Na het rijzen kneed ik de bol nog een keer, en dan scheur ik er een stuk af om uit te rollen.quote:Op woensdag 6 november 2013 10:38 schreef MaximusTG het volgende:
Verhouding gist is idd zoiets, meestal wordt 7 gr instant = 21 gram verse gist gedaan. Maar goed;
Je zou kunnen proberen wat meer water toe te voegen. Probeer eens 240 gram water.
Op welk moment verdeel je je deeg? Als je het pas vlak voor het uitrekken/rollen doet heeft het deeg inderdaad de neiging elastisch te zijn.
Staat toch ook gewoon in de PDF in de OP?quote:Op woensdag 6 november 2013 10:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
Maximus, wat is je recept voor zuurdesem pizza? Eens kijken of ik dat morgen kan proberen
Die fout maakte ik ook ooit.. Je moet je deeg na het opdelen even opbollen en dan laten rusten. Als je het gelijk na het kneden wilt uitrollen is het deeg heel erg elastisch. Als je het goed laat rusten en dan voorzichting de opgebolde bollen uitrolt gaat dat veel makkelijker.quote:Op woensdag 6 november 2013 10:50 schreef WaanzinnigeBoterham het volgende:
[..]
Na het rijzen kneed ik de bol nog een keer, en dan scheur ik er een stuk af om uit te rollen.
Aha.. Dus nog een halfuurtje ofzo de bolletjes laten rusten? Bedankt voor de tip!quote:Op woensdag 6 november 2013 11:24 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Die fout maakte ik ook ooit.. Je moet je deeg na het opdelen even opbollen en dan laten rusten. Als je het gelijk na het kneden wilt uitrollen is het deeg heel erg elastisch. Als je het goed laat rusten en dan voorzichting de opgebolde bollen uitrolt gaat dat veel makkelijker.
Zie ik het goed dat jij een oude etna gasoven hebt, en zo ja, hoe oud is die en hoe heet wordt die?quote:
Ja ik doe meestal 30-60 min. En dan niet weer kneden! Want dan wordt het weer elastisch.quote:Op woensdag 6 november 2013 11:31 schreef WaanzinnigeBoterham het volgende:
[..]
Aha.. Dus nog een halfuurtje ofzo de bolletjes laten rusten? Bedankt voor de tip!
Ah, ok. Ik zit er namelijk over te denken een tweedehandsje te kopen omdat die oude gasovens vaak boven de 300 kunnen worden, alleen hoe oud moet ik ze dan hebben vroeg ik mij af. Maar aan jou heb ik dus niks.quote:Op woensdag 6 november 2013 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, dat het een etna is zie je goed, maar het is een gasfornuis met elektrische oven. En niet zo heel oud hoor . Denk max 5 jaar geleden nieuw gekocht. Max. 250 C.
Volgens mij heeft warme lucht de neiging om op te stijgen, dus ik vraag me af of dat wel iets uitmaakt. Maar als je 2 van die chamotteblokken moet opwarmen ben je wel even bezig denk ik. Die dunne steentjes kunnen de hitte van zo'n oude gasoven helemaal niet aan.quote:Op woensdag 6 november 2013 12:37 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, dat klinkt ook vriendelijk .
Hmm, maar hebben die oude gasovens vaak niet alleen onderwarmte? Tenminste, de paar die ik wel eens gebruikt heb wel. Dan zou je haast een soort mini-steenoven in de oven moeten bouwen (dan denk ik bv aan twee pizzastenen met ruimte ertussen, waar je de pizza op de onderste schuift).
Volgens mij is de belangrijkste les dat je al gauw te veel erop legt. "Zuinig" doen dus.quote:Op woensdag 6 november 2013 22:50 schreef TigerXtrm het volgende:
Hebben jullie nog andere tips om te voorkomen dat de saus te dun/waterig is? En algemene tips om te zorgen dat de bodem niet te nat wordt?
Wat gebruik jij eigenlijk om je deeg te maken? Een handmixer? Ik zit de laatste tijd af en toe te kijken naar een simpel keukenhulpje, vraag me af of zoiets een success zou zijn voor pizzadeeg.quote:Op woensdag 6 november 2013 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon twee van deze jongens erin, dat gaat prima:
http://www.groenebouwmate(...)-x-3-cm-per-2-stuks/
quote:Op zondag 17 november 2013 11:42 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ik gebruik gewoon een handmixer, maar zou ook wel een kneedmachine willen hebben. Die Bosch lijkt me een prima apparaat, zeker voor pizzadeeg. Volgens mij is er zelfs al eens een heel topic over specifiek dat model geweest hier.
Je moet alleen ff kijken hoeveel gram deeg ie aankan. En wat reviews over hoe ie met zwaar deeg om gaat.
Zijn deze stenen bij de bouwmarkt goedkoper te verkrijgen? Ik wil al een tijdje een pizzasteen (maar moet bekennen dat ik nog niet echt veel research heb gedaan) en nu kom ik jouw linkje tegen (lekker makkelijk).quote:Op woensdag 6 november 2013 14:01 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon twee van deze jongens erin, dat gaat prima:
http://www.groenebouwmate(...)-x-3-cm-per-2-stuks/
Jij bent snel! Ik had inderdaad al gezien dat het er 2 zijn, vind het een prima prijs, maar ik heb er natuurlijk maar 1 nodig. Dank!quote:Op dinsdag 19 november 2013 12:46 schreef MaximusTG het volgende:
Jahoor, dat gaat prima in zo'n oven. Zolang de steen erin past kan je em in elke oven gebruiken. Je zou het kunnen proberen bij een bouwmarkt, maar meestal verkopen ze deze chamotte-stenen/tegels daar niet. Maar diegene die ik gelinkt had is per twee stuks he!
Als je em dan met de auto kan ophalen is het toch wel te doen?
Ah ja. Heusden ligt een beetje uit de route, bestel er denk ik 2, geef ik de andere aan m'n moeder. ¤20 voor een steen vind ik een prima prijs voor een goede steen.quote:Op dinsdag 19 november 2013 13:01 schreef MaximusTG het volgende:
Quote-alert he.. Imho zijn de chamotte-tegels gewoon de beste stenen voor brood of pizza, je hebt ook een heleboel van die dunne ronde, met metalen handvatten. Maar die zijn erg klein, en dus heel dun. Werkt gewoon praktischer met een mooie flinke tegel.
Niets. Al doe er soms wel nog pesto bij.quote:Op zaterdag 23 november 2013 15:18 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Er staat wat rotzooi te rijzen.
Hoe geven jullie je tomatensaus nog wat extra smaak. Behalve de knoflook, peper, sambal en pizzakruiden?
Ik maak het eigenlijk nooit voor op de pizza, maar in het algemeen:quote:Op zaterdag 23 november 2013 15:18 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Er staat wat rotzooi te rijzen.
Hoe geven jullie je tomatensaus nog wat extra smaak. Behalve de knoflook, peper, sambal en pizzakruiden?
En om je vriendin daarvoor in te ruilen is natuurlijk niet kies...quote:Op maandag 2 december 2013 14:05 schreef TigerXtrm het volgende:
Helaas heeft mijn vriendin waarschijnlijk een gluten allergie, dus dat betekent volgende keer maar echt zelf deeg maken zonder gluten
Eens!quote:Op maandag 2 december 2013 14:14 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is toch geen pizza man.. Honig deeg (zonder gist!). Tomatenpuree uit kleine blikjes, niks niet ontzuurt of wat. Bah.
Deeg smakeloos zonder suiker. Je weet niet wat je mist.. Zo leer je natuurlijk niks he, dit is meer het ombouwen van een kant en klaar pakket naar je eigen smaak.
Het deeg is smakeloos omdat er 0,0 fermentatie/rijs plaatsvindt. Er zit nl. bakpoeder in die mixen en geen gist. Je kunt het dus meteen uitduwen/rollen en beleggen. Je levert dus wel in op de smaak.
Maar succes met de glutenvrije pizza. Dat is niet makkelijk volgens mij (om em ook lekker te maken).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |