abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133935901
Iemand nog tips voor een hete luchtoven (helaas) zonder steen? Max gaat die op 250 °C dus daar zet ik hem sowieso op. Nog dingen die er anders moeten?
pi_133936603
Ga gewoon bakken. Als er iets fout gaat zoek je daar weer een oplossing voor. Alles op voorhand al gaan analyseren is nutteloos. Het is een pizza bakken, geen exacte wetenschap of hoge wiskunde.
pi_133937039
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 10:29 schreef Myraela het volgende:
Ga gewoon bakken. Als er iets fout gaat zoek je daar weer een oplossing voor. Alles op voorhand al gaan analyseren is nutteloos. Het is een pizza bakken, geen exacte wetenschap of hoge wiskunde.
Dat vind ik moeilijk :@ Ik wil gewoon graag weten wat ik doe en moet doen.. maar ergens heb je wel een punt :P
pi_133937275
Gewoon doen, idd. Er kan altijd wel iets beter, maar dat merk je dan vanzelf. Al doende leert men
pi_133937547
quote:
2s.gif Op donderdag 5 december 2013 09:58 schreef d4v1d het volgende:
Iemand nog tips voor een hete luchtoven (helaas) zonder steen? Max gaat die op 250 °C dus daar zet ik hem sowieso op.
Deurtje open, pizza erin, deurtje dicht, opschieten dus. En pas weer open als die klaar is. Het is nogal makkelijk om te vergeten hoeveel warmte je verliest en af te gaan op hoe de knop staat ingesteld.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_133942191
Is nu aan het rijzen :7

Hoelang kan je het deeg eigenlijk (in de koelkast) bewaren? Stel ik maak een keer dubbele hoeveelheid, kan ik dan 5 dagen later het deeg nog gebruiken of valt dit af te raden?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2013 13:49:44 ]
  † In Memoriam † donderdag 5 december 2013 @ 13:54:43 #160
91830 MaximusTG
pi_133942406
5 dagen is wel lang hoor; zou waarschijnlijk nog wel net kunnen. Maar dat is ook afhankelijk van hoeveel gist er in zit en hoe lang het op kamertemperatuur gestaan heeft. Hou er wel rekening mee dat het deeg na een bepaalde tijd in de koelkast steeds slapper wordt. Misschien kan je dan beter deeg invriezen. Of het de dag ervoor vers maken. Uiteindelijk is het ook zo gebeurd toch?
Dit deeg is voor vandaag dus?
pi_133943053
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 13:54 schreef MaximusTG het volgende:
5 dagen is wel lang hoor; zou waarschijnlijk nog wel net kunnen. Maar dat is ook afhankelijk van hoeveel gist er in zit en hoe lang het op kamertemperatuur gestaan heeft. Hou er wel rekening mee dat het deeg na een bepaalde tijd in de koelkast steeds slapper wordt. Misschien kan je dan beter deeg invriezen. Of het de dag ervoor vers maken. Uiteindelijk is het ook zo gebeurd toch?
Dit deeg is voor vandaag dus?
Jup, en dan doe ik het wle de dag ervoor :P
  † In Memoriam † donderdag 5 december 2013 @ 14:25:24 #162
91830 MaximusTG
pi_133943557
Succes dan, en niet teveel op doen he.. Echt heel weinig saus, 2 ruime eetlepels schat ik zo doe ik altijd. Dan ong. 10 plakjes dungesneden salami of chorizo, van een hele worst, kleine plakjes dus. 3 champignons, kwart paprika en een half bolletje mozzarella.
Beetje rucola erop na het bakken smaakt me altijd erg goed.
pi_133943891
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2013 15:39 schreef MaximusTG het volgende:
Oh nou, zo streng ben ik niet hoor, maar als je op een forum als dit hierover wil praten en van elkaar wil leren dan moet je toch een zekere uniformiteit hebben, zodat je kunt vergelijken. Of je nu liever een pizza van 65%, 68%, 70% hydratie wil maken, dat moet je helemaal zelf weten!
Maar het is ook handig als je die percentages in je hoofd hebt, je rekent zo uit hoeveel je nodig hebt voor een bepaalde deeghoeveelheid.
Jij misschien! Ik heb dyscalculie - elke keer als ik percentages in dit topic zie staan krijg ik de neiging om weg te klikken. :')

Ik volg daarom liever recepten waarin gewoon een specifieke hoeveelheid ingrediënten wordt aangegeven. Halveren of verdubbelen lukt nog net (echt maar net), maar als ik verhoudingen op een andere manier moet uitrekenen dan ga ik huilen en wordt het niks. :+

Nu ik eindelijk een tuin heb (sinds een paar weken) overweeg ik trouwens sterk om een steenoven of ander pizzabak-device te laten bouwen door mijn lief..

Zijn hier meer mensen met zoiets in de achtertuin? Ervaringen zijn welkom :) We hebben nog de hele winter om advies in te winnen :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-12-2013 14:47:07 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_133944328
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 14:25 schreef MaximusTG het volgende:
Succes dan, en niet teveel op doen he.. Echt heel weinig saus, 2 ruime eetlepels schat ik zo doe ik altijd. Dan ong. 10 plakjes dungesneden salami of chorizo, van een hele worst, kleine plakjes dus. 3 champignons, kwart paprika en een half bolletje mozzarella.
Beetje rucola erop na het bakken smaakt me altijd erg goed.
Hmm, 2 eetlepels maar? Dat klinkt heel weinig. Ik had 2 pakjes tomaten frito.

Dat gaat er verder nog op + een UI
  † In Memoriam † donderdag 5 december 2013 @ 14:48:22 #165
91830 MaximusTG
pi_133944401
Voor hoeveel pizza's is dat dan?

@minilot; ben je bekend met de Uuni? Weet alleen niet hoe die zich verhoudt tot een steenoven.
pi_133944635
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2013 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
Voor hoeveel pizza's is dat dan?

@minilot; ben je bekend met de Uuni? Weet alleen niet hoe die zich verhoudt tot een steenoven.
Nope, nooit van gehoord. Ik heb me buiten mijn Bestron-pizzaoventje nooit ergens in verdiept. :) Ik ga straks wel googelen.
Let me see you stripped down to the bone
pi_133944698
quote:
1s.gif Op donderdag 5 december 2013 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
Voor hoeveel pizza's is dat dan?

@minilot; ben je bekend met de Uuni? Weet alleen niet hoe die zich verhoudt tot een steenoven.
2 ronde pizza's of één pizza in de vorm van de bakplaat Vind je het veel of weinig dan? Ik ben heel slecht met schatten hoeveel er op 'n pizza gaat. :P
  † In Memoriam † donderdag 5 december 2013 @ 14:59:38 #168
91830 MaximusTG
pi_133944847
Nou, ik maak altijd ronde pizza's van ong. 28 cm, en ik heb met 1 pakje frito genoeg voor zeker 4 pizza's. Hoeveel ik er precies mee zou kunnen maken weet ik niet, restje gaat altijd in een ander gerecht.
Als je dr echt een dikke laag saus op doet, dan krijg je geen lekkere pizza.
pi_133945335
Saus heb je echt maar onwijs weinig nodig. Er moet geen laag op zitten, het moet gewoon ingesmeerd zijn.

En je moet jezelf niet zo laten oplichten met speciale "pizza" producten. Dat is gewoon een manier om meer geld te vragen voor een bijna identiek product.

Als kaas gewoon een bolletje mozzarella halen en normale bloem is ook prima voor de bodem. Zelf doe ik half volkoren. Jouw bloem is twee keer zo duur. En 2 euro voor je zakje kaas is ook achterlijk.

En die bakjes met kruiden snap ik ook nooit. :@ Plantje is net zo duur als één doosje.

Maar dat is mijn budget-kant.
pi_133946196
Saus moet je net zo smeren als boter op je boterham. Daarna komt het beleg erop. :9

En hier in huis geen volkoren pizza's :N
  donderdag 5 december 2013 @ 15:58:46 #171
194233 Friday12
Originele kloon
pi_133947203
quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 15:10 schreef Myraela het volgende:
Saus heb je echt maar onwijs weinig nodig. Er moet geen laag op zitten, het moet gewoon ingesmeerd zijn.

En je moet jezelf niet zo laten oplichten met speciale "pizza" producten. Dat is gewoon een manier om meer geld te vragen voor een bijna identiek product.

Als kaas gewoon een bolletje mozzarella halen en normale bloem is ook prima voor de bodem. Zelf doe ik half volkoren. Jouw bloem is twee keer zo duur. En 2 euro voor je zakje kaas is ook achterlijk.

En die bakjes met kruiden snap ik ook nooit. :@ Plantje is net zo duur als één doosje.

Maar dat is mijn budget-kant.
Ik vind ietsje meer tomaten saus altijd erg lekker anders :@
pi_133949820
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 15:32 schreef cafca het volgende:
Saus moet je net zo smeren als boter op je boterham. Daarna komt het beleg erop. :9

En hier in huis geen volkoren pizza's :N
Maar jij weet niet hoe ik mijn boterhammen smeer. }) .
Iig 100 gram pindakaas op een broodje dus dat zegt genoeg (over mij) :') .

Maarja ook ik heb genoticed dat minder frito lekkerder is. Tevens heb ik wel eigenlijk iets gemerkt met het tipo 00 meel. De bodem smaakte anders, maar dat ligt dan gewoon aan het soort graan/meel denk ik. Niet de maling.
Naja met meel van 50 cent lukt het ook gewoon ;) . Pizza's kun je extreem budget maken, maar je kunt er ook veel geld aan kwijt zijn.
pi_133951520
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik maak altijd ronde pizza's van ong. 28 cm, en ik heb met 1 pakje frito genoeg voor zeker 4 pizza's. Hoeveel ik er precies mee zou kunnen maken weet ik niet, restje gaat altijd in een ander gerecht.
Als je dr echt een dikke laag saus op doet, dan krijg je geen lekkere pizza.
Ik heb nog anderhalf pakje in de kast staan _O- Meer zelfs denk ik.

quote:
14s.gif Op donderdag 5 december 2013 15:10 schreef Myraela het volgende:
En je moet jezelf niet zo laten oplichten met speciale "pizza" producten. Dat is gewoon een manier om meer geld te vragen voor een bijna identiek product.
Als kaas gewoon een bolletje mozzarella halen
Die was ik vergeten te kopen, had mn pa nog meegenomen maar stond niet op de foto.
quote:
en normale bloem is ook prima voor de bodem. Zelf doe ik half volkoren. Jouw bloem is twee keer zo duur. En 2 euro voor je zakje kaas is ook achterlijk.
Maar dat is niet Tip 00 ofzo? Geen idee wat het precies inhoud maar in de OP stond dat dat goed was ofzo :@ :D
quote:
En die bakjes met kruiden snap ik ook nooit. :@ Plantje is net zo duur als één doosje.
Dit was zo'n mix van allemaal verschillende kruiden. Ik denk dat als ik tijm, salie, etc. etc. allemaal apart moet kopen als plant ik duurder uit ben :P
pi_133951584




en uit de oven:



Volgende keer eerst het deeg even 2 minuutjes in de oven ofzo, was nog een beetje zacht terwijl de toppings al wat zwarte randjes hadden.

Niet slecht voor een eerste poging denk ik, voorheen van dat kant en klare deeg van de appie gebruikt :')

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 05-12-2013 18:11:48 ]
pi_133951864
quote:
2s.gif Op donderdag 5 december 2013 18:08 schreef d4v1d het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en uit de oven:

[ afbeelding ]

Volgende keer eerst het deeg even 2 minuutjes in de oven ofzo, was nog een beetje zacht terwijl de toppings al wat zwarte randjes hadden.

Niet slecht voor een eerste poging denk ik, voorheen van dat kant en klare deeg van de appie gebruikt :')
Ziet er lekker uit! Maar hoor je de rucola er niet ná het bakken op te doen? :@
pi_133951877
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2013 18:17 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit! Maar hoor je de rucola er niet ná het bakken op te doen? :@
Oh? :')

_O- Nja het was lekker _O-
  zondag 8 december 2013 @ 08:11:46 #177
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_134040947
Eén van de baksels van gisteren: Pizza carbonara: ei, gekonfijte knoflook en gekonfijte ui, buffelmozzarella, pancetta en peterselie.
Voor het eerst tarwebloem voor witbrood van de bakker geprobeerd. Echt een wereld van verschil met bloem van de AH.
pi_134052825
Tarwebloem voor je pizza? En was dat dan een goede wereld van verschil of een verkeerde?
  zondag 8 december 2013 @ 19:24:24 #179
385463 Odoaker
THAT'S got spam in it!
pi_134056081
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2013 17:33 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Tarwebloem voor je pizza? En was dat dan een goede wereld van verschil of een verkeerde?
De tarwebloem van de bakker gaf een veel elastischer deeg en een krokantere kost na het bakken. Alhoewel AH bloem een redelijk aandeel gluten heeft is het niet perfect voor pizza's. Wie kan me dit uitleggen? Ik ben nog op zoek waar ik tarwebloem type 00 kan kopen. Ik heb niet zo'n zin om dit ergens online te kopen, omdat dan drie keer het bedrag aan verzendkosten er bovenop komt. Dus als iemand weet wat ik in Drenthe tipo 00 tarwebloem kan kopen...?
pi_134061471
Wat is tarwebloem type 00 ?
pi_134062786
Ik heb deze sinds kort:

http://www.smeg.com/product/sc112pz-8/

Daar zit dus een pizzafunctie op en een uitsparing voor de bijgeleverde pizzasteen.
Werk allemaal perfect, flink opstoken tot 280 graden en binnen een paar minuten je pizza klaar.
Maar wat gooien jullie op de steen?

Olijfolie geprobeerd maar dat brand erin en gaat walmen.
Daarna bloem maar toen stond de oven bijna in brand _O-
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  † In Memoriam † zondag 8 december 2013 @ 21:45:02 #182
91830 MaximusTG
pi_134062988
quote:
1s.gif Op zondag 8 december 2013 19:24 schreef Odoaker het volgende:

[..]

De tarwebloem van de bakker gaf een veel elastischer deeg en een krokantere kost na het bakken. Alhoewel AH bloem een redelijk aandeel gluten heeft is het niet perfect voor pizza's. Wie kan me dit uitleggen? Ik ben nog op zoek waar ik tarwebloem type 00 kan kopen. Ik heb niet zo'n zin om dit ergens online te kopen, omdat dan drie keer het bedrag aan verzendkosten er bovenop komt. Dus als iemand weet wat ik in Drenthe tipo 00 tarwebloem kan kopen...?
Definieer "AH" bloem? Ze verkopen idd veel slechte bloem, maar ook tarwebloem die prima is voor brood en pizza.
Een elastisch deeg (rekbaar bedoel je) en krokant na het bakken zijn allemaal dingen waar nog wel meer factoren invloed op hebben. En die ik zelf altijd prima vind met AH biotarwe of Koopmans biotarwe.
Hang nou niet alles op aan de tipo 00. En plaats het niet op een voetstuk..
Wat het is wordt ook gevraagd? Nou tipo 00 is in principe alleen de naam voor hoe fijn gemalen de bloem is. Maar in de praktijk wordt er graan van zachte tarwe mee bedoelt. Om het extra moeilijk te maken is het verschil tussen wat harde en zachte tarwe genoemd wordt anders in Nederland en Italië.
Normaal zou je overigens zeggen dat Dde hoeveelheid gluten in zachte tarwe lager is dan in harde tarwe. Maar daar zijn dus speciale pizza tipo 00 bloemen voor ontwikkeld met een hogere glutengehalte.
Als laatste nog: in de gewone huisoven is tipo 00 eerder een nadeel dan een voordeel.

quote:
2s.gif Op zondag 8 december 2013 21:40 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb deze sinds kort:

http://www.smeg.com/product/sc112pz-8/

Daar zit dus een pizzafunctie op en een uitsparing voor de bijgeleverde pizzasteen.
Werk allemaal perfect, flink opstoken tot 280 graden en binnen een paar minuten je pizza klaar.
Maar wat gooien jullie op de steen?

Olijfolie geprobeerd maar dat brand erin en gaat walmen.
Daarna bloem maar toen stond de oven bijna in brand _O-
Eeeuh, niks? Nou ja.. De pizza. En die schuif ik van een houten plank op de steen. Griesmeel of maismeel op de plank tegen het plakken. Olijfolie...

[ Bericht 23% gewijzigd door MaximusTG op 08-12-2013 21:50:40 ]
pi_134063397
quote:
Eeeuh, niks? Nou ja.. De pizza. En die schuif ik van een houten plank op de steen. Griesmeel of maismeel op de plank tegen het plakken. Olijfolie...
Ik schuif hem er met een RVS pizzaschep op, ik zal daar wat bloem op doen dan maar.
Ik ben bang dat de pizza op de steen gaat plakken namelijk.....
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_134064703
Nee doet die niet, want de steen is droog en als het goed is heet. De pizza schrikt volgens mij als het ware en blijft niet aan de steen plakken hoor (des noods iets meer meel eronder).
En je pizza niet te vol beladen.
pi_134088674
Mijn laatste pizza:





Kaas & pesto, verder niets.
pi_134089563
quote:
2s.gif Op zondag 8 december 2013 21:53 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Ik schuif hem er met een RVS pizzaschep op, ik zal daar wat bloem op doen dan maar.
Ik ben bang dat de pizza op de steen gaat plakken namelijk.....
Gewoon rechtstreeks op de hete steen, beetje bloem erop. Ik verhit eerst de stenen (vlak onder het hitte-element, hoe heter hoe beter). Als die goed heet zijn, haal ik ze uit de oven en leg ik de bodems erop. Ik beleg de bodems pas als ze al op de steen liggen. Daar ben ik op overgestapt omdat mijn bodems nog wel eens iets te zacht waren in het midden en op deze manier gaart de bodem alvast wat. Bevalt mij uitstekend, maar eerst beleggen en dan op de steen kan natuurlijk ook.
pi_134090292
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 18:45 schreef Isegrim het volgende:
Mijn laatste pizza:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Kaas & pesto, verder niets.
:'( . Ben je er mee gestopt. Je LAATSTE pizza ;( .
Kiddin'. Ziet er fucking lekker uit, heb ook zin in pizza gvd.
pi_134091088
Excuus, mijn meest recente pizza. :P Ik ga er nooit mee stoppen, veel te lekker. :D
pi_134098827
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 19:11 schreef Isegrim het volgende:

Gewoon rechtstreeks op de hete steen, beetje bloem erop. Ik verhit eerst de stenen (vlak onder het hitte-element, hoe heter hoe beter). Als die goed heet zijn, haal ik ze uit de oven en leg ik de bodems erop. Ik beleg de bodems pas als ze al op de steen liggen. Daar ben ik op overgestapt omdat mijn bodems nog wel eens iets te zacht waren in het midden en op deze manier gaart de bodem alvast wat. Bevalt mij uitstekend, maar eerst beleggen en dan op de steen kan natuurlijk ook.
Thanks.
Die steen ligt in een uitsparing in de over en wordt van onder verhit.
Als deze warm is kan je deze er eigenlijk niet meer uithalen, ook niet met handschoenen.
Deze valt namelijk in een uitsparing en het is koud al lastig deze eruit te halen.

Zo ziet het eruit (niet zeuren over de pizza, was een probeersel ;) :

R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_134107676
Oh, jouw steen is glad? Dat gaat wel plakken denk ik. Zo'n ding moet eigenlijk poreus zijn.
pi_134108246
hij zal misschien even plakken maar over het algemeen bakken dingen los, net als vlees op de bbq enzo
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 14:47:00 #193
91830 MaximusTG
pi_134189528
Geen idee, je zou moeten uitzoeken tegen welke temperatuur de steen kan. Aan de google dus.
pi_134190308
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:47 schreef MaximusTG het volgende:
Geen idee, je zou moeten uitzoeken tegen welke temperatuur de steen kan. Aan de google dus.
Heb wel eens gezocht, leek me ook wel grappig om gewoon een grote steen bij de bouwmarkt te halen namelijk. Volgens mij kwam ik er toen op uit dat je chamotte, marmer of travertijn moet hebben, en dan onbewerkt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 12 december 2013 @ 23:53:12 #195
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_134212584
quote:
1s.gif Op zondag 8 december 2013 19:24 schreef Odoaker het volgende:

[..]

De tarwebloem van de bakker gaf een veel elastischer deeg en een krokantere kost na het bakken. Alhoewel AH bloem een redelijk aandeel gluten heeft is het niet perfect voor pizza's. Wie kan me dit uitleggen? Ik ben nog op zoek waar ik tarwebloem type 00 kan kopen. Ik heb niet zo'n zin om dit ergens online te kopen, omdat dan drie keer het bedrag aan verzendkosten er bovenop komt. Dus als iemand weet wat ik in Drenthe tipo 00 tarwebloem kan kopen...?
Jumbo heeft in sommige vestigingen De Cecco en ik geloof dat de Duitse maatvoering 405 is (is dezelfde als 00)
Pastameel kan ook vaak prima
Heb laatst nog licht volkoren broodmeel (van een molen) gebruikt omdat ik het nog had staan..
En bloem met griesmeel (niet de korrel- maar poedervorm) gaat ook heel goed..

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_134213883
quote:
1s.gif Op zondag 8 december 2013 19:24 schreef Odoaker het volgende:

[..]

De tarwebloem van de bakker gaf een veel elastischer deeg en een krokantere kost na het bakken. Alhoewel AH bloem een redelijk aandeel gluten heeft is het niet perfect voor pizza's. Wie kan me dit uitleggen? Ik ben nog op zoek waar ik tarwebloem type 00 kan kopen. Ik heb niet zo'n zin om dit ergens online te kopen, omdat dan drie keer het bedrag aan verzendkosten er bovenop komt. Dus als iemand weet wat ik in Drenthe tipo 00 tarwebloem kan kopen...?
Albert Heijn heeft wel degelijk tip 00. Staat "voor pizza" op de voorkant en die tip 00 staat op de zijkant ergens.

Als je wil zoek ik hem even voor je op.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 13-12-2013 01:08:18 ]
pi_134216127
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 15:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Heb wel eens gezocht, leek me ook wel grappig om gewoon een grote steen bij de bouwmarkt te halen namelijk. Volgens mij kwam ik er toen op uit dat je chamotte, marmer of travertijn moet hebben, en dan onbewerkt.
Ja dat lees ik ook op internet, maar zie ook posts van mensen die blauwsteen hebben gebruikt en dat werkte kennelijk ook prima... Ik weet namelijk in de buurt van Rotterdam geen zaak waar ze die stenen die jij noemt verkopen...
pi_134262575
Volkoren pizza in de maak.
Volkoren deeg is wel al appart met kneden. Vele andere textuur.
Ben benieuwd. Miet wel snel rijzen. Dadelijk al eten.
.
  † In Memoriam † zaterdag 14 december 2013 @ 18:41:32 #199
91830 MaximusTG
pi_134265692
Moet je er meer water bij doen; volledig volkoren kan zeker wel 80% water. Dus 160 water op 200 meel. Je kunt als je bv deels volkoren doet eerst het volkoren deel mengen met al het water en een nachtje laten staan (eventueel met een beetje gist, maar hoeft niet).
En dan later pas aanvullen met bloem.
pi_134267476
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2013 09:18 schreef LenP het volgende:

[..]

Ja dat lees ik ook op internet, maar zie ook posts van mensen die blauwsteen hebben gebruikt en dat werkte kennelijk ook prima... Ik weet namelijk in de buurt van Rotterdam geen zaak waar ze die stenen die jij noemt verkopen...
Ik denk dat je echt naar een steenboer moet. Zo'n bedrijf dat terrassen legt en grafstenen hakt enzo. Die gasoven van mij kan nogal heet en gewone pizzastenen zijn daar al niet tegen opgewassen schijnt, en er was ook iets met blauwsteen. Of dat om de temperatuur ging of iets anders weet ik niet meer.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134267509
Ik zat op 70% ofzo. Smaakte goed :) .
Oven was zo heet dat er weer rook uit de oven kwam. Steen op de bodem van de oven werkt perfect, alleen uitkijken dat er niet niks in zit, dan blaakt de steen helemaal zwart.
Ik had half 1050/volkoren gebruikt. Volkoren is donkerder terwijl 1050 eigenlijk volkoren is toch? Naja duits. Volgende keer 100% 1050 gebruiken.

Was wel echt lekker, steen onder in de oven is super.
pi_134359367
Ik heb gister middag het deeg gemaakt volgens het eerste recept uit de openingspost.
Paar uurtjes op een warme plaats laten rijzen, opnieuw gekneed en in 3 bolletjes terug geplaatst (afgedekt) in de koeling. Nu waren ze vanochtend alweer gigantisch gerezen... 1x zo groot wil ik niet zeggen maar het scheelt niet veel. Was dat de bedoeling?
pi_134359590
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 18:41 schreef MaximusTG het volgende:
Moet je er meer water bij doen; volledig volkoren kan zeker wel 80% water. Dus 160 water op 200 meel. Je kunt als je bv deels volkoren doet eerst het volkoren deel mengen met al het water en een nachtje laten staan (eventueel met een beetje gist, maar hoeft niet).
En dan later pas aanvullen met bloem.
Kwam pas 's middags op t idee om pizza's te eten dus tja.
Ik vond 't wel lekker. Mijn ouders niet. Nouja hun probleem. Ik had weldegelijk 'gekookt'. Sowieso wel beter als diepvries voer. En de pizzaria is ook niet alles (meer). 'Witte' pizza's smaken op zich wel beter maarja.


(Doublepost. Oh ik ben er echt niet bij....)

[ Bericht 3% gewijzigd door Opblaaspop077 op 17-12-2013 12:04:01 ]
pi_134363315
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 11:49 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb gister middag het deeg gemaakt volgens het eerste recept uit de openingspost.
Paar uurtjes op een warme plaats laten rijzen, opnieuw gekneed en in 3 bolletjes terug geplaatst (afgedekt) in de koeling. Nu waren ze vanochtend alweer gigantisch gerezen... 1x zo groot wil ik niet zeggen maar het scheelt niet veel. Was dat de bedoeling?
Dat is prima hoor. :Y
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')