Dan begrijp jij mijn post verkeerd, want ik snap heel goed dat je een vergelijking probeert te maken met het Amerikaanse systeem. Die vergelijking gaat niet op omdat die diploma's inhoudelijk voor geen meter op elkaar lijken.quote:Op donderdag 11 juli 2013 02:06 schreef VacaLoca het volgende:
[..]
Dan heb je mijn post verkeerd begrepen. Ik bedoelde juist het verschil aan te geven dat het in Amerika niet ongebruikelijk is om met een bachelor de arbeidsmarkt op te gaan terwijl het in Nederland gebruikelijk is dat als je naar de universiteit gaat de enige eindstreep die telt een master papiertje is en DUO zoals jij geloof ik al aangaf je studie dan ook pas als voltooid ziet.
Exact. Net zo min dus als een hbo-bachelor en een wo-bachelor in Nederland.quote:Op donderdag 11 juli 2013 02:09 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
Die vergelijking gaat niet op omdat die diploma's inhoudelijk voor geen meter op elkaar lijken.
Ik ben afgestudeerd HBO'er en ik denk dat ik voor velen van ons spreek als ik zeg dat het me geen fluit uitmaakt of mijn officiële titel nou Bsc of Ing of B-ICT isquote:Op woensdag 10 juli 2013 18:02 schreef Ryon het volgende:
[..]
Het gaat dan om de afschaffing van de prestatiebeurs voor de masterfase. Het stelsel van studiefinanciering blijft dan wel bestaan, alleen via een lening. Dat heeft denk ik in de praktijk weinig effect op de toegankelijkheid van een master. De Bsc titel blijft in de toekomst ook waardeloos.
Daarom snap ik ook niet waarom een hbo'r niet gewoon bachelor of engineering zou willen hebben i.p.v Bsc. Met de eerste aanduiding is het meteen duidelijk dat je van de HTS komt. Met de tweede kan er van alles en nog wat aan de hand zijn en mag je gaan uitleggen waarom je geen Msc hebt gehaald.
Het is en zal wel relevant blijven. Je kan niet verwachten dat elk HRM-kutje alle nuances van elk vakgebied en opleiding kent. Een titel wordt dan toch gebruikt als een surrogaat voor kunde, zeker als er veel gegadigden zijn voor een plek.quote:Op donderdag 11 juli 2013 09:36 schreef Re het volgende:
zijn er nog bedrijven die je alleen aannemen op basis van je titel
nou ja, ik mag hopen dat HR niet gaat bepalen wie uiteindelijk geschikt is voor de baan, misschien bij het selecteren van kandidaten, maar ja dan val je toch redelijk snel "door de mand" aangezien het gewoon in je CV staat wat je precies voor opleiding gedaan hebtquote:Op donderdag 11 juli 2013 10:04 schreef eleusis het volgende:
[..]
Het is en zal wel relevant blijven. Je kan niet verwachten dat elk HRM-kutje alle nuances van elk vakgebied en opleiding kent. Een titel wordt dan toch gebruikt als een surrogaat voor kunde, zeker als er veel gegadigden zijn voor een plek.
Pas maar op. Straks pakt een hbo'r hem nog af.quote:Op donderdag 11 juli 2013 11:10 schreef Maharbal het volgende:
Als ze mijn titel maar niet kunnen voeren.
Het is sowieso nooit 'eerlijk' aangezien verschillende vakgebieden nou eenmaal verschillende vaardigheden vereisen en de ene altijd moeilijker dan de andere zal blijven. Tegelijk is er geen enkele objectieve manier om te beoordelen hoe 'moeilijk' een opleiding is. Dus discussiëren over eerlijkheid is zinloos.quote:Op donderdag 11 juli 2013 15:33 schreef wimjongil het volgende:
En dat een tweejarige master toegepaste wiskunde dezelfde titel krijgt als een eenjarige master communicatiewetenschappen is zeker wel eerlijk?
Dan vind ik wel dat wij WO-bachelors bijvoorbeeld ook beschermde hbo beroepen mogen doen met een soortgelijke opleiding.quote:Op donderdag 11 juli 2013 14:04 schreef Obama het volgende:
Ik zou inderdaad de bachelors gelijk trekken maar niet de masters, daar zit toch wel een wezelijk verschil. Sowieso vind ik dat HBO en WO gelijk getrokken moeten worden. Excellente studenten naar excellente scholen en etc.
Natuurlijk, vanzelfsprekend.quote:Op donderdag 11 juli 2013 17:36 schreef Mishu het volgende:
[..]
Dan vind ik wel dat wij WO-bachelors bijvoorbeeld ook beschermde hbo beroepen mogen doen met een soortgelijke opleiding.
Ik zie het HBO als een opleiding op een community college en een universitaire opleiding als een van een university.quote:Op donderdag 11 juli 2013 23:25 schreef Piger het volgende:
Het hele hbo/wo gebeuren is toch ook helemaal uit de hand gelopen.
Was het oorspronkelijk niet de bedoeling dat HBO zou voorbereiden op de arbeidsmarkt en WO voor wetenschap? Nu wordt er automatisch gekozen voor WO omdat dit als een hoger niveau wordt ervaren. (en wat ook effect heeft gehad op het niveau) Terwijl een wetenschappelijke opleiding lang niet altijd relevant is.
Dat de titels gelijk worden getrokken is helemaal niet zo vreemd. Onze onderwijssystematiek is internationaal een erg vreemd concept.
Wat voor titel er ook aan gehangen wordt, ik zal altijd een elektrotechnicien met een HBO-opleiding (vergelijkbaar met die aloude 'ing.' van vroegah, jawel -quote:Op donderdag 11 juli 2013 15:33 schreef wimjongil het volgende:
En dat een tweejarige master toegepaste wiskunde dezelfde titel krijgt als een eenjarige master communicatiewetenschappen is zeker wel eerlijk?
is een BSc. Titel relevant dan? Ik doe altijd een beetjequote:Op woensdag 10 juli 2013 18:02 schreef Skv het volgende:
[..]
Volgend uit mijn vorige redenering (dat hbo het 'nieuwe' mbo is), loopt straks 50% van NL rond met een BSc.-titel. Dan ben je toch direct de hele meerwaarde van een universitaire opleiding kwijt?
quote:Op donderdag 11 juli 2013 09:45 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Ik ben afgestudeerd HBO'er en ik denk dat ik voor velen van ons spreek als ik zeg dat het me geen fluit uitmaakt of mijn officiële titel nou Bsc of Ing of B-ICT isJe hebt je papiertje nodig om binnen te komen bij een bedrijf, maar als je er eenmaal zit zal het mensen worst wezen wat er voor je naam staat, het gaat om je prestaties.
Dit. De meeste bedrijven vragen een kopie van je diploma. Ze zien dan wel vanzelf waar je hebt gestudeerd:).quote:Op donderdag 11 juli 2013 09:45 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Ik ben afgestudeerd HBO'er en ik denk dat ik voor velen van ons spreek als ik zeg dat het me geen fluit uitmaakt of mijn officiële titel nou Bsc of Ing of B-ICT isJe hebt je papiertje nodig om binnen te komen bij een bedrijf, maar als je er eenmaal zit zal het mensen worst wezen wat er voor je naam staat, het gaat om je prestaties.
Er bestaat geen WO opleiding vrijetijdskundequote:Op vrijdag 12 juli 2013 05:18 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Wat voor titel er ook aan gehangen wordt, ik zal altijd een elektrotechnicien met een HBO-opleiding (vergelijkbaar met die aloude 'ing.' van vroegah, jawel -) toch een heel stuk hoger blijven inschatten qua intelligentie dan een WO-afgestudeerde vrijetijdskunde of communicatie'wetenschappen'.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |