Dat vind ik moeilijkquote:Op donderdag 5 december 2013 10:29 schreef Myraela het volgende:
Ga gewoon bakken. Als er iets fout gaat zoek je daar weer een oplossing voor. Alles op voorhand al gaan analyseren is nutteloos. Het is een pizza bakken, geen exacte wetenschap of hoge wiskunde.
Deurtje open, pizza erin, deurtje dicht, opschieten dus. En pas weer open als die klaar is. Het is nogal makkelijk om te vergeten hoeveel warmte je verliest en af te gaan op hoe de knop staat ingesteld.quote:Op donderdag 5 december 2013 09:58 schreef d4v1d het volgende:
Iemand nog tips voor een hete luchtoven (helaas) zonder steen? Max gaat die op 250 °C dus daar zet ik hem sowieso op.
Jup, en dan doe ik het wle de dag ervoorquote:Op donderdag 5 december 2013 13:54 schreef MaximusTG het volgende:
5 dagen is wel lang hoor; zou waarschijnlijk nog wel net kunnen. Maar dat is ook afhankelijk van hoeveel gist er in zit en hoe lang het op kamertemperatuur gestaan heeft. Hou er wel rekening mee dat het deeg na een bepaalde tijd in de koelkast steeds slapper wordt. Misschien kan je dan beter deeg invriezen. Of het de dag ervoor vers maken. Uiteindelijk is het ook zo gebeurd toch?
Dit deeg is voor vandaag dus?
Jij misschien! Ik heb dyscalculie - elke keer als ik percentages in dit topic zie staan krijg ik de neiging om weg te klikken.quote:Op maandag 2 december 2013 15:39 schreef MaximusTG het volgende:
Oh nou, zo streng ben ik niet hoor, maar als je op een forum als dit hierover wil praten en van elkaar wil leren dan moet je toch een zekere uniformiteit hebben, zodat je kunt vergelijken. Of je nu liever een pizza van 65%, 68%, 70% hydratie wil maken, dat moet je helemaal zelf weten!
Maar het is ook handig als je die percentages in je hoofd hebt, je rekent zo uit hoeveel je nodig hebt voor een bepaalde deeghoeveelheid.
Hmm, 2 eetlepels maar? Dat klinkt heel weinig. Ik had 2 pakjes tomaten frito.quote:Op donderdag 5 december 2013 14:25 schreef MaximusTG het volgende:
Succes dan, en niet teveel op doen he.. Echt heel weinig saus, 2 ruime eetlepels schat ik zo doe ik altijd. Dan ong. 10 plakjes dungesneden salami of chorizo, van een hele worst, kleine plakjes dus. 3 champignons, kwart paprika en een half bolletje mozzarella.
Beetje rucola erop na het bakken smaakt me altijd erg goed.
Nope, nooit van gehoord. Ik heb me buiten mijn Bestron-pizzaoventje nooit ergens in verdiept.quote:Op donderdag 5 december 2013 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
Voor hoeveel pizza's is dat dan?
@minilot; ben je bekend met de Uuni? Weet alleen niet hoe die zich verhoudt tot een steenoven.
2 ronde pizza's of één pizza in de vorm van de bakplaat Vind je het veel of weinig dan? Ik ben heel slecht met schatten hoeveel er op 'n pizza gaat.quote:Op donderdag 5 december 2013 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
Voor hoeveel pizza's is dat dan?
@minilot; ben je bekend met de Uuni? Weet alleen niet hoe die zich verhoudt tot een steenoven.
Ik vind ietsje meer tomaten saus altijd erg lekker andersquote:Op donderdag 5 december 2013 15:10 schreef Myraela het volgende:
Saus heb je echt maar onwijs weinig nodig. Er moet geen laag op zitten, het moet gewoon ingesmeerd zijn.
En je moet jezelf niet zo laten oplichten met speciale "pizza" producten. Dat is gewoon een manier om meer geld te vragen voor een bijna identiek product.
Als kaas gewoon een bolletje mozzarella halen en normale bloem is ook prima voor de bodem. Zelf doe ik half volkoren. Jouw bloem is twee keer zo duur. En 2 euro voor je zakje kaas is ook achterlijk.
En die bakjes met kruiden snap ik ook nooit.Plantje is net zo duur als één doosje.
Maar dat is mijn budget-kant.
Maar jij weet niet hoe ik mijn boterhammen smeer.quote:Op donderdag 5 december 2013 15:32 schreef cafca het volgende:
Saus moet je net zo smeren als boter op je boterham. Daarna komt het beleg erop.
En hier in huis geen volkoren pizza's
Ik heb nog anderhalf pakje in de kast staanquote:Op donderdag 5 december 2013 14:59 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik maak altijd ronde pizza's van ong. 28 cm, en ik heb met 1 pakje frito genoeg voor zeker 4 pizza's. Hoeveel ik er precies mee zou kunnen maken weet ik niet, restje gaat altijd in een ander gerecht.
Als je dr echt een dikke laag saus op doet, dan krijg je geen lekkere pizza.
Die was ik vergeten te kopen, had mn pa nog meegenomen maar stond niet op de foto.quote:Op donderdag 5 december 2013 15:10 schreef Myraela het volgende:
En je moet jezelf niet zo laten oplichten met speciale "pizza" producten. Dat is gewoon een manier om meer geld te vragen voor een bijna identiek product.
Als kaas gewoon een bolletje mozzarella halen
Maar dat is niet Tip 00 ofzo? Geen idee wat het precies inhoud maar in de OP stond dat dat goed was ofzoquote:en normale bloem is ook prima voor de bodem. Zelf doe ik half volkoren. Jouw bloem is twee keer zo duur. En 2 euro voor je zakje kaas is ook achterlijk.
Dit was zo'n mix van allemaal verschillende kruiden. Ik denk dat als ik tijm, salie, etc. etc. allemaal apart moet kopen als plant ik duurder uit benquote:En die bakjes met kruiden snap ik ook nooit.Plantje is net zo duur als één doosje.
Ziet er lekker uit! Maar hoor je de rucola er niet ná het bakken op te doen?quote:Op donderdag 5 december 2013 18:08 schreef d4v1d het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en uit de oven:
[ afbeelding ]
Volgende keer eerst het deeg even 2 minuutjes in de oven ofzo, was nog een beetje zacht terwijl de toppings al wat zwarte randjes hadden.
Niet slecht voor een eerste poging denk ik, voorheen van dat kant en klare deeg van de appie gebruikt
Oh?quote:Op donderdag 5 december 2013 18:17 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit! Maar hoor je de rucola er niet ná het bakken op te doen?
De tarwebloem van de bakker gaf een veel elastischer deeg en een krokantere kost na het bakken. Alhoewel AH bloem een redelijk aandeel gluten heeft is het niet perfect voor pizza's. Wie kan me dit uitleggen? Ik ben nog op zoek waar ik tarwebloem type 00 kan kopen. Ik heb niet zo'n zin om dit ergens online te kopen, omdat dan drie keer het bedrag aan verzendkosten er bovenop komt. Dus als iemand weet wat ik in Drenthe tipo 00 tarwebloem kan kopen...?quote:Op zondag 8 december 2013 17:33 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Tarwebloem voor je pizza? En was dat dan een goede wereld van verschil of een verkeerde?
Definieer "AH" bloem? Ze verkopen idd veel slechte bloem, maar ook tarwebloem die prima is voor brood en pizza.quote:Op zondag 8 december 2013 19:24 schreef Odoaker het volgende:
[..]
De tarwebloem van de bakker gaf een veel elastischer deeg en een krokantere kost na het bakken. Alhoewel AH bloem een redelijk aandeel gluten heeft is het niet perfect voor pizza's. Wie kan me dit uitleggen? Ik ben nog op zoek waar ik tarwebloem type 00 kan kopen. Ik heb niet zo'n zin om dit ergens online te kopen, omdat dan drie keer het bedrag aan verzendkosten er bovenop komt. Dus als iemand weet wat ik in Drenthe tipo 00 tarwebloem kan kopen...?
Eeeuh, niks? Nou ja.. De pizza. En die schuif ik van een houten plank op de steen. Griesmeel of maismeel op de plank tegen het plakken. Olijfolie...quote:Op zondag 8 december 2013 21:40 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb deze sinds kort:
http://www.smeg.com/product/sc112pz-8/
Daar zit dus een pizzafunctie op en een uitsparing voor de bijgeleverde pizzasteen.
Werk allemaal perfect, flink opstoken tot 280 graden en binnen een paar minuten je pizza klaar.
Maar wat gooien jullie op de steen?
Olijfolie geprobeerd maar dat brand erin en gaat walmen.
Daarna bloem maar toen stond de oven bijna in brand
Ik schuif hem er met een RVS pizzaschep op, ik zal daar wat bloem op doen dan maar.quote:Eeeuh, niks? Nou ja.. De pizza. En die schuif ik van een houten plank op de steen. Griesmeel of maismeel op de plank tegen het plakken. Olijfolie...
Gewoon rechtstreeks op de hete steen, beetje bloem erop. Ik verhit eerst de stenen (vlak onder het hitte-element, hoe heter hoe beter). Als die goed heet zijn, haal ik ze uit de oven en leg ik de bodems erop. Ik beleg de bodems pas als ze al op de steen liggen. Daar ben ik op overgestapt omdat mijn bodems nog wel eens iets te zacht waren in het midden en op deze manier gaart de bodem alvast wat. Bevalt mij uitstekend, maar eerst beleggen en dan op de steen kan natuurlijk ook.quote:Op zondag 8 december 2013 21:53 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ik schuif hem er met een RVS pizzaschep op, ik zal daar wat bloem op doen dan maar.
Ik ben bang dat de pizza op de steen gaat plakken namelijk.....
quote:Op maandag 9 december 2013 18:45 schreef Isegrim het volgende:
Mijn laatste pizza:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kaas & pesto, verder niets.
Thanks.quote:Op maandag 9 december 2013 19:11 schreef Isegrim het volgende:
Gewoon rechtstreeks op de hete steen, beetje bloem erop. Ik verhit eerst de stenen (vlak onder het hitte-element, hoe heter hoe beter). Als die goed heet zijn, haal ik ze uit de oven en leg ik de bodems erop. Ik beleg de bodems pas als ze al op de steen liggen. Daar ben ik op overgestapt omdat mijn bodems nog wel eens iets te zacht waren in het midden en op deze manier gaart de bodem alvast wat. Bevalt mij uitstekend, maar eerst beleggen en dan op de steen kan natuurlijk ook.
Heb wel eens gezocht, leek me ook wel grappig om gewoon een grote steen bij de bouwmarkt te halen namelijk. Volgens mij kwam ik er toen op uit dat je chamotte, marmer of travertijn moet hebben, en dan onbewerkt.quote:Op donderdag 12 december 2013 14:47 schreef MaximusTG het volgende:
Geen idee, je zou moeten uitzoeken tegen welke temperatuur de steen kan. Aan de google dus.
Jumbo heeft in sommige vestigingen De Cecco en ik geloof dat de Duitse maatvoering 405 is (is dezelfde als 00)quote:Op zondag 8 december 2013 19:24 schreef Odoaker het volgende:
[..]
De tarwebloem van de bakker gaf een veel elastischer deeg en een krokantere kost na het bakken. Alhoewel AH bloem een redelijk aandeel gluten heeft is het niet perfect voor pizza's. Wie kan me dit uitleggen? Ik ben nog op zoek waar ik tarwebloem type 00 kan kopen. Ik heb niet zo'n zin om dit ergens online te kopen, omdat dan drie keer het bedrag aan verzendkosten er bovenop komt. Dus als iemand weet wat ik in Drenthe tipo 00 tarwebloem kan kopen...?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
Albert Heijn heeft wel degelijk tip 00. Staat "voor pizza" op de voorkant en die tip 00 staat op de zijkant ergens.quote:Op zondag 8 december 2013 19:24 schreef Odoaker het volgende:
[..]
De tarwebloem van de bakker gaf een veel elastischer deeg en een krokantere kost na het bakken. Alhoewel AH bloem een redelijk aandeel gluten heeft is het niet perfect voor pizza's. Wie kan me dit uitleggen? Ik ben nog op zoek waar ik tarwebloem type 00 kan kopen. Ik heb niet zo'n zin om dit ergens online te kopen, omdat dan drie keer het bedrag aan verzendkosten er bovenop komt. Dus als iemand weet wat ik in Drenthe tipo 00 tarwebloem kan kopen...?
Ja dat lees ik ook op internet, maar zie ook posts van mensen die blauwsteen hebben gebruikt en dat werkte kennelijk ook prima... Ik weet namelijk in de buurt van Rotterdam geen zaak waar ze die stenen die jij noemt verkopen...quote:Op donderdag 12 december 2013 15:09 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Heb wel eens gezocht, leek me ook wel grappig om gewoon een grote steen bij de bouwmarkt te halen namelijk. Volgens mij kwam ik er toen op uit dat je chamotte, marmer of travertijn moet hebben, en dan onbewerkt.
Ik denk dat je echt naar een steenboer moet. Zo'n bedrijf dat terrassen legt en grafstenen hakt enzo. Die gasoven van mij kan nogal heet en gewone pizzastenen zijn daar al niet tegen opgewassen schijnt, en er was ook iets met blauwsteen. Of dat om de temperatuur ging of iets anders weet ik niet meer.quote:Op vrijdag 13 december 2013 09:18 schreef LenP het volgende:
[..]
Ja dat lees ik ook op internet, maar zie ook posts van mensen die blauwsteen hebben gebruikt en dat werkte kennelijk ook prima... Ik weet namelijk in de buurt van Rotterdam geen zaak waar ze die stenen die jij noemt verkopen...
Kwam pas 's middags op t idee om pizza's te eten dus tja.quote:Op zaterdag 14 december 2013 18:41 schreef MaximusTG het volgende:
Moet je er meer water bij doen; volledig volkoren kan zeker wel 80% water. Dus 160 water op 200 meel. Je kunt als je bv deels volkoren doet eerst het volkoren deel mengen met al het water en een nachtje laten staan (eventueel met een beetje gist, maar hoeft niet).
En dan later pas aanvullen met bloem.
Dat is prima hoor.quote:Op dinsdag 17 december 2013 11:49 schreef ChilllayD het volgende:
Ik heb gister middag het deeg gemaakt volgens het eerste recept uit de openingspost.
Paar uurtjes op een warme plaats laten rijzen, opnieuw gekneed en in 3 bolletjes terug geplaatst (afgedekt) in de koeling. Nu waren ze vanochtend alweer gigantisch gerezen... 1x zo groot wil ik niet zeggen maar het scheelt niet veel. Was dat de bedoeling?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |