Gewoon proberen. Die trams zullen tegen die tijd ook wel afgeladen vol zijn.quote:Op dinsdag 3 september 2013 23:04 schreef speknek het volgende:
Bus 12.
In zo'n tram kun je toch nooit met je gezicht in de tieten van een 18-jarige studente vallen terwijl je je je wanhopig vast probeert te grijpen aan de kont van een andere.
Stationsplein Oost.quote:Op donderdag 5 september 2013 10:27 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Wat wordt busstation Noord dan?
Ja dat is duidelijker ik bedoelde de bussen van Noord staan nu op Oost (vroeger Zuid), wat een gedoequote:
Ik vind Oost/West wel een stuk prettiger, omdat in mijn mentale kaart het station Oost van West scheidt. Dus als ik dan om naar busstation Zuid te komen, voorbij het zuiderlijker gelegen busstation aan het Beatrixtheater door het station richting Oost moest lopen, zat mijn mind elke keer full of fuck.quote:
liever wit dan blauw en meer glas is beter dan dicht. al met al een hele verbetering.quote:Op donderdag 5 september 2013 12:23 schreef speknek het volgende:
Ik weet niet, als ik zo een beetje door die targetrender heenkijk gebeurt er niet veel mee, behalve dat ze het blauw wit verven, en een zijkant meer ramen krijgt.
Ik hoop alleen dat ze die busstations even verbinden met een direct loopbrug over het station heen... maar dat zal Corio wel weer niet willen.quote:Op donderdag 5 september 2013 12:25 schreef speknek het volgende:
[..]
Ik vind Oost/West wel een stuk prettiger, omdat in mijn mentale kaart het station Oost van West scheidt. Dus als ik dan om naar busstation Zuid te komen, voorbij het zuiderlijker gelegen busstation aan het Beatrixtheater door het station richting Oost moest lopen, zat mijn mind elke keer full of fuck.
Dat is even een paar dagen zodat ze het tijdelijke platform kunnen opbouwen.quote:Op zondag 8 september 2013 12:05 schreef Markeerstift het volgende:
Die bussenzeker ook klote dat ze nu na Vredenburg linksaf moeten om op het station te komen, dat is ongeveer +5 min. reistijd en die bussen kunnen de bocht onder HC niet maken
O, gelukkig, dit is echt waardeloosquote:Op zondag 8 september 2013 13:13 schreef Q. het volgende:
[..]
Dat is even een paar dagen zodat ze het tijdelijke platform kunnen opbouwen.
Te voet, of Overvecht dat doe ik de laatste 2 jaar alquote:Op woensdag 11 september 2013 07:27 schreef Q. het volgende:
Fijn, zo te zien gaan alle fietsenstallingen aan de Sijpensteinkade er ook aan, zijn er nog plekken over waar je je fiets wel neer kan zetten? Met de bus naar het station is ook al geen optie tegenwoordig.![]()
http://www.cu2030.nl/arch(...)aststelling-bestemmi
Damn dat zijn echt een paar duizend fietsen zonder alternatief. Dat wordt echt pandemonium.quote:Op woensdag 11 september 2013 07:27 schreef Q. het volgende:
Fijn, zo te zien gaan alle fietsenstallingen aan de Sijpensteinkade er ook aan, zijn er nog plekken over waar je je fiets wel neer kan zetten? Met de bus naar het station is ook al geen optie tegenwoordig.![]()
http://www.cu2030.nl/arch(...)aststelling-bestemmi
Overdag kan ik hem nog op mn werk (Rabo) neerzetten maar die is 's avonds ook dicht. Op het Jaarbeursplein is ook geen enkele plek meer te vinden, was twee jaar geleden nog genoeg ruimte.quote:Op woensdag 11 september 2013 10:14 schreef bork het volgende:
[..]
Te voet, of Overvecht dat doe ik de laatste 2 jaar al![]()
.
enquote:Vorige week meldde wij al waarom de kiosk na 34 jaar gesloopt zou worden.
Eerste uit de post van Nielsch (lelijke puist post) en de tweede uit de link in die link. Snapjum?quote:De kiosk word gesloopt om ruimte te maken op het marktplein.
quote:Schande dat dit architectonische juweeltje, uniek in zijn soort naar een ontwerp van Herman Hertzberger, zomaar wordt gesloopt.
Wat moet ie anders doen. Waar kan hij heen, hij kan niet naar Duitsland.quote:
Hij heeft ook alles geprobeerd...quote:Op donderdag 12 september 2013 09:14 schreef speknek het volgende:
[..]
Wat moet ie anders doen. Waar kan hij heen, hij kan niet naar Duitsland.
quote:Aantal te dikke mensen het laagst in Utrecht
In Utrecht, Amsterdam Nijmegen en in de Gooi en Vechtstreek is het percentage te zware volwassenen (respectievelijk 38, 41, 45 en 45 procent) het laagst.
Foto: ANP
'Te zwaar' wil zeggen dat deze personen een BMI van 25 of hoger hebben.
Dat blijkt uit cijfers van de eerste gezamenlijke Gezondheidsmonitor van GGD’en, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Deze instanties vroegen vorig jaar bijna 400.000 mensen ouder dan 18 jaar naar hun gezondheid en levensstijl.
Hoe meer hoger opgeleiden in een regio, zoals in Utrecht, Amsterdam, Gooi en Vechtstreek en de regio Nijmegen, hoe minder inwoners overgewicht hebben.
Leeftijd
Als er echter veel lager opgeleiden in een regio wonen, zoals bijvoorbeeld in Zuid-Holland Zuid, Twente, Drenthe en Zuid Limburg, is het percentage te zware mensen het hoogst. Meer dan de helft van de mensen in die regio's kampt met overgewicht.
Overgewicht blijkt sterk samen te hangen met de genoten opleiding en ook met leeftijd. Van de mensen die na het vmbo verder geen opleiding meer hebben gevolgd, is ruim 60 procent te zwaar. Van de mensen met een universitaire opleiding is dat een derde.
Leeftijd is ook een belangrijke factor: hoe ouder, hoe groter de kans op overgewicht.
Correctie
Een woordvoerster van het CBS laats desgevraagd weten dat de cijfers een licht vertekend beeld weergeven.
"Wat je eigenlijk wilt vergelijken zijn mensen die ook echt vergelijkbaar zijn. In Utrecht wonen veel studenten, jonge mensen die nu nog veelal slank zijn. Die wil je vergelijken met inwoners van een soortgelijke studentenstad. Vergelijk je die populatie echter met Zuid-Limburg, dan vergelijk je ze met een sterk vergrijsde populatie. En overgewicht komt vaak met de jaren."
Als er van vergelijkbare individuen uit wordt gegaan, moet het aantal te zware mensen in Utrecht naar boven worden bijgesteld en staat Amsterdam op de eerste plaats.
Rokers
De organisaties keken ook waar de meeste rokers wonen. Ook hier blijkt dat de regio's met de meeste lager opgeleiden het vaakst roken. Het gaat om de steden in de Randstad, zoals Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam en Utrecht.
Maar ook in de landelijke regio's zoals bijvoorbeeld in het noorden van het land en Zuid-Limburg wordt flink gerookt. Gemiddeld is hier één op de vier mensen een roker.
Gevraagd naar hoe mensen hun gezondheid ervaren, zijn Zuid-Limburgers het minst positief. In Friesland, de Gooi & Vechtstreek, Hollands Midden en IJsselland noemen de meeste mensen hun gezondheid goed of zelfs zeer goed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |