abonnement Unibet Coolblue
pi_130976891
quote:
10s.gif Op zaterdag 7 september 2013 18:54 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

De familie van Vloten (wonend op de bovenverdieping) hield daar partijen, waarover nog wel verhalen de ronde doen...
Tja...
Werd met het "Melkhuis" niet juist de onderste ring bedoeld, daar zouden koeien gestaan hebben en daar was dus ook sprake van melkproductie?

Er is trouwens in de richting van De Roostee ook nog ergens een bosweg die wordt aangeduid als "Melkweg". Ik weet alleen niet precies welke dat is.
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_130977959
Die 'Melkweg' is toch de route die het melkmeisje liep vanuit de weidelanden naar het huis? Naar ik begrepen heb is het 'Ronde Melkhuis' een verkeerde interpretatie van de benedenverdieping door Johan Montenberg, daarna overgenomen door Dirk Septer in zijn artikel. Het melkhuis schijnt een gebouw te zijn dat even verderop stond, en waar inderdaad koeien op stal stonden.

Met betrekking tot het interieur van het Ronde Huis: of die foto's zijn er niet, of de nazaten van Frank van Vloten willen deze niet ter beschikking stellen. Ik kan mij daar ook wel iets bij voorstellen. Er gaat al een bizar verhaal rond over je voorouder, en bij een foto van het interieur gaan de mensen gelijk los op alles wat ook maar naar 'occult symbool' riekt. Misschien een leuk voorbeeld: een reformatorische school met vestigingen in Urk en Kampen, heeft onlangs 3000 agenda's ingevorderd omdat daar het 'vredesteken' in stond. Dit teken zou volgens de directie echter ook verwijzen naar het 'kruis van Nero', wat een symbool is voor de vervolging van vele christenen. Eerlijk is eerlijk: ik wist dat niet eens. http://www.histoportal.nl/menucenter.php?p=artikel&art=1326 en als mensen de derde alinea gaan lezen, dan kunnen we weer volledig losgaan op het vermeend Germaanse verleden van Van Vloten.

Voor mij staat nu vast dat Frank van Vloten allerminst een pangermaan was, ook geen bordeelhouder en al helemaal geen kinderen heeft vermoord.
pi_130979034
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 09:17 schreef Dissectienaald het volgende:
Dit teken zou volgens de directie echter ook verwijzen naar het 'kruis van Nero', wat een symbool is voor de vervolging van vele christenen. Eerlijk is eerlijk: ik wist dat niet eens.
Het is ook nonsens.
Men schept zelf de demon. (thema van het rh-saga)


quote:
CND stands for British Campaign for Nuclear Disarmament. The logo was originally designed in 1958 for the Direct Action Committee Against Nuclear War. It was designed by Gerald Holtom:

"I was in despair. Deep despair. I drew myself: the representative of an individual in despair, with hands palm outstretched outwards and downwards in the manner of Goya’s peasant before the firing squad. I formalised the drawing into a line and put a circle round it."

The logo is a semaphore for the letters Nuclear and Disarmament, but also it’s a self portrait. The logo is widely known as the peace symbol.

A cross with the arms broken, signifies the “gesture of despair,” and the “death of man.'’
http://www.mindtickler.com/misc/
pi_130983768
Dat is wel wat er gaat gebeuren. Zo is er het vraagstuk van de Duitser die in zijn vrachtwagen woonde na de Tweede Wereldoorlog, waar dus niets over te vinden is, maar dat kennelijk in het 'roddelcircuit' een hot item was. Om nog maar te zwijgen van 'de verkeerde richting'. Daar hebben we het ook al een tijdje niet meer over gehad (ze zoeken in de verkeerde richting). Of het hardnekkige stilzwijgen dat volgt op een vraag als 'wie van de elite maakt vandaag de dag nog deel uit van de Mannenbond?'
pi_130985992
We gaan door:

- De wolven
- De begraven vlaamsman
- De diverse gevonden lichamen (of delen daarvan)
- Aanwezigheid tunnels cq. kelders
- Betrokkenheid Oranje's en BVD
- De geheime duitse en/of rotterdamse sponsers
- De diverse documenten van de verschillende zolders

Voor de believers; laat maar één bewijsje zien...
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_130987568
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:38 schreef lxhkrd het volgende:
We gaan door:

FvV spookt als geest op het gebied van het RH volgens een medium van paravisie.
pi_130988075
Mja, ik heb het gelezen... Moet hem nog steeds tegenkomen...
Dan iets anders: als een geest energie aan de omgeving onttrekt waardoor het kouder wordt, waarom zijn ze dan 's nachts actief?
pi_130989082
Daarnaast: waarom zou Frank van Vloten daar 's nachts rondspoken als één van de redenen voor de bouw van het Ronde Huis was omdat hij op alle uren van de dag de zon wilde zien?
pi_130989944
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:38 schreef lxhkrd het volgende:
We gaan door:

- De wolven
- De begraven vlaamsman
- De diverse gevonden lichamen (of delen daarvan)
- Aanwezigheid tunnels cq. kelders
- Betrokkenheid Oranje's en BVD
- De geheime duitse en/of rotterdamse sponsers
- De diverse documenten van de verschillende zolders

Voor de believers; laat maar één bewijsje zien...
Waar kwamen die tunnels uit?
  Moderator maandag 9 september 2013 @ 16:53:41 #235
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_130990303
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 16:43 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Waar kwamen die tunnels uit?
De grond... (tvp)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_130995069
Fvv had zelf ook varkens rond lopen, die nog wel eens ontsnapte. En zodoende met wilde zwijnen paarde waardoor je roze/rosige behaarde varkens/zwijnen kreeg.
pi_130998785
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 16:43 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Waar kwamen die tunnels uit?
Ik snap je vraag niet?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_130999028
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 20:25 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Ik snap je vraag niet?
Ik bedoel dat als er tunnels waren, waar die dan uitkwamen.
Ja, uit de grond, haha, maar wáár. Ergens in het bos? In een ander huis?

In Alkmaar heb je bijvoorbeeld het Kruythuisje, dat staat op de Vest en daarvandaan loopt een onderaardse gang naar De Grote Kerk. Werd gebruikt in de 80-jarige oorlog om te vluchten als ik het goed onthouden heb.
pi_131001878
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 06:28 schreef Dissectienaald het volgende:
Volgens mij was het Lxhkrd die zei dat de eigenaar van de Roostee er niet op zou zitten te wachten dat er een kind in die put flikkert. Het zit echt dicht bij Samoza. Ik liep rakelings langs een veldje met caravans en moest zachtjes doen om niemand te wekken. Wat wij verkeerd hebben gedaan is teveel vertrouwen op dat 'kaartje' van Schalkwijk en denken dat de fallus meer in de richting van de grasvelden zou moeten liggen. Had Schalkwijk Wodan op een kaart ingetekend (waarmee hij direct door de mand zou vallen), dan hadden wij geweten dat we bij het ven de heuvel op gemoeten hadden, naar het hek moeten lopen, en simpelweg dat volgen in zuidelijke richting, totdat je ziet dat Samoza echt tegen Witte Klap aankomt, dan komt de fallus aan je rechterhand.
Ik heb vandaag maar eens de tijd genomen om de laatste twee maanden van het Fok Forum tot mij te nemen. Tot mijn eigen verbazing moet ik zeggen dat ik het dit keer volledig met DN eens ben m.b.t. het niet kunnen vinden van de penis-vormige uitgraving bij de Witte Klap. Het bos waarin deze uitgraving zich bevindt is gemeten vanaf de weilanden ten noorden en ten zuiden hiervan , zo’n 125 meter breed en vanaf de Plaggeweg tot aan de hoek van het hek bij de camping circa 200 meter lang. Ja, dan vind je niet zomaar een zeventig meter lange uitgraving in dit enorme woud! Ik ben het ook eens met DN dat op het detail kaartje in het boek (uiteraard die op blz. 102) deze uitgraving verkeerd is ingetekend. Gewapend met meetlat, topografische kaart en rekenmachine kom ik tot een mogelijke afwijking in het terrein van liefst 53 centimeter . Dan sta je daar dan , drie ervaren onderzoekers met lege handen, in dat enorme bos. Je zou natuurlijk kunnen stellen dat een onderdeel van de voorbereiding van een professioneel historisch onderzoek, een afspraak met de landgoed eigenaar hierover zou moeten zijn. Maar lezer oordeel niet te snel. Het is immers veel spannender om stilletjes door een bos te sluipen. Verder loop je het risico dat deze landgoed eigenaar tegen je gaat praten en voor dat je het weet zit je in de oral-history. Moet er niet aan denken. Goed gedaan jongens! Nu maar wachten op het Taal-boekje. Bij voorbaat mijn grote complimenten!!!
pi_131004235
Gelukkig hebben we de weg terug naar de auto wel weer gevonden, anders hadden we er nu misschien nog gezeten ...
pi_131004468
Graag jullie bijdrage verzocht op Wikipedia Ronde Huis. Ik heb niet zo veel zin meer in deze strijd.
Zie de overlegpagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Ronde_Huis
pi_131013509
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 21:20 schreef Dragonflys het volgende:

[..]

Tot mijn eigen verbazing moet ik zeggen dat ik het dit keer volledig met DN eens ben m.b.t. het niet kunnen vinden van de penis-vormige uitgraving bij de Witte Klap.
Er is wel een uitgraving, zie foto's hier:

http://www.flickr.com/photos/60087442@N07/sets/72157633783138788/

met een beetje fantasie kun je daar wel iets in zien.
Maar zou je de achtergrond niet kennen, dan is het gewoon een langwerpige sleuf in een helling, of een sprengkop.
Of het een penis voorstelt, geen idee.... zou kunnen ...?

De sleuf heeft overigens jarenlang vol met takken en blad gelegen en is afgelopen jaar weer vrij gemaakt. Op de foto's (28 mei 2013) was dat recentelijk gebeurd.

[ Bericht 4% gewijzigd door Toppie_ op 10-09-2013 08:30:13 ]
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_131013962
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 21:20 schreef Dragonflys het volgende:

[..]

Ik heb vandaag maar eens de tijd genomen om de laatste twee maanden van het Fok Forum tot mij te nemen. Tot mijn eigen verbazing moet ik zeggen dat ik het dit keer volledig met DN eens ben m.b.t. het niet kunnen vinden van de penis-vormige uitgraving bij de Witte Klap. Het bos waarin deze uitgraving zich bevindt is gemeten vanaf de weilanden ten noorden en ten zuiden hiervan , zo’n 125 meter breed en vanaf de Plaggeweg tot aan de hoek van het hek bij de camping circa 200 meter lang. Ja, dan vind je niet zomaar een zeventig meter lange uitgraving in dit enorme woud! Ik ben het ook eens met DN dat op het detail kaartje in het boek (uiteraard die op blz. 102) deze uitgraving verkeerd is ingetekend. Gewapend met meetlat, topografische kaart en rekenmachine kom ik tot een mogelijke afwijking in het terrein van liefst 53 centimeter . Dan sta je daar dan , drie ervaren onderzoekers met lege handen, in dat enorme bos. Je zou natuurlijk kunnen stellen dat een onderdeel van de voorbereiding van een professioneel historisch onderzoek, een afspraak met de landgoed eigenaar hierover zou moeten zijn. Maar lezer oordeel niet te snel. Het is immers veel spannender om stilletjes door een bos te sluipen. Verder loop je het risico dat deze landgoed eigenaar tegen je gaat praten en voor dat je het weet zit je in de oral-history. Moet er niet aan denken. Goed gedaan jongens! Nu maar wachten op het Taal-boekje. Bij voorbaat mijn grote complimenten!!!
Moet jij je jurk niet strijken voor de volgende occulte meeting bij de Witte Klap?

Heb je al geprobeerd om Wodan in te tekenen op een topografische kaart? En, komt de 'fallus' bij jou ook uit op de knieën? Of situeer je Witte Klap voor het gemak maar even wat verder naar het noorden? Zullen we het dan ook eens hebben over de verhouding?

Stap eens lekker op de fiets en rij richting Vaassen. Daar heb je de Geelmolenbeek, en dan kun je even gaan kijken hoe een sprengkop eruit ziet.
pi_131014042
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 08:25 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]
Stap eens lekker op de fiets en rij richting Vaassen. Daar heb je de Geelmolenbeek, en dan kun je even gaan kijken hoe een sprengkop eruit ziet.
De Motketel in Niersen is ook een prachtig voorbeeld van een sprengkop:

http://static.nationalgeo(...)/motketel-157765.jpg

een erg mooi gebied, zeker een wandeling/fietstocht waard.
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_131014166
Ben ik ook geweest! Over het geheel gezien is die omgeving schitterend mooi. Niet alleen vanwege de natuur, maar als je even doorfietst kom je bij Kasteel Cannenburgh. Als je het over een landheer wil hebben die eea op zijn kerfstok lijkt te hebben, dan is Maarten van Rossum natuurlijk koren op de molen...

Een gebied dat mij ook wat inzicht heeft gegeven over landgoederen en beken is Groevenbeek bij Ermelo. Intussen heb ik er ook al wat literatuur over aangeschaft, want boeiend is het wel, zeker als je meer richting Zuid Veluwe gaat.
pi_131014626
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 20:29 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik bedoel dat als er tunnels waren, waar die dan uitkwamen.
Ja, uit de grond, haha, maar wáár. Ergens in het bos? In een ander huis?

In Alkmaar heb je bijvoorbeeld het Kruythuisje, dat staat op de Vest en daarvandaan loopt een onderaardse gang naar De Grote Kerk. Werd gebruikt in de 80-jarige oorlog om te vluchten als ik het goed onthouden heb.
Er zijn tunnels genoeg, in nederland, uit het verleden.

Veel van deze "mytische" tunnels in steden bleken bij nader inzien van oude rioleringsstelsels te zijn, of overkluizingen van (later opgedroogde) beken.

Maar er werd gezegd dat er ook bij HRH tunnels zouden zijn. Geen bewijs van geleverd.
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_131015958
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 21:20 schreef Dragonflys het volgende:
Ik heb vandaag maar eens de tijd genomen om de laatste twee maanden van het Fok Forum tot mij te nemen.
Ik zat een zaterdag je status te checken en zag dat je toch echt af en toe even inlogt. Dus de bovenstaande zin klopt niet helemaal.

Terzake: het is natuurlijk het makkelijkst onze meest extraverte unbeliever aan te pakken op zijn geografische kennis. Het is duidelijk dat hij beter de weg kent in het archief dan is het bos.
Echter, het doet mij altijd deugt als mensen tijdens discussie's elkaar niet op hun zwakte's pakken, maar het op durven te nemen teggen hun "krachten".

Wat is jouw mening over zijn achriefonderzoek? En wat blijft er overeind van het verhaal van HRH?
Wie is de baas in het forum?
edit: Ik. afz Danny. Problemen mee? Mail.
pi_131018193
Ik moet weg uit de archieven, is mij verteld. Het is echter daar waar de meest interessante onthullingen naar boven komen. Daarnaast heb ik een aantal weken geleden de tijd genomen om de 'fallus' zelf te gaan bekijken, dus mij continu blijven aanvallen op het gegeven dat ik hem niet kon vinden (Schalkwijk, waarschijnlijk dezelfde als Dragonflys, deed dat ook al in G-Geschiedenis), is een beetje oude koeien uit de sloot trekken. Ik zeg sprengkop. En daarmee is wat mij betreft de kous af.

Over Eldermans weet ik inmiddels ook iets meer: hij is in Almelo begonnen als Veldwachter, vlak voor de Tweede Wereldoorlog, waarheen hij uit Den Haag naar toe verhuisd is. Tijdens de oorlog werkt hij ook stiekem voor de Engelse Inlichtingendienst, zoveel weten we al van de scriptie van Ter Hofstede. Na de oorlog wordt hij lid van de Politieke Opsporingsdienst. Daarna is hij overgeplaatst naar Den Haag en topambtenaar bij de reclassering geworden. Dat laatste heeft hij tot zijn pensioen gedaan. Maar dat wisten onze proponenten natuurlijk allang. Net zoals dat Frank van Vloten en Derk Gijsbert Montenberg elkaar kennen via de Commissie van toezicht op Rijkslandbouwproefvelden...
  dinsdag 10 september 2013 @ 17:29:01 #249
407788 nuwenspete
riooljournalistiek
pi_131028576
@DN
op die volgende occulte meeting bij de Witte Klap zul je nog wel lang moeten wachten:
de volgende troonwisseling (als die er overigens nog ooit zal gaan gebeuren) is nog
veel jaren weg.

Als je zoveel weet over Eldermans, vertel het forum hier maar eens precies wat deze man
deed bv gedurende de periode 1945-1949.
beerput: vergaarbak van smerige zaakjes
pi_131028863
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 17:29 schreef nuwenspete het volgende:
@DN
op die volgende occulte meeting bij de Witte Klap zul je nog wel lang moeten wachten:
de volgende troonwisseling (als die er overigens nog ooit zal gaan gebeuren) is nog
veel jaren weg.

Als je zoveel weet over Eldermans, vertel het forum hier maar eens precies wat deze man
deed bv gedurende de periode 1945-1949.
NSB'ers jagen in de politieke opsporingsdienst?
I´m back.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')