Volgens mij is dat echter volstrekt irrelevant. Het is nogal altijd democratischer dan het leger.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:10 schreef rakotto het volgende:
Wat de meesten hier niet doorhebben is dat zij 51% van de stemmen kregen tijdens de presidentiele verkiezingen door politieke afspraken te maken. Dat er zoveel op hun gestemd is, wil niet zeggen dat iedereen tot de moslimbroeders/islamisten kamp behoort.
80% van de mensen die op hun gestemd (minimaal) zijn de straten opgegaan tijdens 30 juni om hun gekozen president af te zetten. Ze hebben veels te veel sympathie verloren binnen een jaar. Dus iedereen die zegt dat de helft van het volk uit broeders bestaat heeft het mis.
Stemmen door politieke afspraken? 80% van de eigen aanhang? Het is algemeen bekend dat Morsi veel stemmen heeft getrokken doordat hij beloftes deed over nationale eenheid en die vervolgens niet nakwam, integendeel zelfs.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:10 schreef rakotto het volgende:
Wat de meesten hier niet doorhebben is dat zij 51% van de stemmen kregen tijdens de presidentiele verkiezingen door politieke afspraken te maken. Dat er zoveel op hun gestemd is, wil niet zeggen dat iedereen tot de moslimbroeders/islamisten kamp behoort.
80% van de mensen die op hun gestemd (minimaal) zijn de straten opgegaan tijdens 30 juni om hun gekozen president af te zetten. Ze hebben veels te veel sympathie verloren binnen een jaar. Dus iedereen die zegt dat de helft van het volk uit broeders bestaat heeft het mis.
Als het zo doorgaat overtreft dit de burgeroorlog van Algerije. Ze zijn nog steeds de doden aan het tellen. Nimmer in de historie van Algerijnse burgeroorlog zijn er in één dag zoveel mensen gedood.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:24 schreef Djibril het volgende:
Ik dacht dat dit een tweede Algerije zou gaan worden maar nee.
Vind je? Ik vind dit nog meevallen.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:29 schreef Mutant01 het volgende:
[..]
Als het zo doorgaat overtreft dit de burgeroorlog van Algerije. Ze zijn nog steeds de doden aan het tellen. Nimmer in de historie van Algerijnse burgeroorlog zijn er in één dag zoveel mensen gedood.
Nou ja, ik vind dit niet, dit is feitelijk gewoon zo. Zoals ik al zei, nimmer in de historie van de Algerijnse burgeroorlog zijn er zoveel doden in één dag gevallen. De vraag is nu echter, zoals jij dat ook stelt, hoe lang dit gaat duren - en hoeveel doden er de komende dagen, weken of jaren gaan vallen. Of blijft het maar bij één dag? En dat laatste, daar heb ik een hard hoofd in, want het zou mij niet verbazen dat na een korte periode van rust er opeens allerlei aanslagen worden gepleegd op overheidsgebouwen. Overigens was het in Algerije ook vrij rustig in grote delen van de grote steden.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:33 schreef Djibril het volgende:
[..]
Vind je? Ik vind dit nog meevallen.
En ook al ben ik anti MB moet ik toch zeggen dat het geweld nu vooral van één kant komt, namelijk de leger. We weten dat er 500 doden zijn gevallen omdat de ministeries dat zeggen die direct onder controle staan van de leger. God mag weten hoeveel mensen ze niet hebben meegeteld.
Daarnaast als MB ook excessief geweld gaat plegen voor een langere periode tegen de leger kan je in mijn ogen spreken van een burgeroorlog. En niet alle Egyptenaren zijn direct hierbij betrokken, heel veel Egyptenaren zitten gewoon ergens rustig te leven. Het geweld heeft zich niet wijd verspreid. Ik weet het, het is in veel steden een hel, maar voor het grootste gedeelte zijn die steden rustig.
In potentie kan dit Algerije overtreffen.
Het is niet irrelevant. Democratish of niet, Morsi en co. hebben het hard verprutst. Hitler was democratisch gekozen en heeft later voor honderdduizenden doden gezorgd. Morsi ging dezelfde kant op en dat was voorkomen.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:24 schreef Mutant01 het volgende:
[..]
Volgens mij is dat echter volstrekt irrelevant. Het is nogal altijd democratischer dan het leger.
Nee, niet 80% van hun eigen aanhang. De aanhang is grotendeels loyaal en dat was ongeveer 25% van de totale stemmen. (Zie totale stemmen eerste ronde presidentsverkiezingen voor Morsi)quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:26 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Stemmen door politieke afspraken? 80% van de eigen aanhang? Het is algemeen bekend dat Morsi veel stemmen heeft getrokken doordat hij beloftes deed over nationale eenheid en die vervolgens niet nakwam, integendeel zelfs.
Maar heb je minstens een bron om dit vage verhaal te onderbouwen?
Hahaha, zo werkt het dus niet he. Kom maar eens met bronnen in plaats van dit soort onzin.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 20:19 schreef rakotto het volgende:
[..]
Het is niet irrelevant. Democratish of niet, Morsi en co. hebben het hard verprutst. Hitler was democratisch gekozen en heeft later voor honderdduizenden doden gezorgd. Morsi ging dezelfde kant op en dat was voorkomen.
[..]
Nee, niet 80% van hun eigen aanhang. De aanhang is grotendeels loyaal en dat was ongeveer 25% van de totale stemmen. (Zie totale stemmen eerste ronde presidentsverkiezingen voor Morsi)
http://en.wikipedia.org/w(...)ection,_2012#Turnout
Van de 25% is ongeveer 1/3 Salafisten/Wahabieten die op hem gestemd hebben. Die zijn niet 100% loyaal aan de Broederschap.
Eerste ronde was dus 5.7 miljoen stemmen. Tweede ronde was 13.2 miljoen stemmen. 7.5 miljoen mensen zijn in de afgelopen jaar allemaal tegen morsi geworden. Tel de 7.5 miljoen + 12.3 miljoen van Shafik dan heb je 19.8 miljoen stemmen die tegen de broederschap zijn. In de tweede ronde waren er 24 miljoen mensen niet wezen stemmen. Daar kun je dan makkelijk vanuit gaan dat die dus Morsi ook niet willen. Dus 24 miljoen + 19.8 miljoen = 43.8 miljoen stemgerechtigde mensen willen Morsi niet. De totale bevolking van Egypte bestaat uit 83.5 miljoen mensen.
NOSquote:Egypte: leger schiet met scherp
Toegevoegd: donderdag 15 aug 2013, 18:24
Update: donderdag 15 aug 2013, 18:34
Leger en politie zullen met scherp schieten als Egyptische overheidsgebouwen of veiligheidstroepen worden aangevallen. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten via de Egyptische staatstelevisie.
Een dag na de bloedige confrontaties tussen veiligheidstroepen en aanhangers van de verdreven president Morsi, maakten de autoriteiten duidelijk dat ze achter hun manier van optreden blijven staan. Gisteren vielen bij de botsingen in heel Egypte zeker 525 doden en duizenden gewonden.
Schuldigen
Zowel de Verenigde Naties als veel buitenlandse regeringen hebben het optreden van leger en politie hard veroordeeld. De VN eist een onderzoek naar de gebeurtenissen van woensdag, om de schuldigen voor de rechter te krijgen.
Eerder vandaag bestormden aanhangers van de Moslimbroederschap twee overheidsgebouwen in Gizeh, de satellietstad van Caïro. Daarna staken ze de panden in brand.
Rouwenden
In de hoofdstad Caïro hebben zich honderden rouwenden verzameld bij een moskee waar tientallen doden zijn neergelegd. Ook in Alexandrië en andere steden waren demonstraties uit woede over het bloedbad van gisteren.
NOSquote:Kopten Egypte 74 keer doelwit
Toegevoegd: donderdag 15 aug 2013, 20:36
Update: donderdag 15 aug 2013, 21:28
Egyptische moslims hebben in korte tijd tientallen Koptische scholen, kerken en kloosters aangevallen. Volgens NOS-correspondent Sander van Hoorn zijn er de afgelopen dagen 74 meldingen binnengekomen van aanvallen op Koptisch-christelijke doelen in het zuiden van het land en in de hoofdstad Caïro.
Vooral aanhangers van de Moslimbroederschap hebben het gemunt op de Kopten. Zij houden de christenen medeverantwoordelijk voor het afzetten van president Morsi door het leger, afgelopen juni.
Veroordeeld
Met hun geschatte aantal van zes tot elf miljoen gelovigen vormen de Kopten een kleine minderheid binnen de totale bevolking van 82 miljoen Egyptenaren.
De Verenigde Staten hebben het geweld tegen de Kopten vandaag scherp veroordeeld.
Nu kunnen de leiders van de westerse wereld weer heel mooi de handjes wassen in onschuld en moreel superieur doen. Straks komt die kindermoordenaar Obama die honderden doden op zijn naam heeft buiten gebieden waar de VS formeel in oorlog is, en nog steeds drone tactieken die gewoon een directe oorlogsmisdaad zijn beoefend roepen hoe heul erg het is als je gewapende gekken afschiet. Terwijl onder zijn leiding echte vredelievende protesten werden gefrustreerd door demonstranten op de terrorisme lijst te zetten, verkrachters richting de tentenkampen te sturen en bij het verjagen van de mensen niet alleen de demonstranten op te jagen, maar ook geluidswapens al loeiend woonwijken in te gaan.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:19 schreef UpsideDown het volgende:
dat ze achter hun manier van optreden blijven staan. Gisteren vielen bij de botsingen in heel Egypte zeker 525 doden en duizenden gewonden.
Mooie bagger vangrail moet dat zijn dan. Heb je een metershoge fly-over, plaats je er een beveiliging omheen waar je met een beetje auto zo doorheen gaat. Ik zou er niet met de vrachtwagen over gaan iig.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:43 schreef Mutant01 het volgende:
De politiewagen, waar wij al die foto's en beelden van zagen, is niet van het talud afgegooid, maar er zelf vanaf gereden.
Dat is het sowieso al.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:18 schreef -jos- het volgende:
http://www.geenstijl.nl/m(...)sche_lente_toch.html
Moet de EU niet eens wat actie gaan ondernemen, lijkt erop dat die 5 miljard anders over de balk gesmeten is.
NOSquote:Veiligheidsraad bijeen over Egypte
Toegevoegd: donderdag 15 aug 2013, 22:13
Update: donderdag 15 aug 2013, 22:22
Vandaag nog spreekt de VN-Veiligheidsraad in New York over de recente gewelddadigheden in Egypte. Bij botsingen tussen veiligheidstroepen en aanhangers van de verdreven president Morsi, woensdag, kwamen volgens de laatste cijfers 638 mensen om het leven en vielen 4200 gewonden.
Eerder vandaag eiste Navi Pillay, de VN-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, al een diepgaand onderzoek naar de gebeurtenissen in Egypte. Eventuele daders van misdrijven moeten voor de rechter worden gebracht, zei Pillay.
Forse kritiek
Buitenlandse regeringsleiders hebben forse kritiek geuit op de Egyptische aanpak van de ordediensten. President Obama liet vanmiddag weten de Amerikaans-Egyptische militaire operatie Bright Star op te schorten. De tweejaarlijkse militaire oefening zou volgende maand plaatsvinden.
Obama zei zich te beraden op verdere maatregelen, maar tornt vooralsnog niet aan de jaarlijkse militaire steun aan Egypte van bijna een miljard euro.
Ambassadeur
Denemarken bevriest voorlopig de jaarlijkse financiële steun aan Egypte ter waarde van zo'n vijf miljoen euro. Noorwegen besloot de export te verbieden van militair materieel naar Egypte, uit verontwaardiging over het bloedbad van woensdag.
Minister Timmermans noemde de gebeurtenissen in Egypte vandaag "vreselijk". In verschillende West-Europese landen werd de Egyptische ambassadeur ontboden om de bezorgdheid over de gebeurtenissen over te brengen.
Dissidenten
Steun voor de Egyptische autoriteiten kwam van de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, twee landen die worstelen met dissidenten in eigen land. Volgens beide landen was de onderdrukking van het verzet noodzakelijk om de openbare orde te herstellen.
Hoe werkt het dan volgens jou? Zo is het gegaan. Beetje koppie koppie gebruiken dan kun je de aantallen zelf berekenen. Kijk maar naar het tabel en dan zie je dat Morsi niet hoger uitkwam en zeker niet de meerderheid is. Als hij dat daadwerkelijk was, dan had hij massaal gewonnen tijdens de eerste ronde, nietwaar?quote:Op donderdag 15 augustus 2013 20:58 schreef -jos- het volgende:
[..]
Hahaha, zo werkt het dus niet he. Kom maar eens met bronnen in plaats van dit soort onzin.
Statistieken kunnen inderdaad een goed beeld scheppen, maar dan moeten ze wel relevant zijn en als dat zo is moet je ze ook nog goed interpreteren.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:43 schreef rakotto het volgende:
[..]
Hoe werkt het dan volgens jou? Zo is het gegaan. Beetje koppie koppie gebruiken dan kun je de aantallen zelf berekenen. Kijk maar naar het tabel en dan zie je dat Morsi niet hoger uitkwam en zeker niet de meerderheid is. Als hij dat daadwerkelijk was, dan had hij massaal gewonnen tijdens de eerste ronde, nietwaar?
En wat ik zeg is directe ervaring met de omgeving. Wat voor bronnen wil je precies hebben mocht dit allemaal niet genoeg is? Cijfers/statistieken geven een vrij duidelijk beeld als je het mij vraagt.
Het lijkt me sterk dat de cijfers die ik gebruik onwaar zijn. Want dat zijn de cijfers die Morsi op de troon hebben gezet. Mochten die cijfers/tellingen niet kloppen, dan klopt er iets niet aan Morsi en co. en op de manier hoe zij dan op de troon zijn gekomen. Mocht het dat laatste zijn (fraude), dan was het eerlijk om het af te stoten.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 22:56 schreef -jos- het volgende:
[..]
Statistieken kunnen inderdaad een goed beeld scheppen, maar dan moeten ze wel relevant zijn en als dat zo is moet je ze ook nog goed interpreteren.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lies,_damned_lies,_and_statistics
Jij beweert dit:quote:Op donderdag 15 augustus 2013 23:01 schreef rakotto het volgende:
[..]
Het lijkt me sterk dat de cijfers die ik gebruik onwaar zijn. Want dat zijn de cijfers die Morsi op de troon hebben gezet. Mochten die cijfers/tellingen niet kloppen, dan klopt er iets niet aan Morsi en co. en op de manier hoe zij dan op de troon zijn gekomen. Mocht het dat laatste zijn (fraude), dan was het eerlijk om het af te stoten.
Dus ten eerste zijn de statistieken die jij gebruikt niet relevant voor deze bewering en ten tweede interpreteer je de statistieken totaal verkeerd, o.a. door er van uit te gaan dat alle mensen die niet gestemd hebben tegen Morsi zijn.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 19:10 schreef rakotto het volgende:
80% van de mensen die op hun gestemd (minimaal) zijn de straten opgegaan tijdens 30 juni om hun gekozen president af te zetten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |