Kenwood KMix, werkt prima voor pizzadeeg. Maximaal 1,2 kgquote:Op zondag 17 november 2013 11:42 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik gebruik gewoon een handmixer, maar zou ook wel een kneedmachine willen hebben. Die Bosch lijkt me een prima apparaat, zeker voor pizzadeeg. Volgens mij is er zelfs al eens een heel topic over specifiek dat model geweest hier.
Je moet alleen ff kijken hoeveel gram deeg ie aankan. En wat reviews over hoe ie met zwaar deeg om gaat.
Ah, bedankt.quote:Op vrijdag 29 november 2013 22:32 schreef Myraela het volgende:
Als je het deeg gemaakt zou hebben dat legt het zichzelf eigenlijk al uit. Lucht gaat er snel genoeg uit, ik hoef het meestal alleen maar op te pakken, kleinere bollen van te maken en de lucht is eruit.
Dat vind ik moeilijk Ik wil gewoon graag weten wat ik doe en moet doen.. maar ergens heb je wel een puntquote:Op donderdag 5 december 2013 10:29 schreef Myraela het volgende:
Ga gewoon bakken. Als er iets fout gaat zoek je daar weer een oplossing voor. Alles op voorhand al gaan analyseren is nutteloos. Het is een pizza bakken, geen exacte wetenschap of hoge wiskunde.
Deurtje open, pizza erin, deurtje dicht, opschieten dus. En pas weer open als die klaar is. Het is nogal makkelijk om te vergeten hoeveel warmte je verliest en af te gaan op hoe de knop staat ingesteld.quote:Op donderdag 5 december 2013 09:58 schreef d4v1d het volgende:
Iemand nog tips voor een hete luchtoven (helaas) zonder steen? Max gaat die op 250 °C dus daar zet ik hem sowieso op.
Jup, en dan doe ik het wle de dag ervoorquote:Op donderdag 5 december 2013 13:54 schreef MaximusTG het volgende:
5 dagen is wel lang hoor; zou waarschijnlijk nog wel net kunnen. Maar dat is ook afhankelijk van hoeveel gist er in zit en hoe lang het op kamertemperatuur gestaan heeft. Hou er wel rekening mee dat het deeg na een bepaalde tijd in de koelkast steeds slapper wordt. Misschien kan je dan beter deeg invriezen. Of het de dag ervoor vers maken. Uiteindelijk is het ook zo gebeurd toch?
Dit deeg is voor vandaag dus?
Jij misschien! Ik heb dyscalculie - elke keer als ik percentages in dit topic zie staan krijg ik de neiging om weg te klikken.quote:Op maandag 2 december 2013 15:39 schreef MaximusTG het volgende:
Oh nou, zo streng ben ik niet hoor, maar als je op een forum als dit hierover wil praten en van elkaar wil leren dan moet je toch een zekere uniformiteit hebben, zodat je kunt vergelijken. Of je nu liever een pizza van 65%, 68%, 70% hydratie wil maken, dat moet je helemaal zelf weten!
Maar het is ook handig als je die percentages in je hoofd hebt, je rekent zo uit hoeveel je nodig hebt voor een bepaalde deeghoeveelheid.
Hmm, 2 eetlepels maar? Dat klinkt heel weinig. Ik had 2 pakjes tomaten frito.quote:Op donderdag 5 december 2013 14:25 schreef MaximusTG het volgende:
Succes dan, en niet teveel op doen he.. Echt heel weinig saus, 2 ruime eetlepels schat ik zo doe ik altijd. Dan ong. 10 plakjes dungesneden salami of chorizo, van een hele worst, kleine plakjes dus. 3 champignons, kwart paprika en een half bolletje mozzarella.
Beetje rucola erop na het bakken smaakt me altijd erg goed.
Nope, nooit van gehoord. Ik heb me buiten mijn Bestron-pizzaoventje nooit ergens in verdiept. Ik ga straks wel googelen.quote:Op donderdag 5 december 2013 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
Voor hoeveel pizza's is dat dan?
@minilot; ben je bekend met de Uuni? Weet alleen niet hoe die zich verhoudt tot een steenoven.
2 ronde pizza's of één pizza in de vorm van de bakplaat Vind je het veel of weinig dan? Ik ben heel slecht met schatten hoeveel er op 'n pizza gaat.quote:Op donderdag 5 december 2013 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
Voor hoeveel pizza's is dat dan?
@minilot; ben je bekend met de Uuni? Weet alleen niet hoe die zich verhoudt tot een steenoven.
Ik vind ietsje meer tomaten saus altijd erg lekker andersquote:Op donderdag 5 december 2013 15:10 schreef Myraela het volgende:
Saus heb je echt maar onwijs weinig nodig. Er moet geen laag op zitten, het moet gewoon ingesmeerd zijn.
En je moet jezelf niet zo laten oplichten met speciale "pizza" producten. Dat is gewoon een manier om meer geld te vragen voor een bijna identiek product.
Als kaas gewoon een bolletje mozzarella halen en normale bloem is ook prima voor de bodem. Zelf doe ik half volkoren. Jouw bloem is twee keer zo duur. En 2 euro voor je zakje kaas is ook achterlijk.
En die bakjes met kruiden snap ik ook nooit. Plantje is net zo duur als één doosje.
Maar dat is mijn budget-kant.
Maar jij weet niet hoe ik mijn boterhammen smeer. .quote:Op donderdag 5 december 2013 15:32 schreef cafca het volgende:
Saus moet je net zo smeren als boter op je boterham. Daarna komt het beleg erop.
En hier in huis geen volkoren pizza's
Ik heb nog anderhalf pakje in de kast staan Meer zelfs denk ik.quote:Op donderdag 5 december 2013 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik maak altijd ronde pizza's van ong. 28 cm, en ik heb met 1 pakje frito genoeg voor zeker 4 pizza's. Hoeveel ik er precies mee zou kunnen maken weet ik niet, restje gaat altijd in een ander gerecht.
Als je dr echt een dikke laag saus op doet, dan krijg je geen lekkere pizza.
Die was ik vergeten te kopen, had mn pa nog meegenomen maar stond niet op de foto.quote:Op donderdag 5 december 2013 15:10 schreef Myraela het volgende:
En je moet jezelf niet zo laten oplichten met speciale "pizza" producten. Dat is gewoon een manier om meer geld te vragen voor een bijna identiek product.
Als kaas gewoon een bolletje mozzarella halen
Maar dat is niet Tip 00 ofzo? Geen idee wat het precies inhoud maar in de OP stond dat dat goed was ofzoquote:en normale bloem is ook prima voor de bodem. Zelf doe ik half volkoren. Jouw bloem is twee keer zo duur. En 2 euro voor je zakje kaas is ook achterlijk.
Dit was zo'n mix van allemaal verschillende kruiden. Ik denk dat als ik tijm, salie, etc. etc. allemaal apart moet kopen als plant ik duurder uit benquote:En die bakjes met kruiden snap ik ook nooit. Plantje is net zo duur als één doosje.
Ziet er lekker uit! Maar hoor je de rucola er niet ná het bakken op te doen?quote:Op donderdag 5 december 2013 18:08 schreef d4v1d het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en uit de oven:
[ afbeelding ]
Volgende keer eerst het deeg even 2 minuutjes in de oven ofzo, was nog een beetje zacht terwijl de toppings al wat zwarte randjes hadden.
Niet slecht voor een eerste poging denk ik, voorheen van dat kant en klare deeg van de appie gebruikt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |