Het is de taak van dit kabinet om het begrotingstekort niet verder te laten oplopen dan 3% van het BNP, dacht ik.quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:38 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het is niet de taak van Ascher om dit soort onevenwichtigheden weg te nemen. Het is de taak van Ascher om de belangen van het Nederlandse volk te behartigen. Speciaal van die van de arbeiders, gezien zijn partijachtergrond.
Dat vind niemand leuk, vooral als het niet om kwaliteit gaat maar puur om de centen. En je slaat de spijker op zijn kop. Het is nu aan de onderkant bezig. Hoelang nog dat veel meer sectoren aangetast worden en doordringt naar de hoger opgeleiden. Daarom ben ik solidair met bijvoorbeeld de thuishulp en spaar ik langer door om een goede NL stukadoor te laten stuken. Ja zo gek ben ik dan. Noem het protectionisme, het interesseert me niets. Voor vakwerk betaal ik grof. Voor meuk heb ik niets over. Dan maar niets.quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:21 schreef Zienswijze het volgende:
Maar zouden de hoogopgeleide Fok!kers het leuk vinden als hun baan door een hoogopgeleide buitenlander die bereid is voor het minimumloon te werken zou worden ingenomen?
Ook. Met als hoger doel gezonde staatsfinancieen, met als hoger doel een betere toekomst voor het Nederlandse volkquote:Op zondag 18 augustus 2013 21:39 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Het is de taak van dit kabinet om het begrotingstekort niet verder te laten oplopen dan 3% van het BNP, dacht ik.
Kijk daar gaat het al mis, want volstrekt niet hetzelfde. Oost-Duitsland is protestant / niet religieus. Polen is juist streng katholiek en lijkt volgens mij eerder op Ierland. Er is ook geen sterke band tussen Oost-Duitsland en Polen, terwijl er wel veel contacten met Tsjechië zijn.quote:
Nee, dat valt samen voor hen.quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:41 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ook. Met als hoger doel gezonde staatsfinancieen, met als hoger doel een betere toekomst voor het Nederlandse volk
Helemaal mee eens. Als je de EU-grenzen dicht gooit roepen die EU-fanaten dat dat protectionisme is. Gek genoeg voert de EU ook protectionisme: niet EU-werkers mogen niet tegen het minimumloon de arbeidsmarkt van de EU betreden. Als de EU-fanaten zo graag protectionisme willen wegnemen moeten ze de Nederlandse arbeidsmarkt voor heel de wereld open gooien: dat is pas vrij verkeer van werknemers! Iets zegt mij dat ze dan heel anders zullen piepen als een hoogopgeleide Aziaat of Amerikaan tegen een lager loon zijn baan inneemt en hij werkloos wordt. Hoe hypocriet!quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:41 schreef Cherna het volgende:
[..]
Dat vind niemand leuk, vooral als het niet om kwaliteit gaat maar puur om de centen. En je slaat de spijker op zijn kop. Het is nu aan de onderkant bezig. Hoelang nog dat veel meer sectoren aangetast worden en doordringt naar de hoger opgeleiden. Daarom ben ik solidair met bijvoorbeeld de thuishulp en spaar ik langer door om een goede NL stukadoor te laten stuken. Ja zo gek ben ik dan. Noem het protectionisme, het interesseert me niets. Voor vakwerk betaal ik grof. Voor meuk heb ik niets over. Dan maar niets.
Ik denk dat vooral onze boeren gaan piepen.quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:52 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Als je de EU-grenzen dicht gooit roepen die EU-fanaten dat dat protectionisme is. Gek genoeg voert de EU ook protectionisme: niet EU-werkers mogen niet tegen het minimumloon de arbeidsmarkt van de EU betreden. Als de EU-fanaten zo graag protectionisme willen wegnemen moeten ze de Nederlandse arbeidsmarkt voor heel de wereld open gooien: dat is pas vrij verkeer van werknemers! Iets zegt mij dat ze dan heel anders zullen piepen
als een hoogopgeleide Aziaat of Amerikaan tegen een lager loon zijn baan inneemt en hij werkloos wordt. Hoe hypocriet!
Ik wil niet de grenzen dicht gooien maar ik stel wel vraagtekens bij open grenzen met landen die een aanzienlijk lager welvaartsniveau dan wij hebben. Daarentegen zijn open grenzen met andere rijke West-Europese landen helemaal prima voor mij.quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:55 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ik denk dat vooral onze boeren gaan piepen.
Maar goed, tot op zekere hoogte gebeurt dit natuurlijk middels outsourcing.
Jij wilt de grenzen dichtgooien?
Het is allemaal complete waanzin. In het verleden voordat de muur gevallen was kon je als NLer ook in het buitenland werken. Met een werkvergunning, maar toch. Daar heb je dus al die meuk niet voor nodig. Zelf in het buitenland gewerkt voordat je al die EU waanzin had en zogenaamde vrije grenzen. Zelfs in de jaren 60 werkten vele NLers in het buitenland. Alleen dat al zegt mij dat het om hele andere zaken gaat.quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:52 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Als je de EU-grenzen dicht gooit roepen die EU-fanaten dat dat protectionisme is. Gek genoeg voert de EU ook protectionisme: niet EU-werkers mogen niet tegen het minimumloon de arbeidsmarkt van de EU betreden. Als de EU-fanaten zo graag protectionisme willen wegnemen moeten ze de Nederlandse arbeidsmarkt voor heel de wereld open gooien: dat is pas vrij verkeer van werknemers! Iets zegt ze dat ze dan heel anders zullen piepen als een hoogopgeleide Aziaat of Amerikaan tegen een lager loon zijn baan inneemt en hij werkloos wordt. Hoe hypocriet!
Sowieso zijn de tijden enorm veranderd. Vroeger was de hele sfeer enorm veel relaxter in heel veel beroepen. Een postbode deed op z'n gemak een rondje, maakte overal een praatje en was om kwart over drie thuis. Met een loonzakje waarmee hij een gezin kon onderhouden. Een leraar hoefde niet van alles te administreren en te vergaderen. Die kon gewoon les geven. In gemeentehuizen werd de helft van het werk nu met het dubbele aantal mensen gedaan.quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:58 schreef Cherna het volgende:
Maar dat alles in de tijd dat kwaliteit(vakwerk) voorop stond en niet de centen.
Toevallig met een buurvrouw hierover gesproken (die heeft een Surinaamse man). Je wordt daar niet door de bevolking geaccepteerd. En je komt niet aan werk, zeker niet met betere diploma's wordt je eerder als een bedreiging dan als een aanvulling gezien.quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:06 schreef arjan1212 het volgende:
Volgens mij kan je beter naar Suriname emigreren ofzo, denk dat het door nu zo is al 30/40 jaar geleden hier
Het vrij verkeer van werknemers bestaat al sinds 1957 (toen voor de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Italië). Wel met wat meer bureaucratie dan tegenwoordig, maar toch.quote:Op zondag 18 augustus 2013 21:58 schreef Cherna het volgende:
[..]
Het is allemaal complete waanzin. In het verleden voordat de muur gevallen was kon je als NLer ook in het buitenland werken. Met een werkvergunning, maar toch. Daar heb je dus al die meuk niet voor nodig. Zelf in het buitenland gewerkt voordat je al die EU waanzin had en zogenaamde vrije grenzen. Zelfs in de jaren 60 werkten vele NLers in het buitenland. Alleen dat al zegt mij dat het om hele andere zaken gaat.
In Duitsland werkten massa's NLers in de bouw in de jaren 60. Maw de grenzen zijn altijd al open geweest, maar dan met meer controle en werkvergunningen.
Maar dat alles in de tijd dat kwaliteit(vakwerk) voorop stond en niet de centen.
Weet ik niet. Ik denk dat ze jou (als Nederlander) eerder als een bedreiging zien. In het geval van onze buurvrouw (die had het dus geprobeerd), kreeg ze ondanks haar mooie diploma's in de verpleging gewoon geen werk daar. Omdat ze haar hoofd dan qua kennis de baas was, dacht ze.quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:09 schreef arjan1212 het volgende:
ow. waarom niet ? allemaal racisten ?
mijn vader heeft toen in duitsland gewerkt, van 1969 tot 1974 ofzoquote:Op zondag 18 augustus 2013 22:10 schreef Igen het volgende:
[..]
Het vrij verkeer van werknemers bestaat al sinds 1957 (toen voor de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Italië). Wel met wat meer bureaucratie dan tegenwoordig, maar toch.
Maar voor de EU-uitbreiding in 2004 maakte in de praktijk bijna niemand ervan gebruik. Iets van 0,1% van de hele bevolking stond in het originele artikel van Asscher in de Volkskrant, dacht ik.
Okies, maar het is dan wel gek dat daar niemand gebruik van maakte en nu plots iedereen er gebruik van wilt maken. Dat zegt iets over kwaliteit, doordat iedere joker zich kan permitteren zich uit te geven als vakman. Als een Roemeen nu de grens overkomt kan het dus zijn dat hij thuis ooit zijn eigen schuurtje in elkaar geflanst heeft en bij jou komt stucen.Dat hij dan mogelijk 10 zakken knauf nodig heeft om iets haaks te stucen of het word totaal niets heb je als klant dan niet door. Een vakman zou immers een zak knauf nodig hebben om het haaks te krijgen.quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:10 schreef Igen het volgende:
[..]
Het vrij verkeer van werknemers bestaat al sinds 1957 (toen voor de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Italië). Wel met wat meer bureaucratie dan tegenwoordig, maar toch.
Maar voor de EU-uitbreiding in 2004 maakte in de praktijk bijna niemand ervan gebruik. Iets van 0,1% van de hele bevolking stond in het originele artikel van Asscher in de Volkskrant, dacht ik.
Maar dat is niet de schuld van de EU, van de Polen of van de open grenzen. Dat is iets wat we zelf zo hebben geregeld: door het opheffen van de bescherming van allerlei beroepsgroepen in het kader van neoliberaal denken hebben we zelf een `race to the bottom´ georganiseerd voor laagopgeleide Nederlanders en (destijds West-)Europese immigranten.quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:18 schreef Cherna het volgende:
[..]
Okies, maar het is dan wel gek dat daar niemand gebruik van maakte en nu plots iedereen er gebruik van wilt maken. Dat zegt iets over kwaliteit, doordat iedere joker zich kan permitteren zich uit te geven als vakman. Als een Roemeen nu de grens overkomt kan het dus zijn dat hij thuis ooit zijn eigen schuurtje in elkaar geflanst heeft en bij jou komt stucen.Dat hij dan mogelijk 10 zakken knauf nodig heeft om iets haaks te stucen of het word totaal niets heb je als klant dan niet door. Een vakman zou immers een zak knauf nodig hebben om het haaks te krijgen.
Het middenstandsdiploma is dat nog nodig?
Allemaal zaken die voorheen nodig waren.
Ik zou 5 a 10 jaar wachten. Luister je radio apintie? Het is een zooitje daar, van markten die moeten staan in menselijke ontlasting omdat ze een ontploft riool niet even komen maken. Tot een ware huizennood. Bejaarden daar kregen op een gegeven moment zelfs van buurtbewoners eten kregen omdat er niet genoeg was. Nu zijn ze wel aan het opbouwen en China stopt ze af en toe wat lekkers toe maar de komende 5 jaar zijn ze druk bezig met puinruimen.quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:06 schreef arjan1212 het volgende:
Volgens mij kan je beter naar Suriname emigreren ofzo, denk dat het daar nu zo is al 30/40 jaar geleden hier
nee nog nooit van gehoord. maar oke. en ik maar denken dat suriname een paradijs is waar alles de helft kost en het altijd lekker weer is.quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:54 schreef sweetlady-o het volgende:
[..]
Ik zou 5 a 10 jaar wachten. Luister je radio appintie? Het is een zooitje daar, van markten die moeten staan in menselijke ontlasting omdat ze een ontploft riool niet even komen maken. Tot een ware huizennood. Bejaarden daar kregen op een gegeven moment zelfs van buurtbewoners eten kregen omdat er niet genoeg was. Nu zijn ze wel aan het opbouwen en China stopt ze af en toe wat lekkers toe maar de komende 5 jaar zijn ze druk bezig met puinruimen.
Nee das curaçao. Met een pensioen is het daar trouwens wel een paradijs. En begrijp me niet verkeerd: het gaat daar beter dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden maar dar land moet gewoon nog groeien.quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:55 schreef arjan1212 het volgende:
[..]
nee nog nooit van gehoord. maar oke. en ik maar denken dat suriname een paradijs is waar alles de helft kost en het altijd lekker weer is.
Dat is waar, ik neem het ook niemand kwalijk. Als er al iemand schuldig is, dan is het de overheid wel die ons jarenlang om de tuin heeft geleid. Zonder overheid is onmogelijk. Maar de kunst is om een overheid te hebben die daar niet voor zichzelf zit.quote:Op zondag 18 augustus 2013 22:30 schreef Igen het volgende:
[..]
Maar dat is niet de schuld van de EU, van de Polen of van de open grenzen. Dat is iets wat we zelf zo hebben geregeld: door het opheffen van de bescherming van allerlei beroepsgroepen in het kader van neoliberaal denken hebben we zelf een `race to the bottom´ georganiseerd voor laagopgeleide Nederlanders en (destijds West-)Europese immigranten.
Ha! ik ook. Gisteren weer een kilo geplukt. Nog 4,5 kilo te gaan (voor jamquote:Op zondag 18 augustus 2013 21:20 schreef LXIV het volgende:
Vandaag weer lekker door dit landschap gefietst. Heerlijk. En bramen geplukt en gegeten. Ook heerlijk.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |