abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 september 2013 @ 13:52:16 #226
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_131126642


Net ff gele tomaten geplukt, inmiddels staat er dus zo'n hoeveelheid op mij te wachten...Maar wat gaan we ermee doen? Ik had zelf bedacht om er een saus van te maken en in te vriezen. Maar op internet zie ik verschillende recepten voorbij komen met knoflook en verse kruiden....en dat heb ik natuurlijk allemaal niet in huis.... Dus wat nu? Gewoon in het water gooien en kijken wat er van komt? Ik kan ze later wel door een zeef duwen ivm de velletjes van de tomaat.
  vrijdag 13 september 2013 @ 14:08:38 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131127176
Gele tomatensoep?
Gele tomatenketchup?
Kwarten en koken met wat zout en wat kruiden, dan door een zeef en je hebt een smakelijke tomatensoep,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 september 2013 @ 14:37:55 #228
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131128135
Als je geen knoflook en kruiden in huis hebt kanje die natuurlijk ook kopen, 't is geen avond of weekend dus de winkels zijn open.

Ik zou er een pasata van maken, neutrale saus, kan je het meest mee.
  vrijdag 13 september 2013 @ 14:39:35 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131128184
Je kan er ook ijs van maken. Geel tomatensorbet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 september 2013 @ 14:54:04 #230
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_131128653
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 14:37 schreef SiGNe het volgende:
Als je geen knoflook en kruiden in huis hebt kanje die natuurlijk ook kopen, 't is geen avond of weekend dus de winkels zijn open.

Ik zou er een pasata van maken, neutrale saus, kan je het meest mee.
Ja dat weet ik wel, alleen kan ik nu ff niet weg, straks wel. Knoflook it is dan :) Komt vast goed :)
pi_131138524
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 13:52 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]

Net ff gele tomaten geplukt, inmiddels staat er dus zo'n hoeveelheid op mij te wachten...Maar wat gaan we ermee doen? Ik had zelf bedacht om er een saus van te maken en in te vriezen. Maar op internet zie ik verschillende recepten voorbij komen met knoflook en verse kruiden....en dat heb ik natuurlijk allemaal niet in huis.... Dus wat nu? Gewoon in het water gooien en kijken wat er van komt? Ik kan ze later wel door een zeef duwen ivm de velletjes van de tomaat.
Denk er nog een dag over na en maak er dan van wat jij wilt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131144345
Gewoon knoflook en kruiden of whatever je nodig hebt voor een recept kopen, zonde van zulke mooie tomaatjes om er wat saais mee te doen toch?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_131173574
Beste Piet,

Ik heb bij de Hanos varkensdarm gekregen. Ze verkopen het niet maar de slager was zo aardig om een paar meter af te knippen. Nu ben ik echter vergeten te vragen hoe en hoe lang ik dit het beste kan bewaren, want ik ga het niet direct gebruiken. Moet ik het in een bakje zout water doen of iets in die geest (zit nu droog in een plastic zakje)?

En heb je misschien een lekker recept voor worst?

Bvd,
  zaterdag 14 september 2013 @ 20:22:05 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131174337
Volgens mij kun je darm prima invriezen.

En deze waren lekker:


Verse Worst

Of wilde je droge worst maken? Nee toch?
  zaterdag 14 september 2013 @ 20:26:14 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131174565
Na-foto:

pi_131174767
Boh dat ziet er goed uit! Heb je een receptje? Maar geen droge worst, dat is me (nog) teveel gedoe als ik zo de instructies lees om ze te drogen. Wat een mooie foto trouwens, ik heb net gegeten maar krijg er weer honger van.
  zaterdag 14 september 2013 @ 20:49:39 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131175619
Effe klikken op die eerste foto.
pi_131175966
Ah, ik zie het al. Drambui heb ik niet, Shaoxing wel. En heb ruim 2 kilo vet varkensvlees van de Hanos meegenomen vanmorgen, dus dat gaat helemaal goedkomen. Dankje!
  zaterdag 14 september 2013 @ 22:25:55 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131179810
Shaoxing is vast beter! :)
  zaterdag 14 september 2013 @ 22:35:27 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131180208
In heel zout zoutwater houd je het een tijd goed, maar ook ik vroor ze in
stavromulabeta weet trouwens veel meer van worst maken dan ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131189006
Piet korte vraag: ik ga creme brulee maken en heb nu een recept met slagroom maar dan wordt de creme brulee direct in de oven gebakken. Mijn eerdere creme brulees heb ik in de oven in waterbad gemaakt. Tweede recept is het wel in het waterbad maar het is een engels recept en er staat heavy cream. Kan ik die 1 op 1 vervangen met slagroom of toch het eerste recept maken maar dan in waterbad? Zijn in dat geval de oventijden gelijk?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 15 september 2013 @ 09:03:57 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131189149
Heavy cream is een amerikaanse aanduiding voor room me een vetgehalte van 35% tot 40%
Prima te vervangen door slagroom, ongeslagen.
Gebruik sowieso een waterbad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131190965
Piet is er nog een tip voor het vanillestokje? Is al wel uitgeschraapt en meegekookt in de slagroom. Moet ik hem weggooien of heb je nog een tip daarvoor?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_131191307
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:26 schreef Tinuviel het volgende:
Piet is er nog een tip voor het vanillestokje? Is al wel uitgeschraapt en meegekookt in de slagroom. Moet ik hem weggooien of heb je nog een tip daarvoor?
In de suikerpot om vanillesuiker te maken.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 15 september 2013 @ 11:43:37 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131191360
Ja, lekker, zo'n doorweekt, in room uitgekookt vanillestokje in je suiker. *not*
pi_131191385
Oops, slecht gelezen :)
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_131191519
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja, lekker, zo'n doorweekt, in room uitgekookt vanillestokje in je suiker. *not*
Kan het nadat het stokje weer opgedroogd is?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_131192384
Ik zou hem gewoon weg gooien, de geur en eventuele zaadjes die achtergebleven zijn zijn er toch al uitgekookt.
  zondag 15 september 2013 @ 12:38:34 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131192779
Melk/room wordt zuur. Ik zou het risico niet nemen.
  zondag 15 september 2013 @ 13:47:51 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131195051
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:26 schreef Tinuviel het volgende:
Piet is er nog een tip voor het vanillestokje? Is al wel uitgeschraapt en meegekookt in de slagroom. Moet ik hem weggooien of heb je nog een tip daarvoor?
Weggooien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')