abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator maandag 5 augustus 2013 @ 14:48:09 #121
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129715724
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 14:45 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ik heb altijd begrepen dat spelt naar de zijkant wil, in plaats van omhoog en dat je daarom beter een blik kunt gebruiken.
Aah, ik had wel een vorm gebruikt, maar alleen om het deeg in te vormen, daarna gewoon op de bakplaat gemieterd en laten rijzen. Op zich geen probleem, de smaak is top :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator maandag 5 augustus 2013 @ 14:49:04 #122
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129715757
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 14:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Het brood van djkoelkast is dan ook geen 100% spelt-brood.
Nee, deze keer 1/3 volkorenspelt, 2/3 tarwe, ik moet van die tarwe af want ik wil alles met spelt gaan bakken :P
Oh en een heel klein beetje volkorenmais zit er ook nog in, deeg was iets te nat in het begin.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129716108
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:51 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Dit spul zeker?

[ afbeelding ]

Dat moet dus idd met gist gebruikt worden.
Die meuk heb ik ook eens gehad ja. Bleek achteraf een of ander 'brood extract' te zijn, wat enkel smaak geeft.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 02:14:50 #124
21210 Paladin82
In Black and White
pi_129742203
Nog even terugkomen op mijn speltavontuur, het eerste brood was naar mijn idee goed gelukt (foto's volgen nog), tweede brood iets minder die heeft denkt ik te weinig gerezen dus volgende keer iets meer gist.

Ik had nog wel andere vraag ik wil graag Italiaanse bollen maken met een beetje dat kruidige smaakje. Heeft iemand daar een recept voor, vind zelf degene die ze bij de ah hebben, lekker smaken.
yesterday is History , Today is a Gift , Tomorrow a mystery
  Moderator dinsdag 6 augustus 2013 @ 08:41:21 #125
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129744084
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 02:14 schreef Paladin82 het volgende:
Nog even terugkomen op mijn speltavontuur, het eerste brood was naar mijn idee goed gelukt (foto's volgen nog), tweede brood iets minder die heeft denkt ik te weinig gerezen dus volgende keer iets meer gist.

Ik had nog wel andere vraag ik wil graag Italiaanse bollen maken met een beetje dat kruidige smaakje. Heeft iemand daar een recept voor, vind zelf degene die ze bij de ah hebben, lekker smaken.
Gewoon een goeie lepel gedroogde oregano door je beslag heen doen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129745703
Vers uit de oven: no-knead brood uit de braadpan :9~


De geur van brood wat net uit de oven komt en het knisperende geluid v/h afkoelen O+
mag het weten
  † In Memoriam † dinsdag 6 augustus 2013 @ 17:54:48 #127
91830 MaximusTG
pi_129759981
Ff een foccacia voor bij het eten;



met knoflook, geroosterde paprika en groene olijven bovenop.
  † In Memoriam † donderdag 8 augustus 2013 @ 18:22:40 #128
91830 MaximusTG
pi_129838225
Een seeded loaf, vrij naar een recept uit "How to Bake" van Paul Hollywood. Zeer vrij :p.
Maar goed; zuurdesembrood,meel en bloem. En een heleboel soorten zaadjes,

225 gram bloem
175 gram tarwemeel
250 gram starter, zeer actief, avond ervoor ververst
8 gram zout
250 ml water
50 gram zonnebloempitten
50 gram lijnzaad
50 gram sesamzaad
50 gram maanzaad, helft erin, helft erop.

Kneden, 5 uur rijs, vormen, rijsmand, 2 uur rijs, 45 bakken op 190 C met stoom.



[ Bericht 13% gewijzigd door MaximusTG op 09-08-2013 08:40:01 ]
pi_129869563
Mooie broden hier!
Vanmorgen bagels gebakken, was een goede lunch :9.

pi_129882119
Mix van spelt/boekweit meel gekregen dat vandaag speciaal voor mij gemalen is O+ Nu eens bedenken wat ik daarvan ga maken!
  Moderator vrijdag 9 augustus 2013 @ 23:03:48 #131
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129882299
Boekweit is geen graan, dus ik gebruik dat eigenlijk nooit in brood. Poffertjes _O_
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129882385
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 18:22 schreef MaximusTG het volgende:
Een seeded loaf, vrij naar een recept uit "How to Bake" van Paul Hollywood. Zeer vrij :p.
Maar goed; zuurdesembrood,meel en bloem. En een heleboel soorten zaadjes,

225 gram bloem
175 gram tarwemeel
250 gram starter, zeer actief, avond ervoor ververst
8 gram zout
250 ml water
50 gram zonnebloempitten
50 gram lijnzaad
50 gram sesamzaad
50 gram maanzaad, helft erin, helft erop.

Kneden, 5 uur rijs, vormen, rijsmand, 2 uur rijs, 45 bakken op 190 C met stoom.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
dat ziet er echt overheerlijk uit, hmmmm
waar en wanneer kan ik afhalen? :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator vrijdag 9 augustus 2013 @ 23:34:42 #133
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129883293
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 23:06 schreef Mirjam het volgende:

[..]

dat ziet er echt overheerlijk uit, hmmmm
waar en wanneer kan ik afhalen? :@
Denk niet dat 'ie nog lekker is. Althans, mijn ervaring is dat zelfgebakken brood na 2 dagen alleen nog goed is voor wentelteefjes of paneermeel.
Ik gooi er dan ook geen hele emmer bewaarzooi in :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † zaterdag 10 augustus 2013 @ 19:57:19 #134
91830 MaximusTG
pi_129908310
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 23:06 schreef Mirjam het volgende:

[..]

dat ziet er echt overheerlijk uit, hmmmm
waar en wanneer kan ik afhalen? :@
Haha, dankjewel! Hij staat ook op de voorpagina van thefreshloaf.com!
8-)
Lijkt me wel eens leuk om via die thuiskokwebsite aan te bieden. Maar wel lastig plannen natuurlijk..

[ Bericht 5% gewijzigd door MaximusTG op 10-08-2013 22:58:47 ]
pi_129927937
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 19:57 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Haha, dankjewel! Hij staat ook op de voorpagina van thefreshloaf.com!
8-)
Lijkt me wel eens leuk om via die thuiskokwebsite aan te bieden. Maar wel lastig plannen natuurlijk..
Woonde jij nou in Twente? Of vergis ik me?
Sterkheidsbaas van alles.
  † In Memoriam † zondag 11 augustus 2013 @ 11:29:26 #136
91830 MaximusTG
pi_129930192
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 11:29 schreef MaximusTG het volgende:
Nope, klopt helemaal ;).
Dan maakt het me niet uit wanneer je het plant, ik kom het ophalen. :P
Sterkheidsbaas van alles.
pi_129930403
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 07:57 schreef djkoelkast het volgende:
Eindelijk is een brood een keer ècht gelukt :P Normaal was er altijd wel wat mee, nu is het dik in orde.
Gemaakt met tarwe en volkorenspelt en een klein beetje havermout bovenop.

[ afbeelding ]

Ok, hij had de hoogte in gemogen in plaats van de breedte, maar de structuur en korst zijn top.
Een vloerbrood is ook niet hoog. Ik vind het prima zo en ziet er lekker uit!
pi_129930494
Ben ook maar weer eens een simpel volkorenbrood met zonnebloempitten aan het bakken. De afgelopen keren ging het met die warmte zo snel dat veel mislukte of te snel rees waardoor het naar gist smaakte. Nu minder gist en koud water gebruikt; moet goed komen.
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 11:49:46 #140
91830 MaximusTG
pi_129972385
quote:
14s.gif Op zondag 11 augustus 2013 11:50 schreef Qunix het volgende:

[..]

Een vloerbrood is ook niet hoog. Ik vind het prima zo en ziet er lekker uit!
Das een beetje onzin hoor, een vloerbrood betekent puur dat het op een steen gebakken is. Dat kan prima een hoog brood zijn.

quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 11:55 schreef bloempje-moi het volgende:
Ben ook maar weer eens een simpel volkorenbrood met zonnebloempitten aan het bakken. De afgelopen keren ging het met die warmte zo snel dat veel mislukte of te snel rees waardoor het naar gist smaakte. Nu minder gist en koud water gebruikt; moet goed komen.
En, hoe is ie geworden? Losstaand brood of in een vorm?
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 15:19:37 #141
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129979648
Biologisch ongebleekt Engels Artisan meel + volkoren spelt van de molen + biogist + klontje bioboter + tiefensalz, bestreken met ei van eigen biokippen =



Inclusief klein gaatje er in, maar dat mag de pret niet drukken. Deze keer echt een bolletje van gemaakt en toen kreeg ik wel mooi hoog brood.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 17:09:15 #142
91830 MaximusTG
pi_129984445
Heb je ook nog een uitgezoomde foto? Smaakt ie goed? Hij is idd mooi hoog geworden.

Net ook weer wat uit de oven gehaald; Ongeveer zelfde recept als brood van vorige week, iets meer water, nu alleen zonnebloempitten erin en sesamzaad erop.



[ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 12-08-2013 17:17:07 ]
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 17:20:18 #143
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129984826
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 17:09 schreef MaximusTG het volgende:
Heb je ook nog een uitgezoomde foto? Smaakt ie goed? Hij is idd mooi hoog geworden.

Net ook weer wat uit de oven gehaald; Ongeveer zelfde recept als brood van vorige week, iets meer water, nu alleen zonnebloempitten erin en sesamzaad erop.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Nee, alleen die foto gemaakt en inmiddels is er nog maar de helft van over. Erg goed van smaak ^O^
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 19:12:37 #144
91830 MaximusTG
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 19:22:17 #145
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129988797
Ziet er weer super lekker uit!
Wel een beetje te wit voor mijn smaak :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 20:13:00 #146
91830 MaximusTG
pi_129991015
Toch is het deels tarwemeel. Maar goed, maakt niet uit, ik hou van zowel wit als bruin brood.
Heb trouwens een mooie manier gevonden om brood in te vriezen; Laatst bij de IKEA een doosje dubbele ziplockzakjes meegenomen; 2.5 L. Daar past mooi een half brood in uit mn langwerpige rijsmandje. Andere helft is om "meteen" op te eten.
Dan doe ik het brood erin, doe de ziplock bijna helemaal dicht, maar steek dan een rietje door de laatste opening. Zo zuig ik het zakje dan vacuüm, rietje eruit en meteen dichtduwen.
  Moderator maandag 12 augustus 2013 @ 20:15:10 #147
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_129991108
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 20:13 schreef MaximusTG het volgende:
Toch is het deels tarwemeel. Maar goed, maakt niet uit, ik hou van zowel wit als bruin brood.
Heb trouwens een mooie manier gevonden om brood in te vriezen; Laatst bij de IKEA een doosje dubbele ziplockzakjes meegenomen; 2.5 L. Daar past mooi een half brood in uit mn langwerpige rijsmandje. Andere helft is om "meteen" op te eten.
Dan doe ik het brood erin, doe de ziplock bijna helemaal dicht, maar steek dan een rietje door de laatste opening. Zo zuig ik het zakje dan vacuüm, rietje eruit en meteen dichtduwen.
Ik gebruik ook wel tarwe, maar altijd ongebleekt en altijd in combinatie met iets volkoren, liefst spelt.
Witbrood valt altijd zo zwaar.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_129991786
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 11:49 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Das een beetje onzin hoor, een vloerbrood betekent puur dat het op een steen gebakken is. Dat kan prima een hoog brood zijn.

[..]

En, hoe is ie geworden? Losstaand brood of in een vorm?
Niet heel boeiend. Ik moet binnenkort maar weer eens echt brood bakken, desem ofzo. Punt is dat ik van mezelf minder brood moet eten en dus eigenlijk geen grote broden meer maak. Vandaar de kleine broodjes. Volkoren met pitten.
pi_129997938
Mag ik eens vragen: hoe doen jullie dat met het bewaren van die verschillende soorten mail meel? Hebben jullie daar grote bakken/(weck)potten, zakken, ... voor? En ook al die verschillende zaden, wat een voorraad moet dat zijn :o
Somebody that I used to know
  † In Memoriam † maandag 12 augustus 2013 @ 22:56:55 #150
91830 MaximusTG
pi_129999040
Euh, nou ja, het zit vaak al ergens in als je het koopt he, dus daar laat ik het meestal maar inzitten :P. Tenzij je echt vrachtwagenladingen bestelt, is dat ook geen probleem. Zakken van 2,5 kg heb ik ook wel eens, die zijn nog net handelbaar om vanuit te storten, meer dan dat dan moet je uit de zak gaan scheppen.
Verder gebruik ik niet zo vaak zaden en pitten in mn brood - toevallig nu net twee keer achter elkaar - omdat mn vriendin niet zo van zaden pitten in dr brood houdt. Dus als ik dan een keer brood wil maken met zaden en pitten haal ik gewoon een klein potje.
Meeste ruimte die ik nu kwijt ben is aan de steen + schieters + mandjes.
Je kunt het zo gek maken als je zelf wil natuurlijk.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')