Leuke vraag! Rondje voorraadkast?quote:Op maandag 12 augustus 2013 22:31 schreef Postbus100 het volgende:
Mag ik eens vragen: hoe doen jullie dat met het bewaren van die verschillende soorten mail meel? Hebben jullie daar grote bakken/(weck)potten, zakken, ... voor? En ook al die verschillende zaden, wat een voorraad moet dat zijn
dat is mijn favoriete broodbakboek. Ik vind de vermont sourdough het beste, geloof ik. En de rozijnenwalnoot brood, zonder walnoot en ipv rozijnen cranberries. En nog wat meer broden...quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:18 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Wat voor een brood ga je precies bakken?
Oh, en als het goed is komt vanmiddag mn bestelde boek "Bread" van Jeffrey Hamelman binnen. Van Amazon.de
Bakkertjethuis.nl.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
Dommelsche watermolen? Of hebben ze ergens anders precies dezelfde zakjes en bakjes?
Bij mij een lade vol en meerdere weckpotten ziet er dan wel erg onoverzichtelijk uit... Voorlopig even niet thuis dus geen foto mogelijkheden
Leuk! Dankjewel! (en ook dank aan MaximusTG die eerder mijn vraag beantwoordde).quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:23 schreef bloempje-moi het volgende:
Leuke vraag! Rondje voorraadkast?
[Foto's]
Toevalstreffer!quote:
Heeft die theedoek een functie?quote:
Voorkomen dat je deeg uitdroogt tijdens het rijzen, lijkt mij? Want het systeempje is namelijk niet helemaal "dicht".quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:13 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Heeft die theedoek een functie?
Over het algemeen werkt het inderdaad zo, maar in dat filmpje sluit die doek helemaal niet dat 'gevaarte' af. Vooral bij de tweede rijs kan je het deeg nog duidelijk zien.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:15 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Voorkomen dat je deeg uitdroogt tijdens het rijzen, lijkt mij? Want het systeempje is namelijk niet helemaal "dicht".
Ik vind dat deeg er uitzien als een homp klei. Kan me bijna niet voorstellen dat het eindresultaat daar uit voortkomt.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:18 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Over het algemeen werkt het inderdaad zo, maar in dat filmpje sluit die doek helemaal niet dat 'gevaarte' af. Vooral bij de tweede rijs kan je het deeg nog duidelijk zien.
Dat het geval niet helemaal dicht is heeft te maken met het bakken. Warmte moet eruit kunnen gaan.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 20:13 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Heeft die theedoek een functie?
quote:
Oh..quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zo snel gaat dat niet hoor.
Hmm, aanrader als begin recept? Dat Norwich zuurdesem is wel lekker, en fijn deeg.. Is wel met roggemeel en tarwebloem. Google maar op Norwich sourdough, dan vind je het wel.
ze zijn mini. Maar volgens het rwcpet mag dat na 48 uur.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zo snel gaat dat niet hoor.
Hmm, aanrader als begin recept? Dat Norwich zuurdesem is wel lekker, en fijn deeg.. Is wel met roggemeel en tarwebloem. Google maar op Norwich sourdough, dan vind je het wel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |