Matt Preston had het van een bevriende chef. Zijn recepten zijn normaal niet te mislukken en bij veel mensen is het brood ook wel gelukt.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 21:18 schreef MaximusTG het volgende:
Welke had je nu precies gevolgd dan? Vond het ook al een beetje een typisch recept eerlijk gezegd. Matt Preston is niet eens bakker. Probeer nu dan volgende keer een noknead recept, bv die van Vincent Talleu. Die kan je ook prima in kleine broodjes verdelen! Ong. 100 gr deeg per broodje dan.
Ik vond het al nat... volgende keer (mocht dat er komen) met de helft minder dus?quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 21:33 schreef MaximusTG het volgende:
Mja, maar dat is bijna 1:1 water op bloem. Ik vind dat niet gek dat dat uitloopt op de bakplaat hoor...
Heel raar recept. Gaat het misschien om volkoren meel dan? Wit noknead brood is meestal 700 gram water op 1 kg bloem. En dat is al nat!
Zo weinig gist maar? En dat is wel ook bijna evenveel water als bloem he? Ik snap het recept niet helemaal maar zal er nog een keer heel langzaam naar kijken. Dankjequote:Op zaterdag 26 oktober 2013 21:47 schreef MaximusTG het volgende:
Probeer dit dan: http://kookkompas.nl/high-hydration-rustic-white-bread/
En dan voor kleine broodjes ipv een grote bol moet je na de 11-13 uur rijs er kleine bolletjes van maken. Misschien maak ik dit zondag wel, kijk wel of ik een filmpje kan maken. En dan nog twee uur rijzen op bakpapier en bakken. Dit is dan voor 8-10 broodjes.
Ik heb zojuist dit recept ook even klaargezet. Enig nadeel is dat onze weegschaal kapot is (quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 21:47 schreef MaximusTG het volgende:
Probeer dit dan: http://kookkompas.nl/high-hydration-rustic-white-bread/
En dan voor kleine broodjes ipv een grote bol moet je na de 11-13 uur rijs er kleine bolletjes van maken. Misschien maak ik dit zondag wel, kijk wel of ik een filmpje kan maken. En dan nog twee uur rijzen op bakpapier en bakken. Dit is dan voor 8-10 broodjes.
Daartussen moet je toch 'stretch and fold techniques' toepassen? Hoelang eigenlijk en tot welke consistentie?quote:Op zondag 27 oktober 2013 00:42 schreef MaximusTG het volgende:
Na die 11-13 uur (ongeveer he) stort je het deeg uit op een bebloemd werkblad. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Er staat anders bij puntje 7 van dat Rustic white flour bread wel het volgende:quote:Op zondag 27 oktober 2013 11:54 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat is juist het idee van no-knead he. Mengen, rijzen, vormen, rijzen en bakken.
Mooooi!quote:Op zondag 27 oktober 2013 16:04 schreef Loldor het volgende:
Gisteren voor het eerst een zuurdesem brood gemaakt. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Norwich sourdough omdat ik op verschillende plaatsen goede reviews van dit recept tegenkom. Na de eerste rijs had ik mijn twijfels of de starter actief genoeg was. Er zaten zeer kleine belletjes gas in het deeg, maar naar mijn mening erg weinig. Voor de tweede rijs heb ik de batards 14 uur in de koelkast gelegd. Uiteindelijk vanochtend om 6 uur opgestaan om de broden te bakken voor het ontbijt.
De starter is twee weken geleden begonnen. Het duurde wat langer dan verwacht voor hij op gang kwam. Ondertussen hadden de katten hem ook nog twee keer 's nachts over de grond gegooid. Vast essentieel voor de juiste aroma's. Al met al was ik zeer verrast met het uiteindelijke resultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zo ver mogelijk van elkaar bolletjes maken en daarna stroken aan elkaar plakken met zonnebloemolie erover? Snap dat alleen niet helemaal, verder thanks!quote:Op zondag 27 oktober 2013 00:42 schreef MaximusTG het volgende:
Dit recept is helemaal buiten de koelkast. Je begint dus met een flinke kom, want je deeg zal ook flink rijzen. Daar meng je alles in. Daar doe je dan een deksel/vochtige doek/huishoudfolie op. Na die 11-13 uur (ongeveer he) stort je het deeg uit op een bebloemd werkblad. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel het stuk deeg nu in bv 10 stukjes. Maak daar bolletjes van bv. Leg die zo ruim mogelijk van de rand en elkaar. Dat dek je vervolgens af met huishoudfolie. Daarvoor plak je het makkelijkste een aantal stroken aan elkaar, en smeer je er dan een beetje zonnebloemolie over uit met je hand of zo. Dan blijft het niet plakken. Dat dus over de bolletjes. 2 uur rijzen, en dan afbakken (oven wel op tijd laten voorverwarmen).
Nee, nee, ik was al bang dat dat verkeerd over zou komen, ik type altijd nog beknopt op mn mobielquote:Op zondag 27 oktober 2013 22:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zo ver mogelijk van elkaar bolletjes maken en daarna stroken aan elkaar plakken met zonnebloemolie erover? Snap dat alleen niet helemaal, verder thanks!
De smaak was heerlijk. Voor het eerst dat een niet-100% witbrood het wint van een witbrood bij mij thuis. Gisteravond alvast wat gesnoept van een boule die ik had gebakken na een tweede rijs buiten de koelkast met wat camembert en dat maakte toch wel een erg lekkere funky combinatie.quote:Op zondag 27 oktober 2013 22:49 schreef douche-eendje het volgende:
Loldor, mooie norwich! Hoe vond je de smaak?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |