SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
Wat resultaten van Fok!kersSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hier dus verder voor vragen/tips/of gewoon als je je resultaat wil showen
Deel 14 alweer!
[ Bericht 4% gewijzigd door MaximusTG op 04-09-2013 14:37:20 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk zal morgenochtend de OP verder up to date maken!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nldouche-eendje
met pulletjesEn ach, zolang ik een vermoedelijke sesamallergie heb, lijkt zelf bakken tot het bevestigd is de beste oplossing . De beste commerciële bakker die mooi brood bakt kan mij nog niet garanderen dat er ook maar enige mogelijke contaminatie met kan zijn... of hij moet nooit iets van sesam gebruiken.Bakpoeder is niet hetzelfde als bicarbonate of soda he? Dus op zich wel goed dat je meer gebruikt hebt.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlRedcoon
Verdomd heet!Afgelopen weekend voor het eerst stokbrood gemaakt. Wel een werkje hoor, met al die verschillende rijstijden en vouwmethoden. Maar het was erg leuk om te doen en de stokbroden smaakten heerlijk!
Eentje opgegeten met wat roomkaas en peper, de ander werd een Bahn Mi. Excuses voor de belabberde foto's, in het echt zijn de stokbroden stukken lichter.
Lekker hoor, ziet er goed uit! Waren ze mooi luchtig van binnen?
Insnijden is best lastig, je wil eigenlijk schuinere sneden, meer parallel aan de lengte van de baguette; kijk eens hier: http://www.thefreshloaf.com/handbook/scoring
En als je het mesje dan met een scherpe hoek tov het oppervlak van het deeg houdt krijg je van die mooie randen "oren" in je brood.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlRedcoon
Verdomd heet!Het gisten had wat beter gekund, ik was uitgeschoten met het zout.quote:Op dinsdag 3 september 2013 14:29 schreef MaximusTG het volgende:
Lekker hoor, ziet er goed uit! Waren ze mooi luchtig van binnen?
Insnijden is best lastig, je wil eigenlijk schuinere sneden, meer parallel aan de lengte van de baguette; kijk eens hier: http://www.thefreshloaf.com/handbook/scoring
En als je het mesje dan met een scherpe hoek tov het oppervlak van het deeg houdt krijg je van die mooie randen "oren" in je brood.
Desalnitemin was het lekker luchtig, er waren niet bijzonder veel luchtbellen maar het was zeker geen droge hap!
Het insnijden viel mij ook op, helaas pas toen de stokbroden al in de oven zaten... Bedankt voor de link, erg interessant om de techniek en de redenering erachter te lezen.
[ Bericht 1% gewijzigd door Redcoon op 04-09-2013 09:00:25 ]minilot
Nancy boyOok even hier: een tijgerlaag kun je blijkbaar ook prima op naanbrood smeren.
Een beetje ongelijk gebarsten omdat één helft van de naan veel verder de lucht in rees dan de andere helft, maar dat mocht de pret niet drukken.
Wat ruikt vers tijgerbrood waanzinnig goed als het uit de oven komt. En wat is die korst verschrikkelijk lekker!
Recept voor naan: Sea Salt with Food
Recept voor tijgerkorst: Bright-eyed BakerLet me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyDat ziet er goed uit! Ik heb nog nooit sodabread op, ik ben wel benieuwd. Het lijkt me zo maf: brood bakken zonder rijstijd.quote:Op dinsdag 3 september 2013 11:23 schreef AnneX het volgende:
My first bread:http://www.bbc.co.uk/food/recipes/soda_bread_24837
[ afbeelding ]
# trots
Hoe lang bleef het eetbaar?Let me see you stripped down to the bonemotorbloempje
#AnoniemIk ga zo van mijn seed culture een mother starter maken!
En waar ik eerst dacht dat het helemaal niet zo goed was, is hij nu in een dagje echt héél goed omhoog gekomen! En dat zonder gist en alles!
Seed culture gemaakt van citroensap/rogge en een deel volkoren. Heb nog vast niet de beste bloem/meel soorten en moet me daar nog even in gaan verdiepen, maar om het zo eens uit te testen vind ik 't wel superleuk!Ja doei.Tof! Ga je er al meteen iets mee bakken?quote:Op donderdag 5 september 2013 12:10 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ga zo van mijn seed culture een mother starter maken!
En waar ik eerst dacht dat het helemaal niet zo goed was, is hij nu in een dagje echt héél goed omhoog gekomen! En dat zonder gist en alles!
Seed culture gemaakt van citroensap/rogge en een deel volkoren. Heb nog vast niet de beste bloem/meel soorten en moet me daar nog even in gaan verdiepen, maar om het zo eens uit te testen vind ik 't wel superleuk!
Heb zelf een 1 kg batard en een 750 g boule in de rijs staan. Eigen receptje (experimentje eigenlijk ). 10% rogge, 60% volkoren, 30% bloem, 2% zout en 70% water. 50 gram bloem en 50 gram water zitten in 100 gram desem. Die heb ik gisteravond gemengd met 330 gram volkoren en 1 flesje Duvel.
Ook heb ik 280 gram volkoren gemengd met 112 gram rogge en 332 gram water (soaker). Volgende ochtend alles bij elkaar + 245 gram bloem en het zout.
Gemengd, kwartiertje laten staan. Gekneed met deeghaken. In geoliede schaal met folie erover. Paar keer S&F. Na iets meer dan 2 uur gevormd in ballen. Kort laten rusten. Kleinste nog een keer gebald en in ronde rijsmandje. Andere batard gevormd en in grotere mand. Ben benieuwd wat het met de smaak doet.
edit:
Heb er ook een leuke naam voor bedacht; Omdat het met Duvel gemaakt is: Duivelse Desem. Of in het Engels: Satan's Sourdough/Lucifer's Loaf.
[ Bericht 28% gewijzigd door MaximusTG op 05-09-2013 16:07:16 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlmotorbloempje
#AnoniemM'n moederstarter doet 't goed straks even platslaan en dan in de koelkast. Soaker gemaakt ook, en dan nog even een wild yeast starter van de moederstarter. Ben erg benieuwd naar 't resultaat!Ja doei.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlZit er dan ook nog echt een biersmaak aan of valt dat erg mee? Ik kan niet wachten om die Norwich Sourdough nog eens te proberen, die is erg lekker. Of misschien dat ik voor het origineel ga: de Vermont Sourdough.quote:Op donderdag 5 september 2013 17:39 schreef MaximusTG het volgende:
Welk recept volg je?
Binnenkant Duivelse Desem:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Erg lekker!motorbloempje
#AnoniemPeter Reinhart's wholemeal breadsquote:Op donderdag 5 september 2013 17:39 schreef MaximusTG het volgende:
Welk recept volg je?
Binnenkant Duivelse Desem:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Erg lekker!Ja doei.Ja, je proeft zeker wel dat er Duvel in zit. Of je het een biersmaak moet noemen.. nee, dat denk ik niet.quote:Op donderdag 5 september 2013 17:51 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Zit er dan ook nog echt een biersmaak aan of valt dat erg mee? Ik kan niet wachten om die Norwich Sourdough nog eens te proberen, die is erg lekker. Of misschien dat ik voor het origineel ga: de Vermont Sourdough.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlmotorbloempje
#AnoniemOMG wat ziet hij er prachtig uit. Nog 20/30 minuutjes in de oven en dan een uur rusten. Ik hoop dat vlak voor het uur rusten de postbode komt (verwacht een pakketje) en dan kan ik daarna als ik terug ben van de boodschappen meteen aanvallenJa doei.motorbloempje
#AnoniemJagärtrut
ik ben moeIk vind 100% volkoren niet zo lekker....
Maak vaak tot 50% volkoren, en dan vaak een deel volkoren en een deel spelt ofzo. En gewoon witte bleom, en vaak wat rogge er ook doorheen.
Zin om het weekend weer te bakken!
Oh, en meer de hoogte in gaan zal lukken door het brood sterker te vormen, je moet echt zorgen dat er genoeg spanning op het deeg zit. Ik heb veel youtube filmpjes gekeken, en nu kan ik redelijke batards en boules vormen. Nu baguettes nog doorkrijgen.Misschien is het al eens eerder gevraagd, maar ik doe het toch.
Ik heb in mijn levensjaren heel wat brood en broodjes gemaakt, gebakken en gegeten.
Alleen nu vraag ik me af, hoe krijg ik lekkere roomboterpuntjes?
Die zachte witte puntjes 10 in een zak, aan elkaar vast.
Ik heb veel geprobeerd, maar niets lukte.
Dus, hoe maak ik simpele witte puntjes?Isabeau
ISFPDát heb ik me ook al eens afgevraagd! Ik kan prima lekkere bolletjes met knapperige korst maken, maar ze lijken nooit op gewone witte bolletjes.quote:Op vrijdag 6 september 2013 17:42 schreef fotostarter het volgende:
Misschien is het al eens eerder gevraagd, maar ik doe het toch.
Ik heb in mijn levensjaren heel wat brood en broodjes gemaakt, gebakken en gegeten.
Alleen nu vraag ik me af, hoe krijg ik lekkere roomboterpuntjes?
Die zachte witte puntjes 10 in een zak, aan elkaar vast.
Ik heb veel geprobeerd, maar niets lukte.
Dus, hoe maak ik simpele witte puntjes?"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."Ik schaamde me al om te posten, maar ben gelukkig niet de enigequote:Op vrijdag 6 september 2013 17:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dát heb ik me ook al eens afgevraagd! Ik kan prima lekkere bolletjes met knapperige korst maken, maar ze lijken nooit op gewone witte bolletjes.motorbloempje
#AnoniemVind het lastig dit te doen/testen met het recept van reinhart dat ik gebruik. Het moest nog heel tacky/soepel zijn, waardoor het uiteraard ook wat uitloopt, ookal zet je het op spanning. Tussenweg vinden denk ik dan maar tussen m'n eigen gevoel en zijn recept!quote:Op vrijdag 6 september 2013 14:10 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik vind 100% volkoren niet zo lekker....
Maak vaak tot 50% volkoren, en dan vaak een deel volkoren en een deel spelt ofzo. En gewoon witte bleom, en vaak wat rogge er ook doorheen.
Zin om het weekend weer te bakken!
Oh, en meer de hoogte in gaan zal lukken door het brood sterker te vormen, je moet echt zorgen dat er genoeg spanning op het deeg zit. Ik heb veel youtube filmpjes gekeken, en nu kan ik redelijke batards en boules vormen. Nu baguettes nog doorkrijgen.Ja doei.Dan moet je een deeg hebben met melk en boter en ei, en niet te heet bakken. Bv iets zoals dit:quote:Op vrijdag 6 september 2013 17:48 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dát heb ik me ook al eens afgevraagd! Ik kan prima lekkere bolletjes met knapperige korst maken, maar ze lijken nooit op gewone witte bolletjes.
http://uitdekeukenvanarde(...)te-broodjes.html?m=1
@motorbloempje: een rijsmandje helpt wel bij het bij elkaar houden van je deeg. De huid van je deeg wordt ook wat steviger.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nldouche-eendje
met pulletjesIk ga eens even kijken of ik weer een norwich sourdough kan maken... straks over in banneton, dan nog 1.5 uur buiten koelkast. Overnacht in koelkast, morgenochtend bakkenHier twee Vermont zuurdesems in de koelkast staan; beiden zijn hompen klei. Snap er geen drol van; ze doen helemaal niets. Morgen maar eens de oven in gooien en dan zien wat er gebeurt.douche-eendje
met pulletjesHier al een redelijk goed resultaat, als in: deeg veert netjes terug. Straks de koelkast in, morgen bakken.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: