toestemmingswetten, bijvoorbeeld belastingen) en deelstaatwetgeving (bijvoorbeeld school en cultuur). Federale wetten hebben voorrang op deelstaatwetten: Bundesrecht bricht Landesrecht (art. 31 Grondwet).
Het onderwijs in Duitsland hoort tot de taken van de deelstaten, maar omdat al te grote verschillen binnen Duitsland onwenselijk zijn werken de deelstaten samen via de Kultusministerkonferenz, die bijvoorbeeld gezamenlijke standaards voor de einddiploma's bepaalt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Deelstaten_van_Duitsland
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |