SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
Wat resultaten van Fok!kersSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hier dus verder voor vragen/tips/of gewoon als je je resultaat wil showen
Deel 14 alweer!
[ Bericht 4% gewijzigd door MaximusTG op 04-09-2013 14:37:20 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk zal morgenochtend de OP verder up to date maken!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nldouche-eendje
met pulletjesEn ach, zolang ik een vermoedelijke sesamallergie heb, lijkt zelf bakken tot het bevestigd is de beste oplossing . De beste commerciële bakker die mooi brood bakt kan mij nog niet garanderen dat er ook maar enige mogelijke contaminatie met kan zijn... of hij moet nooit iets van sesam gebruiken.Bakpoeder is niet hetzelfde als bicarbonate of soda he? Dus op zich wel goed dat je meer gebruikt hebt.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlRedcoon
Verdomd heet!Afgelopen weekend voor het eerst stokbrood gemaakt. Wel een werkje hoor, met al die verschillende rijstijden en vouwmethoden. Maar het was erg leuk om te doen en de stokbroden smaakten heerlijk!
Eentje opgegeten met wat roomkaas en peper, de ander werd een Bahn Mi. Excuses voor de belabberde foto's, in het echt zijn de stokbroden stukken lichter.
Lekker hoor, ziet er goed uit! Waren ze mooi luchtig van binnen?
Insnijden is best lastig, je wil eigenlijk schuinere sneden, meer parallel aan de lengte van de baguette; kijk eens hier: http://www.thefreshloaf.com/handbook/scoring
En als je het mesje dan met een scherpe hoek tov het oppervlak van het deeg houdt krijg je van die mooie randen "oren" in je brood.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlRedcoon
Verdomd heet!Het gisten had wat beter gekund, ik was uitgeschoten met het zout.quote:Op dinsdag 3 september 2013 14:29 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker hoor, ziet er goed uit! Waren ze mooi luchtig van binnen?
Insnijden is best lastig, je wil eigenlijk schuinere sneden, meer parallel aan de lengte van de baguette; kijk eens hier: http://www.thefreshloaf.com/handbook/scoring
En als je het mesje dan met een scherpe hoek tov het oppervlak van het deeg houdt krijg je van die mooie randen "oren" in je brood.
Desalnitemin was het lekker luchtig, er waren niet bijzonder veel luchtbellen maar het was zeker geen droge hap!
Het insnijden viel mij ook op, helaas pas toen de stokbroden al in de oven zaten... Bedankt voor de link, erg interessant om de techniek en de redenering erachter te lezen.
[ Bericht 1% gewijzigd door Redcoon op 04-09-2013 09:00:25 ]minilot
Nancy boyOok even hier: een tijgerlaag kun je blijkbaar ook prima op naanbrood smeren.
Een beetje ongelijk gebarsten omdat één helft van de naan veel verder de lucht in rees dan de andere helft, maar dat mocht de pret niet drukken.
Wat ruikt vers tijgerbrood waanzinnig goed als het uit de oven komt. En wat is die korst verschrikkelijk lekker!
Recept voor naan: Sea Salt with Food
Recept voor tijgerkorst: Bright-eyed BakerLet me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyDat ziet er goed uit! Ik heb nog nooit sodabread op, ik ben wel benieuwd. Het lijkt me zo maf: brood bakken zonder rijstijd.quote:Op dinsdag 3 september 2013 11:23 schreef AnneX het volgende:
My first bread:http://www.bbc.co.uk/food/recipes/soda_bread_24837
[ afbeelding ]
# trots
Hoe lang bleef het eetbaar?Let me see you stripped down to the bonemotorbloempje
#AnoniemIk ga zo van mijn seed culture een mother starter maken!
En waar ik eerst dacht dat het helemaal niet zo goed was, is hij nu in een dagje echt héél goed omhoog gekomen! En dat zonder gist en alles!
Seed culture gemaakt van citroensap/rogge en een deel volkoren. Heb nog vast niet de beste bloem/meel soorten en moet me daar nog even in gaan verdiepen, maar om het zo eens uit te testen vind ik 't wel superleuk!Ja doei.Tof! Ga je er al meteen iets mee bakken?quote:Op donderdag 5 september 2013 12:10 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ga zo van mijn seed culture een mother starter maken!
En waar ik eerst dacht dat het helemaal niet zo goed was, is hij nu in een dagje echt héél goed omhoog gekomen! En dat zonder gist en alles!
Seed culture gemaakt van citroensap/rogge en een deel volkoren. Heb nog vast niet de beste bloem/meel soorten en moet me daar nog even in gaan verdiepen, maar om het zo eens uit te testen vind ik 't wel superleuk!
Heb zelf een 1 kg batard en een 750 g boule in de rijs staan. Eigen receptje (experimentje eigenlijk ). 10% rogge, 60% volkoren, 30% bloem, 2% zout en 70% water. 50 gram bloem en 50 gram water zitten in 100 gram desem. Die heb ik gisteravond gemengd met 330 gram volkoren en 1 flesje Duvel.
Ook heb ik 280 gram volkoren gemengd met 112 gram rogge en 332 gram water (soaker). Volgende ochtend alles bij elkaar + 245 gram bloem en het zout.
Gemengd, kwartiertje laten staan. Gekneed met deeghaken. In geoliede schaal met folie erover. Paar keer S&F. Na iets meer dan 2 uur gevormd in ballen. Kort laten rusten. Kleinste nog een keer gebald en in ronde rijsmandje. Andere batard gevormd en in grotere mand. Ben benieuwd wat het met de smaak doet.
edit:
Heb er ook een leuke naam voor bedacht; Omdat het met Duvel gemaakt is: Duivelse Desem. Of in het Engels: Satan's Sourdough/Lucifer's Loaf.
[ Bericht 28% gewijzigd door MaximusTG op 05-09-2013 16:07:16 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlmotorbloempje
#AnoniemM'n moederstarter doet 't goed straks even platslaan en dan in de koelkast. Soaker gemaakt ook, en dan nog even een wild yeast starter van de moederstarter. Ben erg benieuwd naar 't resultaat!Ja doei.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlZit er dan ook nog echt een biersmaak aan of valt dat erg mee? Ik kan niet wachten om die Norwich Sourdough nog eens te proberen, die is erg lekker. Of misschien dat ik voor het origineel ga: de Vermont Sourdough.quote:Op donderdag 5 september 2013 17:39 schreef MaximusTG het volgende:
Welk recept volg je?
Binnenkant Duivelse Desem:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Erg lekker!motorbloempje
#AnoniemPeter Reinhart's wholemeal breadsquote:Op donderdag 5 september 2013 17:39 schreef MaximusTG het volgende:
Welk recept volg je?
Binnenkant Duivelse Desem:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Erg lekker!Ja doei.Ja, je proeft zeker wel dat er Duvel in zit. Of je het een biersmaak moet noemen.. nee, dat denk ik niet.quote:Op donderdag 5 september 2013 17:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Zit er dan ook nog echt een biersmaak aan of valt dat erg mee? Ik kan niet wachten om die Norwich Sourdough nog eens te proberen, die is erg lekker. Of misschien dat ik voor het origineel ga: de Vermont Sourdough.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlmotorbloempje
#AnoniemOMG wat ziet hij er prachtig uit. Nog 20/30 minuutjes in de oven en dan een uur rusten. Ik hoop dat vlak voor het uur rusten de postbode komt (verwacht een pakketje) en dan kan ik daarna als ik terug ben van de boodschappen meteen aanvallenJa doei.motorbloempje
#AnoniemJagärtrut
ik ben moeIk vind 100% volkoren niet zo lekker....
Maak vaak tot 50% volkoren, en dan vaak een deel volkoren en een deel spelt ofzo. En gewoon witte bleom, en vaak wat rogge er ook doorheen.
Zin om het weekend weer te bakken!
Oh, en meer de hoogte in gaan zal lukken door het brood sterker te vormen, je moet echt zorgen dat er genoeg spanning op het deeg zit. Ik heb veel youtube filmpjes gekeken, en nu kan ik redelijke batards en boules vormen. Nu baguettes nog doorkrijgen.Misschien is het al eens eerder gevraagd, maar ik doe het toch.
Ik heb in mijn levensjaren heel wat brood en broodjes gemaakt, gebakken en gegeten.
Alleen nu vraag ik me af, hoe krijg ik lekkere roomboterpuntjes?
Die zachte witte puntjes 10 in een zak, aan elkaar vast.
Ik heb veel geprobeerd, maar niets lukte.
Dus, hoe maak ik simpele witte puntjes?Isabeau
ISFPDát heb ik me ook al eens afgevraagd! Ik kan prima lekkere bolletjes met knapperige korst maken, maar ze lijken nooit op gewone witte bolletjes.quote:Op vrijdag 6 september 2013 17:42 schreef fotostarter het volgende:
Misschien is het al eens eerder gevraagd, maar ik doe het toch.
Ik heb in mijn levensjaren heel wat brood en broodjes gemaakt, gebakken en gegeten.
Alleen nu vraag ik me af, hoe krijg ik lekkere roomboterpuntjes?
Die zachte witte puntjes 10 in een zak, aan elkaar vast.
Ik heb veel geprobeerd, maar niets lukte.
Dus, hoe maak ik simpele witte puntjes?"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."Ik schaamde me al om te posten, maar ben gelukkig niet de enigequote:Op vrijdag 6 september 2013 17:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dát heb ik me ook al eens afgevraagd! Ik kan prima lekkere bolletjes met knapperige korst maken, maar ze lijken nooit op gewone witte bolletjes.motorbloempje
#AnoniemVind het lastig dit te doen/testen met het recept van reinhart dat ik gebruik. Het moest nog heel tacky/soepel zijn, waardoor het uiteraard ook wat uitloopt, ookal zet je het op spanning. Tussenweg vinden denk ik dan maar tussen m'n eigen gevoel en zijn recept!quote:Op vrijdag 6 september 2013 14:10 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik vind 100% volkoren niet zo lekker....
Maak vaak tot 50% volkoren, en dan vaak een deel volkoren en een deel spelt ofzo. En gewoon witte bleom, en vaak wat rogge er ook doorheen.
Zin om het weekend weer te bakken!
Oh, en meer de hoogte in gaan zal lukken door het brood sterker te vormen, je moet echt zorgen dat er genoeg spanning op het deeg zit. Ik heb veel youtube filmpjes gekeken, en nu kan ik redelijke batards en boules vormen. Nu baguettes nog doorkrijgen.Ja doei.Dan moet je een deeg hebben met melk en boter en ei, en niet te heet bakken. Bv iets zoals dit:quote:Op vrijdag 6 september 2013 17:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dát heb ik me ook al eens afgevraagd! Ik kan prima lekkere bolletjes met knapperige korst maken, maar ze lijken nooit op gewone witte bolletjes.
http://uitdekeukenvanarde(...)te-broodjes.html?m=1
@motorbloempje: een rijsmandje helpt wel bij het bij elkaar houden van je deeg. De huid van je deeg wordt ook wat steviger.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nldouche-eendje
met pulletjesIk ga eens even kijken of ik weer een norwich sourdough kan maken... straks over in banneton, dan nog 1.5 uur buiten koelkast. Overnacht in koelkast, morgenochtend bakkenHier twee Vermont zuurdesems in de koelkast staan; beiden zijn hompen klei. Snap er geen drol van; ze doen helemaal niets. Morgen maar eens de oven in gooien en dan zien wat er gebeurt.douche-eendje
met pulletjesHier al een redelijk goed resultaat, als in: deeg veert netjes terug. Straks de koelkast in, morgen bakken.douche-eendje
met pulletjesMijn brood van gisteravond. Vermont Sourdough, maar mijn desem was niet meer op zijn hoogtepunt toen ik aan de starter begon en de vloeibare starter stond denk ik ook iets te lang. Zelfs na uren rijzen waren het twee klompen deeg. Miraculeus kwam het in de oven nog redelijk goed. Direct vanuit de koelkast in de oven met als resultaat een heerlijke korst.
Er staat nu een maisbrood met een tijgervelletje te rijzen.Dat ziet er allemaal lekker uit. Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen eten maken. Het onderstreept mijn onkunde heel goed.douche-eendje
met pulletjesIk bakte 5 maanden geleden mijn eerste broodje (iers sodabrood) en vorige week mijn eerste desembrood. De allereerste was geen fantastische, maar van onkunde is altijd kunde te makenquote:Op zondag 8 september 2013 13:20 schreef Peunage het volgende:
Dat ziet er allemaal lekker uit. Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen eten maken. Het onderstreept mijn onkunde heel goed.Het is inderdaad een kwestie van veel doen en lezen om te snappen hoe het proces precies in elkaar zit. Was steeds een beetje bang voor het boek van Hamelman omdat het er allemaal zo ingewikkeld uitziet. Nu ben ik in de avonden alle recepten aan het omrekenen naar broden van 400 gram meel en blijkt het allemaal logisch en snap ik het beter. Gewoon simpel beginnen.quote:Op zondag 8 september 2013 13:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik bakte 5 maanden geleden mijn eerste broodje (iers sodabrood) en vorige week mijn eerste desembrood. De allereerste was geen fantastische, maar van onkunde is altijd kunde te makenIk heb volkorenmeel, tarwebloem en een gistblokje. Wat is de verhouding hiervoor voor 1 brood?
300gr volkorenmeel
300gr tarwebloem
300gr/ml warm water
7gr zout
7gr gist (geen verse)
Zoiets?De percentages zijn standaard: 100% meel, 1% droge gist, 2% zout, 5% vet, 63% vocht.
Je zou het zout pas na 5 minuten kunnen toevoegen, dan vormen de gluten zich wat beter.
Ik heb ook een vraagje voor hier. Stel, ik heb een broodbakblik van 30 cm. De meeste recepten die ik tegenkom zijn voor kleinere bakblikken geschikt. Hoe bereken je hoeveel meel of deeg je nodig hebt voor zo'n broodbakblik? Ook voor recepten uit de losse pols, zoals van de user boven mij.
Tot nu toe gebruik ik een recept wat ik x1,3 heb gedaan (het 100% volkorenbrood van Levine), maar ik vind het brood nog steeds vrij laag...
[ Bericht 31% gewijzigd door Postbus100 op 08-09-2013 17:13:00 ]Somebody that I used to knowIk heb op verzoek van douche-eendje het recept van de Vermont Sourdough ingescand. Als er nog meer gegadigden zijn hoor ik dat via een DM :-)douche-eendje
met pulletjesTopquote:Op zondag 8 september 2013 20:16 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik heb op verzoek van douche-eendje het recept van de Vermont Sourdough ingescand. Als er nog meer gegadigden zijn hoor ik dat via een DM :-)Dat is inderdaad lastig, vooral omdat er vaak niet bij wordt gezegd hoe groot de gebruikte vorm precies is. Je moet je deeghoeveelheid schalen op basis van de verhouding tussen de volumes (of oppervlakte) van de bakvorm in het recept en je eigen bakvorm.quote:Op zondag 8 september 2013 17:00 schreef Postbus100 het volgende:
De percentages zijn standaard: 100% meel, 1% droge gist, 2% zout, 5% vet, 63% vocht.
Je zou het zout pas na 5 minuten kunnen toevoegen, dan vormen de gluten zich wat beter.
Ik heb ook een vraagje voor hier. Stel, ik heb een broodbakblik van 30 cm. De meeste recepten die ik tegenkom zijn voor kleinere bakblikken geschikt. Hoe bereken je hoeveel meel of deeg je nodig hebt voor zo'n broodbakblik? Ook voor recepten uit de losse pols, zoals van de user boven mij.
Tot nu toe gebruik ik een recept wat ik x1,3 heb gedaan (het 100% volkorenbrood van Levine), maar ik vind het brood nog steeds vrij laag...
Dat recept wat je linkt, zij gebruikt een vorm die 24 cm lang is en, geschat, 12 cm breed. Jouw vorm was 30 lang zeg je; Nou, als ik dan van dezelfde verhouding uitga, 30 lang, 15 breed, zit je al met een grondvlak dat 1,5 keer zoveel oppervlakte heeft.
Je kunt het ook anders zien; als het deeg in de kleinere vorm x hoog zo worden, dan wordt het nog maar (24*12)/(30*15) * x hoog in de grotere vorm.
Als je eenmaal weet welk deeggewicht bij jouw vorm hoort, kan je dat als basis gebruiken om recepten om te rekenen.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlThanks! Ik zag ook al een recept bij Levine dat uitgaat van 600 gram bloem voor een bakblik van 30 cm. Misschien moet ik dat eens naast de hoeveelheid bloem in mijn eigen recept leggen en kijken of ik toch te weinig gebruik. (volgens mij niet, volgens mij gebruik ik 750 gram ofzo. Maar ik heb het recept hier niet bij de hand).quote:Op maandag 9 september 2013 14:27 schreef MaximusTG het volgende:
Je kunt het ook anders zien; als het deeg in de kleinere vorm x hoog zo worden, dan wordt het nog maar (24*12)/(30*15) * x hoog in de grotere vorm.
Als je eenmaal weet welk deeggewicht bij jouw vorm hoort, kan je dat als basis gebruiken om recepten om te rekenen.
Blijkbaar is experimenteren het toverwoord.Somebody that I used to knowExperimenteren ja, dat is natuurlijk altijd goed. Maar je moet ook logisch nadenken en soms gewoon even uitrekenen hoe het zit. Dan kan je op basis daarvan experimenteren en vervolgens weer aanpassingen doen als dat nodig blijkt te zijn.
Verder heb je het trouwens over dat 100% volkorenbrood. Dat zal nooit zo ver rijzen als een 100% tarwebloembrood natuurlijk, dus het verschil is bij zo'n brood extra merkbaar als je te weinig deeg gebruikt. Was het wel net zo luchtig als bij Levine?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlOp basis van een globale berekening kwam ik tot de x1,3, maar misschien kan x1,5 ook wel.
Mijn deeg is denk ik niet zo luchtig als dat van Levine. Ik heb wel foto's en ik wil ze hier ook wel een keer posten, maar ik weet niet hoe dat moet . Moet dat via zo'n fotosite als Flickr? Of kan je ze ook gewoon direct uploaden vanaf de computer?Somebody that I used to knowJe moet je foto's ergens online hebben staan ja, en dan neem je de url van je plaatje en kies je hier op fok voor "voeg een afbeelding toe" en plak die url. Dan heb je alleen geen thumbnails, dus liever upload je dan een thumbnail (kleine versie) en de grote. Vervolgens plaats je de thumbnail via "voeg een afbeelding toe". Dan selecteer je wat er komt te staan ([img]...) en kiest "maak een link van de tekst". Dan plak je de url naar je grote plaatje.
Wat je ook kan doen is je grote plaatje uploaden naar imgur.com. Die geeft dan na het uploaden rechts een aantal opties. Kopieer de BBcode en plak die hier. Pas vervolgens wel even de eerste [img] tag bij elk plaatje aan, bv naar [img=400]. Daardoor wordt ie kleiner weergegeven.
Wat betreft die vorm dus; ik heb een vorm van 24 cm, bij 11 cm bij 6. Volume van 24x11x6 = 1584 cm^3. Hoe groot is jouw vorm precies?
Edit: als ik uitga van dezelfde verhoudingen is jouw vorm 30 cm bij 15,7 cm bij 7,5 cm. Dat is 3532,5 cm^3.
Dat scheelt dus een factor 2,23! Je moet dus 2,23 keer zoveel deeg hebben voor jouw vorm. Jij hebt volgens mij alleen de verhouding van de lengtes gebruikt (want 30/24 = 1,25).Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk ben niet thuis dus ik kan het niet opmeten, maar ik heb deze. Het zou wel eens kunnen dat die verhoudingen kloppen.
Ik kan vanavond dan ook meteen proberen om die foto's te uploaden.Somebody that I used to knowAh, die heb ik ook. Die is 30 bij 12,5 bij 8,5. Dan kom je op een factor 2 verschil. Gewoon het recept verdubbelen dus.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlOh, dat is mooi makkelijk Doe ik dat de volgende keer, kijken of dat beter gaat.Somebody that I used to knowOke, dan nu de foto's (mijn eerste op Fok )
Dit was mijn eerste brood, enkele weken geleden. You see, niet hoog. Wel gaar èn lekker
Twee weken later ofzo heb ik nog een keer brood gebakken volgens hetzelfde recept, dat zag er soortgelijk uit, maar daar heb ik geen foto van.
Toen heb ik ook bolletjes gebakken (naar het recept van Levine, witte bolletjes (5)). Ik dacht dat ik genoeg tarwebloem in huis had, maar dat bleek niet het geval te zijn. Toen heb ik de bloem maar aangevuld met volkorenmeel. Bij gebrek aan een derde ei heb ik ze afgestreken met melk. De bolletjes liggen nog steeds in de vriezer en ik eet elke ochtend eentje, ook erg lekker!
En afgelopen weekend heb ik wederom het volkorenbrood geprobeerd. Dit keer had hij meer moeite om gaar te worden in de oven, terwijl ik niets bijzonders met de oventemperaturen had gedaan. Dit is de foto van de ochtend daarop, waarbij de kleuren niet helemaal overeenkomen met de echte kleur van het brood.
Ik vind het nog lastig om de broden goed in te snijden. Heb er ook niet echt een scherp mesje voor (behalve een aardappelmesje). Verder vraag ik me af of de poolish lang genoeg heeft gestaan. Door hetzelfde recept een aantal keren te proberen hoop ik te begrijpen wat ik doe.
Iemand commentaar/tips?Somebody that I used to knowMijn 2e brood aka eerste échte succes:
400gr Volkorenmeel en 200gr Tarwebloem gebruikt.
(al heb ik nog geen idee hoe het zal smaken, want hij moet eerst wat afkoelen...)
Hij komt ietsjes boven het bakblik uit en bovenop zijn sesamzaadjes, maar die vallen er snel af. Hoe kan ik dit beter laten "plakken"?Als je je deeg gevormd hebt voor de laatste rijs, ff iets nat sprayen en dan door de zaadjes rollen met de bovenkant.
Gisteravond Norwichje opgezet, vannacht in koelkast laten staan. Nu gebakken:
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl
Forum Opties Forumhop: Hop naar: