abonnement Unibet Coolblue
pi_130394004
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 20:18 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Over het algemeen werkt het inderdaad zo, maar in dat filmpje sluit die doek helemaal niet dat 'gevaarte' af. Vooral bij de tweede rijs kan je het deeg nog duidelijk zien.
Ik vind dat deeg er uitzien als een homp klei. Kan me bijna niet voorstellen dat het eindresultaat daar uit voortkomt.

Doucheendje, ben je vandaag begonnen met de starter of kun je er al mee bakken? Ben benieuwd!

Vandaag reed ik stomtoevallig langs de molen die slechts een keer in de week 3 uurtjes open is om de door hun zelfgemaakte meel te verkopen. Koop ik met mijn stomme kop slechts 1 kg meel in plaats van direct mijn hele voorraad aan te vullen 8)7 Dit weekend naast mijn desems ook maar eens een volkorenbroodje maken met meel van korenmolen De Bleke Dood! Moet lekker smaken, toch? :P
pi_130396093
Bloempje, ik ben vandaag begonnen met de starter. Wil hem iig 2 weken laten staan/voeden/groeien/ontwikkelen voordat ik ermee ga experimenteren met het bakken :) Ik heb op de zijkant van de pot ook een streep tape geplakt waar ik streepjes/datum op kan zetten, om het groeiproces een beetje netjes bij te houden.
  † In Memoriam † vrijdag 23 augustus 2013 @ 21:44:52 #203
91830 MaximusTG
pi_130397237
Heb je roggemeel of tarwemeel gebruikt? Dat is dezelfde manier die ik heb gebruikt om mijn desem te maken.
pi_130397470
Ik had laatst per ongeluk een zak biologisch volkoren tarwemeel gekocht, heb die ervoor gebruikt :). (moest bloem hebben maar er stond blijkbaar een vrijwel identieke zak meel in het schap van bloem -.- )

Maximus, aangezien ik echt nog desem-noob ben; heb jij vast wel leuke beginnersrecepten voor als ik straks een eerste broodje wil maken?
Ik heb iig speltmeel; gebuild tarwemeel, spelt/boekweitmeel en tarwebloem in huis.
pi_130408165
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 20:13 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Heeft die theedoek een functie? :{
Dat het geval niet helemaal dicht is heeft te maken met het bakken. Warmte moet eruit kunnen gaan.

Wel een belediging voor het broodbakkersvak hoe in dat filmpje reclame ervoor word gemaakt.
pi_130428316
Desem-update: Bubbels :7
  † In Memoriam † zaterdag 24 augustus 2013 @ 22:48:37 #207
91830 MaximusTG
pi_130428511
Zo snel gaat dat niet hoor ;).
Hmm, aanrader als begin recept? Dat Norwich zuurdesem is wel lekker, en fijn deeg.. Is wel met roggemeel en tarwebloem. Google maar op Norwich sourdough, dan vind je het wel.
pi_130428575
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 22:42 schreef douche-eendje het volgende:
Desem-update: Bubbels :7
w/
pi_130428622
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 22:50 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

w/
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zo snel gaat dat niet hoor ;).
Hmm, aanrader als begin recept? Dat Norwich zuurdesem is wel lekker, en fijn deeg.. Is wel met roggemeel en tarwebloem. Google maar op Norwich sourdough, dan vind je het wel.
Oh.. -O-
pi_130429809
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Zo snel gaat dat niet hoor ;).
Hmm, aanrader als begin recept? Dat Norwich zuurdesem is wel lekker, en fijn deeg.. Is wel met roggemeel en tarwebloem. Google maar op Norwich sourdough, dan vind je het wel.
ze zijn mini. Maar volgens het rwcpet mag dat na 48 uur.
pi_130436175
Net een poolish in elkaar gedraaid voor een 100% volkorenbrood met meel van De Bleeke Dood. Merkte meteen verschil toen ik het pakje overdeed en er allemaal stof en 'vliesjes' in het rond gingen. Ben benieuwd of er ook verschil in het eindresultaat zit. :s)
  † In Memoriam † maandag 26 augustus 2013 @ 12:31:41 #212
91830 MaximusTG
pi_130474113
Weer een desembroodje gebakken;
Bruin brood, zit ong. 100 gram gemengd pompoen- en zonnebloempitten in. Haverzemelen bovenop. Heb de zaden laten meefermenteren vannacht, met de volkoren meel en een beetje desem.

pi_130474375
Zeht gut aus jah!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  † In Memoriam † maandag 26 augustus 2013 @ 14:37:08 #214
91830 MaximusTG
  † In Memoriam † dinsdag 27 augustus 2013 @ 18:15:34 #215
91830 MaximusTG
pi_130520878
Mn 750 gram ronde rijsmandje uit geperst hout weer eens gebruikt;
Zuurdesem brood, 30% tarwebloem, 30% volkorenmeel, 20% roggemeel en 20% speltmeel.

pi_130534422


Dag 5 van project desemstarter. Bubbels O+
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 23:34:28 #217
296595 foodlover
live and learn
pi_130536369
quote:
17s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 22:57 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Dag 5 van project desemstarter. Bubbels O+
Leuk dat je dit post, ik hou je posts in de gaten, ben benieuwd. 8-)
pi_130537454
Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens een desem ga starten. M'n broer komt over drie weken een paar nachten logeren, het lijkt me wel leuk om hem dan heerlijk zelfgebakken brood te kunnen serveren :).
Somebody that I used to know
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 12:48:00 #219
91830 MaximusTG
pi_130549589
Dan zou ik het toch eerder vandaag dan morgen starten, anders red je het misschien niet.
Het is echt niet zo moeilijk hoor, zolang je een goed "recept" volgt.
Kun je vervolgens ook nog een beetje oefenen.
pi_130561492
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 23:34 schreef foodlover het volgende:

[..]

Leuk dat je dit post, ik hou je posts in de gaten, ben benieuwd. 8-)
Het gaat goed, geloof ik :?




Het groeit goed en ruikt al lekker bijzonder. Bovenste blauwe streepje is die van dag 4, de
quote:
Day 4:
Stir down, measure out 1/4 cup and discard the rest.
To the 1/4 cup add...
1/4 cup flour*
1/4 cup filtered or spring water
Gisteren moest dat (dag 5 )herhaald worden, vandaag geloof ik weer. Ga zo even verder lezen.
  woensdag 28 augustus 2013 @ 18:35:38 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130562788
Wat heb je als starter gebruikt, eendje?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 18:44:38 #222
91830 MaximusTG
pi_130563115
Weer eens een Norwich desembroodje gemaakt. Dat kleine beetje rogge geeft zoveel mee aan het brood.

pi_130563524
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat heb je als starter gebruikt, eendje?
Biologisch volkorenmeel met ananassap, nu bio tarwemeel erdoor. Aangezien ik echt desemnoob ben, ziet dit er al ok uit voor een starter?
pi_130563570
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 18:44 schreef MaximusTG het volgende:
Weer eens een Norwich desembroodje gemaakt. Dat kleine beetje rogge geeft zoveel mee aan het brood.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ik zou zo graag eens een brood bij je op komen halen. :9
Sterkheidsbaas van alles.
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 19:10:36 #225
91830 MaximusTG
pi_130564015
quote:
17s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 18:57 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Biologisch volkorenmeel met ananassap, nu bio tarwemeel erdoor. Aangezien ik echt desemnoob ben, ziet dit er al ok uit voor een starter?
Dat ziet er prima uit ja; je zit nu dus op dag 6? Je kunt ook niet de helft weggooien vandaag en dan dubbel voeden, kun je er morgen misschien wel iets mee bakken.
Hoe ruikt ie verder?

quote:
2s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 18:58 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik zou zo graag eens een brood bij je op komen halen. :9
Hoeveel zou je voor een brood betalen :P?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')