abonnement Unibet Coolblue
pi_130878163
Gebied rondom Cairns is zeker een aanrader. Cape Trib, Atherton tablelands etc. Het regenseizoen heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo kunnen bepaalde gebieden/wegen afgesloten zijn door de regenval, maar zijn bijv. watervallen dan weer op hun mooist.
pi_130908922
quote:
1s.gif Op donderdag 5 september 2013 10:45 schreef BlackLining het volgende:

[..]

Je vraagt hem aan, als ze bellen dat hij er is mag jij hem op gaan halen en dan moet je meteen de oude inleveren. Dat is dus pas ook de dag dat de oude vervalt, want dan knippen ze er een gat in.

Overigens terug via Australië, blijf he daar dan ook even, of is dat puur transit?

Inderdaad wel gewoon hier al doen. Kan ook wel in het buitenland bij de ambassade maar dat is vrij riskant.
trip zit vast alleen qua dat ik na Singapore in Sidney aankom en daar 15 dagen later vertrek.. nu is het aan mij waar ik daarbinnen een retourtje Christchurch boek :-) Ik zat te denken aan 3-4 dagen Sidney, dan week NZ en dan weer paar dagen Sidney, al dan niet uitstapjes maken naar iets in de buurt..

ik wil misschien iets doen haaien en een kooi enzo? not sure moet nog researchen wat er is

dank voor de toelichting mbt paspoort trouwens.
pi_131125753
Ik en mijn vriendin zijn nu een weekje terug. We zijn in 6 weken van Perth naar Broome gegaan met een campertje en hebben zo'n 12 national parks gezien. Vanuit Broome zijn we nog 2 dagen in Sydney geweest.

Dit was echt een hele leuke vakantie, we hebben veel meegemaakt en de westkust is echt supermooi! Hierbij het linkje naar ons blog die we hebben bijgehouden: http://wouterenfloortje.blogspot.nl

[ Bericht 13% gewijzigd door dmnd op 13-09-2013 13:35:15 ]
pi_131127531
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2013 02:57 schreef thedude1234 het volgende:

[..]

ik wil misschien iets doen haaien en een kooi enzo? not sure moet nog researchen wat er is

dank voor de toelichting mbt paspoort trouwens.
Kost wel wat, ongeveer 500$. Is voornamelijk rondom Port Lincoln, vlakbij Adelaide.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_133430440
http://www.vipbackpackers.com/DiscountCard/AboutTheCard.aspx

Dat was voor mij de beste investering in australie.

Ik kocht hem destijds voor ongeveer 30 dollar
bookte een greyhound 10.000km pass en een vliegticket Alice> Cairns en had bijna 320 dollar voordeel.

Ik heb Australië in 1998 gedaan van Sydney naar Brisbane in 4 weken 8 verschillende slaapplekken waar nambucca heads wel heel leuk was.
dan van Brisbane frayser Island in 3 weken via 6 plekken.
dan via dalby roma charlleville cunnamulla (2 maanden station hand) quilpy richting birdsville in een week of 3 was wel even puzzelen i.v.m. openbaar vervoer wat gelift met de postbode (zij gaan vaak via bushroads naar afgelegen stations)
dan terug via de hungerford road bourke dubbo terug naar Sydney

daarna via Canberra great ocean road naar Adelaide in een week of 2
met the Ghan naar alice springs de bekende dingen gedaan rock,canyon, e.d.
6 weken jackeroo (cattle mustering) wederom met de post mee gelift en in Tillmouth well roadhouse (tanami track) een zwaar weekend doorgebracht daar wat locals verteld dat ik wat werk zocht en kon zo 6 weken mee hield er 300 dollar aan over per week en een life time experience!!

via alice naar Cairns duiken op reef en Coral see bungee jump bij AJ hackett en raften op 1 of andere Rivier.

via mount isa ,catherine naar darwin en kakadu NP.
bus naar broome (had beter een week langer er over gedaan is een machtig mooi gebied!!)
De west kust gedaan in 4 weken tijd broome>port headland>dampier>carnarvon>kalbarri>gingin>perth
weekje in fremantle
In WA nog een maand op een graan boerderij gewerkt.

Dan met de indian-pacific naar Adelaide Nullabor saai NO WAY!!!!!! ongelooflijk wat een landschap heb werkelijk de heletijd als een kleinkind naar buiten zitten te gapen.

paar dagen in Adelaide werk gevonden op weer een graan bedrijf in de buurt van coonalpyn.
oud en niew gevierd98>99 in Melbourne.

11maanden en 28 dagen ik kan ze tot op de dag van vandaag 1 voor 1 voor me halen!!

nog 3 maanden in NZ gebleven bij familie van een kennis zij aangetrouwde neef of zo...
3 weken fiji toen was ik falliet opgebruikt in bijna 17maanen fl 21000,-!! excl.round world ticket

Tip 1
zorg dat je genoeg ¤ tot je beschikking hebt Australië kan heel goed budget hostels dormroom liften met post of zo iets maar waak er voor dat je niet MOET gaan werken in de fruit industrie houd je niets aan over!! en kun je werken voor kost en inwoning!!
Tip 2
Leer duiken VOOR je op het great barrier reef komt zo kun je genieten en word je mee genomen met de advanced group Ik heb leren duiken in nambucca heads/coffs harbour regio.
Tip 3
ga eens met een lokale bus op pad en verblijf zoveel mogelijk in pubrooms in het weekend zodoende heb je veel contact met locals en vind je makkelijker tijdelijk werk
Tip 4
koop een brood als je ergens arriveert en als het op is ga een stadje verder!!
Tip 5
Weet wat je wilt doen je zelf plat zuipen en op het strand liggen kun je in nederland en spanje ook.
Nederlanders zit je de rest van je leven nog met opgezadeld..

Zo heb ik australie gedaan 3 jaar later midden america
pi_133711950
beste fokker,

momenteel zijn wij aan het plannen mbt onze fly drive langs de oost kust van Australië in november '14.
kunnen jullie ons vertellen wat de gemiddelde benzine prijzen zijn in Australië, zodat wij een inschatting kunnen maken van die kosten!

alvast bedankt
pi_133713363
Uit mijn hoofd zat de benzineprijs zo rond de 1,50$ p liter, dat was in mei 2013
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_133739284
Hangt nogal af van waar je tankt.
pi_134496566
Hallo allemaal,

Ik ga in februari een half jaar in Australië studeren en ik had een paar vragen over het visum. Je kan een visum toch ook online aanvragen via immi.gov.au? Zodat je niet naar de ambassade in Berlijn hoeft. En weet iemand of ze ook uitzonderingen maken op de termijnen die gelden voor een studentenvisum, dat is in principe studieperiode + 1 maand, maar ik wil heel graag wat langer blijver dan een maand om rond te reizen. Alvast bedankt!
  vrijdag 20 december 2013 @ 21:49:36 #60
164283 Luco
Buongiorno!
pi_134504443
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 18:41 schreef Godsilla het volgende:
Hallo allemaal,

Ik ga in februari een half jaar in Australië studeren en ik had een paar vragen over het visum. Je kan een visum toch ook online aanvragen via immi.gov.au? Zodat je niet naar de ambassade in Berlijn hoeft. En weet iemand of ze ook uitzonderingen maken op de termijnen die gelden voor een studentenvisum, dat is in principe studieperiode + 1 maand, maar ik wil heel graag wat langer blijver dan een maand om rond te reizen. Alvast bedankt!
regel dat jr begeleider je langer als student sponsort. Ik zat er vier maanden als student, Universiteit sponsorde voor 8 waardoor ik voor negen maanden een visum had.
Ma come piove bene su'gli <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Tj9IIfOuYt0" rel="nofollow" target="_blank">impermeabili</a>
  zondag 29 december 2013 @ 08:44:54 #61
351378 OzBunyip
King of the mountain
pi_134817506
Hoe is het bij jullie in de buurt qua 'hooning'? Het valt bij ons op zich mee, bij mij schoonouders is het elke avond raak. Er is hier een huis in de straat waar een stel low lifes woont en die willen hier nog wel eens door de straat raggen.

Ik stond net buiten naar de storm te kijken (voordeel van een hittegolf, prachtige stormen) toen ik piepende banden hoorde - ik dacht eerst 'oh, ze zijn weer bezig' - met daarna een keiharde knal, dus ik race naar binnen en roep naar m'n man, 'call the cops, someone crashed their car!' En jawel, alle buren staan al buiten, zijn die sukkels bijna bij iemand naar binnen gereden! }:|

Ben blij dat we deze week begonnen zijn met ons hekwerk. Staal en core-filled met beton... laat ze daar maar eens tegenaan hoonen, dat doet hun meer pijn dan het hek... :|W

En het rottige is nog wel dat ons buurjochie luttele minuten voor het ongeluk in de tuin aan het spelen was. Gelukkig maar dat z'n pa 'm binnen geroepen had vanwege de storm.
pi_135018635
Geen enkele last van hoons. Hooguit een buurman een paar honderd meter verderop die net even te vaak de entertainer uit moet hangen op zijn mega deck en dan net iets te laat doorgaat.
  zondag 26 januari 2014 @ 15:48:43 #63
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_135964686
Ik ben van plan om rond september voor 5/6 weken naar Australië te gaan. Mijn nichtje gaat namelijk op 13 september trouwen. Wat is dan het verstandigst om te doen qua verblijf? Week ervoor heen, weekje bij familie en daarna rondreizen of eerst rondreizen en dan bruiloft+week erna bij familie? Qua weer bedoel ik dan vooral.

Ik ga dan waarschijnlijk "gewoon" (net als alle andere mensen :P ) via de oostkust naar boven rijden en daarna weer terug, of met een vlucht heen en terug rijden. Zijn er nog plekken die niet heel erg bekend zijn bij het meste publiek, maar die wel heel mooi zijn? Dingen als Fraser Island en Bondi Beach zijn plekken waar ik wel heen wil, maar verder weet ik nog niet zo heel veel. Ik moet dan ook nog een hoop lezen en bedenken wat ik ga doen.

Ik denk dat ik daar een auto huur/koop en eventueel kampeeruitrusting. Wat moet je dan ongeveer qua dagbudget rekenen? Is het leven daar net zo duur als hier of nog wat duurder?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_135966088
Whitsundays is zeker een aanrader! En het leven is daar iig zeker niet goedkoper, als je jezelf beperkt tot dagelijks pasta oid valt het nog mee. Aan 'n dag budget van +-80 euro zaten wij vorig jaar (incl. overnachten, eten, vervoer, trips etc.)
pi_136001963
Joehoe.....
tickets geboekt!!! een superdeal met Qantas en Emirates.
1149,- voor retour naar Australië en 3 binnenlandse vluchten.

Na veel gepuzzel en tips hebben we besloten om niet de oostkust af te rijden.
toch wel enigszins zonde van de 4 weken die we hebben (helaas)

de trip is nu als volgt, Cairns- Darwin- Alice Springs- Sydney en een bezoek aan Melbourne is nog optie.
wanneer je maar 4 weken hebt, moet je helaas keuzes maken, wij hopen op deze manier iig een beetje de veelzijdigheid van het land te kunnen proeven.

Tips zijn uiteraard heeeel welkom
  maandag 27 januari 2014 @ 13:00:52 #66
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_136003151
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:17 schreef buishuis het volgende:
Whitsundays is zeker een aanrader! En het leven is daar iig zeker niet goedkoper, als je jezelf beperkt tot dagelijks pasta oid valt het nog mee. Aan 'n dag budget van +-80 euro zaten wij vorig jaar (incl. overnachten, eten, vervoer, trips etc.)
En dan ook nog een beetje stappen af en toe? Ik ben qua eten geen luxepaard, gewoon een broodje en 's avonds wat warm is prima zat. Hadden jullie een auto gehuurd of gekocht daar? En kamperen of hotels?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_136008781
Ja incl. stappen. We hadden 'n greyhound hop-on hop-off ticket gekocht van Sydney naar Cairns. Werkt prima en is de goedkoopste manier van reizen. Overnachten deden we enkel in hostels. Op de punten waar je aankomt met de greyhound staan altijd wel mensen van verschillende hostels om je 'n kamer aan te bieden.
  maandag 27 januari 2014 @ 15:45:15 #68
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_136009409
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 15:28 schreef buishuis het volgende:
Ja incl. stappen. We hadden 'n greyhound hop-on hop-off ticket gekocht van Sydney naar Cairns. Werkt prima en is de goedkoopste manier van reizen. Overnachten deden we enkel in hostels. Op de punten waar je aankomt met de greyhound staan altijd wel mensen van verschillende hostels om je 'n kamer aan te bieden.
Backpacken dus? Hoe oud waren jullie toen? En hoe lang heb je er over gedaan? Ik heb het idee dat je dan redelijk beperkt bent in wat je ziet, omdat alles wat je ziet toeristisch is.

Stel ik ga met de auto van Sydney naar Cairns (of omgekeerd), hoeveel tijd moet je daar minimaal voor rekenen?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_136009640
Ja, 21, van Sydney naar Cairns ongeveer 1,5 maand en je bent zo beperkt als je zelf wilt ;) De bus stopt op ontzettend veel plaatsen (http://www.greyhound.com.au/service-info/network-maps). Gewoon van te voren 'n selectie maken van wat je graag wilt zien.
  dinsdag 28 januari 2014 @ 17:43:08 #70
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_136059390
En anderhalve maand, had je dan mooi de tijd of was dat krap aan? Ik heb 4, misschien 5 weken de tijd.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  dinsdag 28 januari 2014 @ 18:13:32 #71
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_136060379
Kan best in een week of 3 a 4: 3 dagen sydney, 1 dag central coast of coffs harbour, 3 dagen byron bay, 1 dag brisbane, 4 dagen rainbow beach/fraser island, 1 dag town of 1770, 4 dagen airlie beach/whitsundays, 2 dagen magnetic island, 5 dagen cape trib/cairns/reef. 24 dagen, is qua afstanden ook allemaal wel te doen, tel paar dagen bij op en je reist gewoon relaxed. :)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_136061334
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 23:59 schreef BlackLining het volgende:



O+ 8-)
Schitterend aangezicht. Lijkt mij ook heerlijk om daar een wandeling te maken. Al dat ongerepte.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-01-2014 18:41:35 ]
  dinsdag 28 januari 2014 @ 18:54:52 #73
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_136061987
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 18:13 schreef Kopstoot het volgende:
Kan best in een week of 3 a 4: 3 dagen sydney, 1 dag central coast of coffs harbour, 3 dagen byron bay, 1 dag brisbane, 4 dagen rainbow beach/fraser island, 1 dag town of 1770, 4 dagen airlie beach/whitsundays, 2 dagen magnetic island, 5 dagen cape trib/cairns/reef. 24 dagen, is qua afstanden ook allemaal wel te doen, tel paar dagen bij op en je reist gewoon relaxed. :)
Sydney hoeft niet echt, ik heb namelijk daar al een week met familie. ga denk ik ook nog naar een neef in Melbourne.

Bedankt voor de hulp iig, ik zal even aan de mensen die ik ken die daar geweest zijn vragen voor verbeteringen :) Waren er nog dingen waarvan je zegt, dat is echt een verspilling om heen te gaan?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_136085589
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 18:54 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Sydney hoeft niet echt, ik heb namelijk daar al een week met familie. ga denk ik ook nog naar een neef in Melbourne.

Bedankt voor de hulp iig, ik zal even aan de mensen die ik ken die daar geweest zijn vragen voor verbeteringen :) Waren er nog dingen waarvan je zegt, dat is echt een verspilling om heen te gaan?
maak vanuit Sydney even een uitstapje naar de hunter valley voor een wijnproeverij tocht,
sla vervolgens het hele stuk tussen Sydney en Brisbane over.

Zorg er daarna voor dat je niet in de steden Gladstone, Rockhampton en Mackay terecht komt,
werkelijk niks aan.
  woensdag 29 januari 2014 @ 10:54:49 #75
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_136086006
Byron bay zou ik toch niet overslaan, fijn sfeertje daar, de rest ben ik het mee eens. :)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_136092536
Je kan beter Brisbane overslaan en Byron Bay wel aandoen imo.
pi_136747618
Ik ben van plan om over een aantal maanden te gaan reizen en werken in Australië. Nu hoorde ik vandaag van iemand dat je als backpacker voor seizoenswerk in Australië de laatste tijd steeds slechter betaald krijgt. De backpacker is in Australië als de Pool hier in Nederland. Als seizoenswerker zou je omgerekend maar iets van 7 euro per uur verdienen. Ik hoorde voorheen telkens dat je beter in Australië kunt gaan werken om je reis te financieren dan hier in Nederland, maar dat lijkt mij niet het geval als ik dit verhaal mag geloven. Weet iemand wat hiervan waar is?
pi_136755084
Minimum loon is $16. Daar gaat natuurlijk belasting van af zodat je ongeveer 9 dollar / 6.5 euro per uur op je bankrekening gestort krijgt. De belasting krijg je over algemeen niet terug, wat veel mensen ten onrechte aannemen.

Als je redelijk kunt sparen in NL is het de moeite om daar wat langer te blijven werken.
pi_136806657
gaat ongeveer 30% belasting van af he, niet bijna 50%. Al kan je dit tackelen door op je formulier wat je invult bij begin dienstverband in te vullen dat je wél een Australian Resident bent voor Ta Purposes, dan betaal je maar 13% belasting. In mijn 1e baantje vulde ik het volgens de regels in en werd er van de 20 dollar ongeveer 7 dollar ingehouden per uur, in mijn 2e baantje vulde ik het in op de Ozzie manier en werd er van mijn $35 maar $4 ingehouden. Scheelt toch wel wat :P

Met die euro-dollarkoers van dit moment is het inderdaad voordeliger om ook nog ff in Nederland te werken, maar dat is ook echt de enige reden om in Nederland te werken ipv in Oz.
Zelf heb ik mijn grootste gedeelte gefinancieerd door te werken in Oz. Het is misschien wel werk wat je dan doet ipv vakantie, maarja ik had zoiets dat ik liever borden afwaste in Sydney dan in Nederland in kutweer een of ander kutwerk doen in kutweer...maarja dat was ik.

Belasting krijg je in principe wel terug, mits je het maar via een grote organisatie doet. Kost je wel wat aan fee (ong 200) maar het voordeel is wel dat zij volgens mij hele batches met aanvragen tegelijk indienen die dan niet allemaal worden gecontroleerd. Ik betaalde 140 euro fee en kreeg $3800 terug.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_136806802
Sowieso, waar zou je nou liever naar je werk lopen/rijden 's ochtends :') In overvolle treinen in NEderland, wegen die vaststaan met files en kutweer iedere dag, of gewoon lekker in 't zonnetje in Australië.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  maandag 17 februari 2014 @ 12:34:54 #81
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_136807064
Want in australie zitten de treinen niet overvol en staan nooit files?
Dan klagen mijn familieleden blijkbaar voor niets.

Qua klimaat klopt het, maar qua drukte is t gras bij de buren echt niet altijd groener. :)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_136807544
Nja het ligt er een beetje aan waar je gaat denk ik, maar ik kan me in 9 maanden geen enkele file herinneren. Het staat wel eens wat vast in Sydney of Melbourne ja, maar in welke stad ter wereld niet. Tussen de steden door echt nergens last van gehad. Qua treinen heb ik ook nooit in een volle trein gezeten. In de grote steden gaan die treinen op metro-frequentie dusja.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_136807618
quote:
0s.gif Op maandag 17 februari 2014 12:49 schreef kalinhos het volgende:
Tussen de steden door echt nergens last van gehad.
Nou heb je daar ook niet zo'n 'tussen-steden-heen-en-weer-reizen'-cultuur als in Nederland. Meestal werk je waar je woont en zo niet, dan sta je dik in de file óf zit je in the middle of nowhere.
  maandag 17 februari 2014 @ 13:16:06 #84
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_136808225
Eens per kwartier noem ik geen metrofrequentie. En de kwinanafreeway is een ramp. Maar dat neemt niet weg dat een file met een strakblauwe lucht wel prettiger is ja ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_136809016
per kwartier? Mwoah al zi tje in de CBD (wat je als backpacker toch al gauw zit) gaan de treinen elke paar minuten geloof ik. Van Kings Cross naar Bondi (Sydney) ging die letterlijke elke 6 minuten.

Nja los van de vervoersperikelen, nog steeds is het lekkerder als je met strakblauw weer in de file staat.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
  maandag 17 februari 2014 @ 14:13:34 #86
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_136810612
Ja tuurlijk, van Amsterdam Centraal naar Sloterdijk rijdt ook iedere 2 minuten een trein, maar de gemiddelde Ozzie woont niet in Kings Cross of Bondi Junction, maar in Ashcroft of Cronulla. Reken maar dat de treinen daar minder rijden, en traag en vol zijn. Met de auto kun je ook gewoon achteraan sluiten. ;)

Qua geld verdienen: Snel en veel kun je verdienen in oorden als Karratha, veel facilitair werk bij de mijnen betaalt ook goed, maar is oersaai en de een stadje als Karratha is ook niet bepaald het centrum vd wereld, reken ook op dure huisvesting. Maar hard gaat het wel qua geld!
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_136814203
Maar als backpacker (waar het volgens mij bij CPK om gaat) kom je ook niet gauw terecht in Cronulla of Ashcroft, tenzij daar echt een bloedmooie Ozzie woont. Kans is groter dat je gewoon in de hostels/appartement-shares terecht komt in het centrum, waar je treinfrequentie wel weer op gaat ;)
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_136815717
Ik ben inderdaad van plan om te gaan backpacken in Australië. Het streven is om eind juni in down under te zitten, maar dat hangt ook een beetje van mijn studie af. Ik ga een working holiday visa aanvragen en ben van plan om ook daadwerkelijk een jaar te blijven. Voorwaarde hiervan is dat ik dan wel werk zou moeten vinden, vandaar de interesse ;) Ik wil eerst, heel cliché, van Sydney naar Cairns reizen en dan ergens in Queensland werk zoeken. Verder heb ik een maand Nieuw Zeeland en de westkust nog in gedachte maar ik wil niet al te veel vooraf gaan plannen.
pi_137843621
Zo, ik meld me ook maar eens. Ben me ook aan het oriënteren voor de trip naar Down Under.
Januari 2015 ga ik voor 5 weken naar Australie. Plan is om in Melbourne te beginnen om vervolgens de Great Ocean Road te doen. Daarna nog onduidelijk hoe ik de route in ga vullen. Wil sowieso naar Ayers Rock en via de Oostkust naar beneden richting Sydney. Het zal zoiets worden.

In ieder geval leuk om alle ervaringen hier te lezen.

Blijf posten zou ik zeggen.
pi_137844863
quote:
7s.gif Op maandag 17 februari 2014 16:14 schreef CPK het volgende:
Ik ben inderdaad van plan om te gaan backpacken in Australië. Het streven is om eind juni in down under te zitten, maar dat hangt ook een beetje van mijn studie af. Ik ga een working holiday visa aanvragen en ben van plan om ook daadwerkelijk een jaar te blijven. Voorwaarde hiervan is dat ik dan wel werk zou moeten vinden, vandaar de interesse ;) Ik wil eerst, heel cliché, van Sydney naar Cairns reizen en dan ergens in Queensland werk zoeken. Verder heb ik een maand Nieuw Zeeland en de westkust nog in gedachte maar ik wil niet al te veel vooraf gaan plannen.
Als je ook een beetje lekker weer wil raad ik het je niet echt aan om in juni in Sydney te beginnen. Dat hadden wij toen ook gedaan en het was 14 graden met regen tot aan Brisbane ongeveer. Richting het noorden is het in die periode wel lekker!
Travel 2014: Jan: Florida. Mei: Antwerpen en Trier
Juli: Rome + Athene en eilanden Greece Okt: Peru!
  maandag 12 mei 2014 @ 12:59:24 #91
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_139863414
Met mijn vriendin ga ik 3 weken naar Australië, op familie bezoek; periode oktober - november, nu al zo veel zin in :D
  maandag 12 mei 2014 @ 16:44:24 #92
427685 MiszSpace
Are you kidding me?!
pi_139870890
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 12:59 schreef xzaz het volgende:
Met mijn vriendin ga ik 3 weken naar Australië, op familie bezoek; periode oktober - november, nu al zo veel zin in :D
Wat leuk! Waar gaan jullie precies naar toe? Jullie hebben wel een goede periode gekozen om te gaan. Dan is het hartje zomer! :)
Immer gerade aus!
  maandag 12 mei 2014 @ 17:01:50 #93
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_139871619
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 16:44 schreef MiszSpace het volgende:

[..]

Wat leuk! Waar gaan jullie precies naar toe? Jullie hebben wel een goede periode gekozen om te gaan. Dan is het hartje zomer! :)
Mua, nog niet hartje zomer (gelukkig). Wij gaan naar de west-kant, Perth. Ik heb aan beide kanten familie maar 1 kant tegelijk :).
  maandag 12 mei 2014 @ 17:18:04 #94
427685 MiszSpace
Are you kidding me?!
pi_139872205
quote:
Mua, nog niet hartje zomer (gelukkig). Wij gaan naar de west-kant, Perth. Ik heb aan beide kanten familie maar 1 kant tegelijk :).
Ah naar Perth! (Dat staat nog op mijn verlanglijst). Nou het was in South Australia echt hartje zomer rond november. In januari was het drie weken lang elke dag 40°C of hoger! Veel plezier in Perth! ;)
Immer gerade aus!
  dinsdag 13 mei 2014 @ 16:33:55 #95
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_139910235
quote:
0s.gif Op maandag 12 mei 2014 17:18 schreef MiszSpace het volgende:

[..]

Ah naar Perth! (Dat staat nog op mijn verlanglijst). Nou het was in South Australia echt hartje zomer rond november. In januari was het drie weken lang elke dag 40°C of hoger! Veel plezier in Perth! ;)
Mijn familie was toevallig over in Nederland en zeiden dat het rond deze tijd ongeveer 25 graden was; dat is wel te doen. Ik ben niet zo van de hitte al blijkt daar de hitte weer veel anders te zijn dan in NL. En bedankt; gaat zeker goed komen!
pi_139910496
quote:
6s.gif Op maandag 12 mei 2014 17:01 schreef xzaz het volgende:

[..]

Mua, nog niet hartje zomer (gelukkig). Wij gaan naar de west-kant, Perth. Ik heb aan beide kanten familie maar 1 kant tegelijk :).
maar zeker wel mooi weer, november is lekker warm met wat hete dagen van 35+, maar nog geen lange hittegolven. :)
pi_139941133
Nog 5 maandjes en dan ben ik er ook voor 5 weekjes :D Echt heel veel zin in!
pi_140197991
Het is trouwens bijna rond, in december kom ik 4 weken naar Melbourne :D om vrienden op te zoeken :)
  zaterdag 28 juni 2014 @ 17:39:04 #99
166976 DuvelDuvel
Altijd heet en altijd hype
pi_141649794
Fokkers, ik heb even jullie hulp nodig.

Ik ben van plan om rond oktober in Australië te gaan werken voor 6 maanden via travelactive. Nu kun je zelf aangeven in welke regio je wil gaan werken. Ik zit nog te twijfelen tussen de regio rond Cairns of Brisbane. Er bestaat ook nog een mogelijk om eerder te gaan of langer te blijven en dan nog wat steden te bezoeken.

Kunnen jullie mij helpen met tips voor de leukste/mooiste regio's. Alvast bedankt :)
#FreeHat
pi_141676705
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 17:39 schreef DuvelDuvel het volgende:
Fokkers, ik heb even jullie hulp nodig.

Ik ben van plan om rond oktober in Australië te gaan werken voor 6 maanden via travelactive. Nu kun je zelf aangeven in welke regio je wil gaan werken. Ik zit nog te twijfelen tussen de regio rond Cairns of Brisbane. Er bestaat ook nog een mogelijk om eerder te gaan of langer te blijven en dan nog wat steden te bezoeken.

Kunnen jullie mij helpen met tips voor de leukste/mooiste regio's. Alvast bedankt :)
Wat wil je precies?
Steden zijn enorm verschillend. Brisbane is het hart van de feesten, strand en tropisch weer, Cairns is ook tropisch maar een stuk rustiger en laid back...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')