Dat zeg ik niet. Ik dacht enkel dat dat vroeger ook al zo was, correct me if i'm wrong. Ik vind groepsprojecten trouwens ook echt een no-go, ik wil graag MIJN vaardigheden laten zien. In de praktijk heb je altijd vieze meelifters.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:05 schreef VacaLoca het volgende:
Dus volgens jou bestaan er geen groepsprojecten op de universiteit?
Hoe het precies was vroeger weet ik ook niet. Maar zoals je zelf al aangeeft hebben veranderingen in bv overheidsdruk en de markt er naar toe geleid dat de universiteit wel meer een opleidingsinstituut voor de vrije markt is geworden dan puur een researchinstituut.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:10 schreef PizzaMizza het volgende:
[..]
Dat zeg ik niet. Ik dacht enkel dat dat vroeger ook al zo was, correct me if i'm wrong. Ik vind groepsprojecten trouwens ook echt een no-go, ik wil graag MIJN vaardigheden laten zien. In de praktijk heb je altijd vieze meelifters.
Ik heb ze in 5 academische jaren nog niet meegemaakt.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:05 schreef VacaLoca het volgende:
Dus volgens jou bestaan er geen groepsprojecten op de universiteit?
Dat mag, als je maar snapt dat het in de US voornamelijk gaat om wélke universiteit of college je je diploma hebt behaald.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:12 schreef Speedy_T het volgende:
Als je de WO-bachelors op één lijn gaat zetten met een BA uit Amerika zijn we snel uitgepraat.
Aan de TU is het bjna standaard, en studies als bedrijfskunde natuurlijk.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:16 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
Ik heb ze in 5 academische jaren nog niet meegemaakt.
En dat je uiteindelijk geld genoeg moet hebben dan wel geluk genoeg hebt om toegelaten te worden tot een graduate school.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:16 schreef VacaLoca het volgende:
[..]
Dat mag, als je maar snapt dat het in de US voornamelijk gaat om wélke universiteit of college je je diploma hebt behaald.
Geld speelt absoluut een rol, maar veelbelovende studenten komen wel in aanmerking voor scholarships die een goed deel van de kosten kunnen dekken.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:18 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
En dat je uiteindelijk geld genoeg moet hebben dan wel geluk genoeg hebt om toegelaten te worden tot een graduate school.
Dus jij wil alles op één hoop gooien, zoals Amerika?quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:25 schreef VacaLoca het volgende:
[..]
Geld speelt absoluut een rol, maar veelbelovende studenten komen wel in aanmerking voor scholarships die een goed deel van de kosten kunnen dekken.
Maar niet echt relevant dit verder, het gaat er om dat de ene Amerikaan met een B.Sc titel net zoveel kan verschillen van de andere als het gaat om kwaliteit van onderwijs en mate van wetenschappelijk onderzoek terwijl een Nederlander zich dus wel mag gaan verklaren wat een University of Applied Sciences is en waarom hij een Bachelor of Health is ipv Bachelor of Science.
Wat ik wil is niet zo belangrijk.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:26 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
Dus jij wil alles op één hoop gooien, zoals Amerika?
Heeft te maken met wanneer je de studie bent begonnen en of de overgangsregeling van kracht is. Moet je nakijken in je documentatie. Als goed is staat op ie diploma welke titel je mag voeren. Als je mag kiezen staat het dus daarop.quote:Op donderdag 11 juli 2013 00:41 schreef The_Yakuza het volgende:
[..]
Jawel, het is of Ing. of Bachelor of Engineering. Tenzij dit afgelopen jaar is veranderd? Ik mag dit in iedergeval wel voeren en ben afgestudeerd aan de hts in 2012.
EDIT: Overigens vind ik persoonlijk de Nederlandse titulatuur op de één of andere manier mooier dan de internationale versie
EDIT2: Het hele'gelijktrekken' is natuurlijk belachelijk![]()
Overigens heb je die verwarring in buitenland al doordat de term graduate soms meerdere betekenissen heeft.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:28 schreef VacaLoca het volgende:
[..]
Wat ik wil is niet zo belangrijk.
Het aantal verschillende vormen en titels zal tbv internationalisering gewoon vervagen. Het is niet praktisch meer als elk land afwijkt in titulatuur. Daar kan je je wel druk om gaan maken... je kan ook gewoon je eigen ding doen en er op vertrouwen dat men uiteindelijk wel landt waar men hoort.
Hooguit dat recruiters het wat moeilijker krijgen.
Ah, helder. Vind het wel zondequote:Op donderdag 11 juli 2013 01:35 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
[..]
Ik heb namelijk hetzelfde. Mag mij ing. noemen. In het werkveld weet iedereen dan wat je bedoelt. Nu heb ik bijna mijn master afgerond. Ik mag er dan echter geen drs. of ir. van maken. Wordt dus MSc. drs. voor nieuwe studenten is sowieso niet meer mogelijk.
Welk punt probeerde je dan te maken met dat in 'andere landen' ( je noemt alleen de VS) men vrijwillig genoegen neemt met een 'WO-bachelor'quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:28 schreef VacaLoca het volgende:
[..]
Wat ik wil is niet zo belangrijk.
Het aantal verschillende vormen en titels zal tbv internationalisering gewoon vervagen. Het is niet praktisch meer als elk land afwijkt in titulatuur. Daar kan je je wel druk om gaan maken... je kan ook gewoon je eigen ding doen en er op vertrouwen dat men uiteindelijk wel landt waar men hoort.
Hooguit dat recruiters het wat moeilijker krijgen.
Dat was in reactie op de stelling dat een bachelor programma op een universiteit puur dient ter voorbereiding voor de masterfase.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:44 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
Welk punt probeerde je dan te maken met dat in 'andere landen' ( je noemt alleen de VS) men vrijwillig genoegen neemt met een 'WO-bachelor'
Maar een Nederlands WO-bachelorprogramma is totaal niet te vergelijken met een B.A. op welke Amerikaanse college/university dan ook. Het echte werk begint pas op een graduate school.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:46 schreef VacaLoca het volgende:
[..]
Dat was in reactie op de stelling dat een bachelor programma op een universiteit puur dient ter voorbereiding voor de masterfase.
Volgens artikel 7.20 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek mag iemand die gerechtigd is een bachelor- of mastertitel te voeren, ook de oude titel gebruiken.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:35 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Als goed is staat op ie diploma welke titel je mag voeren. Als je mag kiezen staat het dus daarop.
Ik heb namelijk hetzelfde. Mag mij ing. noemen. In het werkveld weet iedereen dan wat je bedoelt. Nu heb ik bijna mijn master afgerond. Ik mag er dan echter geen drs. of ir. van maken. Wordt dus MSc. drs. voor nieuwe studenten is sowieso niet meer mogelijk.
Ik bedoelde ook niet te stellen dat het inhoudelijk gelijk is maar dat je dus al een verschil hebt per regio wat de waarde van een B.Sc titel is die behaald is aan een universiteit. Dus dat je wel oneindig kan blijven miepen over het verschil in genoten onderwijs tussen mensen met de zelfde titel maar dat het onbegonnen werk is.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:48 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
Maar een Nederlands WO-bachelorprogramma is totaal niet te vergelijken met een B.A. op welke Amerikaanse college/university dan ook. Het echte werk begint pas op een graduate school.
Dat ben ik met je eens. Maar jouw stelling dat iemand met een WO-bachelor net zo goed de arbeidsmarkt op kan als iemand met een Amerikanse B.A. in Economics, Engineering of wat dan ook is gewoon bullshit. Dat heeft niet zo veel met kwaliteit te maken, maar puur met de manier van onderwijs (academisch vs. meer praktisch)quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:52 schreef VacaLoca het volgende:
[..]
Ik bedoelde ook niet te stellen dat het inhoudelijk gelijk is maar dat je dus al een verschil hebt per regio wat de waarde van een B.Sc titel is die behaald is aan een universiteit. Dus dat je wel oneindig kan blijven miepen over het verschil in genoten onderwijs tussen mensen met de zelfde titel maar dat het onbegonnen werk is.
Een universiteit zoals de Universiteit Maastricht is er juist trots op dat ze met PGO werken. En dat geldt bij hen voor iedere studie.quote:Op donderdag 11 juli 2013 01:16 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
Ik heb ze in 5 academische jaren nog niet meegemaakt.
Dan heb je mijn post verkeerd begrepen. Ik bedoelde juist het verschil aan te geven dat het in Amerika niet ongebruikelijk is om met een bachelor de arbeidsmarkt op te gaan terwijl het in Nederland gebruikelijk is dat als je naar de universiteit gaat de enige eindstreep die telt een master papiertje is en DUO zoals jij geloof ik al aangaf je studie dan ook pas als voltooid ziet. En dat dat laatste dus wat zegt over het systeem in Nederland en niet over dat van andere landen.quote:Op donderdag 11 juli 2013 02:01 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
Dat ben ik met je eens. Maar jouw stelling dat iemand met een WO-bachelor net zo goed de arbeidsmarkt op kan als iemand met een Amerikanse B.A. in Economics, Engineering of wat dan ook is gewoon bullshit. Dat heeft niet zo veel met kwaliteit te maken, maar puur met de manier van onderwijs (academisch vs. meer praktisch)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |